The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2010, 08:18
sandbender napisał(a):Wyświetl post
No a jak miało by być? co jest złego w tym, że woda spłynie w kierunku parku?
No właśnie nic Ale tematy się kończą i płaczki czują się niespełnieni dlatego krytykują wszystko ....nawet te logiczne rozwiązania .
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.07.2010, 08:19
Co by nie było jest już drugi maszt oświetleniowy na górze
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Niko22
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 27.07.2010, 08:23
nie wiem czy zauważyliście ale chyba jakaś prezentacja zespołu sie odbywa na murawie pełno tam pilkarzy
Odpowiedz cytując
wislak_krosno
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 27.07.2010, 08:27
właśnie pisalem o tym wyzej chyba sesja fotograficzna, trzeba obczajac na oficjalnej bo niebawem powinny sie foty pojawic
wislak_krosno
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 27.07.2010, 08:32
Tak, dziś o 9 jest sesja foto.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.07.2010, 09:48
Idzcie prosze z fotorelacja druzyny do innego tematu, tutaj chcielibysmy poczytac o powazniejszych sprawach v
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.07.2010, 11:12
No, na zachodniej jakąś godzinkę temu zamontowali drugi słup oświetleniowy. Świetnie. W takim tempie to na pewno zdążą na play-off LE. Sezonu 2011/2012 :/ Tam powinien być już czwarty montowany, jak chcą się wyrobić nawet na 11.08 :/
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.07.2010, 11:17
dalszy ciąg medialnego zaintersowanie budową stadionu
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...l_na_EURO.html
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.07.2010, 11:26
mam pytanie,może ktoś wie : czy te kratownice podtrzymujące dach,które już zamontowano wystarczą do zamontowania wszystkich pięciu masztów oświetleniowych?Porównuję położenie masztów z tym co jest na trybunie wschodniej i wychodzi mi że ostatniego masztu(licząc od pawilonu) nie da się zamontować bez dodania kratownic.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 27.07.2010, 11:31
Nie wystarczą. Muszą być zamontowane wszystkie kratownice wzdłuż boiska.
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.07.2010, 11:54
maszty mogą zdążyć zrobić ale przypadkiem do meczu nie jest potrzebne to oświetlenie podwieszane pod dachem?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 27.07.2010, 11:57
Nie zdążą z samymi masztami, a co dopiero z pomostami technicznymi. Naaaaawet gdyby zdążyli w ostatniej chwili zamontować wszystkie lampy, to i tak potrzeba czasu na rozruch i dopuszczenie do użytku.
Odpowiedz cytując
bakiagh
Member

Od: 05.2009

Stary 27.07.2010, 12:17
Ja mam takie pytanko. Czy ta betonowa konstrukcja zewnętrzna naszego "pięknego" stadionu będzie w jakiś sposób pomalowana czy po prostu zostanie taka surowo betonowa.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.07.2010, 12:19
bakiagh napisał(a):Wyświetl post
Ja mam takie pytanko. Czy ta betonowa konstrukcja zewnętrzna naszego "pięknego" stadionu będzie w jakiś sposób pomalowana czy po prostu zostanie taka surowo betonowa.
Tego nawet najstarsi górale nie wiedzą.
Odpowiedz cytując
bakiagh
Member

Od: 05.2009

Stary 27.07.2010, 12:22
Cytat:
Tego nawet najstarsi górale nie wiedzą.
No własnie jestem z Nowego Targu więc u mnie górali nic nie wiedzą. ;p

A tak na serio to fajnie by było jakby był w barwach Wisełki.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 27.07.2010, 12:46
joshi napisał(a):Wyświetl post
dalszy ciąg medialnego zaintersowanie budową stadionu
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...l_na_EURO.html
Ja się z tym Panem zgadzałem już tydzień temu

Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Każdy wie, że stadion jest spaprany od a do z. Począwszy od wyboru architekta, poprzez projekt, wykonanie, wykończenie, dotrzymanie umów, terminów, koszta, itp. Nic już nie poradzimy. Jedno co można zrobić, to pociągnąć do odpowiedzialności ludzi, którzy maczali palce w tej inwestycji. Kto zatwierdził projekt, kto wybrał architekta, dlaczego bez przetargu, kto sporządzał kosztorys, dlaczego mimo rezygnacji z lepszej jakości materiałów koszt stadionu poszedł w górę? Ludzie, którzy decydowali o stadionie nie powinni mieć już możliwości decydowania o czymkolwiek za publiczne pieniądze.
To, że stadion jest nie najlepszy to nie jego wina. Jest jaki jest i trzeba go pokochać. Winny nie jest stadion i jego wykończenie tylko ludzie, którzy o nim decydowali i nimi trzeba się zająć.
Odpowiedz cytując
choyrak
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 27.07.2010, 14:53
wiem ze to prozaiczne, ale czy tylko mnie przeszkadza ze na dwoóch trybunach drogi ewakuacyjne są ŻÓŁTE, a na pozostałych szare

poza tym, ilekroć ostatnio przejeżdżam obok stadionu to nie mogę się doczekać meczu na nim ! oby karnety były cenowo zbliżone bardziej do cracovii aniżeli do legii ....
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.07.2010, 15:36
z dobrych wieści: drugi maszt oswietleniowy zamontowany... moze zdążą...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.07.2010, 15:39
palikot napisał(a):Wyświetl post
z dobrych wieści: drugi maszt oswietleniowy zamontowany... moze zdążą...
Nadzieja matką wynalazków.

Tak z ciekaowości wszedłem sobie na oficjalną Legii i prosze...
http://stadion.legia.com/
Odliczają sekundy. Profesjonalizm pełną gębą.
A u nas cisza jakbyśmy mieli dopiero w przyszłym roku wejść na stadion. Nikt nic nie wie.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.07.2010, 15:44
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post

A u nas cisza jakbyśmy mieli dopiero w przyszłym roku wejść na stadion. Nikt nic nie wie.
Nie nadzieja a potrzeba.

Jak zostało 11 dni do meczu to co za problem odliczać. Jkaby odliczali już od 2 lat to byłbym pod wrażeniem a tak?

Wczoraj byłem na stadionie i jak się tak patrze na to co robią robotnicy (albo czego raczej nie robią) to coraz bardziej powątpiewam w cokolwiek. Pracownicy wyglądają jakby nie wiedzieli za bardzo co mają robić. Straszny marazm, widać że Polimex żadnych kar się nie boi. Jeśli nie ma bata to jak mozna cokolwiek wymusić?
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 27.07.2010 o godz. 15:49.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.07.2010, 15:44
Moze jam głupi ale wierze że zdążą. Panie Bogdanie jak bedzie trzeba to im nawet w******* ale skończyc muszą na czas.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 27.07.2010, 15:46
Pan Bogdan nie może im wejść w *****, nie ma do tego żadnego prawa.
Jedynie ZIKIT może ich pogonić, ale im też się nie chce.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.07.2010, 15:50
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj byłem na stadionie i jaksię tak patrze na to co robią robotniczy (albo czego raczej nie robią) to coraz bardziej powątpiewam w cokolwiek. Pracownicy wyglądają jakby nie wiedzieli za bardzo co mają robić. Straszny marazm, widać że Polimex żadnych kar się nie boi. Jeśli nie ma bata to jak mozna cokolwiek wymusić?
Wtedy jak wygrał Polimex to były głosy (w tym i mój), że warszawska firma to w pierwszym rzędzie będzie budować stadiion Legii, a nasz ...no właśnie jak teraz. I co ? Były oczywiście głosy, ze skąd bo kary, terminy itp.
Ale jak widać da się ? Da ? grać w h....a
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.07.2010, 16:15
Nie ma opcji, że zdążą.
Można było by mieć jakąkolwiek nadzieję, gdyby faktycznie pracowali na 2 zmiany.A jak jest, możecie sami sobie zobaczyć na kamerce.
Zastanawia mnie czego to może być wina.Brakujących prefabrykatów, kasy, złej pogody?
Poza tym dlaczego jeszcze nie zrobiono testów głównego oświetlenia z masztów?A może coś mnie ominęło?
Zostaje kwestia głównej kamery.Gdzie ona ma stać? Wiadomo coś?
Gdzie stanowiska komentatorskie?Trzeba zrobić stanowiska dla mediów (a więc odpowiednie siedziska z łączami ), vipów, właściciela- przecież tego typu miejsc nie posiada trybuna wschodnia.
Trzeba w jakiś sposób wyposażyć trybunę.
Borek przecież nie będzie siedział na taborecie i relacjonował nasze widowisko a dziennikarze notowali rzeczy pisząc na kolanie....

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.07.2010, 16:24
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wtedy jak wygrał Polimex to były głosy (w tym i mój), że warszawska firma to w pierwszym rzędzie będzie budować stadiion Legii, a nasz ...no właśnie jak teraz. I co ? Były oczywiście głosy, ze skąd bo kary, terminy itp.
Ale jak widać da się ? Da ? grać w h....a
Widocznie KARY na Legii są większe
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.07.2010, 16:31
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Widocznie KARY na Legii są większe
na pewno są większe bo u nas ich po prostu nie ma. Gdyby były to trybuna wschodnia nie byłaby gotowa pół roku po pierwotnym terminie, a otwarcie stadionu nie byłoby planowane dopiero na październik. A październik , patrząc na nieróbstwo Polimexu Mostostalu, to termin jak najpardzej optymistyczny
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.07.2010, 16:31
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post

Legia pod względem marketingowym podąża ku Europie - tylko u nas póki co wszystko stoi w miejscu, podobnie jak budowa stadionu.

Mam nadzieję, że ten nowy pion niebawem poskutkuje i wdrąży kilka ciekawych pomysłów.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.07.2010, 16:34
Legia rozkręciła marketingową machinę, ponieważ otwierają część stadionu.Podejrzewam, że u nas też będą podobne atrakcję.Tylko najpierw niech będzie wiadomo, kiedy w końcu otworzą nam stadion.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 27.07.2010, 16:37
W Warszawie wykonawca nie miał jak się wytłumaczyć.
Polimex dostał kompletny projekt wykonawczy, na bieżąco dokumentację warsztatową wykonywało JSK, dzień w dzień pilnując jakości wykonania - odesłano masę prefabrykatów trybun. Kary umowne były zapisane, a miasto współpracujące z klubem pilnowało budowy. Gdy Polimex chciał 2 miesiące dodatkowego czasu, prośbę odrzucono, a wykonawca dostał tylko miesiąc, z racji ciężkiej zimy.
U nas nikt budowy nie pilnuje, ZIKIT przedłuża terminy Polimexowi ile ten tylko chce, zamiast zatrudnić rzeczoznawcę, który oszacowałby, ile opóźnień wynikło z zawirowań z projektem, a ile z winy wykonawcy. Do tego ile dodatkowej kasy wykonawca chciał, tyle dostał.
Nawet nie ma czego porównywać, w Warszawie inwestycja prowadzona jest profesjonalnie, u nas amatorsko (chociaż to też zbyt dużo, bo amatorzy w internecie widzą co się dzieje, a ZIKIT nie).

Jedyne wyjście to zatrudnić ludzi z wiedzą, którzy uporządkowaliby ten burdel. Przejrzeć dokumenty, projekt, ogłosić przetarg na dokończenie budowy, a obecnego wykonawcę ścisnąć za jaja.
Nie wiem czy radni mają moc, aby zaproponować czy wywrzeć na prezydencie presję, do podjęcia takiego kroku. Nie trzeba wiele, a dużo by to rozwiązało.
Jak w przetargach wygrał Polimex, to byłem zadowolony, bo widziałem, jak radzi sobie ze stadionem Legii. Niestety, teraz chętnie wyrzuciłbym ich z tej budowy, za ich ignorancję i granie na czas przy tak ważniej inwestycji. Najgorsze jest to, że Polimex-Mostostal będą głównie kojarzyć z budową stadionu Legii, a o tym, jak "cudownie" radzili sobie ze stadionem Wisły mało kto usłyszy.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 27.07.2010 o godz. 16:42.
Odpowiedz cytując
Abstrakcja
Member

Od: 07.2010

Stary 27.07.2010, 16:58
Wisła po zakończeniu prac związanych z oświetleniem ma mieć łącznie 2 000 lx a do zorganizowania meczu w IV rundzie potrzeba : 1400 lx więc spokojnie teraz już mamy dwa "słupy" oświetleniowe(na zachodzie) i cztery na wschodzie więc to już jest na pewno ponad 1400 lx.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów