The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2009, 19:29
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Małecki - 6 - biegał walczył podawał.... jedyny widoczny z przodu
Oglądałem ten sam mecz? Małecki był Twoim zdaniem najlepszym piłkarzem Wisły? Ludzi takich jak on najłprościej sprowadzić na ziemie. Gdy strzelił parę bramek poczuł się jak gwiazda i zaczął krzyczeć i oceniać przydatność do gry innych graczy. Teraz Małecki jest piłkarskim dnem! Człowiek nie potrafi kopnąć piłki celnie...I czemu teraz nei krzyczy po kolegach? Czemu teraz nie rzuci jakiejś swojej złotej myśli i oceni kto nadaje się do gry a kto nie? Dlatego bo musiłby sam siebie wywalić z drużyny...Powołanie go do kadry to jest żart Smudy le on jeszcze o tym nie wie...
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 22.11.2009, 19:30
Dzisiaj okradliscie klub. Zero ambicji, zero walki, dopiero "napomnienie" z trybun niekotrych ruszylo! Za co wy zlodzieje bierzecie kilkadziesiat tysiecy zlotych miesiecznie na glowe?
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
PabloTS
Senior Member

Od: 11.2002

robert1980 napisał(a):Wyświetl post
Panowie i Panie dzis nasze grajki pokazały gdzie mają klub ,kibiców ,ambicje i wolę walki a mianowicie odpowiedż jest prosta w D U P I E
a ja jako kibic Wisełki od 42 lat mam w DUPIE ich przeprosiny,mam w DUPIE załosne i pod publiczke nastepne tłumaczenie sie P.Skorzy,
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Najgorsze jest to, że taki Łobodziński w następnym meczu zagra od początku, tak samo Diaz. Leszczak przez 5 minut pokazał więcej niż Brożek...
Wisła jest najważniejsza!
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Brożek niech już w tej rundzie nie gra. Niech sie porządnie wyleczy. A nie niszczy swój organizm zastrzykami. Bo teraz jest cieniem zawodnika sprzed roku i dwóch!

kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

w tym klubie tylko dwóch piłkarzy ma jaja!! Sobol i Głowa!!! Brożka ta opaska kapitańska chybaprzygniotła;/ Małecki totalny piach;/ Jop? co to kur** jest?;/ Leszczak nieźle, Boguski też. Ale reszta to po prostu dno dna!!!
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.11.2009, 19:31
Ogryzek ogladalismy chyba dwa rozne mecze bo co do Ocen Kirma, Maleckiego, Pawla Brozka i Jirsaka sie nie zgadzam. Kirm co najmniej 6 za walke, Jirsak jak dla mnie za walke, podania i strzal zasluzyl conajmniej na 7, Pawel Brozek conajmniej 6, natomiast Malecki nie zasluzyl moim zdaniem na wiecej niz 3, bo przyjecia pilki to ja u niego dawno nie widzialem, jeden strzal to za malo, podania tez kiepskie naliczylem bodajze jedno w calym meczu ktore bylo w miare celne.

Ogolnie rzecz biorac trudno zyje sie dalej w nastepnej rundzie rozjedziemy ich. O ile oczywiscie wszyscy beda zdrowi...
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 22.11.2009, 19:32
nie wiem czy tutaj by coś dalo nawet grać 4 napastnikami.
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.11.2009, 19:32
Z tego co tu niektórzy piszą to mieliśmy dream team ..... Małecki najlepszy,Alvarez najlepszy,Boguski najlepszy,Jrsak najlepszy.... sami najlepsi!!!!! WSTYD i ŻENADA i WSTYD.
skydancer
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.11.2009, 19:33
michalg napisał(a):Wyświetl post
Kolejna porażka, bez stylu, bez walki, bez sensu. Skorża nie potrafi wyciągnąc wniosków (powielenie w końcówce taktyki z Kielc, która wprowadziła chaos i nic pozatym) i zmobilizowac kopaczy. Wszyscy nasi piłkarza dramatycznie słabi, najlepszy Rafał, który nie grał w piłkę 8 miesięcy i nie przepracował okresu przygotowawczego z drużyną i Leszczak, który z nimi na codzień nie trenuje.
Nie zgodzę się, mecz stał na o wiele wyższym poziomie niż kopanina z Legią. Problem jest z piłkarzami, nie z trenerem...
PabloTS
Senior Member

Stary 22.11.2009, 19:36
http://www.weszlo.com/news/4061
bardzo dobry komentarz do tego spektaklu
wazne są tylko te dni na które czekamy"
JAN ZEMBRZYCKI
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.11.2009, 19:37
Problem nie jest z trenerem Skorżą, tylko firmą bet-at-home

ps.ilu z was ten mecz zagrało,ilu w PL....piękna kasa prawda
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez JAN ZEMBRZYCKI : 22.11.2009 o godz. 19:48.
wislacki mati
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.11.2009, 19:38
zamiast udezac z daleka to sie p..dolą podają na skrzydło na którym jest alvarez i daje przepiękną zawisinke ktora przelatuje całe pole karne. PO CO WY GRACIE...
ZSW746
Junior Member

Stary 22.11.2009, 19:39
Prawda jest mniej więcej taka, ze predzej czy pozniej do czegoś tak dramatycznego musialo dojsc. Chodzi mi oczywiści o wybitny poziom gry jaki prezentujemy w tym sezonie.
W meczu takim jak ten, od pilkarzy oczekuje się zapierd***nia przez 95 minut na pelnych obrotach. Niestety, nasze krolewny wziely sie za siebie dopiero po straconej bramce i po glosnym wyrażeniu swojego niezadowolenia przez kibicow.
Odnośnie szanownego pana Skorży. Dlaczego od początku sezonu, przeprowadza pan tę sama zmianę ?! Mianowicie jest minuta 50/55. Za Łobodzinskiego wchodzi Cwielong. Pomijam to, ze jeden nie lepszy od drugiego. Skoro nie satysfakcjonuje pana gra Lobo i wprowadza pan Cwielonga w celu "rozruszania" gry to dlaczego caly czas wystawia go pan w pierwszej 11 ? Nie twierdze, ze Cwielong na nia zasluguje ale cos tu jest nie tak.
Druga sprawa jest taka, ze prowadzona przez Skorże Wisla gra bezbarwnie, bez pomyslu, bez ambicji ... Wymieniac dalej ?
Nie spodziewalem sie, ze powiem kiedyś cos zlego o Macieju Skorży ale spójrzmy prawdzie w oczy.
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.11.2009, 19:40
ja coś czuje ze Cupiał nie wytrzyma tych porażek.

wislacki mati
Senior Member

Od: 05.2009

54 dośrodkowania, żadnego strzału celnego.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

koyoot napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek ogladalismy chyba dwa rozne mecze bo co do Ocen Kirma, Maleckiego, Pawla Brozka i Jirsaka sie nie zgadzam. Kirm co najmniej 6 za walke, Jirsak jak dla mnie za walke, podania i strzal zasluzyl conajmniej na 7, Pawel Brozek conajmniej 6, natomiast Malecki nie zasluzyl moim zdaniem na wiecej niz 3, bo przyjecia pilki to ja u niego dawno nie widzialem, jeden strzal to za malo, podania tez kiepskie naliczylem bodajze jedno w calym meczu ktore bylo w miare celne.

Ogolnie rzecz biorac trudno zyje sie dalej w nastepnej rundzie rozjedziemy ich. O ile oczywiscie wszyscy beda zdrowi...
Dokładnie, oglądaliśmy 2 różne mecze!

Kirm za walkę dostał 4 ale zmarnował 2 setki które przesądziły wynik meczu. Ile razy można usprawiedliwiać partaczenie tym że się nakładką wejdzie w piłkarza parchów tj walczy (taka to walka Kirma)?
Kolejny raz dostaje dobre piłki i partaczy.... on ma grać. Zieńczuk lepiej strzelał.... a i walczył lepiej w derbach

Jirsak - zgoda powinie dostać 1 więcej (5) - zapomniałem o 1 strzale...

Paweł.Brozek 6? Za co? Za walkę? Oni wszyscy walczyli...

Małecki 6 bo wychodził do podań jako jeden z niewielu pod grą... za to (nie za strzał!)
Za podanie do Kirma gdzie mega Kirm spartolił itd....
(Mistrzem techniki nie jest ale kolegów na boisku widzi)

Przejrzyj na oczy z Andrażem... Pod koniec meczu podawał do Alvareza bo sam bał się dośrodkować, a ten balony posyłał... ot taka gra Słoweńca....
(Piłkę przyjąć umie ale trafić obok bramkarza już nie... kuriozum)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 22.11.2009, 19:42
Wstyd i kompromitacja. Nie dość, że przegrywamy derby, to jeszcze przegrywamy je z jedną z najsłabszych drużyn w lidze. Czy oni wogóle ćwiczą na treningach strzały ? W całym meczu mieliśmy 4 celne uderzenia na bramkę Cabaja. To jakaś parodia. Co na boisku robili Diaz i Łobodziński
Ogólnie wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 22.11.2009, 19:42
Macie racje ze winni sa tez pilkarze ale bez przesady dobry trener by ich tak po uszach nap... ze ci zaczeli by cos grac a Maciek co im moze zrobic Powiedziec ze sie staraja i by nastepnym razem sie bardziej starali? Nie wiem jak wy ale ja sie najlepiej uczylem jak mialem ostrego nauczyciela bo tam gdzie ktos mily to zaraz znajda sie goscie ktorzy to wykorzystaja!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
the_blues
Member

Od: 04.2007

Stary 22.11.2009, 19:43
ehh bania jak skurczybym ;/ wszystkie prestiżowe mecze jak psu w d**e sam nie wiem co mysleć o przyszłości Skorży. widać większość piłkarzy nie wie że gra w klubie w którym nie można gwiazdorzyć tylko brać się do biegania. + dla jirsaka który chciał dużo, ale inni nie chcieli
Blue is the colour, football is the game...

Stamford Bridge
Fulham Road
London SW6 1HS
Wielka Brytania
FRANTIC
Member

Od: 08.2004

Jeżeli coponiektórzy oceniają piłkarzy za walkę to gratuluje, taki Gattuso(przykład pierwszy lepszy) powinein dostać nagrodę France Futbol. Nie oszukujmy się, Jirsak oddał jeden strzał z dystansu kiedy trafiła piłka w poprzeczkę. Jeżeli chodzi o strzały Diaza to nie ma tematu. Skoro nie mogli się przebić i dochodzili do 16nastki to trzeba było jebnąć z dystansu, Cabaj to nie Buffon!
TYLKO WISŁA !
Devonisch
Senior Member

Niech te kopacze wszystkie na czele ze Skorżą łaskawie opuszczą ten klub za ten żeniujący spektakl. Zero ambicji, zero walki. Pokazali, że nie są warci jednej setnej swoich zarobków. Przegrali mecz nie tyle co z Cracovią co z klubem, który walczy o utrzymanie. Zero walki, chęci. DRAMAT.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

NIE DLA GWIAZDEK BEZ AMBICJI !

tyle ode mnie w tym temacie.

bez odbioru.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 22.11.2009, 19:46
WSZYSTKO przegralismy dopiero dzis. Wczesniej byly oczywiste przeslanki, ze zyjemy w iluzji, a ten tytul zdobyty slepyum fartem omamil nas. Poprzegrywane finaly PP, PE, w takim samym stylu, bezsilnosc z Lechem - ZERO WYGRANYCH na 6-8meczow, plus jedno bidne zwyciestwo z LEGIA na chyba 8 meczow. Kto wierzyl, ze Levadia byla przypadkiem to sie dzisiaj ocknal. A moze ocknal sie wczesniej po entej porazce z Lechem czy Legia. Po entym meczu, gdzie przykro bylo patrzec na taktyke Skorzy i styl gry Wisly. Czy ktos wierzy, ze na taka zenade, bez ambicji, bez walki przyjdzie wiecej niz 8.000 w przyszlym sezonie?

Nie zal mi Skorzy, bo sam sobie wyszykowal to co teraz ma. Wiozl na sile Diaza, Lobo, Kirma, Jopa i innych totalnie bez formy od tygodni. Zabil tych zawodnikow, podobnie jak wczesniej Matusiaka. Zamiast dac impuls druzynie, zasygnalizowac, ze nikt nie ma karnetu na miejsce w zespole, nie postawil ani razu na mlodego zawodnika, nawet jak Wielcy Koledzy grali piach i nie mieli ochoty sie spocic.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.11.2009, 19:47
Jasne, wyjebmy Skorżę, chvj że zdobył dwa MP i jest szansa na trzecie. Przecież przegrał z Cracovią, Amiką i Legią, a na dodatek zremisował z Polonią B (to, że mimo tych porażek Wisła nadal prowadzi w tabeli to nic nieznaczący szczegół). Co tam mistrzostwa Polski... wiadomo, że każdy prawdziwy kibic Wisły ma je w dupie(no nudzą się... co zrobić, od 10 lat kapią jak deszcz, więc mogły się przejeść) Wygrana z Legią, Amiką no i przede wszyskim Cracovią to jest prawdziwy i jedyny cel jaki powinien przyświecać trenerowi Wisły Kraków, drużyny której kibice nie mają żadnych kompleksów, a już napewno nie mają kompleksu Legii, Amiki czy Cracovii.

Puknijcie się w głowę.
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 22.11.2009 o godz. 19:49.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 22.11.2009, 19:47
Natychmiast do wyrzucenia są Jop,Łobodziński,Cwielong,Pawełek i Junior"Drewno"Diaz.Małecki dla ochłody do młodej ekstraklsay- któryś kolejny mecz-miesza i nic z tego nie wynika.
Skorża - do dymisji i brać zachodniego trenera-z Polaków nie ma kogo wziąść.
P.S. A no i Leszczaka obowiązkowo do podstawowego składu.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.11.2009, 19:48
Jeszcze pół roku sielanki Skorży w klubie i będzie nas lać większość ligi, a z nowego stadionu wypłoszy nawet najwierniejszych kibiców. Co mądrzejsi patrząc się na grę Wisły już dawno pisali, że zespół cofa się w rozwoju pod Skorżą, to inni sikali po nogach ze zwycięstw 1 bramką z ogórkami. teraz nawet z ogórkami przegrywamy. Najgorsze jest to, że Skorża zniszczył mentalnie zawodników, którzy kiedyś walczyli, a w derbach gryźli trawę !

P.S. Boguś obudź się ....
Skorża pakuj się !
michalg
Member

Stary 22.11.2009, 19:48
Nie twierdzę, że tylko trener jest problemem, piłkarze również i może rzeczywiście w większej mierze. No, ale to trener odpowiada za wyniki.
Acha i nie wiem jak geniusze z drużyny wymyślili dośrodkowania przy obrońcach 2-metrowych. Zamiast grac dołem...
Nie chcę wyjśna krytykanta wszystkiego, tylko serce mi się kraję jak widzę brak jakiejkolwiek chęci zrobienia czegoś u naszych gwiazd. Porażki są "wliczone w cenę" sportu, ale razi brak ambicji.
Dado
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 22.11.2009, 19:49
Kolejna porażka, bolesne. Porażka z takim przeciwnikiem boli wielokrotnie bardziej. Jednak jest rzecz która boli o wiele bardziej od samej porażki - styl gry. Przegrywamy, walcząc, przysłowiowo gryząc trawę, zostawiając wszelakie siły na boisku, pokazując pełnie swoich umiejętności, i przegrywamy, ok ukłuje ale będziemy wiedzieć że piłkarze zrobili wszystko co w ich mocy lecz przeciwnik był lepszy, sprytniejszy, cóż zdaża się, ale jak się ogląda to co wyrabiają Ci ludzie w Naszych Barwach na boisku to człowieka po prostu szlag jasny trafia, i tu nie ma przebaczenia. Od dłuższego czasu Nasi grajkowie nie wykazują żadnego pomysłu na gre, żadnych ambicji ( poza przebłyskami jednostek od czasu do czasu ), nie potrafią sklecić porządnie akcji czy to kontry czy ataku pozycyjnego. Wisła w tym momencie nie prezentuje żadnego stylu, bo to co oni grają nie można nazwać stylem. Czy zawinił trener, nie wiem, nigdy nie byłem w szatni Wisły, i nie wiem co się tam dzieje, jednak jedno jest pewne, nie dzieje się tam dobrze. Co do piłkarzy, to nie będę oceniał jak kto grał, bo to nie ma sensu. Piłkarze będąc jednostkami powinni tworzyć całość, a zwłaszcza w Wiśle powinni tworzyć taką całość że gdy jedne dwie jednostki mają gorszy dzień to nie wpływa to na styl i jakoś gry, lecz tu większoć jednostek zawodzi, i widać co widać, a niekóre jednostki nawet się do ME nie nadają bo będą psuć młodą krew.
Chciałoby się powiedzieć że gorzej już być nie może, ale lepiej się powstrzymać z takim stwierdzeniem, bo jeszcze chłopaki pokażą na co ich stać i dopiero będzie tragedia. Nam kibicom nie pozostaje w tym momencie nic innego jak mieć nadzieje że będzie lepiej, bo przecież nie raz chłopaki pokazali że mają potencjał żeby grać efektownie i efektywnie.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.11.2009, 19:49
Wow, kolejny sukces Wisły w tym sezonie. Przegrać z Cracovią, czyli drużyną praktycznie amatorską, fiu fiu.
To mnie nasi kopacze zaskoczyli. Chociaż co to za niespodzianka ? Grali chujowo od poczatku sezonu. Porażki to tylko kwestia czasu. Z resztą, nawet wywalając 250m euro jak Real nie jest gwarancją sukcesu, bo jak drużyna nie funkcjonuje, to można dostać w dupę i 4;0.

Nie wiem czego Cupial wymaga od Wisły w tym momencie. Czy w ogóle jeszcze chce mu się w to bawić...
Ale nie chce mi się wierzyć, że wyrzuci Skorżę teraz, skoro nie zrobił tego po kompromitacji w pucharach.
Ostatnio edytowane przez tofik : 22.11.2009 o godz. 19:52.
..

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów