The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2011, 20:39
Marcin Kuźba jutro obserwował będzie spotkanie w greckiej ekstraklasie AEK Ateny - Kerkyra, warto zauważyć że to już drugi mecz w którym Kuźba obserwuje zawodników AEK Ateny.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
K2sprzyk
Member

Od: 05.2010

Stary 04.01.2011, 20:52
Może obserwuje Rogera
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.01.2011, 20:55
AEK to bogaty klub (Roger ma kontrakt na poziomie 500 tyś € za sezon), cięzko byłoby wyrwac z ich pierwszej jedenastki kogoś.Może Kuźbik ogląda brata Jacoba Burnsa-Nathana ? To napastnik i siedzi tam na ławie.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.01.2011 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 04.01.2011, 20:58
Ciekawią mnie trzej piłkarze których podobno ma ich Cleber,mam nadzieję, że na najbliższym obozie zobaczymy ich na testach
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 04.01.2011, 21:00
AYALA napisał(a):Wyświetl post
AEK to bogaty klub (Roger ma kontrakt na poziomie 500 tyś €), cięzko byłoby wyrwac z ich pierwszej jedenastki kogoś.Może Kuźbik ogląda brata Jacoba Burnsa-Nathana ? To napastnik i siedzi tam na ławie5
To sobie poogląda

Może ogląda ligę grecką po prostu i szuka zawodników. Szukać a oglądać jakiegoś szczególnego zawodnika to jest różnica
Odpowiedz cytując
K2sprzyk
Member

Stary 04.01.2011, 21:04
Brylant a skad ta info ze kogos tam Clebi ma
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 04.01.2011, 21:28
K2sprzyk napisał(a):Wyświetl post
Brylant a skad ta info ze kogos tam Clebi ma
Było setki wałkowane na forum poszukaj a znajdziesz bodajże napastnik i obrońca
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
K2sprzyk
Member

Stary 04.01.2011, 21:31
Oj no przepraszam :* nie jestem na bieżąco.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 06.01.2011, 09:13
Teraz kiedy odchodzi 3 piłkarzy skauci powinni przedatawić listę piłkarzy do ewentualnego sprowadzenia. Ale jak słyszymy,że nasi przedstawiciele mają dopiero oglądać jakiegoś piłkarza (chodzi mi o napadziora z Argentyny) to ręcę opadają. Daleki jestem od jakiegoś wielkiego biadolenia,ale tak się panowie nie działa. Albo są skauci irobią co do nich należy (za co otrzymują w końcu pieniądze) albo ich nie ma u nas. A Wisełce jakaś hybryda - niby skauci są a efektów nie ma,żadnych.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
dadek
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.01.2011, 10:36
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Teraz kiedy odchodzi 3 piłkarzy skauci powinni przedatawić listę piłkarzy do ewentualnego sprowadzenia. Ale jak słyszymy,że nasi przedstawiciele mają dopiero oglądać jakiegoś piłkarza (chodzi mi o napadziora z Argentyny) to ręcę opadają. Daleki jestem od jakiegoś wielkiego biadolenia,ale tak się panowie nie działa. Albo są skauci irobią co do nich należy (za co otrzymują w końcu pieniądze) albo ich nie ma u nas. A Wisełce jakaś hybryda - niby skauci są a efektów nie ma,żadnych.
i po co to bicie piany?
skąd wiesz że nie obserwowali wcześniej, skąd wiesz że w ogóle go obserwują (notka na onecie?), skąd wiesz że nikt tego nie weryfikuje, skąd wiesz że nie robią tego co potrzeba i na koniec skąd wiesz że nie ma efektów ich pracy (swoją drogą po miesiącu czy dwóch) ? bo nie piszą o tym wszystkie portale? to akurat chyba dobrze.....
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 06.01.2011, 15:16
yoda79 napisał(a):Wyświetl post

Nasz skauting dział dopiero od nie dawna, rozumiem że w przeciągu miesiąca- dwóch mieli sporządzić listę piłkarzy i polecić zarządowi, sądzę, że dopiero raczkujemy na tym polu w europejskim świecie, więc na efekty trzeba będzie trochę poczekać minimum do lata na jakiekolwiek efekty.

Ja wiem, że najlepiej to jechać na jeden mecz i już po jednym meczu, polecić zawodnika, moim zdaniem trzeba go trochę poobserwować parę spotkań minimum.

Dajmy im czas na pracę.
Taki Real, Arsenal to obserwują zawodników, przez dłuższy okres czasu, w naszym przypadku powinno być podobnie, bo albo zawodnik ma jeden świetny sezon i gaśnie, albo naprawdę ma talent.

Ciekawe co by było, jakbyś sprowadzili zawodnika po jednym świetnym meczu, a u nas by się nie odnalazł - ile by gadania było, że obserwowali go za krótko, że skauci nic nie robią.
A tak to jeżdżą, obserwują i z pewnością coś z tego będzie. Nie od razu Kraków zbudowano.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 10.01.2011, 10:06
Nasz skaut, tylko nie wiem który obserwował w weekend 2 spotkania Izraelskiej Ligi
Bnei Yehuda Tel Awiw - Hapoel Be'er Szewa 0-0
Maccabi Petach Tikwa - Maccabi Hajfa 1-3

W pierwszym spotkaniu podobno nasz skaut, obserwował Mauro Meliksena a w drugim napastnika gości Gruzina Władimira Dwaliszwiego, strzelca 2 bramek.

Ile w tym prawdy nie wiadomo, bo nazwisko i imię naszego przedstawiciela w tekście nie pada ani razu, więc być może to wymysł gazet.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.01.2011, 23:47
Po co nam sieć scautów, skoro piłkarzy i tak proponują nam menedżerowie?
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.01.2011, 00:00
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Po co nam sieć scautów, skoro piłkarzy i tak proponują nam menedżerowie?
Po to żebyśmy chociaż mogli kogoś wysłać, żeby obejrzał tego piłkarza co nam ten menago proponuje. Poza tym nie traktujcie managerów jako wielkiego zła, bo zapewne niejeden dobry gracz tu na Remonta i do innych polskich klubów z rekomendacji managerów trafiali.
Póki co, zatrudniamy tych skautów niewiele i przez krótki okres czasu, więc nie wymagajcie cudów. Sevilla ma ich z kilkanaście albo kilkadziesiąt RAZY więcej, i to nie parę miesięcy ale dobrych zapewne kilkanaście lat. Trochę cierpliwości i wyrozumiałości Panowie. Nie od razu Rzym zbudowano. Na budowę siatki skautów i to praktycznie od zera potrzeba dobrych 2 lat. A to dopiero i tak będzie początek.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.01.2011, 17:32
Tak akurat wlaczylem Eursport 2 i ogladam mecz Bahrajn-Indie w ramach Pucharu Azji i zastanawiam sie czy ktos z Naszych scoutow wogole interesuje sie tym turniejem. Przypadek Kagawy czy tez wczesniej chocby Koreanczykow pokazuje ze i tam mozna znalesc ciekawych i nie drogich graczy.
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.01.2011, 20:49
Jak wyglada profesjonalny scouting pokazala np. Sparta Praga. Sciagneli 3 lata temu 19 letniego Bony Wilfried z pierwszej ligi Wybrzeza Kosci Sloniowej! Wychowanek ivorskiej "Football Academy Cyril Domoraud" jest dzis jednym z najlepszych napastnikow w Gambrinus Liga i ma w tym sezonie 10 bramek w lidze, i 5 w LE na swoim koncie.

Moim zdaniem, Wisla powina miec na kazdym kontynencie jednego lub dwoch skautow (w Europie oczywiscie wiecej) i powini byc na kazdym "waznym" turnieju, od African Cup of Nations U-17 do najciekawszych meczow azjatyckiej AFC Champions League. W Afryce np. jest kilku akademii pilkarskich na bardzo dobrym poziomie i powini ich tez regularnie obserwowac. Inny przyklad afrykanski jest Jonathan Pitroipa ktory przyszedl z "Planete Champion Wagadugu" do SC Freiburg jak mial dopiero 18 lat.

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak, zawodowy skaut ogląda po 3-4 mecze dziennie. I szuka konkretnego zawodnika na konkretną pozycję, a nie ogląda mecz dla samego oglądania, a nóż ktoś "błyśnie".
Nie prawda! Dobry scout przez caly rok jezdzi na mecze i wlasnie oglada mecz "dla samego ogladania"! Jezeli jakis zawodnik sie wyroznia, zostanie wpisany do bazy danych i jak trener pierwszej druzyny sygnalizuje mu, ze potrzebuje gracza na pozycje X, to on mu proponuje ciekawych zawodnikow na ta pozycje. Przynajmniej tak jest w Anglii i Niemczech.

Jak dopiero musi kogos na konkretna pozycje poszukac, to caly system scountingu zawiodl.
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 21.01.2011 o godz. 21:36.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 01.02.2011, 12:03
jestem ciekawy czy któryś z naszych skautów przygląda się Copa Sul-Americana U20 - Peru 2011

Odpowiedz cytując
eto22
Member

Od: 08.2010

Stary 01.02.2011, 13:01
Kapka ponoć miał Neymara obserwować, ale uznał, że jest za niski i za słaby fizycznie na polską ligę. Ale na ławce rezerwowej Peru wyczaił dobrego bramkarza, którego polecił znajomy agent z Bośni. Testy w przyszłym tygodniu, Jacek Kazimierski wpadnie specjalnie, żeby fachowo ocenić zawodnika.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.02.2011, 11:44
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ystko_zmienic/

Jak współpracowało się panu ze skautami w tym gorącym czasie?
Wykonali kawał dobrej roboty. Przez ostatnie kilka miesięcy byli wszędzie, oprócz domu. Teraz mogą na chwilę zwolnić. Normalnie w styczniowym okienku transferowym pozyskuje się zazwyczaj jednego, dwóch piłkarzy. My mamy pięciu nowych graczy, więc to była duża operacja. Rozpoczęła się ona mniej więcej w okolicach września, dlatego nie mieliśmy dużo czasu. Wszyscy pracowali jak szaleni. Nikt nie jest w stanie zrobić tego sam. Wszyscy byli w to zaangażowani, także trenerzy. Uważam, że to ważne, żeby wiedzieli, jacy zawodnicy mają dołączyć do drużyny. Jeśli jest to piłkarz, który na przykład nie pasuje do zespołu, to nie ma sensu, żebyśmy go obserwowali czy zaczęli z nim negocjacje.

Szuka pan już piłkarzy, którzy dołączyliby do Wisły w lecie?
Mam już kilka pomysłów. Zawsze myślę nad przyszłym okresem transferowym, bo trzeba planować swoje działania już kilka miesięcy naprzód.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 11.02.2011, 13:47
Cytat:
Szuka pan już piłkarzy, którzy dołączyliby do Wisły w lecie?
Mam już kilka pomysłów. Zawsze myślę nad przyszłym okresem transferowym, bo trzeba planować swoje działania już kilka miesięcy naprzód.
Dokładnie, miałem właśnie wkleić te słowa. Cholernie podoba mi się Jego podejście do tej pracy. Wreszcie odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku, a nie testowanie szrotu z kaset video i płyt dvd, jak to już było w zwyczaju tych zagranicznych przygotowań. Dobra robota!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.03.2011, 16:06
Kuźba był/jest na małopolskim turnieju drużyn halowych.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.03.2011, 16:16
ja chce być skałtem, tylko jak to zrobić? : o
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 10.03.2011, 16:30
Zacznij od toporka...
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.03.2011, 16:38
nicolas napisał(a):Wyświetl post
ja chce być skałtem, tylko jak to zrobić? : o
Dużo graj w FM. Olej wykształcenie, poświęć się w 100% tej grze i za kilka lat będą się o Ciebie zabijały najlepsze kluby na świecie.
Odpowiedz cytując
maciekTSW
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.03.2011, 17:30
Przestańcie bo posłucha.. ^^
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 26.04.2011, 08:56
Skauci Wisły obserwują gracza FK AKADEMIK SOFIA Pietera Mbemba 22l środkowy obrońca

Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.04.2011, 09:42
W kontekście tej rundy, minione okienko transferowe, a co za tym idzie - pracę naszych skautów, można ocenić jako najlepszę w ostatnich 5 latach. Oznacza to, ze skoro już w I etapie swojej pracy mamy takie efekty, to możemy chyba myśleć optymistycznie patrząc na przyszłość naszego klubu. Teraz tylko trzeba to potwierdzić letnim okienkiem i bić się o puchary!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.04.2011, 09:56
Jedna jaskółka wiosny nie czyni (czytaj okno zimowe), ale faktycznie można mieć umiarkowane nadzieje na kolejne dobre transfery.
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Stary 29.07.2011, 15:21
Taka ciekawostka:

LKS E-Scouting
Odpowiedz cytując
Salamanca
Member