|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
co w tym Śląsku jest nie tak, że ciągle nie mogę czegoś większego ugrać?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tarasiewicz?
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Śmieję siętaki durny Kowalczyk z tego Zielińskiego, ale on jak na wuefistę niezłe ma wyniki. Lepsze jak jego idol Januszek W. którego sukcesem było kupienie MP w 1993 roku... Lech się rozkręca i będzie ciężko z nimi jeszcze w tym sezonie.
Jutro Ruch-Legia i ciekaw jestem czy Fornalik zmobilizuje swoich pilkarzy po derbach. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ten sam problem jest chyba w Lechii, obaj się już wypalili według mnie.Może potrzeba kogoś młodego? patrząc na Śląsk mają dobry skład.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Niech sobie sprowadzą takiego trenera jak my
![]() Nie muszą być z 1 lig. Może być np z włoskiej Serie B, czy drugiej Bundesligi. Zagraniczni szkoleniowcy mają taką samą przewagę nad polskimi trenerami jak tamci piłkarze nad naszymi. To nie jest jednostronne, że polscy trenerzy są super tylko nie mają materiału. Obydwie strony są tak samo słabe ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Tarasiewicz, Kafarski, Michniewicz, Ulatowski itp. to po prostu przeciętni ligowi trenerzy. A ile znaczą nasi trenerzy świadczy ich liczba za granicą ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie spierd.lcie tych statystyk !! PS. Oglądam sobie mecz Ceseny z Milanem 2-0 na razie. I jak patrzę na tą patologię na trybunach, która zamiast się cieszyć i bawić to siedzi jak na pogrzebie i żre mozarelle zamiast słonecznika, to jestem dumny, że My Wiślacy drzemy ryja na stadionie.
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 12.09.2010 o godz. 08:58.
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Faktycznie, zwracam honor Pasom. Zagłębie miało jeszcze gorszy start niż oni. 0-4 z Legią, 1-4 z nami, 1-4 z Piastem, 0-1 z Ruchem i 0-2 z Arką. Po 5 meczach 5 porażek, bramki 2-17. Ostatecznie zajęli bezpieczne, 10 miejsce.
Pierwsze punkty zdobyli w 6 kolejce, wygrywając z Polonią na Konwiktorskiej. Potem remis, porażka, remis, remis, porażka, zwycięstwo (Polonia Bytom), zwycięstwo (Odra), remis. W I rundzie zdobyli zaledwie 12 punktów, utrzymali się dzięki świetnej wiośnie. Pasy mają bilans 5-14. Cracovia ma jednak bardzo trudną sytuację. Ciężko oczekiwać, by objawił się im duet napastników równie skuteczny jak Traore-Micanski, którzy zapewnili Miedziowym ponad 20 punktów, strzelając 20 goli (14-Micanski, 6-Traore). W następnej kolejce wyjazd do Gdańska - ze słabą Lechią nie mogą przegrać, a powinni nawet myśleć o zwycięstwie. Potem u siebie Arka i tu muszą być 3 punkty. Czyli plan minimum - 4 punkty w następnych 2 meczach, w przeciwnym wypadku ich sytuacja z bardzo złej stanie się dramatyczna. Co do terminarza, to nie zgadzam się że trudnych przeciwników mają już za sobą. Czeka ich mecz z: Ruchem i GKS + derby u siebie, wyjazd na Konwiktorską, do Łodzi i Białego. Czyli całkiem realnie mogą przegrać jeszcze 6 meczy w tej rundzie. Powtarzam: dla Pasów kluczowe są 2 następne mecze. Nie wiem, czy Filipiak nie zdecyduje się na zmianę trenera. Jasne, Ulatowski niby młody-zdolny, ale sytuacja jest bardzo zła. Ktoś musi tą drużyną wstrząsnąć, w dodatku obrona jest najsłabsza w lidze. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Ktory prezes szybciej zrozumie ze polska mysl szkoleniowa to dno tym lepiej dla niego. Jak tu ufac trenerowi ktory uczyl sie na komunistycznych ksiazkach?
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ja też liczę że Maaskant to właściwy człowiek ale z tym zachwalaniem to poczekajmy ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wracając do tematu. Przeglądałem kolejkę ligową i powiem wam, że wg mnie największe kontrowersje wzbudzają same pismaki. Karnego dla Ślaska wg nich nie było. A pytam dlaczego? Dotknął ręką piłkę to jest karny. A ci po oglądnięciu 5 powtórek stwierdzili, że tak nie powinno być, bo on nie chciał, bo piłka to, a zawodnik tamto. Sędzia ma sekundę na podjęcie decyzji, a te barany w studiu po ilus tam oglądnięciach mogą zadecydować. To samo z bramką Rudnevsa. Wychwycić ten moment, kiedy biegnący Rudnevs ma nogę w powietrzu i jest na pozycji spalonej mógłby tylko facet z mikroskopem. A oni znowu: powtórki i do Szymka--oj Szymuś gola nie było. Sytuacji zresztą było więcej w tej kolejce i szlag mnie trafia jak od razu jadą po sędzim. Tylko nie pamietają, że on powtórek nie ma a niektóre sytuacje można dojrzec dopiero po ilus tam powtórzeniach. Dla mnie dziennikarzyny psują produkt o nazwie Ekstraklasa. Dla porównania. W meczu Barca-Hercules sędzia podyktował wolnego dla graczy Alicante. Komentator powiedziął, że nie do końca jest oprzekoany czy to było sluszne. Poszło dośrodkowanie, padł gol i powiedziął; Kogo jednak obchodza zastrzeżenia(obiekcje) jeżeli pada gol? I tego życzę patałachom z cANALU.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 12.09.2010 o godz. 08:42.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Tiaa, to pismaki psuja polski futbol a nie trenerzy wyuczeni na 30-letnich podrecznikach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niech któryś zacznie trenować zagraniczny klub i zrobi tam drużynę. Wtedy możesz mi pisać pierdoły. Dziękuję. ![]()
.
. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Przypominam ze o 11 na polsacie sport i chyba na ipli bedzie cafe futbol. A jak ktos oglada przez net to niech zapoda link.
Ostatnio edytowane przez Maciuś : 12.09.2010 o godz. 09:55.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Na Ipla jest CF
Kazdy kto ma odtwarzacz to znajdzie bo jest na glownej stronie.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() A jak Maaskant okaże się niewypałem? Nie zapeszaj lepiej takimi tekstami ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego śmiesznie ? Napisałem, ze polskie drużyny powinny walczyć o trenerów, którzy pracują w lepszych ligach.
O takich jak Maaskant. Ale jak ich na takiego nie stać, to mogą szukać zdolnych, mądrych ludzi z drugich lig. Nie z tej najwyższej półki, ale solidnych. Szczególnie, że mowa była o Lechii i Śląsku, którym dobrze życzę. A ty to wziąłeś jakbym ja wywyższał naszego Holendra. Faktycznie, nic nie osiągnął, ale kierunek obraliśmy dobry. Ja jestem spokojny, że on wykonuje swoją pracę na wysokim poziomie. I bardzo się ciesze, że u nas jest i takich ludzi życzę również naszym zgodom. ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
||
|
|||
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Jak widac w dzisiejszych czasach obiektywizm i realne spojrzenie na dana sytuacje jest towarem deficytowym
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Albo przykład po golu ze spalonego Lecha(nieuznana bramka Stilica). Jest spalony, a komentatorzy: Mirek powiedz trenerowi Zielińskiemu, że spalony był i zeby sie nie denerwował. A kim do cholery jest Szymkowiak zeby chodził i mówił czy spalony był czy nie? Zreszta Mirek to zrozumiał i wyjasnłl dlaczego tego nie zrobi. Po prostu zaczynają zbyt ingerować w to wszystko. Nie wiem co to duch gry, ale jeżeli sędzia ma prawo coś gwizdnąć to nie rozumiem skąd te podjazdówki ze strony komentatorów, że się coś nie należało? Suwerenna decyzja sędziego i tyle. Co do spalonego Rudnevsa-najelpiej załozyć korki i przebiec kilka razy sie po linii bocznej i próbować wyłapywac wszytskie spalone. Oko ludzkie jest tylko okiem ludzkim, anie maszyną zaprogramowaną na wyłapywanie niuansów. Pomyłki zdarzają się dosłownie w kazdej lidze, ale nikt tak nie krytykuje tego jak u nas. No ale u nas w końcu demokracja i można robić co się chcę jak powiedziała pani spod krzyża heheh ![]()
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Złotousty na wylocie.
PS Antolovic jak do tej pory to najgorszy bramkarz w historii ekstraklasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
o takim bramkarzu Legii marzyłem...
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
Wieksza wina obrony i za duzo dzid na chama ale coz... Nic z tego nie bedzie. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Antolovic slabiutki, ale do Cabaja i Pawelka jeszcze mu troche brakuje(tzn. przynajmniej 1 sezonu takiej "gry", bo moze odpali na wiosne).
Skorza raczej ma tam pelen komfort pracy...pewnie dali mu sezon na budowe druzyny i celem sa europejskie puchary, a nie walka o MP. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z taką grą to puchary będzie można pooglądać na platformie N
![]() ![]()
|
|
|