|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
No to sobie powymienialismy trenerow... Równie dobrze moglibyśmy pomarzyć o Mourinho i SAF'ie...
Ehh, nic nie poradzimy na to- możemy tylko czekać na wyniki (jeśli jakieś będą). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Znowu wybrana tańsza opcja. Skoro Valcx będzie kosił sporo kasy, to zabrakło na klasowego trenera. Maskant na pewno jest lepszy od wszystkich polskich trenerów, ale czy będzie potrafił zapanować nad tym wiślackim chaosem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Cóż, nie mamy trenera tak klasowego, jak sobie życzyliśmy. Cholernie żałuję, że nie wyszło z Jimenezem. Myślałem, że nazwisko nowego trenera wstrząśnie gwiazdami, że będzie wzbudzać podziw i szacunek.
Co do Maaskanta- osiągnięcia trenerskie nie powalają, jednak pamiętajcie, że to człowiek nie wypaczony przez kontakty/pracę z polskimi piłkarzami. Dlatego zasługuje na kredyt zaufania.Oby tylko umiał wzbudzić dla siebie respekt w szatni. Mam nadzieję, że nowa ,,holenderska Wisła" odniesie wiele sukcesów! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Dokładnie. Średniak ligi holenderskiej to nasza półka.
Ostatnio edytowane przez jova : 21.08.2010 o godz. 09:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
I już zaczęły sie płacze;/ może to nie jest Jimenez ale mimo wszystko człowiek znający europejskie realia. Mam tylko nadzieję że sprawdzi się ten holenderski dyrektor który trenował PSV bo dobra współpraca trener-dyrektor sportowy jest bardzo potrzebna! Myślę, że to jest na pewno dużo lepszy trener niż każdy inny w Polsce i poza tym jest młody (?) i z ambicjami. Powodzenia, panie Trenerze!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Moze sie bedziecie smiac ale pierwszy raz słysze nazwisko tego trenera. Szok jest i to spory bo nikt sie tego nazwiska nie spodziewał. No niestety na nasze polskie realia to taki Petrescu i Jimenez to kosmos. Kazdy trener jest lepszy od Kulawika. Trzeba zaufac Basałajowi.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.08.2010 o godz. 09:21.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Tylko bardzo dobry trener, zażyczy sobie swojego sztabu szkoleniowego, pensji na poziomie mln euro, i z 10 mln na transfery
Wyobrażasz sobie Wisłę wydającą 10 mln euro ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
w tamtym sezonie pokonal u siebie ajax psv i rode
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Jak dla mnie,bardzo dobry wybór.Breda w lidze zalicza się zawsze do górnej połówki tabeli.Biorąc pod uwagę poziom piłki naszej do holenderskiej,trener spokojnie da rade.
Zapewne można się spodziewac jakiegoś realnego wzmocnienia drużyny,zawodnikiem z kraju "oranje". |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Nie chce być złym prorokiem, gość może jest zdolny, pełen ochoty do budowania dobrej drużyny, ale nie poradzi sobie w polskich realiach, z polskimi piłkarzami, prezesami itd. obym się mylił, życzę mu jak najlepiej.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wchodzę na forum i przeżywam szok. Macie młodego zdolnego trenera z zachodu, a tu płacz jakby zatrudnili Stefana Majewskiego.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
panowie, a teraz każdy edutuje posta i pisze obok ile ma lat
![]() brawa dla klubu za utrzymanie go w tajemnicy. Ciekawe czy faktycznie był opcją rezerwową, czy holenderski zaciąg był od razu negocjowany Powodzenia Roberciei tylko pamietaj, że kilku naszych grajków jak się ich przyciśnie to będzie cytować Małeckiego pokątnie ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
A co do Jimeneza. Wg mnie to też byłby najlepszy wybór ale trzeba porównać jakich piłkarzy miał do dyspozycji a jakich miał nasz nowy trener w Bredzie, wieć może tak nie idealizujmy pana Jimeneza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Bakero przychodząc do Polonii też dla większości z nas był trenerskim no name'm. Przepracował z nimi 'wakacje' i teraz grają, aż miło.
Witam na pokładzie, trenerze! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trener młody, zdolny, ale może trochę brakować mu autorytetu do prowadzenia naszych kopaczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jest nowy trener i mam nadzieje że ogarnie nasz burdelik.Interesuje mnie na ile został podpisany
Tym co widzieli Jimeneza,Dana itd.życzę powodzenia,bo nie jesteśmy Kubanem czy Zenitem.Mierzmy siły na zamiary,a ten trener najwidoczniej to max na co nas teraz stać. Powód: Już doczytałem 2 lata czyli nie jest źle:)
Ostatnio edytowane przez Rasialdo : 21.08.2010 o godz. 09:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Hmm wygląda trochę na trenera-kumpla, a nie na trenera-kata. Ciekawe czy swój własny sztab będzie miał.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Trzeba dać mu czas na pokazanie co potrafi
Razem z Valckxem to może być dobry duet. ![]() Ciekawe jak będzie ze sztabem szkoleniowym, czy weźmie ze sobą swoich współpracowników jakiś... |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Na pierwszy rzut oka Robert Maaskant prezentuje się nieźle. 11 lat doświadczenia w trenowaniu (jako główny szkoleniowiec) pierwszo- i drugoligowych drużyn holenderskich. Do tego dość młody, lat 41.
Ważne jest też to, że facet przychodzi do nas nie dlatego, że od 2 lat nie może znaleźć pracy. Jeszcze do wczoraj był trenerem NAC, pracował tam przez 2 lata. Klub ma spore kłopoty finansowe, więc na pewno była to okoliczność sprzyjająca by przyjść do nas. Poza tym nic więcej powiedzieć się nie da. Trzeba czekać na komentarze ekspertów od ligi holenderskiej. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ja bardziej kojarzę Maaskanta niż tego Jimeneza, w tamtym roku prowadził np. NAC w Lidze Europejskiej z dwumeczu z Polonią.
Swoją drogą ciekawe, że on chyba cały czas był trenerem NAC, wtądięc Wisła musiała go stamtąd wyciągnąć |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja jestem zadowolony, sami pisalismy że pewnie bedzie jakiś 2 ligowiec niemiecki a taki poustawia piłkarzy.
A to ciekawe że wyciagneli go z Bredy. Przypominam jak Breda poradziła sobie z Polonia Warszawa 1 - 0 i 3 - 1. Powodzenia dla Pana Roberta. ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Dajcie facetowi kredyt zaufania! To nie jakiś Bobo, czy pocieszny dziadzio z Niemiec, jak wielu się obawiało!!!
Wspierajmy go do momentu gdy szczęśliwie, jak pisał Mistrz Słowacki ,,zjadaczów chleba w piłkarzy przerobi" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
licze też że Holenderski duet (Valcx+Maaskant) wprowadzi w Wiśle holenderski system szkolenia młodzieży tak aby co roku 2-3 zdolnych wychowanków wchodziło do pierwszej jedenastki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bożydar Iwanow, spec od ligi holenderskiej, w wywiadzie dla OSI mówi, że to bardzo dobry wybór.Że potrafił zrobić z Bredy solidny zespół, a jego kolejnymi klubami miały być Feyenoord czy Ajax.Mniej więcej coś takiego powiedział
Raczej nic nie przekręciłem |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
no i fajnie, mlody, zdolny, z bardzo silnej ligi.
A jebnac to sie powinni ci co liczyli na Jimeneza ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Forumowe płaczki mnie rozwalają... Wisła odpada z Azerami,a ci płaczą nad trenerem Bredy,że chaosu nie ogarnie. Wy się ogarnijcie.
W przeciwieństwie do Kapserczaka/Skorży/Kulawika facet od lat pracuje w normalnie działającej lidze. Dobry pomysł. Powodzenia, panie Maaskant!! ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|