The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2010, 00:15
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie ot tak po prostu. Na zasadzie polska Repra rozjechałaby Ugandę. Potem Legia czy inny Ruch wylosuje Debreczyn i będzie zdziwienie.
Ten sam Debreczyn co kilka godzin temu przegrał 0:5 u siebie z Metalistem Charków w LE?
Co ma poziom reprezentacji do poziomu klubów, w których gra coraz więcej obcokrajowców ( wpierwszych "11" czołowych zespołów E-klasy +/- połowa składu to cudzoziemcy).

Oczywiście, że polska liga jest mocniejsza od węgierskiej pod względem sportowym, o czym świadczy ranking UEFA. Pod względem finansowym ta różnica jest jeszcze większa. Infrastrukturą sportową czy frekwencją na stadionach też w najbliższych latach znacznie odskoczymy, co powinno przełożyć się na jeszcze większą dysproporcję w zakresie finansów i dalej w wynikach w Europie.

Co do meczu Lecha to na pewno Wielkopolanie zasługują na gratulacje. Jeśli natomiast porównujemy ten wynik do meczów Wisły sprzed 8 lat to trzeba przyznać, że 3:3 z Juve jest nieco większym osiągnięciem niż 3:3 z Lazio bo przeciwnik bardziej renomowany, ale wg mnie bezwzględnie najlepszym meczem polskiej drużyny w pucharach w ostatnich 15 latach jest wygrana na dawnym Arena auf Schalke 4:1.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.09.2010, 00:30
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że polska liga jest mocniejsza od węgierskiej pod względem sportowym, o czym świadczy ranking UEFA. Pod względem finansowym ta różnica jest jeszcze większa. Infrastrukturą sportową czy frekwencją na stadionach też w najbliższych latach znacznie odskoczymy, co powinno przełożyć się na jeszcze większą dysproporcję w zakresie finansów i dalej w wynikach w Europie.

.
E tam..ranking nie uwzględnia ostatniego roku gdzie Debreczyn grał w LM, nie wiem ile się za to punktów dostaje ale pewnie w przyszłym roku nas wyprzedzą.Finanse,frekwencja mnie nie obchodzi bo rozmawiamy tu o kwestiach czysto piłkarskich a tu niestety nie ma w zasadzie żadnych argumentów żeby stwierdzić że nasza liga jest mocniejsza.
Ok można powiedzieć że gra więcej reprezentantów, że sumy osiągane za grajków z naszej ligi są większe itp ale nie ma to żadnego przełożenia na naszą grę w pucharach i ten dzisiejszy sukces Amiki tego przecież nie zmienia.

Można powiedzieć że obie są równie słabe, co nie zmienia faktu że już niedługo powinniśmy ich zdystansować bo faktycznie oprócz tego że na arenie międzynarodowej prezentujemy się równie słabo, to mamy większe możliwości rozwoju.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.09.2010, 00:44
1q2 napisał(a):Wyświetl post
E tam..ranking nie uwzględnia ostatniego roku gdzie Debreczyn grał w LM, nie wiem ile się za to punktów dostaje ale pewnie w przyszłym roku nas wyprzedzą.Finanse,frekwencja mnie nie obchodzi bo rozmawiamy tu o kwestiach czysto piłkarskich a tu niestety nie ma w zasadzie żadnych argumentów żeby stwierdzić że nasza liga jest mocniejsza.
Ok można powiedzieć że gra więcej reprezentantów, że sumy osiągane za grajków z naszej ligi są większe itp ale nie ma to żadnego przełożenia na naszą grę w pucharach i ten dzisiejszy sukces Amiki tego przecież nie zmienia.

Można powiedzieć że obie są równie słabe, co nie zmienia faktu że już niedługo powinniśmy ich zdystansować bo faktycznie oprócz tego że na arenie międzynarodowej prezentujemy się równie słabo, to mamy większe możliwości rozwoju.
Z uwzględnieniem tego sezonu liga polska ma 13,6(6) pkt, a madziarska równe 8. To spora różnica. Możemy oceniać poziom lig "na oko" czy też wg wybranych wyników jednej czy drugiej drużyny z danej ligi albo na podstawie jakichś wiarygodnych wskaźników - a takim jest wg mnie ranking UEFA. Ja wybieram tę drugą opcję.

Jeden awans jednaj czołowej ekipy do LM (zresztą po zwycięstwach z raczej słabymi rywalami) nie może być wyznacznikiem poziomu całej ligi.

O finansach i frekwencji pisze w kontekście najbliższej przyszłości - powinno się to przełożyć to na wyniki. Tylko tyle.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.09.2010, 00:47
O ile mnie pamiec nie myli, to nie tylko Juventus slabiutki, ale i Lech...jakie wyniki Poznaniacy notowali przed tym spotkaniem? Jak sie prezentowali? Spotkaly sie dwie ekipy, ktore sa w dolku...a nie tylko jedna z Wloch. Zreszta, to typowa cecha Polakow, zwlaszcza kibicow pilkarskich...jesli reprezentacja Polski lub jakis klub zwycieza bardziej renomowanego przeciwnika, to oznacza ze tamci napewno byli bez formy(nie biorac pod uwage formy wlasnego zespolu) lub zlekcewazyli przeciwnika. Poprostu na 10 spotkan, zdarzy sie czasem, ze ten slabszy wygra 1 lub 2 spotkania, inne zremisuje, a wiekszosc przegra. W tym dniu Lech dobrze gral i wywiozl bardzo dobry wynik.
Odpowiedz cytując
TOMAY1979
Banita

Od: 09.2010

Stary 17.09.2010, 07:15
julo napisał(a):Wyświetl post
A co to mnie obchodzi jakiś Lech ? My jutro mamy ważny mecz ! I tym sie emocjonuje, WRACAMY NA R22.

mimo wszystko jako kibic oglądałem mecz, oczywiście trzymałem kciuki za Juve bo z dwojga złego wole Juve niż Lecha. Choć nadętych włochów też nienawidze. Spotkała ich niemiła niespodzianka, bo już ostatnie minuty chcieli przytrzymać wynik i wydawało sie że kontrolują sytuację. Zostali skarceni. Jak znam życie to będzie to obtrąbione w mediach.

W dupie mam punkty, po co komu rozstawienie jak sie przegrywa z niżej notowanym Pytam sie po co ? W życiu nie będe kibicował jakiemuś Lechowi w pucharach i nikt mnie do tego nie przekona jakimiś punkcikami które trzeba podzielić na 3, a ten wynik jeszcze może pomnożyć przez 0.01. Bez jaj.
To jak byś mi mówił żeby zamiast zwykłej coli kupił cole light i wysłał SMS-a za 4.66zł bo z tego jeden grosz idzie na biedne dzieci z Etiopii. 10lat czekamy i liczymy te punkty i nic z tego nie ma.
Nie ma to jak prawdziwy kibic polskiej pilki
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.09.2010, 07:57
TOMAY1979 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma to jak prawdziwy kibic polskiej pilki
A co to za klub ta "polska piłka " ? Jakiś nowy twór misiów z netu ?
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 17.09.2010, 08:06
Słabość polskiej piłki przejawia się min. tym, że zostaje przełożony niedzielny mecz Amika-Groclin, powiedzcie mi z jakich powodow jest to zrobione?

Czyzby MISZCZ POLSKI nie moze zagrać po tak ciężkim wysiłku i musi regenerować się tydzień
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Stary 17.09.2010, 08:12
No tak, po tym meczu to pewnie myślą że wszyscy im zrobią loda z połykiem.
Panienki, niech idą na odnowę biologiczną, i dostaną 3 dni wolnego, tak sie biedne zmęczyły. Wogóle to trzeba cały terminarz pozmieniać dla Lecha, przeciez cała Polska im "kibicuje"...
Prędzej bym zdechł niż sie tak poniżył.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.09.2010, 08:21
vaazon napisał(a):Wyświetl post
btw oto komentarz jednego Włocha na temat zespołu Lech Poznań.
(tłumaczenie by Google)
3 do 3 w domu z zespołem bezkręgowców mózgu ... Go fuck! Dzięki za rozczarowania, że przycięte do listopada 2009 r., dzięki ... Murzynów, którzy nie mogą wrócić do obrony i Marotta gówna, które sprzedaje i kupuje panchinari Diego Martinez jako 12000000 ...
xD
Po co przytaczasz komentarz dziecka neostrady made in italy? Niech się cieszą włosi z remisu bo jakby nie ta bramka pod koniec I połowy to pewnie zupełnie innaczej by się potoczył mecz i raczej Lech wygranej by sobie nie odebrał prowadząc 2:0 po 45 minutach.

Ja tam życze Lechowi żeby jak najdalej zaszedł w Lidze Europy.Nie tylko ze względu na dobro polskiej piłki ale także Wisły Kraków - nie ma co się oszukiwać im dłużej poznaniacy będą grać w rozgrywkach europejskich i im więcej sił tam zostawią tym słabsi będą w polskiej lidze bo nie mają 22 równorzędnych piłkarzy aby pogodzić ekstraklase i LE.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.09.2010, 08:31
lucekj napisał(a):Wyświetl post
Słabość polskiej piłki przejawia się min. tym, że zostaje przełożony niedzielny mecz Amika-Groclin, powiedzcie mi z jakich powodow jest to zrobione?

Czyzby MISZCZ POLSKI nie moze zagrać po tak ciężkim wysiłku i musi regenerować się tydzień
Z tego co mi wiadomo mecz został przełożony z powodu koncertu Stinga..

Cytat:
- Termin inauguracyjnego występu Lecha w fazie grupowej LE oznaczał, że swoje ligowe spotkanie poznaniacy mogliby rozegrać w niedzielę, 19 września. To jednak było niemożliwe z uwagi na organizację przez miasto Poznań koncertu Stinga, dlatego musieliśmy przełożyć mecz z warszawską Polonią. Najbliższym możliwym terminem był dopiero 10 listopada - powiedział rzecznik prasowy Ekstraklasy SA Adrian Skubis.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 17.09.2010, 08:48
Piekny wynik Amiki.
Pogratulowac.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 17.09.2010, 09:06
domenica90 napisał(a):Wyświetl post
Zaraz ci "wierni kibice" każą ci się przerzucić na Lecha
do mnie pijesz? Bo mi już ręce opadają. Bo jak jakiś mis malinowy pisze
Cytat:
naprawdę, robią to , czego Wisła w niedalkiej przeszłosci w swych najlepszych latach nie potrafiła wykonać.
to mnie trafia, i zgodnie z prawdą prostuje, że Wisła w bliskiej przeszłości osiągała takie same wyniki w europie jak nie lepsze, a biorąc pod uwagę całą historię to Lech nawet razem z Amicą nie pierdną.
Drugi potem pisze
Cytat:
Nie trzeba, jarajmy się dalej minionymi czasami świetności Wisły
Więc po co się chłop ma frustrować, niech będzie kibicem "polskiej piłki klubowej". Sugestia żeby się przerzucił była tylko dla jego dobra, nie będzie musiał być z drużyną w gorszych chwilach, zawsze jakiś klub będzie na topie. Oszczędzi sobie nerwów. Oczywiste jest, i tak jest na całym świecie, że kluby mają lepsze i gorsze momenty w swojej historii. A jak ktoś pisze, że czas Wisły już minął, to myślałem że obowiązkiem każdego wiślaka jest zareagowanie. Widocznie się pomyliłem.

A tak w ogóle, to mam wrażenie, że prawdziwy kompleks do Lecha to mają właśnie Ci, którzy tak się do niego trzepią. Ja mecz oglądnąłem, przetarłem oczy ze zdumienia w pierwszych 30 minutach jak każdy kto zna nasze realia, potem w zasadzie wróciło do normy, w 92 minucie aż gwizdnąłem że taka brama wpadła. Koniec meczu, szybka myśl - zaskoczenie, a potem ciekawość co pokaże PSG. Ani mnie ziębi ani parzy ten wynik, niech sobie Lechici poczują to co my kilka lat temu, zarówno Ci co byli w Rzymie czy Gelsenkirchen, jak i ci przed tv. Wiem, że za kilka lat, może nawet za rok, to my będziemy na ich miejscu. A Wy się pucujecie do nich bo wam żal dupę ściska że to nie Wisła, zapominacie że to Wisła jest dużo bardziej utytułowanym klubem w Polsce, .pierdo.i.cie o jakichś minionych latach świetności . . .
Ostatnio edytowane przez witeq : 17.09.2010 o godz. 09:12.
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 17.09.2010, 09:19
Dobre mecze Lecha pokazują, że da sie powalczyć w Europie tylko nie mozna przed pucharami drużyny osłabiać (ten sezon) i źle przygotowywać (poprzedni sezon). Szkoda właśnie tych 2 ostatnich sezonów straconych dla Wisły w pucharach bo droga do Europy nie jest wcale taka długa, a już szczególnie mistrza kraju.
Odpowiedz cytując
TOMAY1979
Banita

Stary 17.09.2010, 09:33
No tak, po tym meczu to pewnie myślą że wszyscy im zrobią loda z połykiem.
Panienki, niech idą na odnowę biologiczną, i dostaną 3 dni wolnego, tak sie biedne zmęczyły. Wogóle to trzeba cały terminarz pozmieniać dla Lecha, przeciez cała Polska im "kibicuje"...
Prędzej bym zdechł niż sie tak poniżył.
Twoja krotkowzrocznosc mnie poraza oni graja dla dobra naszej pilki zapewne inaczej bys pisal gdyby Wisla grala tam zamiast Lecha ...troszke obiektywizmu...graja dla naszego rankingu mam nadzieje ,ze niebawem zaraja dwie polskie druzyny klubowe w rozgrywkach grupowych chocby LE ..
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.09.2010, 09:36
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Po co przytaczasz komentarz dziecka neostrady made in italy? Niech się cieszą włosi z remisu bo jakby nie ta bramka pod koniec I połowy to pewnie zupełnie innaczej by się potoczył mecz i raczej Lech wygranej by sobie nie odebrał prowadząc 2:0 po 45 minutach.

Ja tam życze Lechowi żeby jak najdalej zaszedł w Lidze Europy.Nie tylko ze względu na dobro polskiej piłki ale także Wisły Kraków - nie ma co się oszukiwać im dłużej poznaniacy będą grać w rozgrywkach europejskich i im więcej sił tam zostawią tym słabsi będą w polskiej lidze bo nie mają 22 równorzędnych piłkarzy aby pogodzić ekstraklase i LE.
A czym to się różni od "wy jesteście gwiazdorami, przegrywacie z frajerami"? Na mecze Wisły chodzą dzieci neostrady? Polskie drużyny dla włoskich są tym, czym dla nas azerskie czy maltańskie, nie myśl, że jakiś kibic Juve, Milanu czy innego Interu po remisie z polskim klubem będzie się zachwycał grą przeciwnki, i cieszył, że udało się odrobić 2 bramkową stratę i nie przegrać.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.09.2010, 09:39
Pisałem zaraz po losowaniu Amiki,że jedyne punkty jakie mogą zdobyć to właśnie z Włochami. Oni tradycyjnie lekceważą swoich rywali, oczywiście jeśli nie są oni z Anglii lub innego silnego piłkarsko kraju. Bo z Anglii to wiadomo, United - Roma 7 i do domu. Nie oglądałem pierwszej połowy i gdy zobaczyłem wynik to w sumie też o dziwo zaskoczony nie byłem. Początek drugiej połowy to masakra w wykonaniu Juventusu. Robili z Amiką co chcieli. Strzelili jedną, później genialne uderzenie "Alexa"i wydawałoby się,ze pozamiatane. Sądziłem,że będą nadal cisnęli a oni niby coś tam grali na nadzwyczajnym luzie jak dla mnie. Zamiast szanować piłkę to bawili się w jakieś przebijanie, takiej gonitwy nie widziałem dawno. I tak w sumie z niczego poszła kontra i bajeczny strzał tego na R. Super brama. Teraz Makarony coś tam mogą narzekać,kogo to interesuje. Zgubiła ich pycha i pewność siebie. Remis super wynik,tym bardziej u Włochów. Pewnie,że co niektórzy będą na świecie, w Europie deprecjonować ten wynik, ich problem. Wiadomym jest,że gdyby Juventus zagrał o życie to po pół godzinie Amika byłaby zmiażdżona. Zagrali nędzę do tego z lekceważeniem i zapłacili za to cenę. Teraz Włochy się z nich śmieją, zasłużyli sobie na to. Jest to duży plus dla naszej piłki, mówi się o niej w pozytywnym znaczeniu. W rewanżu też rożnie może być,tym bardziej,że jak Juve będzie kiepsko grał w lidze to w ogóle odpuszczą LE. Ale tak jak mówię,nie ma co patrzyć na frajerów tylko ich lać jak się da. Druga sprawa to taka,że prezes Juventusu publicznie mówi,że gra w LE to dla nich w sumie kara. No to jeśli kara to nich odda miejsce komuś dla kogo będzie to frajda. Platini powinien coś z tym zrobić. Bo to nie pierwsze takie gadki Włochów.

Teraz Amikę o ironio jak dla mnie czekają baty od dużo słabszego niż Juve Salzburga. Różniej rozjedzie ich City i tyle bajki.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 17.09.2010 o godz. 09:43.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 17.09.2010, 09:45
Proud napisał(a):Wyświetl post
Na jakiej podstawie wnosisz?
Ja wnosiłem na podstawie rankingu UEFA, który to jednoznacznie udowadnia, koledzy dodali inne argumenty.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 17.09.2010, 09:49
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Teraz Amikę o ironio jak dla mnie czekają baty od dużo słabszego niż Juve Salzburga. Różniej rozjedzie ich City i tyle bajki.
Salzburg teraz jest w masakrycznym kryzysie, właściwie nie strzelają bramek, jak za dwa tygodnie będą w formie takiej jak aktualnie będą spokojnie do puknięcia dla Lecha, taka prawda. A tak nawiasem mówiąc, może nie do końca pod temat, ale pewien piłkarz naszej reprezentacji...

http://www.youtube.com/watch?v=Yp7vtlQh7Vg

...zagrał chyba swój ostatni mecz w sezonie, szkoda.
Odpowiedz cytując
TOMAY1979
Banita

Stary 17.09.2010, 09:51
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Pisałem zaraz po losowaniu Amiki,że jedyne punkty jakie mogą zdobyć to właśnie z Włochami. Oni tradycyjnie lekceważą swoich rywali, oczywiście jeśli nie są oni z Anglii lub innego silnego piłkarsko kraju. Bo z Anglii to wiadomo, United - Roma 7 i do domu. Nie oglądałem pierwszej połowy i gdy zobaczyłem wynik to w sumie też o dziwo zaskoczony nie byłem. Początek drugiej połowy to masakra w wykonaniu Juventusu. Robili z Amiką co chcieli. Strzelili jedną, później genialne uderzenie "Alexa"i wydawałoby się,ze pozamiatane. Sądziłem,że będą nadal cisnęli a oni niby coś tam grali na nadzwyczajnym luzie jak dla mnie. Zamiast szanować piłkę to bawili się w jakieś przebijanie, takiej gonitwy nie widziałem dawno. I tak w sumie z niczego poszła kontra i bajeczny strzał tego na R. Super brama. Teraz Makarony coś tam mogą narzekać,kogo to interesuje. Zgubiła ich pycha i pewność siebie. Remis super wynik,tym bardziej u Włochów. Pewnie,że co niektórzy będą na świecie, w Europie deprecjonować ten wynik, ich problem. Wiadomym jest,że gdyby Juventus zagrał o życie to po pół godzinie Amika byłaby zmiażdżona. Zagrali nędzę do tego z lekceważeniem i zapłacili za to cenę. Teraz Włochy się z nich śmieją, zasłużyli sobie na to. Jest to duży plus dla naszej piłki, mówi się o niej w pozytywnym znaczeniu. W rewanżu też rożnie może być,tym bardziej,że jak Juve będzie kiepsko grał w lidze to w ogóle odpuszczą LE. Ale tak jak mówię,nie ma co patrzyć na frajerów tylko ich lać jak się da. Druga sprawa to taka,że prezes Juventusu publicznie mówi,że gra w LE to dla nich w sumie kara. No to jeśli kara to nich odda miejsce komuś dla kogo będzie to frajda. Platini powinien coś z tym zrobić. Bo to nie pierwsze takie gadki Włochów.

Moge sie z Toba zalozyc ze z Salzburgiem nie przegraja u siebie....
dla sprostowania nie widzialem w TV na monitorze AMICA....buhah wiem wiem zlosc przemawia przez te posty dla mnie bedac obiektywnym kibicem zycze im jak najlepiej
Odpowiedz cytując
TOMAY1979
Banita

Stary 17.09.2010, 09:54
lucekj napisał(a):Wyświetl post

Musi bo na stadionie odbywa sie koncert STINGA na otwarcie stadionu
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.09.2010, 10:00
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Ja wnosiłem na podstawie rankingu UEFA, który to jednoznacznie udowadnia, koledzy dodali inne argumenty.
A ja na podstawie tego, że mieli drużynę w LM, uważam że są ligą o podobnym poziomie. W praktyce wypadają lepiej. W teorii my wyglądamy lepiej.
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Stary 17.09.2010, 10:01
Twoja krotkowzrocznosc mnie poraza oni graja dla dobra naszej pilki zapewne inaczej bys pisal gdyby Wisla grala tam zamiast Lecha ...troszke obiektywizmu...graja dla naszego rankingu mam nadzieje ,ze niebawem zaraja dwie polskie druzyny klubowe w rozgrywkach grupowych chocby LE ..

A no tak... dwie polskie drużyny w pucharach. Wtedy jeśli jedna przegra, można kibicować drugiej. Super.

MY jesteśmu KIBACAMI WISŁY KRAKÓW i głębokim poważaniu mam jakieś punkciki że niby dla dobra polskiej piłki. Co to Kur#@a jest ? Co to za nowy internetowy twór ? W jakiej lidze gra ?
Śledzisz wogóle temat @Witka? Myślisz że inne kraje też nie zdobywają tych śmiesznych punkcików ? Co rok sie oddalamy i jakieś 3-3 w jednym meczu niczego nie zmieni. A Lech to dla mnie są śmiertelni wrogowie, którzy mają nas za śmieci, trzymają z Cracovią i jadą po nas przy każdej okazji jak po łysej kobyle a ty mi tu piepszysz o jakiś farmazonach. Weź sie przerzuć na ten swój nowy klub - "dobro polskiej piłki" i kibicuj na zmiane temu klubowi, któremu lepiej idzie w pucharach. Kibicu w papciach przed TV.
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 17.09.2010, 10:16
Proud napisał(a):Wyświetl post
A ja na podstawie tego, że mieli drużynę w LM, uważam że są ligą o podobnym poziomie. W praktyce wypadają lepiej. W teorii my wyglądamy lepiej.
oj tam takie porównania. Polska też miala drużyne w LM, chociaz juz nikt tego nie pamięta. Za to wszyscy powinnismy pamiętać jaką drogę do LM miał Debrecen. W grupie 6 porażek, a bramki strzelili tylko w meczach z Fiorentiną. W tym roku znów trafili na Levadie!, potem w IVR LE Litex Lovecz (w zeszlym roku Levski Sofia) masakra totalna ... w grupie już dostali 5:0 w dupę od Charkowa.

Poza tym dominacja Debrecenu w lidze Wegierskiej jest zasadnicza 5 tytułów w 6 ostatnich sezonach, podobnie jak na Białorusi ostatnie sukcesy BATE to też 4 tytuły z rzędu w lidze. Nasza liga raczej nie zmierza w kierunku dominacji 1 klubu.
Ostatnio edytowane przez Neon : 17.09.2010 o godz. 10:40.
Odpowiedz cytując
TOMAY1979
Banita

Stary 17.09.2010, 10:29
A no tak... dwie polskie drużyny w pucharach. Wtedy jeśli jedna przegra, można kibicować drugiej. Super.

MY jesteśmu KIBACAMI WISŁY KRAKÓW i głębokim poważaniu mam jakieś punkciki że niby dla dobra polskiej piłki. Co to Kur#@a jest ? Co to za nowy internetowy twór ? W jakiej lidze gra ?
Śledzisz wogóle temat @Witka? Myślisz że inne kraje też nie zdobywają tych śmiesznych punkcików ? Co rok sie oddalamy i jakieś 3-3 w jednym meczu niczego nie zmieni. A Lech to dla mnie są śmiertelni wrogowie, którzy mają nas za śmieci, trzymają z Cracovią i jadą po nas przy każdej okazji jak po łysej kobyle a ty mi tu piepszysz o jakiś farmazonach. Weź sie przerzuć na ten swój nowy klub - "dobro polskiej piłki" i kibicuj na zmiane temu klubowi, któremu lepiej idzie w pucharach. Kibicu w papciach przed TV.
Skad Ty mozesz wedziec jakim jestem kibicem ? ja z szacunkiem Ciebie nie obrazam od kibica w papciach przed TV proste nie kazdy jedzie kazdemu i nie kazdy zniza sie do tego poziomu wszytko w temacie .
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 17.09.2010, 10:29
meczu mnie oglądałem ale po skrócie /wyniku lekka zazdrość jest że My o takich emocjach możemy tej jesieni tylko pomarzyć

świetny wynik
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 17.09.2010, 10:34
Skad Ty mozesz wedziec jakim jestem kibicem ? ja z szacunkiem Ciebie nie obrazam od kibica w papciach przed TV proste nie kazdy jedzie kazdemu i nie kazdy zniza sie do tego poziomu wszytko w temacie .
Masz bilet na dzisiejszy mecz? Jesli nie, to pędź do WŚ i przestań wypisywać głupoty. Jeśli bilet już masz, wyjdź na spacer i zastanów się czy odpowiedniemu klubowi kibicujesz.

Skąd sie biora tacy ludzie?
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Stary 17.09.2010, 10:36
@TOMAY1979, słuchaj, po takiej gadce jaką wstawiasz takie wyciągnąłem wnioski. Widocznie nie byłeś na wyjeździe w Poznaniu, nie wiesz jakie mamy stosunki z Pyrami. Jak można im kibicować czy to w pucharach czy w lidze będą kibicem Wisły ? Tak sie zachowują kibice którzy oglądają raz na kilka miesięcy jakiś mecz, czy to reprezentacji czy jakieś puchary. Dla nich to jest tylko rozrywka przed TV.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.09.2010, 10:50
Neon napisał(a):Wyświetl post
oj tam takie porównania. Polska też miala drużyne w LM, chociaz juz nikt tego nie pamięta. Za to wszyscy powinnismy pamiętać jaką drogę do LM miał Debrecen. W grupie 6 porażek, a bramki strzelili tylko w meczach z Fiorentiną. W tym roku znów trafili na Levadie!, potem w IVR LE Litex Lovecz (w zeszlym roku Levski Sofia) masakra totalna ... w grupie już dostali 5:0 w dupę od Charkowa.
Bo mieli LM w zeszłym roku a nie wieki temu , tak ciężko to zrozumieć?
Na dziś jesteśmy tak samo dupianą ligą i tyle a to że oni byli w stanie wygrać z Levadią a my nie to chyba świadczy o nich na plus a nie na minus
Tam są 3 drużyny które spokojnie mogły by powalczyć z naszą czołówką, zresztą jedna z nich wyeliminowała w tym sezonie Montperier(5 zespół l francuskiej).
Tu na prawdę nie ma się co licytować bo to jak porównanie trabanta z maluchem - i jedno i drugie jest nic nie warte

A co do kibicowania temu czy tam temu - ludzie, kibicujcie sobie komu chcecie ale zostawcie to dla siebie - nie róbcie tu wiochy.Było to mówione już 100 razy.
Odpowiedz cytując
TOMAY1979
Banita

Stary 17.09.2010, 11:35
@TOMAY1979, słuchaj, po takiej gadce jaką wstawiasz takie wyciągnąłem wnioski. Widocznie nie byłeś na wyjeździe w Poznaniu, nie wiesz jakie mamy stosunki z Pyrami. Jak można im kibicować czy to w pucharach czy w lidze będą kibicem Wisły ? Tak sie zachowują kibice którzy oglądają raz na kilka miesięcy jakiś mecz, czy to reprezentacji czy jakieś puchary. Dla nich to jest tylko rozrywka przed TV.
Z calym szacunkiem dla Was skad wiecie komu ja kibicuje?
ja pisze ogolnie wiem jakie sa kosy i uklady bo jestem kibicem Lecha teraz to z calym szacunkiem przyznam ale tez bede kiicowal kazdej innej druzynie Polskiej w pucharach moze tez tym sie roznimy od siebie nie kazdy moze strawic to ,ze np.druzyna przeciwna gra w pucharach.
Ostatnio edytowane przez TOMAY1979 : 17.09.2010 o godz. 11:37.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 17.09.2010, 11:39
Musi bo na stadionie odbywa sie koncert STINGA na otwarcie stadionu
nie ma to jak dobra wymówka,

już to wiedze jak w innych poważnych ligach odwołują mecz bo jakiś koncert będzie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów