|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez WislakWiDoK : 01.06.2010 o godz. 21:17.
![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A to nie przypadkiem silnik benzynowy? Bo jest roznica w ulozeniu tych elementów
![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]() ![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
W L-ce którą jeżdżę zbiorniczek płynu hamulcowego jest po lewej stronie, obok zbiorniczka od spryskiwaczy.
![]() "Bo nasza ARMIA to potęga" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ludzie, faceci! Na Boga! Wszystko, co pod maską jest opisane symbolami
Rozumiem, że kobieta by sobie mogła nie poradzić, ale facet...![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś może ile się czeka na egzamin jak się złoży papiery
? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja 1.06 zlozylem papiery i mam egzamin teoretyczny na 10.06., wiec troche długo...
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przepraszam za lekkiego offtopa, ale słyszałeś może Arturo historię z częścią "nr 710" ? ![]() "Bo nasza ARMIA to potęga" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
wszystko... a wlew oleju nie jest opisany!! U mnie w aucie jest "7IO" i bądź tu człowieku mądry ![]() http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881 Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Przez wakacje chciałbym zapisać się na jakiś kurs prawa jazdy, najlepiej w nowej hucie. Możecie mi coś polecić ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rafał12: zobacz kilka ostatnich stron tego tematu. Kilka razy pojawiło się, m.i.: Alan i Slimak na Albertyńskim.
![]() "Bo nasza ARMIA to potęga" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polecam ALANa, teraz kurs 1199zł, Ślimak jest duzo drozszy ...
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
ok cena może być ale czy wiecie coś o instruktorach a alanie i innych np. ślimak, autostrada
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gdzie zrobic prawko kat A, mam tylko wolne soboty i niedziele
|
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czy robił ktoś kurs w OSK Blue (ul. Św. Sebastiana)? Jeśli ktoś może podzielić się opinią będę wdzięczny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Mam pytanie prawo jazdy zdałem 31.05.2010 czyli równe 2 tyg temu a na https://www.kierowca.pwpw.pl/ 3 dni po zdanym egzaminie pojawiła się informacja że "Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne".
Ile to może potrwać ? ![]()
Wisła Dla was to pięć liter dla NAS to całe ŻYCIE!!
Kompot [*] Będziemy pamiętać! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
3-4 dni......
(w moim pzypadku tak trwalo) ![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
-.- u mnie jest to już 1.5 tygodnia :s
Cóż poczekam jeszcze ... Polskie urzędy miasta <3!! -.- ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
musze sie pochwalić...zdałem za 1 razem i nie wiem jakim cudem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gratuluję .
I uwaga jeśli będziesz sprawdzał odbiór na https://www.kierowca.pwpw.pl/ To jak pojawi Ci się że Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne. Znajdź sobie numer telefonu do UM i dzwoń jakieś 3 - 4 dni później nie czekaj aż tam się wyświetli bo możesz się nie doczekać tak jak ja. Prawko miałem do odebrania 8 a odebrałem wczoraj. I od razu mówię bo chyba cena wzrosła odbiór kosztuje 84.50 zł . ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja z innej beczki.
Czy w ogole jest taki przepis że do 1000m(?) od miejsca zamieszkania masz prawo nie mieć prawa jazdy wrazie kontroli drogowej ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polskie prawo nie przewiduje możliwości jeżdżenia bez prawa jazdy. Nawet jak parkujesz ojcu samochód pod blokiem, czy domem. Bez prawa jazdy możesz jeździć tylko po prywatnej posesji. Teoretycznie policja ani straż miejska nie mogą kontrolować na drogach wewnętrznych, ale patrol może zatrzymać za jazdę bez świateł, pasów, z komórką - generalnie gdy występuje niebezpieczeństwo. W razie wypadku obowiązują przepisy jak na drodze publicznej.
A w sytuacji, gdy posiadasz prawo jazdy, a nie masz go przy sobie, to jest wyłącznie dobrą wolą policjanta jeśli pozwoli takowe szybko donieść. Jednak chyba nie ma przepisu mówiącego o odległości.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 20.06.2010 o godz. 13:36.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla zainteresowanych:
Byłem dziś zapisać się na egzamin (łączony) i najbliższy termin to 5 lipca. Liczyłem, że w tydzień się wyrobię a jednak kolejka się zrobiła. ![]() "Bo nasza ARMIA to potęga" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Macie może na kompach takie przygotowanie do egzaminu teoretycznego? Takie z pytaniami i testem? Mam coś takiego ale z przed 2 lat a ponoć dołożyli pytań. Ma ktoś aktualne i mógłby wyslać?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tu masz wszystkie pytania jakie możesz wylosować na egzaminie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
ja gdzieś około 10 i co prawda tylko na praktyczny się zapisywałem. Termin 30 czerwiec, czyli za 11 dni. o godzinie 14. I mam pytanie. Pod MORDem, przy bramie wyjazdowej jest ten feralny znak STOP. Powie mi ktoś dokładnie gdzie się zatrzymać tam? Bo podobno słaba widoczność jest |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o aktualną bazę pytań oraz wirtualny egzamin, to polecam produkt do pobrania z tej strony:
http://www.grupa33.jgora.pl/ Po pobraniu i zainstalowaniu trzeba wysłać SMS z pytaniem o kod odblokowujący. Koszt 6zł. Opłaca się, ładna grafika, egzamin jak w ośrodku, kat. A, B, C, D. Co do stopu przy wyjeździe z Koszykarskiej, to jest on strasznie demonizowany. W realu nie taki diabeł straszny Zwykły stop - zatrzymujesz się przed krawężnikiem który oddziela (betonowo - asfaltową) drogę z placu od głównej (z kostki brukowej) - słowem zatrzymujesz się tak, by umożliwić przejazd. Widoczność w tym miejscu jest wystarczająca._gilardino_ Nie jeździ się na pamięć ![]() Nie odkryję Ameryki jak powiem, że kluczem jest opanowanie. Na osobę, która jedzie pewnie, nie trzęsie się, jedzie z prędkościami możliwie najbardziej zbliżonymi do dozwolonych patrzy się zupełnie inaczej niż na osobę roztrzęsioną, która sprawia wrażenie, że np. jedzie na pamięć lub nie ma przekonania o tym, co robi.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 21.06.2010 o godz. 15:40.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
W tym miejscu zakończyłem swoją pierwszą próbę, na szczęście za drugim razem już o tym pamiętałem![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Według bileciku 11:02. Zdarza się żeby na egzaminie brali w to osiedle obok MORD'u ? Bo zdaje się, że tak wszędzie są zakazy (nie dot. mieszkanców) ? ![]() "Bo nasza ARMIA to potęga" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ile zdjęć trzeba złożyć we wniosku, przy składaniu papierów w MORDzie? 2 czy 3?
I jeszcze pytanie odnośnie egzaminu z teorii? - czy można zdawać czy w dzień kiedy przychodzimy się zapisać, czy raczej trzeba się liczyć z oczekiwaniem kilku dni? ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|