The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2012, 14:31
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Melex jest warty więcej niż 1mln tak samo jak Kirm był warty więcej niż 300k niestety łysy nie ma ani znajomości ani kasy ani umiejętności do transferów.

Gwarantuje pewien poziom zwany ch***** ale stabilnie
Czyli wszyscy jego grajkowie są beznadziejni. Pierwszy raz od lat nie czekam na okno transferowe bo boję się zobaczyć kolejne testy, Fredriksenów i teksy o tym, że tylko Brud i Czekaj nie są na sprzedaż...
Bo z Kirmem to była mega wtopa, za same mecze w kadrze powinien byc wart 700tys. statystyki w porównaniu z innymi skrzydłowymi miał super. Ale pytanie czy ktoś w dalszym ciągu interesuje się Maorem ? Bo wydaje mi się, że chyba temat ucichł.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.12.2012, 21:22
Taa Kirm i mega wtopa. Grał w Wiśle długo, grał w pucharach i reprezentacji.... i to nie jest przypadek że tylko Maaskant po znajomości go wciągnął. Nikt inny i za Valxcsa i za Bednarza nie spojrzał w jego kierunku. Dajcie spokój

A Melikson... ile już ma lat? U niego wiek jest kluczowy. Gdyby miał 21 lat i grał tak jak gra to może i 5 mln Eur by wpadło, ale nie w jego wieku (a gwiazdą w Europie nie jest).

Ten milion, może 1,5 to akurat cena w miarę adekwatna.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.12.2012, 10:46
Huhuha, huhuha, nasza zima zla -> http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...w_problem.html
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Stary 05.12.2012, 11:30
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Huhuha, huhuha, nasza zima zla -> http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...w_problem.html
I za takie rzeczy powinniśmy się wstydzić. Zwykłe dziadostwo Cupiała.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 06.12.2012, 13:36
A o 8 Mistrzostwach Polski, kolega łatwo zapomniał ?
Chyba nie doceniasz tego co mamy, a powinieneś. Ty nawet nie wiesz, ile warszawska tirówka była by w stanie dni marznąć, za friko przy szosie, w zamian za choć połowę tego bilansu...
Prawdę mówiąc to kosztem mistrzostw i dominacji , zostało zaniedbanych kilka innych spraw w klubie a jednak.

*** Wspomnienia i łzy - bezcenne, za wszystko inne (baza treningowa) zapłacisz kartą Mastercard ***
Ostatnio edytowane przez Dariook : 06.12.2012 o godz. 13:52.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 06.12.2012, 18:35
Nie no super, kilka mistrzostw w ogorkowatej lidze z ktorych w zasadzie zadnego REALNEGO pozytku nie bylo. Taka papierowa potega.
Dominacja w ogorkowatej lidze kosztem rozwoju klubu i zblizania sie do europy. Ot, wartosc zerowa. Malo to u nas klubow jest co MP ma co niemiara, a organizacyjnie-finansowo stoi na poziomie 4 bundesligi?
Ruch, Gornik, Widzew, Wisla...
Kluby ktore po tzw. "zlotym okresie" popadaja na wiele, wiele, lat w absolutna nedznosc.

Nie dziekuje, to ja juz wole pojsc droga jakiegos Pilzna. Powolutku, ale z glowa. I blizej europy koniec koncow.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 06.12.2012, 20:38
No to wyemigruj i zmień obywatelstwo na np: niemieckie. Bedziesz się jarał i popijał piwko z Helmutem, zadowolony z postawy reprezentantów swojej Bundesligi, pasi?

Jak się nie ma co się lubi , to się kolego lubi co ma! Jako że jestem Polakiem cieszy mnie mistrzostwo, tak samo jak z mistrzostwa cieszy sie kibic Milanu w Włoszech.
A że kurde poziom jest jaki jest, to szat rozdzierać nie będę, ale mam szacunek zarówno do 14 koron Ruchu, 13 Wisły, czy 1 Garbarni Kraków bo adekwatnie do poziomu, mistrz to mistrz - należy stanąć i bić brawo. Hmm może kiedyś to zrozumiesz, mam nadzieję.

Tak samo Chempionem ciężko zostać w Anglii, Polsce czy Norwegii wiec ochłoń! A kto pamięta jaka była sytuacja finansowa Ruchu czy Zabrza 25-35 lat temu?
To podpowiem : Było ciężko, jest cieżko i zawsze będzie ciężko!
To pewne jak śmierć, że nawet za 30 lat nie posmakujemy/dorównamy do poziomu hiszpańskiego, angielskiego czy nawet niemieckiego ... Halo tu ZIEMIA!.
Tam czas się nie zatrzymał, kluby nie stoją w miejscu!

Ważna jest historia, a kluby jak Górnik, Ruch i wiele innych jak Wisła, zapisały się złotymi głoskami w naszej piłce klubowej. Może i poziomem na równi z równikowymi murzynami ale jednak własnej.
Zapewniam cię, że jeszcze nie jeden raz taki polski i nędzny przedstawiciel napsuje krwi tym wielkim w rozgrywkach europejskich, własnie na takie chwile wiernie się czeka...czasami całe życie.

A z Pilzna, to ja tylko lubię Piwo, bo przykładów do naśladowanie wolał bym szukać gdzieś indziej!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 06.12.2012 o godz. 20:54.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 06.12.2012, 23:18
Dariook, ale po co znowu te kazania o helmutach i hiszpaniach?

Ja tylko zwrocilem uwage na to by nazywac rzeczy po imieniu. Dziadostwo dziadostwem jest. I nie, to nie oznacza bys zaraz odlatywal sobie na barcelonskie chmurki.

Wystarczy ze bedziesz dobrze wypadal na tle klubow z tej samej polki finansowej. Tak sportowo jak i organizacyjnie. Ja nie mam pretensji do Cupiala o to ze jego Wisla nigdy nie byla konkurentem dla Barcelony. Badzmy powazni.
Ja mam pretensje o to ze Wisla nie jest konkurentem dla takich zespolow jak Pilzno. Sportowo i, przede wszystkim, organizacyjnie. Zwykle dziadostwo!

A MP same w sobie sa gowno warte. Ot, grzeja tylko ultrasow. Tu chodzi o to by zblizac sie do europy (przynajmniej do 2 ligi europejskiej), a nie o to by zadowalac sie mistrzami ogorkowatej ligi. Ani z punktu widzenia sportowego, ani z punktu widzenia finansowego takie mistrzostwa nic nie znacza.

------------------------------------------
Cytat:
Jak się nie ma co się lubi , to się kolego lubi co ma!
Jestem biedny, a wiec bede lubial biede! Yupi!
Bez jaj. Tu chodzi o to by probowac byc mniej biednym, a nie o to by lubiec owa biede.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 07.12.2012, 02:36
Ależ ja także uwarzam że polska liga jest żenująca.
O ile sobie przypominam to juz pół roku temu twierdziłem że poziom ligi się znacznie obniżył ty twierdziłeś inaczej ale mniejsza z tym.

Jednak co do zdobywania tytułów mistrzowskich to nie mogę się z tobą zgodzić. Bo mistrzostwo to większa kasa z C+, premia z pzpn i możliwość startu w eLM.
Bodaj o ile dobrze pamiętam za odpadnięcie w 4 eLM Wisła zarobiła 2,1m euro ! Nie posiadając mistrzostwa żeby zbliżyć sie do tego wyniku potrzeba zagrać w grupie LE.

Co do poziomu, to będzie jeszcze gorzej. Przy takim podejsciu jakie u nas się stosuje nie liczył bym za wiele na arenach międzynarodowych. Przy propagandzie szkoilenia młodzieży i dawania szans wychowankom dochodzimy powoli do momentu że wkrótce trzeba będzie te diamenty wysyłać na ... pola ryżowe.
Nie da się ukryć ze przez ostatnie 1,5 roku w polskiej piłce tak obrodziło diamentami że 16-17 latkowie pikają do bram ekstra-kupy i niestety jeszcze bardziej obniżają jej poziom.
Nie musimy się oszukiwać jak to robią zarządy przy mydleniu oczu kibicom, wciskając do kadr beztalencia piłkarskie - w imię wyższej ideii dawania szans juniorom . \
A tak szczerze, to na boiskach ekstraklasy jest może 2-3(legia) i 2-3 z reszty klubów, młodych obiecujących piłkarzy. Reszta to szrot, tak hujowy że aż się żal robi gdy widzi się takie łamagi.

Kiedyś młody miał 2-3 szanse żeby udowodnić trenerowi że drużyna będzie miała z niego pożytek. A teraz ? hehe kaleczą całą rundę a braki wyszkolenia technicznego widać jak na dłoni.

Tyle szans to jeszcze im bozia w polskiej ekstraklasie nie dała i co ? żaden nie pokazał choć odrobiny równomierności... a najlepszym piłkarzem rundy zasłał wybrany Ljuboja, słusznie . I miimo że się o to nawet nie starał trenując zazwyczaj 2-3 razy w tygodniu(sędziwy wiek), kabaret.

Gdy czytasz że Górnik chce 4 banki euro za Milika to niewiadomo czy śmiać się czy płakać. To tylko świadczy o tym że w klubach znajdują się zwykłe debile, więc lepiej nigdy nie będzie. A jeszcze 2-3 lata temu wszystko szło w dobrym kierunku! Zastanawiano się czy za kilka miesięcy padnie magiczna bariera 1m euro za piłkarza do polskiego klubu.
A teraz? nawet za darmo nie ma czasami jak podpisać gdyż brakuje na kontrakt zawodnika, więc upychają młodych i tanich ale nie rokujących żadnej nadzieji na przyzwoitą karierę grajków.
Za parę lat odbije się to na kadrze Polski. Znowu pojawią się J.Ziobery, R.Szewczyki, R.Waligóry, R. Siadaczki, J Berensztajny, Mosóry, Jałochy... jeszcze zapłaczemy za farbowanymi lisami.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 07.12.2012 o godz. 03:02.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.12.2012, 10:58
Aj tam, pleciecie o europie i MP a nasz Jacek robi swoje. Wynik: okupujemy dół tabeli,klub popadł w konflikt z kibicami a testy zaczynają przybierać na sile. Na plus - bilety przez internet oraz fakt że jeszcze nie ogłosiliśmy upadłości jako klub. W obecnej sytuacji nie ma co myśleć o inwestycji w bazę szkoleniową która w obecnych czasach powoli staje się niezbędna i konieczna. Nie wiem czy cieszyć się czy płakać bo poza marką i wspomnieniami z sportowego punktu widzenia niewiele mamy do zaoferowania, łącznie z tym iż nie mamy nakreślonej żadnej polityki długoterminowej. Ostanie wypowiedzi Jacka, de facto sprzed roku, dotyczą dziury budżetowej. Zastanawiam się ile można z nią walczyć - rok już mija, licząc od momentu gdy Stan zakręcił kurek z transferami. Rok w którym od LM zawędrowaliśmy nad strefę spadkową, rok w którym z frekwencja spadła z 20 tysięcy do 8. Pytanie co nam da stabilizacja skoro nawet gdy Jacek ogarnie temat finansów będziemy klubem z dołu tabeli, z pustym stadionem i bez jakości sportowej.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 07.12.2012, 13:18
Dariook

To co teraz pisze wcale nie jest sprzeczne z tym co pisalem wtedy. Otoz ja pisalem wtedy ze poziom ligi w tym sezonie nie obnizyl sie wzgledem ostatnich lat.
I dalej podtrzymuje ta teze. Valerenga, Dinamo Tbilisi, Terek Grozny, Levadia, Karabach, AIK, Pilzno... Ot, w kwestii wtop jest po staremu.
---------------------
Dariook, ja nie napisalem ze nie warto walczyc o MP. Mi chodzi o to ze mistrzostwo dla samego mistrzostwa (vide, Slask) jest gowno warte. Tu nie o to chodzi by postrzegac mistrzostwo jako cel sam w sobie, tylko aby widziec je jako srodek ku europie. .
----------------------
Taa, tyle ze 34 letni Ljuboja wyszkoleniem przerasta nie tylka ekstraklase 12/13, ale tez ekstraklase 07/08 czy 03/04.
-----------------------
Z mlodzieza jest tak; jest lepiej a zarazem jest i ow propagande sukcesu o ktorej piszesz.
Jest lepiej, bo z legijnego szkolenia zaczela wychodzic pierwsza generacja pilkarzy w miare wyszkolonych. Z generacji Furman-Wolski nie tylko Legia bedzie miala pocieche.
Masz natomiast racje piszac o owej propagandzie mlodziezy, i o tym ze wiekszosc tej mlodziezy (te wszystkie Teodorczyki i Mozdzenie) to cienkie bolki.

Tyle ze widzisz... ja to widze jako pewien proces. Legia pokazala ze szkolenie sie oplaca i to sie oplaca cholernie.
Wszyskim sie zamarzyl ten model, i chca go skopiowac... nie zdajac sobie sprawy ze sukces Legii (w tym polu) nie polega na dobrych checiach tylko na pracy, inwestycji, i cierpliwosci. Ot, tak po polsku; chce zjesc ciastko i chce miec ciastko.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 07.12.2012 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 09.12.2012, 15:36
Koniec rundy więc pozwolę sobie przytoczyć słowa V-ce prezesa z wiosny:
  • Nasze cele są następujące: pragniemy stworzyć drużynę perspektywiczną i chcemy, aby klub był ponownie „właścicielem swojego zespołu”. Ponadto chcemy pozyskać piłkarzy, którzy zaprezentują pewien poziom. Naszym celem jest także to, aby zawodnicy pracowali na dłuższych kontraktach, tj. dwu, trzyletnich
    J. Bednarz.
  • Zależy nam także na zmianie struktury narodowościowej, czyli zwiększeniu reprezentacji polskich graczy, co pozwoli na wzrost identyfikacji kibica. W ten sposób pokażemy nową twarz Wisły, niezwykle istotną dla sympatyków klubu.
    J. Bednarz.
  • Drużyna otrzymała zadanie, jakie odpowiada jej potencjałowi, a uważamy ,że jest to zespół, który personalnie ciągle jest jednym z najlepszych w Polsce. W związku z tym oczekujemy, że będzie tak grał i osiągał stosowne wyniki.
    J. Bednarz.
  • W kolejce są następni piłkarze, których można wytransferować i nie będzie dużej straty, jak na przykład Chavez, bo mamy na jego miejsce stoperów. Być może odejdzie ktoś z pomocy - kończy Bednarz.

Pytania nasuwają się same - czy Bednarzowi można w jakikolwiek sposób jeszcze wierzyć? Ile warta jest jego następna obietnica? Na ile jest w stanie realnie ocenić sytuację i problemy Wisły? Czy cokolwiek mu przez ten rok wyszło? Jak się czuje wiedząc że nabił wielu ludzi w przysłowiową butelkę?

Piłkarz, prawnik, który twierdzi iż zna się również na finansach. Jak wychodzi każdy widzi.

Lukasz.

P.S.
Wisienka na torcie, wypowiedz odnośnie wynagrodzeń motywacyjnych, od 2:40: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...anach_w_wisle/ Cytuję: "być może odejdę bo Wisła będzie grała słabo ale nie odejdę dlatego że pójdę do Telefoniki i powiem dajcie mi następne pieniądze bo nie jestem w stanie zapłacić wynagrodzeń." Jak Prezesowi wyszło odpowiedź wkrótce.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.12.2012, 09:40
Przyczepiacie sie do bednarza a problem sie zaczal duzo wczesniej. Wydawalo sie zeBasalasj/Valckx trafil z trafserami ale wsadzil nas na duza mine. Jak graja zawodniscy i ile kosztuja kupieni przez nich lub poprzednikow widac. Genkov jest wart pieniedzy ktore Wisla mu placi? A Melikson ktory pobiega raz na 15 minut. Jaliens? Gargula co sie jemu mecz uklada po 4 bramce? Bednarz ma to wyczyscic z nieudacznikow. najwiekszym bledem poprzednikwo bylo zalozenie budzetu jak wjedziemy do LM a jak nei weszlismy zaczely sie problemy.
Nastepnym problemem byl Probeirz ktory jak ich przygotowal to widac. Druzyna szybkosciowo byla chyba najgorsza w lidze.
jak dla mnie jesli nic spektukalarnego sie nie wydarzy w zimie zostaniemy sredniakiem ligowym na lata.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 10.12.2012, 10:28
Nie piszmy zstaniemy sredniakiem, badzmy szczerzy juz nim jestesmy.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 10.12.2012, 10:39
bódyń napisał(a):Wyświetl post
. najwiekszym bledem poprzednikwo bylo zalozenie budzetu jak wjedziemy do LM a jak nei weszlismy zaczely sie problemy
A propos takiego stwierdzenia.

Czy ktos ma dostęp/dysponuje danymi finansowymi Wisły z ostatnich lat (interesuje mnie 4-5 ostatnich lat)? Jakieś sprawodzania czy coś?
Mogą być zgrubne. Interesuje mnie ile konkretnie każdego roku kalendarzowego (czy w każdym sezonie jeżeli to jest podstawowy okres rozliczeniowy) oddawaliśmy w ramach spłaty długu do TF?

Bo mam niejasne wrażenie, że owa dziura budżetowa nie powstała w wyniku przeszarżowania z kontraktami (albo nie tylko), ale również dlatego, że nagle zaczęliśmy oddawać więcej.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 10.12.2012, 10:55
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Przyczepiacie sie do bednarza a problem sie zaczal duzo wczesniej. Wydawalo sie zeBasalasj/Valckx trafil z trafserami ale wsadzil nas na duza mine. Jak graja zawodniscy i ile kosztuja kupieni przez nich lub poprzednikow widac. Genkov jest wart pieniedzy ktore Wisla mu placi? A Melikson ktory pobiega raz na 15 minut. Jaliens? Gargula co sie jemu mecz uklada po 4 bramce? Bednarz ma to wyczyscic z nieudacznikow. najwiekszym bledem poprzednikwo bylo zalozenie budzetu jak wjedziemy do LM a jak nei weszlismy zaczely sie problemy.
Nastepnym problemem byl Probeirz ktory jak ich przygotowal to widac. Druzyna szybkosciowo byla chyba najgorsza w lidze.
jak dla mnie jesli nic spektukalarnego sie nie wydarzy w zimie zostaniemy sredniakiem ligowym na lata.
To na pozwolę sobie przypomniec ... transfery z klubu Brożki, Marcelo, Głowacki kiedy miały miejsce ? Ile kasy powinny dac?
Inna sprawa jaki za jaki obszar działalności odpowiada v-ce prezes J. Bednarz ? Na pewno za politykę kadrową. Tylko, że jako v-ce prezes chyba ma coś więcej do roboty niż tylko to.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.12.2012, 11:17
sandbender napisał(a):Wyświetl post
A propos takiego stwierdzenia.

Czy ktos ma dostęp/dysponuje danymi finansowymi Wisły z ostatnich lat (interesuje mnie 4-5 ostatnich lat)? Jakieś sprawodzania czy coś?
Mogą być zgrubne. Interesuje mnie ile konkretnie każdego roku kalendarzowego (czy w każdym sezonie jeżeli to jest podstawowy okres rozliczeniowy) oddawaliśmy w ramach spłaty długu do TF?

Bo mam niejasne wrażenie, że owa dziura budżetowa nie powstała w wyniku przeszarżowania z kontraktami (albo nie tylko), ale również dlatego, że nagle zaczęliśmy oddawać więcej.
Cóż, jeśli ktoś wierzy, że dziura budżetowa powstała, bo Basałaj stworzył budżet opierając się o Ligę mistrzów, to życzę powodzenia.Z pewnością też ogromne kokosy zarabiał gracz z II ligi angielskiej (Lamey), rezerwowy z argentyńskiej (Nunez) czy wypożyczony , by się u nas obdudować- Diaz. Ludzie to naprawdę w to wierzycie?...
Jest to dla was logiczne, że tego typu gracze żądają kokosów a my bez żadnego sprzeciwu się na to godzimy?
W wysokie zarobki za to jestem w stanie uwierzyć u Jaliensa- chłop jednak cv miał i można było podejrzewać, że będzie najlepszym piłkarzem ligi- nie wyszło.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.12.2012, 11:19
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Koniec rundy więc pozwolę sobie przytoczyć słowa V-ce prezesa z wiosny:
  • Nasze cele są następujące: pragniemy stworzyć drużynę perspektywiczną i chcemy, aby klub był ponownie „właścicielem swojego zespołu”. Ponadto chcemy pozyskać piłkarzy, którzy zaprezentują pewien poziom. Naszym celem jest także to, aby zawodnicy pracowali na dłuższych kontraktach, tj. dwu, trzyletnich
    J. Bednarz.
  • Zależy nam także na zmianie struktury narodowościowej, czyli zwiększeniu reprezentacji polskich graczy, co pozwoli na wzrost identyfikacji kibica. W ten sposób pokażemy nową twarz Wisły, niezwykle istotną dla sympatyków klubu.
    J. Bednarz.
  • Drużyna otrzymała zadanie, jakie odpowiada jej potencjałowi, a uważamy ,że jest to zespół, który personalnie ciągle jest jednym z najlepszych w Polsce. W związku z tym oczekujemy, że będzie tak grał i osiągał stosowne wyniki.
    J. Bednarz.
  • W kolejce są następni piłkarze, których można wytransferować i nie będzie dużej straty, jak na przykład Chavez, bo mamy na jego miejsce stoperów. Być może odejdzie ktoś z pomocy - kończy Bednarz.

Pytania nasuwają się same - czy Bednarzowi można w jakikolwiek sposób jeszcze wierzyć? Ile warta jest jego następna obietnica? Na ile jest w stanie realnie ocenić sytuację i problemy Wisły? Czy cokolwiek mu przez ten rok wyszło? Jak się czuje wiedząc że nabił wielu ludzi w przysłowiową butelkę?

Piłkarz, prawnik, który twierdzi iż zna się również na finansach. Jak wychodzi każdy widzi.

Lukasz.

P.S.
Wisienka na torcie, wypowiedz odnośnie wynagrodzeń motywacyjnych, od 2:40: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...anach_w_wisle/ Cytuję: "być może odejdę bo Wisła będzie grała słabo ale nie odejdę dlatego że pójdę do Telefoniki i powiem dajcie mi następne pieniądze bo nie jestem w stanie zapłacić wynagrodzeń." Jak Prezesowi wyszło odpowiedź wkrótce.
Chyba jednak innego wyjścia nie ma...
Oby sprawa z Jovanicem nie została rozstrzygnięta na jego korzyść. Przepłacony trzeci bramkarz, który odejdzie za darmo i jeszcze trzeba mu będzie zapłacić za kolejne 2,5 roku kontraktu. Tylko tego jeszcze potrzeba... no a jak jemu się uda to będą zapewne kolejni bo chyba nie wierzycie, że to jedyna taka sytuacja w Wiśle?
Co do JB to po prostu szkoda czasu na słuchanie/czytanie jego bzdur. Trudno brać poważnie jego i cokolwiek co mówi. Oby nie doczekał w Wiśle świąt... większego błazna trudno mi sobie w Wiśle wyobrazić.
Ostatnio edytowane przez arti : 10.12.2012 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 10.12.2012, 11:46
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Cóż, jeśli ktoś wierzy, że dziura budżetowa powstała, bo Basałaj stworzył budżet opierając się o Ligę mistrzów, to życzę powodzenia.
No ja własnie nie bardzo wierzę. Dlatego pytam o dane.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.12.2012, 11:57
Ile kasy powinny dac trasfery, mozna policzyc ale coz. jak bylo wiadome ze pieniadze ida na splate dlugow nie trzeba bylo kupowaac 'dziwnych' zawodnikow typu wlasnie Lamey czy Jaliens. Oczywiscie jaliens to inna bajka to przychodzil z CV co bylo dobre. I nawet teraz poratowal nas pare razy. Na dluzsza mete to zakupy jaki ebylo to teraz widac. Co do sprawy Jovanica. Jak sie okaze , ze mogl odejsc to wtopa Bednarza straszna.
Co do raportow za ostatnie lata to mozna szukac raportow Deloitte (dla calej ligi)
np ostatni.
http://www.deloitte.com/view/pl_PL/p...56f00aRCRD.htm

widac w nim ze za rok 2011 Wisla miala optymalny wskaznik przychody/wynagrodzenia (strona 12).
I jeszcze co do Basalaja: zakaldac srednia liczbe widzow na poziomie 25 tys a wyszlo 15 tys. tez to wygenerowalo dziure
Ostatnio edytowane przez bódyń : 10.12.2012 o godz. 12:01.
Odpowiedz cytując
seyab
Junior Member

Od: 10.2012

Stary 10.12.2012, 13:41
Przestańcie znowu z tym liczeniem. I tak się nie doliczycie. A jeżeli coś doliczycie to co z tego? Do mediów pójdziecie? Urząd Skarbowy naślecie?
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 10.12.2012, 14:00
Jeżeli w klubie są zaległości w stosunku do piłkarzy (a zewsząd prawie wiemy że są) to nie ma się co dziwić, że taki Jovanic chce rozwiązać kontrakt. Tym bardziej że nie ma szans na grę (vide mecz z Zagłębiem). Na dodatek może to zrobić, a Wisła będzie musiała go spłacić do końca kontraktu. Klub tymczasem zaklina rzeczywistość twierdząc że nie ma podstaw. Ja wiem że PR itd, ale Pan Syndyk ponosi za to odpowiedzialność. Co będzie jak kolejni piłkarze zdecydują się na tą samą drogę?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 10.12.2012, 14:36
Bednarz nie ma szczęścia do bramkarzy. LOL Drugi mu ucieka :rotfl
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 10.12.2012, 22:42
Bednarz i cały zarząd to tylko figuranci, a realne decyzje zapadają i zapadały zawsze w gabinecie Cupiała. Właściciel Telefoniki stworzył niegdyś potęgę, a teraz, poprzez szereg kuriozalnych decyzji, to całkowicie zniweczył.

Otwarte pytanie co zamierza dalej? Jeżeli ma jakiś plan, to niektóre decyzje powinny być podjęte praktycznie natychmiast, bo cała obecna infrastruktura finansowo-sportowa jest do zmiany. Jeżeli nie, to niech odejdzie z klasą.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 10.12.2012, 23:03
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Otwarte pytanie co zamierza dalej? Jeżeli ma jakiś plan, to niektóre decyzje powinny być podjęte praktycznie natychmiast, bo cała obecna infrastruktura finansowo-sportowa jest do zmiany. Jeżeli nie, to niech odejdzie z klasą.
Może zanim odejdzie niech jeszcze raz spróbuje tyle ze zainwestować tym razem w infrastrukturę klubu a nie w kopaczy i trenera. Będzie to jakieś zabezpieczenie na niepewna przyszłość.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.12.2012, 01:31
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Może zanim odejdzie niech jeszcze raz spróbuje tyle ze zainwestować tym razem w infrastrukturę klubu a nie w kopaczy i trenera. Będzie to jakieś zabezpieczenie na niepewna przyszłość.
Jak widzę naprawdę są tu optymiści, którzy wierzą że BC zamierza jeszcze cokolwiek w Wisłę inwestować. Szczerze podziwiam (i nie ma tu za gram ironii), mnie już wiary niestety brakło.
A na poważnie nie sądzę , aby choć przysłowiowy grosz został zainwestowany w infrastrukturę.
Im szybciej pojawi się nowy właściciel tym lepiej. Może wtedy nie zaliczymy niższych lig, bo inaczej jest to niemal pewne.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.12.2012, 12:45
ooona napisał(a):Wyświetl post
Jak widzę naprawdę są tu optymiści, którzy wierzą że BC zamierza jeszcze cokolwiek w Wisłę inwestować.
Nie zastanawiałem się czy chce inwestować czy nie chce. Moim zdaniem nie zanosi się na przesadne inwestycje. Mój 'optymizm' wynika z egoizmu - wolałbym inwestycje w infrastrukturę bo Cupiał nie sprzeda boisk tak łatwo jak kart zawodniczych. Wolę 14 miejsce czy spadek, Bednarza z jego wynalazkami, konflikt z kibicami oraz Kulawika + mocną inwestycję w infrastrukturę niż trenera z zagranicy + miliony ojro na piłkarzy. Druga sprawa - jak się zastanowić to Cupiał wykorzystał lepiej lub gorzej wszelkie warianty by podbić Europę (polscy piłkarze, trener z polski, trener z europy, dyrektor z europy). Nie szedł jeszcze ścieżką inwestycji w szkółkę + infrastrukturę i być może taki wariant go zainteresuje i skłoni do inwestycji.

Lukasz.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.12.2012, 12:57
Ja bym też chciała, aby zainwestowano w zaplecze treningowe i szkółkę. Ale BC tego nie zrobił i nigdy nie zrobi z prostego powodu. Boi się, że jak wychowamy prawdziwy talent we własnej szkółce, przyjdzie jakiś menager i go wytransferuje Bóg wie gdzie a nam zapłaci tylko koszty wyszkolenia. On już tak ma ułożone w głowie od wielu lat i na starość tego nie zmieni. Dlatego jedyną szansą na inwestycje w zaplecze, akademię, etc jest zmiana właściciela. Przy Cupiale Wisła powoli będzie umierać, a ja boję się, że podzieli los Polonii Bytom, ŁKS, Szombierek, Stali Mielec lub Groclinu.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.12.2012, 13:21
ooona napisał(a):Wyświetl post
Boi się, że jak wychowamy prawdziwy talent we własnej szkółce, przyjdzie jakiś menager i go wytransferuje Bóg wie gdzie a nam zapłaci tylko koszty wyszkolenia.
Przykład Legii. Myślę że dotrze do niego jak bardzo się mylił. Dwa nie mówię tutaj o akademii tylko o ogólnie pojętym zapleczu szkoleniowym - Boss inwestuje krocie w piłkarzy którzy nie maja gdzie trenować, i w szkółkę której wychowankowie zasilają I ligę. Jaki jest sens prowadzić szkółkę (z całym szacunkiem) szkolącą przyszłych piłkarzy 'Puszczy Niepołomice'?

Lukasz.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.12.2012 o godz. 14:53.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.12.2012, 16:30
by Weszło o pomyłce Starka w meczu Wolsburg - Dortmund
Cytat:
Klub natychmiast zgłosił się z prośbą o odsunięcie Starka z dala od meczów Borussii, do czerwca przyszłego roku. Niemiecka federacja wydała zgodę, mając na uwadze... bezpieczeństwo samego arbitra. Bo jeśli nawet oficjalna strona klubu potrafi ostro przejechać się po arbitrze, a tekst skasować dopiero po przeprosinach, to o czymś to świadczy.
Aż szkoda, że my mamy na tyle niekompetentnych i bez jaj 'działaczy', żeby zrobić podobną aferę i odsunąć od sędziowania naszych meczów wszystkie Gile, Borskie, Małki i Lyczmańskie. Wojciechowskiemu się udało także w Polskiej lidze też jest to możliwe. Tylko trzeba mieć trochę JAJ!

Co do tematu:
Osobiście olewam perlistym akademię. Jak Cupiał chce dawać doić się różnym cwaniakom i przepłacać za przeciętniaków to wyłącznie jego frajerstwo. A frajerów się doi wszędzie. Stała kosmiczna.
Na razie imo klub ma ważniejsze rzeczy na głowie niż ciężkie frajerstwo i paranoja Cupiałą ('bo wsztstkich za grosze wyciągną inne kluby!!!'). Ważne, żeby ci przeciętniacy i słabeusze mieli gdzie trenować. To, że w Wiśle nikt, nigdy się nie odbudował, to że po góra dwóch sezonach nawet najlepsi nasi piłkarze spadają na poziom dna (szczególnie widać to po Valckxowym zaciągu) nie bierze się z niczego! Jak profesjonalny piłkarz ma utrzymywać doskonałą formę fizyczną trenując na zasranym (dosłownie) bocznym? A w zimie to już wogóle Sajgon bo 'treningi' odbywają się nie wiadomo gdzie i w jakich warunkach. Bez bazy treningowej prędzej czy później zdechniemy. Jak była kasa to można było sobie pozwolić na powolne psucie zawodników. I tak się ich sprzedawało i przychodzili inni.. Teraz jak hajsu nie ma absolutnie witalne jest, żeby utrzymywać tych co mamy w jak najlepszej dyspozycji. A bez godnych (godnych nie dobrych - dobre to marzenie ściętej głowy) warunków treningowych tego po prostu nie da się zrobić.
Ostatnio edytowane przez riv : 12.12.2012 o godz. 16:42.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów