The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2010, 19:03
Niesamowity Cleo
Nie śledziłem losów transferu tego zawodnika Do Amici. Jeśli jednak to co piszą jest prawdą, to pyry mają rzeczywiście czego żałować.
To są pieniądze jakie powinny wydawać czołowe nasze kluby. Tylko 1,3 mln euro, a tyle ważnych bramek. Zostanie pewnie sprzedany za trzykrotnie większą sumę.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.09.2010, 20:39
Trzykrotnie? On pójdzie za dychę, jak nie więcej. Suma 1,3 mln euro to wymysł mediów i działaczy Amiki.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.09.2010, 21:12
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Niesamowity Cleo
Nie śledziłem losów transferu tego zawodnika Do Amici. Jeśli jednak to co piszą jest prawdą, to pyry mają rzeczywiście czego żałować.
To są pieniądze jakie powinny wydawać czołowe nasze kluby. Tylko 1,3 mln euro, a tyle ważnych bramek. Zostanie pewnie sprzedany za trzykrotnie większą sumę.
Stek bzdur, zapomnij że Cleo był do wzięcia za 1,3 mln euro. Cena wywoławcza to ponad 2 mln. W życiu Partizan nie pozbyłby się swojego najlepszego zawodnika za taką sumę.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.09.2010, 21:44
A nie było tak, że Partizan średnio był zachwycony z Cleo? Wydaje mi się, że coś tam gdzieś było, więc jeżeli to prawda, to te 1,5 mln euro to wcale nie niewyobrażalna kwota... Oczywiście to wszystko przed LM, teraz to 3x to minimum...
Legionista
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.09.2010, 23:28
Sartre napisał(a):Wyświetl post
A nie było tak, że Partizan średnio był zachwycony z Cleo? Wydaje mi się, że coś tam gdzieś było, więc jeżeli to prawda, to te 1,5 mln euro to wcale nie niewyobrażalna kwota... Oczywiście to wszystko przed LM, teraz to 3x to minimum...
Kupili go przed zeszłym sezonem za 400tyś ojro i walnął im 20 goli w 36 meczach więc chyba tak źle z nim nie było
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.09.2010, 23:48
"Cleo to piłkarz, który z powodzeniem mógłby zastąpić reprezentanta Polski i pomóc Lechowi w walce o awans do Ligi Mistrzów. Problem polega jednak na tym, że Partizan wcale nie chce za wszelką cenę pozbywać się swojego snajpera, który w tej chwili jest dla nich warty dwa miliony euro. W Belgradzie liczą, że na Cleo w przyszłości mogą zarobić znacznie więcej. Cena może więc okazać się zaporowa, bo na transfer Brazylijczyka Lech musiałby wydać połowę pieniędzy, jakie uzyskał ze sprzedaży Lewandowskiego do Borussii Dortmund. "

więc jednak chcieli 2mln ale myślę że i tak warto by było taką kasę dać bo jak widać po ostatnich meczach jego wartość wzrosła już pewnie 2krotnie...

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 06.09.2010, 13:36
Polska liga znacznie trudniejsza od portugalskiej
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.09.2010, 13:58
Rzeczywiście nasza liga jest specficzna. Nie jest silna piłkarsko, a najlepsi są w niej tacy barbarzyńcy z mocnymi łokciami
A jeśli chodzi o to, że jest mało czasu na zagranie, to jest kwestia ustawienia zespołu, wychodzenia na pozycje, gry piłką. Tego u nas nie ma, a każdy zawodnik jest zdany na siebie, bo polski kopacz wychodzi z założenia "podałem i niech teraz martwią się inni". Przejście do PL i gra z takimi kołkami to musi być szok.

Jakoś za Kasperczaka, gdy zjadaliśmy tę ligę wszyscy piłkarze mieli czasu aż nadto. A brało się to właśnie z dobrej gry piłką, przeciwnicy nie nadążali.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.09.2010, 14:16
Tylko gdzie ta brutalność i siła potem ma przełożenie w europejskich pucharach? Nie ma. Najwyraźniej tylko na własnym podwórku potrafimy być brutalami, a potem kiedy przyjeżdża jedenastu Arabów ch*j wie skąd to "rzeźnicy" już tacy ostrzy nie są.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 06.09.2010, 15:22
Czytaliście zapis czatu z Grosikiem? ciekawi mnie to

Cytat:
Marcin Malinowski: Jeśli dostałby pan ofertę transferową z Wisły Kraków, przyjął by ją pan?
Na pewno rozważył.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.09.2010, 15:27
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Tylko gdzie ta brutalność i siła potem ma przełożenie w europejskich pucharach? Nie ma. Najwyraźniej tylko na własnym podwórku potrafimy być brutalami, a potem kiedy przyjeżdża jedenastu Arabów ch*j wie skąd to "rzeźnicy" już tacy ostrzy nie są.

Ostatnio po meczu Lichtenstein - Hiszpania trener gospodarzy powiedział, że jego piłkarze nie byli w stanie nawet sfaulować rywala Tak szybko operowali piłką. Jak widać techniką i umiejetnościami stricte piłkarskimi osiagnie się wiecej niż samą walką.
U nas jest podobnie. W lidze typowa młócka, kopanina jak n osiedlu, tymczasem przyjeżdża nołnejm z Azerbejdżanu i się nie wdaje w przepychanki z jakimś Cleberem czy innym Choto tylko delikwenta wymija zagraniem z klepki z kolegą.

Ale w polskiej myśli szkoleniowej kult "przepychania się" jest zupełnie powszechny. Od wiejskich ekip trampkarzy (kto zna klimaty ten potwierdzi - najroślejszego chłopaka wystawia się do ataku i dzida na niego, on tam użyje barów i coś się będzie dziać), na czołowych klubach (np Skorża i ten jego mti "wysokiego napastnika, co będzie zgrywał"), na kadrze skończywszy (taki Franek nie osiągnął w kadrze nic właśnie z racji uprzedzenia do jego wzrostu, nie ważne, że sam wprowadził niemal kadrę na Mundial w Niemczech swoimi zmianami).

Efekt jest jaki jest. Dużo walki biegania, a goli jak na lekarstwo (bo tu już trzeba celnie kopnąć, a ta sztuka znaczną większość ligowóców przerasta).
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.09.2010, 16:05
brylant17 napisał(a):Wyświetl post

No to na co czekamy

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.09.2010, 17:41

Pójdzie wszędzie gdzie mu dadzą kasę, nawet do nas.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.09.2010, 17:53
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Pójdzie wszędzie gdzie mu dadzą kasę, nawet do nas.
Nawet do Arisu
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.09.2010, 17:55
Grosicki gdziekolwiek bedzie gral za konkretne pieniadze tam zostanie i pewnie znowu mu sie zachce "zagrac"
Nigdy nie wierzylem i nie uwierze ze sie wyleczyl.
Gra dobrze i w Jadze moze jeszcze sporo osiagnac, ale zagraniczny klub to bedzie dla niego koniec kariery.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 06.09.2010, 17:57
Yyy, a czy na Legie się przypadkiem nie wypiął?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.09.2010, 17:59
Raczej go wywalono. Generalnie facet pewnie nadal ma problemy finansowe stad desperacja - Sybir czy cokolwiek za większą kasę.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.09.2010, 18:14
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Grosicki gdziekolwiek bedzie gral za konkretne pieniadze tam zostanie i pewnie znowu mu sie zachce "zagrac"
Nigdy nie wierzylem i nie uwierze ze sie wyleczyl.
Gra dobrze i w Jadze moze jeszcze sporo osiagnac, ale zagraniczny klub to bedzie dla niego koniec kariery.
Przepraszam ale .......isz. Nie da się tego czytać.
Takie czarnowidztwo w jego kierunku bo nie gra w Legii? Jest zdolnym chłopakiem przerastającym umiejętnościami piłkarskimi polską ligę. - uważam całkiem odwrotnie niż Ty..Jaga może mu się w niedługim czasie znudzić, jak i strzelanie goli w polskim gównie ale gdy wyjedzie na zachód do porządnego klubu i tam wywalczy sobie pierwszą jedenastkę, stanie się ważny, doceniony to myślę że nie w głowie będzie mu latanie po kasynach nocą. Jak w życiu trzeba też zakładać czarny scenariusz.. taki w którym Grosicki po wyjeździe z polski siedzi na trybunach.. ale z wiekiem chłop myślę że zmądrzeje, już teraz widać że nie myśli jak nastolatek więc groźba powrotu do grania w kasynie jest "mniej prawdopodobna"..

I jeszcze jedno Grosicki nie jest hazardzistą.. on tylko próbował grac.. hazardzista to jest ktoś kto przez 40 lat wynosi wszystkie pieniądze do kasyna.
Owszem hazard jest poważna chorobą ( bo to jest choroba jak każda inna ) ale ZAleczalną a w przypadku Grosickiego nawet wyleczalną.. to media w dużej mierze wykreowały takiego "złego" Grosickiego.
np
wielu piłkarzy chodzi po meczach do różnych klubów i nikt o tym nie wie.. a jeśli media raz takiego delikwenta spotkają po 22 na mieście to od razu robi się z niego alkoholika..

Raczej go wywalono. Generalnie facet pewnie nadal ma problemy finansowe stad desperacja - Sybir czy cokolwiek za większą kasę.
Jak ja lubię czytać takie głodne kawałki.. ;D

Pozdrawiam Panowie..i chwilowo muszę spadać z komputera.. ale jak tylko wrócę chętnie poczytam waszą ripostę.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 06.09.2010 o godz. 18:17.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.09.2010, 18:15
Yyy, a czy na Legie się przypadkiem nie wypiął?
Legia sie go pozbyla, a potem juz tylko kaska i powrot do naszej ligi. W chwili gdy wracal w Legii nie bylo dla niego miejsca, nastepnie sprzedali go do Jagi. Legia sie na niego wypiela po tym jak mu pomogla i slusznie zrobili.
Chlopak ma papiery na gre, ale tez ma problemy ze soba. Hazard,olewanie treningow,jazda bez prawka plus kilka innych spraw. W tym roku jest cisza ale watpie by czegos znowu nie przeskrobal.

Grzesiek632 - Nie pier*** tylko stwierdzam fakty. Legia go sprzedala bo go nie chciala. Gdyby chciala to by go nie sprzedawali Widzisz glodny kawalek w fakcie sprzedazy zawodnika? Prosze Cie nie osmieszaj sie.
Grosicki nie byl hazardzista ? Czlowieku on mial takie dlugi ze go SCIGALI. To sie nazywa proba gry ? Wpierniczyl sie w dlugi i mial przez to przerypane ale on tylko probowal grac Na odwyk tez sie zdrowych wysyla co ?

Czy to tak trudno zrozumiec? Gosciu ma problemy ze soba, jest po prostu bomba ktora nie wiesz kiedy wybuchnie.
W Sionie go nie chcieli bo odwalal maniane i to konkretna, W Warszawie latal po kasynach, w Bialymstoku na dzien dzisiejszy nic nie zbroil ale nie wierze ze to koniec
Ostatnio edytowane przez kreseq : 06.09.2010 o godz. 18:32.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.09.2010, 18:29
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze jedno Grosicki nie jest hazardzistą.. on tylko próbował grac..
Hah

Odsyłam to wypowiedzi Magiery i Trzeciaka na temat jego długów u... wszystkich.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 06.09.2010, 19:31
Cytat:
Przepraszam ale .......isz. Nie da się tego czytać.
Takie czarnowidztwo w jego kierunku bo nie gra w Legii? Itd. itp. Grosicki nie taki zły
Nie wiem na ile Legia miała tyle cierpliwości do niego dlatego, że nie chcieli zostawiać chłopaka z problemami na lodzie, a na ile po prostu wynikało to z wyrachowania, że może chłopak wyjdzie na prostą, a jest bardzo utalentowany (bo jest, co nie ulega wątpliwości - gość z potencjałem na jednego z najlepszych piłkarzy w kraju i mówię to z pełną odpowiedzialnością ). Co by nie mówić, Grosicki bardzo ciężko pracował na to, by Legia go pożegnała, a i tak Klub nie uciekał od jego problemów, nie zamiatał ich pod dywan. Zresztą mówienie o tym, że on "tylko próbował" to brednia. Chłopak miał BARDZO poważny problem z hazardem. Z jego uzależnieniem w klubie na poważnie walczono - dużo współpracowano z jego rodzicami, im powierzono zarządzanie jego kasą. Kurde, nie wysyła się gościa do ośrodka walki z uzależnieniem, jeżeli nie ma się ku temu powodów. Przecież ze względów medialnych tego nie robiono.

Chłopak pozostał wrakiem, bo czegoś zabrakło w tym wszystkim. Może gdyby został w Legii, to by się wyprostował - bo tu już go znano, ktoś się tu nim zajmował. Zmiana klimatu mu nie pomogła, wręcz odwrotnie, po wyjeździe mógł pójść samopas i korzystał z tego. Może po prostu, mimo jego kapitalnego talentu, jednak nie ta kariera co trzeba. Przypomnę, że jazdę po pijaku zaliczał już poza Legią, przyłażenie po alkoholu na treningi też poza Legią. Trudno mi powiedzieć na ile media wykreowały "Złego Grosickiego", ale on bardzo im w tym pomógł. Nikt mu nie kazał jeździć po pijaku. Nikt mu nie kazał wk****ać całej Jagiellonii swoim zachowaniem.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 06.09.2010 o godz. 19:34.
Legionista
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 06.09.2010, 19:35
kreseq napisał(a):Wyświetl post
...

Owszem widzę głodny kawałek w tym co napisał 0 22..
jakby Grosicki był tak bardzo zdesperowany to by go nie było już w Polsce.. czemu nie zgodził się na wyjazd do Grecji? bo chyba nie sądzicie że grecy oferowali mniej pieniędzy (albo tyle samo) niż Grosicki zarabia obecnie w Jadze? więc chyba coś nie tak z tą jego domniemaną desperacją finansową.
Idąc po Twojemu: "nie ośmieszaj się" - ja się nie śmieje z faktu sprzedawania zawodnika tylko z dalszej części zacytowanego przeze mnie posta pana: 0 22

I będziecie teraz robić z niego takiego "demona" już do końca jego kariery? Chyba za wcześnie na twierdzenia: zagraniczny klub to będzie dla niego koniec kariery itp

Jest wiele wiele przypadków w których piłkarz w młodym wieku odstawia różne głupie rzeczy a gdy dorośnie staje się wielkim - dobrym piłkarzem.. pierwszy przykład z brzegu związany nawet z Legią: Elton Brandao

Dlatego apeluje o trochę trzeźwości w wypowiedziach.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 06.09.2010 o godz. 19:57.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.09.2010, 20:12
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Owszem widzę głodny kawałek w tym co napisał 0 22..
jakby Grosicki był tak bardzo zdesperowany to by go nie było już w Polsce.. czemu nie zgodził się na wyjazd do Grecji? bo chyba nie sądzicie że grecy oferowali mniej pieniędzy (albo tyle samo) niż Grosicki zarabia obecnie w Jadze? więc chyba coś nie tak z tą jego domniemaną desperacją finansową.
Idąc po Twojemu: "nie ośmieszaj się" - ja się nie śmieje z faktu sprzedawania zawodnika tylko z dalszej części zacytowanego przeze mnie posta pana: 0 22
Jaga zablokowała transfer, panie podśmiewajka.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 06.09.2010, 20:21
Jaga zablokowała transfer, panie podśmiewajka.
Napisz jeszcze pokemon
ludzie...

a mogę prosić źródło tego że to Jaga zablokowała transfer? Tak z czystej ciekawości bo do tej pory żyje w innym przekonaniu.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.09.2010, 20:29
http://www.weszlo.com/news/5491

A teraz obśmiewaj wiarygodność

P.S. Ja tego nie zrobię, bo jestem stałym czytelnikiem weszło i w transferach zanotowali góra dwie wtopy. Bezkonkurencyjni.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.09.2010, 20:35
pan Tadeusz z jamy: Kamilu jaki masz system gdy grasz w kasynie? Rzędy, numerki, mała seria, duża seria?

To jest genialne hahahaha
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 06.09.2010, 20:39
http://www.weszlo.com/news/5491

A teraz obśmiewaj wiarygodność

P.S. Ja tego nie zrobię, bo jestem stałym czytelnikiem weszło i w transferach zanotowali góra dwie wtopy. Bezkonkurencyjni.

No fakt ten post sprawił że uśmiech na mojej twarzy zagościł nie ukrywam
Jadnak zostaje przy "swojej" wersji. Nie trawię weszło/ i ich specyficznego poczucia humoru.

Ale tak czy siak, kończąc tą dyskusję: chyba przyznasz mi rację że troszkę za wcześnie na skreślanie Grosickiego? Nawet jeśli tonie w długach, nie ma na sławetne na tym forum " pampersy", jest namiętnym hazardzistą to warto mu dać kolejną szanse.. bo piłkarzy z jego umiejętnościami w Polsce nie ma za wielu.

Pozdrawiam jeszcze raz. Dobranoc.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.09.2010, 20:45
A czy ja go kiedykolwiek skreśliłem? Dla mnie to jeden z ciekawszych graczy ligowych, dlatego nawet się ciesze, że został.

'Ludzie...'

P.S. '' vs. źródło. Ale to nie mój problem. Pozdrawiam
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 06.09.2010, 20:48
No ja też uważam weszło za ściek, ale tak samo jak np. "Nie" uważam za ścierę, to jest to ściera o zaskakująco wysokiej wiarygodności, jeżeli chodzi o informacje w niej zawarte

Problemy Grosickiego nie skończyły się po odejściu z Legii. Jeszcze na początku tego roku "się działo" z Grosickim. Nie wiem jak było ostatnio. Motyw z Arisem potwierdza, że gość, choć piłkarsko bardzo utalentowany, albo nadal ma bardzo głębokie problemy emocjonalne, albo ma osobowość taniej kanalii.
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.09.2010, 21:09
W ostatnich dniach okienka transferowego, gdy Grosicki był już rzekomo jedną nogą w Arisie zacząłem pisać komentarz o wdzięcznym tytule "Wypożyczony z hazardu" (niestety, albo stety przyszła burza i lapek padł).

Generalnie mimo wiary w Grosika wynikało z niego, że chłopak jeszcze się nieotrząsnął po baletach w Szczecinie, hazardowo-rozrywkowym życiu w Warszawie, jeździe bez prawka w Szwajcarii, gdzie spóźnianiał się na treningi mimo że mieszkał na terenie klubu, a ostatecznie zarząd Sionu pozwolę sobie użyć mocniejszego słowa "wydymał" Grosickiego, który frajersko podpisał papier o tym że zrzeka się swoich zarobków. Później chłopak miał doła, bo wrócił do Szczecina bez kasy, a co za tym idzie mógł mieć jeszcze długi i pomocną dłoń wyciągnął do niego Probierz. Chłopak szansę wykorzystał i teraz powinien zadać sobie pytanie, co dalej zrobić ze swoją karierą. Czy będzie w stanie ogarnąć się i m.in. nauczyć się jakiegoś języka, aby wykorzystać swoją szansę za granicą, a nie siedziećna trybunach dostając kilkaset tysięcy euro za podgrzewanie siedzenia? To jest zasadnicz pytanie, bo niewątpliwe Grosicki talent ma, ale czy już z głową jest wszystko w porządku?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów