|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się rywalizacja Arki Gdynia z Wisłą Kraków | |||
| Wysokim zwycięstwem Arki Gdynia |
|
2 | 1,89% |
| Minimalnym zwycięstwem Arki Gdynia |
|
2 | 1,89% |
| Remisem |
|
10 | 9,43% |
| Minimalnym zwycięstwem Wisły Kraków |
|
72 | 67,92% |
| Wysokim zwycięstwem Wisły Kraków |
|
20 | 18,87% |
| Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jest/będzie gdzieś do pobrania wczorajszy mecz w całości? Bo niestety nie mogłem oglądać...
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Nie wiem dlaczego, ale Pareiko przypomina mi Doniego z AS Roma. Ta sama flegma (to pozytywne określenie) i spokój w bramce. A jeśli chodzi o sędziego - Ogromny plus. Naprawdę, można wręcz powiedzieć, że wzorowe sędziowanie biorąc poprawkę na wyczyny niektórych sędziów w naszej lidze (chociażby równoległy mecz Cracovii z Legią). Nawet lekka kontrowersja z niepodyktowaniem karnego za faul na Genkovie jest do obronienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Juz nawet lepszy Jirsak Wilk czy Sivakov tak więc w podstawowym składzie to Melikson jest rywalem Garguły, a dla Garguły jest miejsce tylko gdy mamy atakować od początku zdecydowanie lub w końcówkach gdy trzeba wszystko postawić na jedną szalę... tak czy inaczej fajnie mieć taką możliwość mimo wszystko Garguła w obronie się już raczej nie poprawi i nigdy nie będzie w tym liderem czy nawet solidnym zawodnikiem więc tak raczej już zostanie zawodnikiem na trudne sytuacje lub na łatwych przeciwników kiedy trzeba strzelić parę bramek żeby mieć spokój... pierwszy plac z silnymi rywalami już nie dla niego
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 26.02.2011 o godz. 12:24.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Mysle ze chodzi tutaj o cos innego. Sivakov gral bardziej lacznika miedzy Wilkiem a Meliskonem, czyli na pozycji na ktorej wczesniej gral Jirsak(mecz z Legia). Zatem jego podstawowym zadaniem duzo biegac, walczyc o pilke i dograc ja do skrzydla lub Meliksona. Czy Gargula jest takim typem zawodnika ? Raczej nie. Oczywiscie w przyszlosci to zalozenie moze sie zmienic np. gdy bedziemy grac z dryzunami ktore graja pilka jak Jagiellonia , Lech czy Legia gdzie kreowanie akcji i utrzymanie pilki w srodku pola bedzie kluczowe.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wolfy sie pewnie przypomnie,jak jechałem Małego ale po wczoraj powiem jedn;
Czapki z głów Patryczku. Pierwsza połowa polegała na rozbieganiu zamrożonej murawy,widac bylo jak ciezkie sa warunki,wielokrotnie sie slizgali badz zle obliczali lot piłki. Widze tutaj narzekaja niektorzy,a ja powiem jestem zachwycony. Prze ciężki mecz,przeciwnik z przeciez jakze solidna obrona.W tamtej rundzie Arka w kazdym meczu w ktorym grala z lepszym przeciwnikiem uprzykrzała mu gre na tyle na ile mozliwe to było,wiec cieszy 0-1. Szkoda ze Kirm nie strzelił i nie podyktowano karnego po faulu na Genkowie (swoją drogą ,samolociki potrafi robic.Oby nie za często.) Podobała mi sie ta siermiężna gra.Podobała. Siwako,Czarke, i Melikson wychodzili do piłek od obronców. Bramka padła po długim zagraniu,ale to było jedne z niewielu. W poprzedniej rundzie o wiele wiecej piłek traciliśmy po crossach Bunozy. Teraz rozgrywamy,Melikson jest zajebisty o takiego zawodnika chodziło. O dziwo, był to pierwszym mecz w którym nie chciałem żadnej zmiany. Wiadomoo, radosc i euforia,wróciła Liga Nasi wygrali. Jaliensa zapamietam za przewrotke i ten wslizg w końcówce. Musze przyznac ze Nasi stoperzy to lubią jezdzic na dupie. I Czarek Wilk. Brawo.Brawo Czarek.Mniej wslizgow wiecej klepki,to misie podobało. Ogólnie jestem baaardzo zawodolony. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak możecie oceniać techniczną drużynę po grze na takim mrozie?
I tak lepiej wyglądaliśmy od Bragi na Lechu. Po meczu to widać tylko, że brakuje zmienników. W 60-65 minucie zastanawiałem się kogo by tu wpuścić na boisko bo niema kogo. Cieszą 3 pkt po meczu w takich warunkach przy takim sędziowaniu. Mogliśmy ten mecz rozpocząć od strzelonego karnego i wtedy oceny byłyby zupełnie inne. Ciągle zastanawiam się czemu nie gramy 4-4-2? To 4-3-3 (czytaj 4-5-1) powoduje trudności w wyprowadzeniu piłki i stworzeniu sytuacji strzeleckiej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
moim zdaniem problem polega na tym, że do 433 brajuje nam obecnie świetnych bocznych obrońców potrafiących zbudować akcję ofensywną nie gorzej od pomocników i napastników... o ile Paljic w tym względzie jest dość okay to Cikosowi jeszcze bardzo dużo brakuje zarówno w grze obronnej jak i ataku...(boczni obrońcy muszą zdominować przeciwnika) Melikson pasuje bardzo do tego systemu a drugim tego typu graczem bardziej niż Garguła jest moim zdaniem Boguski w takiej formie jakiej był przed kontuzją... Garguła to obecnie jedynie substytut do tego systemu, jedynie jakieś tam zabeczpieczenie na wypadek absencji Meliksona, podobnie jak Łobodziński ni jak nie spełnia kryteriów do tego systemu... Tak więc wydaje mi się realne, że jeżeli Boguski znowu sobie przypomni jak się gra w piłkę to on spokojnie z Gargułą zapewnią nam stabilizację na pozycji Maora. Na 2 pozostałych mamy Wilka Sobola Sivakova i Jirsaka i tu mogłoby być troszkę lepiej, ale może też być tak że ci gracze wystarczą. Natomiast trzeba wzmocnić boki obrony, pozyskać zmiennika dla Genkova (klasyczną 9) i skrzydłowego w miejsce Łobodzińskiego.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 26.02.2011 o godz. 12:37.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Formacja nie gra, jedynie odpowiedni piłkarze umiejscowieni w odpowiedniej dla nich formacji zapewnią nam sukcesy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ten gol Małego przypomniał mi bramki Żurawia sprzed 6-7 lat.Silne,soczyste uderzenie,bramkarz bez szans.
Oby tylko nikt z zarządu nie wpadł na pomysł aby go sprzedac |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
ogólnie pisze to już od jakiegoś czasu... ale nikt nie reaguje... Wstyd sobie robimy przez to, tak jak napisałeś - jest co mecz - ŻENADA
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 26.02.2011 o godz. 12:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cały czas mam w głowie jak to Chavez i Jaliens mając piłkę nie mieli do kogo podać i w końcu piłkę wykopywali na oślep. Przez to w 2. połowie Melikson wracał po piłkę do obrony i go nie było w ataku.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Dobry mecz powiino się skończyć 4-1 moim zdaniem Kirm słupek karny na bułgarze Cikos miał sete i gol Małeckiego a arka raz tylko czarny łądnie mógł strzelić ale bramkarz stał na posterunku
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Futbol to taka gra że jest taki zawodnik jak bramkarz i jego zadaniem jest bronić. Nie można sugerować się tym że wszystko powinno wpaść do bramki, bo to sensu by nie miało...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Można już gdzieś znaleźć mecz? Nie było mi dane wczoraj oglądać, a nie powiem, chciałbym
Pozdro! E: @Damian, jestem typem, który najpierw szuka, później pyta. Sprawdzałem i tam i na speedway-video i niestety tam nie ma. Przynajmniej ja nie widzę.
Ostatnio edytowane przez Krzysiek : 26.02.2011 o godz. 13:21.
![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Bardzo mi sie podobal jak latwo wygrywal glowki ze Szmatiukiem albo jak go wyprzedzil i rzucil sie szczupakiem po crossie z prawj strony. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
allgoals.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Na speedway-video ma byc caly mecz ok. 16-17.
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wiem. chodziło mi bardziej o to, czy już jest gdzieś dostępny.
![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Chyba już wszystko było powiedziane odnośnie meczu. Jak na pierwszy mecz po przerwie naprawdę nieźle. Mecz na trudnym terenie z nowym odmienionym składem pokazał że przy lepszym zgraniu możemy skoczyć o poziom wyżej co napawa optymizmem. Dobrze że najbliższe mecze mamy w miarę optymalne jeśli chodzi o przeciwników i możemy zgrywać zespół na te trudniejsze szlagierowe. Pogoda się poprawi i zobaczymy z pewnością lepszą Wisłę. Ps. Jeśli Melikson pokazał takie możliwości w warunkach w których nigdy praktycznie nie grał to co będzie w następnych meczach. Oj będzie się działo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Małecki ma inny styl niż Żurawski on nigdy nie będzie królem strzelców . Strzał jak strzał mocny nie obrony w górny róg. Ogólnie trzeba powiedzieć wprost że Małecki na dzień dzisiejszy wyrósł na lidera tej drużyny dużo daje w trudnych momentach bierze grę na siebie , nie bo się odważnych akcji no i ma powera w nodze ogólnie najlepszy gracz na ten moment Wisły. Jeśli idzie o sam mecz nie ma się co zachwycać wymęczone zwycięstwo ... niestety nie wszystko funkcjonuje jeszcze jak trzeba a są 3 punkty. Jako wieczny krytyk przed sezonem i w środku rundy widzę jednak że w naszej lidze mamy szansę na Mistrza !... W zasadzie następne mecze pokażą co znaczą nowe nabytki i ile dadzą Wiśle by zdobywała gole i punkty .. Na dzień dzisiejszy pozostaje żałować tylko że odszedł Paweł Brożek !!!! bo jakoś nie mam przekonania do Genkowa ale zobaczymy. ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A mi się wydaje, że Gekow będzie strzelał jeszcze więcej bramek od Brożka. Musi tylko dostawać dobre piłki od pomocników. Jest dobry fizycznie, umie się zastawić i dobry jest też w powietrzu ma materiał na bardzo dobrego snajpera.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Za brożkiem nie tęsknie Jak już za kimś tęsknić, to brakuje napastnika w stylu Franka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Genkow miał wczoraj trudne zadanie gdyż nie dostawał piłek. Ale robił co mógł, rozbijał obronców, wygrywał głowki, sprawiał sporo problemów. Brakuje kogoś jak Franek ? Wg mnie właśnie Genkow ma to co Franek czyli jest egzekutorem. Ale wczoraj nie mógl tego pokazać. Co pokazałby Franek grając samodzielnie jak wczoraj Genkow ? Jeszcze mniej, przegrałby wszystkie pojedynki powietrzne, a przy okazji by go wdeptali w ziemię
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Moim zdaniem Genkov nie jest wystarczająco dynamiczny, by oczekiwać od niego, że samemu pociągnie grę do przodu, gdy zespół wychodzi z akcją z własnej połowy. Porównując go z Pawłem właśnie to najbardziej rzuca mi się w oczy. Brożek potrafił samemu urwać się, zejść do skrzydła i dośrodkować. Genkov to raczej typ napastnika, który zastawia się, zgrywa główki, wychodzi do klepek, niż samemu szarżuje. Jeśli chcecie go porównać z jakąś "dawną" gwiazdą, to Bułgar bardziej przypomina Kuźbę niż Franka.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ja nie rozumiem zastrzeżeń do Sivakova ! Grał na pozycji Jirsaka i zagrał o wiele lepiej niż on w wielu meczach, niż razem z Gargułą w całym sezonie. Myśle, ze w pełni zrealizował zalożenia taktyczne. A niektórzy by chcieli pewnie żeby wszyscy grali tak jak wczoraj Melikson, a to typowy nasz ofensywny pomocnik - wreszcie. Sivy jako środkowy zagrał bardzo dobrze, Wilk na swojej pozycji także. Nawet jakbyśmy przegrali to i tak widziałem wielki postęp, gra była ładna dla oka, składna, mało szarpana. Jaliens jakby sie nie ślizgał tak często to bardzo dobry występ.nsywnie grał, wiele przechwytów.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Środkowy napastnik czasami nawet przez kilkanaście minut może nie powąchać piłki, Mały uwielbia być 'w grze' przez cały czas, szlag by go trafił gdyby grał wysuniętego (w stylu Brożka).Już bardziej jako drugi bądź taki ultra ofensywny r pomocnik.
A tak w ogóle to uważam że Mały powinien grać jak 'Kryśka'.Ni to boczny,ni to środkowy, ni to napastnik a będący cały czas pod grą czyli mniej więcej tak jak to jest teraz.Ten gol zresztą był w stylu Ronaldo![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Popatrzcie na postawę Meliksona w meczu ze śledziami , Pewny siebie , agresywny i mądrze gra piłką , wraca się , szuka piłki , ja wiedziałem od początku że to będzie WZMOCNIENIE i teraz śmiało mogę powiedzieć że JEST.
Maor przyniesie nam jeszcze dużo pięknych chwil Teraz ino żeby się dotarli wszyscy i gra Wisły będzie Miodzio ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
PS. A Sivy faktycznie nie potrafił płynnie przeprowadzić piłki z obrony do ataku, a to jego zadanie. Miejmy jednak nadzieję, że to kłopoty z przygotowaniem i nadrobi to szybko. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|