The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kk23
Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.09.2010, 20:20
PasiorWKS napisał(a):Wyświetl post
"McDonald'sa"
Też mnie zniszczył ten tekst
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 07.09.2010, 20:20
Kiedy wyrzuca Smude? Zespol jest kompletnie niezorganizowany w grze obronnej, Australijczycy wchodza w nas, jak w maslo. Narazie postepu nie ma zadnego, bo bramki tracimy w bardzo prosty sposob. Potrzeba defensywnego pomocnika z prawdziwego zdarzenia, a jedynym ktory jeszcze gra w pilke na dobrym poziomie jest Mariusz Lewandowski(podstawowy sklad na Ukrainie). Brakuje tez stopera, czyli Glowackiego lub Perquisa. Zewlakow ma dzisiaj slabszy dzien, chociaz karnego nie bylo. Ogolnie, to dalej bida.

Atmosfera na stadionie, jak w teatrze .

edit. No jednak Zewlak w kadrze rozegral raczej mase dobrych spotkan, wiec mozna to zwalic na dyspozycje dnia. Poza tym w obronie nie gra sam(a tak to wyglada, bo zadnej asekuracji).
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 07.09.2010 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.09.2010, 20:22
Żewłakow ma słabszy dzień ? niech dogra do tej setki,trafi do elity (czyt. Bąk,Krzynówek ) i tyle chcę go widzieć
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.09.2010, 20:25
Największy problem mamy ze środkiem pomocy.Murawski i Pietrasiak jak mają piłkę to i rozegrać czasami potrafią,ale jako defensywni pomocnicy wogóle się nie sprawdzają,prawie wogóle nie mają odbiorów.Brakuje również typowego rozgrywającego,bo Peszko gra jako ofensywny pomocnik albo fałszywy skrzydłowy.Widać również,że wszyscy idą do przodu,ale jak trzeba wracać to Australijczycy wchodzą w naszą pomoc jak w masło.No i brakuje nadal zgrania i dokładności..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.09.2010, 20:28
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
.

edit; Nie wiem czy tylko ja ale odnoszę wrażenie, że jak Majdan komentuje te akcje to czuję się jak na wykładzie o piłce nożnej, takie tylko spostrzeżenie.
Nie tylko Ty masz takie wrażenie. Facet wie co mówi,nie powtarza za Szpakowskim,ma swoje zdanie. Dobry komentator z niego będzie w przyszłości,wywalić tylko Szpakowskiego i byłoby cacy.

Doping jest taki,że pół stadionu wyłączone a niesie aż miło. Jak już cały stadion będzie gotowy,jak ryknie to ciareczki gotowe. Polska liga z tymi stadionami będzie chyba najgłośniejsza w Europie. "O take polske walczyłem"

Boenisch widć,że to inny świat. Widzi dużo,dogrywa jak trzeba,podłącza się do ofensywy. A Zewłakowa przy pierwszej bramce Kangur wziął 1 na 1 jak juniora. Jak taki leszcz może grać w kadrze. Tylko tak slaby trener jak Smuda może gościa wystawiać w składzie. A,że Smuda nie ogarnia taktycznie,chyba nowość to to nie jest.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.09.2010 o godz. 20:33.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.09.2010, 20:30
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Potrzeba defensywnego pomocnika z prawdziwego zdarzenia, a jedynym ktory jeszcze gra w pilke na dobrym poziomie jest Mariusz Lewandowski(podstawowy sklad na Ukrainie).
Ten Lewandowski który udzielił feralnego wywiadu po czym kibice domagali się jego głowy? Ten Lewandowski, który owszem gra, ale w 1 lidze ukraińskiej(czytaj druga liga)?

Szybko zapomniałeś mu jego winy. Ja go w kadrze już więcej nie chcę widzieć.

Co do Żewłakowa (mieszkał razem z bratem na moim osiedlu, nieraz odwiedza rodziców), to grałem z nim na boisku jakiś ponad miesiąc temu i kolega który trenuje w jakimś małym klubiku jeździł Michała jak chciał. Sympatyczny facet, ale skoro tacy zawodnicy stanowią o sile naszej reprezentacji i ogólnie piłki, to jest z nami tragicznie.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 07.09.2010 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 07.09.2010, 20:34
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Ten Lewandowski który udzielił feralnego wywiadu po czym kibice domagali się jego głowy? Ten Lewandowski, który owszem gra, ale w 1 lidze ukraińskiej(czytaj druga liga)?

Radze sie zorientowac, a potem wypowiadac. Gra w Premier Liga, czyli najwyzsza klasa rozgrywkowa. Wywiadu nie komentuje, bo gdybym mial sie kierowac glupimi wypowiedziami, ktorych udzielaja polscy pilkarze, to w kadrze by sie niewielu ostalo.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 07.09.2010, 20:38
No tak, jego klub awansował w poprzednim sezonie. Mój błąd.
Nie zmienia jednak to faktu, że M.Lewandowski jest słaby i na grę w reprezentacji nie zasługuje. Przecież doskonale pamiętam narzekania kibicó na jego grę. Zapomniałeś już?
Skoro dla Ciebie jego słowa nie miały żadnego znaczenia, to potem się nie dziwmy jak piłkarze podchodzą do swojego 'zawodu'. Najlepiej niech będzie wolna amerykanka. Jakoś nie słyszałem podobnych słów w ustach innego naszego piłkarza.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.09.2010, 20:43
nvm...

1234 znaki.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.09.2010, 20:44

Co do Żewłakowa (mieszkał razem z bratem na moim osiedlu, nieraz odwiedza rodziców), to grałem z nim na boisku jakiś ponad miesiąc temu i kolega który trenuje w jakimś małym klubiku jeździł Michała jak chciał. Sympatyczny facet, ale skoro tacy zawodnicy stanowią o sile naszej reprezentacji i ogólnie piłki, to jest z nami tragicznie.
Trudno aby Zewłakow walczył na 100 procent w osiedlowej gierce. Twój kumpel pewnie ambicjonalnie do tego podszedł a Zewłakow na luzie.

"Słynne nasze kontrataki"- dobrze,że nie ma tam Lubańsiego bo temat zostałby pociągnięty.

Nasze ataki w ogole oganizacja gry przypomina styl drużyn afrykańsich. Coś samemu pokręcić się,strzelić,ogólnie taka afera.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 07.09.2010, 20:45
Jedna wielka zenada. Trzeba sobie dobrac San Marino zeby wygrac jakis mecz.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 07.09.2010, 20:50
Marszałek nie mówię, że grał na 100%. Ale takim Hiszpanom nie przeszkadzało pokazać swojej klasy, grając z nami na luzie. Nawet pokazując 50% swoich możliwości powinien grać wg mnie lepiej z osiedlowym małolatem. A może to nasza młodzież taka zdolna? Oby to drugie
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.09.2010, 20:54
A mi się tam podoba ich gra. Za rok będą śmigać jak ta lala.
A z reprezentacją na poziomie San Marino nie zagrają na EURO.
Odpowiedz cytując
couch
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.09.2010, 20:57
Najbardziej denerwuje mnie to, że Smuda ustawia zawodników nie na swoich pozycjach. Jak może Wojtkowiak, czy Pietrasiak grać na dobrym poziomie w reprezentacji skoro nie grywa na tej pozycji w klubie ? Już lepiej dać szansę komuś innemu. Naprawde nie mamy lepszych środkowych pomocników od Pietrasiaka ?

Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.09.2010, 21:02
nie wytrzymałem hahaha, Szpaku "chcą mieć tego trzynastego zawodnika" hahaha
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.09.2010, 21:02
Cytat:
środkowych pomocników od Pietrasiaka ?
Heheh, Smuda uważa Pietrasiaka już od lat za pomocnika. Tylko Dyskopolo a wcześniej GKS, a wcześniej gdzie on tam grał uznają go z uporem maniaka za obrońcę. Biedak od jakichś 15 lat gra nie na tej pozycji, do której został stworzony, nic dziwnego że jego kariera jakoś nigdy porządnie nie wybuchła
Legionista
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 07.09.2010, 21:13
chyba Smuda nie doczeka tego Euro w roli selekcjonera.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 07.09.2010, 21:19
sq napisał(a):Wyświetl post
A mi się tam podoba ich gra. Za rok będą śmigać jak ta lala.
A z reprezentacją na poziomie San Marino nie zagrają na EURO.
W szczególności Peszko, człowiek który nie wiem jakim cudem gra w reprezentacji będzie śmigał, kulawiec.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.09.2010, 21:23
Czemu Ludo nie grał?
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.09.2010, 21:23
Wynik dużo gorszy niż gra. Po raz pierwszy od nie wiadomo jak dawna widać światełko w tym tunelu. Cieszy łatwość w dochodzeniu do sytuacji strzeleckich. Skuteczność przyjdzie z czasem. Jeleń to klasa światowa i to widać przy każdym jego kontakcie z piłką. Lewandowski ma przed sobą naprawdę świetlaną przyszłość. Do tego Peszko, Kuba, Smolarek. W tej kadrze jest potencjał i Franz go z niej wyciśnie do maksimum.Już widać jego rękę w niektórych akcjach. Jeśli posada selekcjonera nie zostanie mu odebrana to wszystko będzie dobrze. Jak dla mnie to na Euro 2012 wyjdziemy z grupy.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 07.09.2010, 21:25
psia mać. Australia, żaden wielki tuz gra w dziesiątkę. Wygrywa. A Szpaku i Majdan są pełni optymizmu, że nasi są coraz lepsi.
San Marino trzeba brać w sparingi, może bramkarza słaba będą mieli. A Smuda zadowolony, postęp ogromny na plus.
Za piętnaście meczy skuteczność się poprawi, no perspektywa że ho, ho.

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 07.09.2010, 21:27
No tak, jego klub awansował w poprzednim sezonie. Mój błąd.
Nie zmienia jednak to faktu, że M.Lewandowski jest słaby i na grę w reprezentacji nie zasługuje. Przecież doskonale pamiętam narzekania kibicó na jego grę. Zapomniałeś już?
Skoro dla Ciebie jego słowa nie miały żadnego znaczenia, to potem się nie dziwmy jak piłkarze podchodzą do swojego 'zawodu'. Najlepiej niech będzie wolna amerykanka. Jakoś nie słyszałem podobnych słów w ustach innego naszego piłkarza.
Ja ostatni raz narzekalem na Lewandowskiego w 2002r. Pamietam, jak byl wychwalany przez dziennikarzy i ekspertow pilkarskich, a mi tez bardzo podobala sie jego gra. Napewno najlepszy polski defensywny pomocnik. Jesli chodzi o wypowiedzi...to wole pilkarza, ktory opowiada durnoty, ale potrafi grac w pilke...od pilkarza, ktory mowi madrze, a w pilke grac nie potrafi(Bandrowski). Nie wpychaj tez w moje usta slow, ktorych nie wypowiedzialem...gdzie ja napisalem, ze nie mialy zadnego znaczenia? Przeciez napisalem, ze bylo to idiotyczne. O czym ty mowisz? Czytaj co sie pisze, a nie reaguj emocjonalnie.

O Zewlakowie i jego gierce z twoim kolega nie chce sie nawet wypowiadac ...tez gralem z pilkarzami, ktorzy cos osiagneli w tym zawodzie i wiem, jak podchodza do tego typu zabaw(na 20%?). Rozumiem tez, ze w Turcji nie graja tacy pilkarze, jak twoj kolega i dlatego tam go nie kreca .

P.S - Gdyby gral Frankowski, to pewnie bysmy wygrali...bo to co wyprawial Lewandowski z Jeleniem wola o pomste do nieba.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 07.09.2010 o godz. 21:29.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.09.2010, 21:27
szczerze? to co dzisiaj pokazali Polacy to w porownaniu z poprzednimi meczami wirtuaoza, na prawde az chcialo sie ogladac, do ten ten stadion w tle, ktory sie znakomicie prezentuje, szkoda ze mecz dobiegl konca, przyjemnie sie ogladalo, Australia nie istniala i trzeba to sobie powiedziec szczerze, coz, powinnismy wygrac roznica 2-3 bramek, ale takie mecze sie zdarzaja, na szczescie to tylko byl trening
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.09.2010, 21:28
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
W szczególności Peszko, człowiek który nie wiem jakim cudem gra w reprezentacji będzie śmigał, kulawiec.
A Peszko też. Bo grał na dobrym poziomie.
Rozumiem że zaraz Błaszczykowski-nie-umiem-dograć-dokładnie-piłki będzie tu wynoszony ponad niebiosa bo to ex-Wiślak a Peszko jako Lechita został wygwizdany przez Wiślaków, no ale tak to jest jak się patrzy przez pryzmat klubowy.

Boenish - gracz meczu.
Odpowiedz cytując
Miichał
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 07.09.2010, 21:30
Przyzwoita gra, beznadziejna skuteczność, ale przynajmniej wygląda to lepiej w ataku niż z Kamerunem.
Szkoda tylko, że nikt oprócz Boenischa nie umie w tej drużynie celnie dośrodkować. Żenujące były zwłaszcza dośrodkowania z rożnych i wolnych. Zamiast mieć z nich groźne sytuacje, to my mieliśmy nic..
Odpowiedz cytując
Marcin(L)
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.09.2010, 21:30
DRAMAT...
Smuda wyleci, na bank, nie może być inaczej, takiej żenady to dawno nie było albo... LEO był cudotwórcą tak naprawdę:/
P.S. I oczywiście klepią się po plecach ("Polska grała bardzo dobrze, tylko się cieszyć") Ja pier!!!
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.09.2010, 21:33
sq napisał(a):Wyświetl post
Boenish - gracz meczu.

chyba dla Australijczyków. Bo obydwa gole padały albo po jego błędach albo z jego strony boiska.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 07.09.2010, 21:34
Tez mi bylo wstyd, ze dostalo sie i Peszce i Iwanskiemu...sytuacja raczej niespotykana na meczach reprezentacji od wielu lat(pamietam, ze na Legii oklaskiwani byli Frankowski czy Zurawski).

"Paradoksalnie" w polskiej kadrze najbardziej chcialo sie grac Boenischowi , a to wiele mowi o naszych pilkarzach i szkolenie w naszym kraju.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

następny w tivi się cieszy, bo sparingu (sparingu !!) nasi lepiej, rewelacyjnie nawet grali.
Tak się pewnie do 2012 będą nakręcać , bo nikt ich w tych sparingach na poważnie nie przyciśnie.

Najgorsze, że jak Smuda jeszcze parę wpadek zaliczy, to to złotousty szef szkolenia PZPN może zastąpić, no wybór rewelacyjny mamy.

Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Boenisch to może z przodu gra dobrze, ale z tyłu słabiutko

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów