The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2010, 16:28
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Ano wlasnie tym sie roznimy. Ty patrzysz na to co teraz jest, ja widze to co teraz sie dzieje w klubie ale mam tez wglad na to co moze byc w nieodleglej przyszlosci. Juz pisalem nie raz o problemach tego zespolu nie wiem, przyznam szczerze nie chce mi sie pisac po raz kolejny o nich, tym bardziej odpowiadajac na twoje posty ktore tak naprawde nie maja zadnych argumentow w sobie odnosnie moich postow a najezdzasz na mnie tylko po to by mnie zdyskredytowac. Trudno, twoje prawo do tego, drogi exmodzie wolfy.

Do meritum. Bunoza poczatek ma fatalny jest to fakt. Twierdze tylko ze widac u niego spory potencjal ktory przy odpowiednim treningu zaprocentuje. To samo tyczy sie kazdego z naszych zawodnikow. Potrzeba im tylko dwoch rzeczy, trenera i treningu, oraz psychologicznej zmiany nastawienia do pracy.

Pisze to co mysle, masz prawo sie z tym nie zgadzac, ale nie masz prawa oceniac mnie, bo ja moge rowniez na ciebie powiedziec ze skoro myslisz inaczej to jestes malo inteligentny panie wolfy.

Wolfy - forumowy autorytet moralno - intelektualny. Swiat sie konczy...

Mar85 po przeczytaniu twojego posta zrozumialem ze polemika z toba nie ma wiekszego sensu.

Chłopie jakie treningi, przecież u nas nie ma treningów, jak on ma sie rozwinąć Poziom naszego treningu przypomina wakacje...widać to po każdym zespole grającym w pucharach....polemika nie ma sensu bo nie masz żadnych argumentów a naiwność Twoja nie zna granic...trzeba patrzeć obiektywnie w zeszłym roku też czekałeś na mistrzostwo i jak to sie skończyło...dziś pierwsza trójka będzie sukcesem...od tamtego czasu nic się nie zmieniło, przypadkowa łapanka, skoro nie dało się to trzeba było poczekać że sprzedażą obrońców...każdy wie że drużynę się buduję od obrony ale widać w Wiśle zawsze wszystko jest inaczej...mamy początek sierpnia w pucharach nas nie ma, trenera też nie ma, zawodnicy są bez formy ale dla was wszystko jest cacy, dajmy im czas do końca roku aby znów mogli pojechać na wakacje się poopalać...
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.08.2010, 16:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tarot, pasjans czy może fusy?

Ja nie mam "wglądu w przyszłość", dlatego opieram się na obecnym stanie rzeczy. Na tym może zakończmy, bo nie chciałbym Cię zachęcać do dalszego oddalania się od rzeczywistości.
A jakaz ona jest drogi wolfy ta twoja rzeczywistosc? Taka ze do Wisly sprowadzaja tylko szrot, a jedynie dobrzy pilkarze to Villa, Fabregas, Iniesta, Rooney? Zamiast *******ic bez sensu wolfy i Markus od ilus lat o czyms o czym nie macie tak naprawde pojecia to moze wreszcie KONKRETNE przyklady podacie tego jak powinna wedlug was wygladac Polityka Transferowa?

Tak wiem, powiecie ze juz pisaliscie nie raz o tym. Nie nie pisaliscie, bo jakos nikt do tej pory nie wie co mieliscie na mysli. Moze sami nie wiecie?

A teraz moj punkt widzenia. Wiemy doskonale czego nam potrzeba. Scauting, baza szkoleniowa nie tylko pod postacia bazy treningowej ale rowniez trenerow. Dzialu Marketingowego, dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia. Wisla to wdraza, ale powoli. Przyjdzie tez nowy trener z zagranicy z bardzo znanym nazwiskiem.

Dlatego uwazam ze bedzie dobrze.

Dla mnie koniec tematu. Wiecej nie bede odpisywal.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.08.2010, 16:39
Ano wlasnie tym sie roznimy.
Ja pamiętam, jak i co tutaj wypisywałeś za Petrescu, jeszcze wtedy na starym koncie siedziałem, i to, że Ty dzisiaj masz czelność proponować zamknięcie rejestracji na forum to gruby żart. Wiele Twoich postów to nic innego, jak wylew emocji, podczas gdy "sceptycy", czy "pesymiści", jak ich lubisz nazywać, częściej analizują sferę faktów. Tym się różnicie.

Ty patrzysz na to co teraz jest, ja widze to co teraz sie dzieje w klubie, ale mam tez wglad na to co moze byc w nieodleglej przyszlosci
A to odbierasz na kablówce FUTURE TV? Dostajesz pod drzwi jutrzejszą gazetę? Masz znajomą wróżkę? Bo mi się wydaje, że maks. to privy od zbymaka.

Bunoza poczatek ma fatalny jest to fakt. Twierdze tylko ze widac u niego spory potencjal ktory przy odpowiednim treningu zaprocentuje.
Po czym poznałeś, że on ma ten potencjał?

To samo tyczy sie kazdego z naszych zawodnikow. Potrzeba im tylko dwoch rzeczy, trenera i treningu, oraz psychologicznej zmiany nastawienia do pracy.
Jeżeli jesteś gotów postawić jakiekolwiek oszczędności na to, że za dwa lata Łobodziński i Pawełek zostaną wykupieni do mocnej zachodniej ligi, jako najlepsi zawodnicy Wisły, to Twoja rodzina powinna myśleć o wnioskowaniu o ograniczeniu Twojej zdolności do czynności prawnych.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.08.2010, 16:48
A jakaz ona jest drogi wolfy ta twoja rzeczywistosc? Taka ze do Wisly sprowadzaja tylko szrot, a jedynie dobrzy pilkarze to Villa, Fabregas, Iniesta, Rooney? Zamiast *******ic bez sensu wolfy i Markus od ilus lat o czyms o czym nie macie tak naprawde pojecia to moze wreszcie KONKRETNE przyklady podacie tego jak powinna wedlug was wygladac Polityka Transferowa?

Tak wiem, powiecie ze juz pisaliscie nie raz o tym. Nie nie pisaliscie, bo jakos nikt do tej pory nie wie co mieliscie na mysli. Moze sami nie wiecie?

A teraz moj punkt widzenia. Wiemy doskonale czego nam potrzeba. Scauting, baza szkoleniowa nie tylko pod postacia bazy treningowej ale rowniez trenerow. Dzialu Marketingowego, dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia. Wisla to wdraza, ale powoli. Przyjdzie tez nowy trener z zagranicy z bardzo znanym nazwiskiem.

Dlatego uwazam ze bedzie dobrze.

Dla mnie koniec tematu. Wiecej nie bede odpisywal.
Jeśli w klubie nie ma dobrego scoutingu, to stawia się na tzw. ,,pewniaków" czyli piłkarzy, którzy swoim CV gwarantują niezły poziom. Gdyby Basałaj ściągnął 3 obrońców w stylu Clebera sprzed 4 lat czy Chaveza, to nikt nie płakałby po Marcelo, Głowi czy Alvarezie. Rozpieprzono najważniejszą i najlepszą formację zespołu i postawiono na młodych i może zdolnych (przekonamy się o tym za sezon lub dwa).

Poza tym można było wypożyczyć 2 - 3 dobrych, ogranych piłkarzy z lig zachodnich. Casus Issa Ba pokazuje, że nawet koleś, który nie grał 2 lata w piłkę, w warunkach ligi polskiej robi różnicę.

Oddaliśmy walkowerem mistrzostwo w zeszłym sezonie, gdyż nie wzmocniliśmy ataku w zimie. Dobrze, że Lech się skompromitował w walce o LM. Niestety, jeśli przez zaniechania w sprowadzaniu obrońców, w tym roku oddamy mistrza Legii, to ta będzie grała w LM. A wtedy odjedzie nas na 15 mln E i te poprawianie marketingu itp. niewiele nam da, gdyż może przez dłuższy czas pozostać nam walka tylko o miejsce nr dwa w naszej miernej lidze.

A gdy już jesteśmy przy marketingu, to wspaniale wypromowaliśmy markę Wisły w meczu z Azerami. Ta porażka to w 50% wina zarządu, 25 % Kasperczaka, 25% piłkarzy.

Dość w tym klubie było już zaniechań. Przy młodym Cikosie, mało zwrotnym Diazie, obok Chaveza musi grać drugi klasowy stoper. Nie ma innej opcji. W innym przypadku obrona będzie najsłabszą formacją naszego zespołu.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 09.08.2010, 16:59
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Jeśli w klubie nie ma dobrego scoutingu, to stawia się na tzw. ,,pewniaków" czyli piłkarzy, którzy swoim CV gwarantują niezły poziom. Gdyby Basałaj ściągnął 3 obrońców w stylu Clebera sprzed 4 lat czy Chaveza, to nikt nie płakałby po Marcelo, Głowi czy Alvarezie. Rozpieprzono najważniejszą i najlepszą formację zespołu i postawiono na młodych i może zdolnych (przekonamy się o tym za sezon lub dwa).

Poza tym można było wypożyczyć 2 - 3 dobrych, ogranych piłkarzy z lig zachodnich. Casus Issa Ba pokazuje, że nawet koleś, który nie grał 2 lata w piłkę, w warunkach ligi polskiej robi różnicę.

Oddaliśmy walkowerem mistrzostwo w zeszłym sezonie, gdyż nie wzmocniliśmy ataku w zimie. Dobrze, że Lech się skompromitował w walce o LM. Niestety, jeśli przez zaniechania w sprowadzaniu obrońców, w tym roku oddamy mistrza Legii, to ta będzie grała w LM. A wtedy odjedzie nas na 15 mln E i te poprawianie marketingu itp. niewiele nam da, gdyż może przez dłuższy czas pozostać nam walka tylko o miejsce nr dwa w naszej miernej lidze.

A gdy już jesteśmy przy marketingu, to wspaniale wypromowaliśmy markę Wisły w meczu z Azerami. Ta porażka to w 50% wina zarządu, 25 % Kasperczaka, 25% piłkarzy.

Dość w tym klubie było już zaniechań. Przy młodym Cikosie, mało zwrotnym Diazie, obok Chaveza musi grać drugi klasowy stoper. Nie ma innej opcji. W innym przypadku obrona będzie najsłabszą formacją naszego zespołu.

Brawo za ten komentarz!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.08.2010, 17:00
A jakaz ona jest drogi wolfy ta twoja rzeczywistosc?
Ja nie mam "swojej" rzeczywistości. Komentuję to co jest, wnioski wyciągam z tego co było. Reszta zbyt mocno ociera się o schizofrenię...

Wystarczyło kupić jednego porządnego ( jak na nasze warunki ) stopera zaraz po sprzedaży Głowackiego. Kogoś, kto rozegrał te minimum kilkadziesiąt meczy w silnej zachodniej lidze, jak Cleber, a być może wciąż gralibyśmy w pucharach. W tej chwili dzięki tym "oszczędnościom" jesteśmy klubem, który ogółowi kojarzy się z kompromitacją i amatorką. Już widzę oczami wyobraźni, jak "marketing" Basałaja zmienia ten obraz.

"Przyjdź na Wisłę, zobaczysz zawodników za słabych na ligę słowacką i drugą Bundesligę!". A przed meczem z Legią porozwieszamy plakaty z Boguskim, tylko tym razem w sukience. Taaak, już widzę te kolejki pikników...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.08.2010 o godz. 17:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.08.2010, 17:03
Spokojnie jeszcze 3-4 nowych dojdzie i do zimy dogramy
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.08.2010, 17:24
Cytat:
Prosimy nasz Nostradamusie o przybliżenie tej jakże ciekawej informacji. Dlaczego np. koyoot jest dobrej myśli, że zacytuję...

Cytat:
jeszcze będziecie Basałaja po dupie całować za to, co zrobił / zrobi dla Wisełki
?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 09.08.2010, 17:24
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to nie żart, to jak zwykle transfery na czas Oczywiście pomijam fakt kto to może być (ogórek czy kalafior ),
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.08.2010, 17:25
W jakim trybie to piszesz? Nadzieje, przypuszczenia, coś więcej?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 09.08.2010, 17:27
Myslicie ,że za przerypanie pucharow tylko Kasperczak zaplacil glowa poczekajcie do konca okienka
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.08.2010, 17:29
Myslicie ,że za przerypanie pucharow tylko Kasperczak zaplacil glowa poczekajcie do konca okienka
Czyli będzie jakaś wyprzedaż najsłabszych ogniw?

Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.08.2010, 17:30
A jak I bardzo dobrze

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 09.08.2010, 17:31
Łobo - nie grał ale i tak drewno.
Boguski - totalna ****a
Kowalski - padaka

I będę happy
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Nie można sprzedać kogoś, kogo nikt nie chce Prędzej ME, rozwiązanie kontraktu, oddanie za darmo.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Jesli Chavez dla Ciebie to "ogórek" to ty jesteś "kartofel")
Widziałeś, żeby ktoś napisał jakoby Chavez to był ogórek
Nikt nie kwestionuje, że właśnie takich zawodników powinno się sprowadzać gdy sprzedajemy podpory zespołu.
Lecz widzisz tu jakąś zdrową arytmetyke? Pozbyto się 3 podstawowych zawodników z lini obrony a sprowadzono jednego przy ktorego nazwisku mozna zaryzykować stwierdzenie, że nie jest wlasnie tym "ogórkiem".
Jesli sprowadzimy kolejnych 3-4 "Chavezów",(w co niewieze) odszczekam te slowa, (choc i tak wielki minus dla zarzadu bo to wszystko jest o miesiac za pozno) jesli nie i sciagna kolejnych darmozjadow na ktorych wywala znow kupe kasy, powinni isc siedziec za działanie na szkode spolki.

Z całym szacunkiem dla Bunozy, ale zdążyl udowodnić w zaledwie 2 meczach, że poza warunkami fizycznymi i brutalna gra nie wiele różni się od Kowalskiego.
Cikos...może kiedyś bo na dziś nie gwarantuje poziomu nawet Alvareza.
Pajlić... Nieporozumienie głowię sie nad tym transferem ale dalej nie moge zrozumieć, ile wypili nasi działacze przez podpisaniem z nim kontraktu...szok totalne dno w zarzadzaniu, to jest wlasnie przyklad jak wywalic niepotrzebnie jakies 500tys euro za 2 lata kontraktu z zawodnikiem, ktory nic nie wnosi do zespolu.
Zuraw, mimo ze nic nie pokazuje ten transfer miał swoj sens, moze sportowo wiele nam dobrego juz nie da, lecz marketingowo i wizerunkowo napewno klub zyskał... lecz taki zawodnik powinien byc sciagniety jako uzupelnienie skladu a nie przychodzic w chwale "zbawcy naszej ofensywy" Zal...
Mam nadzieje, ze ten Rios nie jest przereklamowany.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 09.08.2010 o godz. 17:39.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Czyli będzie jakaś wyprzedaż najsłabszych ogniw?
Chyba najlepszych (z tych co pozostało ofc)

Cytat:
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 09.08.2010, 17:33
Dwoch w pierwszej kolejnosci.
Cytat:
Padlem
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.08.2010, 17:33
No ależ oczywiście, że dojdą. Ja mogę dać wam słowo, że będzie na 100% jeszcze przynajmniej jeden transfer w tym okienku, reszta może przyjść nawet po jego zamknięciu. Mogę jeszczr dodać, że będą to raczej transfery bezgotówkowe.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Stary 09.08.2010, 17:36
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Boguski - totalna ****a
Kowalski - padaka

I będę happy
Tyle, że to trzech Polaków, a w Wiśle coraz więcej cudzoziemców...

Szkoda, że Paljica nie można wywalić. Pozbyłbym się jeszcze Jirsaka, a jeśli mają odejśc jacyś Polacy to najlepiej Kowalski, Łobo i Boguski.

Oczywiście pod warunkiem, że dojdzie tych 3-4 zawodników
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.08.2010, 17:38
Zdecydowanie Jirsak, Łobo, Kowalski i Boguski na wypożyczenie.

Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 09.08.2010, 17:40
Robione z mysla ,zeby naszym gwiazdeczka nie przyszło do głowy isc na skarge do prezesa ,ze ten nowy trener nas zajedzie
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 09.08.2010, 17:41
Ja bym powiedzial, nie tylko z taka mysla.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Stary 09.08.2010, 17:43
Robione z mysla ,zeby naszym gwiazdeczka nie przyszło do głowy isc na skarge do prezesa ,ze ten nowy trener nas zajedzie
Czyżby bracia Brożkowie? Najwyższy czas. Nawet Paweł nie daje z siebie 100%
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.08.2010, 17:43
Myślę że teraz nikt nie odważy się iść na skargę
Jeśli spróbuje to na drugi dzień nie powinno być już go w klubie. Cupiał dostał nauczkę za czasów Petrescu, której pewnie do dziś żałuje.
Tylko że pozbycie się paru piłkarzy może nie być takie proste - jeśli nikt ich nie będzie chciał kupić, a nie będą chcieli rozwiązać kontraktów to i tak trzeba będzie płacić im do końca kontraktu. Na pewno pewniakmi według mnie do odejścia są Łobo, Brożki, Jirsak, Kowalski pewnie będzie na ławie bo tym 3-4 rezerwowym może być. Wątpie żeby sprzedali Boguskiego, bo choć jest beznadziejny to w końcu niedawno przedłużali z nim kontrakt. Może jeszcze się odbuduje, po tej kontuzji jest niestety cieniem samego siebie.
Ostatnio edytowane przez kolarz90 : 09.08.2010 o godz. 17:49.

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 09.08.2010, 17:46
Cytat:
Ja bym powiedzial, nie tylko z taka mysla.
Taa, i jeszcze sala tortur z ulubioną katorgą oglądania ich własnej gry. Macie jakieś info to przedstawcie.

Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 09.08.2010, 17:51
2 słowa ode mnie.
Cieszy mnie, że będzie nowy trener. Równie miło będzie jeśli pojawią się do końca okienka wzmocnienia składu (domyślam się że mogą to być wypożyczenia zawodników, którzy nie mieszczą się w składach drużyn zachodnich).

Tylko na Boga zrozumieć musimy, że Wisła jest w przebudowie. Trzeba liczyć się z tym, że walka o mistrzostwo może być w tym sezonie bardzo trudno. Wisła się zmienia. Wydaje mi się, że przyjęto długofalową strategię, a obecny rok to budowanie podwalin pod w pełni profesjonalny klub.

OK, może jestem optymistą. Musimy jednak skończyć z narzekaniem po każdej stracie punktów. Drużyna musi się zgrywać, a to nie trwa 3 czy 4 treningi.

PS. Co oczywiście nie znaczy, że nie mamy wymagać wyników. W naszej buraczanej lidze spokojnie powinniśmy zmieścić się na "pudle".

Odpowiedz cytując
Sylwek0911
Junior Member

Stary 09.08.2010, 17:52
Oglądałem mecz Lechii. Według mnie najlepszym zawodnikiem był Deleu, chętnie widział bym go na lewej obronie mimo że w BKS-ie gra na prawej, ale naprawdę będzie gwiazdą ligi!!! świetny drybling cięgnie grę do przodu, a co najważniejsze jest skuteczny w defensywie!!! Naprawdę oglądnijcie sobie jak gra... Po drugie myślę, że jakby Wisła zrobiła wymianę z Lechią Boguski za Wiśniewskiego i dopłaciła by na pewno na tym nie stracimy!!! Ale to tylko marzenia...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2010, 17:52
Przestańcie pisać takimi półsłówkami. Albo coś konkretniejszego, albo wcale.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.08.2010, 17:55
Nomen Omen za zwolnieniem Petrescu stał miłościwie nam panujący Zdzisław K - odpowiedzialny za zatrudnienie Okuki i Svitlicy - i ten gość pracuje w klubie - dlatego żaden Mielcarski nie przyjdzie pracować do Wisły...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów