The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2010, 22:40
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem chyba wszystkie transmitowane derby Krakowa od powrotu Cracovii do ligi i tak beznadziejnych nie pamiętam.
A ja oglądałem wszystkie derby Warszawy od powrotu Polonii do ligi i pamiętam że wszystkie były beznadziejne.

Ważne 3 punkty. Teraz jest święto lasu i trzeba myśleć o kolejnym meczu. Amen.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 05.11.2010, 22:44
Tomo - Ostatnie 0:3 w plecy ( wygrana Polonii ) to tez byla beznadzieja? Jesli tak to dzisiejszy mecz przekroczyl poziom dna i ustalil nowa skale Wtedy nas Polonia stlamsila ale jednak mecz mogl sie podobac jesli chodzi o akcje i szybkosc gry.
Dzisiaj to byla padaczka na maxa. Ja sie zastanawiam czy to tak jak mowia "spece" problem Wisly to trener, czy jednak tak jak mowia kibice ( i ja tez tak sadze ) Wisla ma cienkich kopaczy i zdemolowana obrone.

Dzisiaj mysle tak, jutro ( oby nie ) moze nas Jaga pokarac i bede obstawial remis w Krakowie za tydzien Na dzisiaj widze wieksza niz KIEDYKOLWIEK szanse na wygrana z Wisla na jej terenie. Jak wiemy jednak roznie moze byc

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.11.2010, 22:48
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj to byla padaczka na maxa. Ja sie zastanawiam czy to tak jak mowia "spece" problem Wisly to trener, czy jednak tak jak mowia kibice ( i ja tez tak sadze ) Wisla ma cienkich kopaczy i zdemolowana obrone.
Skończ to bezsensowne ględzenie bo prawdopodobnie nigdy nie zrozumiesz tego o co tutaj chodzi
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 05.11.2010, 22:54
Syn - Czego ja nie mam zrozumiec? Widze ze mecz byl mega padaczkowaty i jakas konkretna filozofia jest potrzebna by go opisac albo co smieszniejsze zrozumiec? Jesli chodzi Tobie o derby, to spokojnie chadzalem na nie juz w roku 1994 wiec mniemam ze o derbach wiem sporo.
Bezsensowny to jest Twoj post. Cos wnosi merytorycznego do dyskusji? Odpowiada na pytanie? Nie, wiec po co go napisales?
Ostatnio edytowane przez kreseq : 05.11.2010 o godz. 23:03.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.11.2010, 23:03
Chcialem napisac dluzszego posta ale po chwili zastanowienia powiem tak. Jak zydy nie spadna w tym sezonie to sie chyba zalamie. Sa wtak przechujowej sytuacji, graja tak przechusteczkowo ze jak sie utrzymaja to to bedzie najwiekszy cud swiata.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 05.11.2010, 23:09
(...)Trzeba przyznac ze tym razem Maaskant mial nosa co do zmian. Cracovia w beznadziejnej sytuacji. (...)
Nosa... Owszem, Boukhari strzelił gola. Ale to, że Marokańczyk wejdzie było pewne od początku meczu. To ulubieniec trenera. Natomiast zajebiście ciężko zrozumieć zmienienie Pawła Brożka i granie samotnym Riosem w ataku. Ciężko też wytłumaczyć, co na boisku robił Patryk Małecki. Moim zdaniem Maaskant źle czytał grę w tym meczu.

Cracovia w zasadzie w 99,99% spadła. Zagłębie odskoczyło na 11 punktów, Polonia, Arka i Ruch mają przed tą kolejką 9 pkt przewagi. Widzewowi pozostało 10 punktów w zapasie. Amiki w tych rozliczeniach nawet nie biorę pod uwagę.

Niestety, sytuacja Śląska jest niewiele lepsza. Nie mogą przegrać w Bełchatowie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 05.11.2010, 23:11
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Chcialem napisac dluzszego posta ale po chwili zastanowienia powiem tak. Jak zydy nie spadna w tym sezonie to sie chyba zalamie. Sa wtak przechujowej sytuacji, graja tak przechusteczkowo ze jak sie utrzymaja to to bedzie najwiekszy cud swiata.
a ja wreszcie przeczytałem Twojego posta w całości
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.11.2010, 23:11
Zieliński w Widzewie? chociaż to chyba mało wiarygodny portal.

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...96/story.shtml
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 05.11.2010, 23:18
Dajcie spokój. Rozumiem, satysfakcja jest. Praktycznie spuściliśmy Pasy do II ligi.

Ale gra była straszna. Dobrze, że ŚP Reyman nie dożył tej chwili. Umarłby z rozpaczy, widząc Wiślaków snujących się po boisku i kopiących po czołach.
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.11.2010, 23:19
Cytat:
Na dzisiaj widze wieksza niz KIEDYKOLWIEK szanse na wygrana z Wisla na jej terenie. Jak wiemy jednak roznie moze byc
Kreseq wy co roku macie nadzieję na wygraną w Krakowie a konczy się jak zwykle Jak zajęliśmy 8 miejsce w lidze to też mieliśmy dostać łomot w Krakowie a było 3:1.Tak swoją drogą kiedy wygraliście ostatnio znami w lidze w Krakowie ?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.11.2010, 23:21
Dawno (1997). Jeszcze chyba przed Wasza zmianą herbu. No, plus Sosnowiec ostatnio. Oczywiście w lidze, bo różne pucharki, mecze towarzyskie się zdarzały - zresztą po co tam wygrywać, remis daje mistrza (2002, 2006)
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 05.11.2010 o godz. 23:23.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 05.11.2010, 23:26
17 maja 1997 roku chyba ostatni raz. Pozniej raczej nie udalo nam sie wygrac.Jedyne co pamiatam na 100% odnosnie spotkan miedzy nami to najwyzsza przegrana Wisly w lidze no i to ze pierwszy mecz miedzy nami wygraliscie
Ostatnio edytowane przez kreseq : 05.11.2010 o godz. 23:28.

Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.11.2010, 23:32
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Dawno (1997). Jeszcze chyba przed Wasza zmianą herbu. No, plus Sosnowiec ostatnio. Oczywiście w lidze, bo różne pucharki, mecze towarzyskie się zdarzały - zresztą po co tam wygrywać, remis daje mistrza (2002, 2006)
herb mamy ten sam.
Mówisz o logo SSA.

mi sie nasza gra do pewneo moemntu podobała, była agresja itp
ale Chavez to jednak przechuj, jak on sie składa...

Szacunek dla Pawełka, w końcu doczekamy spadku kompleksów
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 05.11.2010, 23:33
A ten mecz, co Svitlica gola strzelił? I świętowaliście Mistrza? To remis był, czy porażka?

Co do meczu za tydzień - kolega świetnie napisał, więc tylko przeklejam z innego wątku bo zgadzam się w 1906%:

sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Skorża z Legią przyjedzie za tydzień zbierać owoce - w dużej mierze - swojej pracy przez mniej więcej półtora sezonu.
Tyle że za tą pracę płaciła mu Wisła, i to płaciła świetnie.
Jak dla mnie Legia będzie faworytem ale to tylko piłka jak mówią piłkarze po przegranych meczach.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 05.11.2010, 23:35
Flamengista - Byl wtedy remis ktory dal nam mistrzostwo. Tutaj bramka jakby kogos interesowalo :
http://www.youtube.com/watch?v=7jR8h--N_YM

Jedziemy offtopem i rozmawiamy o starych ( dobrych lub nie ) czasach, no ale moze dzieki temu mlodzi czegos sie dowiedza

Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.11.2010, 23:39
Flamengista - Byl wtedy remis ktory dal nam mistrzostwo. Tutaj bramka jakby kogos interesowalo :
http://www.youtube.com/watch?v=7jR8h--N_YM

Jedziemy offtopem i rozmawiamy o starych ( dobrych lub nie ) czasach, no ale moze dzieki temu mlodzi czegos sie dowiedza
Trabalik
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 05.11.2010, 23:41
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
herb mamy ten sam.
Mówisz o logo SSA.
Mówię o tym, co wg Wikipedii (i wszelkich materiałów marketingowo-promocyjnych) wydarzyło się parę lat temu i z przerwą trwa nadal.

Cytat:
Biała Gwiazda towarzyszyła piłkarzom od roku 1906, chociaż początkowo była bladoniebieska i to w liczbie dwóch sztuk na jednej koszulce. Szybko ograniczono się do jednej gwiazdy, a także zmieniono jej kolor na biały. I tak grano przez następne 93 lata. Wtedy gwiazdę na koszulkach zastąpiono herbem Wisły SSA. Mimo że posiada on małą gwiazdę, decyzja ta nie spodobała się kibicom.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

P.S. Pamiętam jak ktoś na forum pisał o garbatej doli Teraz rozumiem ocb
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 05.11.2010, 23:45
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
Trabalik
Muszę powiedzieć, że od dłuższego czasu mamy "szczęście" do bramkarzy. Sarnat, Piekutowski, Trabalik, Majdan, Dolha, Pawełek, Juszczyk. Ale Trabalik był zdecydowanie najgorszy, jedynie Piekut był blisko tego poziomu.

W zasadzie jedyny, z którego można być w 100% zadowolonym to był Maciek Szczęsny. Szczególnie darzę go sentymentem za miłe wypowiedzi pod adresem sędziów (szczególnie liniowych) podczas meczu. No i słynna wypowiedź o ścianie płaczu na Łazienkowskiej
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.11.2010, 23:56
flamengista napisał(a):Wyświetl post

W zasadzie jedyny, z którego można być w 100% zadowolonym to był Maciek Szczęsny. Szczególnie darzę go sentymentem za miłe wypowiedzi pod adresem sędziów (szczególnie liniowych) podczas meczu. No i słynna wypowiedź o ścianie płaczu na Łazienkowskiej
Szczęsny i...Angelo.nie wyszło mu w pucharach ale w lidze bronił jak natchniony.Pawełek nadal będzie dla mnie synonimem bardzo nierównego bramkarza i musiał by chyba do końca sezonu grać tak jak teraz, bym trochę zmienił zdanie, co nie zmienia faktu że dziś był graczem meczu.Miał 2 ciężkie interwencje, w tym ta pierwsza to nigdy nie dowiem się jak on to zrobił, oprócz tego kilka niby prostych ale które wcześniej zawalał a tu stoicki spokój i pewność.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.11.2010, 00:19
Pamiętam ten mecz remisowy z Legią. Kto wtedy z flagą biegał po naszym boisku. Nie Mięciel? Zresztą ktokolwiek to nie był szybko zrozumiał że to zły pomysł .

Co do Trabalika. Warunki fizyczne to gość miał. Ale co dobry strzał z dystansu na nasza bramę to prawie pewny gol był.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.11.2010, 00:26
Tak a propos już przyszłej kolejki. My sie bronić za bardzo nie umiemy, a i Legia nie przyjedzie się murować. Może być cios za cios jak z Lechią, więc zapowiada się ciekawe spotkanie.
.
No i w końcu zobacze tego Kucharczyka, czy jak mu tam. Podobno niezly zawodnik.
..
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.11.2010, 00:38
Muszę powiedzieć, że od dłuższego czasu mamy "szczęście" do bramkarzy. Sarnat, Piekutowski, Trabalik, Majdan, Dolha, Pawełek, Juszczyk. Ale Trabalik był zdecydowanie najgorszy, jedynie Piekut był blisko tego poziomu.

Co masz do Sarnata? Do dziś nie zapomnę jego meczów przeciwko " Dream Team" Parmie... (pierwsze podejście...)
Z wszystkich których wymieniłeś tylko Sarnat, dOLHA (tfuuu...), Szczęsny, mieli jakiekolwiek umiejętności.
Do Twojej listy dodałbym Angelo
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 06.11.2010 o godz. 00:43.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 06.11.2010, 00:41
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam ten mecz remisowy z Legią. Kto wtedy z flagą biegał po naszym boisku. Nie Mięciel? Zresztą ktokolwiek to nie był szybko zrozumiał że to zły pomysł .
Bo boisku z flaga tancowala i kozaczyla niejaka wróblewska. Gdy postanowiono jej dac klapsa zwiala do szatni, gdzie nastepnie wszyscy z ekipy Legii przezywali horror, gdy ta zaryczana szmaciara odmowila opuszczenia szatni. Z obawy o swoje przestrzelone wielokrotnie w dupe zycie.
Gdy w koncu znalazla sie w autokarze znow dala popis cwaniactwa. Z tylnego siedzenia, zza szyb i zza ochrony.

Pan Bog powoli chodzi, ale wszystkim dogodzi.
Szmaciara kariery nie zrobila zadnej, gnije gdzies w okregowce, a ja zyje nadzieja, ze kiedys dam jej okazyjnie w pysk.

wokalnie wtedy popisywal sie tez taki jeden obszczany gnoj co teraz w Lechii gra.

DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
Co masz do Sarnata? Do dziś nie zapomnę jego meczów przeciwko " Dream Team" Parmie... (pierwsze podejście...)
Parma to nic.
Barcelona - Wisla 1:0

To był Megasarnat.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.11.2010, 00:42
Surma ma sie rozumieć......
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.11.2010, 00:45
Jak Surma, jak Surma wtedy jeszcze w Ruchu grał..

P.S. A Sarnat na koniec kariery został Arturem S.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.11.2010, 00:46
RAcja kierunkowy,

cos mi sie popierdzielilo z ta surma.
Dopiero w nastepnym sezonie na wiosne do Was polazl.

Ktos wtedy jednak ganial z wroblewska.
Tylko kto ?!

nie kucharski ?
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 06.11.2010 o godz. 00:51.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.11.2010, 00:50
Dajcie spokój. Rozumiem, satysfakcja jest. Praktycznie spuściliśmy Pasy do II ligi.

Ale gra była straszna. Dobrze, że ŚP Reyman nie dożył tej chwili. Umarłby z rozpaczy, widząc Wiślaków snujących się po boisku i kopiących po czołach.

ja bym z tym spuszczniem Pasów z Ekstraklasy sie wstrzymał,punktowo wyglada to dla nich zle ale jescze nie tragicznie.

Pozatym jest jescze towarzysz Filipiak,ludzie w zarzadzie komsjii,zielony stolik ,w przypadku obrzezanych nigdy nic nie jest pewne.

ich nawet jak sie wyjebie to wracja,jak w zeszlym sezonie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.11.2010, 00:53
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
RAcja kierunkowy,

cos mi sie popierdzielilo z ta surma.
Dopiero w nastepnym sezonie na wiosne do Was polazl.

Ktos wtedy jednak ganial z wroblewska.
Tylko kto ?!

nie kucharski ?
Może Kucharski, inklinacje do tego mógł też mieć Vuković

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Pozatym jest jescze towarzysz Filipiak,ludzie w zarzadzie komsjii,zielony stolik ,w przypadku obrzezancynnigdy nic nie jest pewne.
I Polonia Bytom, która nie płaci swoim byłym piłkarzom (mimo wezwań), co może się skończyć w przyszłości nawet odejmowaniem punktów..
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Niech ktos zerknie na to ichniejsze forum i przeleje tu troche nektaru.
Ja nie moge. brzydze sie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Moim zdaniem to Stanko biegal z flaga....

Co zas tyczy sie Cracovii to jej w tym roku nic juz nie uratuje, powaznie mowie. Takiej padliny punktowej nikt chyba jeszcze nie mial Chociaz chyba byl jeden przypadek podobny...
Ostatnio edytowane przez kreseq : 06.11.2010 o godz. 00:56.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów