The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zmięty
Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2015, 09:59
Nie, nie mam PDF.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.09.2015, 10:02
Po seoznie pojawiła się liczba 8 mln. Ktoś pamięta, kto ją podał?
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.09.2015, 10:12
rav napisał(a):Wyświetl post
Te słowa wypowiedział około dwa tygodnie przed ogłoszeniem przegranej Wisły w procesie z Mandziarą na ok. 700 tys. euro.
....
O ile mnie pamięć nie myli to UEFA zamroziła nam wypłatę premii z ostatniego udziału w LE na poczet pozwu.
Powód: wygląd
Ostatnio edytowane przez Porter : 30.09.2015 o godz. 10:12.
Porter
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2015, 10:24
Porter napisał(a):Wyświetl post
O ile mnie pamięć nie myli to UEFA zamroziła nam wypłatę premii z ostatniego udziału w LE na poczet pozwu.
Słuszna uwaga. Przy czym informacje na ten temat są różne, według jednej z nich zamrożono tylko ok. 300 tys. euro. Więc do wypłaty było ok. 400.
Poza tym nie wiadomo jak to wszystko było księgowane.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 30.09.2015, 16:51
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...akow_sa_18293/

nie będzie pożyczki od TS
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.09.2015, 17:15
Wisła Kraków: Spłaciliśmy długi, ale nie zapożyczyliśmy się
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...sie_10445.html
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 05.10.2015, 08:06
Ważne.

http://www.tswisla.pl/komunikat-prasowy/
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.10.2015, 08:14
KOMUNIKAT PRASOWY
TS WISŁA KRAKÓW informuje, że prowadzone w ostatnim okresie rozmowy pomiędzy TS Wisła Kraków a Telefonika Kable SA dotyczące przejęcia Spółki Piłkarskiej WISŁA SA zostały zakończone.
Powyższe rozmowy nie doprowadziły do wzajemnego uzgodnienia warunków, które umożliwiałyby przejęcie Spółki Piłkarskiej WISŁA SA przez TS Wisła Kraków.

Zarząd TS Wisła Kraków
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.10.2015, 08:19
Ciekawe co to oznacza. Ja widze kilka scenariuszy:

- TF dalej ma 100% udzialow czyli wbrew medialnym doniesieniom nie opuszcza Wisly i mamy swoisty status quo
- Jest inny kupiec niz TS
- Nie ma kupca, TF musi wyjsc = upadek

Ważne tygodnie przed nami.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.10.2015, 08:37
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co to oznacza. Ja widze kilka scenariuszy:

- TF dalej ma 100% udzialow czyli wbrew medialnym doniesieniom nie opuszcza Wisly i mamy swoisty status quo
- Jest inny kupiec niz TS
- Nie ma kupca, TF musi wyjsc = upadek

Ważne tygodnie przed nami.
ten ostatni punkt to skad wziales? Skad taki pomysl bo z glowy chyba nie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.10.2015, 08:39
Banki nie pozwalają TF finansować spóki akcyjnej przynoszacej straty, wiec odcina się pępowine i Wisła pada jak Widzew.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.10.2015, 08:42
bódyń napisał(a):Wyświetl post

A co w tym takiego dziwnego, powiedz mi ? Nie może to być jeden ze scenariuszy ?
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.10.2015, 08:49
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Skoro nie będzie kupca i nie będzie TF to jaką widzisz inną drogę?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 05.10.2015, 09:31
Z jakiegoś wywiadu czytałem, że faktycznie TF nie może dokładać się do funkcjonowania klubu, ale sam Cupiał z własnych prywatnych pieniędzy już tak. Być może szukają na własną rękę inwestora tj. sam klub oraz TF. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.10.2015, 09:34
Z tego co wiem to właśnie Cupiał dołożył z własnej kieszeni te 3 miliony.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 05.10.2015, 10:11
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Info telefoniczne? Jeśli tak to pewnie wyjdzie na jaw za jakiś czas.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.10.2015, 10:31
fialo napisał(a):Wyświetl post
Skoro nie będzie kupca i nie będzie TF to jaką widzisz inną drogę?
Wisla ma na ten sezon domkniety budzet. A wydzielenie z TF nei musi oznaczac ze trzeba bedzie w 1 dzien oddac caly dlug wzgledem nich

Pozymy zobaczymy. na razie dobra wiadomoscia jest to, ze nie bedziesz wlaczenia do TS
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 05.10.2015, 10:37
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
jeśli to prawda, to było to do przewidzenia już dawno... pisałem o tym, choć tylko gdybałem ;-)
Cupiałowi zależy na Wiśle i pewnie, raczej będzie sam ją "sponsorował" z własnej kieszeni niż dopuści do niej np. niepewny TS. A o co poszło? Zapewne TS chciał więcej niż mu oferowano, być może TS chciało tę większość udziałów, o której tak głośno mówili, by móc samemu decydować i ewentualnie sprzedawać SA po kawałku komu i za ile by chciało. Chcieli samemu rządzić i jeszcze na tym zarabiać. A B.C. widocznie taki układ nie pasował I może dobrze, tylko oby jeszcze się nie okazało, że Włodarskiemu S.A. się dostanie w łapy. Chyba, że na mniejszościowych udziałach...
jakoś dziwnie spokojny jestem o to, ze Wiśle piłkarskiej się krzywda przy tym wszystkim nie stanie i B.C. znajdzie z tego stanu rzeczy jakieś wyjście.
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 05.10.2015, 14:08
Według pewnych głosów Cupiał w....ił się, że TS postanowił nie udzielać SSA 1mln pożyczki na spłatę długów i zerwał rozmowy, bo uznał, że TS nie jest wiarygodny.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.10.2015, 14:13
wg. pewnych głosów masz na mysli artykuł Migi w PS?
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...783,1,727.html
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 05.10.2015, 20:45
Przecież ten cały Miga, każdym następnym artykułem dementuje swój poprzednio nasmarkany bazgroł. Nie zapominając przy tym o wykreowaniu nowej sensacji.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
zmięty
Member

Stary 05.10.2015, 21:29
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Przecież ten cały Miga, każdym następnym artykułem dementuje swój poprzednio nasmarkany bazgroł. Nie zapominając przy tym o wykreowaniu nowej sensacji.
Coś konkretnego masz na myśli?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 05.10.2015, 21:34
do kasacji
Powód: zły temat
Ostatnio edytowane przez R33 : 05.10.2015 o godz. 21:38.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 05.10.2015, 21:44
szprotson napisał(a):Wyświetl post
wg. pewnych głosów masz na mysli artykuł Migi w PS?
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...783,1,727.html
Nie czytuję, widziałem to chyba na wislaportal na tt.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 05.10.2015, 22:31
zmięty napisał(a):Wyświetl post
Coś konkretnego masz na myśli?
Tutaj naprawdę szkoda czasu aby o tym się rozpisywać. Tak na prędce, wypada wspomnieć o notorycznym zwalnianiu Moskala i ostatecznym zdecydowniu Cupiała...by następnie pisać o tym że Cupiał oddaje Wisłę i to już jest przesądzone dlatego Moskal może spać spokojnie...
Żeby nie było za prosto, wypisuje że TS pożyczy SA milion złotych co oczywiście klub dementuje. Więc teraz forsuje pomysł że to właśnie owy milion jest kością niezgody.
Nie bądzmy śmieszni...co znaczy marny milion w kontekscie naszego zadłużenia ? Kto o zdrowych zmysłach łyknie,że w sytuacji gdzie dług wobec TF i innych podmiotów sięga 100mln, sprawa przejęcia rozbija się o marną bańkę.

Raz zapytany na wróblu, dlaczego wypisuje takie bzdury...odpowiedział, że ma doniesienia więc o nich pisze

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 05.10.2015, 22:35
Tutaj naprawdę szkoda czasu aby o tym się rozpisywać. Tak na prędce, wypada wspomnieć o notorycznym zwalnianiu Moskala i ostatecznym zdecydowniu Cupiała...by następnie pisać o tym że Cupiał oddaje Wisłę i to już jest przesądzone dlatego Moskal może spać spokojnie...
Żeby nie było za prosto, wypisuje że TS pożyczy SA milion złotych co oczywiście klub dementuje. Więc teraz forsuje pomysł że to właśnie owy milion jest kością niezgody.
Nie bądzmy śmieszni...co znaczy marny milion w kontekscie naszego zadłużenia ? Kto o zdrowych zmysłach łyknie,że w sytuacji gdzie dług wobec TF i innych podmiotów sięga 100mln, sprawa przejęcia rozbija się o marną bańkę.

Raz zapytany na wróblu, dlaczego wypisuje takie bzdury...odpowiedział, że ma doniesienia więc o nich pisze

Zmięty- to dziennikarz o którym piszesz
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 05.10.2015, 22:39
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Zmięty- to dziennikarz o którym piszesz
Zmięty jak te jego wypracowania.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 05.10.2015, 22:52
Nie każdy pismak jest dziennikarzem.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.10.2015, 06:29
Info o nieprzelanym milionie podalo też Wislaforum na tt. Milion to dosyć dużo w kontekście tego, ze mieliśmy spłacić bodaj 3 mln do końca września. Klub nie napisal też, że tematu pożyczki z TS nie było, ale że nie doszło do niej ostatecznie. Mam wrażenie, że Klub zagrał trochę słowami (i bardzo dobrze!) i można odnieść wrażenie, jakoby tematu pożyczki we ogóle nie było.
Odpowiedz cytując
zmięty
Member

Stary 06.10.2015, 06:33

No cóż, Zmięty to ksywa z dawnych czasów. Bodajże z wyjazdu do Valerengi

Pozwól, że odniosę się merytorycznie. Podtrzymuję, że Cupiał jest zdecydowany zwolnić Moskala. Spytaj kogokolwiek znającego sytuację w Wiśle. Tyle, że teraz czasy są nieco inne niż jeszcze kilka lat temu. Teraz Cupiał musi liczyć się z groszem, opinią kibiców, tym jak to zostanie odebrane. Szczególnie teraz, gdy kibice zbierają pieniąze na klub.

Dalej: O tym, że Cupiał oddaje Wiśle TS i Moskal może spać spokojnie - nie pisałem ja, tylko Bartek Karcz z DP. U nas na stronie internetowej ukazał się przedruk tego artykułu - taki przegląd prasy. Więc również nie ja napisałem o tym, że TS pożyczy milion (już abstrahując od tego, czy to była prawda).

Nie do końca rozumiem trzecie zdanie. Ale to jest tak: oficjalny komunikat klubu, że coś się stało (zmiana trenera, przejęcie klubu) to koniec pewnego, czasem długiego i skomplikowanego procesu. Skoro są pewne przymiarki - pisze się o tym. Jestem zdania, że kibice powinni wiedzieć, że coś jest planowane, coś się szykuje. Choć ludzie są różni. Może ktoś wolałby nic nie wiedzieć i nagle zostać zaskoczony komunikatem, że oto jego klub został sprzedany temu lub innemu podmiotowi.

Nie zawsze fakt, że jakiś pomysł nie został do końca zrealizowany, nie oznacza, że nie było takiego planu.

Po raz kolejny odnosze wrażenie, że część kibiców selekcjonuje dziennikarzy w następujący sposób:

Ten, który pisze o klubie same pozytywy, łagodne kawałki - dziennikarz dobry.

Ten, który stara się przedstawić sytuację od środka, czasem pokazuąc także to, co złe - dziennikarz ch***wy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów