|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
W sumie na szybko pisalem i zle to ujalem
![]() Sciagaja w jednym okienku kilku zagranicznych zawodnikow i chca wynikow juz teraz. Do tego sciagaja tych, ktorzy w klubach w ktorych grali byli rezerwowymi. Nie ma do tego czasu na zgranie jak mowil Zielinski, bo wynik musi byc juz teraz. Zobaczcie tych ktorzy teraz sa na topie w lidze. Maja w wiekszosci w skladzie Polakow. Moze nie ma u Nas super gwiazd ale nie uwierze ze nie ma mlodych, ktorzy beda lepsi od tych zagranicznych pseudogwiazdek. Sciagac mlodych Polakow i zgrywac ich, przynajmniej odchodzi problem komunikacji i aklimatyzacji. W tym widze sposob. Nic nowego niby i kazdy o tym wie, ale czemu do k*** nedzy nikt z "wielkich" tego nie robi? ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
||
przykład http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8429 niektórzy nawet chcieli go w Wiśle co z tego że ma juz 25 lat staty: 12-2
taka Polonia Bytom ma wpaść w wir podnoszenia stawek za tą "kopanine" i się wykoleić finansowo
w Wiśle jest strach przed wystawieniem choćby jednego młodego, Małecki najpierw na wypożyczeniu co nieco pokazał ale taki Burliga czy Mączyński, za mało dostawali w Wiśle szans, a i kiedy zagrali to jakoś specjalnie nie odstawali ja bym chciał wiedzieć ilu z zawodników ME wierzy, ale tak szczerze, że kiedyś zagraj w Wiśle grającej o mistrza
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 03.10.2010 o godz. 11:43.
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Powiedzmy sobie szczerze,ta Legia jest zwyczajnie słaba. Jest kilku dobrych grajków ale otoczeni są miernotami. Podobie jak u nas,tylko,że mimo wszystko my jesteśmy solidniejsi. Lepsi nie,ale solidniejsi. Myslę,że jest to kwestia ustawienia,nastawienia grajków, czego Skorża zrobić nie umie. Także dobór transferow nie jest za dobry a to także domena Skorży. Spieprzyć transfery, o tak, jest to już znak firmowy Maćka.
My mamy tą nadzieje,że Maaskant i Stan dokonają dobrych transferów na co są szansę widząc wokół jakich piłkarzy oni się obracali,gdzie przyjęcie,podanie i przegląd pola to podstawa. Na innych pewnie nawet nie zwracają uwagi. Z Skorżą jest ten probelm,że on nic nie poprawi. Pewnie,że wietrzy,robi porządki ale jak on ma kogoś w zamian ściągnąć to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Do tego jak Jóżwiak ma mu pomagać to horror gotowy. ITI jeśli chce coś z tą drużyną zrobić pozytywnego to musi wywalić Skorżę, Jóżwiaka i innych amatorów i śięgnąć po zachodnich specjalistów. No chyba,że chcą walić kasy ile wlezie a efektów zero. Póki co jest ok,bo kibice przychodzą ale ile to jeszcze może potrwać?dwa,trzy mecze i co wtedy? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jak chłopy potrafią grać w piłkę to o innych sprawach się nie dyskutuje. Tymczasem do Polski trafia rezerwowy, taki co w kadrze się nie mieścił, kolejny miał problemy z trenerem, inny przez pół roku klubu nie mógł znaleźć, następny 12 klubów w 6 lat zaliczył a napastnik w 10 lat 10 bramek strzelił. Aczkolwiek ciekawe jaką kare dostanie bo mocno po klubie pojechał.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 03.10.2010 o godz. 11:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Nasi piłkarze mają kilka tytułów mistrza polski więc nie gadaj że są tacy jak ci z Legi,na pewno nasi są lepszymi piłkarzami ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
którzy wasi piłkarze mają kilka tytułów MP
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Łobodziński !
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Przykro mi, ale nie do końca się zgadzam z poglądem Żurawskiego. Gdyby nie Ci zagraniczni piłkarze, to prawdopodobnie w pucharach, ogrywałyby nas kluby z San Marino. Naprawdę zapuściliśmy naszych piłkarzy do stopnia takiego, że byle jaki dosłownie zagraniczniak, jest dwa razy lepszy, jeśli rzetelnie go ocenimy. Owszem, że trafiają pomyłki i słabsi od naszych, ale oni nie zagrzewają u nas miejsca, nawet jeśli są tańsi. Zapytam, kogo Wisła ma kupić do ataku, pomocy i obrony z Polaków, aby liczyć się w pucharach
Kuba czy Lewandowski oraz paru innych grzejacych ławy zagranicą i kogo topowe kluby w Polsce miały do wyboru, nie mówiąc tu : do podziału piłkarzy polskich między siebie
Ostatnio edytowane przez kot : 03.10.2010 o godz. 12:47.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Może ktoś napisać co powiedział Żuraw o klubie i Basałaju?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
postawmy na rozwiązanie rodem z PZPNu, czekać aż się urodzę lepsi
![]() PS. tu akurat zgadzam się z kotem ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
przerabialiśmy już to przez 4-5 lat wyciągaliśmy praktycznie najlepszych z tej ligi jakoś wielkim sukcesem sie to skończyło biorąc pod uwagę jakie kwoty na to poszły zresztą teraz sytuacja sie mocno zmieniał teraz każdy klub ma kase Moim zdaniem za wcześnie na na skreślanie nowego trenera i graczy moim zdaniem jakos specjalnie gorzej nie gramy niz przez ostatnie 2 lata byłby Głowacki i Marcelo to pare punktów byłoby najprawdopodobniej więcej ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zurawski powiedzial ze przychodzac teraz do Wisly nie spodziewal sie ze w tak krotkim czasie )odkad wyjechal) mozna wszystko spieprzyc. On jak odszedl to Wisla byla na topie, byly mistrzostwa itp wiec on nawet nie analizowal plusow i minusow powrotu bo myslal ze Wisla zachowa swoja wielkosc. No a tearz jest wrecz zszkokowany jak to wszystko wyglada, ze jest rozsprzedaz, ze sa jacys obcokrajowcy z minimalistycznym nastawieniem (ze remis jest dla nich swietnym wynikiem podczas gdy dla Wielkiej Wisly remis to byla zawsze porazka), ze kazdy gada po swojemu, brak jest wiezi itp. Aha i mial jeszcze pretensje ze jak cos zle idzie to wina zawsze spada na Zurawia, Sobola i Brozka, a obcokrajowcy to swiete krowy bo jeszcze sie nie znaja, potrzebuja czasu itp.
Tyle z pamieci, caly program bedzie do sciagniecia gdzies z neta na bank. Ogolnie Basalaj dostal po mordzie ze hej ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Gdzie Ty widzisz Tymon lepszych graczy? Nie oslabiaj mnie. To takie samo mierne kalectwo jak u nas. Z tymi MP to tez strzeliles sobie w stope. Ja wiem ze jestes kibicem Wisly ale bez przesady.
Nasciagalismy i Wy tez nasciagaliscie hurtem jak z przeceny w Biedronce gosci, ktorych nikt inny zwyczajnie nie chce i w czym tutaj widzisz roznice? Do Polski nikt inny nie przyjedzie i jesli sadzisz ze to sa lepsi zawodnicy to spojrz na ich statystyki, potem na wyniki i przemysl sprawe. U Nas sciagneli byle kogo ( z wyjatkiem jednym ) u Was hurtem to samo ( tez z wyjatkami ) i nie widze tutaj roznicy. Roznice robi trener moim zdaniem. Na tyle ich "mobilizuje" ze przynajmniej remisuja. U Nas Maciek to umie co najwyzej powiedziec wierszyk. Legia i Wisla dala ciala z transferami, Legia i Wisla ma w skladzie nierobow ktorzy grac nie powinni a siedza w klubie i kasuja niezle pieniadze za zaslugi i chyba za nic wiecej. Taka jest prawda. Teraz odnosnie wpisu kota : Masz racje, ale nie do konca. Kluby i prezesi chca wynik osiagnac jak najszybciej. Maja kase, na pilce znac sie nie musza. Zatrudnia Skorze czy jakiegos magika z zagranicy bo ten pierwszy cos osiagnal a drugi nie jest z Polski. Mlodzi nie maja szans zagrac bo i po cholere skoro wladowalo sie xx kasy? Nie posadza goscia na lawce na dluzej bo to bylby strzal w stope, przyznanie sie do dania dupy z transferami. Nie czarujmy sie - o to wlasnie chodzi i nikt tego nie zrobi bo to jak pilowanie galezi na ktorej sie siedzi. Oczywiscie ze zagraniczni bywaja lepsi, ale nie moze byc tak ze na 1 Polaka przypada 20 zagranicznych chocby nie wiem jak dobrych. Sciagajac szrot z zagranicy i dostajac jako takie wyniki juz teraz, zabijamy rozwoj mlodych zawodnikow. Gdzie oni maja grac nawet te 20 minut , w ME? Nie zartujmy. Zagraniczni zawodnicy owszem ale: 1) Nie w takiej ilosci 2) Dokladnie sprawdzani przed zakupem, a nie plytka dvd, jeden mecz na zywo i jedziemy z koksem 3) Odrzucanie wysylanych lawinowo maili/faxow od nawiedzonych managerow. Kazdy wie o co chodzi. To nie promocja w TESCO. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Sorry, ale mnie osobiście śmieszą słowa Żurawskiego. Kto jak kto, ale on nie ma najmniejszego prawa krytykować kogokolwiek. Przecież on był NAJGORSZYM zawodnikiem w prawie każdym meczu w tym sezonie. Najgorszym. On nie walczy, nie biega, nie wychodzi na pozycję, zupełne NIC, zero. I jeszcze śmie krytykować kolegów z zespołu
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
kolego, uwierz że Żurawski nie miał na myśli Pajlicia ani żadnego innego zawodnika który zapierd** i chce COŚ pokazać, a mówił o tych, których miał na myśli, mniej więcej wiemy o kim mowa
100% racji i mojego osobistego poparcia dla tego co powiedział Żurawski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dubi to według Ciebie "mniej więcej" kogo miał na myśli Żuraw?
![]()
What's new?
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/5659 - Macie tych swoich zagranicznych "lepszych" ... To jest ZENADA.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wątpię szczerze mówiąc. Czytałem gdzieś wczoraj wywiad z Maaskantem, gdzie mówi, że ten Stan przed zaproponowaniem go do Krakowa nigdy z nim nie rozmawiał, totalnie się nie znali. Czyli to raczej taki przypadkowy desant do kraju trzeciego świata...
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Prosze, tutaj wywiad z Markiem Koniarkiem, z 6 lipca 2010 : Cytat:
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
A teraz przyjemniejsza sprawa: Pierwszy gol, drugi gol, trzeci leci Trzy do zera na tablicy się świeci Co za szał, co za szał co za radość Ta drużyna z Warszawy to słabość lalalalalalalalala..... Mecz z wynikiem do przewidzenia, Lechia skoncentrowana taktycznie, Legia kilka składnych akcji. Kolejna bramka tracona po bliźniaczej akcji(GKS Legia, Legia 0-2 Lechia). Pan Astiz o ogromnym potencjale nie potrafi pokryć zawodnika i Legia traci bramkę. Doping z nasz strony niezły choć przerywany, ze strony Legii dobry od początku drugiej połowy do straty bramki, na minus brak różnorodności. Zaś ochrona albo się ogarnęła po interwencji Dery albo poznaniacy coś wyolbrzymili. U nas wszystko przebiegło w miarę sprawnie ps. Dobrze że jest ta przerwa na reprezentację bo piłkarze zdarzą się zdystansować do ostatnich wyników i nie zlekceważą Arki. Oby do przodu ;]
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 03.10.2010 o godz. 15:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Walnij jeszcze z 10 rotfli i lolów, to może przykryje, że głupotę napisałeś... EDIT: Kuchenkorz dostaje od GKS-u po, trzeba powiedzieć, problematycznym rzucie wolnym pośrednim z pola karnego. IMHO niesłusznego, ale i tak bełchatowianie mieli kilka sytuacji, po których powinni prowadzić i to wyżej.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 03.10.2010 o godz. 15:16.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
||
|
Już wskazuję :
Cytat:
Cytat:
Po drugie sam mnie obraziłeś za pośrednictwem monitora więc to ostatnie Twoje zdanie jest też chyba do Ciebie. Po trzecie jeśli moderatorzy mają odpowiednio zareagować na "obrażanie kibica Lechii"(wg Ciebie) to mam nadzieję że również prawidłowo zareagują na obrażanie kibica Wisły.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 03.10.2010 o godz. 15:21.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Naprawdę ładny mecz w Bełchatowie, nie to co wczorajsza żenada na Ł3 (chyba ostatni mój mecz na żywo w tej rundzie, szkoda na to nerwów). W chwili obecnej mam nadzieję, że MP będzie Bełchatów, albo Jaga.
A całe trio Legia, Wisła, Amica niech zajmie bezpieczne miejsca 12-14.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.10.2010 o godz. 15:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ładna jest ta druga połówka bo pierwsza to kopanina bez ładu i składu. Amica znów słaba w drugiej połowie że zęby bolą.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że Amica odpuszcza sobie ligę i chce coś ugrać w LE,ale mogę się gurboooooo mylić
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Miejsca "małej trójki" po 8-miu kolejkach:
6. Wisła 8-13. Amica 11-13. Legia PS. Odpuszcza sobie? Przecież nasza liga jest taka mocna, a w LE grają słabi rywale typu Juve, czy RBS ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
||
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 03.10.2010 o godz. 15:45.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
no i leszek poległ
nie żebym się martwił, ale jak tak dalej pójdzie to się skończy w 1 lidze ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|