|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dawidowski, Gargula, Singlar, Boguski...
pokażcie mi inny klub w którym w ciagu 5 lat czterech ważnych zawodników, bądź kupionych jako REALNE wzmocnienie zrywają wiezadła krzyzowe Pomijam Brożka który odkąd nadwyrężył krzyżówkę nie może wrócić do formy ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie ma reguły na zerwane krzyżowe. Jednemu się zerwą, innemu nie. Taki pech. Nie doszukiwałbym się tu jakiejś winy klubu.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Tym bardziej, że Garguła i Dawidowski (z tego co pamiętam) zerwali zanim do nas trafili a już po podpisaniu kontraktu. Po prostu jakaś czarna seria mega pecha dla Wisły
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Chociaż tyle, że Kowalski ma powrócić względnie szybko po kontuzji: Cleber kończy niedługo karierę, zresztą - ze zdrowiem i formą też już u niego nie najlepiej...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.10.2010 o godz. 17:07.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Fakt, strasznych pech ale najgorsze moim zdaniem jest to że w Wiśle kwestia rehabilitacji po kontuzji leży...praktycznie każdy zawodnik z tak poważnym urazem miał olbrzymie problemy z dojściem do zdrowia a potem do formy...przykłady Dawidowskiego i Niedzielana którzy zaraz po odejściu z Wisły zaczęli sobie całkiem nieźle radzić mimo że w Krakowie postawiono na Nich krzyżyk (mówiono o inwalidach) czy czas dochodzenia do formy po kontuzji Pawła Brożka i Bogusia jak dla mnie są na tyle jaskrawe że wypada zadać pytanie czy rehabilitacja w Wiśle stoi na wysokim poziomie, czy też nie
W końcu chodzi o konkretną kasę a kontuzje to rzecz normalna w futbolu. Z kiepskim sztabem medycznym daleko nie zajedziemy... Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez JohnnyH : 13.10.2010 o godz. 06:51.
![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Jeszcze jedno - kto - poza kibicami - mowil o Dawidowskim czy o Niedzielanie (juz zwlaszcza o nim) per "inwalida" ? Jakies cytaty ludzi pracujacych w Wisle i decydujacych o zmianach w skladzie ? ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Mówiąc że robiono z nich kaleków/inwalidów mam na myśli kibiców choć usilne próby rozwiązania przez klub kontraktu z Dawidowskim mają chyba podobny wymiar. Żeby była jasność. Nie stawiam sobie za cel jebanie z góry na dół naszego sztabu medycznego tylko dostrzegam pewną prawidłowość która niestety powtarza się przy każdym poważnym urazie w Wiśle...tacy zawodnicy nie wracają u Nas do gry...jeżeli się odbudowują to praktycznie zawsze w innych klubach. ![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Nie masz racji . Więzadła krzyżowe zrywa się głównie w sytuacjach przypadkowych i ta sytuacja z Boguskim prawdopodobnie była zwykłym pechem . Z tego co czytałem chciał zabrać piłkę Małemu, zderzyli się i wskutek tego poszło kolano , a może przy upadku spowodowanym starciem z Małym doszło do tej kontuzji ? Nie wiemy tego i nie ma sensu teraz nad tym się zastanawiać bo czasu już nie da się cofnąć . Nie znam się za bardzo na tym czy większe obciążenia treningowe mogły spowodować zerwanie więzadeł w kolanie ale nie możemy winić za to trenera że takie treningi zaaplikował drużynie a nie inne a mam wrażenie że niektórzy winią za tą kontuzję właśnie trenera co jest po prostu głupie. My chcemy osiągać dobre wyniki, sukcesy a takie są możliwe tylko dzięki ciężkiej pracy, Maskant zna się na swoim fachu i z pewnością ze sztabem szkoleniowym ma na względzie zdrowie piłkarzy i nie chce ich przeforsować ale też wie że drużynie jest potrzebna ciężka praca by odnosić sukcesy. Zresztą przed Maskantem jak były lżejsze treningi takie kontuzje też się przytrafiały więc tłumaczenie teraz tej kontuzji treningami jest nieuzasadnione. Oczywiście piłkarze podatni na kontuzje tacy jak np, Nowak nie powinni przychodzić do Wisły bo oni nie podołają takim treningom i powinniśmy budować drużynę na piłkarzach takich jak Junior Diaz czy Marcelo których nie można zajeździć , z drugiej strony zerwane więzadła krzyżowe nie są kontuzją przeciążeniową , po prostu Rafał miał pecha zderzając się z Małeckim takiego samego jak Guła kiedy dostał piłką , podobnie jak Wtorek kiedy Danch go brutalnie sfaulował itp. Taka jest piłką i takie sytuacje się zdarzają i będą się zdarzać , teraz wypada tylko życzyć Boguskiemu jak najszybszego powrotu do zdrowia i na boisko.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 13.10.2010 o godz. 09:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem powoli zaczyna być widać (w postaci kontuzji: Boguskiego,Kowalskiego, Clebera, Riosa) efekty cięższych treningów RM. Niestety wydaje mi się że nie ma innej drogi. Treningi muszą być cięższe a ci którzy ich nie wytrzymają? No cóż, takie jest zycie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
przecież Rios nabawił się kontuzji w Bełchatowie, a Kowalski wywalił sie na prostej drodze, to też wina Maaskanta?
no tak, tak przetrenował Kowalskiego, że ten chodzić nie mógł, a Riosa tak, że ten 2 tygodnie przed Zakopcem juz odczuwał to w kościach! ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
No szkoda mi Rafała, mimo iż był jaki był, to mi go szkoda. Pomijając to że on wygląda na takiego kruchego niestety. E: Rios doznał kontuzji w Bełchatowie, owszem, ale mówiło się że 2 dni i będzie zdrowy, a trwa to 10 ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Takie czasy nastały. Są "prawdziwi Polacy", "prawdziwi patrioci" no i przyszedł czas na "prawdziwych kibiców"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakie znaczenie ma to że Rios nabawił się kontuzji w Bełchatowie a nie w Zakopanem? Przecież nasi zaczęli ćwiczyć bardziej intensywnie od początku kadencji RM. Widać Rios jest jeszcze delikatniejszy (a może po prostu znaczenie miała dłuższa przerwa w treningach) od naszych i dlatego kontuzja przyszła wcześniej (zresztą to pozwala zrozumieć dlaczego RM zmieniał go w drugich połowach). Chyba nie zrozumiałeś mojego postu. Nie mam pretensji do RM. Robi to co powinien robić. Jeśli ktoś nie jest w stanie wytrzmać cięzkich treningów to trudno. Trzeba na jego miejsce szukać młodego byczka który je wytrzyma. |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ale to może być równie dobrze przypadek.I u Skorży były momenty gdzie było zdecydowanie gorzej.U nas przecież i przed Maaskantem kontuzje miał Pawełek,Łobo, Cleber a chwile po - Piotrek Brożek.
Ja często czytam zapowiedzi różnych meczów w tych najlepszych ligach i praktycznie nie zdarza się by ktoś nie był kontuzjowany a zazwyczaj waha się to od 2 do nawet 6 czy 7 zawodników. Jeśli już, to może to być spowodowane tym że jest większa walka na choćby treningach.Jest jakaś tam konkurencja, każdy się chce pokazać i nie odpuszcza. Szkoda Boguskiego ale na dziś nie ma żadnej tragedii jeśli chodzi o kontuzje, praktycznie wszyscy są zdrowi.Oczywiście dziś mamy problem ze środkiem obrony no ale to już podziękować tym co przeprowadzali rewolucje w tej formacji.
To jest podobna sprawa jak obwinianie Kasperczaka za to że mistrza nie zdobyliśmy.Przejął zespół co prawda na 1 miejscu ale w stanie totalnego rozpadu.Tylko obrona działała którą zresztą rozwalili po sezonie ![]() Dlatego kibice przede wszystkim powinni zdawać sobie sprawę z tego i oczekiwania w tej rundzie, dostosować do tego co jest. Inaczej robimy wioskę jak na Amice gdzie towarzystwo zaczęło gwizdać albo już w rewanżu z Azerami albo ze Spartą
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 13.10.2010 o godz. 14:44.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
W serwisie internetowym eurosportu ukazał się artykuł dotyczący aktualnych poczynań klubu.
"Jak jest, a jak miało być" http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...07/story.shtml |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Rafal juz po operacji. Oby szybko powrocil do zdrowia i grania w pilke na wysokim poziomie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.10.2010 o godz. 19:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
W ramach ciekawostek Branco, Boukhari i Bunoza pojawili się w hali na meczu Wisły
http://wislakosz.pl/index.php?option...id=38:euroliga |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pawełek szuka klubu
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...uka_klubu.html I dobrze. Może dzięki odejściu Pawełka do klubu przyjdzie bramkarz z prawdziwego zdarzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_zurawskiego/
Ode mnie wielki środkowy palec w strone gwiazdających pożeraczy słoneczników. "Żuraw, Żuraw..." ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Drugiego tak beznadziejnie nieambitnego czlowieka jak Zurawski to ciezko znalezc. Jestem totalnie rozczarowany jego postawa.
Najlepiej jakby zakonczyl kariere juz teraz. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
niestety sie rozczarowałem Maciejem Ż. tu tekst z weszło: http://www.weszlo.com/news/5707 wiem wiem brukowiec ale to zdanie na końcu: Z całym szacunkiem, Maćku - przestań beczeć, zacznij, ....a, grać. Ty. Właśnie ty. prawdziwe do bólu
Ostatnio edytowane przez emjot : 15.10.2010 o godz. 14:02.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Śmieszny jest ten Żurawski niech popatrzy na Grzyba z Ruchu. Jaką ma sylwetke mimo, że jest starszy od niego i jak dużo biega po boisku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
...i jeszcze wymieniłbym Sobolewskiego i co jak co, ale on na boisku zapier*dala.
Ten filmik kieruje w stronę Żurawia http://www.youtube.com/watch?v=igu9W...eature=related |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Swoje zrobił, dla nas to był nieodgrzany kotlet na którego powrót liczyliśmy. Niestety, tego co dał nam Kosa nie dał nam żaden come back. Szkoda że tak się to kończy, ale i tak krzyknę "Żuraw Żuraw władca muraw" bo troche dla nas postrzelał. Będe Maćka pamiętał za całokształt, a nie za ten sezon. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. Jest różnica jednak między talentem który miał Żurawski, a pracowitością której nigdy nie posiadał. DZięki talentowi mógł grać jak grał, ale przez brak pracowitości już po 30-tce był wrakiem. Grzyb nigdy nie miał talentu temu sie nie wybił, ale miał wielką pracowitość dlatego to najlepiej wysportowany piłkarz w Ekstraklasie mimo 36 lat. Gdyby Żuraw choć w połowie byłby tak pracowity jak on to dalej by ładował bramki w tej lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ostatnie zdanie na weszło prawdę mówi Magic!!! walcz!!!
Cytat:
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Z Żurawiem to wygląda tak że nie śledził meczów Wisły z ubiegłego sezonu a do tego nabrał się na bajere Basałaja
![]() Myślał że przechodzi do dobrej drużyny która pechowo przegrała mistrza i do tego będzie jeszcze wzmacniana a przeszedł do drużyny która od dawna grała padaczkę z przodu i jeszcze jej tył rozbili. On myślał że będzie dodatkiem, że to wszystko jest ułożone a tu okazało się że miał być tym kto ma odmienić Wisłę a niestety na to już jest za słaby. Stąd to wielkie rozgoryczenie.Gdzie ja go nie usprawiedliwiam bo jego forma jest lekko mówiąc, bardzo kiepska ale tak to pewnie było. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Heh a jeszcze niedawno po podpisaniu kontraktu wiele osob pisalo ze Zuraw w tej beznadziejenej lidze ustrzeli z palcem w dupie 10 bramek i to powinno wystarczyc do MP.
No coz ,zycie sprowadza nas czasem do parteru ,jak w tym wypadku.Maciek przyszedl do innego swiata,i zwyczjnie nie potrafi sie tu odnalesc. Mam do niego duzy szacunek za te wszytkie lata i wspaniale chwile ,i ten obraz bede mial w pamieci.Tylko ten. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|