The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2011, 15:53
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Do wy.......enia jest Lamey, Jaliens i Chavez a nie trener.Zrozumcie, że "tak krawiec kraje jak mu materiał staje"
"
Z takimi kopaczami i tak sukcesów nie osiągniemy, dlatego Pan Cupiał jeśli nie zrozumie, że Wisła to nie jest studia bez dna, będzie cały czas tak samo.
Przyjdzie np taki Jimenez, na początku zadziała efekt miotły, ale zaczną się porażki i jego będziecie chcieli zwolnic, bo kopacze nagle zapomną jak się wymienia piłki na pełnej szybkosci.W tym klubie trzeba kopaczom dać do zrozumienia, że nie są świetymi krowami.Jeśli nie chcę im się zapierdalać, to niech grają w młodej ekstraklasie.To nie kopacze decydują kiedy ma trener odejsć.
dokladnie, nic dodac nic ujac.dla mnie to proste jak konstrukcja cepa.chlop nie ma polowy druzyny a ludzie tu cudow wymagaja.ja jestem za pozostawieniem Maaskanta i dalsza dlugofalowa budowa druzyny, czyli stopniowym wymienianiu slabszych ogniw na DUZO lepsze.jesli wymiana trenera to tylko na lepszego w co watpie.najbardziej realny scenaruisz to jak pisze wolfy Nawalka lub Smuda po euro ja mam tylko nadzieje, ze Maaskant ma tak skonstruowany kontrakt, ze nie bedzie im sie oplacac go zwalniac i brac kogos sensownego, bo wtedy 2 pensje beda musieli placic.niech mu dadza dokonczyc co zaczal, dokupia obroncow i skrzydlowego i niech wypelni kontrakt
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.11.2011, 15:54
Cytat:
Dyrektorem sportowym tez nie musi być Valcx. Skoro kandydaturę Hiszpana uwalił na korzyść swego ziomka, to za bardzo nie wiem gdzie tutaj sens dalszej z nim współpracy. Przyjmując,że to co piszą jest prawdą.
Ale się wygłupiłeś. Jimenez był i będzie za drogi. Chciałbym wierzyć w jego kandydaturę i w to, że sam chce tak pragnie pracować w Wiśle, że wysyła co chwilę swoje CV, ale to nie realne.

Cytat:
1,5 roku to czas po jakim reka trenera powinna byc widoczna, a tego nie ma.
Jeśli jej nie widzisz, to sory, jesteś ślepy.

Cupiał jest w Krakowie, widziałem go jak jechał swoim maybachem (80% że to był on, nie widziałem dokładnie, siedział z tyłu), więc coś jest na rzeczy ze zwolnieniem.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 07.11.2011, 15:56
No widze jest duza powtarzalnosc tracenia bramek po stalych fragmentach ale chodzilo by mi o ulozenie druzyny w 2 strone....
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.11.2011, 15:58
Hmm

Jedne 60 minut (vide mecz z Lechem) w którym graliśmy w piłke a nie ratowało nas szczęście na ponad rok pracy to jednak mało.
I nie wiem czy zwalniać go czy nie, ale ku*** on przegrał derby. Przegrał tez wcześniej z beniaminkiem a tylko cud dał nam punkty z beniaminkiem ŁKS i Jagiellonią. To był najwazniejszy mecz dla nas kibiców, a przeciez to dla Nas ten klub funkcjonuje, Wisła to My. Przeżyliśmy juz troche trenerów, teraz czas przyznać się ze opcja HOL nie była taka super jednak.To trener i dyr.sportowy sprowadzili takich zawodników jakich mamy, tu juz nawet zwalanie na Kapke nie pomoże.
A Cupiał jeśli miał zwolnic Roberto to myślał o tym nie od wczoraj bo ślepy chyba nie jest.Jak zwalniąć to teraz, dzis jutro...Tylko kto miałby przyjśc ? Jeśli miałby Kazek zostać pierwszym to ...jednak korzystniej chyba nie płacić odszkodowania Maaskantowi i zatrzymać go do czerwca. Tylko co jesli do czerwca dostaniemy wszystko w dupe? EE...nie dostnaiemy, jak to możliwe zaraz ktoś powiem ale popatrzmy, kto chce ten nas leje....
Jedyne co wg. mnie było by rozsądne to zatrudnienie trenera który zna druzyne, czyli takiego ktory ...w tym momencie jest na bezrobociu. A na bezrobociu to same miernoty, czy jest sens ?
Mam tez głeboka nadzieje ze Adam Nawałka nie będzie trenerem Wisły.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.11.2011, 16:11
Aktualna sytuacja na forum przypomina tą, kiedy ktoś chce sobie kupić Mercedesa klasy S a nie stać go na benzynę lub ubezpieczenie tego auta.Na .... jakiś Jimenez, Grant czy ktoś inny, skoro właściciel zwyczajnie nie będzie chciał realnie wzmacniać składu.Stanie się on, podobnie jak Maaskant kozłem ofiarnym w razie niepowodzeń- bo zawsze wina spada na trenera, nawet gdy kopacz nagle zapomina jak się podaje prosto piłkę.
Pewnie, lepiej dać trenerowi 500 tyś Euro , ale kopaczy sprowadzać za darmo, w najgorszym wypadku chorda kibiców będzie ....owała na trenera a nie właściciela, który od paru lat "daje zielone światło".Rzygać mi się już od tego chce.
Jesli chcecie w tym klubie stabilizacji, to kiedy?Ta drużyna jest wiecznie w budowie....

I jeszcze coś do krytykantów Valckxa.Jak myślicie,czy gdyby w klubie była realna kasa, to sprowadzalibyśmy jakiś Lameyów czy Diazów?(o którym pewnie Stach nie miał zielonego pojęcia).Holender ma ogromne kontakty, a jego portfolio stanowią tacy piłkarze tacy jak Balázs Dzsudzsák, Farfan, Alex, kojarzycie?Ale na zdolnych trzeba mieć kasę!!!Jeśli jej nie ma to co ma on zrobić?Po prostu, rozglądać się za szrotem.
Ale nie, najlepiej od razu zwalniać.Byłby to skończony kretynizm.Ja w tym wypadku przestałbym się interesować piłką nożną, bo za dużo nerwów mnie to kosztuje
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 07.11.2011 o godz. 16:30.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.11.2011, 16:17
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś może potwierdzić, czy rzeczywiście Maaskanta nie było dziś na treningu?
podbijam potwierdzi ktos?

Z jednej strony oficjalna milczy o treningu a zawsze były już fotki z drugiej gdyby go nie było na treningu to na portalach by już pisali trening bez Maaskanta itp
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.11.2011, 16:20
Ja myślę, że popełniono błąd na samym początku współpracy na linii Basałaj ( czytaj Cupiał ), Valckx i Maaskant. Stworzyli oni trójkąt niemocy, przy szczerych chęciach sukcesu. Nie było nad nimi żadnej kontroli a oni sami nie potrafili się ze sobą konfrontować. Cupiałowi pasował Valckx, który jakby nie patrzeć, razem z Maaskantem, przysporzyli mu dochody z Wisły, tak ze sprzedaży piłkarzy, jak i z awansu do LE. Basałaj zaś przedkładał plany budowy bazy treningowej przy udziale Holendrów, sugerując im dłuższy pobyt z Wisłą, jednocześnie tłumacząc im, że pieniądze zarobione, woli teraz bardziej przeznaczyć na bazę i niezbędne inwestycje klubowe na stadionie, niż na drogie transfery. Holendrzy mający takie logiczne uzasadnienie braku kasy na transfery, szukali najtańszych opcji lub darmowych z doświadczonymi piłkarzami czy wypożyczonymi, aby najtańszym kosztem włamać się do LM po grubszą kasę. Łatwość zdobytego mistrzostwa zgubiła ich instynkt samozachowawczy. Doszli oni do wniosku, że ważne jest wejście do pucharów ( najlepiej LM ) a mistrza to się zdobędzie, nawet gołą 11, bez rezerwowych. Przecież to tylko polska liga.
Do tego doszła arogancja Holendrów, uważających, że byle Holender lub grajek z lepszych lig, jest dla Wisły wystarczający i lepszy od Polaków. Maaskant na konferencji prasowej przed Derbami, stwierdził, że nie może pojąć, dlaczego Cracovia z piłkarzami, których on zna od dawna i uważa za dobrych, nie może dać rady w ekstraklasie ? On ma wyobrażenie do dziś, pewnie razem z Valckxem, że odpadowi piłkarze z Holandii itp, są i tak o niebo lepsi od wszystkich polskich, co nie jest prawdą do końca, a do tego przeczy celom, takim, jak LM czy LE. Świadczą o tym także, transfery Valckxa do Wisły. Czy Valckx byłby w stanie zaproponować swojemu PSV takiego idiotę jak Branco A Wiśle był w stanie i pozostawił odpadowego w Niemczech Pailica czy sprowadzi Lameya. Mnie zabił kontraktem Chaveza na 5 lat. Nie dziwiłem się Basałajowi, gdy zakontraktował Bunozę na 5 lat, bo to amator, nie mający pojęcia o transferach, ale Valckx, wiedział że ma zastąpić na stoperze Marcelo, którego najprawdopodobniej, sam sprzedał do PSV. I co ? Podpisał najgorszego z możliwych stoperów na 5 lat. Tak kochani Wiślacy, nie wolno nam w tak ważnej chwili dla Wisły, udawać i być hipokrytami. Chavez to nasz najgorszy stoper. Tutaj Maaskant ma rację, że nawet laluś Jaliens, jest od niego o niebo lepszy. Zmierzam do tego, żeby zobrazować arogancję i niezrozumienie potrzeb Wisły przez Vakckxa, którego bardziej winię od Maaskanta, za naszą obecną tragedię kadrową oraz słabe wyniki. Połączenie tej arogancji Holendrów i centusiowości Basałajo-Cupiała, zaowocowało obecną tragedią. Do tego wszechpozytywny Maaskant, nie rozumiejący presji w Wiśle na każdy wynik, a zwłaszcza na Derby, starający się nawet ostatnio wyjaśnić głupim Wiślakom i szerzej krakusom, że między Cracovią i Wisłą musi zapanować miłość a przegrany mecz z Pasami, to tylko zwykły mecz...............

i Holendrzy mają kłopoty.

Moje zdanie jest takie.Obiecałem to Basałajowi i widzę tutaj nadal interes dla Wisły.

Zostawić Holendrów do końca kontraktów. Przeprowazić z nimi rozmowę dokształcajacą ich w Wiślackich oczekiwaniach. Uzmysłowić im, że pozostawi ich w Wiśle tylko obrona mistrzostwa i srogi rewanż na Pasach przy R22. Od dziś R22 ma stać się ponownie twierdzą nie do zdobycia. W LE muszą poprawić rankingi, aby w przeszłorocznej edycji pucharów, liczyć na rozstawienie choć w III rundzie. Piłkarze muszą dawać w każdym meczu z wątroby, a obiboki muszą wypierdalać z klubu. Valckx może sprowadzić zagranicznych piłkarzy, ale wyłącznie lepszych od wszystkich polskich, czyli pokroju Marcelo, Meliksona itp. Jeśli Basałajo-Cupiał nie da im kasy, to niech to powiedzą i podadzą się do dymisji, aby kibice wiedzieli na czym stoi Wisła a oni nie szkalowali Wisły, karykaturami piłkarskimi, pokroju, Branco itd. Uważam bowiem, że mamy problem przede wszystkim z piłkarzami, a nie z trenerem. Pomijam tutaj istotne dla obecnej sytuacji kontuzje. Owszem Maaskant, chcąc dalej trenować Wisłę, musi powrócić do ciężkiej pracy i treningów, gdzie piłkarze nauczą się zapierdalać na pełnej presji przez 95 minut każdego meczu. Maaskant musi przeistoczyć się z psychologa i pisarza w trenera wymagającego poświęcenia w każdym meczu. Z filozofa w kata, usuwającego każdego nieroba w niebyt Wiślacki. Jak będzie musiał to niech dogra rundę juniorami, aby ukarać te panienki, co pohańbiły imię Wisły. Niech zademonstruje, że zrozumiał Wisłę Kraków a nie, ze będzie umierał za te panienki. No i wreszcie, może zatrudni speca od przygotowania fizycznego, który mu uzmysłowi, że nie zawsze, jazda na rowerze dla piłkarza jest wskazana. Śmialiśmy się z włoskiego fizjologa Skorży, ale patrząc na Legie, zabiegającą na śmierć Turków czy Ruskich z Rumunami, trzeba mocno przeanalizować pozycję Bahra w naszym klubie ? Basałajowi zaś należy dać krótki termin dla przedstawienia spraw bazy treningowej. Wisła zarobiła nie tylko na lepszych od obecnych piłkarzy, ale także zarobiła na choćby boiska treningowe z prawdziwego zdarzenia. Co Cupiał ma nam do powiedzenia w tej sprawie

Bo najłatwiej zwolnić trenera czy dyrektora i prezesa, a prawdziwe problemy, pozostawić nietknięte. Choćby z szacunku do powtarzalności naszych problemów, należy tym razem postąpić racjonalnie a nie emocjonalnie. Nie dajmy się tym razem nabrać na potanianie Wisły.

To są warunki, które przynajmniej my kibice, powinniśmy jasno przedstawić klubowi i piłkarzom.Aby każdy z nich zrozumiał istotę Wisły. Aby żarty z Wisły natychmiast się skończyły. Ewentualny protest kibicowski w niczym z tymi warunkami nie koliduje. Nie przesadzajmy także z obecnymi wynikami Wisły, które i tak nie są najgorsze a mogą być gorsze. Musimy zrozumieć, że nic Wiśle nie jest dane na wieki, ani Mistrz ani Cupiał. Jest czas budowy klubu z prawdziwego zdarzenia. Zróbmy podstawy klubowe i po sezonie oceniajmy, czy już pora na lepsze wyniki i lepszego trenera, gdyż powrót do polskiej myśli trenerskiej i ekipy piłkarskiej, uważam za przedwczesny. Może kiedyś tak, ale nie teraz. Doświadczaliśmy tej przykrości nagminnie.Teraz musimy wybierać najlepszych piłkarzy polskich i jeszcze lepszych od nich piłkarzy zagranicznych, trenowanych przez trenera, rozumiejącego presję klubu mistrzowskiego na poziomie zdolnosci do gry w LM. Po sezonie ocenimy, czy Maaskant i Valckx zrozumieli wreszcie Wisłę Kraków a Wisła zrozumiała sama siebie i zadbała o swoje fundamenty i bazy.
Ostatnio edytowane przez kot : 07.11.2011 o godz. 17:42.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
HatefulRespect
Member

Od: 08.2011

Stary 07.11.2011, 16:23
Nad warsztatem taktyczno piłkarskim Maaskanta można dyskutować.
Będą tacy, którzy nawet teraz dopatrzą się myśli przewodniej i kroku naprzód, będą tacy, którzy dowodzić będą kompletnej pustki.

Jedno jednak dla mnie nie podlega dyskusji - Robert okazał się średniej co najwyżej klasy psychologiem, liderem, motywatorem.

Wisła to klub, który co roku walczy o mistrzostwo Polski. Klub w którym większość piłkarzy zarabia po kilkaset tysięcy Euro rocznie i ma status gwiazdy (czy zasłużony to już inna sprawa). Wisła to klub w którym podstawową rolą trenera jest zmotywowanie piłkarzy, którzy kilka dni wcześniej kopali piłkę w meczu reprezentacji albo w pucharach z Fullham, żeby chciało im się zostawić serce i płuca w meczu z półamatorami z Bielsku Białej czy Kałuży. Gościa z charyzmą który czasami boleśnie egzekwował będzie założenia i wyciągał konsekwencje. W zamian mamy faceta, który po każdym przegranym meczu puszcza w świat info, że nic się nie stało i tym razem po prostu brakło szczęścia.

Tu Maaskant moim zdaniem poległ całkowicie. Bo nikt mnie k.wa nie przekona, że nawet w fizycznym stanie terminalnym ta drużyna nie powinna poradzić sobie z Cracovią, która od kilku sezonów jest pośmiewiskiem ligi.

Coś mi się wydaje, że za bardzo się Robert skumplował z drużyną, być może źle delegował odpowiedzialność, być może zagłaskał tych buców wychodząc z założenia, że pracuje w normalnym kraju, w którym kopacze poważnie traktują swoje obowiązki i walka o każdy metr boiska jest czymś oczywistym.
Miał Robert u nas szkołę życia. Wystarczy.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.11.2011, 16:54
@kot

Holendrzy tylko na samym początku myśleli, że odpadowi piłkarze(Branco,Boukhari) się u nas sprawdzą.

Już w okienku zimowym jak i letnim, transfery były udane.

Zima: Genkov, Melikson, Pareiko błyszczeli - Jaliens tak średnio

Lato: Biton, Jovanovic, Iliew- błyszczą - Nunez, Lamey tak średnio

Zatem teoretycznie tak jak wypaliły transfery w zimie, jak i też transfery w lato to powinniśmy być coraz silniejsi.

Problem jest jednak to, że teraz Ci z zimy mniej błyszczą głównie przez kontuzję(Genkov, Melikson). Do tego kontuzja Małeckiego, ci z lata się sprawdzili Lamey zapewnił nam LE w Łoweczu(nie tylko bramką), z Cikosem byłoby jeszcze gorzej. Serbowie i Biton to chyba każdy widzi, że to wzmocnienia. Argentyńczykowi też trzeba dać jeszcze jedną rundą, żeby się przekonać co do niego lub przeciwko niemu.

Chavez nie jest taki zły, ale jego forma jest w mega dołku. Niech się weźmie za grę a nie pisanie na tym pseudo portalu.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 07.11.2011, 16:57
Maaskant bierz Jaliensa i Lameya na rower i pedałujcie- kierunek: Holandia !!!

GO HOME !!!
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.11.2011, 17:02
TVN24 podobno Maaskanta nie było na treningu
Odpowiedz cytując
darek1nowa
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 07.11.2011, 17:04
Holenderski dziennikarz, który przyjechał na derby Krakowa mówi o Robercie Maaskancie, a także o samym meczu derbowym - http://czasfutbolu.pl/index.php?opti...ktualnosciduze

Jaką opinię ma w Holandii Robert Maaskant?
To dobry trener, ale trochę zapomniany przez to, że pracuje w Polsce. W tym sezonie jest o nim głośniej, bo jego klub walczył o awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Później powrócił do ojczyzny na mecz z Twente, a ostatnio Wisła grała z Fulham, którego szkoleniowcem jest Martin Jol. W naszym kraju ten pojedynek był reklamowany jako starcie dwóch holenderskich trenerów.
Podobno Maaskant uważany był za „księcia” wśród holenderskich trenerów?
Tak, to prawda. Maaskant zaczynał obiecująco, ale przeprowadzka do Polski nie była zbyt perspektywicznym ruchem. To na pewno nie był krok do przodu w jego karierze. Teraz jest daleko od Holandii i wątpię, żeby wkrótce zatrudnił go któryś z naszych większych klubów. O PSV, Ajaxie czy Twente może raczej tylko pomarzyć.
Czy Maaskant ma szansę poprowadzić kiedykolwiek kadrę narodową Holandii?
Nie, nie wyobrażam sobie tego. Zdobył z Wisłą mistrzostwo Polski, ale w Holandii nie robił aż tak imponujących wyników. Kibiców irytuje też jego defensywna taktyka, bo u nas preferuje się raczej ofensywny styl gry. Mamy dużo dobrych trenerów w czołowych ligach świata, więc nie sądzę, żeby Maaskant mógł kiedyś zostać selekcjonerem kadry.
Odpowiedz cytując
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 07.11.2011, 17:16
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Maaskant bierz Jaliensa i Lameya na rower i pedałujcie- kierunek: Holandia !!!

GO HOME !!!
Patrzę tak na mądre i przemyślane posty kota czy Pablo84, a później czytam taki post jak ten cytowany i mnie krew zalewa. Ten temat niestety zaśmiecony jest w dużej mierze kompletnie kretyńskimi postami, które nic nie wnoszą a w wielu z nich obrażani są nasi piłkarze i trener. Też nie mogę patrzeć na grę niektórych piłkarzy i w....ia mnie, że jadę do Krakowa ponad 200 km na mecz, żeby zobaczyć kaszankę jak z Podbeskidziem, ale trochę szacunku. To jest nie do pomyślenia.

Co do zwolnienia trenera, to wydaje mi się, że niektórzy za dużo nagrali się w football managera czy inne fify i myślą, że zwolnienie trenera od razu jak za pomocą czarodziejskiej różdżki zmieni grę nie do poznania Otóż tak nie jest
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 07.11.2011, 17:25
Mi wystarczy zaangażowanie , którego obecny trener i większość składu nie wykazują , skoro nie mają zaangażowania to według mnie każdy debil nawet powinien zrozumieć że nie powinni pracować w tym klubie . Niestety wiele osób ma klapki na oczach i myśli mistrzostwem z tego roku lub (...) wie czym jeszcze ...
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 07.11.2011, 17:27
Wiślak88 napisał(a):Wyświetl post
Patrzę tak na mądre i przemyślane posty kota czy Pablo84, a później czytam taki post jak ten cytowany i mnie krew zalewa. Ten temat niestety zaśmiecony jest w dużej mierze kompletnie kretyńskimi postami, które nic nie wnoszą a w wielu z nich obrażani są nasi piłkarze i trener. Też nie mogę patrzeć na grę niektórych piłkarzy i w....ia mnie, że jadę do Krakowa ponad 200 km na mecz, żeby zobaczyć kaszankę jak z Podbeskidziem, ale trochę szacunku. To jest nie do pomyślenia.

Co do zwolnienia trenera, to wydaje mi się, że niektórzy za dużo nagrali się w football managera czy inne fify i myślą, że zwolnienie trenera od razu jak za pomocą czarodziejskiej różdżki zmieni grę nie do poznania Otóż tak nie jest

bo widzisz, czesto, a nawet baaardzo czesto zdarza sie że po zmianie trenera piłkarze nagle dostaja takiego wiatru w zagle , jestem pewny ze nie inaczej bylo by u nas.
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Stary 07.11.2011, 17:29
Sam Maskaant mówił mówił że potrzebuje czasu i że w pierwszym roku tytułu raczej nie będzie i się wszyscy nagle zdziwili jak zdobył... Ja bym go jeszcze zostawił. To że młodych nie mamy to nie jego wina! Tylko przedników i zarządu i bazy treningowej że wisła nie posiadała. Legia ma 10 rok i są teraz efekty wchodzi Żyro Komorowski . Trzeba czasu. Chciał doświadczonych piłkarzy na obrone. Skąd mógł wiedzieć że to będą nie wypały... A teraz do tego plaga kontuzji. <Jak w Milanie > Do końca rundy trzeba go zostawić..
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.11.2011, 17:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Jak dzieci. Tyle lat i niczego się nie nauczyliście...

Jakiś portalik puszcza plotę i już sikacie po nogawkach, jakich to zajebistych fachowców i piłkarzy ściągniemy. Nie musi być Stan ani Robert, fachowcy już się ustawiają w kolejkę do trenowania naszych asów na naszych jednym boisku treningowym

Żal mi Ciebie, naprawdę.

EDIT: Nie, ale wy na serio to rozpatrujecie? Jimeneza? To może jeszcze Magatha?

Realna kandydatura już padła - Nawałka, później Smuda.
Dokładnie, tym bardziej, że cała ta historia opisywana w mediach z Jimenezem jedną nogą w Wiśle opiera się na wymyśle jakiegoś chłopaczka, który rok temu założył sobie jakąś stronkę i informował tam na bieżąco, że Jimenezowi brakuje już tylko ostatniej parafki na kontrakcie. Po czym ten chłopaczek w ostatnim newsie poinformował wszystkich, że robił sobie jaja, żeby potwierdzić, jak chujowe polskie media są i jak tępo przepisują wszystkie informacje znalezione w sieci podpisując, jako swoje źródło. Akcja fajna, zadziałało świetne, tylko niektórzy widocznie o tym zapomnieli.

Ot cała historia z zatrudnieniem Jimeneza. Taki człowiek nigdy nie przyjdzie pracować za pieniądze, jakie zarabia się w Wiśle i nie będzie trenował zawodników na jednym odziobanym boisku.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2011, 17:33
Cytat:
Kibiców irytuje też jego defensywna taktyka (...)
Czyli u nas to nie byl przypadek..
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.11.2011, 17:34
Romuald napisał(a):Wyświetl post
TVN24 podobno Maaskanta nie było na treningu
Pewnie się tłumaczy na dywaniku w Myślenicach.

Ewentualnie spotkał go jakiś bardziej krewki Wiślak i treneiro dostał w dziąsło, co byłoby najlepszą karą za wczorajszą kompromitację.
:/
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Stary 07.11.2011, 17:37
Luk_Biala_Gwiazda napisał(a):Wyświetl post

Ot cała historia z zatrudnieniem Jimeneza. Taki człowiek nigdy nie przyjdzie pracować za pieniądze, jakie zarabia się w Wiśle i nie będzie trenował zawodników na jednym odziobanym boisku.

Ale też długo bezrobotny nie może dać zapomnieć o sobie. A takie kluby np jak AEK Ateny , i podobne go nie chciały wiec... musi coś chwycić...
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Stary 07.11.2011, 17:38
Luk_Biala_Gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, tym bardziej, że cała ta historia opisywana w mediach z Jimenezem jedną nogą w Wiśle opiera się na wymyśle jakiegoś chłopaczka...
Pierwszy news (rok temu) o Jimenezie w Wiśle ukazał się w Przeglądzie Sportowym. Jego autorką była dziennikarka, która osobiście zna tego trenera.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 07.11.2011, 17:39
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy news o Jimenezie w Wiśle ukazał się w Przeglądzie Sportowym. Jego autorką była dziennikarka, która osobiście zna tego trenera.
Miejmy nadzieje, ze nie ta sama od wywiadu z Sinisa Mijailovicem
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Stary 07.11.2011, 17:42
kot, ale demagogie uprawiasz... Chavez w tamtym sezonie, byl najlepszym stoperem ekstraklasy, do tego gral bardzo dobrze w reprezentacji Hondurasu. Dragana mogl zwolnic, nadal moze, ale trzeba dac mu walizke pieniedzy. Watpie tez zeby sciagniecie Diaza bylo pomyslem Stana.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.11.2011, 17:44
Sam nie wiem co bym zrobił z Maaskantem na miejscu Cupiała.
Wiem czego bym nie zrobił.
Nawałka - 2006/2007 - kto nas trenował wiosną i doprowadził do 8 miejsca... niech mi ktoś przypomni.
Jak Cupiał weźmie trenera, który sprawdził się jak dotąd jedynie broniąc drugą ligę, a potem grając na poziomie jej środka z GKS Katowice, a teraz trenując typową drużynę środka bez ambicji na więcej to nisko pochylę głowę nad przenikliwością i wizją bossa. Potem będzie płacz jak wiosną prz.jebiemy wszystko po kolei.
Poza tym Nawałka będzie do wzięcia wyłącznie wtedy jak Go... wywalą z Zabrza
Jak Mu się chce Polaka to może wyciągnąć w zimie z Ruchu Fornalika.
Manolo Jimenez... już go u nas widzę, a asystentem będzie pewnie Michael Laudrup...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.11.2011, 17:49
dawiss napisał(a):Wyświetl post
kot, ale demagogie uprawiasz... Chavez w tamtym sezonie, byl najlepszym stoperem ekstraklasy, do tego gral bardzo dobrze w reprezentacji Hondurasu. Dragana mogl zwolnic, nadal moze, ale trzeba dac mu walizke pieniedzy. Watpie tez zeby sciagniecie Diaza bylo pomyslem Stana.
A czyim? Zresztą nie ma znaczenia kto mu podsunął ten pomysł, ale Stan jako dyrektor sportowy bierze odpowiedzialność za transfery. Zgodził się na Diaza - znaczy zaakceptował jego kandydaturę.

Nie upraszczajmy świata na zasadzie - Stan świetny - Stan odpowiada tylko za udane transfery jak Melikson. A "inni" źli odpowiadają za Branco czy Diaza.

Za wszystkich sprowadzonych od kiedy jest w Wiśle odpowiada Valcxs. Podstawa to żeby było więcej tych lepszych niż tych gorszych.
W większości jednak miał dobre decyzje, ale nie róbmy z niego nieomylnego półboga. Już mamy jednego (właściwie mieliśmy do wczoraj do 19.00) nieomylnego mistrza PR. Wystarczy jeden
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 07.11.2011 o godz. 17:52.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.11.2011, 18:00
Zrozumcie, że przynajmniej na razie nie ma tematu zmiany trenera, sprawę nakręcają media, a wy się na to łapiecie. Media chcą jeszcze bardziej podgrzać i tak gorącą atmosferę wśród kibiców Wisły i, jak widać, udaje się im to.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 07.11.2011, 18:11
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A czyim? Zresztą nie ma znaczenia kto mu podsunął ten pomysł, ale Stan jako dyrektor sportowy bierze odpowiedzialność za transfery. Zgodził się na Diaza - znaczy zaakceptował jego kandydaturę.

Nie upraszczajmy świata na zasadzie - Stan świetny - Stan odpowiada tylko za udane transfery jak Melikson. A "inni" źli odpowiadają za Branco czy Diaza.

Za wszystkich sprowadzonych od kiedy jest w Wiśle odpowiada Valcxs. Podstawa to żeby było więcej tych lepszych niż tych gorszych.
W większości jednak miał dobre decyzje, ale nie róbmy z niego nieomylnego półboga. Już mamy jednego (właściwie mieliśmy do wczoraj do 19.00) nieomylnego mistrza PR. Wystarczy jeden
Owszem,m odpowiada. Ale pokaż mi dyrektora sportowego, który nie mając własnego zaplecza piłkarskiego i bazując na zawodnikach z zewnątrz, mam 100% trafność transferów? Znasz takiego?

Valckx ma dobre transfery, ma też fatalne. Jak w każdym klubie. Tak było, jest i będzie. Jeśli zatrudni 4 piłkarzy, z czego jeden nie będzie się nadawał do gry, to dla mnie będzie ok.

Tak na prawdę pretensję do Stana to mam o Lameya. Znał go, wiedział, jak gra, wiedział, że gdziekolwiek się nie pojawił, narażał się na śmieszność. Na co liczył sprowadzając go? Nie pojmuję.

Nie Stan jest problemem, problemem jest Maaskant. Żaden - powtarzam, żaden piłkarz nie rozwinął się indywidualnie pod Jego skrzydłami. Natomiast kilku z nich leci z formą w dół z prędkością komety... Do tego nie ma kompletnie progresu w grze drużyny jako całości. Od początku co bardziej kumaci forumowicze zwracali uwagę, że cała nasza gra opiera się na indywidualnych przebłyskach Małeckiego czy Meliksona. Ktoś to może nazwać taktyką. Jasne. Tylko po co oszukiwać samego siebie?

Oczywiście, jest rzeczą jasną, że są w klubie inne problemy - brak spójnej polityki finansowej, brak boisk treningowych, czy brak wizji transferowej. One również muszą znaleźć rozwiązanie,. Ale to jest dyskusja na inne tematy. Tu rozmawiamy o wpływie Maaskanta na tę mizerę, którą gramy. I według mnie, dobry trener wyciągnąłby z tej drużyny znacznie więcej. Bo kadrowo - jak na polską ligę, zaznaczam - prezentujemy się dobrze.

Zaraz ktoś mi powie, że skład mamy dobry "na papierze". Owszem. Co jest zatem przyczyną, że nie jesteśmy w stanie wykorzystać potencjału tej drużyny? Gdzie leży pies pogrzebany, że 3/4 zespołu jest totalnie bez formy?

Maaskant niech dogra do końca kontrakt, albo przynajmniej rundę. Nie jestem zwolennikiem, żeby zwalniać go teraz. Ale w najbliższym czasie musi dojść do zmiany trenera. Oczywiście mając na uwadze też pozostałe aspekty, które trzeba zmienić, a o których pisałem.

Ale szkoda moim zdaniem kupować temu trenerowi lepszych zawodników, bo on ich po prostu spartoli.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
lukaku
Junior Member

Od: 10.2011

Stary 07.11.2011, 18:16
Nie rozumiem, jak "taki" trener pozwala na to, że Junior Diaz gra w tej drużynie...
Wszystko o Wiśle w jednym miejscu: http://www.sport-informer.pl/topic/p...a_wisla_krakow
Odpowiedz cytując
kulek
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 07.11.2011, 18:16
Nie pamiętam żeby jakikolwiek trener w Wiśle miał taki duży kredyt zaufania, nie wiem co się tam dzieje w szatni i mnie to nie obchodzi nawet mogą się tam bić ale najważniejsze to wygrywać i w takim stylu żeby dało się to oglądać
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.11.2011, 18:17
willow napisał(a):Wyświetl post
Owszem,m odpowiada. Ale pokaż mi dyrektora sportowego, który nie mając własnego zaplecza piłkarskiego i bazując na zawodnikach z zewnątrz, mam 100% trafność transferów? Znasz takiego?

Valckx ma dobre transfery, ma też fatalne. Jak w każdym klubie. Tak było, jest i będzie. Jeśli zatrudni 4 piłkarzy, z czego jeden nie będzie się nadawał do gry, to dla mnie będzie ok.
Oczywiście że takiego dyrektora sportowego co się nie myli nie ma. Pisałem i teraz jeszcze raz pisze o tym że Stan jest dobrym dyrektorem sportowym, ale żeby nie fałszować faktów i nie robić z niego nieomylnego półboga. Średnią dobrych do złych transferów ma dobrą

(Jestem wyczulony zarówno na przesadną krytykę, ale jeszcze bardziej na przesadne bałwochwalstwo stąd mój post do dawissa który upatruje wpływu mitycznych złych że Stan sprowadził Diaza czy innego słabiaka, nie dopuszczając do wiadomości że i on się może czasem pomylić.)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 07.11.2011 o godz. 18:20.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów