The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2010, 19:48
słaba coś ta Sparta...
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.07.2010, 19:48
Lech w natariciu i póki co troche napiera i jakieś tam strzały oddał. Widać rzucili sie jak szczerbaty na suchary.
Póki co Sparta nic nie gra.
Kolejorza nawet słychać. M.in. Gola, gola, gola - strzelcie k... gola. Szczególnie słyszalni po sytuacji bramkowej Arboledy.
Myślałem że Sparta troche lepiej sie pokaże.
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Stary 27.07.2010, 19:52
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Zamiast bezproduktywnie się kłócić o to, czy oglądać lepiej powiedzcie kto to jest Kamil Dyrgas.

Gazeta.pl pisze o sensacji, bo ten 19-latek awizowany jest w pierwszym składzie Amiki. To debiut tego piłkarza, w tak ważnym meczu. I to zdaje się, że na pozycji defensywnego pomocnika.

Zieliński zagrał va banque, jak wywiezie z Pragi korzystny rezultat będą piać nad jego "trenerskim nosem". A młodziana Smuda powoła do kadry.

Drygas właśnie wyłapał żółta kartkę w 24 minucie.
A na trybunach kibice ładnie sie pokazali - skacząc za bary tyłem do bramki.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.07.2010, 19:55
julo napisał(a):Wyświetl post
Myślałem że Sparta troche lepiej sie pokaże.
Sparta lepiej się nie pokaże bo:
- piłkarsko została jedynie nazwa z przed lat.Drużyna wprawdzie w zeszłym sezonie nie przegrała meczu ale ligi nie zawojowała z wielka przewagą, ba wygrała ją tak samo jak Amica u nas. Gdyby nie remis (1-1) w przedostatniej kolejce w Ostravie prażanie nie mieliby czego świętować. Mistrzem byliby pewnie Hanysy czyli Chacharzi.
- kibicowsko nie ma porównania pomiędzy naszymi krajami. Ich sufit jest naszą podłogą. Jedyną ekipą w "polskim" stylu jest Banik a to zapewne dzięki wpływom Gieksy.
Powód: Planc....mój avatar moja tarcza :-))))
Ostatnio edytowane przez spartan : 27.07.2010 o godz. 19:59.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.07.2010, 19:55
A czego Wy oczekiwaliscie.. ze Sparta ich rozgromi? Amika gra pierwszy mecz na wyjezdzie z oslabiona Sparta ktora jest na lajcie do przejscia.. to ze meczyli sie z Baku nie ma nic do rzeczy.. bo kazdy mecz jest inny.. dla mnie albo remis albo przegrana Sparty.. baa.. to Sparta sie musi obawiac ze nie przejdzie do nastepnej rundy, a nie Amika
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 27.07.2010 o godz. 20:00.
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Stary 27.07.2010, 19:57
Taaa i jeśli ktoś kto widział na trybunie Amici tą " szmatę " z przekreśloną Białą Gwiazdą i dalej będzie im kibicował w pucharach to ja już nie wiem ...

Na razie z żadnej strony nie ma "szału"
Ostatnio edytowane przez szlaQ : 27.07.2010 o godz. 20:07.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 27.07.2010, 19:58
Dla tych Wiślaków, którzy kibicują Lechowi, bo "grają dla dobra polskiej piłki" radzę się zastanowić ilu kibiców Lecha będzie kibicować nam, którzy też dla dobra polskiej piłki będziemy grać.
Co do meczu to na razie wyczekiwanie. Lech jeśli chce coś ugrać musi przypilnować Sionko, bo przed chwilą na lajcie minął 2.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.07.2010, 20:00
Tak jak się można było spodziewać, ten awans na farcie Lecha jeszcze doda im skrzydeł i boje się że Sparte to oni przejdą spokojnie i jak będą mieli szczęsliwe losowanie to wejdą do tej LM.
Jedyną nadzieją jest brak napastnika w Lechu. Jak Sparta strzeli jakimś cudem bramkę to może dzięki temu awansować dalej.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.07.2010, 20:00
Lepsza Sparta jest imo. Lecha na nic więcej nie stać, a Czesi jeszcze nie ruszyli z miejsca.
Ale faktycznie, nie jest to już Czeska super drużyna jak kiedyś. Szału nie robią, ale strzelić strzelą.
Ciekawy ten murzyn na szpicy Wilfried, gdzie takich sprzedają ?
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Stary 27.07.2010, 20:10
Dygas wyłapał ciosa w gardło. Dosyć dramatycznie to wyglądało.
A tak poza tym to coraz śmielsze ataki Sparty ale i tak grają jakby ktoś im wyrwał kilka trzonowych zębów bo nie potrafią nic ukąsać
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 27.07.2010, 20:13
Kto komentuje z Borkiem?
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.07.2010, 20:14
Kołtoń, zdaje się.
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Stary 27.07.2010, 20:15
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Kto komentuje z Borkiem?
Romuś "Kicker" Kołtoń
No i 0-0 jak na razie
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 27.07.2010, 20:16
Tak właśnie myślałem, bo Wichniarka zachwala niesamowicie
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.07.2010, 20:17
Jak sie za bardzo podnieca wszystkim co jest zwiazane z Amika to Kolton..
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.07.2010, 20:18
Co oni tak pieją nad gra Lecha ? ja tam nic specjalnego w tej grze nie widze a Ci podniecaja sie jakby Lech cisnal Sparcie non stop .

Lubie ten "obiektywizm"...
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.07.2010, 20:20
Po pierwszej połowie można powiedziec tyle. Tacy azerowie są groźniejsi niż czesi. Widać, że Sparta bez formy, strasznie się denerwują, nie ma przyspieszenia. Tacy azerowie jak im się pozwoli trochę pograć to atakują jak szaleni. To jest ostrzeżenie dla Wisły Co jeszcze o meczu można powiedzieć...Lech ma szansę ale czuję że nie odważą się mocniej zaatakować w 2 połowie i to będzie błąd. U siebie powtórzą wynik z Interem i tyle...Sparta słaba, na ich miejscu atakowałbym
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

To jest ta Sparta ktora miala rozgromic Lecha? Chyba niektorzy za duzo siedza przy Football Managerze.
Odpowiedz cytując
marco94
Senior Member

Od: 11.2008

Dla tych Wiślaków, którzy kibicują Lechowi, bo "grają dla dobra polskiej piłki" radzę się zastanowić ilu kibiców Lecha będzie kibicować nam, którzy też dla dobra polskiej piłki będziemy grać.
Co do meczu to na razie wyczekiwanie.
Czy ma to jakieś znaczenie?
Odpowiedz cytując
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 27.07.2010, 20:21
Sparta może zagrozić tylko ze stałych fragmetnów tak jak mówili. Lech ma szanse wygrać i liczę, że wykorzysta szansę! Jedyne co muszą, to ... stworzyć więcej okazji bramkowych
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 27.07.2010, 20:21
Ale ta Sparta słaba...
Jedynie gra Sionko....

P.S
Do Wislackich fanów kuchenkorza.

To ****a, że jak Sparta to praktycznie ich ostatnia poważna przeszkoda do LM.A gdy wejdą do LM, zobaczymy mistrzostwa w nadchodzących latach jak świnia niebo.
Radzę się zastanowić, a nie ślepo patrzeć się na jakieś śmieszne punkty, które dadzą nam tyle co nic.Musimy liczyć na siebie jeśli chcemy być rozstawieni.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 27.07.2010 o godz. 20:23.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.07.2010, 20:22
Nawet dobrze Lech gra ale i tak pewnie Czesi coś wcisną - polskie druzyny czy graja dobrze czty zle zawsze takie mecze przegrywaką.

Ładne zachwanie tego Czecha co zawolal lekarza mimo, ze sedzia i jego koledzy nie przerwali gry gdy Drygas leżał - mógł sie chlopak udusić.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 27.07.2010, 20:22
marco94 napisał(a):Wyświetl post
Czy ma to jakieś znaczenie?
A nie ma? Dlaczego ja mam im kibicować skoro oni życzą Mojej drużynie i wszystkim osobą z nią związanymi jak najgorzej?
Odpowiedz cytując
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 27.07.2010, 20:24
A nie ma? Dlaczego ja mam im kibicować skoro oni życzą Mojej drużynie i wszystkim osobą z nią związanymi jak najgorzej?
Bo są tak samo YnteligenY jak i Ty
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Stary 27.07.2010, 20:25
Kto komentuje z Borkiem?
Ja tam oglądam na pepikach. Może mniej rozumiem ale przynajmniej mnie nikt nie wkur.... a
Sparta rzeczywiście słaba.
Widzieliście na trybunach tego czeskiego metala ?
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 27.07.2010, 20:26
Tylu długich piłek co Sparta dziś przez 45 minut zagrała to nawet skorżowa Wisła przez pół rundy nie miała, strasznie przeciętny zespół, już widać, że Lech miał farta w losowaniu, niezależnie od tego jak to wykorzystają, czy Sparta coś ukłuje. No ale trzeba też oddać że w obronie Czesi są twardzi, solidni, bezkompromisowi, stąd o bramki pyrom łatwo nie będzie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.07.2010, 20:27
Jeśli Sparta awansuje, to nie po łatwym 3-0 (szkoda). Tak jak wielu pisało, mecz meczowi nie równy. Jeśli ktoś myślał że Lech zostanie rozniesiony przez Spartę 3-0 bo męczył się z Azerami to był naiwny. Mecz meczowi nierówny.

Ja upatruje szansy dla Sparty w tym że nie stracą gola. Nie muszą wygrać , byle nie stracili gola. W Poznaniu paradoksalnie przy remisie 0-0 w Pradze będzie im się grało lepiej. To Lech będzie atakował a każdy remis bramkowy premiuje Czechów. Zobaczymy jak będzie. Na razie nie wygląda to dobrze.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.07.2010, 20:29
Pozdrowienia dla wszystkich debili, którzy kibicują drużynie, która stoi za flagą z przekreśloną Biała Gwiazdą.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Stary 27.07.2010, 20:30
Widać że czesi nie grają w najmocniejszym składzie, ciekawe czy do rewanżu sie wykurują.
Czesi komentatorzy dobrze przygotowani, wiedzą że Dygas nie grał nic wcześniej w pucharach ani w lidze.
Zachwalają Arboledę.
Zna sie te języki

Poznański futbolistu uwidział żółtu kartku. - Wojtkowiak wyłapał
Ostatnio edytowane przez julo : 27.07.2010 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.07.2010, 20:30
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Co by nie mówić na Spartę to nie mozna ich porównywać do Azerów, no bez jaj. Amica dominowala nad Azerami od samego poczatku, raz sie rozkojarzyli i tyle, a tu graja jak rowny z rownym.
Chodzi mi o to, że Spartę można łatwiej rozszyfrować. Przypomniaj sobie jak azerowie grali u siebie z Lechem. Sparte dobrze przeczytali i trzymają ich na dystans. Azerowie miej przewidywalni. O to mi chodziło.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów