The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2024, 23:26
Przychód jest tylko z biletów?
Nie ma żadnych przychodów z tytułu praw telewizyjnych? (rozumiem, że to jednorazowy przychód za cały sezon, ale w normalnej księgowości rozbija się to chyba w ujęciu miesięcznym, lub od wydarzenia?)

I niech ktoś wytłumaczy kwestię cateringu - dlaczego to jest kosztem klubu?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.03.2024, 23:28
Na mnie na meczu klub nie zarabia wcale. Jestem najgorszym klientem, bo mam karnet i nie chce mi się stać w kolejkach po żarcie i piwo.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 10.03.2024, 23:31
FraMat napisał(a):Wyświetl post

I niech ktoś wytłumaczy kwestię cateringu - dlaczego to jest kosztem klubu?
Też tego nie pojmuję. Jak rozumiem catering to jest to co jest na vipach, ale chyba dlatego te bilety są takie drogie żeby m.in. zapewnić tam catering, więc o jakim koszcie cateringu mowa?
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.03.2024, 23:50
Ile by tych VIPów musiało być, żeby przejeść 125k? Pół tysiąca? Nie mam pojęcia, o czym JK gada z tym cateringiem i chyba nie chce wiedzieć
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.03.2024, 02:13
Kreatywna księgowość. Catering w koszty żeby podatku nie płacić?
Nie ma to sensu za bardzo...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 11.03.2024, 07:25
Królewski zręcznie manipuluje. Narracja ustalona od dawna - biedny uciśniony klub jakim jest Wisła ma ogromne koszty i przez to nie zarabia. Szkoda, że rzeczywistość się z nim nie zgadza.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.03.2024, 09:00
Przecież catering wliczony jest w koszt biletu Vip.No poprawcie mnie jeśli się mylę?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.03.2024, 09:06
Jeśli wszystko liczymy w taki sposób, w jaki liczy Królewski (mam nadzieję, że wyjaśni o co chodzi), to w końcu okaże się, że wszystkie składki socios, pieniądze przekazywane przez socios i wszystkie akcje zbiórki pieniędzy przez kibiców też stanowią, ....a mać koszt i to przez kibiców Wisła nie może odbić się od dna.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 11.03.2024, 09:09
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Przecież catering wliczony jest w koszt biletu Vip.No poprawcie mnie jeśli się mylę?
Powinien. Ale dolicz ile osób wchodzi tam na tzw. "krzywy ryj":
- ziomeczki
- legendy
- znajomki
- rodzinki
itp. itd.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.03.2024, 09:40
Znaczy że żrą tam wszyscy jak świnie.
I już wiadomo dzięki komu mamy dziurę budżetową.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 11.03.2024, 10:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
I już wiadomo dzięki komu mamy dziurę budżetową.
W dniu meczu nie jedzą śniadania ani obiadu i odbijają to sobie wieczorem Tam powinna być mała butelka mineralnej i chemiczny croissant do biletu
A serio to JK znów coś zrobił tak żeby jednocześnie zrobić nieco zamieszania, co za gość.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.03.2024, 10:15
Tak jak ochrona, stewardzi i wszystkie inne koszty organizacji spotkania. Trudno żeby to było inaczej ujęte niż w osobnych pozycjach. Sumarycznie wpływy z VIP musiały pokryć koszty cateringu.

Zaiste to przykre że za mecz z taką pompa, praktycznie 27k zarabiamy ledwo 200k, choć uważam że są to liczby mocno niedoszacowane, oczywiście głównie po to by pokazać że nie śpimy na pieniądzach. Nawet nie mam o to specjalnie pretensji.

Za 2 miesiące nowe otwarcie z miastem, może uda się chociaż ogarnąć stawki od nowego sezonu żeby były rozłożone proporcjonalnie do zajętych przez sektorów kibiców. Na więcej nawet nie liczę.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.03.2024, 10:20
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Sumarycznie wpływy z VIP musiały pokryć koszty cateringu.
No właśnie, że nie musiały. W klubie jest totalny bałagan.
Oferta biletowa na VIP wcale nie jest zawrotnie droga, a przede wszystkim zdecydowana większość osób tam, to zaproszeni goście. W obecnej sytuacji finansowanej normalny klub nie mógłby sobie pozwolić na generowanie aż tak potężnej straty w tym zakresie.
No, ale Wisła to klub wyjątkowy.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 11.03.2024, 10:40
wolfy napisał(a):Wyświetl post
W pewnym sensie tak. To znaczy żarcia jest zwykle tak mało, że ludzie się rzucają, żeby zdążyć cokolwiek zjeść.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 11.03.2024, 11:37
Czyli tak.. Jeżeli koszt cateringu to jedzenie dla VIP i jedzenia jest mało, a koszt wydaje się duży, zatem jakie kolejne pytanie się nasuwa? Kto dostarcza ten catering i czy jest z rodziny? Tak, tak wiem mamy uczciwych właścicieli, nikt niczego w reklamówkach nie wynosi... na pewno tak jest, pytam po prostu z ciekawości.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.03.2024, 12:30
Czy ja dobrze rozumiem, że sami nie umiemy ogarnąć cateringu więc zleciliśmy to firmie zewnętrznej, po to aby było to zrobione profesjonalnie. Przez to nie zarabiamy na tym, nie zarabiamy również przez to, że dchody ze zwykłych trybun idą na strefy VIP ale jednoczesnie profesjonalna firma nie umie tego obsłużyć tak żeby jedzenia starczyło wszystkim, i VIPom i "zwykłym" kibicom, a klub nie wpadł na to, że gdyby było więcej żarcia na zwykłych trybunach to wtedy byłby większy przychód = kasa na pokrycie żarcia dla VIP + może coś by zostało?

Nikt przez 5 lat się nie skapnął, że można to zrobić lepiej, a logiczny Jaro przez rok tego nie ogarnął, ze to najłatwiejszy sposób na zarobienie - tzn. rozkazanie firmie zewnętrznej aby to lepiej zrobiła, skoro się tym zajmuje
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 11.03.2024, 12:50
To są w ogóle jakieś jaja.Jakbym nie chciał mieć tego na głowie i nie chciał martwic się czy do cateringu dopłacę czy nie albo czy wpływami z budek gastronomicznych będę musiał dorzucić do koryta dla Vipów to podpisałbym umowę na jakąś zryczałtowaną opłatę która firma zewnętrzna wpłacałaby do klubowej kasy.
Przykładowo 30 tyś za mecz obojętnie jaka by była frekwencja(wiadomo że mamy jedną z najwyższych w Polsce wliczając w to nawet ekstraklasę.30 tyś i uj mnie obchodzi ile na tym zarobicie,jeden warunek na Vipach ma być full wypas.Myślę,że od tak poprawiłaby się jakość obsługi,jej czas a także ilość i jakość sprzedawanego jedzenia.Taki kontrakt motywacyjny dla firmy cateringowej
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2024, 13:43
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Czy ja dobrze rozumiem, że sami nie umiemy ogarnąć cateringu więc zleciliśmy to firmie zewnętrznej, po to aby było to zrobione profesjonalnie. P
Nie tyle nie umiemy, co nie mamy ku temu środków.

I wszystko byłoby OK, gdyby nie to, że zleciliśmy to firmie, która też nie ma ku temu środków. Może i mieli (podobno) jakieś doświadczenie gdzieś indziej, ale - pomijając już to, że doświadczenie dotyczyło dużo mniejszej skali niż wymagana u nas - ale nie mieli tu na miejscu niczego, żadnych struktur, sprzętu, ludzi, tylko założona spółka z jakimś tam niewielkim wkładem na rozruch.

A to jest branża, która wymaga nakładów i zaplecza. Tego się nie da obskoczyć tym, że masz zatrudnionych pięć osób na krzyż i jakiegoś berlingo na wyposażeniu, a resztę się załatwi studenciakami na zleceniu, którzy pierwszy raz w życiu stykają się z magicznymi obiektami takimi jak kasa fiskalna czy nalewakami piwa. To nie ta skala. Tu trzeba sprzętu, ludzi i zapasów. Tego się nie da prowadzić z doskoku.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.03.2024, 14:06
Ok, tylko przytaczajac słowa Królewskiego, to wszystkiego da się nauczyć z czasem. A akurat myślę, ze to jest taka branża i szczególnie takie warunki - non stop ten sam stadion, plus minus ta sama ilosc ludzi do wykarmienia itd - tu nie ma żadnych zmiennych więc uważam, że nawet ktoś zielony + kilka osob na start to juz coś kumało, przy dobrych chęciach by to ogarnęły perfect w x miesięcy.
Tylko jak zapewne każdy ma wyjebane to jest jak jest. Problem żeby więcej kiełbasy załatwić i stanowisk dołożyć - nawet krok po kroku, od jakiejś trybuny jednej zaczynać aby na niej było profesjonalnie.

Ten klub to Królewski brylujący w każdym temacie na X, a jednoczesnie nie ma czasu, głowy i pomysłu żeby chyba jedną z łatwiejszych rzeczy w sporcie ogarnąć, czyli zwykłe załatwienie kiełbasy i piwa dla +/- 15 tys mord co 2 tygodnie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 11.03.2024, 14:39
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze gorzej jest jeżeli rzeczywiście, suma sumarum na całościowej obsłudze gastronomicznej jesteśmy na każdym meczu w pałę 160 000, czyli dwumiesięczny koszt wypłat dla piłkarzy.

Niech mi ktoś wyjaśni co to jest :

- Catering na meczu do którego ponoć dopłacamy 160 000.

-Co to jest gastro na którym ponoć zarabiamy.

-Co to jest obsługa VIP która ponoć przeżera wszystko to co zarobimy na gastro.

Byłbym zobowiązany Panie Prezesie Królewski. Bo to co zostało przedstawione to jest potężna kompromitacja. Nie ma chętnych do obsługi? Niech Pan pogada z tymi co organizują wigilię dla bezdomnych, to szybko wyjaśnią jak przygotować ciepłe jedzenie i szybko je rozdać dla 20 000 ludzi. Pod gołym niebem, a nie w cieplarnianych warunkach stadionu. Może by sprzedawać bilety razem z kiełbasą, albo razem z żurem. żeby nie było problemu z płatnością. Możliwości jest wiele. Tylko trzeba się tym zając, bo to co jest teraz to marnowanie kasy.
Klub zarabia na punktach gastronomicznych czyli na punktach sprzedaży jedzenia/piwa na poszczególnych sektorach. Tego też nie wiemy ile i jak skonstruowana jest umowa bo np. z jednego piwa klub dostaje 1 zł i socios dostaje 1 zł. A wysoki koszt cateringu to po prostu obsługa vipów, skyboxów i dziennikarzy. Królewski sprytnie manipuluje danymi(zresztą jak zwykle) i przedstawia je w taki sposób by zgadzało się z jego narracją. Mam nadzieję, że w tych bardziej szczegółowych danych zobaczymy czy do przychodów z biletów wliczają się np. skyboxy, ile np. zarabiamy ze sklepu w dniu meczowym, ile skyboxów średnio jest sprzedanych(czy są sprzedane wszysktie na dany sezon, czy schodzą na jakieś mecze) 1 skybox na mecz to minimum 9k netto(za sezon 126k) a na stadionie jest ich sporo.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.03.2024, 15:13
Czyli żarcie dla VIP ów i dziennikarzy kosztuje 160 000? Zakładając że każdy VIP nażre się za 200 czyli załóżmy 5 kiełbas i 5 żurów. To wystarcza na 800 osób, ale jak przeżre za 100 to już na 1600 osób. Ile my tam tych VIPów mamy? No chyba, że tam spożywają wołowe policzki albo wargi łosia.

Skoro nie wliczył karnetów, to Skyboxów też pewnie nie, a w takim Skyboxie to wikt może kosztować i wtedy bym zrozumiał koszt cateringu w takiej skali. W innym wypadku to jest zwyczajna niegospodarność i dopuszczanie do dojenia klubu.

W normalnych warunkach nie powinno być elementu związanego z iwentem jakim jest mecz, na którym całościowo klub nie zarabia. Koszt miejsca Vip powinien pokrywać żarcie, ochronę, obsługę w takim stopniu żeby coś jeszcze zostawało, a nie finansować wygody Vipów z zysków uzyskanych od zwykłych kibiców. Co to ma znaczyć? Skoro do miejsc Vip dopłacamy to po ch... takie miejsca. Jeżeli jednemu z drugim Vipowi marzy się luksus inny niż ma szeregowy kibic to niech buli i tyle.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 11.03.2024, 16:12
tutaj wypada sobie zadać pytanie:

a. czy dla klubu gorsze jest wyniesienie 50k pln w reklamówce z biedry przez patusa
b. czy może gorsze jest wyrzucenie w błoto (pseudo catering) 160k pln przez kombinatora
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.03.2024, 16:41
To tak żeby troche to realniej podliczyć. Jaro twierdzi, że u nas mecz się zwraca jeśli przyjdzie 16800 ludzi. Bilety ulgowe są od 33 do 49 zł a normalne od 40 do 59 zł, są tanie dziecięce ale ale też aby na rodzinny po 5 zł (mała pojemność), na inne sektory od 19 do 33 zł. No ale dzieci nie chodzi cała masa na mecze więc jakoś te ceny nie są problemem.
Myślę, że śmiało można liczyć średnią cenę biletu 40 zł

16800 x 40 zł = 672 tys zł

Koszt meczu z Widzewem przy frekwencji 27 tys to prawie 500 tys. Ale te koszty na ochronie i cateringu beda mniejsze przy 17 tys ludzi.

Jednak nawet tak to licząc no ni chuja to co on mowi nie ma racji bytu.
Ksiegowosc pierwsza klasa, czym on się różni od WSH? hahaha

Od 16800 odjął karnety, czyli 10 tys biletow na mecz = 400 tys przychodu. Nie dodał nawet ile klub na cateringu zarobi. No a jak o kosztach to juz dodany w to catering. Takze wtedy mu wychodzi te magiczne 16800 potrzebne aby to na 0 sie spinało.

Realnie koszt meczu z cateringiem to jakieś 400-450 tys. Takze wystarczy frekwencja (bilety + karnety) 10 tys ludzi = 400 tys + z cateringu przychód 50 tys (raptem kazdy by 5 zł musial wydac) i wszystko się bilansuje.

Nie wiem jak to robi ten magik, ze od dawien dawna jest wersja, że na meczu musi byc po 15-17 tys ludzi, ze organizacja meczu to tyle a tyle wynosi i jest ciężko.
Typ za każdym razem wliczał catering i wszystko w wydatki, a jako przychód jedynie koszty z biletów. No ....a mistrz.
drozd:
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.03.2024, 18:07
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
To tak żeby troche to realniej podliczyć. Jaro twierdzi, że u nas mecz się zwraca jeśli przyjdzie 16800 ludzi. Bilety ulgowe są od 33 do 49 zł a normalne od 40 do 59 zł, są tanie dziecięce ale ale też aby na rodzinny po 5 zł (mała pojemność), na inne sektory od 19 do 33 zł. No ale dzieci nie chodzi cała masa na mecze więc jakoś te ceny nie są problemem.
Myślę, że śmiało można liczyć średnią cenę biletu 40 zł

16800 x 40 zł = 672 tys zł

Koszt meczu z Widzewem przy frekwencji 27 tys to prawie 500 tys. Ale te koszty na ochronie i cateringu beda mniejsze przy 17 tys ludzi.

Jednak nawet tak to licząc no ni chuja to co on mowi nie ma racji bytu.
Ksiegowosc pierwsza klasa, czym on się różni od WSH? hahaha

Od 16800 odjął karnety, czyli 10 tys biletow na mecz = 400 tys przychodu. Nie dodał nawet ile klub na cateringu zarobi. No a jak o kosztach to juz dodany w to catering. Takze wtedy mu wychodzi te magiczne 16800 potrzebne aby to na 0 sie spinało.

Realnie koszt meczu z cateringiem to jakieś 400-450 tys. Takze wystarczy frekwencja (bilety + karnety) 10 tys ludzi = 400 tys + z cateringu przychód 50 tys (raptem kazdy by 5 zł musial wydac) i wszystko się bilansuje.

Nie wiem jak to robi ten magik, ze od dawien dawna jest wersja, że na meczu musi byc po 15-17 tys ludzi, ze organizacja meczu to tyle a tyle wynosi i jest ciężko.
Typ za każdym razem wliczał catering i wszystko w wydatki, a jako przychód jedynie koszty z biletów. No ....a mistrz.
ceny biletów podałeś brutto, odejmij vat
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 11.03.2024, 19:22
Jarosław też podawał brutto
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 11.03.2024, 21:29
Przecież padalec nie może powiedzieć że sporo zarobił, bo zaczną się w sekcie na X niewygodne pytania gdzie przepala ta kasę. Chyba że reklamówkę zamienił na neseser.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.03.2024, 22:22
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, że nie musiały. W klubie jest totalny bałagan.
Oferta biletowa na VIP wcale nie jest zawrotnie droga, a przede wszystkim zdecydowana większość osób tam, to zaproszeni goście. W obecnej sytuacji finansowanej normalny klub nie mógłby sobie pozwolić na generowanie aż tak potężnej straty w tym zakresie.
No, ale Wisła to klub wyjątkowy.
Zaproszeni goście to również ci z ramienia sponsorów, którzy płacą wystarczająco dużo żeby te żarcie się spłaciło i było na pensje dla Fazlagicia.

Nie mówmy więc o tym że miejsca dla VIP-ów się nie spłacają.

Zmierzam ponownie do tego że podawanie czystego zarobku na meczu to zwykły PR, aby nie robić z Wisły przedsiębiorstwa które może prężnie zarabiać na meczach.

A to że zarządzanie tym wszystkim i tak kuleje to absolutna racja.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 11.03.2024 o godz. 22:24.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 11.03.2024, 23:26
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Czyli żarcie dla VIP ów i dziennikarzy kosztuje 160 000? Zakładając że każdy VIP nażre się za 200 czyli załóżmy 5 kiełbas i 5 żurów. To wystarcza na 800 osób, ale jak przeżre za 100 to już na 1600 osób. Ile my tam tych VIPów mamy? No chyba, że tam spożywają wołowe policzki albo wargi łosia.

Skoro nie wliczył karnetów, to Skyboxów też pewnie nie, a w takim Skyboxie to wikt może kosztować i wtedy bym zrozumiał koszt cateringu w takiej skali. W innym wypadku to jest zwyczajna niegospodarność i dopuszczanie do dojenia klubu.

W normalnych warunkach nie powinno być elementu związanego z iwentem jakim jest mecz, na którym całościowo klub nie zarabia. Koszt miejsca Vip powinien pokrywać żarcie, ochronę, obsługę w takim stopniu żeby coś jeszcze zostawało, a nie finansować wygody Vipów z zysków uzyskanych od zwykłych kibiców. Co to ma znaczyć? Skoro do miejsc Vip dopłacamy to po ch... takie miejsca. Jeżeli jednemu z drugim Vipowi marzy się luksus inny niż ma szeregowy kibic to niech buli i tyle.
Nie wiem jak teraz ale jednym czasem jedzenie na Vip Gold było naprawdę spoko.Całkiem niezłe menu,jakieś wina,ciasta,desery.Tylko umówmy się nawet jak przyjechałeś 2 godziny przed mecze i po meczu zostałeś następne 2 godziny to i tak ciężko by było przejeść całą wejściówkę nawet jakbyś ze 3 dni wcześniej pościł.Nie sądzę po prostu by ktoś kupował bilet Vip żeby sobie pojeść i popić.Tym bardziej w strefie Silver gdzie za 225 zł dostajemy żeton na kiełbasę i kubek coli.Nawet jeśli założymy pewną ilość osób "na krzywy ryj" to i tak dalej nie sądzę aby główną motywacją pojawienia się na stadionie była darmowa wyżerka.Tym bardziej teraz kiedy słyszy się głosy,że na Vipach jedzenie dupy nie urywa.
Jednym zdaniem klub czy tam firma cateringowa ma problem z ogarnięciem rzeczy z którymi problemu nie miała 20 lat temu pani Halinka,kucharka na weselu w remizie a chwali się że trenera wybiera za pomoca AI
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 13.03.2024, 13:25
Jakie opinie po mailach od Socios i głosowaniach?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2024, 13:36
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Jakie opinie po mailach od Socios i głosowaniach?
Nikt nie spodziewał się Hiszpańskiej Inkwizycji...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów