|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
darmowi są w cudzyslowiu
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
17,5 tysiąca euro netto czy brutto?
Jest to moim zdaniem kasa totalnie niewspółmierna do poziomu sportowego, prezentowanego przez kopaczy I ligi. Chętnie poznałbym medianę zarobków piłkarzy pierwszej drużyny za sezon 23/24, ale nie tą z audytów, tylko taką full, z bonusami za występy/bramki/asysty etc. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jak celujemy, w co my celujemy? Dobrze widzę że za Sobczaka przyszedł gościu co strzela 2-3 razy mniej niż Sobczak i jeszcze przyszedł młody zdolny z II ligi? Coś mnie ominęło czy jeszcze ktoś doszedł? No i nasze gwiazdy z wypożyczen ale niech mi ktoś przypomni czy w Wiśle sprawdził się kiedyś zawodnik, który był za słaby, wrócił z wypożyczenia i coś grał u nas? Tylko nie piszcie o Boguskim
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
bo nikt o ataku nie przyszedł za tego z Arki a Chełmecki prawdopodobnie znowu pójdzie na wypo do SSW ps. baj de łej: Niewiadomski z wozu koniom lżej. Nie przedłużyli go w rezerwach.
Ostatnio edytowane przez emjot : 27.06.2024 o godz. 19:12.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
AA sorki, coś mi się spojrzało, że ten Mikulec to na atak. To przepraszam pana Mikulca bo prawilny obrońca, bramkostrzelny.
No tak czy siak wzmocnienia dojebane, same mocne nazwiska i dużo, dużo. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Manson777 napisał(a):
Ilu polskich zawodników w minionym sezonie w lidze zagrało choć jeden mecz z równym zaangażowaniem jak oni? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Oby klub miał kogoś nagranego, ale dopóko kontrakt nie podpisany... Dobrze że ktoś pomyślał i przyoszczędziliśmy na leszczu. Odejście Niewiadomskiego też na plus. Potrzebujemy wzmocnień, a nie szrotu na ilość. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Bierzemy to, na co nas stać podzielone przez naszą nieznajomość rynku. Nad czym tu się rozwodzić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
podpisany 20.08 debiut 26.08 Carbo podpisany 3.08 debiut 27.08 Jak kadra będzie skompletowana do końca lipca, to będzie można mówić o dobrym wyniku. Tak wiem, byłoby fajnie wcześniej, ale to niestety kosztuje. A Sapały to w ogóle nie chce mi się komentować. Chłop w rundzie przed przyjściem do nas zagrał, uwaga 34 minuty z Astaną w rewanżu gdzie sprawa po pierwszym meczu byłą już wyjaśniona 6 w superpucharze 53 w ligowym ze Stalą W całym wcześniejszym sezonie miał 397 z czego połowę w dwóch meczach PP. W ESA tylko ogryzki. Przez cały rok Papszun nie dał mu w lidze pełnych 90 minut. Dla porównania nawet wiecznie połamany Junca miał u nas w zakończonym sezonie +1000 minut. Przez półtora roku w Rakowie nie miał nawet 500 minut na boisku i my takiemu chłopu daliśmy 2,5 roczny kontrakt. Nawet jeśli w klubie był wtedy wyjątkowy chlew - rozjebanie pionu sportowego przez Wuje, właścicielskie ruchawki, przyjście Kiko. To jest to niepojęte. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A zimą kogo braliśmy? Gruby Omrani, gwiazda Bregu i jeszcze chcieli murzyna z Ghany połamanego wciskać i już Zaskroniec wiwatował na X że gościu jest na miarę Igbekeme.
To okienko z kolei to powrót do sprawdzonych sposób czyli stawiamy na młodzież. Póki co w sumie nikogo nie ściągnęliśmy bo nie wiem czy to mąka być nazwiska na ławkę czy pierwszy skład... Taka jest polityka Zaskrońca. Chuja robi bo chuja rozumie i chuja się zna. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ależ cię bolą ci Hiszanie
![]() ![]() ![]() ![]() masz żonę stamtąd która cię opierdala jak nie bronisz ich "honoru" ![]() ![]() ![]() Goku to pierwszy leser Villar kolejny Eneko podający piłkę rywalowi bo "ma braki koncentracji" wynikające z olewactwa i ignorowania przeciwnika Junca, który zagrał jeden dobry mecz w ubiegłym sezonie a z innych nacji sprzed kilku sezonów Savić pierwszy leser Bregu czy innych Omranich nie wspomnę ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Panowie, nie kłóćmy się.
Najważniejsze jest to, iż corupcjovia zakontraktowała Burka Czyli mamy tam swojego człowieka... No może nie człowieka ![]() ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
1. Stawianie cech wolicjonalnych ponad wszystko i tłumaczenie nimi rzeczywistości. Aka filozofia "walczyć, biegać i się starać, a jak nie to wypierdalać". Bo piłka nożna to sport walki. Wystarczy bardzo chcieć. 2. Przekonanie, że o tychże parametrach wolicjonalnych decyduje paszport albo pochodzenie, a nie indywidualne cechy człowieka. 3. Ignorowanie przytłaczających faktów, które przeczyły powyższym w nawet niezbyt odległej przyszłości. Tymczasem nasi najlepsi zawodnicy w ostatnich latach to byli głównie Hiszpanie. Nie dlatego, że hiszpański paszport jest magiczny tylko po prostu ich system szkolenia produkuje rzędy wielkości więcej dobrze wyszkolonych piłkarzy na odpowiednim poziomie. Dlatego Hiszpanie sprowadzani zdawałoby się znikąd w polskich ligach często zostają gwiazdami od strzała i są nieproporcjonalnie reprezentowani we wszelkich pozytywnych statystykach i klasyfikacjach. To są fakty. Faktem jest również to, że polskich zawodników na odpowiednim poziomie jest bardzo mało. Przez to ich cena jest zazwyczaj zupełnie nieproporcjonalna do umiejętności. Rodzimi piłkarze na jakich nas stać zazwyczaj nas zawodzili i się nie sprawdzali, bo po prostu cudów nie ma. To samo się tyczy wychowanków. Nic specjalnego w nich nie ma, jeśli nie prezentują odpowiedniego poziomu wyszkolenia. Dodam również, że nigdy nie zaobserwowałem u rodzimych piłkarzy wybitnych cech wolicjonalnych, poświęcenia, honoru i innych górnolotnych wartości. Zauważyłem natomiast u tych co lepszych dużą chęć wy.......enia z klubu przy pierwszej lepszej okazji (bo jak napisałem w pierwszym zdaniu takich piłkarzy jest mało i są w cenie, również za granicą). ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Carbo kontuzja, czyli witamy Sapałe jako podstawowego DEF POM w naszej drużynie <oklaski>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ej ale przecież Gogół to też jest DEF POM. Zawodnik, który wchodząc z ławki dawał więcej konkretów niż cała reszta środkowych pomocników razem wzięta. Tak wiem, wszystkie górne piłki w środku przegrane w duecie z Dudą. Ale lepsze to niż Sapała chyba.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak tak oszywiście
Junca, Benito, Villar w poprzednim sezonie top topów z topów hiszpańskich pastwisk Segunda B ![]() ![]()
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Coś poważnego?
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jest oczywistym, że Hiszpanie z niższych lig będą mieć swoje wady. Jedną z nich może być chimeryczność. Wciąż statystycznie to są zawodnicy, których transfer ma znacznie większe szanse powodzenia i dania czegoś pozytywnego drużynie, niż piłkarz typowo "polskoligowy". Takie są fakty. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to nie jest kwestia pomijania tylko wskazania zakochanym w paszportach naszych grajków tych z nich którzy byli beznadziejni
i poza skasowaniem Wisły na gruby szmal nic lub prawie nic nie wnieśli drogą donikąd jest ściąganie wszystkiego jak leci tylko dlatego że ma hiszpański paszport a przecież poza Llonchem, Imazem, Fernandezem, Rodado, Carlitosem, Gonzalezem i częściowo Carbo cały zaciąg hiszpanski to szrot z Segunda Division B Nie mam nic przeciwko obcokrajowcom w składzie ale jako uzupełnienie go a nie jako 9 na 11 ps. no może jeszcze Velez się broni ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale my nie ściągaliśmy kogo popadnie tylko mieliśmy dobre rozeznanie w tamtym rynku ze względu na osobę Ramireza. I szanse powodzenia tych transferów wg mnie były znacznie wyższe, niż za przeproszeniem grzebanie po śmietnikach w krajowych rozgrywkach. Wg mnie nie wymieniłeś wszystkich zawodników, których można uznać za udane transfery.
Uważam, że w składzie powinni grać najlepsi możliwi zawodnicy jakich jesteśmy w stanie pozyskać. Paszport mnie nie interesuje. Hiszpania jest popularnym kierunkiem, bo po prostu jako rynek ma wysoką podaż, korzystny stosunek jakości do ceny oraz wysokie szanse powodzenia transferu. Próbowanie sprowadzania na siłę Polaków, jeśli ma to miejsce, znacząco nam zaszkodzi. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
||
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podtrzymuje to co wtedy napisałem. Jak widać zdania nie zmieniłem.
Napiszę także jeszcze raz, że ta Hiszpańska, niezbalansowana Wisła najlepiej grała z Sobolewskim jako trenerem i jego odejście wg mnie pogrzebało nasze szanse na awans. Napiszę także, że jeśli chcemy grać w bardziej zbalansowany sposób, z solidną defensywą to potrzebujemy albo lepszych środkowych obrońców i defensywnych pomocników, albo potrzebujemy ich więcej, żeby móc wystawić ich więcej w składzie kosztem zawodników ofensywnych. Póki co takich ruchów transferowych u nas nie widzę. Pozostaje chyba (naiwna?) wiara w to, że nasz blok defensywny skorzysta z faktu gry obok siebie przez dłuższy okres czasu i kolektywnie zagra świetny sezon... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
żartujesz chyba
Ramierez i rozeznanie ![]() ![]() ![]() chyba w kopaczach z Segunda Division B nikt nawet z La liga 2 go nie wziął na skauta a ty tu piszesz o jakimś jego rozeznaniu taki jest znany i mega profesjonalny ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, dokładnie o takich kopaczy chodzi. Dokładnie stamtąd jest Angel Rodado.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gościu
z ludzi z Segunda Division B wypala co 4 lub co piąty gmeramy w gównie i przepalamy hajs tyle w temacie ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal dla lovekrakow.pl Wydaje się, że jesteśmy blisko porozumienia z jakimś zawodnikiem, a nagle okazuje się, że trafia do innego klubu. Dopóki nie podpiszemy dokumentów, to nie ma co ogłaszać nowych ludzi lub tego, z kim rozmawiamy
To chyba przypadek tego hiszpańskiego Kameruńczyka, ale nie wróży to dobrze ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jesteśmy 10 zespołem 1 ligi polskiej z zeszłego sezonu..
Tabunu gwiazd płynących do nas to nie ma co się spodziewać ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|