The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2010, 10:55
Napieralskiego to babcia na ulicy pograzyla...co dopiero gdyby mial o czyms decydowac Gosciu ma fajna zone, nawet fajny usmiech, ubiera sie ok, ale jest bez jajec i prawie przebija w tym braku kregoslupa mistrza sciemy czyli Komorowskiego.
Taki z niego polski Zapatero jak z Bartoszewskiego doktor.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.07.2010, 11:03
Skuteczną taktyką SLD byłoby połączenie tej świezosci i nowoczesności z kampanii(akcent na centro-lewice) plus maksymalna współpraca na rzecz Polski , merytoryczne podejscie , nie dorażna polityka a długofalowa i stawiajaca główny akcent na interes kraju , bo takie przepychanki z z dnia na dzien , tak aby swoje miec na wierzchu są tak naprawde balastem w dłuższej perspektywie .

Obecnie nie widze specjalnej roznicy miedzy Pisem a Sld - po za tym że Sld nie idzie na wojne i nie pisze az takiego s-f .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 15.07.2010, 11:19
Odnoszac sie do tego, co napisal Watts:

"Dobro wspolne" dla wyborcow pana Napieralskiego to oczywiscie obowiazkowa sciepa wszystkich na wszystko: in vitro, aborcja, parytety (spokojnie rangersie, na razie "tylko" dla kobiet [to tak jak stwierdzic: na razie tylko 2 + 2 = 5]). Widze, ze dalej dodajesz sobie animuszu emotkami po wlasnych komentarzach. Bezcenne.

Cala reszte Twojej wypowiedzi mozna zamknac w stwierdzeniu - "ale to juz bylo". Przerabialismy juz i Dzierzynskiego, i Brystygierowa. Z tej formacji wyrosl pan Napieralski. Odcina sie? No tak, socjalizm do tej pory "nie wyszedl, bo ludzie byli zli". Za to ustroj elegancki. W takim razie: do jakich wzorcow dazy pan Napieralski? "Zapatero". O to wspaniale. Wyobraz sobie, ze mozna nie zgadzac sie z socjalizmem i eurotworem nie tylko przez analogie do czasow minionych. Socjalizm jest jedna wielka blaga, ktora mowi, ze dzierzy gotowy przepis na wolnosc: plenipotencja panstwa to podstawa w jej realizowaniu. Dziekuje postoje. A glosowac na politycznego czipendejla w stylu Napieralskiego, ktory chodzi na pasku "zaprawionych w bojach" betoniarzy z PZPRu moga Ci, ktorzy kiedys "wybierali przyszlosc" z Papa Dance. I ci, ktorym wsluchac sie w ta wspaniala nute nie bylo dane, bo w tym czasie gubili mleczaki.
A "przeszlosc - to jest dzis, tylko cokolwiek dalej")

Resentymenty endeckie i wycieczki po oenerach zachowaj rowniez dla siebie. Tak sie jakos sklada, ze to wlasnie ci ludzie, srodowisko AK,NSZu i lesnych zdalo egzamin z historii. Napisalo go wlasna krwia. Co przy najszczerszych checiach ciezko przypisac GLowcom i im podobnym.

Patriotyzm to uczucie a nie doktryna. Problem tkwi gdzie indziej. Przedwojennego PPSu w stylu Daszynskiego czy Limanowskiego w Polsce nie wskrzesi nikt, dopoki "umocowana" SLD trzyma lape na wszystkim, co lewicowe. Dales swietny przyklad - Michnik i Walter. Dla Ciebie tez wzieli sie znikad? Ich majatki, kontakty, media, ktore "przedstawiaja obraz" - rowniez? Nie jest przypadkiem, ze Bugaj - czlowiek o zdecydowanie lewicowych pogladach - trzyma sie z dala od tej "koncesjonowanej" czesci towarzyszow.

@Goral, dziel i rzadz, wiadomo. Tym niemniej spor idzie o kwestie cos wiecej niz krzesla - mocowanie "spoza", czyli w skrocie: jagiellonska czy krola Stasia.

*nie mam mozliwosci wstawiania polskich znakow.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.07.2010, 11:27
Wg saklaka w Polsce 8 milionow ludzi slucha radia Maryja, no coz. Mozna i tak. Wychodzi nam radio ze sluchalnoscia wieksza niz rmf, zet i wszystkie ptogramy polskiego radia razem wziete.
Poza tym dla niego argumentem przeciw pisowi jest to ze "poparl go Kosciol". Nie wiem co jest w tym zlego ale jak widac sa tacy ktorym to przeszkadza. W USA sprobuj isc do wyborow mowiac ze jestes przeciw kosciolowi, jak zrobisz 3% to masz u mnie medal i skrzynke wodki.

jachting nie widzi roznicy miedzy sld a pisem. Tez ciekawa heca.

Naprawde zamierzacie wdawac sie w tego typu polemike?
WISŁA PANY !!
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 15.07.2010, 11:40
Jeszcze tylko dwa zdania do "forumowej gwiazdki no.1" czyli micha z k.:

ksiadz Sowa - "przedwyborcze pielgrzymowanie do Dziwisza" - posel Ras - Dominikanie - Szymon Holownia - TVN Religia - ksiadz Boniecki - Tygodnik Powszechny - mowia Ci cos te slowa?
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

jachting
Senior Member

Stary 15.07.2010, 11:43
Nie widze róznic miedzy sld a Pisem o tyle że Sld niczym się nie wyróżnia na jego tle .

orzeu nikt ci nie karze tu dyskutować , ja też cię zazwyczaj nie rozumiem , po prostu tu piszą ludzie z różnych planet politycznych .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.07.2010, 11:52
Cytat:
"Dobro wspolne" dla wyborcow pana Napieralskiego to oczywiscie obowiazkowa sciepa wszystkich na wszystko: in vitro, aborcja, parytety (spokojnie rangersie, na razie "tylko" dla kobiet [to tak jak stwierdzic: na razie tylko 2 + 2 = 5]).
Nie przeczę bo piszesz prawdę, ale myślę że to kwestia osobnej dyskusji pod kątem osobistych poglądów. Napisałem o tym raczej w kontekście Kaczyńskiego jako zbawcy narodu i Napieralskiego (tu już nawet nie chodzi o samego Grzesia, wstaw sobie tutaj Komorowskiego albo innych "idoli" elektoratu konserwatywnego)-zła wcielonego, jakoby in vitro lub aborcja były zamachem na polskość którego skutkiem będzie degrengolada i apokalipsa narodu polskiego oraz Kościoła katolickiego w naszym kraju. Może koloryzuję i przesadzam, ale tak wynika z niektórych wypowiedzi.

Cytat:
Cala reszte Twojej wypowiedzi mozna zamknac w stwierdzeniu - "ale to juz bylo". Przerabialismy juz i Dzierzynskiego, i Brystygierowa. Z tej formacji wyrosl pan Napieralski. Odcina sie? No tak, socjalizm do tej pory "nie wyszedl, bo ludzie byli zli". Za to ustroj elegancki. W takim razie: do jakich wzorcow dazy pan Napieralski? "Zapatero". O to wspaniale. Wyobraz sobie, ze mozna nie zgadzac sie z socjalizmem i eurotworem nie tylko przez analogie do czasow minionych. Socjalizm jest jedna wielka blaga, ktora mowi, ze dzierzy gotowy przepis na wolnosc: plenipotencja panstwa to podstawa w jej realizowaniu. Dziekuje postoje. A glosowac na politycznego czipendejla w stylu Napieralskiego, ktory chodzi na pasku "zaprawionych w bojach" betoniarzy z PZPRu moga Ci, ktorzy kiedys "wybierali przyszlosc" z Papa Dance. I ci, ktorym wsluchac sie w ta wspaniala nute nie bylo dane, bo w tym czasie gubili mleczaki.
A "przeszlosc - to jest dzis, tylko cokolwiek dalej")
Nie jestem debilem i nie zamierzam kwestionować win socjalizmu czy komunizmu, bo to raczej sprawa oczywista. Nie przemawia natomiast do mnie idea Napieralskiego i w ogóle lewicy jako "dumnych" spadkobierców sowieckiego okupanta. Nie wierzę również w apokaliptyczne wizje Polski socjalistycznej (piję tu do Twoich refleksji "ustrojowych"). Tym bardziej że jestem zdania iż całkowite zerwanie socjalnego mariażu jaki zakładał np. Korwin-Mikke spowoduje że górnicy, pielęgniarki, nauczyciele - you name it - będą gotowi puścić wszystko z dymem. Co oczywiście nie oznacza, że jestem za - cytując JKM - "utrzymywaniem leniwych nygasów". Wracając do Napieralskiego, nie nazwałbym go nawet socjalistą sensu stricto, aczkolwiek jako mało zdecydowany wyborca mam wciąż szczerą nadzieję że przyszłość lewicy w Polsce to nie będzie tylko SLD i socjaldemokracja, bo za socjalem również nie jestem i raczej nie będę. Umiarkowany liberalizm obyczajowy to dla mnie kwestia zdecydowanie ważniejsza.

Cytat:
Resentymenty endeckie i wycieczki po oenerach zachowaj rowniez dla siebie. Tak sie jakos sklada, ze to wlasnie ci ludzie, srodowisko AK,NSZu i lesnych zdalo egzamin z historii. Napisalo go wlasna krwia. Co przy najszczerszych checiach ciezko przypisac GLowcom i im podobnym.
Przyznaję Ci rację jeśli chodzi o AK itd., ale nie lubię generalizacji. Pisząc o bieganiu z falangą bardziej miałem na myśli twory pokroju NOP, które oprócz biegania za pedałami, plakatów typu "bomby na Izrael" oczywiście że mają inicjatywy godne przyklaśnięcia (taki najbliższy przykład - pomnik i grobowiec H. Reymana), raczej czuję do nich głęboką awersję. Konkludując, nigdy, ale to nigdy nie postawiłbym znaku równości między AK a dzisiejszymi Falangopodobnymi. Tematu ugrupowań przedwojennych nie poruszam bo to inna broszka i ich tradycja nie uprawnia dzisiejszych radykałów do przypisywania sobie "słusznych" postaw, choć nie wątpię że w obliczu prawdziwego zagrożenia przelewaliby krew za ojczyznę. Ale krew NOP-owca niczym się nie różni od krwi innych.

Cytat:
Dales swietny przyklad - Michnik i Walter. Dla Ciebie tez wzieli sie znikad? Ich majatki, kontakty, media, ktore "przedstawiaja obraz" - rowniez?
Prędzej chodziło mi o przecenianie ich wpływu na wydarzenia polityczne i obwinianie ich rzekomego stałego paszkwilanctwa na rzecz pewnych opcji politycznych. Wiadome że mają swoje za uszami i da się dostrzec niektóre stronnicze sygnały z Agory i ITI, ale niektórym już się wszystko miesza w głowie - raz SLD, raz PO i na końcu wychodzi na to, że jedynym słusznym i niekwestionowalnym punktem widzenia są niebezpiecznie zahaczające o chorobliwe fobie insynuacje niezależnej.pl, Gazeta Polska i pospieszalskie Warto Rozmawiać, co zresztą ktoś tutaj już celnie napisał.

Cytat:
Widze, ze dalej dodajesz sobie animuszu emotkami po wlasnych komentarzach. Bezcenne.
Używam emotikon żeby podkreślić ironiczny charakter mojej wypowiedzi, w przeciwieństwie do niektórych naburmuszonych politykierów z tego tematu którzy zawzięcie perorują o spiskach i żydolewackich układach, w których na miejsce SLD nagle wskoczył wcielony czort z PO na czele z prezydentem-elektem.
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.07.2010, 11:54
orzeu napisał(a):Wyświetl post
jachting nie widzi roznicy miedzy sld a pisem. Tez ciekawa heca.
Gospodarczo i jedni są za socjalem i drudzy, więc pod tym względem bym się akurat zgodził z tezą... Gdyby patrzeć tylko z tego punktu widzenia.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.07.2010, 12:07
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Gospodarczo i jedni są za socjalem i drudzy, więc pod tym względem bym się akurat zgodził z tezą... Gdyby patrzeć tylko z tego punktu widzenia.
jak i trzeci (PSL), że o czwartych nie wspomne (LSD)
Pozostaje głosować na UPR

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Zuch dziewczyna!
orzeu
Senior Member

Stary 15.07.2010, 12:17
Gospodarczo moj drogi to prawie zadna z partii sejmowych sie zbytnio od siebie nie rozni. Przybysz z planety Melmak napisal calosciowo bezwchodzenia w detale. Pewnie gdzies uslyszal i powtarza. Nic tez nie poradze na to ze nie rozumie co inni pisza.
WISŁA PANY !!
emj10
Senior Member

Stary 15.07.2010, 12:32
Polemikę? Toć są jakieś resentymenty, powielanie utartych stereotypów i niepotrzebne docinki.

Lepiej pomyślcie co zrobić na swoim osiedlu, w swoim mieście, swojej gminie, czy powiecie, aby standard życia się poprawiał i to niezależnie od tempa wzrostu zarobków. Przecież jest tyle inicjatyw lokalnych, które można kultywować od pamięci o ludziach i miejscach, przez budowanie społeczności lokalnej, aż po wspólne przedsięwzięcia kulturalno-edukacyjne.

We wtorek zrobiłem sobie pieszą wycieczkę z Wilanowa na Pragę Płn. i zobaczyłem, że przez ostatnie lata Warszawa się jednak mocno zmieniła. Nie tylko w kwestii inwestycji, ale także jeśli chodzi o styl życia mieszkańców, a także poprzez postępującą multikulturowość. Odnawiane są kamienice na Starej Ochocie, czy w Śródmieściu, rozwija się komunikacja miejska, powstają nowe teatry i galerie, coraz lepiej sobie radzą różnego typu instytucje (Węgierski Instytut Kultury, Instytut Francuski), tworzone są ścieżki rowerowe i nie zapomina się o małej architekturze miejskiej. W okolicach Pałacu Kultury stworzyła się wielonarodowa mieszanka kloszardów i artystów tj. pamiętam to z Paryża czy Hamburga lat 90-tych. Okolice przyszłego Stadionu Narodowego to taki "Kocioł Wschodni", bo obok siebie żyją Wietnamczycy, Turcy i Romowie. Charakterystycznym miejscem stanie się wjazd na Most Świętokrzyski od strony Tamki bo tam we wrześniu będzie otwarte Centrum Nauki Kopernik, zagospodarowane będzie nadbrzeże Wisły (niech wezmą przykład z Budapesztu), na wprost po prawej będzie widoczny Stadion Narodowy, a po prawej trochę dalej Stadion Legii.

Do czego zmierzam? Najistotniejsze są tak naprawdę wybory samorządowe, czynny w nich udział, a także konsultowanie decyzji władz z mieszkańcami. Nie żebym jakoś specjalnie lubił "Bufetową", ale należy docenić ją za wykorzystanie wielu szans inwestycyjnych z pieniędzy UE, bo nie każdy potrafii to wykonać, a także za odwagę w przyznaniu kasy na Stadion Legii (tak wiem, czego się nie robi dla wujcia Waltera), co w Warszawie wzbudziło oburzenie, a w Krakowie, Poznaniu, Gdańsku, czy Wrocławiu było czymś zupełnie normalnym. Dlatego wybierajmy mądrze, z pożytkiem dla nas wszystkich!
Ostatnio edytowane przez emj10 : 15.07.2010 o godz. 12:47.
jachting
Senior Member

Stary 15.07.2010, 13:04
orzeu po co te wycieczki osobiste , jako moderator powinieneś świecic dobrym przykładem
Zrozum że ludzie mają różne postrzeganie rzeczywistości , inne "mapy świata" ( cudzysłów abyś nie odebrał tego zbyt dosłownie ) . Chcę cię zrozumieć ale nie zawsze potrafie , choć pewnie z choinki się nie urwałeś

Pis w opozycji ma jakis pomysł na siebie , Sld zaś jest reakcyjny , reaguje na to co się dzieje . Dlatego też siłą rzeczy Pis wszystko ustawia , a sld chcac czy nie chcac jest w tego tle , bo nie ma pomysłu na siebie .
Dlatego też nie widać specjalnych różnic miedzy Pis a Sld , tak ogólnie wiadomo że są ale co z tego ?
Patrzac skrajnie pewnie ma to jakies znaczenie , ale do mnie osobiscie to nie przemawia .
orzeu
Senior Member

Stary 15.07.2010, 13:14
Co innego nie rozumeic, co innego nie zgadzac sie. Pierwsze swiadczy slabo o intelekcie, drugie to zwykla przypadlosc ludzka.
WISŁA PANY !!
St@chu
Senior Member

Stary 15.07.2010, 13:16
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Do czego zmierzam? Najistotniejsze są tak naprawdę wybory samorządowe, czynny w nich udział, a także konsultowanie decyzji władz z mieszkańcami. Nie żebym jakoś specjalnie lubił "Bufetową", ale należy docenić ją za wykorzystanie wielu szans inwestycyjnych z pieniędzy UE, bo nie każdy potrafii to wykonać, a także za odwagę w przyznaniu kasy na Stadion Legii (tak wiem, czego się nie robi dla wujcia Waltera), co w Warszawie wzbudziło oburzenie, a w Krakowie, Poznaniu, Gdańsku, czy Wrocławiu było czymś zupełnie normalnym. Dlatego wybierajmy mądrze, z pożytkiem dla nas wszystkich!
Zgadzam się z tą tezą. Trzeba jednak pamiętać, że faktyczna władza, jaka jest w samorządach jest mocno ograniczona. Kompetencje, jakie są przekazane w ustawie o samorządzie terytorialnym mogłyby być dużo większe i wtedy faktycznie każda gmina, powiat, czy województwo mogłoby samo kształtować swój rozwój...

Obecnie dużo decyzji zależnych jest od organóz centralnych i wydaje się to być nie do końca właściwe. Wszak nikt tak dobrze jak lokalna wspólnota, czy lokalna władza nie zna swoich problemów...

Pytanie jednak, czy jakikolwiek organ centralny z przyjemnością odda swoje kompetencje tylko w imię tego, że taki system mógłby być i zapewne byłby bardziej efektywny. Niestety skostniała struktura decyzji administracyjnych i administracji wciąż w jakimś stopniu ogranicza nas rozwój, że nie wspomnę chociażby o wałkowanym tu jakiś czas temu temacie dot. urzędników, którzy tak naprawdę decydują o tym co się dzieje w tym, czy innym ministerstwie.
jachting
Senior Member

Stary 15.07.2010, 13:21
orzeu
Chyba jednak nie do konca ...
Jeśli ktoś naprawde coś rozumie , to się z tym zgadza . Bo zgadzasz się z tym co uznajesz za prawde . Nie zapedzaj sie za daleko , bo ogólnie łatwo by mi było wszystkie skrajności uznać jako odchył i coś nie zdrowego .
Ostatnio edytowane przez jachting : 15.07.2010 o godz. 13:24.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 15.07.2010, 19:04
emj10 napisał(a):Wyświetl post

no to w takim razie jest niezły wyjątek. Tak samo jak wyjątkiem jest magistrat miejski Kraku. Natomiast cała reszta to głód i ubóstwo.

Samorządy terytorialne są głupie głupotą niekompetencją i ignorancją urzędników i politykierów tzn wójtów. Ogólnie idea jest OK ale ten kto mówi o oddaniu władzy w ręce samorządów chyba nie wie jakim nierządem stoją polskie samorządy.

Po prostu dramat - jak ja słyszę o takich wzniosłych ideach to mi ciarki po plecach przechodzą. Ja już wolę mieć centralistyczne państwo niż władzę baby ok lat 50 pracującą w zawodzie lat 30, która nie zna podstawowych przepisów KPA! Niemożliwe? Ja się stykam z tym na codzień
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.07.2010, 22:12
jachting napisał(a):Wyświetl post
W każdym razie jak widać Kaczyński był "hojniejszy" .
Swoją drogą , dziwne jest to że oni obiecywali i zachowywali sie tak jakby ubiegali się o fotel premiera ...
Ja wiem czy był 'hojniejszy'? Chodzi o te badania RP? Że Kaczor tam 50 mln, a Komorowski 35 mln? Ok, ale w licznik Kaczora wrzucona jest Olimpiada, która robi różnicę, bo RP wyceniła ją na ponad 20 mln, a przecież wiadomo, że to coś jak 'druga Irlandia'. Wtedy trzeba by wliczyć Tuskowi z 1000 miliardów euro, bo tyle byłoby nam potrzebne by osiągnąć poziom infrastrukturalny czy społeczny jaki jest na Wyspach. Bzdura.

Cytat:
Komorowski teoretycznie może coś zrobić we wspolpracy z rzadem , a co mógłby Kaczynski ?
Blokować chore pomysły rządu? Co za podejście.. skutkuje albo zniesieniem tego urzędu, bo byłby bezsensowy albo głosowaniem zawsze na tych, którzy rządzą, bo wtedy 'może coś zrobić we współpracy z rządem'.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2010, 09:41
"Patrzcie, jak ląduja debeściaki"
http://wiadomosci.onet.pl/2198428,11...iaki,item.html
emj10
Senior Member

Stary 16.07.2010, 09:49
Poczekajmy na oficjalne potwierdzenie tych informacji. Choć zgadza się to z tym co twierdziłem na świeżo, że zwykle najbardziej prawdopodobny jest czynnik ludzki przy tego typu katastrofach, choć nie należy wykluczyć zamachu, bądź usterki maszyny.
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 16.07.2010, 09:53
1) Prezydent mogl sobie naciskac. Jesli natomiast PILOCI ZAWODOWI i KONTROLA LOTOW nie potrafia ocenic czy mozna ladowac czy nie to juz jest kpina. Pilot MA PRAWO I MA OBOWIAZEK odmowic ladowania jesli uwaza ze moze to byc niebezpieczne. MA PRAWO I OBOWIAZEK!!!. Jesli nie umie tego ocenic, a co gorsza nie potrafi odmowic bo "boi" sie kogos i ma w d**** reszte zalogi to nie powinien byc PILOTEM ZAWODOWYM. Niech lata awionetka.
2) Prace nad stenogramami odbywaja sie w malej grupie specjalistow. Czemu wiec ciagle sa przecieki, i czemu nikt z tym nic nie zrobil? Moze komus zalezy by wywlekac po kawalku "fakty"?Moze po prostu nikt nie panuje nad ta zgraja "specjalistow" ?

Poraza mnie jak ludzie latwo potrafia "na szybko" miec wyrobiony betonowy poglad na cala sprawe, majac tylko szczarkowe i jeszcze nie do konca sprawdzone informacje.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
St@chu
Senior Member

Stary 16.07.2010, 12:00
Jarosław Kaczyński napisał(a):
Jeżeli prezydent Komorowski usunie krzyż, który stoi pod Pałacem Prezydenckim, to będzie zupełnie jasne, kim jest i po której w różnego rodzaju sporach dotyczących polskiej historii jest stronie.
Stary dobry ton Kaczyńskiego. Kim jest jak nie zrobi po naszej myśli? Jak to kim?! Nie-Polakiem, antypatriotą, co nadgorliwsi dodadzą zapewne jeszcze Ruskiem, albo Żydem... No i oczywiście ponad wszelką wątpliwość stoi tam, gdzie stało ZOMO...
Nasza polityka sięgnęła bruku. Dobrze, że nie PiS w tej chwili rządzi, bo wszelkie kwestie nie poruszające tematu katastrofy zostałyby całkowicie zaniechane...

A podniecanie się rzekomymi przeciekami jest tyleż sensowne, co gdybanie o babci z wąsami. Ani nic do tematu nie wnosi, ani nic nie wyjaśnia, a jedyne czym skutkuje to kłótnie i kolejne bezsensowne teorie. Żałuję, że zaczął się wyścig w mediach na tego typu publikacje, bo skutki tego są wyłącznie niszczące...
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.07.2010, 13:52
Stary dobry ton Kaczyńskiego. Kim jest jak nie zrobi po naszej myśli? Jak to kim?! Nie-Polakiem, antypatriotą, co nadgorliwsi dodadzą zapewne jeszcze Ruskiem, albo Żydem... No i oczywiście ponad wszelką wątpliwość stoi tam, gdzie stało ZOMO...
Nasza polityka sięgnęła bruku.
To część naszego społeczeństwa jest taka , bo przecież gdyby takich ludzi nie było, Kaczyński by tego nie mówił, mówi tak ,bo wie ,że jego słowa trafią na podatny grunt . Oczywiście ta druga część społeczeństwa która się śmieje z wszelakich teorii spiskowych tego typu ,odcina się od Kaczyńskiego , tak więc gadając w tonie insynuacyjnym "nie można mieć jednocześnie zjeść i mieć ciastka"
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 16.07.2010, 14:34
Nasza polityka sięgnęła bruku. Dobrze, że nie PiS w tej chwili rządzi, bo wszelkie kwestie nie poruszające tematu katastrofy zostałyby całkowicie zaniechane...

A podniecanie się rzekomymi przeciekami jest tyleż sensowne, co gdybanie o babci z wąsami. Ani nic do tematu nie wnosi, ani nic nie wyjaśnia, a jedyne czym skutkuje to kłótnie i kolejne bezsensowne teorie. Żałuję, że zaczął się wyścig w mediach na tego typu publikacje, bo skutki tego są wyłącznie niszczące...
Przede wszystkim jest to wyjęta z kontekstu, przez dziennikarza, część wypowiedzi Kaczyńskiego, który kontynuując miał powiedzieć iż "[...] krzyż ustawiony przez harcerzy przed Pałacem można przenieść dopiero wtedy, gdy w tym miejscu stanie pomnik upamiętniający ofiary katastrofy smoleńskiej [...]"

całość artykułu http://fakty.interia.pl/polska/news/...-krzyz,1507125

o co zresztą proszą sami harcerze będący autorami pomysłu
http://www.rp.pl/artykul/509612_Prze...ie_pomnik.html

Kaczyński w moim odczuciu popełnia błąd wracając w koleiny, w które wpuszcza Go cały czas PO wraz z częścią mediów, zajmujących się miast przeglądaniem "szuflad pełnych ustaw, które wcześniej blokowane były przez Prezydenta Kaczyńskiego" kolejnymi wypowiedziami szefa opozycyjnej partii.

Z drugiej strony w tej katastrofie zginął Prezydent z Małżonką, troje wicemarszałków (Sejmu, Senatu), pokaźna liczba posłów, senatorów i ważnych Osób zarówno dla Naszej Historii, jak i chwili obecnej. Ta katastrofa jest bezprecedensowa w skali nie tylko Polski ale i Świata. Trudno oczekiwać aby partia opozycyjna i jej lider, którzy w tej katastrofie stracili swoich Braci, Przyjaciół podchodzili do sprawy beznamiętnie widząc jak beznadziejnie jest prowadzone to śledztwo i jakie zaniechania zostały popełnione przez Premiera i Rząd.
St@chu
Senior Member

Stary 16.07.2010, 14:50
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej strony w tej katastrofie zginął Prezydent z Małżonką, troje wicemarszałków (Sejmu, Senatu), pokaźna liczba posłów, senatorów i ważnych Osób zarówno dla Naszej Historii, jak i chwili obecnej. Ta katastrofa jest bezprecedensowa w skali nie tylko Polski ale i Świata. Trudno oczekiwać aby partia opozycyjna i jej lider, którzy w tej katastrofie stracili swoich Braci, Przyjaciół podchodzili do sprawy beznamiętnie widząc jak beznadziejnie jest prowadzone to śledztwo i jakie zaniechania zostały popełnione przez Premiera i Rząd.
Z tego też powodu, aby wyjaśnić przyczyny katastrofy skierowali temat dyskursu publicznego na jakże, z tego punktu widzenia, ważny temat krzyża przed pałacem, tego kim będzie Komorowski jak go usunie oraz ruskiej trumny...

Bez załatwienia powyższych spraw na pewno nic się o tej katastrofie nie wiemy...

Coś czuje, że owa biała księga, o której opowiadał JK również będzie szalenie dużo wnosiła do tematu, o ile faktycznie powstanie...
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 16.07.2010, 15:24
Z tego też powodu, aby wyjaśnić przyczyny katastrofy skierowali temat dyskursu publicznego na jakże, z tego punktu widzenia, ważny temat krzyża przed pałacem, tego kim będzie Komorowski jak go usunie oraz ruskiej trumny...Bez załatwienia powyższych spraw na pewno nic się o tej katastrofie nie wiemy...
A że tak przekornie zapytam, w ogóle wg. Ciebie ma prawo Kaczyński na ten temat się wypowiadać czy też nie ma

Krzyż postawili harcerze w okresie żałoby z jasną i czytelną intencją, aby powstał w tym miejscu pomnik ku czci ofiar, Komorowski po wyborach planował pozbyć się "kłopotu-problemu", z pominięciem autorów ustawienia tam krzyża układając się z Episkopatem, nawet nie czyniąc aluzji w kontekście pomnika czy też jakiegokolwiek upamiętnienia ofiar katastrofy. Jest faux pas W moim odczuciu jest. Czy jest to jedna z najbardziej palących spraw w Polsce Dla mnie (jak i pewnie dla Ciebie) nie, natomiast dla bliskich ofiar (Kaczyński i większość w PiSie) jest to b. istotne. Tak jak istotne są ich odczucia po "podróży" do Smoleńska gdzie musieli identyfikować swoich najbliższych, gdzie ani mnie ani Ciebie nie było, odczuć w/w nie mamy.

[...]Coś czuje, że owa biała księga, o której opowiadał JK również będzie szalenie dużo wnosiła do tematu, o ile faktycznie powstanie...
A ja pozwolę sobie ją skomentować kiedy powstanie, bo materiału do umieszczenia w niej już jak widać jest sporo.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.07.2010, 15:26
Z tego też powodu, aby wyjaśnić przyczyny katastrofy skierowali temat dyskursu publicznego na jakże, z tego punktu widzenia, ważny temat krzyża przed pałacem, tego kim będzie Komorowski jak go usunie oraz ruskiej trumny...

Bez załatwienia powyższych spraw na pewno nic się o tej katastrofie nie wiemy...

Coś czuje, że owa biała księga, o której opowiadał JK również będzie szalenie dużo wnosiła do tematu, o ile faktycznie powstanie...
Komu nagle zaczął krzyż przeszkadzać? Chyba ci się coś pokręciło. Ruska trumna z ciałem Prezydenta Polski stała w błocie a Tusk pozował do zdjęć. Myślisz że to nie mówi o stosunku PO do całej sprawy? Czego konsekwencją są postępy w "śledztwie". PO to Złodziejska partia która myśli tylko o własnym interesie, a Polaków ma w dupie. Kaczyński mówi o tym otwarcie dlatego taki kwik wszędzie.
Hej Nasz TS !!
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 16.07.2010, 22:08
Kaczyński mówi to co myśli połowa Polaków a nawet i więcej.

Skończyło się mamienie Polaków, że to wszystko co powie Kaczyński jest śmieszne i złe.
Jest nas kilkanaście milionów nie damy się zastraszyć i zmanipulować propagandzie Tuska i Michnika.
Komorowski to nie mój prezydent wstydzę się go.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
emj10
Senior Member

Stary 16.07.2010, 22:34
harimata napisał(a):Wyświetl post
Kaczyński mówi to co myśli połowa Polaków a nawet i więcej.
A skąd Ty to wiesz, że ponad połowa Polaków? Jeśli tak to ok. 20 mln ludzi.
Kolejny inteligent Palikot twierdzi, że jego popiera 9 mln ludzi i dlatego myśli o założeniu partii...
A reszta kogo popiera? Michnika, Rydzyka, czy Napieralskiego?

Ludzie naprawdę przestańcie wypisywać takie głupoty, które nie mają pokrycia w rzeczywistości. Jeśli jest was tak wielu, jednych i drugich, zwolenników Kaczyńskiego i Palikota to załóżcie swoje państwa i wynocha.
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.07.2010, 23:21
harimata napisał(a):Wyświetl post

PS. Włochy złożyły petycję (nie znam fachowej nazwy) w Strasburgu ws. krzyży w miejscach publicznych aby była możliwość ich wieszania w szkołach itp i większość krajów w UE ich poparła nawet takie kraje gdzie katolików jest bardzo mało tylko nie Polska.
Ale co się dziwić skoro szef MSZ to żydek a większość polityków to nieudolne świnie pokroju paikota.
Kolega wie ,że istnieje coś takiego jak Konstytucja RP? Radze się z nią zapoznać . Jeżeli już wieszamy te krzyże po wszystkich ścianach to czemu nie powiesić obok menory bądź gwiazdy Dawida - to są również symbole religijne a w Polsce przecież wciąż żyje odsetek wyznawców judaizmu.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.07.2010, 00:08
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Kolega wie ,że istnieje coś takiego jak Konstytucja RP? Radze się z nią zapoznać . Jeżeli już wieszamy te krzyże po wszystkich ścianach to czemu nie powiesić obok menory bądź gwiazdy Dawida - to są również symbole religijne a w Polsce przecież wciąż żyje odsetek wyznawców judaizmu.
Nie słyszałem o takich prośbach. Myślę, że jeśli w którymś miejscu żyłoby wielu żydów (powiedzmy - 20% chociaż), to można o podobnym rozwiązaniu pomyśleć.

Ja jestem niewierzący, ale symbole religijne w niczym mi nie przeszkadzają. Śmieszą mnie niektórzy inni ateiści przypominający religijnych fundamentalistów, wojujący z religią na każdym kroku, obrażający wierzących. Po prostu to, o co ateiści walczyli od wieków, czyli tolerancja, w pełnej krasie...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów