|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dziwisz się? Ostatnimi laty odpadamy z pucharów z drużynami o których istnieniu dowiadujemy się po losowaniu. Taka prawda. Mam nadzieję, że w tym roku tak nie będzie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
każda passa kiedyś się kończy, wierzę że w tym roku szczęście się do nas uśmiechnie. 3 lata czekałem na zwycięstwo nad Lechem ale się doczekałem. Dwa lata czekam na w miarę udane Puchary i myślę że też się doczekam( najlepiej w tym roku).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja też uważam, że teraz jest dobry moment, aby przerwać tą złą passę w pucharach, bo to się powoli staje naszą tradycją. I nic dziwnego, że się z nas później w holenderskich programach śmieją. Mamy wreszcie trenera, który z grupy zawodników stworzył kolektyw, co widać w każdym kolejnym meczu. Gra zespołu wygląda o wiele, wiele lepiej niż na początku sezonu i za to wielki plus dla Maaskanta. Już teraz uważam, że to bardzo dobry trener, ale nie obraziłabym się, jakby potwierdził moją opinię w meczach LM
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Tak tak ... poprostu o tym też wspomniał... a LM sie smiali.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ale kiedy to było. Mam nadzieję że Maaskant utrze im nosa i znowu cała Polska będzie mieć Wisłę na ustach ale do tego potrzebne są wzmocnienia i czasem również szczęście( przykład Lecha po dwumeczu z Baku czy nasz po meczu z Levadią gdzie waliliśmy po słupkach i poprzeczkach)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Śmieją się bo ich zabolalo że on poszedł do Polski. Chcieli go mieć u siebie w Holandii bo mógl objać czołowe kluby, już to było wyjaśniane 5 miesięcy temu
on im tam mówił i nie tylko wtedy (tydzień temu był w odwiedzinach w Holandii i nie mogli uwierzyć że w przeciągu tak krótkiego czasu powstaje dziesiątki nowoczesnych stadionów) że w Polsce powstają zajebiste stadiony, dużo lepsze niż w Holandii, że atmosfera na meczach jest nieporównywalna z tą w Eredivie, że Polska jest pięknym krajem i tak samo Kraków, że potencjał sportowy u nas jest bardzo duży, ale niewykorzystany, że w Holandii liczą się z 4-5 drużyn a reszta druzyn jest na poziomie Polskich czołowych ekip (które jak się tylko dobrze przygotują (vide Lech teraz, czy niegdyś Wisła) są w stanie je pokonać i przychodząc do Polski poniekąd chciał obalić mity dotyczące naszego kraju i zrobić wszystko co w swojej mocy by ten potencjał wypalił, i ich to niesamowicie denerwowało, ale prawda zawsze boli
Ostatnio edytowane przez CH. : 14.05.2011 o godz. 14:51.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
co do filmiku to między 6;30 a 7;30 to koleżanka mi tak z grubsza wytłumaczyła ocb;
zapytali gościa czy kiedykolwiek oglądał polską lige: nie ale w sumie nigdy tego nie robie i tak..pozniej zapytali czy cieszy sie na przyjazd do polski? tak bardzo. studio: daj spokoj przeciez to nie moze byc przeniesinie ze snow, w koncu to polska.. gosciu co ma byc trenerem: coz przyjedz do polski latem a zobaczysz jak wygrywamy Ligę Mistrzów studio: co rozumiesz przez 'my'? polakow? -nie oczywiscie ze nie, holendrzy wygraja tym razem ale przyjedzcie do polski bo to piekny kraj. pozniej rozmawiaja o kosztach telefonicznych.. ale widzę, że kolega CH. więcej i z polskimi znakamii ładniej to opisał . pzdr |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tak patrzac z perspektywy czasu i oceniajac na chlodno to naprawde Wisla ma wielki skarb, ze udalo sie znalezc i sprowadzic Maaskanta. Zobaczcie, ze mial najtrudniejsze zadanie ze wszystkich najwiekszych polskich klubow. O ile Legia czy Lech mialy w miare ustabilizowany i poukladany sklad to Maaskant dostal zlepek pilkarzy, roznych narodowosci, druzyne podzielona konfliktami, po zenujacej porazce w pucharach. To, ze zrobil z tych graczy DRUZYNE, ze kazdy z nich podniosl swoj poziom, ze jest o krok od wywalczenia mistrzostwa, to pokazuje jego wielka klase jako trenera. Powinnismy sie cieszyc, ze ktos taki pracuje w Wisle i trzymac kciuki aby zostal tu jak najdluzej. Sam na miejscu Basalaja zaproponowalbym mu juz przedluzenie kontraktu. Ewidentnie bowiem widac, ze ten czlowiek wie co robi. Ma pomysl na Wisle, na taktyke, na styl gry. To jak dogadal ze soba tak trudna szatnie, w tak krotkim czasie jest wielkie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
LIGA + FAZA GRUPOWA CHAMPIONS LEAGUE Jedno zadanie wykonał,teraz musi zrobić to co nie udało się nikomu przed nim ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dziekuje Panu, Panie trenerze za pracę z tą Drużyną
Stan Valckx i Pan to najlepsze transfery w historii Wisły |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ktoś dokładniej zanotował co Maaskant wg Szymkowiaka rzekł w kierunku Szatałowa i technicznego? "Jak tak to sobie spadajcie"?
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
mam nadzieję, że najlepsze jak do tej pory
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
dostał zadanie mistrzostwo i faza grupowa ligi europejskiej |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Dziękuję, Panie Robercie. Za trud włożony w złożenie tej drużyny, za wyzwolenie w nich woli walki, za przywrócenie Wiśle blasku i Mistrzostwa Polski! Podziękowania też dla Panów Stana Valckxa, Bogdana Basałaja, Bogusława Cupiała, za transfery i wiarę, że z tej drużyny coś będzie. Dziękuję też piłkarzom, za walkę, zaangażowanie i to Mistrzostwo. W trudnych chwila pokazali, że mają charakter, że mogą zdobyć to Mistrzostwo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Gratulacje dla trenera za trudy i znoje w budowaniu drużyny
Jak to powiedział trener step 1 wykonany. Pozostaje step 2 ![]() Mistrza już mamy na ligę mistrzów czekamy ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dla mnie pierwszym znakiem tego, ze pod wodza Maaskanta tworzy sie zgrana paczka bylo to, jak w meczu z Widzewem Patryk Malecki podbiegl w jego kierunku i wspolnie cieszyli sie ze zdobytego gola. Dla mnie byl to jasny znak, ze w druzynie jest dobra atmosfera, a to juz polowa sukcesu (bo umowmy sie, pilkarzy mamy dobrych). Nie chce popadac w huraoptymizm, ale ten sezon moze byc w koncu przelomowy jesli chodzi o europejskie puchary i duza w tym zasluga Roberta Maaskanta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wielki szacunek dla trenera za szal FCChicago z cygarem w rece...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Popieram. Widać,że nie ma tam złej atmosfery. A dobry kontakt z trenerem całej drużyny jest najważniejszy. Oby tak dalej. Robert potrafi ich wszystkich zgrać ze Sobą. Za co wielkie Mu dzięki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Krótko i zwięźle - zasłużone cygaro.
![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Zgadzam się w 100% z shadem! Zasłużył na to mistrzostwo , ładnie ustawiał zespół i chyba nikt nie spodziewał się mistrzostwa na początku sezonu jeszcze zdobytego 3 rundy przed końcem. : )
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 15.05.2011 o godz. 23:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co do Maaskanta to wielki szacunek za pracę jaką wykonał. Choć z nie wszystkimi decyzjami się zgadzam, głównie różniliśmy się w ocenie potencjału niektórych zawodników typu Wilk, czy z zbyt późnymi zmianami, to muszę przyznać, że jest świetnym fachowcem i FANTASTYCZNYM człowiekiem. Oby stan w letnim okienku sprowadził mu przynajmniej jedną taką perełkę jak Moar.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 15.05.2011 o godz. 23:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wczesniej Maaskant mowil, ze Cracovia chociaz zajmuje przedostatnie miejsce to nie jest wcale zlym zespolem a teraz niby mial powiedziec do Szatalowa spadajcie do pierwszej ligi. Jakos mi sie w to nie chce wierzyc - ciekawe gdzie to kibice Cracovii usłyszeli. Ogladalem caly mecz i jakos nie slyszałem by cos takiego mowil. Krzyczał jak sedzia nie podyktowal karnego ale tez nie mozna bylo słyszec co krzyczal. Chyba dla wiekszosci Wisła jako Mistrz Polski to jest cos gorszego jak choroba. Dziennikarze to samo - nikt nie słyszal co mowil Malecki a oni z ruchu warg czytaja, ze uzyl rasistowskich slow. Taki dowod to sobie moga wsadzic. Cos jednego mnie rozsmieszylo na forum Cracovii:
Maaskanta powinni zawiesic bo przyniosl na stadion szampana a nie wolno ![]()
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.05.2011 o godz. 06:27.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Chciałbym to usłyszeć w oryginale po angielsku, a nie luźnym przekładzie reporterów na gorąco.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jeżeli dobrze usłyszałem to mówił chyba Mirek Szymkowiak.
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2007
Offline |
|
|
A przypadkiem nie Cezary Olbrycht, nie wiem czy Mirek był na meczu komentatorem z boiska.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Olbrycht to mówił. Sędzia wtedy zrobił bezsensowną rzecz, bo pozwolił wykonać wolnego a potem jak wyszła na aut to jeszcze pod presją dał żółtą kartkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
"Na koniec spotkania goście zobaczyli filmik motywacyjny, który został pokazany piłkarzom tuż przed niedzielnym spotkaniem derbowym!"
rozumiem, że chodzi o ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=VAsesWPmiyU ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|