The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2012, 14:35
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Ten Asus odpada bo ma kartę graficzną ale za to marny procesor. Niskobudżetowe Acery szybko się rozpadają.
Pozostaje Fujitsu albo Lenovo. Lenovo wiem że ma najlepszy serwis spośród wszystkich firm bo to jest IBM. Oba mają podobne parametry, kwestia gustu. ja chyba bym wziął lenovo ale do x-koma zawsze można się przejść i oglądnąć tego fujitsu.
A to że bateria komuś trzyma 2 min... to trzeba było nie dopuścić do jej całkowitego rozładowania!
czyli rozumiem ze jak ci sie auto psuje to rozwiązaniem jest nie jezdzenie nim ?

jesli zależy Ci np. na jakości wykonania to sa lepsze firmy niz Lenovo.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.10.2012, 14:40
Lenovo to wcale nie IBM, a chińczyk....

Również uważam że są lepsze sprzęty
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 26.10.2012, 14:41
nie zależy mi jakoś specjalnie na wykonaniu , bardziej chodzi o to żeby spełnił moje oczekiwania co do parametrów

skoro masz coś do zaproponowania czekam na link

Kolumbus , tak np jakie ?
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 26.10.2012, 14:43
Panowie ile by mnie kosztował komputer pod gre typu FM ?
Tak żeby gra chodziła płynnie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.10.2012, 14:47
System - Windows XP/Vista/W7
Procesor - XP : 1.6GHz or Faster, Vista/W7/W8 : 2.2GHz lub szybszy
Wspierane procesory: Intel Pentium 4, Intel Core, AMD Athlon
Pamięć - XP/Vista/W7/W8 : 1.0GB RAM
Karta graficzna - 128MB
DirectX: 9.0c
Karta dźwiękowa: Kompatybilna z DirectX 9.0c
Wspierane karty graficzne: Nvidia FX 5900 Ultra lub lepsza; ATI Radeon 9800 lub lepsza; Intel 82915G/82910GL lub lepsza.

jak stacjonarny, to nieduzo.na allegro mozesz uzywki znalezc, wystarczy kupno sredniego kompa + dokupienie ramu i sru.

Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 27.10.2012, 08:22
to Panowie którego w końcu mam tego laptopa wybrać , doradzi ktoś coś jeszcze ?
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.10.2012, 11:06
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ja mam lenovo (starszy model) to bateria mi teraz trzyma z 2 minuty...
Tak to jest, jak się baterii nie wyjmuje z laptopa podczas pracy na zasilaczu.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 27.10.2012, 12:21
Tyle osób ile opinii, ponoć używanie laptopa bez baterii też nie jest cacy. Bateria nawet ta trzymająca 30 sekund ale robi za stabilizację napięcia Wg mnie najlepiej używać baterii jak w telefonie tzn ładujesz do pełna, odpinasz i pracujesz do prawie rozładowania i od nowa - inna sprawa że jest to dość męczące.

maTyS jaki masz budżet? i sprecyzuj wymagania
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.10.2012, 12:49
Mam w komputerze stacjonarnym takie pamięci RAM:
DDR2 2 GB (2x 1024MB) Częstotliwość pracy [MHz] - 800, Opóźnienia - 5 CL

Chciałbym dodać jeszcze 2 GB również w dualu 2x1GB tyle, że ciężko dostać je z opóźnieniem 5 Cl, za to dużo łatwiej z 6 CL. To będzie przeszkadzać, jakiś wpływ na pracę tych pamięci to ma?
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 27.10.2012, 18:02
Kolumbusbudżet mam skromny bo max 1300 , i lapki parametrami podobne do tych co wkleiłem linki na poprzedniej i tej stronie
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 29.10.2012, 18:38
Mam do was taki oto biznes potrzebuje kupić jakąś drukarkę i doszedłem do wniosku że chyba najlepiej będzie laserowa mono, bo studiuje więc najwięcej mam do drukowania czarnego tekstu, ewentualnie jakieś wykresy, grafiki które też mogą być czarne. I tutaj jest wasza kolej bo ja jestem w tym zielony i proszę o jakieś typy, propozcyje . Cena jaka mnie interesuje to tak do 300-350? Ewentualnie jak nie ma w tej cenie żadnego godnego lasera to jakiś atrament
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.10.2012, 20:06
HP LaserJet P1102W - drukarka za 370 zł z możliwością podpiecia do sieci.
W przypadku drukarki bez możliwości wpięcia bez pośrednio do sieci jest model za 315 zł.

