|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Najlepszy mecz Mąki w zyciu. Tak mało strat nie zanotował chyba jeszcze nigdy + w krótkiej grze miażdzył Szkotów. W sumie spodniczki 2 strzaly, 2 mega bramki. W koncu za nami idzie fart, no i idzie też nowy Górski via Adam Siwy w okularach Nawałka. Błaszczykowski słabo. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Mąka - najlepszy na boisku.
W szoku byłem jak patrzyłem na wszelkie podania Glika... szybko, z pierwszej piłki, dołem, górą, w każdą stronę i chyba wszystko idealnie do nogi... Mąka, Lewandowski i Glik byli najlepsi u nas. Fabiańskiemu za to brakuje tych 15cm wzrostu, zagrał jak nasz Buchalik - wpuścił to, co miało wpaść. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Myślisz, ze Fabiański specjalnie biegł w pole karne żeby dostać piłkę na wysokości kolan ? Generalnie jak widzę Grosicki to zastanawiam się czy jednak Peszko nie jest lepszy (ale może to dlatego, ze nie widzę Peszki ) bo przynajmniej ma trochę siły w nodze jak trzeba dośrodkować czy strzelić.A najbardziej to mi szkoda, ze Sobota gnije w jakiejś drugiej Bundeslidze. Mysle, ze jakby wrocil do ekstraklasy, odbudowal sie do formy z meczy Slask-Brugge to przy takiej konkurencji milaby pewny peirwszy sklad. No i tego Klicha tez szkoda bo zawsze byl jakas opcja ofensywna w srodku pola. Dziwne bo gral w Holandii i w kadrze dosyc przyzwoicie i nagle druga liga niemiecka go przerasta. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
No pewka ze to wszystko było planowe.
Fabian idzie na wrzute wszyscy kryją wysokich czekają na dośrodkowanie a my hop siup zmięta wrzutka, przepuszczenie miedzy nogami i golazo ![]() W innym przypadku Grosik powinien interwały biegać do dzis a od jutra zaczac sie uczyć wrzucać piłką lekarska ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co sie stanie jezeli w Irlandia zremisujemy 1:1 ? Kto awansuje ? W pierwszym meczu tez bylo 1:1 ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Przy wyniku 0:0 lub 1:1 awansujemy my mając lepszy bilans bramek niż Irlandia, przy remisie wyższym (2:2, 3:3 itd) awansują Irlandczycy mają lepszy stosunek bramek z nami.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest też opcja że i Polska i Irlandia awansują przy jakimkolwiek remisie, ale warunek jest taki, że Niemcy u siebie muszą przegrać z Gruzją.
|
|
|
|
Guest
|
|
Remis wydaje się być szczytem marzeń na dziś. Stawiam optymistycznie 1-1.
Ostatnio edytowane przez arti : 11.10.2015 o godz. 07:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko że tym razem z Lewandowskim nie będą jakieś zielińskie czy mierzejewskie tylko szykowany jest sobiech, czyli w teorii napastnik.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mila powinien grac za Milika no bo jak nie to po co go powołał ? Chyba nie za zasługi. Kazdy selekcjoner predzej czy pozniej przejechal sie na przywiazaniu do nazwisk. Zobaczymy czy Nawalka juz czy jeszcze.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Dzisiaj bardzo ważny mecz, presja ogromna, oczekiwania kosmiczne ale ... gramy bez kilku podstawowych zawodników, mecze o stawkę po 3 dniach wolnego gramy zdecydowanie gorzej, przeciwnik po ograniu Niemców jest na fali wznoszącej, a morale u nich po tym meczu tak wzrosło, że porażka z nami będzie dla nich dramatem. Generalnie przewiduję obronę Częstochowy, obserwując ławkę rezerwowych ustawienie defensywne jest jedynym rozwiązaniem, trzeba liczyć na wsparcie kibiców i że Lewy coś strzeli. Strasznie się obawiam tego spotkania i mój typ to 1:1.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ze Szkotami rezultat z 1 meczu się powtórzył. Liczę tutaj na dokładnie to samo rozwiązanie. Też 1-1 biorę z pocałowaniem ręki.
Nie zgodzę się z wypowiedzią poprzednika - my po ograniu Niemców mieliśmy falę wznoszącą i skończyło się na 2-2 ze Szkocją. Pomijając okazje na 3-2 to rezultat oddawał przebieg całego spotkania. Startujemy coś na pułapie Szkocji przed meczem z nami - oni ledwo wyciągnęli 1-0 z Gruzją, my rzutem na taśmę zremisowaliśmy z nimi. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Miód i Orzeszki! piękna asysta Mączyńskiego a Robert kończy wyśmienicie
w pierwszej połowie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Coś mi się wydaje że Mąka nie pogra długo u nas....
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Podpisał 3-letnią umowę, za czapkę gruszek nie odejdzie. Coś Wisełka ma rękę do darmowych transferów - Rysiek, Mąka, Sadlok. Oby tak dalej.
![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/kadra/oficjalnie-mecz-polska-chorwacja-w-marcu-w-krakowie/hg375s
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jak sie Wam podobaja powolania Nawalki ? Niby po wygranych eliminacjach nie wypada krytykowac ale qrwa wszystko znowu zmierza do powtorki z rozrywki czyli kolejny selekcjoner, ktory przywiazal sie do nazwisk. Wiemy jak to sie zawsze konczylo. Powolania Peszki i Mili to kpina. W ogole to tez sygnal dla nich, ze nawet nie musza sie starac w klubie bo i tak bez wzgledu na forme miejsce na euro maja. Z drugiej strony tez kiepski sygnal dla zawodnikow wyrozniajacych sie w lidze (jak dla mnie brakuje Fojuta, Cetnarskiego czy Zwolinskiego), ze bez wzgledu na forme marne szanse zeby zalapc sie do kadry bo prawie wszystkie miejsca sa zajete. http://weszlo.com/2015/11/06/najwiek...adama-nawalki/ ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Mi dalej w kadrze Nawałki brakuje skrzydłowych i dziwi mnie to ze nie sa powoływanie nowi zawodnicy ktorzy mogli by zwiekszyc rywalizacje.
Mysle ze oparcje kadry na zawodnikach którzy wywalczyli awans nie jest złym pomyslem, poniewaz slekcjoner opiera sie na wyselekcjonowanej grupie zawodników ale az sie prosi zeby w meczach towarzyskich ( zwłąszcza teraz a nie w marcu) sprawdzic kogos nowego, dac troche swiezosci reprezentacji. ![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Patrząc na aktualną formę Peszki to już nawet powołanie Boguskiego byłoby mniejszym absurdem...
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W sumie nie ma tematu ogólnego o piłce:
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Jak dla mnie piękna. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ładny mecz z Finlandią. Skład troche eksperymentalny, a jednak rozbił Finów 5:0. Nie ma co się podniecać, ale ja mogę powiedzieć, że to najlepsza reprezentacja Polski, jaką mi było dane oglądać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Stroje na Euro rzeczywiście piekne- proste, klasyczne, biel i czerwień oraz Orzeł na właściwych miejscach. Co do wyniku- ta kadra ma już tyle jakości, że goli takich średniakow europejskich kiedy i jak chce. Jaki żal, że Euro mieliśmy 4 lata temu z Frankiem na ławce. ..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Na Euro walczymy z Ukrainą o 2 miejsce w grupie, sądzę że się może udać, i potem w zależności od tego na kogo trafimy zakończymy na 1/8 albo ćwierćfinale.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Żyję 30 lat i również muszę powiedzieć, że to najlepsza kadra jaką widziałem. Mam nadzieję, że przełoży się to na wyjście z grupy. Za eliminacje należy się to tej drużynie.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kadra jest naprawdę solidnie poukładana (chapeau bas Nawałka), jednak nie można też ukryć że trafiła mu się świetna generacja piłkarzy w swoim najlepszym wieku: Lewandowski, Krychowiak, Piszczek, Glik + bramkarze. Jeśli chodzi o potencjał piłkarski to na pewno najwyższy od 20 lat, choć solidnością w obronie na pewno trochę brakuje do kadry Engela (przynajmniej na papierze).
Oby Euro nam się udało, wtedy na pewno wielu graczy wypromuje się do lepszych klubów. Przyjdzie 'moda' na polskich piłkarzy. Po cichu też liczę, że powołanie do szerokiej kadry dostanie Mączyński, a gdyby wykręcał dobre statystyki to również i Rafał Wolski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Niczego nie odbierając Adamowi Nawałce i jego piłkarzom, ale prawdziwy sprawdzian dopiero przed nimi - na euro.
Niemcy to Niemcy, nawet z problemami i w słabej formie. Ukraina? Jeszcze do niedawna poza naszym zasięgiem. Tak jak my, mają kilku świetnych piłkarzy. To będzie mega trudny mecz. Irlandia? Teoretycznie najsłabsza w grupie, ale jej piłkarze są ograni na wyspach, mają bardzo dobre warunki fizyczne, są niesamowicie wybiegani, mają charakter. Stanowią zgrany kolektyw. Mogą ugrać 0-0 z każdym w tej grupie. Należy cieszyć się ze zwycięstw reprezentacji, ale nie pompowałbym balonu po ograniu słabiutkiej Finlandii. Na euro przeciwnicy będą o klasę lepsi i ja osobiście wyjście z grupy potraktuje jako sukces. Swoją drogą ciekawe kogo Adam Nawałka zabierze. Starzyński, Kapustka, Wszołek, Mączyński, Salamon, Teodorczyk, wszystkich zabrać się nie da. Kogokolwiek nie wybierze będzie nieźle krytykowany, gdyż w tym kraju jest co najmniej 30 milionów selekcjonerów. Wystarczy się przejechać pod pierwszy lepszy monopolowy, żeby usłyszeć co Nawałka robi źle, kogo niepotrzebnie powołuje.
Ostatnio edytowane przez Bene Nati : 28.03.2016 o godz. 09:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ta reprezentacja jest najlepsza od czasow, pamietnej Bitwy pod Grunwaldem 1410r .
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez przesady, tej z 1978 r. nie pobije.
![]()