|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Lecz kibice też nie będą przychodzić jak będą widzieć jak grają nasi piłkarze
![]() ![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nasza polityka transferowa w tym okienku dalej kuleje i wiele nie zmieniło się w porównaniu z wcześniejszymi latami, no może poza ilościa bo napewno na jakość się to nie przekłada, aaaa.. i poza kilkoma okrągłymi milionami euro w kieszeni bosa.
Na podsumowanie wyczynów naszych działaczy nasówa się jedna konkluzja. Mianowicie istnieje duże prawdopodobieństwo, że gdyby nie wykonywano żadnch ruchów w kadrze, tzn. nikogo sie nie pozbyto (chodzi tu głównie o Głowe, Marcelo i Alvareza) i nikt z tej całej koalicji naszych nowych nabytków o zazwyczaj niestety miernych umjejętnościach ( jedynie Rios i Chavez rokuja na to iż nie są to wyrzuconie pieniądze w błoto, no..może Cikos, lecz jego gra defensywna też pozostawia wiele do życzenia) do nas nie trafił, prawdopodobnie dalej grali byśmy w LE.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 09.08.2010 o godz. 12:40.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
. Przynajmniej narazie mozna o nim zapomniec . |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
z afryki Tagoe i Tshabalala z europy nie widze piłkarza który by chętnie przeniósł się do Polski Ameryki :Rodrigo Millar ?;D idalej nie iwem a z Azji to hmm może koreański Rooney ? ale on jest napastnikiem to nie wiem ;d Byłbym za Tshabalala ;d
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Weź pobiegaj z rówieśnikami po podwórku Transfery które przeprowadzilismy to : Cikosz i Bunoza. Reszta, to taki tylko konkurencja jakaś E; nabijasz posty czy udajesz głupka?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 09.08.2010 o godz. 12:48.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
No a nie ? tak nazywali piłkarza Korei Północnej Tae See czy jakoś tak
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale byk z tego Chaveza. Ciekawe jak sobie u nas poradzi(tj. dobrze czy bardzo dobrze), bo to, że będzie wzmocnieniem mogę powiedzieć po samym meczu z Hiszpanią, który w jego wykonaniu miałem przyjemność widzieć, porównując występ Glika/Sadloka z Hiszpanią i ich status w naszej lidze.
![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Za niedługi czas przyjdzie rozliczyć z transferów Prezesa Basałaja i osoby pracujące w Wiśle... Niemniej podpisanie tak długiej umowy z Bunozą i zawodnikiem rezerw beniaminka Bundesligi należy uznać za co najmniej dziwne przedsięwzięcie - vide Łobodziński i sprawa jego kontraktu...
Ogólnie transfery gotówkowe u nas leżą i kwiczą w ostatnim czasie nikt konkretny za pieniądze nie został sprowadzony.. Moim zdaniem ostateczną porażką Basałaja będzie niezrealizowanie tego o czym mówił tj. dyrektor sportowy i szef scoutów do 15 sierpnia, a także brak zatrudnienia dobrego trenera (swoją drogą główny kandydat (Włoch) nie ma żadnych osiągnięć na ławce trenerskiej) a także brak rozpoczęcia planowanej budowy bazy treningowej w tym roku... Nie będę znęcał się już nad tym co Prezes mówił na temat klasy zatrudnianych zawodników bo każdy widzi jak się sprawy mają... Ogólnie oby ta polityka nie skończyła się tego rodzaju katastrofą że po rundzie jesiennej puchary nie będą nam już groziły... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
jeszcze jeden stoper na wysokim poziomie i można grać... W to, że z Bunozy będzie cokolwiek powoli przestaję wierzyć. Może przy Chavezie zacznie grać, ale mam złe przeczucia... niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Basałaj zaczął katastrofalnie i jeśli nie sprowadzi jeszcze jednego dobrego stopera, to po prostu będzie to oznaczało, że jest kompletnym laikiem. Co do klasy sprowadzonych zawodników, to z góry wiadomo było, że to nie są wzmocnienia na teraz, ale łatanie dziur młodymi i miejmy nadzieje zdolnymi. Realną klasę prezentuje Chavez, może Rios i miał prezentować Żurawski. Paljić to nieporozumienie. Skoro dało się wyciągnać takiego Paulistę czy Manu za darmo, to pewnie jest jeszcze kilku graczy tej klasy w Europie, których można było mieć.
Nie wiem dlaczego prezes, który zarabia podobno gigantyczne pieniądze, zwleka z zatrudnieniem dyrektora sportowego. Taka osoba powinna już pracować - jeździć, oglądać zawodników. Lepszego kandydata niż Jan Urban w Polsce nie znajdzie. Koleś zna się na piłkarzach jak mało kto - negował większość pomysłów Trzeciaka i jak się okazało miał rację. Do tego może wdrożyć hiszpańskie metody szkolenia młodzieży. Jeśli w kwestii nowego trenera znów wygra tańsza opcja, to będzie tylko można załamać ręce. Musi przyjść ktoś z nazwiskiem i umiejętnościami, bo to jedyna nadzieja na nową Wisłę.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 09.08.2010 o godz. 13:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
To że Bunoza, Czikos, Pajlic to nieporozumienia mówiłem dawno, twierdziliście że trzeba dam im czas, ale się pytam czas na co? Skoro nie potrafią grać przeciwko drużynie z Azerbejdżanu, a z Arką grają taką miernotę to jak oni mają się sprawdzić z lepszymi drużynami?. My jesteśmy jedną z najlepszych drużyn w Polsce, tacy gracze powinni być uzupełnieniem składu. Jedynym wzmocnieniem są Chavez i Rios, ale mam obawy czy za 2-3 miesiące jak nie przyjdzie porządny trener nie zostaną skażeni Polską myślą szkoleniową i mentalnością pozostałych kopaczy...po co się przemęczać
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Chavez i Rios musze sie zgodzic bardzo powazne wzmocnienia swietnie sie zaprezentowali w meczu z Arka i w kazdym poprzednim z reszta tez. To bede sorry ju sa nasze gwiazdy. Ze co, nie grali jeszcze zadnego meczu.... No nic z facjaty naprawde wygladaja jak super wzmocnieni nie to co Bunoza czy Czikos. Widzisz i nie grzmisz..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Niestety prawda jest taka, że w okienku letnim bardzo dużo zniszczono (jedyna dobrą formacje czyli obrone) przez bezmyslne jej wyprzedanie, natomiast nie poprawiono niczego, a po kompromitacji w LE, gdzie trener miał do dyspozycji na srodku obrony amatora Kowalskiego i paralityka Diaza zwalono całą wine na niego(choc on tez nie jest bez winy), co jest zasłoną dymna aby nie szukać winnych gdzie indziej.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 09.08.2010 o godz. 14:24.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mar85 twierdzi ze wzmocnieniami sa Chavez i Rios mimo ze na oczy ich nie widzial w meczu, a Bunoza, Cikos(SIC!), Paljic to sa niewypaly i powinni byc tylko uzupelnieniami skladu. Ocena po raptem 4 meczach.
Czasem mysle ze to forum powinno miec zablokowana mozliwosc rejestracji. I zeby nie bylo. Latwo jest byc wiecznym malkontentem i na wszystko narzekac. Bo faktycznie nie wszystko zawsze bedzie wychodzic na 100% pilkarzom. A wtedy mozna zastosowac demagogie i ocenic po jednym wystepie ze ktos sie do niczego nie nadaje. Zdecydowanie trudniej ocenic potencjal czyjs i jego rzeczywiste umiejetnosci. I ja dziekuje bogu ze trenerzy nie sugeruja sie zdaniem wiekszosci forumowiczow bo gdyby sluchac ich wywodow to bysmy byli w 5 lidze. Bo wiecznie jest zle... Zobaczycie ze na koniec sezonu nastroje na tym forum beda zgola odmienne. I bedziecie chodzic Basalaja w dupe calowac za to co zrobil/zrobi dla tego klubu. EOT. A na koniec wrzuce tutaj tekst nowej gwiazdy polskiego rapu: "Znam ludzi ktorzy skrytykuja cie z zazdrosci bo sami patrzac widza tylko watpliwosci, choc, dzien za dniem wyglaszaja swoje madrosci, to los i tak nie ma dla nich litosci, bo sa do kosci przesiaknieci przez zlo, a ich moralne wartosci to dno." Bez odbioru panowie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Najeżdżacie na tego Bunozę, a ja wam mówię: Spokojnie! On jest jeszcze dość młody 22 lata bodajże, on ma być naszą przyszłością, teraz powinien się ogrywać przy bardziej doświadczonym Cleberze i Chavezie. Z Marcelo było to samo, ile osób narzekało, że to jakiś odpad... Po prostu nie można oceniać piłkarzy po dwóch występach! Ani Bunozę na - ani Riosa na + po dwóch sparingach (mimo, że na niego bardzo liczę). W pełni obiektywna ocenia przydatności zawodników nie wcześniej niż pod koniec rundy.
Aha i jeszcze dla formalności podpisuję się pod postem koyoota, jedna z niewielu osób, która pisze z sensem... Niestety...
Ostatnio edytowane przez pablo92TSW : 09.08.2010 o godz. 14:35.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Z Korei Południowej ściąganie piłkarzy ma sens, ale nie tych Północno koreańskich. Taki to będzie zaraz odizolowany od grupy, bo jedynie o czym będzie można z nim pogadać to idea Ducze, albo jaka to zła jest Ameryka. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Sytuacja jest w tym momencie taka, że czekam na dokumenty z poprzedniego klubu. Muszę też udać się do Hondurasu, aby otrzymać wizę z pozwoleniem na pracę. Moja umowa z Wisłą jest taka, że jestem jej piłkarzem na okres najbliższego roku, ale z opcją kupna. Mam nadzieję, że będę miał okazję pokazać tutaj, że jestem dobrym piłkarzem i wtedy Wisła mnie wykupi. Mam takie przeczucie, że pogram w tym klubie wiele, wiele lat - przyznał Chávez.
więc jest jakaś opcja wykupu już ustalona chyba |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Miałem ochotę napisać dziś coś pozytywnego na temat przyszłości Wisły po obecnie dokonanych ruchach kadrowych w mijającym powoli okienku. Ale to niestety ciężkie zadanie.
W ofensywie nasze nadzieje i argumenty na dobrą grę de facto koncentrują się tylko na 3 zawodnikach: Mającym ciekawe CV Riosie, który jednak na razie ciągle jest dużą niewiadomą, chaotycznym Małeckim i niestabilnym Pawle Brożku. Tylko Ci piłkarze z obecnego składu plus coraz starszy Żurawski są w stanie „zrobić różnicę”. To bardzo mało w kontekście całego sezonu. Ostatnie mecze pokazały, że na „Władcę muraw” nie można już liczyć równie mocno jak niegdyś, Boguski po kontuzji sprzed roku to najwyżej bardzo przeciętny i przeceniany ligowiec, Kirm też nie zmienia swojego stylu gry. Nadzieje stwarza jeszcze Garguła, ale wraz z każdą kolejną kontuzją i pauzą są coraz bardziej mgliste i odległe. Braki w ofensywie nadal mamy duże. Za duże. Teraz defensywa. Po demontażu obrony obecnie najsolidniejszym jej punktem jest Diaz. Wszyscy mamy nadzieję, że jeszcze lepiej będzie prezentował się Chevez, choć to na razie kolejna spora niewiadoma. Na szczęście przynajmniej z niezłym CV. Cleber częściej się leczy niż gra i mówi o zakończeniu kariery, dlatego trudno na niego mocno liczyć w kontekście całej rundy. Singlar podobnie – częściej widujemy go u medyków niż na boisku. Kowalski to poziom drugoligowy, Bunoza póki co też. Jest jeszcze obiecujący Cikos, ale nawet nieco na wyrost wliczając go do grona „solidnych obrońców” otrzymujemy zaledwie 3 sensownych zawodników, na których można liczyć w kontekście intensywnego sezonu. To stanowczo za mało. A trzeba pamiętać, że i na Sobolewskiego nie można już liczyć tak samo jak dawniej. Braki są zbyt duże, byśmy mogli uniknąć bardzo poważnych i rzutujących negatywnie na wyniki problemów. W tej sytuacji bez dalszych wzmocnień trudno odpowiedzialnie myśleć o wywalczeniu mistrzostwa. Mam nadzieję, że nasi działacze i Cupiał mają tego świadomość. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dno to Twoje wywody mające się nijak do rzeczywistości. Skup się lepiej na temacie, którym są transfery Wisły. W mojej ocenie niewystarczające i obniżające poziom sportowy, który już w poprzedniej rundzie był słaby. Żyjesz w swoim świecie - Twoja rzecz, ale nie wymagaj tego od innych. Bardzo fajnie, że wrzuciłeś tutaj wypociny najpopularniejszego polskiego grafomana, nie ma nic lepszego niż moralny niepokój wyrażony za pomocą rymów częstochowskich. Wszyscy wiemy już, jaki z Ciebie intelektualista. Tylko co z tego, skoro Bunoza nie stanie się przez to ani odrobinę mniej drewniany? Ty widzisz potencjał do rozwoju w jego wieku, ja widzę braki które powinny były zostać rozwiązane kiedy był jeszcze trampkarzem. Tak słabego stopera w Wiśle dawno nie było, ostatnim był bodajże Kowalczyk, który spędził większość czasu u nas w rezerwach albo na ławce. Szczęśliwie jest nadzieja, że podobny los spotka już w najbliższym meczu Bunozę, bo liczenie że jego żenujące wyczyny będą wiecznie bezkarne jest zwyczajnie głupie. Paszulewicz IMHO to była półka wyżej, a Jop to przy nim profesor. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
wolfy nadaje na koyoota
żeby offa nie było, to dopiero przy dobrym trenerze, który wg swoich metod przeprowdadzi okres przygotowawczy, będziemy mogli właściwie ocenić danych piłkarzy. Co nie znaczy, że Boguski gra jak ****... ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 09.08.2010 o godz. 16:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ano wlasnie tym sie roznimy. Ty patrzysz na to co teraz jest, ja widze to co teraz sie dzieje w klubie ale mam tez wglad na to co moze byc w nieodleglej przyszlosci. Juz pisalem nie raz o problemach tego zespolu nie wiem, przyznam szczerze nie chce mi sie pisac po raz kolejny o nich, tym bardziej odpowiadajac na twoje posty ktore tak naprawde nie maja zadnych argumentow w sobie odnosnie moich postow a najezdzasz na mnie tylko po to by mnie zdyskredytowac. Trudno, twoje prawo do tego, drogi exmodzie wolfy.
Do meritum. Bunoza poczatek ma fatalny jest to fakt. Twierdze tylko ze widac u niego spory potencjal ktory przy odpowiednim treningu zaprocentuje. To samo tyczy sie kazdego z naszych zawodnikow. Potrzeba im tylko dwoch rzeczy, trenera i treningu, oraz psychologicznej zmiany nastawienia do pracy. Pisze to co mysle, masz prawo sie z tym nie zgadzac, ale nie masz prawa oceniac mnie, bo ja moge rowniez na ciebie powiedziec ze skoro myslisz inaczej to jestes malo inteligentny panie wolfy. Wolfy - forumowy autorytet moralno - intelektualny. Swiat sie konczy... Mar85 po przeczytaniu twojego posta zrozumialem ze polemika z toba nie ma wiekszego sensu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ależ on gra jak *****! Nawet Iwan wprost napisał, że gość nie może wiecznie bać się kontaktu, a Kula też nie kryje, że jego mecz z Arką to żenada.
Problem w tym, że Łobodziński i tak swoim wejściem nic nie wniesie, a Pajlić to jakieś nieporozumienie. Rafał przynajmniej dochodzi do sytuacji. Do tego doprowadziła ta nasza ofensywa transferowa, że każdy trener ma wybór między cholerą a żółtaczką: albo gracz który gra jak panienka ale czasem coś mu wyjdzie, albo kołek który jest kompletnie bezproduktywny przez 99% czasu spędzonego na boisku. Co byś nie wybrał - będzie źle. Patrząc realnie - co by zmienili Łobo albo Pajlić? Ci goście mogą brylować, ale w pierwszej lidze.
Ja nie mam "wglądu w przyszłość", dlatego opieram się na obecnym stanie rzeczy. Na tym może zakończmy, bo nie chciałbym Cię zachęcać do dalszego oddalania się od rzeczywistości.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.08.2010 o godz. 16:28.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 09.08.2010 o godz. 16:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Nie zgodzę się z Tobą, jeśli chodzi o drugie zdanie pogrubione przeze mnie. Boguski w tym momencie jest kompletnie bezproduktywny i w dodatku gra jak panienka. Więc nie jest to wybór między dżumą a cholerą, bo jak pokazał ostatni mecz, można rozwiązać kwestię pierwszego składu bez wystawiania Łobodzińskiego, Paljica i Boguskiego. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|