|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Tak wiem, powiecie ze juz pisaliscie nie raz o tym. Nie nie pisaliscie, bo jakos nikt do tej pory nie wie co mieliscie na mysli. Moze sami nie wiecie? ![]() A teraz moj punkt widzenia. Wiemy doskonale czego nam potrzeba. Scauting, baza szkoleniowa nie tylko pod postacia bazy treningowej ale rowniez trenerow. Dzialu Marketingowego, dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia. Wisla to wdraza, ale powoli. Przyjdzie tez nowy trener z zagranicy z bardzo znanym nazwiskiem. Dlatego uwazam ze bedzie dobrze. Dla mnie koniec tematu. Wiecej nie bede odpisywal. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
||
|
Ja pamiętam, jak i co tutaj wypisywałeś za Petrescu, jeszcze wtedy na starym koncie siedziałem, i to, że Ty dzisiaj masz czelność proponować zamknięcie rejestracji na forum to gruby żart. Wiele Twoich postów to nic innego, jak wylew emocji, podczas gdy "sceptycy", czy "pesymiści", jak ich lubisz nazywać, częściej analizują sferę faktów. Tym się różnicie.
Jeżeli jesteś gotów postawić jakiekolwiek oszczędności na to, że za dwa lata Łobodziński i Pawełek zostaną wykupieni do mocnej zachodniej ligi, jako najlepsi zawodnicy Wisły, to Twoja rodzina powinna myśleć o wnioskowaniu o ograniczeniu Twojej zdolności do czynności prawnych. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Poza tym można było wypożyczyć 2 - 3 dobrych, ogranych piłkarzy z lig zachodnich. Casus Issa Ba pokazuje, że nawet koleś, który nie grał 2 lata w piłkę, w warunkach ligi polskiej robi różnicę. Oddaliśmy walkowerem mistrzostwo w zeszłym sezonie, gdyż nie wzmocniliśmy ataku w zimie. Dobrze, że Lech się skompromitował w walce o LM. Niestety, jeśli przez zaniechania w sprowadzaniu obrońców, w tym roku oddamy mistrza Legii, to ta będzie grała w LM. A wtedy odjedzie nas na 15 mln E i te poprawianie marketingu itp. niewiele nam da, gdyż może przez dłuższy czas pozostać nam walka tylko o miejsce nr dwa w naszej miernej lidze. A gdy już jesteśmy przy marketingu, to wspaniale wypromowaliśmy markę Wisły w meczu z Azerami. Ta porażka to w 50% wina zarządu, 25 % Kasperczaka, 25% piłkarzy. Dość w tym klubie było już zaniechań. Przy młodym Cikosie, mało zwrotnym Diazie, obok Chaveza musi grać drugi klasowy stoper. Nie ma innej opcji. W innym przypadku obrona będzie najsłabszą formacją naszego zespołu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Brawo za ten komentarz! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja nie mam "swojej" rzeczywistości. Komentuję to co jest, wnioski wyciągam z tego co było. Reszta zbyt mocno ociera się o schizofrenię...
Wystarczyło kupić jednego porządnego ( jak na nasze warunki ) stopera zaraz po sprzedaży Głowackiego. Kogoś, kto rozegrał te minimum kilkadziesiąt meczy w silnej zachodniej lidze, jak Cleber, a być może wciąż gralibyśmy w pucharach. W tej chwili dzięki tym "oszczędnościom" jesteśmy klubem, który ogółowi kojarzy się z kompromitacją i amatorką. Już widzę oczami wyobraźni, jak "marketing" Basałaja zmienia ten obraz. "Przyjdź na Wisłę, zobaczysz zawodników za słabych na ligę słowacką i drugą Bundesligę!". A przed meczem z Legią porozwieszamy plakaty z Boguskim, tylko tym razem w sukience. Taaak, już widzę te kolejki pikników...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.08.2010 o godz. 17:06.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Spokojnie jeszcze 3-4 nowych dojdzie i do zimy dogramy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Jeśli to nie żart, to jak zwykle transfery na czas Oczywiście pomijam fakt kto to może być (ogórek czy kalafior
),![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W jakim trybie to piszesz? Nadzieje, przypuszczenia, coś więcej?
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myslicie ,że za przerypanie pucharow tylko Kasperczak zaplacil glowa poczekajcie do konca okienka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Czyli będzie jakaś wyprzedaż najsłabszych ogniw?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
I bardzo dobrze![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Łobo - nie grał ale i tak drewno.
Boguski - totalna ****a Kowalski - padaka I będę happy ![]() ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie można sprzedać kogoś, kogo nikt nie chce
Prędzej ME, rozwiązanie kontraktu, oddanie za darmo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Widziałeś, żeby ktoś napisał jakoby Chavez to był ogórek
![]() Nikt nie kwestionuje, że właśnie takich zawodników powinno się sprowadzać gdy sprzedajemy podpory zespołu. Lecz widzisz tu jakąś zdrową arytmetyke? Pozbyto się 3 podstawowych zawodników z lini obrony a sprowadzono jednego przy ktorego nazwisku mozna zaryzykować stwierdzenie, że nie jest wlasnie tym "ogórkiem". Jesli sprowadzimy kolejnych 3-4 "Chavezów",(w co niewieze) odszczekam te slowa, (choc i tak wielki minus dla zarzadu bo to wszystko jest o miesiac za pozno) jesli nie i sciagna kolejnych darmozjadow na ktorych wywala znow kupe kasy, powinni isc siedziec za działanie na szkode spolki. Z całym szacunkiem dla Bunozy, ale zdążyl udowodnić w zaledwie 2 meczach, że poza warunkami fizycznymi i brutalna gra nie wiele różni się od Kowalskiego. Cikos...może kiedyś bo na dziś nie gwarantuje poziomu nawet Alvareza. Pajlić... Nieporozumienie głowię sie nad tym transferem ale dalej nie moge zrozumieć, ile wypili nasi działacze przez podpisaniem z nim kontraktu...szok totalne dno w zarzadzaniu, to jest wlasnie przyklad jak wywalic niepotrzebnie jakies 500tys euro za 2 lata kontraktu z zawodnikiem, ktory nic nie wnosi do zespolu. Zuraw, mimo ze nic nie pokazuje ten transfer miał swoj sens, moze sportowo wiele nam dobrego juz nie da, lecz marketingowo i wizerunkowo napewno klub zyskał... lecz taki zawodnik powinien byc sciagniety jako uzupelnienie skladu a nie przychodzic w chwale "zbawcy naszej ofensywy" Zal... Mam nadzieje, ze ten Rios nie jest przereklamowany.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 09.08.2010 o godz. 17:39.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dwoch w pierwszej kolejnosci.
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
No ależ oczywiście, że dojdą. Ja mogę dać wam słowo, że będzie na 100% jeszcze przynajmniej jeden transfer w tym okienku, reszta może przyjść nawet po jego zamknięciu. Mogę jeszczr dodać, że będą to raczej transfery bezgotówkowe.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Szkoda, że Paljica nie można wywalić. Pozbyłbym się jeszcze Jirsaka, a jeśli mają odejśc jacyś Polacy to najlepiej Kowalski, Łobo i Boguski. Oczywiście pod warunkiem, że dojdzie tych 3-4 zawodników ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zdecydowanie Jirsak, Łobo, Kowalski i Boguski na wypożyczenie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Robione z mysla ,zeby naszym gwiazdeczka nie przyszło do głowy isc na skarge do prezesa ,ze ten nowy trener nas zajedzie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym powiedzial, nie tylko z taka mysla
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Myślę że teraz nikt nie odważy się iść na skargę
![]() Jeśli spróbuje to na drugi dzień nie powinno być już go w klubie. Cupiał dostał nauczkę za czasów Petrescu, której pewnie do dziś żałuje. Tylko że pozbycie się paru piłkarzy może nie być takie proste - jeśli nikt ich nie będzie chciał kupić, a nie będą chcieli rozwiązać kontraktów to i tak trzeba będzie płacić im do końca kontraktu. Na pewno pewniakmi według mnie do odejścia są Łobo, Brożki, Jirsak, Kowalski pewnie będzie na ławie bo tym 3-4 rezerwowym może być. Wątpie żeby sprzedali Boguskiego, bo choć jest beznadziejny to w końcu niedawno przedłużali z nim kontrakt. Może jeszcze się odbuduje, po tej kontuzji jest niestety cieniem samego siebie.
Ostatnio edytowane przez kolarz90 : 09.08.2010 o godz. 17:49.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
2 słowa ode mnie.
Cieszy mnie, że będzie nowy trener. Równie miło będzie jeśli pojawią się do końca okienka wzmocnienia składu (domyślam się że mogą to być wypożyczenia zawodników, którzy nie mieszczą się w składach drużyn zachodnich). Tylko na Boga zrozumieć musimy, że Wisła jest w przebudowie. Trzeba liczyć się z tym, że walka o mistrzostwo może być w tym sezonie bardzo trudno. Wisła się zmienia. Wydaje mi się, że przyjęto długofalową strategię, a obecny rok to budowanie podwalin pod w pełni profesjonalny klub. OK, może jestem optymistą. Musimy jednak skończyć z narzekaniem po każdej stracie punktów. Drużyna musi się zgrywać, a to nie trwa 3 czy 4 treningi. PS. Co oczywiście nie znaczy, że nie mamy wymagać wyników. W naszej buraczanej lidze spokojnie powinniśmy zmieścić się na "pudle". ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Oglądałem mecz Lechii. Według mnie najlepszym zawodnikiem był Deleu, chętnie widział bym go na lewej obronie mimo że w BKS-ie gra na prawej, ale naprawdę będzie gwiazdą ligi!!! świetny drybling cięgnie grę do przodu, a co najważniejsze jest skuteczny w defensywie!!! Naprawdę oglądnijcie sobie jak gra... Po drugie myślę, że jakby Wisła zrobiła wymianę z Lechią Boguski za Wiśniewskiego i dopłaciła by na pewno na tym nie stracimy!!! Ale to tylko marzenia...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przestańcie pisać takimi półsłówkami. Albo coś konkretniejszego, albo wcale.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Nomen Omen za zwolnieniem Petrescu stał miłościwie nam panujący Zdzisław K - odpowiedzialny za zatrudnienie Okuki i Svitlicy - i ten gość pracuje w klubie - dlatego żaden Mielcarski nie przyjdzie pracować do Wisły...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|