|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
jesli zależy Ci np. na jakości wykonania to sa lepsze firmy niz Lenovo. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Lenovo to wcale nie IBM, a chińczyk....
Również uważam że są lepsze sprzęty |
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
nie zależy mi jakoś specjalnie na wykonaniu , bardziej chodzi o to żeby spełnił moje oczekiwania co do parametrów
![]() skoro masz coś do zaproponowania czekam na link ![]() Kolumbus , tak np jakie ? ![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Panowie ile by mnie kosztował komputer pod gre typu FM ?
Tak żeby gra chodziła płynnie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
System - Windows XP/Vista/W7
Procesor - XP : 1.6GHz or Faster, Vista/W7/W8 : 2.2GHz lub szybszy Wspierane procesory: Intel Pentium 4, Intel Core, AMD Athlon Pamięć - XP/Vista/W7/W8 : 1.0GB RAM Karta graficzna - 128MB DirectX: 9.0c Karta dźwiękowa: Kompatybilna z DirectX 9.0c Wspierane karty graficzne: Nvidia FX 5900 Ultra lub lepsza; ATI Radeon 9800 lub lepsza; Intel 82915G/82910GL lub lepsza. jak stacjonarny, to nieduzo.na allegro mozesz uzywki znalezc, wystarczy kupno sredniego kompa + dokupienie ramu i sru. ![]()
![]()
|
|
|
|
Bene Nati
Offline |
|
|
to Panowie którego w końcu mam tego laptopa wybrać , doradzi ktoś coś jeszcze
?![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle osób ile opinii, ponoć używanie laptopa bez baterii też nie jest cacy. Bateria nawet ta trzymająca 30 sekund ale robi za stabilizację napięcia
Wg mnie najlepiej używać baterii jak w telefonie tzn ładujesz do pełna, odpinasz i pracujesz do prawie rozładowania i od nowa - inna sprawa że jest to dość męczące.maTyS jaki masz budżet? i sprecyzuj wymagania ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Mam w komputerze stacjonarnym takie pamięci RAM:
DDR2 2 GB (2x 1024MB) Częstotliwość pracy [MHz] - 800, Opóźnienia - 5 CL Chciałbym dodać jeszcze 2 GB również w dualu 2x1GB tyle, że ciężko dostać je z opóźnieniem 5 Cl, za to dużo łatwiej z 6 CL. To będzie przeszkadzać, jakiś wpływ na pracę tych pamięci to ma? |
|
|
|
Bene Nati
Offline |
|
|
Kolumbusbudżet mam skromny bo max 1300 , i lapki parametrami podobne do tych co wkleiłem linki na poprzedniej i tej stronie
![]() ![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Mam do was taki oto biznes
potrzebuje kupić jakąś drukarkę i doszedłem do wniosku że chyba najlepiej będzie laserowa mono, bo studiuje więc najwięcej mam do drukowania czarnego tekstu, ewentualnie jakieś wykresy, grafiki które też mogą być czarne. I tutaj jest wasza kolej bo ja jestem w tym zielony i proszę o jakieś typy, propozcyje . Cena jaka mnie interesuje to tak do 300-350? Ewentualnie jak nie ma w tej cenie żadnego godnego lasera to jakiś atrament![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
HP LaserJet P1102W - drukarka za 370 zł z możliwością podpiecia do sieci.
W przypadku drukarki bez możliwości wpięcia bez pośrednio do sieci jest model za 315 zł. Ja mam starą wersje LJ1020 i od 7 lat mi służy bez problemów a jeżdżę na zamiennikach za 50 zł |
|
|
|
Bene Nati
Offline |
|
|
Panowie pomóżcie mi się zdecydować.. przeglądam ciągle allegro i nie wiem co wybrać , tak jak pisałem do kwoty 1300-1400 max z takimi parametrami jak wklejałem.
dlaczego większość ofert ma laptopy bez systemu operacyjnego ? czy jest to jakiś drogi wydatek postawić system w laptopie ?
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 30.10.2012 o godz. 11:38.
![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
moze dlatego ze jakby Ci postawili system to cena lapka by podrosła o cenę systemu operacyjnego, wiec nie wiem czy jakby ci zainstalowali Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit SP1, i krzyknęli 9 stówek więcej za komputer to byłbys happy ![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Bene Nati
Offline |
|
|
no ok..tak właśnie myślałem , czyli opłaca mi się kupić coś takiego http://allegro.pl/laptop-acer-e1-531...734472541.html
i zainstalować sobie samemu np windowsa 7 albo xp ? albo jak mam znajomego co ma firmę komputerową ?
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 30.10.2012 o godz. 12:06.
![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
cena systemu to okolo 300 zl gdybys chcial sam, wieczorem postaram sie usiasc chwilke i popatrzec na te kompy, natomiast za te cene 1300 zl to szalu nie bedzie, tzn bedziesz mial solidny komputer do wszystkiego powiedzmy poza GRANIEM i obrabianiem grafiki
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
napewno bardziej opłaca sie zainstalowac samemu system aniżeli płacić gruby hajs za orginalną winde.
co do acera, jak kupowałem laptopa kilka lat temu juz to slyszalem bardzo wiele niepochlebnych opinii nt.serwisu acera. ALe to było kiedyś, jak jest teraz to nie wiem. Ile głów tyle opinii. ja na twoim miejscu poszukałbym jakichs rankingow/testów na stronach typu komputer świat i ..napewno bedziesz wiedział wiecej niż teraz ![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Bene Nati
Offline |
|
byłym bardzo wdzięczny gdybyś właśnie znalazł chwilę i pobuszował po allegro i coś mi doradził obróbką grafiki się nie zajmuje także luz , natomiast jakby pes 12 na nim poszedl albo jakaś strzelanka typu call of duty to byłbym happy ![]() ![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
maTys. - obczaj może to: http://sklep-laptopy.pl/pl/p/Lenovo-...-2gb-DVDRW/380
![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moze w stacjonarny zainwestuj, tam znacznie lepsze bebechy bedziesz mial i pograsz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
potrzebuje kupić myszkę do laptopa (pewna osoba nie lubi touchpad
) i tu pytanie jak kupię taką bez kabla za powiedzmy ok 50 zł, będzie to jakaś porządna ? czy szkoda pieniedzy i jednak szukać na kablu ?![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Logitech M185 - bez kabla, malutki odbiornik na USB. I co najlepsze - działa na prawie każdym podłożu. Cena coś koło 40 zeta, kupiłem już 3 takie, wszystkie hulają aż miło.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
tez potrzebuje akurat myszki, ta m185 wyglada niezle, tylko ile trzyma na bateriach
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]() szprotson na opakowaniu, że bateria trzyma do 12 miesięcy ale wiadomo to jest jeden paluszek, no i każdy inaczej korzysta, myślę że około 2-3 miesięcy ? luke1906 ?![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jestem na kupnie nowych części do swojego stacjonarnego.
Ze 2 miesiące temu padła karta graficzna, wymieniłem na GeForce GT 630 1gb. Od tego czasu zaczęły się sypać kolejne części, więc postanowiłem całkiem wymienić i mieć znowu spokój na parę lat. Planuję złożyć coś takiego: Intel DualCore G860 3.0GHz, socket 1155 Gigabyte GA-B75M-DH3 2x DDR3 4GB (w sumie 8gb) Dysk 500GB SATA III 16MB CACHE Nagrywarka DVD LiteOn iHAS124 SATA i zasilacz pasuje z 500W, przy 12V - 20A. Zamykam się przy tym zestawie w 1050zł. Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje co można ulepszyć za niewielką cenę lub przyoszczędzić na czymś to chętnie poczytam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Od jakiegoś czasu mam problem przy uruchamianiu komputera. Podczas ładowania systemu przez moment śnieży mi obraz (poziome paski), po czym już po włączeniu systemu operacyjnego znika obraz. Włączam i wyłączam monitor - obraz wraca na kilka sekund, i tak ze 3 razu, aż "zaskoczy". Mam tak od kilku dni, początkowo wystarczyło wykonać manewr włącz/wyłącz jeden raz i hulało, więc olałem sprawę. Ale problem nie znika, wręcz przeciwnie. Tak jakby coś musiało się "rozgrzać".
Co to może być? Poczytałem co nieco fora i wychodzi, że to może być kwestia karty grafiki / monitora / płyty / trojana jakiegoś upierdliwego itp Czyli zero konkretów , choć tak po prawdze opisywane problemy nie były tak stricte identyczne jak u mnie. Z tych co znalazłem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Grafikę zostawiam, bo nie ma sensu zmieniać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
przy okazji zapytam, w stacjonarnym kompie (staroć) padła grafika - GeForce 6600, pasowałoby ją wymienić, bo komp od czasu do czasu włączam, sporo potrzebnych danych tam siedzi, konfig to P4 3.0GHz, płyta Asus P5GDC Deluxe, potrzebuje wsadzić coś najtańszego co by nie żarło prądu za dużo, ot żeby hulało bez problemów, co polecicie? tak do 100zł coś znajdę?
Ostatnio edytowane przez luke1906 : 31.10.2012 o godz. 22:59.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
2. Zasilacz widzę że jakiś budżetowy ale lepiej kupić lepszy 400W niż 500W w tej samej cenie. Z takimi parametrami ten komp nie będzie przekraczał 150W pod obciązeniem więc nie potrzebny taki mocny zasilacz. Nawet 350W by starczyło.
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|