The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2009, 21:44
Wydaje Ci się w tle się świeci AGH
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.06.2009, 21:48
albo wiatr tak rusza kamerka lub koparka pracuje
Odpowiedz cytując
Wojus
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 27.06.2009, 09:32
zaznaczylem na focie cos , i prosiłbym aby ktos mi powiedzial do czego to bedzie...

Ślask Lechia Unia
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.06.2009, 11:22
Wiadomo coś o ofertach na parkingi podziemne Oferty miały być składane do 15 czerwca, więc chyba już powinno być coś wiadomo.
Odpowiedz cytując
bimbam
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.06.2009, 13:51
Pero napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo coś o ofertach na parkingi podziemne Oferty miały być składane do 15 czerwca, więc chyba już powinno być coś wiadomo.
Za Dziennikiem Polskim z 24.06.2009

Cytat:

Dwa parkingi na 1066 miejsc zaplanowano przy stadionie Wisły (ogłoszono przetarg na wyłonienie koncesjonariusza, ale nikt się nie zgłosił). Nie zapomniano także o Podgórzu. Tam planuje się parking naziemno-podziemny przy obiektach KS Korona. (TYM)
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki"
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.06.2009, 14:40
To ja dla odmiany pozwolę sobie na posta na temat...

Wiadomo kiedy będzie ponowiony przetarg skoro nikt się nie zgłosił do tych parkingów? I czy miasto podejmie jakieś super-duper środki żeby ktoś jednak tym razem był chętny?
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.06.2009, 14:51
Czyli co teraz ogłoszą następny przetarg na parkingi czy dalej będziemy parkować na chodniku na Reymonta
Odpowiedz cytując
mIcHaL666
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.06.2009, 17:37
Parkingów na proponowanych przez miasto zasadach nie będzie. Takie coś inwestującej firmie zysków na pewno nie przyniesie. Dokładnie widać to po braku jakiejkolwiek oferty.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 28.06.2009, 21:02
A przepraszam, jakie to zasady? Aż siębojępomyśleć Ale na serio to poważna sprawa. Wiadomo jak okolice stadionu wyglądały przy 10, a przez chwilę20 tysiącach miejsc. To teraz, przy ponad 30k, nie wiem gdzie ludzie zaparkują. Chyba na błoniach
Oczywiście, najlepiej by było, żeby gros ludzi przeyjeżdżało tramwajem. Ale po meczu, to 3 tramwaje po 3 wagony już powinny czekać na 3 maja. a nie tak jak teraz, 10, 15 minut czekania i jazda w tłoku. Wtedy ludzie z chęciązrezygnowali by z przebijania się przez korki samochodem. Nie wszyscy oczywiście, ale Ci , którzy by mogli.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.06.2009, 21:17
Zasady to takie, że firma która parking zbuduje przez kilkadziesiąt lat będzie z niego czerpać zyski

Tramwaje, tramwajami - wiadomo, ale parking przynajmniej na te 1000 miejsc przy samym stadionie być musi, bo inaczej dupa zbita...
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.06.2009, 04:12
Brak chętnych na wykonanie parkingów był do przewidzenia. Żeby ktoś się zgodził na warunki postawione w tym przetargu, musiałby mieć chyba z pół mózgu. Koszty takich parkingów są olbrzymie (150 mln ?), natomiast firma, która je miała wybudować mogła czerpać zyski z nich jedynie przez 39 lat. W żadnym wypadku zainwestowane pieniądze nie zwróciłyby się. Nie dziwi więc brak chętnych do budowy.

Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.06.2009, 11:34
Czy ja wiem parking na Groblach powstaje z tego co mi się wydaję na takich samych warunkach i jakoś znaleźli się chętni na tą budowę. Gdzieś czytałem, że cena wybudowanie takiego parkingu oscyluje pomiędzy 70 a 90 min więc ciut mniej niż ty napisałeś (choć ręki sobie nie dam uciąć, że tak jest na sto procent)

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.06.2009, 11:40
Ale... ile aut będzie parkowało na Groblach codziennie a jakie natężenie będzie na Reymonta i z drugiej strony na alei 3 Maja codziennie? Przy stadionie wykorzystanie powyżej 30% będzie jedynie podczas meczu ew. jakiejs imprezy.
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Stary 29.06.2009, 11:48
Wszystko też może zależeć od ceny za postój bo tej nie znam, ale myślę, że i tak im by się to opłacało, a w szczególności nam kibicom

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.06.2009, 11:48
tak tylko planowana jest budowa trzech hoteli w okolicy i hali, więc popyt się napewno znajdzie... nawet studenciory mogą korzystać w tygodniu jak sie boją ze im ukradną... przeciez AGH jest naprzeciwko... poza tym nawet jak ten parking raz w tyg. moze nawet dwa razy bedzie wypełniony na maxa a w pozostałych dniach stale ok 30% to zysk bedzie większy niz np na takich grobach gdzie srednio np 50-60 % parkingu bedzie stale zapełnione przez cały czas a wypełniając się podczas wianków czy czegoś tam raz na rok...
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.06.2009, 12:00
palikot napisał(a):Wyświetl post
tak tylko planowana jest budowa trzech hoteli w okolicy i hali, więc popyt się napewno znajdzie... nawet studenciory mogą korzystać w tygodniu jak sie boją ze im ukradną... przeciez AGH jest naprzeciwko... poza tym nawet jak ten parking raz w tyg. moze nawet dwa razy bedzie wypełniony na maxa a w pozostałych dniach stale ok 30% to zysk bedzie większy niz np na takich grobach gdzie srednio np 50-60 % parkingu bedzie stale zapełnione przez cały czas a wypełniając się podczas wianków czy czegoś tam raz na rok...
Na groblach parking bedzie praktycznie non stop pełny, o 50% nie ma w ogole co mowic. Takie miejsce i takie problemy z parkowanie w centrum, ze jest to poprostu oczywiste. A hoteli obok stadionu nie ma i nie bedzie, studenci watpie zeby mieli az takie samochody i tyle pieniedzy zeby sobie pozwolic na parkowanie na płatnym parkingu.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 29.06.2009, 12:06
fuks - dokładnie. R22 jest jednak dalej od centrum niż groble, odrobinkę Mam nadzieję że parking porządny powstanie, bo ja akurat na mecze muszę dojeżdżać autem...
Właśnie dlatego bardzo liczyłem na euro w Krakowie. Teraz nic nie zmusi włodaży do zrobienia parkingu... Oczywiście będą powtarzać że plany będą realizowane niezmiennie, ale za dobrze chyba znamy Majchrowskiego...
Odpowiedz cytując
Hanex
Member

Od: 12.2004

Stary 29.06.2009, 13:32
Nie tak dawno ktos robil przeliczenia i wyszlo, ze marnie sie to bedzie oplacalo... Teraz liczac tak na szybko, ze nawet jesli parking na 1000 miejsc bedzie przez 10 godzin w ciagu doby oblozony w 50% to zysk na dobe wyniesie 15 tys zl (zakladajac 3 zl za godzine). Rocznie daje to 5,5 mln zl. Przez 39 lat daje to kwote ponad 213 mln zl. Jak dla mnie jest to wariant bardzo bardzo optymistyczny...
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.06.2009, 13:33
Za dużo w okolicy jest miejsc parkingowych (Cały kampus AGH, ulice przylegające do stadionu) aby ktoś za własne pieniądze chciał budować tam parkingi. A na postawienie w okolicy na większości ulic zakazu parkowania nie ma co liczyć, a tylko to zagwarantowało by właścicielowi parkingu, że na nim zarobi.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.06.2009, 13:49
Miejsc parkingowych jest bardzo ale to bardzo mało. Wystarczy popatrzeć co się dzieje w czasie trwania semestrów na ulicach Reymonta i na miasteczku. Do tego co roku posiadających samochody(studentów) jest co raz więcej. Ale... Coś mi się wydaje że studenci będą parkować nawet na drzewach byle nie zapłacić ani zł. no chyba żeby ktoś wymyślił ciekawą promocję!
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 29.06.2009, 14:36
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Na groblach parking bedzie praktycznie non stop pełny, o 50% nie ma w ogole co mowic. Takie miejsce i takie problemy z parkowanie w centrum, ze jest to poprostu oczywiste. A hoteli obok stadionu nie ma i nie bedzie, studenci watpie zeby mieli az takie samochody i tyle pieniedzy zeby sobie pozwolic na parkowanie na płatnym parkingu.
Poza tym parking Na Groblach jest dzierżawiony przez wykonawcę na 70 lat...
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
MarciN90
Member

Od: 09.2006

Stary 29.06.2009, 16:11
ja mam z kolei inne pytanie bo nie umiem na nie sam znaleźć odpowiedzi na trybunach E i D wyjscia są idealnie po srodku każdej z pięciu czesci trybuny (D1, D2 ....) a na C widzę ze nie bardzo, tam gdzie teraz układają te poziome belki na ktorych beda krzeselka są 3 ich czesci narazie (tzn na trzech sa ukladane te belki) z czego tylko na dwoch i to po bokach sa wejscia, miedzy tymi sektorami jest malutka przetrzen (z mojego rozumowania na szyby takie jak oddzielaja sektory na D i E od siebie. Więc jak ludzie wyjda z tego sektora gdzie nie ma wyjscia? jedyne co mi na mysl przychodzi to ze jednak nie beda sektory oddzielone ale to troche dziwne mi sie wydaje...
Odpowiedz cytując
mIcHaL666
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.06.2009, 16:19
MarciN90 szyby oddzielające przecież nie muszą być dokładnie w tych miejscach gdzie są elementy podtrzymujące belki pod krzesełka.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 29.06.2009, 16:23
A ja mam jeszcze inne pytanie nie wie ktoś z was ile osób pracuje obecnie na budowie
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Stary 29.06.2009, 19:08
Ja bym obstawiał że sektory nie będą oddzielone szybami i będziemy mieli "stadiony świata"

Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 29.06.2009, 19:30
sharkey napisał(a):Wyświetl post
Ja bym obstawiał że sektory nie będą oddzielone szybami i będziemy mieli "stadiony świata"
i tak by było najlepiej, ale znając życie pleksa pojawi się pośrodku odcinków które wyznaczają belki podporowe...
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.06.2009, 22:16
Wydaję mi się że z szyb/pleks na nowej trybunie zrezygnowano jak jest inaczej poprawcie.
Odpowiedz cytując
THEGAME
Junior Member

Od: 01.2003

Stary 30.06.2009, 06:59. Zdjecia
Prosilbym o jakies aktualne zdjecia z budowy. Kamerka nie w moim guscie.
DON'T HUNT WHAT YOU CAN'T KILL
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 30.06.2009, 08:49
Twoje życzenie jest dla nas rozkazem ....ehhhh, hrabio
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Micek14
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.06.2009, 08:58
THEGAME napisał(a):Wyświetl post
Prosilbym o jakies aktualne zdjecia z budowy. Kamerka nie w moim guscie.
To pójdź na stadion i sobie zrób...
"Kiedyś to się na takiego Lecha śpiewało, Kolejorz, Kolejorz, wpier(...) dzisioj mosz"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów