The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2011, 13:43
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
  • Biton oddać z powrotem- kupić napastnika ze zmysłem do strzelania goli, po co nam 2 o podobnej charakterystyce?
  • Wykupić Nuneza- gość jest niezły,

Mam takie pytanie: co zrobił takiego Nunez, że należy go wykupić, a co zepsuł Biton, że trzeba z niego teraz zrezygnować. Od napastnika oczekuje się bramek? Strzelił 3 bramki w 4 meczach w lidze (grając 272 minuty). To zły wynik?
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.08.2011, 13:46
No Macius już widzę jak Cupiał wykłada na stół 5 mln E w zimowym okiernku zejdz na ziemie człowieku
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.08.2011, 13:51
Nunez to gość który zapie....a na boisku, sam Maaskant powiedział że zrobił najwięcej kilometrów w pierwszym meczu z Apoelem, takich ludzi nam trzeba, walczy na boisku, i przez to dostaje żółte kartki, i widać że ten chłopak na petardę w nodze, jeszcze w tym sezonie strzeli bramę z 30m.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.08.2011, 15:22
Dla mnie ciekawą opcją byłby ten oto piłkarz

http://www.transfermarkt.de/de/mihai...ler_64229.html'

Po pierwsze facet jest co najmniej na poziomie Meliksona co pokazał w sparingu z nami przed sezonem .Potwierdził to w meczu z WKS . Wierząc w informację PS w Rapidzie krucho z kasą .Piłkarze nie dostają na czas pensji itp. Dodatkowo facet jest wciąż młody i perspektywiczny .
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.08.2011, 15:47
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
[/LIST]
Mam takie pytanie: co zrobił takiego Nunez, że należy go wykupić, a co zepsuł Biton, że trzeba z niego teraz zrezygnować. Od napastnika oczekuje się bramek? Strzelił 3 bramki w 4 meczach w lidze (grając 272 minuty). To zły wynik?
Nic złego nie uczynił, ale mamy Genkowa pamiętasz jego wynik z zeszłego sezonu? Lepszy, że się zaciął, zacznie strzelać w końcu. A Biton ma to do siebie, że trzeba go kupić, więc lepiej go oddać a kupić jakiegoś łowce bramek.
Co do Nuneza to kolega wyżej Ci już napisał.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 28.08.2011, 16:00
Nie wiem czy Staszek ogląda regularnie mecze polskiej ligi, ale grający w Widzewie Dzalamidze wyrasta na gwiazdę ekstraklasy. Warto się teraz nim zainteresować, póki Widzew go nie wykupił z Baia Zugdidi, bo cena 300tys. euro, to istna promocja jak na tej klasy piłkarza. Z wszystkich naszych ofensywnych graczy lepszy od niego jest chyba tylko Melikson.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.08.2011, 16:56
Edson napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy Staszek ogląda regularnie mecze polskiej ligi, ale grający w Widzewie Dzalamidze wyrasta na gwiazdę ekstraklasy. Warto się teraz nim zainteresować, póki Widzew go nie wykupił z Baia Zugdidi, bo cena 300tys. euro, to istna promocja jak na tej klasy piłkarza. Z wszystkich naszych ofensywnych graczy lepszy od niego jest chyba tylko Melikson.
Dżalamidze jest bardzo fajny, młody i perspektywiczny ale... warto byłoby zobaczyć jak sprawdza się w sytuacji w jakiej niemal w każdym meczu znajduje się Wisła, czyli ataku pozycyjnym przeciwko cofniętemu i czyhającemu na kontry przeciwnikowi.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 28.08.2011 o godz. 17:18.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.08.2011, 23:35
Dzalamidze ma za częste wahania formy, brak mu regularności w grze.
Ja z Widzewa widziałbym u nas dwójkę Madera, Dudu - ten pierwszy rzadko popełnia błędy, dla mnie powinien on tworzyć z Arkiem Głowackim parę stoperów w 11 na EURO 2012, dobrze grający głową, skoczny, zaawansowany technicznie.
A Dudu już wcześniej wielokrotnie reklamowałem myślę że nie ma sensu robić tego po raz kolejny
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.08.2011, 23:53
Nie bardzo kojarze czy to było zaraz po przyjściu Valckxa, czy w zimie. Ale był temat młodego obrońcy z Ghany Karim Alhassan z Hearts of Oak. No więc on dopiero teraz zmienił klub na Zamalek. Przeszedł za darmo i podpisal kontrakt na 5 lat. Pamiętam że była rozkmina z jego wzrostem. TM podaje 187cm.
..
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.08.2011, 00:46
Titto napisał(a):Wyświetl post
Dzalamidze ma za częste wahania formy, brak mu regularności w grze.
Ja z Widzewa widziałbym u nas dwójkę Madera, Dudu - ten pierwszy rzadko popełnia błędy, dla mnie powinien on tworzyć z Arkiem Głowackim parę stoperów w 11 na EURO 2012, dobrze grający głową, skoczny, zaawansowany technicznie.
A Dudu już wcześniej wielokrotnie reklamowałem myślę że nie ma sensu robić tego po raz kolejny
Ma prawo, w końcu to dopiero dziewiętnastolatek. Poza tym w tym sezonie prezentuje się zdecydowanie lepiej.

Z Maderą i Dudu jest ten sam problem, co z Dżalamidze. Wisła w ekstraklasie raczej nie broni się całym zespołem, Widzew często tak. Chciałbym zobaczyć najpierw, jak obaj panowie spisują się w drużynie zmuszonej głównie do ataku pozycyjnego, w której często brakuje wsparcia linii pomocy w defensywie (szczególnie, jeśli będziemy grali jednym defensywnym pomocnikiem).
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Stary 30.08.2011, 11:28
http://translate.google.pl/translate...%26prmd%3Divns ja bym go spróbował sporwadzić.
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Stary 30.08.2011, 11:29
http://www.transfermarkt.de/de/jonat...ler_53444.html
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.08.2011, 12:30
pisałem już o nim, to mnie 2 miesięczne neokidy mało nie zeżarły
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.08.2011, 17:53
A my zaczynamy specjalizować się w rehabilitacji zerwanych więzadeł ?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.08.2011, 18:45
zajacek napisał(a):Wyświetl post
A my zaczynamy specjalizować się w rehabilitacji zerwanych więzadeł ?
on podobno zażywał także narkotyki...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 30.08.2011, 22:22
może nie japońskiego tym razem, ale na środek pomocy na 2 lata mógłby wystarczyć http://www.transfermarkt.de/de/juca/...ler_51675.html
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.08.2011, 22:50
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
on podobno zażywał także narkotyki...
Owszem, nie mylisz się.
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 30.08.2011, 23:03
Piszę od razu ,że to co będzie niżej to subiektywna ocena i jeśli nie masz nic konstruktywnego do napisania - nie pisz

Tak więc jak dla mnie pozycja na którą w tej chwili jest największe zapotrzebowanie to .... rozgrywający.
Melikson jak dla mnie powinien powędrować na skrzydło. A w środku powinien być ofensywny pomocnik ze zmysłem do gry.

Jak dla mnie w tej chwili w Wiśle nie ma wcale gierki . Gramy tak, że podajemy do kogoś z przodu i niech on sobie tam radzi SAM. Jak nie radzi to podanie do tyłu i tak w kółko ,bo co może zrobić nawet i Melikson sam na 3,4 piłkarzy- odpowiedz nic Potrzebny jest pomocnik który przytrzyma piłkę i pomoże konstruować akcje ,to czym Wisła kiedyś się wybijała.
Ogólnie nasza drużyna strasznie dziwnie się przesuwa w ataku , defensywni wiecznie asekurujący ...masakra.

Piłka powinna krążyć ,a z szybkim Melexem to kwestia czasu kiedy by była okazja na prostopadłą piłę. Niestety do tego jest potrzebny rozgrywający coś a`la Stilic ,którego nie ma. Tak więc nie ma i gry.
Potencjalnych rozgrywających ciężko wskazać ,bo to towar deficytowy

pzdr
Odpowiedz cytując
pit5791
Member

Od: 09.2010

Stary 31.08.2011, 06:40
Do tomas_n, a może z naszego obecnego składy spróbować na tej pozycji Iliev'a, na cyprze pokazał, że potrafi grać pod pressingiem, jako jeden z niewielu z naszych, a podanie do Wilka mistrzostwo świata.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 31.08.2011, 11:04
To są moje typy transferowe na przyszłość:
  • Kaźmierczak- gdy Sobol zakończy karierę;
  • Mila- gdyby Garguła nie wrócił do formy;
  • Dżalmanidze- na skrzydło gdyby Kirm postanowił tak grać do końca kariery;
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 31.08.2011, 11:22
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
To są moje typy transferowe na przyszłość:
  • Kaźmierczak- gdy Sobol zakończy karierę;
  • Mila- gdyby Garguła nie wrócił do formy;
  • Dżalmanidze- na skrzydło gdyby Kirm postanowił tak grać do końca kariery;
Ja bym spróbował na miejscu Stana wypytać o cenę Janoty i Krychowiaka. Do tego w czerwcu następnego roku kontrakty wygasają m.in:
- Dariusz Dudka (mimo wszystko transfer bardzo trudny do zrealizowania, ale zapytać zawsze można)
- Ludovic Obraniak (akurat transfer niemożliwy do zrealizowania)
- Arkadiusz Głowacki (w parze z Chavezem mógłby pograć kilka lat)
- Adam Marciniak (ciekaw jestem co o nim sądzicie, młody lewy obrońca, któremu kończy się kontrakt)
- Piotr Celeban
- Ivans Lukjanovs (młody i ciekawy zawodnik, idealny do szerokiej kadry)
- Dudu Paraiba (ofensywny lewy obrońca)
- Aleksandar Vuković (mimo, że grał w klubach, w których nas się nie lubi to warto o nim pomyśleć)

Do tego do klubu wrócą z wypożyczeń:
- Michał Chrapek (ostatnio gra w podstawowym składzie Kolejarza, w meczu z Polkowicami miał udział przy wszystkich 3 bramkach)
- Michał Nalepa (ostatnio gra w Ruchu Radzionków, strzelił dwie bramki w Pucharze Polski)
- Damian Skołorzyński (nie gra w Niecieczy)
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.08.2011, 18:56
Marciniak, Lukjanovs, Vuković?
czyś Ty się pozamieniał na łby "nie powiem z czym"?
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 31.08.2011, 19:32
Pawlolek napisał(a):Wyświetl post
Owszem, nie mylisz się.
i w dodatku odrzucił nakaz leczenia. Mało tego, że ćpun, to jeszcze kontuzjowany do stycznia 2012...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.08.2011, 19:46
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Marciniak, Lukjanovs, Vuković?
czyś Ty się pozamieniał na łby "nie powiem z czym"?
my mamy się wzmacniać, a nie osłabiać...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 31.08.2011, 20:11
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
my mamy się wzmacniać, a nie osłabiać...
To była lista ciekawszych zawodników czy to z naszego kraju, czy z naszej ligi, którym kończą się kontrakty.

O Marciniaka pytałem, czy mógłby być wzmocnieniem bo wiem o nim niewiele. Młody lewy obrońca, do tego Polak, któremu się kończy kontrakt.

Z kolei Lukjanovs do szerokiej kadry by się mógł przydać. Tym bardziej, że nie możemy za zmienników płacić ogromnych pieniędzy bo nas na to nie stać.

Vuković, jeden z lepszych defensywnych pomocników w lidze, których możemy kupić. W dodatku doświadczony, bije dobrze rzuty wolne (co u nas jest problemem). Oczywiście można poszukać za granicą i to by było nawet najlepsze wyjście.

Kiedyś się mówiło o tym bramkarzu w kontekście Wisły i... Chelsea http://www.transfermarkt.de/de/marti...ler_74960.html. Jemu też się kontrakt kończy, ktoś może śledził poczynania Żliny ostatnio?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.08.2011, 20:35
Cytat:
Z kolei Lukjanovs do szerokiej kadry by się mógł przydać. Tym bardziej, że nie możemy za zmienników płacić ogromnych pieniędzy bo nas na to nie stać.
nie nie mógłby
po co nam kolejny średni zawodnik? po co nam 30 średnich, zamiast 12 dobrych?
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.08.2011, 21:08
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
- Aleksandar Vuković (mimo, że grał w klubach, w których nas się nie lubi to warto o nim pomyśleć)
O kur*a, to już przesada!
Niedość, że to mocno przeciętny gracz, słabszy piłkarsko i od Wilka, i od Sobola to jeszcze legionista.
Przytoczę pewną akcje, która miała miejsce po meczu Wisła - Korona http://www.youtube.com/watch?v=ikZd6nP7eX0
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Stary 01.09.2011, 09:50
Myśle że w przyszłosci taki doświadczony zawodnik nam by się przydał http://www.transfermarkt.de/de/marco...eler_6242.html chociażby na ławkę.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.09.2011, 11:53
A ja dalej swoje, proponuje zwrócić uwagę na brazylijczyków kopiących w Portugalii. Przypadkowych gości tam raczej nie ma, a kasowo jak najbardziej w naszym zasięgu. Ot ostatnio oglądałem spotkanie, Sporting- Maritimo,zakończone zwycięstwem zespołu z Madery. Gol w doliczonym czasie gry dla Maritomo,widać goście technicznie zaawansowani. Wyżyłowani fizycznie. Taktycznie widać,że też wiedzą o co chodzi. Nic tylko brać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów