The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2010, 16:05
Jak u Nas sa bilety po 20 ,30 zł narazie ,to Filipiak przy mniejszej pojemności stadionu piachu nie wymyśli, da najwyzej promocje typu bilet za 1 zł zgodowy
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.09.2010, 16:11
Smiejcie sie, smiejcie z Cracovii. Jestem wrecz pewny, ze zapelni sie ich estadio. Tu nawet niechodzi o ich marketing, a o samych kIbicow Cracovii. Zobaczcie sobie szczegoly promocji na ich wyjazd do Kielc czy naWet na dzisiejszy mecz. MusiMY sie wziac w garsc Panowie i Panie...
Ku Chwale Bialej Gwiazdy
ps. przepraszam za brak polskich znakow

Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.09.2010, 16:34
A no właśnie. To, że wyniki słabe, nie znaczy, że nie znajdą się chętni na bilety/karnety przy Kałuży. I dopingu też nie muszą robić, by iść na stadion. Z tego co wiem to budują tzw. kameralny obiekt więc nie muszą jakoś bardzo drżeć. Ale zobaczymy jak to wszystko powychodzi z tymi wszystkimi nowymi stadionami.

Z kibicowskiej strony, mecz Bełchatowa z Lechią: młyn bełchatowskiego klubu to... dzieci z podstawówki? o.O

EDIT: wiem wiem. To tak z przymrużeniem oka
Ostatnio edytowane przez masterlag : 11.09.2010 o godz. 18:17.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.09.2010, 16:43
Te dzieci to osobny sektor na Belchatowie, a dlaczego nie spiewa mlyn Belchatowa? Nie wiem. Moze utożsamiają się z Lechią i jej protestem
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.09.2010, 16:45
Pawel.Busko napisał(a):Wyświetl post
Smiejcie sie, smiejcie z Cracovii. Jestem wrecz pewny, ze zapelni sie ich estadio.
Tak, na pierwszy mecz napewno. Tymbardziej, że Comparch rozdał kilka tysięcy darmowych karnetów dla pracowników swojej firmy.
A tak na poważnie to Ulatowskiemu należy się ogromny szacunek za kawał dobrej roboty, tak jak dla każdego trenera, który przybliża do 2 ligi ten pasiasty klocek taplający się w kałuży.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.09.2010, 16:46
Stadion Cracovii się zapełni? Nie byłbym taki pewny.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.09.2010, 16:48
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj sie posypała na Suchych Stawach Liga Mistrzów Filipiaka w sezonie 10/11

Poczekaj zaraz Filipiak powie, że walczą o miszcza i Lm Mnie,zastanawia co oni robią jeszcze w tej lidze? W poprzednim sezonie powinni spaść....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.09.2010, 17:02
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się , że koleżanka z drugiej strony błoń przyciągnie sporo kibiców na swój nowy stadion.
5 bramek w Poznaniu , 5 dzisiaj z Górnikiem , 5 ze Śląskiem.
Bilans w lidze - 19 bramek w meczach z udziałem tej drużyny.
Zaokrąglając średnio 4 bramki na mecz.
To musi być bardzo widowiskowo grający zespół.
Tak, tylko zapominasz, że 14 z tych bramek to bramki stracone. Te raczej nieszczególnie zachęcają do przyjścia na stadion
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.09.2010, 17:07
Swoją drogą jak Pasiaści spadną to można byłoby wyciągnąć od nich paru grajków(Saidi,Klich,Matusiak)
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.09.2010, 17:11
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą jak Pasiaści spadną to można byłoby wyciągnąć od nich paru grajków(Saidi,Klich,Matusiak)
A od kiedy Ty Wiśle kibicujesz, że nie pamiętasz Radka "Nie tak się z trenerem umawialiśmy" Matusiaka występującego w naszych barwach ? Na szczęście tego piłkarza jak i trenera z tamtego okresu w klubie już nie ma.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.09.2010, 17:33
Greeg napisał(a):Wyświetl post
A od kiedy Ty Wiśle kibicujesz, że nie pamiętasz Radka "Nie tak się z trenerem umawialiśmy" Matusiaka występującego w naszych barwach ? Na szczęście tego piłkarza jak i trenera z tamtego okresu w klubie już nie ma.
Pewnie,że pamiętam,że u nas grał,ale pamiętam też Niedzielana(też u nas grał),który teraz wymiata w Koronie i w obecnej dyspozycji byłby wzmocnieniem.
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 11.09.2010, 17:41
Choćby kupili Messiego, Ronaldo i Kakę a trenował ich Mourinho to jak włożą na siebie pasiaste szmaty to dola garbata przeważy wszelkie umiejętności i ścierwo zawsze będzie bronić się przed spadkiem.
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.09.2010, 17:42
I naprawdę uważasz, że potrzeba nam do ataku kolejnego zawodnika w wieku prawie 30 lat ? Abstrahując już od tego, iż transfer do Wisły zawodnika z parchatej drużyny jest raczej rozważany w sferze czysto teoretycznej (mam nadzieję).
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.09.2010, 17:47
Bramkarz Śląska pobil Pawełka chyba, ja rozumiem ze pilka moze skrecac, ale to był sam srodek bramki, a ten sie odsunal i podskoczyl w miejscu jak paralityk
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.09.2010, 17:54
Arboleda to ładny tam kabaret kręci, ukarałbym dziada żółtkiem !
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 11.09.2010, 17:59
Szukam i nie mogę znaleźć drużyny, która w minionym 10-leciu zaliczyła 5 porażek z rzędu od początku sezonu.

W sezonie 2007/2008 po 5 meczach 4 porażki, w tym 3 z rzędu miało Zagłębie Sosnowiec. Ostatecznie zajęło w lidze ostatnie miejsce, tracąc do przedostatniego Widzewa 10 punktów.

W sezonie 2002/2003 Pogoń Szczecin przegrała 4 z 5 pierwszych meczów (w 3 kolejce sensacyjny remis na Łazienkowskiej). Ostatecznie zajęła ostatnie miejsce w lidze, gromadząc zaledwie 9 punktów w 30 meczach i tracąc do przedostatniego KSZO 6 puntków, a 3 od końca Ruchu Chorzów - aż 23 punkty (!).

W sezonie 2000/2001 Ruch Radzionków przegrał 4 mecze z rzędu, po czym w 5 wygrał w Dyskobolią. Ale i tak na koniec sezonu zajął ostatnie miejsce.

Generalnie statystyka jest bezlitosna. W ostatnich 10 latach wszyscy, którzy zaczynali sezon od 4 porażek spadali. A co dopiero od 5?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 11.09.2010, 18:02
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Szukam i nie mogę znaleźć drużyny, która w minionym 10-leciu zaliczyła 5 porażek z rzędu od początku sezonu.
W ostatnim sezonie czasami Zagłębie nie zaczęło od pięciu porażek?
Odpowiedz cytując
Martineq
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.09.2010, 18:03
Możesz jeszcze sprawdzić czy jakaś drużyna w historii miała takie serie jak Bełchatów w zeszłym, albo dwa sezonie wcześniej. Tzn. najpierw przegrała 4-5 meczy, a potem wygrała 7 z rzędu.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 11.09.2010, 18:09
Rok temu Zaglebie zaliczylo 5 porazek na starcie. I zajeli ostatecznie 11. miejsce. Chociaz to chyba nie do konca miarodajne, bo wg wielu zrodel grali wybitnie przeciwko trenerowi. Cracovii nie ma co przekreslac jeszcze, chociaz z drugiej strony nie widac teraz takich zdecydowanie slabszych zespolow. Jest Zaglebie, Polonia Bytom, reszta sie solidnie prezentuje.

edit. Co sie dzialo w koncowce I polowy spotkania we Wroclawiu? Podobno jakies kontrowersyjne decyzje sedziego?
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 11.09.2010 o godz. 18:13.
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.09.2010, 18:10
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
W ostatnim sezonie czasami Zagłębie nie zaczęło od pięciu porażek?
Dopiero zdobyli punkty w 6 kolejce z Polonia W.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.09.2010, 18:16
Crocovia już spadła, nie ma co się zastanawiać.
Teraz pytanie kto do niej dołączy
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 11.09.2010, 18:19
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
edit. Co sie dzialo w koncowce I polowy spotkania we Wroclawiu? Podobno jakies kontrowersyjne decyzje sedziego?
no karny mocno kontrowersyjny, bo gosc z Lecha dotknal ręką, ale nie miał w sumie w ogole czasu na reakcje. Stał zaraz za tym, ktory kopnął piłke a ta trafiła go idealnie w ręke. Za to chyba nie powinno byc karnego, bo odległosc byla minimalna. Potem gol Stilicia nieuznany, po spalonym ktory był tak z 2 metry, wiec tutaj wszystko jasne.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.09.2010, 18:23
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Teraz pytanie kto do niej dołączy
Uważaj, bo po sezonie Filipiak pogada sobie z Grzesiem Lato i nagle się okaże, że jakieś dwa kluby, które były nad Cracovią nie dostaną licencji
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.09.2010, 18:23
Fuks napisał(a):Wyświetl post
no karny mocno kontrowersyjny, bo gosc z Lecha dotknal ręką, ale nie miał w sumie w ogole czasu na reakcje. Stał zaraz za tym, ktory kopnął piłke a ta trafiła go idealnie w ręke. Za to chyba nie powinno byc karnego, bo odległosc byla minimalna. Potem gol Stilicia nieuznany, po spalonym ktory był tak z 2 metry, wiec tutaj wszystko jasne.
Sędzia generalnie nie ogarnia spotkania- zarówno na boisku jak i poza nim. Gdyby nasi wczoraj tak darli mordę na Małka to nie dogralibyśmy meczu do końca z powodu kartek.
Choć trochę można Amikę zrozumieć, karny niezasłużony.

No sędzia już nadrobił swoją pomyłkę. Gol ze spalonego, 1-2 Rudnevs.
Ostatnio edytowane przez pchelas : 11.09.2010 o godz. 18:32.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.09.2010, 18:29
Cytat:
Obys sie nie mylil ale ja nadal bede studzil nastroje. Oczywiscie sa troche w ciemnej dupie po tych 5 porazkach ale tez pamietajmy kogo juz maja za soba Slask, Legia, Lech. Wiekszosc klubow a raczej wszyscy kandydaci do spadku beda tracic pkt z tymi zespolami, czyli narazie mozna powiedziec ze Cracovia przegrala 2 wazne mecze. Jeden z Korona ale na wyjezdzie i jeden u siebie arcywazny z Gornikiem Zabrze. Jak wroca na swoj stadion to moga byc u siebie grozniejsi, moze wtedy ukasza Polonie B, Zaglebie itd Naprawde tak samo jak Wy pragne aby sprawiedliwosc ich dosiegnela ale wole sie milo zaskoczyc niz zajebiscie rozczarowac. Czekam jeszcze na piec kolejek w ich wykonaniu. Maja kolejne bardzo wazne mecze Lechia (D), Arka (W), Zaglebie (W), Ruch (D) Polonia W (W). Niech przgeyrwaja kolejnych 5 mczow i wtedy po 10 kolejkach jak nadal beda mieli (oby) zero pkt to bede bardzo zadowolony i spokojniejszy o ich spadek. Bo naprawde nie ma co sie cieszyc, po prostu powiedzmy mieli chujowy teminarz, maja duzo nowych twarzy w druzynie, wiec musza sie zgrac, graja na Hutniku nadal. Z biegiem czasu moga sie rozkrecac wiec moga zdobywac pkt tak seryjnie jak je teraz traca.
Niech do 10 kolejki nie uzbieraja zbyt wiele pkt to wtedy zakladajac ze potrzeba do utrzymania 30 pkt naprawde beda mieli cieplo. Bo zdobyc w 20 meczach 30 pkt to juz trzeba naprawde co drugi wygrywac O co ja widze (?)
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 11.09.2010, 18:47
Podoba mi się dzisiaj Amica. Chyba jednak wuefista ich jako tako przygotował do sezonu, bo widać poprawę w stosunku do piachu jaki grali w sierpniu. Ciężko będzie na Ł3 :/
Odpowiedz cytując
transmisje
Member

Od: 05.2010

Stary 11.09.2010, 18:51
Podoba mi się dzisiaj Amica. Chyba jednak wuefista ich jako tako przygotował do sezonu, bo widać poprawę w stosunku do piachu jaki grali w sierpniu. Ciężko będzie na Ł3 :/

Poprawę? Gdzie Ty ją widzisz? Kilka przebłysków w 2 połowie ale ogólnie mecz dno. Tak słabego Lecha dawno nie widziałem. Nie wiem czy oni odpoczywają przed LE czy są przetrenowani czy co.
Mówię to jako Poznaniak.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.09.2010, 18:51
Sernas już robi swoje w Gdyni. Ciekawe kiedy, za ile i dokąd odejdzie z Widzewa.

Co do Cracovii to pamiętajcie, że trenuje ją pierdoła Ulatowski, koleś który runda w rundę zawala inaugurację. Po drugie o awans do Ekstraklasy walczy ŁKS, a na nowy stadion się w Łodzi nie zanosi, na grę w Bełchatowie też ich raczej nie stać.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 11.09.2010 o godz. 18:54.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 11.09.2010, 19:01
transmisje napisał(a):Wyświetl post
Poprawę? Gdzie Ty ją widzisz? Kilka przebłysków w 2 połowie ale ogólnie mecz dno. Tak słabego Lecha dawno nie widziałem. Nie wiem czy oni odpoczywają przed LE czy są przetrenowani czy co.
Mówię to jako Poznaniak.
Może nie jest to gra jak 2 sezony temu, ale jest jakaś poprawa.

Widać trochę agresji, pressingu, chłopaki zaczynają wymieniać podania w środku, a także asekuracja jest na niezłym poziomie. Dobry mecz Kikuta i Durdjevica.
Odpowiedz cytując
transmisje
Member

Od: 05.2010

Stary 11.09.2010, 19:03
Może nie jest to gra jak 2 sezony temu, ale jest jakaś poprawa.

Widać trochę agresji, pressingu, chłopaki zaczynają wymieniać podania w środku, a także asekuracja jest na niezłym poziomie. Dobry mecz Kikuta i Durdjevica.

Czy My oglądamy ten sam mecz?

Bo dla mnie to najgorszy mecz Lecha w tym sezonie

Swoją drogą sędziowie bardzo słabi i mylą się w obie strony.

EDIT: Śląsk Wrocław - Lech Poznań 1:2 koniec.
Ostatnio edytowane przez transmisje : 11.09.2010 o godz. 19:25.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów