|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Na pewno nie grając przy -20 czy po pas w śniegu
![]() Problemem nie jest przerwa zimowa a letnia która jest zdecydowanie za długa. Gdzie oczywiście że jeśli nie będzie jakiś hardkorów to trza grać. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Choć majac w pamięci ostatni mecz Widzew - Wisła bodaj, gdy przy 20 paru stopniach musieli robić dodatkową przerwę w trakcie gry by zawodnicy ochłonęli to śmiem wątpić, czy kiedykolwiek będzie u nas normalnie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
zawsze można sie przerzucic na hale
![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dlatego montuje się oświetlenie, żeby można grać wieczorem gdy już nie ma upałów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
W deszczu też lepiej nie grywajmy. Jeszcze się nam chłopaki przeziębią.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Pokaz mi jednego kopacza w naszej lidze ktory zagra pilke na 40 metrow z dokladnoscia do metra?. Ch.. z tym na 10 metrow bezie problem.
![]() ,
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Z tego co mowili na Orange Sport Info przed meczem Lecha z Braga to nie da sie wlaczac i wylaczac podgrzewania murawy kiedy sie chce. Wlącza się ja w listopadzie i wylacza po zimie. Wszystko rozchodzi się o to, że powinno się najpierw warstwe sniegu ODGARNĄĆ, aby te podgrzewacze mogły radzic sobie z murawa. Tak mowili w programie. Więc nie piszcie glupot, ze kluby wlaczaja ja sobie 5 godzin przed meczem na odczep się! Po prostu kluby nie maja zagospodarowania do murawy. Nie ma profesjonalistów tylko zwykle "Andrzeje", które zajmują sie ogrodkami na dzialach i murawa na stadionie "profesjonalnego klubu ekstraklasy".
Popatrzmy na Niemcy. Mecze od polowy stycznia i murawy wygladaja w miare OK. Więc albo my mamy jakis shit z Chin, a nie podgrzewane murawy, albo sam nie wiem. Druga sprawa ... czy tak ciezko zaproponowac stowarzyszeniu kibica, aby ten popytal czy nie ma CHĘTNYCH wsrod ultrasów/ ludzi z mlyna na odgarniecie sniegu z murawy, skoro nie ma $$$ na ekipe. Na pewno 10 osob by sie znalazlo. Odsniezyc CALA plyte przed meczem, podgrzewana murawa POWINNA dzialac jak nalezy i boisko powinno byc przygotowane do grania. Ale ku*wa lepiej marudzic, że "W Polsce nie da sie grac w lutym ..." niż wziac sie do roboty ku*wa w tej marnej ekstraklasie s.a.! Postanowić, że ZADEN klub nie ma prawa grac w ekstraklasie bez PROFESJONALNEJ podgrzewanej murawy i ekipy od pielegnowania boiska! I niech jesszcze raz uslysze "przelozmy kolejke" to roz*ebie coś. Jakie przelozmy do jasnej cholery? CO my zyjemy na Grenlandii ku*wa?! Cywilizowany kraj i "cywilizowane" kluby pilkarskie i brak ludzi do zajmowania sie plyta boiska? SWIETNIE! Rozumiem, gdy jest -25 stopni i snieg sypie, że nic nie widac. Ale o jakim przekladaniu kolejek mowimy, przy temp. - 10 stopni i jakimś sniezku, ktory sobie pada. Dziwne, bo z tego co wiem to w zimie zazwyczaj jest temp. na minusie ( -5, -10 ) i z reguly pada snieg. Więc skad to cale zaskoczenie zima ku*wa?
Ostatnio edytowane przez WCracow : 23.02.2011 o godz. 23:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Dlatego sprawa jest prosta - da się grać to gramy ale to nie może być tak że jest koniec lutego to trzeba grać, niezależnie od tego jak wygląda murawa ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
"Nie ma mocnych na Polonię Bytom. Choć klub ma nieustannie długi wobec własnych graczy, to bez problemu dostaje ligową licencję. Ekstraklasa i PZPN nie potrafią zmusić klubu do regularnych wypłat dla piłkarzy."
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Duch Cracovii sie unosi ponad nami ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
W Gdańsku ma być -10 stopni w piątek o 19 więc nie piszcie o -20 proszę
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 24.02.2011 o godz. 10:44.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ciekawa sprawa z tym odwołaniem meczu w Białymstoku. Wg. pogodynek TV w piątek w Trójmieście ma być w ciągu dnia -4 C a w Białymstoku w sobotę -3. Tylko my gramy mecz, a Jagiellonia już nie.
Cytat:
Kilka dni temu na Eurosport 2 leciał ligowy mecz Herty BSC i.............. murawa piękna i zielona ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Różnica jest taka że w Gdynii zamiast narzekać przygotowywali boisko do gry a w Białymstoku na odwrót
![]()
Zapowiedź wiosny w Ekstraklasie -> http://www.youtube.com/watch?v=Ud7FCZ3OdKs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli ta wczorajsza migawka w TV pokazująca, jeżdżące koparki ściągające śnieg i lód z murawy była "LIVE". To pokazuje, że w Białymstoku przyjeto opcję załatwienia sobie przesunięcia meczu przynajmniej tydzień temu i nie robiono z murawa dosłownie nic. Teraz poczekają sobie spokojnie do 8 marca i samo stopnieje. Niezłe cwaniaki tylko szkoda, ze ci co tak pierwsi do karania Wisły w Ekstraklasie S.A. są tacy łatwowierni w obecnej sytuacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
jeszcze się czkawką odbije Jadze to przekładanie , bo wcisną im odgrywanie tego meczu pomiędzy kolejki i wtedy będzie płacz, że grają 3 spotkania w ciągu tygodnia.
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Niektórzy tutaj udają (?) że nie rozumieją różnicy pomiędzy 5 a 20 stopniami mrozu i porównują pogodę w Białymstoku do pogody w Berlinie. Śnieg mógł zostać zgarnięty tydzień temu - i co by to zmieniło? W nocy temperatura spada do -20 i murawa robi się jak skała. Śnieg ma tutaj drugorzędne znaczenie bo i tak w dniu meczu by go nie było (chyba że zaczęłoby padać). Na murawie nie ruszano śniegu przez długi czas specjalnie, tak żeby uchronić trawę przed tym mrozem.
Poza tym nie wiem co postronnych kibiców może boleć w przełożeniu tego meczu. Po prostu odbędzie się on dwa tygodnie później, chyba wytrzymacie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- 17 C , a w sobotę w Białymstoku przewidywana temp. między g. 18 - 24 to - 15 C. Czyli inni musimy grać przy -17 C a w Białymstoku przy -15 C już nie muszą ? http://pogoda.wp.pl/miasto,bialystok...201009,mi.html http://pogoda.wp.pl/miasto,gdynia,mi...l?ticaid=1bd6d A w Berlinie grali przy -10 C i na zielonej murawie. Jak widać potrafili ją wyczarować. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 24.02.2011 o godz. 13:00.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2007
Offline |
|
Poza tym wystarczy obejrzeć pogodę kilka dni z rzędu aby zauważyć że często temperatura na Podlasiu jest niższa nawet o 10 stopni w stosunku do reszty polski, sam tu mieszkam to wiem jak ostatnio w nocy temperatura spadała przy gruncie do ponad -25 stopni i to kilka dni z rzędu, ziemia dosłownie skamieniała. Do tego dochodzi fakt że stadion w Białymstoku to plac budowy otwary z każdej strony, stadion Gdyni to zamknięta bryła, wiatr tak nie hula i łatwiej ogrzać murawę. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Jeżeli chodzi o mecz Arka - Wisła. W Gdyni widocznie uznano, że w takich warunkach można grać w piłkę. W Białymstoku i Wrocławiu zgodzono się, że to nie ma większego sensu, więc POPROSZONO o zmianę terminu. PZPN nie musiał się na to godzić. W czym widzisz problem? Czy przełożenie tego meczu ma jakiś wpływ na postawę Wisły? Mogę zrozumieć kibica Śląska któremu się to nie spodoba, ale co w przesunięciu (na prośbę) o dwa tygodnie meczu Jagiellonia - Śląsk może bulwersować kibica Wisły? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
http://www.olympiastadion-berlin.de/...e/webcams.html Zamiast przełożenia meczu, powinny być kary (przynajmniej do momentu rozpoczynania rozgrywek wczesniej) ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jakby im bardzo zależało na rozegraniu meczu,to od tygodnia staliby z suszarkami i ocieplali murawe.
Dobrze ze na Arce chcą grać.. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A tak wyglądała murawa w meczu Arka - Beroe. Nie jest chyba tak źle.
http://www.youtube.com/watch?v=SqHvfGmMCgk |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A Jurek szuka i szuka http://www.90minut.pl/news/148/news1...-Cracovii.html Tym razem czyjąś mame testuje... http://www.90minut.pl/news/148/news1...me-Nianga.html
Ostatnio edytowane przez szprotson : 24.02.2011 o godz. 16:12.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Podoba mi się to co napisał Pablo84, jak ktoś nie ma warunków do gry bo nie potrafi przygotować płyty boiska to niech płaci kare. Przez przerwę zimową wszyscy narzekamy że za długa, a jak przychodzi rozegrać mecz pod koniec lutego po blisko 2,5 miesięcznej przerwie to wielkie zaskoczenie że jest śnieg i zimno. Takie sparwy wiążą się mocno z licencjami, jak się nie spełnia to do widzenia. Ja jestem jak najbardziej za rozegraniem tych spotkań w terminie. Za dużo czasu wolnego mają nasi kopacze. Może gdyby byli cały czas w grze, bez tak długich przerw to mielibyśmy choć troche lepsze wyniki w europucharach.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Niektórzy nadal nie potrafią zrozumieć, że to nie Jagiellonia przełożyła ten mecz, tylko PZPN (na prośbę Jagiellonii). Jakby PZPN nie udzielił zgody na przełożenie to mecz by się odbył (ku uciesze wielu?). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jakby Jagiellonia sama nie wyszła z inicjatywą przełożenia meczu ,to PZPN raczej napewno nie wpadłby na taki pomysł.
![]()
![]()
|
|
|