Ja mam starą wersje LJ1020 i od 7 lat mi służy bez problemów a jeżdżę na zamiennikach za 50 zł
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 30.10.2012, 11:25
Panowie pomóżcie mi się zdecydować.. przeglądam ciągle allegro i nie wiem co wybrać , tak jak pisałem do kwoty 1300-1400 max z takimi parametrami jak wklejałem.

dlaczego większość ofert ma laptopy bez systemu operacyjnego ? czy jest to jakiś drogi wydatek postawić system w laptopie ?
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 30.10.2012 o godz. 11:38.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 30.10.2012, 11:56
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
Panowie pomóżcie mi się zdecydować.. przeglądam ciągle allegro i nie wiem co wybrać , tak jak pisałem do kwoty 1300-1400 max z takimi parametrami jak wklejałem.

dlaczego większość ofert ma laptopy bez systemu operacyjnego ? czy jest to jakiś drogi wydatek postawić system w laptopie ?
hmm
moze dlatego ze jakby Ci postawili system to cena lapka by podrosła o cenę systemu operacyjnego, wiec nie wiem czy jakby ci zainstalowali Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit SP1, i krzyknęli 9 stówek więcej za komputer to byłbys happy

Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 30.10.2012, 11:59
no ok..tak właśnie myślałem , czyli opłaca mi się kupić coś takiego http://allegro.pl/laptop-acer-e1-531...734472541.html
i zainstalować sobie samemu np windowsa 7 albo xp ? albo jak mam znajomego co ma firmę komputerową ?
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 30.10.2012 o godz. 12:06.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 30.10.2012, 12:11
cena systemu to okolo 300 zl gdybys chcial sam, wieczorem postaram sie usiasc chwilke i popatrzec na te kompy, natomiast za te cene 1300 zl to szalu nie bedzie, tzn bedziesz mial solidny komputer do wszystkiego powiedzmy poza GRANIEM i obrabianiem grafiki
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 30.10.2012, 12:14
napewno bardziej opłaca sie zainstalowac samemu system aniżeli płacić gruby hajs za orginalną winde.
co do acera, jak kupowałem laptopa kilka lat temu juz to slyszalem bardzo wiele niepochlebnych opinii nt.serwisu acera.
ALe to było kiedyś, jak jest teraz to nie wiem. Ile głów tyle opinii.
ja na twoim miejscu poszukałbym jakichs rankingow/testów na stronach typu komputer świat i ..napewno bedziesz wiedział wiecej niż teraz

Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 30.10.2012, 12:15
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
cena systemu to okolo 300 zl gdybys chcial sam, wieczorem postaram sie usiasc chwilke i popatrzec na te kompy, natomiast za te cene 1300 zl to szalu nie bedzie, tzn bedziesz mial solidny komputer do wszystkiego powiedzmy poza GRANIEM i obrabianiem grafiki
zdaje sobie z tego sprawę że szału nie będzie , ale 10 lat miałem stacjonarnego złoma to zdążyłem się przyzwyczaić byłym bardzo wdzięczny gdybyś właśnie znalazł chwilę i pobuszował po allegro i coś mi doradził obróbką grafiki się nie zajmuje także luz , natomiast jakby pes 12 na nim poszedl albo jakaś strzelanka typu call of duty to byłbym happy
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 30.10.2012, 14:26
maTys. - obczaj może to: http://sklep-laptopy.pl/pl/p/Lenovo-...-2gb-DVDRW/380
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 30.10.2012, 14:36
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
zdaje sobie z tego sprawę że szału nie będzie , ale 10 lat miałem stacjonarnego złoma to zdążyłem się przyzwyczaić byłym bardzo wdzięczny gdybyś właśnie znalazł chwilę i pobuszował po allegro i coś mi doradził obróbką grafiki się nie zajmuje także luz , natomiast jakby pes 12 na nim poszedl albo jakaś strzelanka typu call of duty to byłbym happy
jezeli tak sprawe stawiasz to koniecznie laptop musi miec karte graficzna dedykowana, nie zintegrowana. to wydaje sie byc kryterium ale w tej cenie ciezko moze byc

Moze w stacjonarny zainwestuj, tam znacznie lepsze bebechy bedziesz mial i pograsz?
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 30.10.2012, 15:25
potrzebuje kupić myszkę do laptopa (pewna osoba nie lubi touchpad ) i tu pytanie jak kupię taką bez kabla za powiedzmy ok 50 zł, będzie to jakaś porządna ? czy szkoda pieniedzy i jednak szukać na kablu ?
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 30.10.2012, 22:00
Luu... napisał(a):Wyświetl post
potrzebuje kupić myszkę do laptopa (pewna osoba nie lubi touchpad ) i tu pytanie jak kupię taką bez kabla za powiedzmy ok 50 zł, będzie to jakaś porządna ? czy szkoda pieniedzy i jednak szukać na kablu ?
Logitech M185 - bez kabla, malutki odbiornik na USB. I co najlepsze - działa na prawie każdym podłożu. Cena coś koło 40 zeta, kupiłem już 3 takie, wszystkie hulają aż miło.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 31.10.2012, 09:25
tez potrzebuje akurat myszki, ta m185 wyglada niezle, tylko ile trzyma na bateriach

Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 31.10.2012, 13:33
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Logitech M185 - bez kabla, malutki odbiornik na USB. I co najlepsze - działa na prawie każdym podłożu. Cena coś koło 40 zeta, kupiłem już 3 takie, wszystkie hulają aż miło.
kupiłem dokładnie ten sam model, w sklepie myślałem jeszcze nad Microsoft 1000 bo była na promocji ale jakoś Logitech bardziej mi się kojarzy ze sprzętem komputerowym i sprzedawca też polecał, że niby ma ten sam model

szprotson
na opakowaniu, że bateria trzyma do 12 miesięcy ale wiadomo to jest jeden paluszek, no i każdy inaczej korzysta, myślę że około 2-3 miesięcy ? luke1906 ?
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.10.2012, 16:21
Jestem na kupnie nowych części do swojego stacjonarnego.
Ze 2 miesiące temu padła karta graficzna, wymieniłem na GeForce GT 630 1gb. Od tego czasu zaczęły się sypać kolejne części, więc postanowiłem całkiem wymienić i mieć znowu spokój na parę lat. Planuję złożyć coś takiego:
Intel DualCore G860 3.0GHz, socket 1155
Gigabyte GA-B75M-DH3
2x DDR3 4GB (w sumie 8gb)
Dysk 500GB SATA III 16MB CACHE
Nagrywarka DVD LiteOn iHAS124 SATA
i zasilacz pasuje z 500W, przy 12V - 20A.
Zamykam się przy tym zestawie w 1050zł. Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje co można ulepszyć za niewielką cenę lub przyoszczędzić na czymś to chętnie poczytam.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.10.2012, 17:48
Od jakiegoś czasu mam problem przy uruchamianiu komputera. Podczas ładowania systemu przez moment śnieży mi obraz (poziome paski), po czym już po włączeniu systemu operacyjnego znika obraz. Włączam i wyłączam monitor - obraz wraca na kilka sekund, i tak ze 3 razu, aż "zaskoczy". Mam tak od kilku dni, początkowo wystarczyło wykonać manewr włącz/wyłącz jeden raz i hulało, więc olałem sprawę. Ale problem nie znika, wręcz przeciwnie. Tak jakby coś musiało się "rozgrzać".

Co to może być? Poczytałem co nieco fora i wychodzi, że to może być kwestia karty grafiki / monitora / płyty / trojana jakiegoś upierdliwego itp Czyli zero konkretów , choć tak po prawdze opisywane problemy nie były tak stricte identyczne jak u mnie. Z tych co znalazłem.
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.10.2012, 20:35
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Ze 2 miesiące temu padła karta graficzna, wymieniłem na GeForce GT 630 1gb. Od tego czasu zaczęły się sypać kolejne części, więc postanowiłem całkiem wymienić i mieć znowu spokój na parę lat. Planuję złożyć coś takiego:
Gigabyte GA-B75M-DH3
Zamykam się przy tym zestawie w 1050zł. Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje co można ulepszyć za niewielką cenę lub przyoszczędzić na czymś to chętnie poczytam.
A grafikę zostawiasz 630 gt ?
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.10.2012, 22:05
Grafikę zostawiam, bo nie ma sensu zmieniać.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 31.10.2012, 22:51
Luu... napisał(a):Wyświetl post
kupiłem dokładnie ten sam model, w sklepie myślałem jeszcze nad Microsoft 1000 bo była na promocji ale jakoś Logitech bardziej mi się kojarzy ze sprzętem komputerowym i sprzedawca też polecał, że niby ma ten sam model

szprotson
na opakowaniu, że bateria trzyma do 12 miesięcy ale wiadomo to jest jeden paluszek, no i każdy inaczej korzysta, myślę że około 2-3 miesięcy ? luke1906 ?
ciężko powiedzieć ile trzyma, ja używam jej w służbowo-domowym laptopie więc eksploatowana jest mocno, ze 3-4 miesiące spokojnie wytrzyma, zresztą to tylko jeden 'paluszek' więc co za różnica

przy okazji zapytam, w stacjonarnym kompie (staroć) padła grafika - GeForce 6600,
pasowałoby ją wymienić, bo komp od czasu do czasu włączam, sporo potrzebnych danych tam siedzi, konfig to P4 3.0GHz, płyta Asus P5GDC Deluxe, potrzebuje wsadzić coś najtańszego co by nie żarło prądu za dużo, ot żeby hulało bez problemów, co polecicie? tak do 100zł coś znajdę?
Ostatnio edytowane przez luke1906 : 31.10.2012 o godz. 22:59.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.11.2012, 01:04
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Gigabyte GA-B75M-DH3
1. Po co 8GB w takim sprzęcie?
2. Zasilacz widzę że jakiś budżetowy ale lepiej kupić lepszy 400W niż 500W w tej samej cenie. Z takimi parametrami ten komp nie będzie przekraczał 150W pod obciązeniem więc nie potrzebny taki mocny zasilacz. Nawet 350W by starczyło.

luke1906 napisał(a):Wyświetl post
ciężko powiedzieć ile trzyma, ja używam jej w służbowo-domowym laptopie więc eksploatowana jest mocno, ze 3-4 miesiące spokojnie wytrzyma, zresztą to tylko jeden 'paluszek' więc co za różnica

przy okazji zapytam, w stacjonarnym kompie (staroć) padła grafika - GeForce 6600,
pasowałoby ją wymienić, bo komp od czasu do czasu włączam, sporo potrzebnych danych tam siedzi, konfig to P4 3.0GHz, płyta Asus P5GDC Deluxe, potrzebuje wsadzić coś najtańszego co by nie żarło prądu za dużo, ot żeby hulało bez problemów, co polecicie? tak do 100zł coś znajdę?
Nowe czy używane? Dużo tego na allegro
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów