The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2011, 21:37
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
jak mamy gonic europe jak sa co roku takie cyrki
Na pewno nie grając przy -20 czy po pas w śniegu
Problemem nie jest przerwa zimowa a letnia która jest zdecydowanie za długa.
Gdzie oczywiście że jeśli nie będzie jakiś hardkorów to trza grać.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.02.2011, 22:09
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak.
Choć majac w pamięci ostatni mecz Widzew - Wisła bodaj, gdy przy 20 paru stopniach musieli robić dodatkową przerwę w trakcie gry by zawodnicy ochłonęli to śmiem wątpić, czy kiedykolwiek będzie u nas normalnie
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.02.2011, 22:25
zawsze można sie przerzucic na hale
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 23.02.2011, 22:25
Dlatego montuje się oświetlenie, żeby można grać wieczorem gdy już nie ma upałów
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.02.2011, 22:36
W deszczu też lepiej nie grywajmy. Jeszcze się nam chłopaki przeziębią.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.02.2011, 23:03
GrandmasterB napisał(a):Wyświetl post
Ok, ale jak wyglądał ten mecz? Rządził przypadek czy umiejętności? Przy takim mrozie to można kopać piłkę, a nie grać w piłkę.
Pokaz mi jednego kopacza w naszej lidze ktory zagra pilke na 40 metrow z dokladnoscia do metra?. Ch.. z tym na 10 metrow bezie problem.
,
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 23.02.2011, 23:16
Z tego co mowili na Orange Sport Info przed meczem Lecha z Braga to nie da sie wlaczac i wylaczac podgrzewania murawy kiedy sie chce. Wlącza się ja w listopadzie i wylacza po zimie. Wszystko rozchodzi się o to, że powinno się najpierw warstwe sniegu ODGARNĄĆ, aby te podgrzewacze mogły radzic sobie z murawa. Tak mowili w programie. Więc nie piszcie glupot, ze kluby wlaczaja ja sobie 5 godzin przed meczem na odczep się! Po prostu kluby nie maja zagospodarowania do murawy. Nie ma profesjonalistów tylko zwykle "Andrzeje", które zajmują sie ogrodkami na dzialach i murawa na stadionie "profesjonalnego klubu ekstraklasy".

Popatrzmy na Niemcy. Mecze od polowy stycznia i murawy wygladaja w miare OK. Więc albo my mamy jakis shit z Chin, a nie podgrzewane murawy, albo sam nie wiem. Druga sprawa ... czy tak ciezko zaproponowac stowarzyszeniu kibica, aby ten popytal czy nie ma CHĘTNYCH wsrod ultrasów/ ludzi z mlyna na odgarniecie sniegu z murawy, skoro nie ma $$$ na ekipe. Na pewno 10 osob by sie znalazlo. Odsniezyc CALA plyte przed meczem, podgrzewana murawa POWINNA dzialac jak nalezy i boisko powinno byc przygotowane do grania.

Ale ku*wa lepiej marudzic, że "W Polsce nie da sie grac w lutym ..." niż wziac sie do roboty ku*wa w tej marnej ekstraklasie s.a.! Postanowić, że ZADEN klub nie ma prawa grac w ekstraklasie bez PROFESJONALNEJ podgrzewanej murawy i ekipy od pielegnowania boiska!

I niech jesszcze raz uslysze "przelozmy kolejke" to roz*ebie coś. Jakie przelozmy do jasnej cholery? CO my zyjemy na Grenlandii ku*wa?! Cywilizowany kraj i "cywilizowane" kluby pilkarskie i brak ludzi do zajmowania sie plyta boiska? SWIETNIE! Rozumiem, gdy jest -25 stopni i snieg sypie, że nic nie widac. Ale o jakim przekladaniu kolejek mowimy, przy temp. - 10 stopni i jakimś sniezku, ktory sobie pada.

Dziwne, bo z tego co wiem to w zimie zazwyczaj jest temp. na minusie ( -5, -10 ) i z reguly pada snieg. Więc skad to cale zaskoczenie zima ku*wa?
Ostatnio edytowane przez WCracow : 23.02.2011 o godz. 23:21.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.02.2011, 23:39
WCracow napisał(a):Wyświetl post

Popatrzmy na Niemcy. Mecze od polowy stycznia i murawy wygladaja w miare OK.
Ale ku*wa lepiej marudzic, że "W Polsce nie da sie grac w lutym
Ja .......e ,Niemiachy, szczególnie zachodnie mają inny klimat niż my- niby taki sam ale jednak inny.I to nie jest problem 'grania w lutym'.W tym roku np można było u nas grać nawet w styczniu - problemem są aktualne warunki atmosferyczne a nie czy to jest styczeń czy marzec.Angole też grają prawie cały rok ale jak warunki są chujowe to nie grają

Dlatego sprawa jest prosta - da się grać to gramy ale to nie może być tak że jest koniec lutego to trzeba grać, niezależnie od tego jak wygląda murawa
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 24.02.2011, 00:16
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Pokaz mi jednego kopacza w naszej lidze ktory zagra pilke na 40 metrow z dokladnoscia do metra?. Ch.. z tym na 10 metrow bezie problem.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10..._Boukhari.html

jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 24.02.2011, 00:19
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Na pewno nie grając przy -20 czy po pas w śniegu
Dzięki wielkie, przywróciłeś mi nadzieję że są tutaj jednak rozsądnie myślące osoby...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 24.02.2011, 10:10
"Nie ma mocnych na Polonię Bytom. Choć klub ma nieustannie długi wobec własnych graczy, to bez problemu dostaje ligową licencję. Ekstraklasa i PZPN nie potrafią zmusić klubu do regularnych wypłat dla piłkarzy."

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Duch Cracovii sie unosi ponad nami

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 24.02.2011, 10:42
W Gdańsku ma być -10 stopni w piątek o 19 więc nie piszcie o -20 proszę
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 24.02.2011 o godz. 10:44.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.02.2011, 11:01
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
W Gdańsku ma być -10 stopni w piątek o 19 więc nie piszcie o -20 proszę
Aaaa. No to zmienia postać rzeczy. W rzeczy samej lato.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.02.2011, 11:32
Ciekawa sprawa z tym odwołaniem meczu w Białymstoku. Wg. pogodynek TV w piątek w Trójmieście ma być w ciągu dnia -4 C a w Białymstoku w sobotę -3. Tylko my gramy mecz, a Jagiellonia już nie.

Cytat:
Ja .......e ,Niemiachy, szczególnie zachodnie mają inny klimat niż my- niby taki sam ale jednak inny.
W Berlinie kilkadziesiąt km od granicy z Polską też mają inny klimat ?
Kilka dni temu na Eurosport 2 leciał ligowy mecz Herty BSC i.............. murawa piękna i zielona
Odpowiedz cytując
Velo
Junior Member

Od: 09.2007

Stary 24.02.2011, 11:38
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ciekawa sprawa z tym odwołaniem meczu w Białymstoku. Wg. pogodynek TV w piątek w Trójmieście ma być w ciągu dnia -4 C a w Białymstoku w sobotę -3. Tylko my gramy mecz, a Jagiellonia już nie.
Różnica jest taka że w Gdynii zamiast narzekać przygotowywali boisko do gry a w Białymstoku na odwrót
Zapowiedź wiosny w Ekstraklasie -> http://www.youtube.com/watch?v=Ud7FCZ3OdKs
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.02.2011, 11:49
Tak wygląda murawa w Białymstoku.

http://bi.gazeta.pl/im/9/9155/z9155189X.jpg
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 24.02.2011, 12:05
Czyli ta wczorajsza migawka w TV pokazująca, jeżdżące koparki ściągające śnieg i lód z murawy była "LIVE". To pokazuje, że w Białymstoku przyjeto opcję załatwienia sobie przesunięcia meczu przynajmniej tydzień temu i nie robiono z murawa dosłownie nic. Teraz poczekają sobie spokojnie do 8 marca i samo stopnieje. Niezłe cwaniaki tylko szkoda, ze ci co tak pierwsi do karania Wisły w Ekstraklasie S.A. są tacy łatwowierni w obecnej sytuacji.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.02.2011, 12:21
jeszcze się czkawką odbije Jadze to przekładanie , bo wcisną im odgrywanie tego meczu pomiędzy kolejki i wtedy będzie płacz, że grają 3 spotkania w ciągu tygodnia.
Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Stary 24.02.2011, 12:30
Niektórzy tutaj udają (?) że nie rozumieją różnicy pomiędzy 5 a 20 stopniami mrozu i porównują pogodę w Białymstoku do pogody w Berlinie. Śnieg mógł zostać zgarnięty tydzień temu - i co by to zmieniło? W nocy temperatura spada do -20 i murawa robi się jak skała. Śnieg ma tutaj drugorzędne znaczenie bo i tak w dniu meczu by go nie było (chyba że zaczęłoby padać). Na murawie nie ruszano śniegu przez długi czas specjalnie, tak żeby uchronić trawę przed tym mrozem.
Poza tym nie wiem co postronnych kibiców może boleć w przełożeniu tego meczu. Po prostu odbędzie się on dwa tygodnie później, chyba wytrzymacie?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 24.02.2011, 12:54
Niektórzy tutaj udają (?) że nie rozumieją różnicy pomiędzy 5 a 20 stopniami mrozu i porównują pogodę w Białymstoku do pogody w Berlinie.
Raczej Ty udajesz Greka. Wg. POGODY WP.PL w piątek między g. 18-24, temp. w Gdyni ma wynosić
- 17 C , a w sobotę w Białymstoku przewidywana temp. między g. 18 - 24 to - 15 C.

Czyli inni musimy grać przy -17 C a w Białymstoku przy -15 C już nie muszą ?

http://pogoda.wp.pl/miasto,bialystok...201009,mi.html

http://pogoda.wp.pl/miasto,gdynia,mi...l?ticaid=1bd6d

A w Berlinie grali przy -10 C i na zielonej murawie. Jak widać potrafili ją wyczarować.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 24.02.2011 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 24.02.2011, 13:13
Niektórzy tutaj udają (?) że nie rozumieją różnicy pomiędzy 5 a 20 stopniami mrozu i porównują pogodę w Białymstoku do pogody w Berlinie. Śnieg mógł zostać zgarnięty tydzień temu - i co by to zmieniło? W nocy temperatura spada do -20 i murawa robi się jak skała. Śnieg ma tutaj drugorzędne znaczenie bo i tak w dniu meczu by go nie było (chyba że zaczęłoby padać). Na murawie nie ruszano śniegu przez długi czas specjalnie, tak żeby uchronić trawę przed tym mrozem.
Poza tym nie wiem co postronnych kibiców może boleć w przełożeniu tego meczu. Po prostu odbędzie się on dwa tygodnie później, chyba wytrzymacie?

Poza tym wystarczy obejrzeć pogodę kilka dni z rzędu aby zauważyć że często temperatura na Podlasiu jest niższa nawet o 10 stopni w stosunku do reszty polski, sam tu mieszkam to wiem jak ostatnio w nocy temperatura spadała przy gruncie do ponad -25 stopni i to kilka dni z rzędu, ziemia dosłownie skamieniała. Do tego dochodzi fakt że stadion w Białymstoku to plac budowy otwary z każdej strony, stadion Gdyni to zamknięta bryła, wiatr tak nie hula i łatwiej ogrzać murawę.
Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Stary 24.02.2011, 13:20
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Raczej Ty udajesz Greka. Wg. POGODY WP.PL w piątek między g. 18-24, temp. w Gdyni ma wynosić
- 17 C , a w sobotę w Białymstoku przewidywana temp. między g. 18 - 24 to - 15 C.

Czyli inni musimy grać przy -17 C a w Białymstoku przy -15 C już nie muszą ?

http://pogoda.wp.pl/miasto,bialystok...201009,mi.html

http://pogoda.wp.pl/miasto,gdynia,mi...l?ticaid=1bd6d

A w Berlinie grali przy -10 C i na zielonej murawie. Jak widać potrafili ją wyczarować.
Czy przed tym jak grali przy tych -10 przez cały poprzedni tydzień mieli w nocy po -20 i w dzień po -10/-15? Czy stadion w Berlinie także jest w budowie przez co trawa praktycznie nie miała osłony od zimna?

Jeżeli chodzi o mecz Arka - Wisła. W Gdyni widocznie uznano, że w takich warunkach można grać w piłkę. W Białymstoku i Wrocławiu zgodzono się, że to nie ma większego sensu, więc POPROSZONO o zmianę terminu. PZPN nie musiał się na to godzić. W czym widzisz problem? Czy przełożenie tego meczu ma jakiś wpływ na postawę Wisły? Mogę zrozumieć kibica Śląska któremu się to nie spodoba, ale co w przesunięciu (na prośbę) o dwa tygodnie meczu Jagiellonia - Śląsk może bulwersować kibica Wisły?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.02.2011, 13:26
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Tak wygląda murawa w Białymstoku.

http://bi.gazeta.pl/im/9/9155/z9155189X.jpg
A tak w Berlinie:
http://www.olympiastadion-berlin.de/...e/webcams.html

Zamiast przełożenia meczu, powinny być kary (przynajmniej do momentu rozpoczynania rozgrywek wczesniej)

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.02.2011, 15:13
Jakby im bardzo zależało na rozegraniu meczu,to od tygodnia staliby z suszarkami i ocieplali murawe.

Dobrze ze na Arce chcą grać..
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.02.2011, 15:21
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A tak w Berlinie:

Zamiast przełożenia meczu, powinny być kary (przynajmniej do momentu rozpoczynania rozgrywek wczesniej)
Ja widzę tylko jedną różnice. W Berlinie nie ma w ogole śniegu, w Białymstoku jest go dużo i -15 stopnia C.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.02.2011, 15:54
A tak wyglądała murawa w meczu Arka - Beroe. Nie jest chyba tak źle.

http://www.youtube.com/watch?v=SqHvfGmMCgk
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2011, 16:03
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Ja widzę tylko jedną różnice. W Berlinie nie ma w ogole śniegu, w Białymstoku jest go dużo i -15 stopnia C.
i ten śnieg na płytę boiska spadł nagle w 4 minuty, podczas gdy osoby odpowiedzialne za murawe akurat były w wc bądź na kiełbaskach

A Jurek szuka i szuka
http://www.90minut.pl/news/148/news1...-Cracovii.html
Tym razem czyjąś mame testuje...
http://www.90minut.pl/news/148/news1...me-Nianga.html
Ostatnio edytowane przez szprotson : 24.02.2011 o godz. 16:12.

Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 24.02.2011, 16:29
Podoba mi się to co napisał Pablo84, jak ktoś nie ma warunków do gry bo nie potrafi przygotować płyty boiska to niech płaci kare. Przez przerwę zimową wszyscy narzekamy że za długa, a jak przychodzi rozegrać mecz pod koniec lutego po blisko 2,5 miesięcznej przerwie to wielkie zaskoczenie że jest śnieg i zimno. Takie sparwy wiążą się mocno z licencjami, jak się nie spełnia to do widzenia. Ja jestem jak najbardziej za rozegraniem tych spotkań w terminie. Za dużo czasu wolnego mają nasi kopacze. Może gdyby byli cały czas w grze, bez tak długich przerw to mielibyśmy choć troche lepsze wyniki w europucharach.
Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Stary 24.02.2011, 17:26
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A tak w Berlinie:

Fakt że w Berlinie jest teraz temperatura bliska 0 stopni Celsjusza a w Białymstoku prawie 15 stopni poniżej zera nie ma oczywiście żadnego? Pokaż jeszcze kamerę z Madrytu, to dopiero będzie różnica.

Niektórzy nadal nie potrafią zrozumieć, że to nie Jagiellonia przełożyła ten mecz, tylko PZPN (na prośbę Jagiellonii). Jakby PZPN nie udzielił zgody na przełożenie to mecz by się odbył (ku uciesze wielu?).
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2011, 18:11
.

Niektórzy nadal nie potrafią zrozumieć, że to nie Jagiellonia przełożyła ten mecz, tylko PZPN (na prośbę Jagiellonii). Jakby PZPN nie udzielił zgody na przełożenie to mecz by się odbył (ku uciesze wielu?).
Jakby Jagiellonia sama nie wyszła z inicjatywą przełożenia meczu ,to PZPN raczej napewno nie wpadłby na taki pomysł.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów