|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
. Ja juz ci cos napisalem na pw a ty dalej ustawki. Usrawki. Jesli chodzi ci o slowo "ustawimy sie" to nie oznacza to od razu ustawki. Bo przynajmniej w moim srodowisku slowo to znaczy umowic sie; spotkac. No ale kazdy interpretuje jak chce. A ty interpretujesz to tak bo sam doprowadziles do takiej sytuacji, ze ludzie odchodza przez ciebie z forum; zdajesz sobie sprawe ze duzo uzytkownikow jest po prostu w....ionych i ma cie serdecznie dosc. OBserwujac to juz od tylu miesiecy i nie widzac zadnej reakcji innych adminow, ludziom, ktorym jeszcze(!) zalezy na tym forum chca w koncu podjecia jakis krokow. Bo juz pokazales miliard razy , ze honoru na tyle nie masz, zeby sam odejsc. Czy ty czlowieku tego nie rozumiesz A jak wyrosles z pewnych rzeczy to nie prowokuj innych zeby proponowali ci spotkania, ktore mozesz interpretowac jako ustawki. Bo to tylko o tobie swiadczy. I tak jak napisalem i ktos rowniez o tym wspomnial, przytoczony fragment mojej wypowiedzi zostal wyciety z kontekstu. I mam nadzieje, ze w koncu pozegnamy ten temat bo ktos w koncu zostanie wyjeb*** z roli moderatora.
Ostatnio edytowane przez vabanq : 29.10.2014 o godz. 20:36.
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wypowiadałem się w czasie gdy dyskusja była najgorętsza, czekając na rozwój sytuacji i decyzje jakie zapadną. Przykro mi jednak powiedzieć, że sytuacja jaka nastała sprowadza akcję jedynie do zabawy dla garstki uczestników. Tylko niektórzy są za starzy na zabawę a niektórzy nie mają poczucia humoru.
Naprawdę nie chcę się już czepiać Framata czy rava bo ani nie sprawia mi to jakiejkolwiek satysfakcji ani nie przyniesie też żadnych efektów. Szkoda nerwów. Celowo wymieniam akurat te dwie osoby bo jeden jest właścicielem serwisu a drugi głosem zwolenników Bednarza i wieszczem czasów w jakich żyć przyszło ruchowi kibicowskiemu. Panowie i inni podobnie myślący bardzo chciałbym poznać waszą subiektywną definicję kibica. Czy słowo kibic jest dla was alternatywną wersją miłośnika piłki nożnej czy tak jak chcą tego media synonimem kibola. Czy może jednak czymś więcej. Czymś innym? Cóż takiego się stało, że w czasach o których dziwnie jestem przekonany, że wy akurat pamiętacie najnormalniejszą rzeczą było chodzenie na mecze, siedzenie a właściwie stanie na X, dopingowanie, jeżdżenie na wyjazdy czyli to wszystko co stanowiło o byciu kibicem w większym lub mniejszym stopniu a obecność obecność na R22 była obowiązkiem nikt nie miał rozterek jakie teraz wy macie? Na Reymonta spotykało się kumpli, rozmawiało i robiło mnóstwo innych rzeczy - mądrzejszych lub głupszych - niemniej obecność była obowiązkowa. Co takiego się stało, że dziś gdy ktoś przypomina o trudnej sytuacji klubu i proponuje wpłatę 10 złotych na Akademię gdy nie ma Cię/Was na meczu drużyny, której kibicami się mienicie czujecie się szykanowani? Czujecie się dotknięci i prawie zastraszeni. Gdzie kończy się deklaratywność intencji (akurat rav niech nie czuje się w obowiązku odpowiadać) a gdzie zaczyna sofistyka wymówek? Obrazą jest oczekiwanie, że kibic będzie na meczu i piętnem jest przypomnienie o wpłacie na klub który jest najbliższy sercu. Poczucie wstydu jest wam nieznane? Cała Wisła zawsze razem? za wiele osób nie chce tego hasła w imię własnej indywidualności bo nawet nie własnych interesów. Nie posądzam Framata i spółkę o "interesy" lecz nie pomylę się zarzucając manię wielkości i chęć bycia odmiennym za wszelką cenę. Przegrał Bednarz, na szczęście na razie przegrywa jego wizja więc w imię bycia w opozycji ma przegrać też fajny pomył? Kwota jaką udało się zebrać jest żenująca za to oczekiwania, że Wisła będzie klubem europejskim wielkie. Nie będzie, jeśli się nie postaramy, jeśli nie będzie presji na zarząd, na właściciela, jeśli sami nie zrobimy czegoś dla młodych, jeśli inicjatywy takie jak wiślackich patriotów czy Historii Wisły.pl będą jedynie w gestii jednostek. Dlatego nie nominuję ... przecież nie będę nikogo obrażać...za to może ktoś skorzysta z okazji i wpłaci za tych, którzy czują się źle w moim towarzystwie. Towarzystwie Sportowym Wisła Kraków. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Z zabawy zrobil sie komedio-dramat... Przykre.
![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Napisze tutaj bo widzę, że posty są usuwane z szybkością światła.
Sami tą akcję zabiliście w zarodku a teraz próbujecie ratować twarz. Tylko niestety marnie wam to wychodzi. Chore zasady, ale widać odpowiadające administratorowi. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pisz sobie, pisz... Robisz właśnie dokładnie to samo, o co miałeś pretensje do FraMata. Publicznie podważasz zasady akcji, bo nagle coś przestało pasować.
Zresztą, z czym masz problem? Wziąłeś udział w zabawie, wcześniejsza jej wersja nie przewidywała ponownego brania udziału przez te same osoby, więc co cie to obchodzi? Pomaganie Akademii TS Wisła już przestało być ważne? Modne? Dlaczego nie pomożesz akcji i nie wpiszesz "Czekam na nominację"? Ochłoń trochę. Od kilku tygodni zachowujesz się jak dziecko, które rzuciło cukierka na podłogę a potem ma pretensję, że mama mu go zabrała. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cały plus tej akcji jest natomiast inny. Maja wpłacić osoby, które nie chcą wpłacić... Proste. Dzięki tym osobom, które judzą ale z powodu na przykład tego, że nie chcą widnieć na liście nominowanych albo być piętnowane na forum wpłaca kasę. I wtedy zabawa się rozszerza bo wpłacają nie tylko ci co chcą. Obecnie jak ktoś nie ma ochoty wpłacić to odpisze na pw, że nie bierze udziału w zabawie i już. Anonimowość zachowana i gitara. Jedynie użytkownik, który napisał do niego wiadomość będzie wiedział, że gość x nie chce na Akademię wpłacić. Z prostej przyczyny wiedzy o judaszu nie może przekazać dalej bo to by było chamstwo, piętnowanie forumowiczów i szczyt nietolerancji. Dlaczego ludzie wrzucają kasę do puchy na meczach? Bo na stadionie są mniej anonimowi niż przed komputerem i wypada wrzucić. I w tej akcji było tak samo. Oczywiście to forum anonimowość gwarantuje jednak każdy nick tutaj piszący ma jakąś reputację forumową i tylko wtedy gdy może stracić tę reputację bo zostanie nazwany Judaszem zepnie pośladki i wpłaci. Inaczej widać jak wyglądają wszystkie internetowe zbiórki. Nieważne czy prowadzone zimą, latem (czyli brak meczów - brak możliwości wrzucania do puchy), zbiórki na jakieś ważne cele. Wpłaca mało osób. Mniej niż na stadionie bo już się jest anonimowym, bo trzeba się pofatygować i 2 minuty na to poświęcić i się nie chce. Akcja miała wtedy sens kiedy przybierała rozmiary pędzącej kuli śnieżnej czyli wtedy gdy był swego rodzaj chaos. Kiedy ktoś sam się nominował i dorzucił do listy kolejne nominacje, kiedy nominowanych było kilkadziesiąt osób, kiedy na ludziach była presja. Zawsze ktoś coś w takim algorytmie wpłaci a teraz to wygląda tak. Lista osób nominowanych, hmm ciężko ją tak nazwać. To jest od razu lista osób, które wpłacą kasę ale mniejsza o to. Lista ta jest krótka bo szukanie chętnych to jak szukanie igły w stogu siana. To wszystko zajmuje czasu (napisać, dostać odpowiedź, znowu w temacie napisać, że sie kogoś nominuje, wtedy dopiero ta osoba wpłaca i ona szuka chętnych) o jest zbyt zamulone i będzie trwało wieki. A takim sposobem to wątpię żeby się jakaś konkretna suma uzbierała na tą akcję. Jestem ciekaw po co na tym forum użytkownicy, którzy żałują 10 zł na Akademię Wisły Kraków. Czy może to administracja wyjaśnić? Dla kogo jest to forum? Dla judaszy czy dla osób, które coś chcą zrobić, czują jakąś więź z Wisłą? Dlaczego Ravowi zależy żeby na forum była przewaga osób niezwiązanych z Wisłą (tak odbieram ten niewypał akcji TC), i żeby forum tętniło tolerancją? O co tu chodzi? PS Oczywiście powtarzam, że nie mam na myśli 2% osób, które na prawdę nie mają kasy żeby wpłacić. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|||
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No jak ktoś siedzi na forum akurat to tak. Tylko zauważ ile jest teraz wpłat od czasu co był restart akcji a ile było kilka dni przed restartem - gdzie i tak już te kilka dni przed nim akcja usnęła z powodu tego, że sobie moderacja ni życzyła aby ludzi poganiać. Teraz dzieję się to tak, że w kolejce do wpłaty będzie niewiele osób = będzie się wszystko korkowało. Jak to szło spontanicznie i chaotycznie i ta lista nominowanych sięgała kilkadziesiąt nicków to wtedy zawsze ktoś wpłacił, nominował kolejnych i coś się ciągle działo. Dzięki nowym zasadom wszystko jest spowolnione i na maxa zrobione na jak najmniejszy zysk. Bo teraz to nie jest akcja tylko coś typu "kto chce niech wpłaca". Wyobrażacie sobie promocję meczu na zasadzie "jak chcesz to przyjdź na mecz". Czy to zachęci/zmusi ludzi do przyjścia? Nie.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wierzę. Jeden z aktywniejszych użytkowników na forum podważa zasady akcji wspierania Wisły?! Były moderator to samo!?
Jak będziecie publicznie narzekać jakaż ta akcja jest ch..owa i taka będzie wokół niej fama - to tak właśnie będzie jak piszecie. Nakręcaj ludzi, informuj, promuj, pomóż - to może się uda. Jeszcze jedna uwaga. "Mają wpłacić osoby, które nie chcą wpłacić..." Ty się czytasz? W dupie mam 10 zł od osoby, która nie chce wpłacić, rozumiesz? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Pragnę jeszcze zauważyć nieobiektywizm wśród moderatorów gdyż FraMat wcześniejszą akcję nazywał półśrodkami, nie podobała mu sie a teraz gdy akcja została konkretnie dorżnięta to nie nazwie jej ćwierćśrodkami ani nie skrytykuje. Do tego Pan Wit. Ek., który został nominowany do zabawy już na pierwszej stronie tematu dołączył się do niej dopiero po restarcie (dziwne, bojkot wcześniejszej akcji?). Pan rav wcale się nie dołączył. Nie wiem o co tu chodzi. Sami rzucacie kłody pod nogi, wymyślacie, że ktoś was po złości nominuje, że grozi pobiciami, po czym zmieniacie zasady dobrej akcji i macie pretensje o to, że komuś obrzydziliście zabawę i nie chce się do czegoś co nie ma sensu dołączać. Czyli prawie że (bo przypominam, że my już w akcji udział wzięliśmy a Wy się migaliście/rzucaliście kłody pod nogi w poprzedniej wersji) teraz krytykujecie ludzi za to co sami robiliście czyli jak to ująłeś: Cytat:
PS Poddaje do namysłu idealny sposób, który zapobiegnie zgrzytom i każdy będzie mógł pomóc Wiśle. Ten kto nie chce wpłacić musi 100 razy napisać "kocham Wisłę" i to by zdejmowało z niego "obowiązek" wpłaty. Dobra opcja dla judaszy. Tylko czy takie hasło by im przeszło przez gardło Pozdrawiam. ![]()
drozd:
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
I ok. Dlatego proponowałem możliwość karnej wpłaty w wysokości minimum 2krotnej wpłaty minimalnej, jeśli ktoś po nominacji nie wyrobi się z wpłatą w ciągu np. 10 dni, a będzie chciał wypisać się z "Galerii niesławy".
Ja tak zrobiłem... Byłaby wtedy większa mobilizacja, aby szybko wpłacać kasę na Akademie i wszystkim normalnym proponuje zaniechanie pytań o zgodę na nominacje. Nominujcie wg starych zasad.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 30.10.2014 o godz. 08:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No dobra, tak OT. Mam jeszcze inny pomysł. Dodać OPCJONALNE (zamiast "Zainteresowania" i "Zawod".) dwie informację do profilu wybierane z listy:
a) Poziom Kibicowania który sercu bliższy [Fanatyk/Piknik/Emeryt/Innowierca.... etc ] b) 'Jak często chodzę na mecze' [Wyjazdowicz/sporadycznie, regularnie, zawsze, kilka razy do roku ... etc] Teraz wszyscy jesteśmy w jednym worze a podział na różne sposoby kibocowania jest i zawsze będzie. Co więcej, zawsze między Fanatykami/Piknikami są animozje i raczej nie znikną. Można byłoby wypowiedzi użytkowników (czy adminów) oceniać właśnie przez taki pryzmat. Wtedy wszelke akcje organizowane dla userów jak WTC można opierać na takim dobrowolnym podziale. Fanatycy udział obowiązkowy, Pikniki opcjonalny.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.10.2014 o godz. 08:36.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To zły podział, bo wielu pikników to wiślaccy fanatycy, którzy dla Wisły zrobią wszystko.
Podział powinien być następujący: - Kibic Wisły, - osoba udająca kibica Wisły, - innowierca |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie. Tu nikt nic nie ma do pikników. Tu chodzi o ludzi co się podpinają pod bycie kibicem a może nawet na mecze nie chodzą albo są 2 razy w roku na R22. I to jest kibic? Piknik? Na forum nikt nie jest w stanie zweryfikowac czyjegoś statusu (piknik, fanatyk) ale ta zabawa pokazała dobitnie kto jest judaszem i nieważne czy ten judasz chodzi na C, E czy jeździ na wyjazdy, nikt w to nie wnika i nikt nikomu nie ubliża, że jest gorszy bo nie jeździ na wyjazdy. Ja jedynie napomknąłem, że dziwnie się składa, że sporo ludzi co popierało Bednarza i chodzili na mecze podczas bojkotu, nie wykazywali się wtedy kibicowsko na innych frontach a teraz dołączyli do grona judaszy i sceptyków akcji. Zaskakujące jest to, że takie osoby nazywają się wiernymi Wiśle i nawet bojkot ich nie powstrzymał żeby chodzić na mecze a jak coś innego trzeba zrobić to już to nie podpada pod "obowiązki" kibica.Oprócz Bednarzowców jest też grupa zwykłych judaszy, których nikt nie określa czy chodzą na C czy E ale z kolei grupę tą łączy z dużym stopniu aktywność na forum - tylko nie w tym temacie co trzeba - TC.
A pomysł żeby udział w akcji był obowiązkowy dla fanatyków jest żałosny. Zobacz, że to wy popierający Bednarza i różne udziwnienia (np głupotę na tym forum) często sami prowadzicie do podziałów. Nawet w kwestii pomocy Wiśle, która wydawałoby się powinna być priorytetem dla każdego kibica, Wiślaka, nieważne czy fanatyka czy człowieka co raz był na meczu bo rozumiem, że jak ktoś bytuje na tym forum a na mecze nie chodzi to i tak jakiś związek z Wisłą musi czuć skoro się tu udziela, więc jakoś żyje tą Wisłą. Nawet tu od początku robiliście problemy jako ci najwierniejsi. A to się konkurs nie podobał sam w sobie, a to zasady, a to nękanie judaszy co żydzą na Wisłę, później jakaś mania, że ktoś kogoś po złości nominował i cała zabawa była po to żeby dopiec kolegom Bednarza z forum, a teraz jeszcze byś chciał żeby jedni musieli wpłacać a drudzy mieli wywalone. Weźcie się ludzie ogarnijcie i zacznijcie myśleć o Wiśle a nie o sobie i swoim ego bo ta niepozorna akcja moim zdaniem jednoznacznie określiła kto jest kim. Pokazała, że wiele osób co ma zawsze inne zdanie albo wielu krzykaczy to zwykłe ... (tu się ugryzę w język) którzy żałują dla Wisły 10 zł i nawet z takiego czegoś jak TC zrobiły problem. To dobitnie pokazuje kto powinien przemyśleć swoje zachowanie, czy ci co się mienią osobami związanymi z ruchem kibicowskim czy ci co byli za Bednarzem oraz część forumowej elity. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Ja nie zmuszę, Ty nie zmusisz, upominający WISŁAZW tez nie. Chodziło mi jedynie o pewien mechanizm 'zalegalizaowania' akcji którą prowadził WISŁAZW - chce upominać, uważa że to słuszne, niech upomina 'swoich' czyli tych którzy z góry zadeklarowali poziom swoich obowiązków. Obecność na forum taka deklaracją chyba nie jest? Głownym celem pomysłu jest to abyś widząc kategorię mógł spodziewać się pewnej odpowiedzi, lub wiedział z kim masz do czynienia. Zaoszczędzi to kazdemu nerwów - inaczej rozmawia się z fanatykiem inaczej z piknikiem. W wojsku masz stopnie, na forach branżowych poziomy wyszkolenia/cetryfikaty. Nikt nie traktuje tej funkcjonalności jako dzielenie - zaznaczasz poziom dobrowolnie, dla własnej wygody. EOT z mojej strony ![]()
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.10.2014 o godz. 10:09.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Obowiązki kibica?
Kim jesteś, żeby mówić jakie są obowiązki kibica? Byłeś na ostatnim meczu kosza? Siatki? Futsalu? Nie? To jesteś judasz! Dlaczego? Bo takie sobie zastosowałem kryteria. Zaczynasz wyczuwać absurd lansowanych przez siebie tez czy wciąż nie wiesz o co chodzi? OK, taka funkcjonuje ale tylko w pewnej grupie. Na wielu innych działa jak płachta na byka. Jak pani z mbanku czy tmobile'a dzwoniąca 15 razy dziennie z niezwykłą ofertą. * * * Gość, na oko 45-50 lat. Sam na stadionie kojarzę go od 20, może nawet 25 lat, kiedyś widywałem go też na koszu. Czasem spotkałem go na mieście, zamienialiśmy parę słów. Zawsze o Wiśle. Widać, że gość od lat Wisłą się interesuje, to jego klub, a Cracovii nie znosi, jak mawia pewien dziennikarz "uczuciem czystym i nieskalanym". Wiem, że przyprowadził wiele osób na stadion. Syna, jego kolegę i jeszcze kogoś z rodziny (chyba siostrzeniec) od czasu do czasu mijam na Reymonta 22. Kiedyś zbierałem do puszki, to była jakaś akcja dla TS-u, już nie pamiętam dokładnie. Trybuna wschodnia. Spotkałem go, rozmawiamy, mówi: - Widzę te zbiórki, prośby. Chodzę regularnie na Wisłę, płacę za karnet tyle a tyle. I to jest mój wkład w Wisłę Kraków. Niech zarządzający klubem dysponują tymi środkami właściwie a na nic nie zabraknie. Mówię mu: - OK, ale to jest na TS. On: - Na TS dorzucam się płacąc bilet na kosza. Ale okej, znam cię, tym razem wrzucę. Wiem, że gdybym powiedział mu: "ch.. ci w d.. judaszu, piątki ci szkoda", rzuciłby "spi..aj", odwróciłby się na pięcie i omijał szerokim łukiem każdą zbiórkę. A jeśli zbierający stawaliby się bardziej nachalni - dałby spobie spokój z wizytami na stadionie. Wiem, że korzystał z forum, od jakiegoś czasu go tu nie widzę. Ale pamiętając co wtedy mówił myślę, że z akcji w pierwszej wersji na pewno by nie skorzystał. To nie jest ktoś, komu mówi się co ma robić, kto będzie mu dyktował kto jest kibicem a kto nie i jakie ma obowiązki. Swoje dla tego klubu zrobił i robi, i nie życzy sobie by ktoś mu wypominał, że mógłby więcej. Ty go określasz mianem judasza. Gościa, który na Wisłę chodzi dużo dłużej niż ty żyjesz. Ja takich kibiców (tak, KIBICÓW) również chcę na tym forum. Pod rozwagę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ok, wszystko pięknie-ładnie, ale nie zastanawiałeś się nigdy dlaczego tyle osób z długim stażem kibicowskim, czy nawet krótkim odwraca się od tego forum? Dlaczego mimo pięknej harmonii i wzajemnego szacunku jaki panuje na forum jeden po drugim daje sobie spokój z forum?
Sam piszesz: Cytat:
I wczoraj/dziś wieśniak. Taka jest ta polityka? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja również należę do tej grupy czerwonych, którzy są tu rzadko.
Dlaczego tak jest? To proste. Bo my, jako moderatorzy, nie pilnowaliśmy zasady, jak to ująłeś "harmonii i szacunku". Sami (przynajmniej ja) coraz rzadziej korzystaliśmy z forum, więc siłą rzeczy nie reagowaliśmy na pewne sytuacje. I niepotrzebnie je tolerowaliśmy. Do tego dochodzą inne aspekty, jak zmiana przyzwyczajeń (facebook) czy inne fora. Nie widzę tu związku z jakąkolwiek polityką. Prędzej z zaniedbaniem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odebranie FraMatowi uprawnień moda to cytując jego wcześniejszą wypowiedź ćwierćśrodek. Kończąc mój udział w kwestii ostatnich wydarzeń- macie jeszcze w ogóle siły i chęci, by próbować podnieść poziom forum? Sprawić, by dawni userzy wrócili? Nie chodzi mi o samego wieśniaka. Takich osób jest dużo więcej.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jest jedna taka osoba. No, może dwie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Której się chce coś zrobić, czy tyle by mogło wrócić?
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytując klasyka: "We will say what time will tell"
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Od paru lat ta sama spiewka, a forum jak lecialo na leb na szyje tak legi dalej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rav, czy ja gdzieś napisałeś judasz na osobę co chodzi na kosza, futsal itp? Nie roztrząsam tego. Mianem judasz określam ludzi co żałują 10 zł na Wisłę bo to jest żałowanie skoro jest się nominowanym a się unika tematu. Nikt tu nikomu nic nie kazał tylko nominował do zabawy więc nawet człowiek z Twojego przykładu co to nie lubi jak mu sie rozkazuje mógł się do akcji przyłączyć.
Generalnie cały czas kręcisz i odwracasz kota ogonem bo podajesz jakiś skrajny przypadek człowieka co chodzi na Wisłę kilkadziesiąt lat a udziału w akcji by nie chciał wziąć. I mówisz, że takie osoby byś chciał na forum. Myślisz, że z tych kilkudziesięciu osób, które nie wpłaciły kasy większość to tacy wyjadacze o których piszesz? Nie. Większość to właśnie prawdziwi judasze i zdania nie zmienię. Cały czas udajesz, że problemu nie ma, że forum jest cacy, że poziom na forum spoko, że akcja teraz jest taka jak powinna być. Spoko. Możesz się okłamywać ale wiadomo co się stało z tym forum na przestrzeni kilku lat. Mało komu ogarniętemu chce się tu zaglądać a tym bardziej udzielać. Akcja mówisz, że teraz spoko, no to namawiaj i przekonuj takie osoby jak Pan z przykładu żeby teraz w nowej wersji zabawy wpłaciły na Wisłę. Powodzenia ale czarno to widzę. Miałeś opcje żeby dać ludziom na forum wolność i żeby oni decydowali o jego kształcie ale wybrałeś wojny z SKWK, modern ultras czy inne udziwnienia więc masz czego chciałeś. Rozpizgane forum z ludźmi, którzy Wiśle kibicują od święta, którzy ze wszystkiego robią problemy bo przecież jak się jest kibicem to nic nie trzeba, ani bojkotować łysego, ani na wyjazdy jeździć, ani wpłacić na Akademię. Chciałeś sterować "wyglądem" forum to wysterowałeś. Szkoda, że w złą stronę jakiejś demokracji, w której rządzą ludzie mało związani z Wisłą czy raczej ruchem kibicowskim. * mówiąc, że czymś sterowałeś mam na myśli to, że polityka forum od kilku lat jest taka, żeby troszczyć się o losy wiecznie pokrzywdzonych internetowych kibiców czy tolerować głupotę zamiast traktować ją banem i przez tą politykę zniechęcili się normalni ludzie do tego forum. Oczywiście czasy się zmieniły. Fora już nie sa tak popularne, jest fb itd. ale można było pozostać na forum w mniejszym gronie ale normalnym a dziwne przypadki tępić. Poszło natomiast w drugą stronę. Odchodzili normalni ludzie a napływało dziwactwa, które jeszcze bardziej odpychało normalnych. Efekt jest taki, że cała wartość nazwijmy to kibicowska forum umarła a zostali ludzie co sobie podyskutują w temacie meczowym o tym jak zagra Brożek w następnym meczu albo na sb powyzywają Boguskiego bo słabo gra. Onet się zrobił z tego forum i tyle. Szkoda, że Tobie to pasuje. Ciekawe dlaczego Ci to odpowiada, dowiemy się kiedyś? ![]()
drozd:
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kłamstwo, nigdy tak nie napisałem.
Kłamstwo, nigdy tak nie napisałem. ...itp, itd... Skoro piszę, że na forum prawie wcale nie zaglądam, to jak tu mówić o jakiejkolwiek polityce, sterowaniu, ograniczaniu, wywoływaniu wojen z mojej strony itd. Była wolność i to forumowicze decydowali jak to forum wygląda. Nie wtrącałem się wcale. Efekt macie. Masz problem z czytaniem słowa pisanego, więc kończę tę dyskusję. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kłamstwo... Ty decydowałeś o doborze moderatorów i Ty decydowałeś o "linii programowej" forum. To po konfliktach jakie pewne sprawy wywołały odchodzili z funkcji PvD, Ewcia, czy nawet wolfy, których wizja - zarówno forum jak i pojmowania bycia kibicem - różniła się od tego co było i jest lansowane. Przypomnę Ci zamierzchłą historię z przed 12 lat gdy forum zmieniało się z niebieskiego na czerwone....Forumowicze byli jednością. To wtedy pojawił się pomysł abyśmy wspólnie zapłącili za usługi nowego dostawcy i serwery...podziękowałeś za chęci zobowiązując się, ze poradzisz sobie. Dotrzymałeś słowa. Ale ówczesna zbiórka byłaby wielokrotnością dzisiejszej bo ludzie identyfikowali się z forum łączącym nas z klubem. Forum nie było tylko zbiorowiskiem wiś[email protected]ó tym co działo się na Reymonta. Dziś nie tylko nikt by nie wpłacił obawiam się, że nikt by tego nie zaproponował. Dając coś pod rozwagę przemyśl i to.
Ostatnio edytowane przez spartan : 30.10.2014 o godz. 21:06.
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeśli się nie da zreformować tego forum, to może czas zgasić światło ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wybacz, ale ja ani nie jestem jakimś godnym szacunku kibicem (absolutnie zero osiągnięć), ani nigdy nie miałem żadnej wizji forum. Ot, taki wolontariat w charakterze woźnego w wolnej chwili. Usuwało się spam i pokemony. Do dziś na wspomnienie tamtych czasów niektórzy dostają nerwowego ślinotoku, bo bany leciały hurtowo.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.11.2014 o godz. 13:01.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Była już ta decyzja czy mnie coś ominęło? Okres wypowiedzenia ma?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Załatwił sprawę pod zielonym stolikiem
![]()
drozd:
|
|

|
||||||
![]() |
|
|