The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2010, 12:34
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
ale o tym transferze było wiadomo a o tamtym nie i to było tajemnica a poza tym
miał być piłkarz który przyniesie kiibiców na stadion (pikników)
No to będzie to trener
Uczestnik MŚ, znane nazwisko;]
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 09.08.2010, 12:34
Lecz kibice też nie będą przychodzić jak będą widzieć jak grają nasi piłkarze
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.08.2010, 12:37
Nasza polityka transferowa w tym okienku dalej kuleje i wiele nie zmieniło się w porównaniu z wcześniejszymi latami, no może poza ilościa bo napewno na jakość się to nie przekłada, aaaa.. i poza kilkoma okrągłymi milionami euro w kieszeni bosa.
Na podsumowanie wyczynów naszych działaczy nasówa się jedna konkluzja.
Mianowicie istnieje duże prawdopodobieństwo, że gdyby nie wykonywano żadnch ruchów w kadrze, tzn. nikogo sie nie pozbyto (chodzi tu głównie o Głowe, Marcelo i Alvareza) i nikt z tej całej koalicji naszych nowych nabytków o zazwyczaj niestety miernych umjejętnościach ( jedynie Rios i Chavez rokuja na to iż nie są to wyrzuconie pieniądze w błoto, no..może Cikos, lecz jego gra defensywna też pozostawia wiele do życzenia) do nas nie trafił, prawdopodobnie dalej grali byśmy w LE.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 09.08.2010 o godz. 12:40.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.08.2010, 12:40
Waldus88 napisał(a):Wyświetl post
Wisielak: Zbymak mówił, iż ów piłkarz jest skrzydłowym, więc nie wiem skąd wymysł z Appiahem. Poza tym, ten skrzydłowy dobrze pokazał się na MŚ w RPA, czego nie można powiedzieć o Appiahu, który zagrał bardzo mało minut.

Szukaj dalej

E: Fajnie, że w końcu Wisła podpisała kontrakt z Chavezem. Mam nadzieję, że będzie dużym wzmocnieniem środka defensywy i razem z Gordanem Bunozą stworzą świetny duet stoperów.
Sprawa byla w toku, ale... upadla. Przynajmniej narazie mozna o nim zapomniec.
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.08.2010, 12:41
z afryki Tagoe i Tshabalala z europy nie widze piłkarza który by chętnie przeniósł się do Polski Ameryki :Rodrigo Millar ?;D idalej nie iwem a z Azji to hmm może koreański Rooney ? ale on jest napastnikiem to nie wiem ;d Byłbym za Tshabalala ;d
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.08.2010, 12:45
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
z afryki Tagoe i Tshabalala z europy nie widze piłkarza który by chętnie przeniósł się do Polski Ameryki :Rodrigo Millar ?;D idalej nie iwem a z Azji to hmm może koreański Rooney ? ale on jest napastnikiem to nie wiem ;d Byłbym za Tshabalala ;d
Koreański Rooney ? To juz wystarczy, bym mógł ocenić twoją orientację.
Weź pobiegaj z rówieśnikami po podwórku

Transfery które przeprowadzilismy to : Cikosz i Bunoza. Reszta, to taki tylko konkurencja jakaś

E; nabijasz posty czy udajesz głupka?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 09.08.2010 o godz. 12:48.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.08.2010, 12:47
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Transfery które przeprowadzilismy to : Cikosz i Bunoza. Reszta, to taki tylko konkurencja jakaś
No a nie ? tak nazywali piłkarza Korei Północnej Tae See czy jakoś tak
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 09.08.2010, 13:10
Ale byk z tego Chaveza. Ciekawe jak sobie u nas poradzi(tj. dobrze czy bardzo dobrze), bo to, że będzie wzmocnieniem mogę powiedzieć po samym meczu z Hiszpanią, który w jego wykonaniu miałem przyjemność widzieć, porównując występ Glika/Sadloka z Hiszpanią i ich status w naszej lidze.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.08.2010, 13:25
Za niedługi czas przyjdzie rozliczyć z transferów Prezesa Basałaja i osoby pracujące w Wiśle... Niemniej podpisanie tak długiej umowy z Bunozą i zawodnikiem rezerw beniaminka Bundesligi należy uznać za co najmniej dziwne przedsięwzięcie - vide Łobodziński i sprawa jego kontraktu...
Ogólnie transfery gotówkowe u nas leżą i kwiczą w ostatnim czasie nikt konkretny za pieniądze nie został sprowadzony..
Moim zdaniem ostateczną porażką Basałaja będzie niezrealizowanie tego o czym mówił tj. dyrektor sportowy i szef scoutów do 15 sierpnia, a także brak zatrudnienia dobrego trenera (swoją drogą główny kandydat (Włoch) nie ma żadnych osiągnięć na ławce trenerskiej) a także brak rozpoczęcia planowanej budowy bazy treningowej w tym roku...

Nie będę znęcał się już nad tym co Prezes mówił na temat klasy zatrudnianych zawodników bo każdy widzi jak się sprawy mają...

Ogólnie oby ta polityka nie skończyła się tego rodzaju katastrofą że po rundzie jesiennej puchary nie będą nam już groziły...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.08.2010, 13:45
jeszcze jeden stoper na wysokim poziomie i można grać... W to, że z Bunozy będzie cokolwiek powoli przestaję wierzyć. Może przy Chavezie zacznie grać, ale mam złe przeczucia... niestety.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.08.2010, 13:46
Basałaj zaczął katastrofalnie i jeśli nie sprowadzi jeszcze jednego dobrego stopera, to po prostu będzie to oznaczało, że jest kompletnym laikiem. Co do klasy sprowadzonych zawodników, to z góry wiadomo było, że to nie są wzmocnienia na teraz, ale łatanie dziur młodymi i miejmy nadzieje zdolnymi. Realną klasę prezentuje Chavez, może Rios i miał prezentować Żurawski. Paljić to nieporozumienie. Skoro dało się wyciągnać takiego Paulistę czy Manu za darmo, to pewnie jest jeszcze kilku graczy tej klasy w Europie, których można było mieć.
Nie wiem dlaczego prezes, który zarabia podobno gigantyczne pieniądze, zwleka z zatrudnieniem dyrektora sportowego. Taka osoba powinna już pracować - jeździć, oglądać zawodników. Lepszego kandydata niż Jan Urban w Polsce nie znajdzie. Koleś zna się na piłkarzach jak mało kto - negował większość pomysłów Trzeciaka i jak się okazało miał rację. Do tego może wdrożyć hiszpańskie metody szkolenia młodzieży.

Jeśli w kwestii nowego trenera znów wygra tańsza opcja, to będzie tylko można załamać ręce. Musi przyjść ktoś z nazwiskiem i umiejętnościami, bo to jedyna nadzieja na nową Wisłę.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 09.08.2010 o godz. 13:51.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.08.2010, 13:54
To że Bunoza, Czikos, Pajlic to nieporozumienia mówiłem dawno, twierdziliście że trzeba dam im czas, ale się pytam czas na co? Skoro nie potrafią grać przeciwko drużynie z Azerbejdżanu, a z Arką grają taką miernotę to jak oni mają się sprawdzić z lepszymi drużynami?. My jesteśmy jedną z najlepszych drużyn w Polsce, tacy gracze powinni być uzupełnieniem składu. Jedynym wzmocnieniem są Chavez i Rios, ale mam obawy czy za 2-3 miesiące jak nie przyjdzie porządny trener nie zostaną skażeni Polską myślą szkoleniową i mentalnością pozostałych kopaczy...po co się przemęczać?
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Stary 09.08.2010, 14:07
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
To że Bunoza, Czikos, Pajlic to nieporozumienia mówiłem dawno, twierdziliście że trzeba dam im czas, ale się pytam czas na co? Skoro nie potrafią grać przeciwko drużynie z Azerbejdżanu, a z Arką grają taką miernotę to jak oni mają się sprawdzić z lepszymi drużynami?. My jesteśmy jedną z najlepszych drużyn w Polsce, tacy gracze powinni być uzupełnieniem składu. Jedynym wzmocnieniem są Chavez i Rios, ale mam obawy czy za 2-3 miesiące jak nie przyjdzie porządny trener nie zostaną skażeni Polską myślą szkoleniową i mentalnością pozostałych kopaczy...po co się przemęczać?
W czym Bunoza albo Czikos byli gorsi od reszty naszych pilkokopow? Bunoza byl lepszym z pary srodkowych obroncow a Czikos od Pi. Brozka.

Chavez i Rios musze sie zgodzic bardzo powazne wzmocnienia swietnie sie zaprezentowali w meczu z Arka i w kazdym poprzednim z reszta tez. To bede sorry ju sa nasze gwiazdy. Ze co, nie grali jeszcze zadnego meczu.... No nic z facjaty naprawde wygladaja jak super wzmocnieni nie to co Bunoza czy Czikos.

Widzisz i nie grzmisz.....
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.08.2010, 14:10
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Za niedługi czas przyjdzie rozliczyć z transferów Prezesa Basałaja i osoby pracujące w Wiśle... Niemniej podpisanie tak długiej umowy z Bunozą i zawodnikiem rezerw beniaminka Bundesligi należy uznać za co najmniej dziwne przedsięwzięcie - vide Łobodziński i sprawa jego kontraktu...
Ogólnie transfery gotówkowe u nas leżą i kwiczą w ostatnim czasie nikt konkretny za pieniądze nie został sprowadzony..
Moim zdaniem ostateczną porażką Basałaja będzie niezrealizowanie tego o czym mówił tj. dyrektor sportowy i szef scoutów do 15 sierpnia, a także brak zatrudnienia dobrego trenera (swoją drogą główny kandydat (Włoch) nie ma żadnych osiągnięć na ławce trenerskiej) a także brak rozpoczęcia planowanej budowy bazy treningowej w tym roku...

Nie będę znęcał się już nad tym co Prezes mówił na temat klasy zatrudnianych zawodników bo każdy widzi jak się sprawy mają...

Ogólnie oby ta polityka nie skończyła się tego rodzaju katastrofą że po rundzie jesiennej puchary nie będą nam już groziły...
Ja uważam, że taki czas już nadszedł, zespoł i wszystko co z nim związane rozlicza się po wynikach, jak każdy wie na dzień dzisiejszy jesteśmy na poziomie II ligi Azejberdzanu i Arki Gdynia, co by nie mówic, jest zauważalny regres od zamknięcia tamtego sezonu. Mamy obrone w kompletnej rozsypce, i niewiem czy jeden zawodnik (wydaje się, że tym razem - wyjątkowo nie z przypadku czyt. łapanki) Chavez da rade choć troche poukładać ten bajzel. W pomocy mamy Wilka, który jak dotąd pokazał jedynie, że nie dorasta Sobolowi nawet do pięt mimo, że ten jest w katastrofalnej formie. I Pajlicia, ktory mogłby być uzupełnieniem skłądu Piasta Gliwice razem z Kowalskim, a nie Wisły Kraków.
Niestety prawda jest taka, że w okienku letnim bardzo dużo zniszczono (jedyna dobrą formacje czyli obrone) przez bezmyslne jej wyprzedanie, natomiast nie poprawiono niczego, a po kompromitacji w LE, gdzie trener miał do dyspozycji na srodku obrony amatora Kowalskiego i paralityka Diaza zwalono całą wine na niego(choc on tez nie jest bez winy), co jest zasłoną dymna aby nie szukać winnych gdzie indziej.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 09.08.2010 o godz. 14:24.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 09.08.2010, 14:13
Mar85 twierdzi ze wzmocnieniami sa Chavez i Rios mimo ze na oczy ich nie widzial w meczu, a Bunoza, Cikos(SIC!), Paljic to sa niewypaly i powinni byc tylko uzupelnieniami skladu. Ocena po raptem 4 meczach.

Czasem mysle ze to forum powinno miec zablokowana mozliwosc rejestracji.

I zeby nie bylo. Latwo jest byc wiecznym malkontentem i na wszystko narzekac. Bo faktycznie nie wszystko zawsze bedzie wychodzic na 100% pilkarzom. A wtedy mozna zastosowac demagogie i ocenic po jednym wystepie ze ktos sie do niczego nie nadaje.
Zdecydowanie trudniej ocenic potencjal czyjs i jego rzeczywiste umiejetnosci.
I ja dziekuje bogu ze trenerzy nie sugeruja sie zdaniem wiekszosci forumowiczow bo gdyby sluchac ich wywodow to bysmy byli w 5 lidze. Bo wiecznie jest zle...

Zobaczycie ze na koniec sezonu nastroje na tym forum beda zgola odmienne. I bedziecie chodzic Basalaja w dupe calowac za to co zrobil/zrobi dla tego klubu.

EOT.

A na koniec wrzuce tutaj tekst nowej gwiazdy polskiego rapu: "Znam ludzi ktorzy skrytykuja cie z zazdrosci bo sami patrzac widza tylko watpliwosci, choc, dzien za dniem wyglaszaja swoje madrosci, to los i tak nie ma dla nich litosci, bo sa do kosci przesiaknieci przez zlo, a ich moralne wartosci to dno."

Bez odbioru panowie.
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.08.2010, 14:32
Najeżdżacie na tego Bunozę, a ja wam mówię: Spokojnie! On jest jeszcze dość młody 22 lata bodajże, on ma być naszą przyszłością, teraz powinien się ogrywać przy bardziej doświadczonym Cleberze i Chavezie. Z Marcelo było to samo, ile osób narzekało, że to jakiś odpad... Po prostu nie można oceniać piłkarzy po dwóch występach! Ani Bunozę na - ani Riosa na + po dwóch sparingach (mimo, że na niego bardzo liczę). W pełni obiektywna ocenia przydatności zawodników nie wcześniej niż pod koniec rundy.

Aha i jeszcze dla formalności podpisuję się pod postem koyoota, jedna z niewielu osób, która pisze z sensem... Niestety...
Ostatnio edytowane przez pablo92TSW : 09.08.2010 o godz. 14:35.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 09.08.2010, 14:33
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli masz 25 lat to mógłbyś pamiętać, że początki choćby Głowy, Szymka, Ola, Żurawia czy Uche nie powalały, a potem to byli wybijający się gracze. Tak więc dajmy B,C i P jeszcze chwilę. Nie wiem czy coś z nich będzie, ale za wcześnie na kasację.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.08.2010, 14:40
szprotson napisał(a):Wyświetl post

E; nabijasz posty czy udajesz głupka?
Ściąganie piłkarzy z Korei Północnej to jak dla mnie głupota. Ten Koreańczyk na pewno jest lepszy piłkarsko niż nasi gracze, ale ma nasrane mocno w głowie. Akurat o nim trochę czytałem. Trzeba być naprawdę zdrowo walniętym na łeb, żeby żyjąc w Japonii nagle zapałać wielką miłością do Kim Dżong Illa - największego oszołoma na świecie. Od takich piłkarzy bym się trzymał z dala.

Z Korei Południowej ściąganie piłkarzy ma sens, ale nie tych Północno koreańskich. Taki to będzie zaraz odizolowany od grupy, bo jedynie o czym będzie można z nim pogadać to idea Ducze, albo jaka to zła jest Ameryka.
Odpowiedz cytując
prorok
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 09.08.2010, 14:45
Sytuacja jest w tym momencie taka, że czekam na dokumenty z poprzedniego klubu. Muszę też udać się do Hondurasu, aby otrzymać wizę z pozwoleniem na pracę. Moja umowa z Wisłą jest taka, że jestem jej piłkarzem na okres najbliższego roku, ale z opcją kupna. Mam nadzieję, że będę miał okazję pokazać tutaj, że jestem dobrym piłkarzem i wtedy Wisła mnie wykupi. Mam takie przeczucie, że pogram w tym klubie wiele, wiele lat - przyznał Chávez.

więc jest jakaś opcja wykupu już ustalona chyba?więc basalaj nie taki głupi jak niektórzy sądzą
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.08.2010, 15:29
Miałem ochotę napisać dziś coś pozytywnego na temat przyszłości Wisły po obecnie dokonanych ruchach kadrowych w mijającym powoli okienku. Ale to niestety ciężkie zadanie.

W ofensywie nasze nadzieje i argumenty na dobrą grę de facto koncentrują się tylko na 3 zawodnikach: Mającym ciekawe CV Riosie, który jednak na razie ciągle jest dużą niewiadomą, chaotycznym Małeckim i niestabilnym Pawle Brożku. Tylko Ci piłkarze z obecnego składu plus coraz starszy Żurawski są w stanie „zrobić różnicę”. To bardzo mało w kontekście całego sezonu. Ostatnie mecze pokazały, że na „Władcę muraw” nie można już liczyć równie mocno jak niegdyś, Boguski po kontuzji sprzed roku to najwyżej bardzo przeciętny i przeceniany ligowiec, Kirm też nie zmienia swojego stylu gry. Nadzieje stwarza jeszcze Garguła, ale wraz z każdą kolejną kontuzją i pauzą są coraz bardziej mgliste i odległe.

Braki w ofensywie nadal mamy duże. Za duże.

Teraz defensywa. Po demontażu obrony obecnie najsolidniejszym jej punktem jest Diaz. Wszyscy mamy nadzieję, że jeszcze lepiej będzie prezentował się Chevez, choć to na razie kolejna spora niewiadoma. Na szczęście przynajmniej z niezłym CV. Cleber częściej się leczy niż gra i mówi o zakończeniu kariery, dlatego trudno na niego mocno liczyć w kontekście całej rundy. Singlar podobnie – częściej widujemy go u medyków niż na boisku. Kowalski to poziom drugoligowy, Bunoza póki co też. Jest jeszcze obiecujący Cikos, ale nawet nieco na wyrost wliczając go do grona „solidnych obrońców” otrzymujemy zaledwie 3 sensownych zawodników, na których można liczyć w kontekście intensywnego sezonu. To stanowczo za mało. A trzeba pamiętać, że i na Sobolewskiego nie można już liczyć tak samo jak dawniej.

Braki są zbyt duże, byśmy mogli uniknąć bardzo poważnych i rzutujących negatywnie na wyniki problemów. W tej sytuacji bez dalszych wzmocnień trudno odpowiedzialnie myśleć o wywalczeniu mistrzostwa. Mam nadzieję, że nasi działacze i Cupiał mają tego świadomość.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
ja_
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 09.08.2010, 15:44
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Ściąganie piłkarzy z Korei Północnej to jak dla mnie głupota. Ten Koreańczyk na pewno jest lepszy piłkarsko niż nasi gracze, ale ma nasrane mocno w głowie. Akurat o nim trochę czytałem. Trzeba być naprawdę zdrowo walniętym na łeb, żeby żyjąc w Japonii nagle zapałać wielką miłością do Kim Dżong Illa - największego oszołoma na świecie. Od takich piłkarzy bym się trzymał z dala.

Z Korei Południowej ściąganie piłkarzy ma sens, ale nie tych Północno koreańskich. Taki to będzie zaraz odizolowany od grupy, bo jedynie o czym będzie można z nim pogadać to idea Ducze, albo jaka to zła jest Ameryka.
i pewnie dlatego ten chłopak, który ma nasrane w głowie gra w VfB Stuttgart
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.08.2010, 15:48
ja_ napisał(a):Wyświetl post
i pewnie dlatego ten chłopak, który ma nasrane w głowie gra w VfB Stuttgart
Gra w 2. Bundeslidze w Bochum.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.08.2010, 16:03
koyoot napisał(a):Wyświetl post
A na koniec wrzuce tutaj tekst nowej gwiazdy polskiego rapu: "Znam ludzi ktorzy skrytykuja cie z zazdrosci bo sami patrzac widza tylko watpliwosci, choc, dzien za dniem wyglaszaja swoje madrosci, to los i tak nie ma dla nich litosci, bo sa do kosci przesiaknieci przez zlo, a ich moralne wartosci to dno."
Na tym forum rządzą pokemony. That's official.

Dno to Twoje wywody mające się nijak do rzeczywistości. Skup się lepiej na temacie, którym są transfery Wisły. W mojej ocenie niewystarczające i obniżające poziom sportowy, który już w poprzedniej rundzie był słaby.

Żyjesz w swoim świecie - Twoja rzecz, ale nie wymagaj tego od innych. Bardzo fajnie, że wrzuciłeś tutaj wypociny najpopularniejszego polskiego grafomana, nie ma nic lepszego niż moralny niepokój wyrażony za pomocą rymów częstochowskich. Wszyscy wiemy już, jaki z Ciebie intelektualista.

Tylko co z tego, skoro Bunoza nie stanie się przez to ani odrobinę mniej drewniany? Ty widzisz potencjał do rozwoju w jego wieku, ja widzę braki które powinny były zostać rozwiązane kiedy był jeszcze trampkarzem. Tak słabego stopera w Wiśle dawno nie było, ostatnim był bodajże Kowalczyk, który spędził większość czasu u nas w rezerwach albo na ławce. Szczęśliwie jest nadzieja, że podobny los spotka już w najbliższym meczu Bunozę, bo liczenie że jego żenujące wyczyny będą wiecznie bezkarne jest zwyczajnie głupie.
Paszulewicz IMHO to była półka wyżej, a Jop to przy nim profesor.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.08.2010, 16:12
wolfy nadaje na koyoota młode wilki

żeby offa nie było, to dopiero przy dobrym trenerze, który wg swoich metod przeprowdadzi okres przygotowawczy, będziemy mogli właściwie ocenić danych piłkarzy.

Co nie znaczy, że Boguski gra jak ****...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 09.08.2010, 16:13
Mar85 twierdzi ze wzmocnieniami sa Chavez i Rios mimo ze na oczy ich nie widzial w meczu, a Bunoza, Cikos(SIC!), Paljic to sa niewypaly i powinni byc tylko uzupelnieniami skladu. Ocena po raptem 4 meczach.

Czasem mysle ze to forum powinno miec zablokowana mozliwosc rejestracji.

I zeby nie bylo. Latwo jest byc wiecznym malkontentem i na wszystko narzekac. Bo faktycznie nie wszystko zawsze bedzie wychodzic na 100% pilkarzom. A wtedy mozna zastosowac demagogie i ocenic po jednym wystepie ze ktos sie do niczego nie nadaje.
Zdecydowanie trudniej ocenic potencjal czyjs i jego rzeczywiste umiejetnosci.
I ja dziekuje bogu ze trenerzy nie sugeruja sie zdaniem wiekszosci forumowiczow bo gdyby sluchac ich wywodow to bysmy byli w 5 lidze. Bo wiecznie jest zle...

Zobaczycie ze na koniec sezonu nastroje na tym forum beda zgola odmienne. I bedziecie chodzic Basalaja w dupe calowac za to co zrobil/zrobi dla tego klubu.

EOT.

Bez odbioru panowie.
Tak chłopcze Rios i Chavez są wzmocnieniami bo w przeciwieństwie do Czikosa i Bunozy maja np. grę w lidze Argentyńskiej (młodzieżówce) czy na mistrzostwach Świata...Czikos spuścił klub do drugiej ligi zagrał 5 meczy w których niczym się nie wyróżnił, Bunoza nawet szkoda gadać bo to co grał w meczu z Karabachem czy Arką woła o pomstę do nieba...i nie piszcie mi tu że grają w młodzieżówkach bo młodzieżówka Argentyny a Słowacji to inny poziom...jeśli dla was tak ma wyglądać polityka transferowa to powodzenia...u nas ostatnio żaden gracz się nie rozwinął, a Marcelo zaskoczył bo był dobry...każdy kto przychodzi cofa się w rozowju Jirska, Kirm, Łobo...więc na czym mam opieracie swoje dywagacje że zaskoczą? Polska myśl szkoleniowa napewno ich rozwinie tak jak rozwija mase naszych talentów...tu trzeba ukształtowanych zawodników a nie melodie przyszłości, my nawet boisk porządnych nie mamy a ścigamy młokosów, po co aby przegrywać w pucharach? Mówiłem że bedzie powtórka z Levadii, to pjaliście z zachwytu jak wam wciskają graczy przeciętnych i miernych...przegraliśmy z Karabachem w lidze gramy dno a dla was jest dobrze, ludzie czy wy macie oczy? Na co mamy czekać? Na to jak dostaniemy lanie po raz kolejny...nic was porażki nie uczą i właśnie zarząd takich jak was robi bo jesteście nawini...
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 09.08.2010 o godz. 16:16.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 09.08.2010, 16:17
Ano wlasnie tym sie roznimy. Ty patrzysz na to co teraz jest, ja widze to co teraz sie dzieje w klubie ale mam tez wglad na to co moze byc w nieodleglej przyszlosci. Juz pisalem nie raz o problemach tego zespolu nie wiem, przyznam szczerze nie chce mi sie pisac po raz kolejny o nich, tym bardziej odpowiadajac na twoje posty ktore tak naprawde nie maja zadnych argumentow w sobie odnosnie moich postow a najezdzasz na mnie tylko po to by mnie zdyskredytowac. Trudno, twoje prawo do tego, drogi exmodzie wolfy.

Do meritum. Bunoza poczatek ma fatalny jest to fakt. Twierdze tylko ze widac u niego spory potencjal ktory przy odpowiednim treningu zaprocentuje. To samo tyczy sie kazdego z naszych zawodnikow. Potrzeba im tylko dwoch rzeczy, trenera i treningu, oraz psychologicznej zmiany nastawienia do pracy.

Pisze to co mysle, masz prawo sie z tym nie zgadzac, ale nie masz prawa oceniac mnie, bo ja moge rowniez na ciebie powiedziec ze skoro myslisz inaczej to jestes malo inteligentny panie wolfy.

Wolfy - forumowy autorytet moralno - intelektualny. Swiat sie konczy...

Mar85 po przeczytaniu twojego posta zrozumialem ze polemika z toba nie ma wiekszego sensu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.08.2010, 16:19
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Co nie znaczy, że Boguski gra jak ****...
Ależ on gra jak *****! Nawet Iwan wprost napisał, że gość nie może wiecznie bać się kontaktu, a Kula też nie kryje, że jego mecz z Arką to żenada.
Problem w tym, że Łobodziński i tak swoim wejściem nic nie wniesie, a Pajlić to jakieś nieporozumienie. Rafał przynajmniej dochodzi do sytuacji.

Do tego doprowadziła ta nasza ofensywa transferowa, że każdy trener ma wybór między cholerą a żółtaczką: albo gracz który gra jak panienka ale czasem coś mu wyjdzie, albo kołek który jest kompletnie bezproduktywny przez 99% czasu spędzonego na boisku. Co byś nie wybrał - będzie źle.

Patrząc realnie - co by zmienili Łobo albo Pajlić? Ci goście mogą brylować, ale w pierwszej lidze.

Ano wlasnie tym sie roznimy. Ty patrzysz na to co teraz jest, ja widze to co teraz sie dzieje w klubie ale mam tez wglad na to co moze byc w nieodleglej przyszlosci.
Tarot, pasjans czy może fusy?

Ja nie mam "wglądu w przyszłość", dlatego opieram się na obecnym stanie rzeczy. Na tym może zakończmy, bo nie chciałbym Cię zachęcać do dalszego oddalania się od rzeczywistości.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.08.2010 o godz. 16:28.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 09.08.2010, 16:19
Ano wlasnie tym sie roznimy. Ty patrzysz na to co teraz jest, ja widze to co teraz sie dzieje w klubie ale mam tez wglad na to co moze byc w nieodleglej przyszlosci. Juz pisalem nie raz o problemach tego zespolu nie wiem, przyznam szczerze nie chce mi sie pisac po raz kolejny o nich, tym bardziej odpowiadajac na twoje posty ktore tak naprawde nie maja zadnych argumentow w sobie odnosnie moich postow a najezdzasz na mnie tylko po to by mnie zdyskredytowac. Trudno, twoje prawo do tego, drogi exmodzie wolfy.

Do meritum. Bunoza poczatek ma fatalny jest to fakt. Twierdze tylko ze widac u niego spory potencjal ktory przy odpowiednim treningu zaprocentuje. To samo tyczy sie kazdego z naszych zawodnikow. Potrzeba im tylko dwoch rzeczy, trenera i treningu, oraz psychologicznej zmiany nastawienia do pracy.

Pisze to co mysle, masz prawo sie z tym nie zgadzac, ale nie masz prawa oceniac mnie, bo ja moge rowniez na ciebie powiedziec ze skoro myslisz inaczej to jestes malo inteligentny panie wolfy.

Wolfy - forumowy autorytet moralno - intelektualny. Swiat sie konczy...

Mar85 po przeczytaniu twojego posta zrozumialem ze polemika z toba nie ma wiekszego sensu.
Chłopie jakie treningi, przecież u nas nie ma treningów, jak on ma sie rozwinąć Poziom naszego treningu przypomina wakacje...widać to po każdym zespole grającym w pucharach....polemika nie ma sensu bo nie masz żadnych argumentów a naiwność Twoja nie zna granic...trzeba patrzeć obiektywnie w zeszłym roku też czekałeś na mistrzostwo i jak to sie skończyło...dziś pierwsza trójka będzie sukcesem...od tamtego czasu nic się nie zmieniło, przypadkowa łapanka, skoro nie dało się to trzeba było poczekać że sprzedażą obrońców...każdy wie że drużynę się buduję od obrony ale widać w Wiśle zawsze wszystko jest inaczej...mamy początek sierpnia w pucharach nas nie ma, trenera też nie ma, zawodnicy są bez formy ale dla was wszystko jest cacy, dajmy im czas do końca roku aby znów mogli pojechać na wakacje się poopalać....
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 09.08.2010 o godz. 16:25.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.08.2010, 16:21
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
wolfy nadaje na koyoota młode wilki
młodzi wilcy

http://www.youtube.com/watch?v=kaC8POpozJc
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.08.2010, 16:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ależ on gra jak *****! Nawet Iwan wprost napisał, że gość nie może wiecznie bać się kontaktu, a Kula też nie kryje że jego mecz z Arką to żenada.
Problem w tym, że Łobodziński i tak swoim wejściem nic nie wniesie, a Pajlić to jakieś nieporozumienie. Rafał przynajmniej dochodzi do sytuacji.

Do tego doprowadziła ta nasza ofensywa transferowa, że każdy trener ma wybór między cholerą a żółtaczką: albo gracz który gra jak panienka ale czasem coś mu wyjdzie, albo kołek który jest kompletnie bezproduktywny przez 99% czasu spędzonego na boisku. Co byś nie wybrał - będzie źle.

Patrząc realnie - co by zmienili Łobo albo Pajlić? Ci goście mogą brylować, ale w pierwszej lidze.
Szkoda, że nie może tych sytuacji zamienić na chociaż celny strzał, co pokazał we wczorajszym meczu.
Nie zgodzę się z Tobą, jeśli chodzi o drugie zdanie pogrubione przeze mnie. Boguski w tym momencie jest kompletnie bezproduktywny i w dodatku gra jak panienka. Więc nie jest to wybór między dżumą a cholerą, bo jak pokazał ostatni mecz, można rozwiązać kwestię pierwszego składu bez wystawiania Łobodzińskiego, Paljica i Boguskiego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów