|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html nie wiem czy oni naprawdę są pier**lnięci że nie umieją poszukać sami sobie zawodników ;/ sorki za wulgaryzm, ale ocenzurowany... Chaveza trzeba wykupić no nie ma opcji...
ale to chyba nie ten dział... jak coś to sorry |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
"jak dowiedział sie fakt".włożyć między bajki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Chyba żartujesz. Cikos jest lepszy od Paljica zdecydowanie. To widać gołym okiem. Zresztą Cikos siał większe zagrożenie po swojej stronie niż Paljic. Paljic kompletnie mi nie pasuje do tej drużyny. Ale niestety narazie nie ma go kto zastąpić, a sprowadzenie lewego obrońcy wydaje się być priorytetem. Podobnie środkowego obrońcy, doświadczonego, ogranego. Choćby tego Grncarowa, o którym prasa już pisała, że od 30 czerwca jest wolnym graczem. Osobiście brakuje mi jeszcze do środka pola prócz defensywnego pomocnika i ofensywnego pomocnika, takiego piłkarza, który rozprowadzałby piłki - przerzucał grę z jednej na drugą stronę, starającego się dogrywać w tempo, ale silnego, zwrotnego - to nie musi być już zawodnik pokroju Meliksona, wystarczy by był to piłkarz, który dużo widzi, ale jednocześnie doświadczony - takie połączenie Boukhariego, Cetnarskiego i Klicha z Cracovii - wiem, że trójgłowej hydry nie kupimy, ale taki jeden ogarnięty jeszcze do środka by się przydał. Do ataku na skrzydła przydałby się jeszcze jeden gracz, więc te 4 transfery(ww.) wydają się być priorytetem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Pomyliłeś się chyba w drugim zdaniu ale akurat jest ono zgodne z moimi odczuciami. Cikos siał większe zagrożenie po swojej stronie niż Paljic pomimo, że Cikos przychodził do nas jak obrońca i grał na swojej pozycji a Paljic przychodził jako lewoskrzydłowy i nigdy wcześniej nie grał na tej pozycji. I to obrazuje jak dramatycznie słaby jest Cikos. Już wolałem Thawite'a czy jak mu tam było. Bunoza tak samo jest do odstrzału. Uprzedam pytania dlaczego. Bo bycie lepszym od Kowalskiego nie oznacza prezentowania poziomu na puchary. Chyba, że mierzymy tylko w II rundę.
Ostatnio edytowane przez thechris : 26.05.2011 o godz. 09:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wg. mnie Bunoza>Cikos>Palijic
Ostatni wynik pokazał, że może nawet Burliga>Palijc... Niemiec to dla mnie kompletna katastrofa, w każdym meczu chociaż raz przy wyprowadzeniu piłki podaje do przeciwnika. On nie nadaje się nawet na rezerwę lewej obrony. No ale to każdy wie, że lewy obrońca to cel transferowy nr 1. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jaka katastrofa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Może by faktycznie tak co nieco się wstrzymać z tymi komentarzami odnośnie transferów? A tu już widzę płacze, bo ten za stary, bo ten nie za pewny, bo ten za młody, bo ten ma rude włosy, bo ten ma małe dziecko... Ludzie opanujcie się bo to się żałosne robi. A co do Cikosa to ja już nie wiem czy ten chłopak by musiał na swojej pozycji 12 bramek i 10 asyst zaliczyć, żebyście uznali, że może się nadaje i nie jest tragiczny? Oglądałem jakieś 95% meczów w tym sezonie i jest całkiem przyzwoitym obrońcą. Trochę ciężki początek, ale później coraz lepiej a pod koniec całkiem ok. Ale nie przecież on jest dramatyczny, zapomniałem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale jak to jest że ŁKS, nie Legia nie Lech, tylko I ligowy ŁKS dostaje propozycje Chaveza.
Rozumiem jakby chodziło o Kowala, ale Chaveza? Przeciez ŁKS kojarzy sie z rozwalonym kranem w szatni E roponowany był chyba przez menago Osmana, Stan nie miał prawa CHYBA go zaproponować bo naszym piłkarzem jest do 31 maja,czyż nie?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 26.05.2011 o godz. 10:24.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
a że wczoraj w C+ był Wieszczycki, czyli dyr. sportowy ŁKS to wyszło na jaw ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
I jak równiez, oznaka nieznajomości terenu, chyba że Chavi zarabia 4.000 ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
No mam właśnie takie samo wrażenie, że ludzie przesadzają trochę z krytykowaniem Cikosa. Z pewnością znalazłby się lepszy obrońca, tylko niech ktoś wreszcie zwróci uwagę, że na takiego to trzeba wyłożyć kasę. Nie lepiej wzmocnić lewą część obrony, zaryzykować grę Cikosem na prawej stronie(by być poprawnym politycznie) a w przerwie zimowej kupić kogoś do składu dla rywalizacji z Erikiem. Takie rozwiązanie wydaje się być celowe z tego względu, że nie mamy nie wiadomo ile pieniędzy, a i ofensywa nam trochę szwankuje. Trzeba się poważnie zastanowić, na jakie pozycje brakuje nam piłkarzy, a nie pisać w stylu - ten jest do d..., tamten jest do d..., bo wyjdzie nam, że mamy cały skład do wymiany. Zresztą - idę sobie rękę uciąć, że większość bramek dla drużyny przeciwnej poszła z naszej lewej flanki. Zresztą to jest do sprawdzenia, jak ktoś ma czas, niech obejrzy wszystkie bramki rywali na ekstraklasa.tv. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
w stylu albo sie szybko decydujecie albo mu znajde inna druzyne a jedyne w Europie kluby które na szybko mogłyby sie zdecydować na Chaveza to z naszej ligi On sam ponoć zarabia 40 tys zł na miesiac, wiec pół ligi na niego stać No i też nieznajomośc terenu faktycznie do tego dochodzi ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Problem jest w tym ze nasi dzialacze nie chca dac tyle kasy za Chaveza , Byc moze mamy kogos innego na oku kogos tanszego i lepszego , lub kogos komu konczy sie kontrakt i moze przyjsc za free.
Wedlug mnie Chvez nie jest wart tych pieniedzy , to samo Cikosz jego mozna wykupic ale on sie nadaje na lawke. Jesli to prawda ze nasi dzialacze interesuja sie pozyskaniem Baszczynskiego to wskazuje na to ze byc moze Cikosza nie wykupia (Jesli bedzie malo kosztowal to moze go pozykaja). Jesli myslimy cos ugrac w Europie to trzeba kasy , Stan z niczego nie naleje. Lewy i prawy obronca na jakims przyzwoitym poziomie to podstawa ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Myślę, że jeśli cena Chaveza wynosi ok. 420k euro to jest trochę klubów, które w Polsce wyłożą taką kasę od ręki. Myślę, że to kwota nawet dość okazyjna. W przypadku udanej przygody w pucharach już w zimie będzie można go odsprzedać za 800-900k. Jeśli Wisła szybko odpadnie to w najgorszym przypadku odprzeda się go za podobną kwotę jaka trzeba wydać obecnie. Dla mnie inwestycja bez większego ryzyka. Jeśli nie pod względem sportowym to przynajmniej biznesowym warto powalczyć o Osmana. Wszyscy z politowaniem patrzyli na ruch Wojciechowskiego płacącego za Sobiecha 1 mln euro a dziś Sobiech wart jest drugie tyle... A może para stoperów Żewłakow - Chavez.... Hmm
Ostatnio edytowane przez thechris : 26.05.2011 o godz. 10:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli mieliby nie wykupić Cikosa bo mają na jego pozycję Baszcza, to chyba kogoś cegłówka w głowę uderzyła.
Baszczu kiedy u nas grał był jednym z motorów napędowych, ale to nie znaczy, że teraz będzie tak samo. Lata lecą, od 2 sezonów nie grał na boku obrony, jaką macie pewność, że Marcin jest w stanie realnie wzmocnić 11 Wisły? Już wole rozwojowego Cikosa, niż drugiego Żurawskiego. Baszczu może przyjść jako wzmocnienie ławki i szatni. Chaveza i Cikosa wykupić. Lewego obrońce sprowadzić i niech się zgrają. Drugim sensownym wyjściem jest sprowadzenie kilku zawodników z formacji obronnej z jednego klubu. My nie mamy czasu na zgrywanie obrony od nowa. LM czeka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Na wp.pl piszą, że legia chce podkupić Chaveza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem Chavez ma odpowiednie umiejętności, aby w następnym sezonie zostać stoperem nr 1 w ekstraklasie. Zwróćcie uwagę na to, jak jego forma rosła przez cały sezon. To prawda, że mógłby trochę lepiej prezentować się pod względem szybkości, ale braki w tej kwestii można przecież nadrobić dobrym ustawianiem się (Cleber też przecież nie był demonem szybkości).
Cikosza też bym zostawił, nie zaprzestając zarazem poszukiwania jeszcze jednego prawego obrońcy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chaveza i Cikosa trzeba wykupic,co krótka pamiec, co bylo rok temu po zmainie całej obrony?totalny chaos,poza tym wszyscy pisza dobry na ekstraklase slaby na LM a skąd wiecie jak sie sprawdza w potyczce z innymi ekipami,poza tym my nie jestesmy ani Porto ,Benfica czy inne mocniejsze kluby brak kasy troche hamuje nasze poczynania i trzeba patrzec bardziej realistycznie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
No i sprawdzilo sie to, o czym pisalem...malo profesjonalna zagrywka z naszej strony z Chavezem i jego klub robi juz problemy. Gdybysmy wczesniej dogadali sie z nimi, a nie chamsko wykorzystywali luke w kontrakcie(bez porozumienia), to Chavez pewnie kosztowalby gora 300tys. euro. Ciekawe, jak kadra bedzie wygladala? Bo potrzebujemy 7-8 pilkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 26.05.2011 o godz. 13:05.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |