The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
k888
Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2010, 15:18
Cichy zgadzam sie z Toba prawie w 100%. Tylko zwróć uwagę ze pieniądze sa nieporównywalnie wieksze w LM niż w PE ( daw. P.UEFA). A Legia i Widzew w LM 14 lat temu to już zupełnie inna bajka. Porównując pieniądze ktore są do wyciagniecia teraz a wtedy to niebo a ziemia.
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2010, 15:24
Ok więc zapytam inaczej. Czy ligi słowacka, białoruska lub węgierska zyskały to co lansuje kolega wyżej dzięki awansowi ich przedstawicieli do LM w ostatnich latach?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.07.2010, 15:30
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post

Żebyś łatwiej zrozumiał: Polska Liga = Wisła

Korzyści:
1. podniesie się poziom/prestiż całej polskiej piłki
2. większe zainteresowanie sponsorów np. BAH
3. większe zainteresowanie polska piłką wśród kibiców
4. większa frekwencja na stadionach
5. większe zyski dla klubów za praw do transmisji (podniesie się medialność)
6. podniesie się wartość graczy z polskiej ligi (zrobią reklamę), kluby zarobią kase i będzie na pokrycie długów lub na zakup nowych graczy.
7. zwiększy się zainteresowanie piłkarzy typu Makinwa by grać w polskiej lidze
8. zwiększy się konkurencja między polskimi klubami co zawsze pozytywnie wpływa na markę, poziom, jakość.
9. zwiększą się budżety polskich klubów. Każdy będzie chciał zagrać w LM, kluby zaczną kupować droższych piłkarzy, oferować wyższe kontrakty..oczywiście nie polakom
10. polska liga nie będzie pośmiewiskiem ale zaczną się z nami liczyć jak np. z cypryjczykami, gdzie co rok gra klub w LM i co rok inny.

Jak któregoś pkt. nie rozumiesz, nie wstydź się, powiedz - rozpiszą ci go na części pierwsze z przykładami.
normalnie marnujesz się tu - kariera polityczna czeka

I zgadzam się z polową pierwszego punktu , tak prestiż polskiej piłki się podniesie ale ja nie jestem kibicem polskiej piłki a Wisły.
Reszta to mrzonki.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 23.07.2010, 15:33
Cichy napisał(a):Wyświetl post
Jeden wielki populizm i demagogia. Mógłbym obalić każdy z tych punktów ale zamiast tego wystarczy krótkie pytanie:
Czy dzięki występom w LM Legii i Widzewa oraz sporadycznym dobrym występom w pucharach Wisły, Amiki i Groclinu został spełniony którykolwiek z powyższych punktów?
Nie odczuwacz tego, bo sądzisz, że gdybyśmy notorycznie, co rok przegrywali z ekipami z Estonii, Malty czy z Azerami to byli byśmy na tym samym poziomie i również z naszej ligi odchodzili by piłkarze jak Marcelo za 3,5mln, Lewandowski za 4,5mln, Żurawski, Frankowski, Uche, Kosa, Błaszcz, Janczyk, Mucha...

Więc czy te sporadyczne jak to napisałeś występy nie przełożyły się na jakość i nie potwierdziły pkt. wyżej wymienionych? Sądzisz, że C+ wyłożył by kilka set mln za prawa do transmisji? Tych meczy nie chciało by wówczas nawet TVP3...
Gdyby klepali nas co sezon Azerowie czy Maltańczycy (o czym tak marzycie) to byli byśmy niżej niż oni, czyli jak tam grają kelnerzy to u nas by grali kulawi i seniorzy z domów starca. Bo niżej od nich praktycznie spaść nie można, a my niestety zbliżamy się do ich poziomu...ale to wg. was lepsze to niż Amika ma wygrać z Azerami, bo...Amika trzyma z Cracovią
Kończe chyba ten temat, bo jeśli ktoś tego nie rozumie...to życzę mu żeby spełniło się jego marzenie. Żeby polskie kluby odpadały w pierwszych rundach z Maltańczykami, żebyśmy za trzy lata mieli jedną ekipę w el. LM i jedną w el. LE, żebyśmy nie mieli kasy za mecze z pucharów, nich ta kasa leci do Estonii i na Litwe, niech oni będą "debilami", wygrywają z klubami z innych państw, zbierają pkt. do rankingu, trzepią kase od UEFA, kupują lepszych graczy...
My zawistni i zazdrośni Polacy będziemy rzucać kłody pod nogi sami sobie i cieszyć ryje.
Szkoda, że Polak przed szkodą i po szkodzie głupi, bo podobną "sztamę" w naszej historii przerabiała juz szlachta z chłopami i wiadomo jak sie to skończyło..
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.07.2010, 15:37
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
bkle, ble, ble
Jedno pytanie. Parchom też kibicowałeś gdy "rozsławiali" polską ligę w Soligorsku ?
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.07.2010, 15:40
Cichy napisał(a):Wyświetl post
Jeden wielki populizm i demagogia. Mógłbym obalić każdy z tych punktów ale zamiast tego wystarczy krótkie pytanie:
Czy dzięki występom w LM Legii i Widzewa oraz sporadycznym dobrym występom w pucharach Wisły, Amiki i Groclinu został spełniony którykolwiek z powyższych punktów?
Polecam zaglądnąć do tematu Ranking Krajowy/Ranking Klubowy - jakie gorzkie żale, że w 2004 zabrakło nam 0,250 pkt w rankingu, żeby mieć 15 miejsce dające nam wymierne korzyści. Nie muszę przypominać jak blisko wtedy Wisła była awansu i jaki skład mieliśmy. Zwykle jest tak, że płaczą te same osoby, które przedtem zaciskały kciuki za porażki w pucharach naszych krajowych przeciwników. To typowe dla tego typu myślenia, że nie widzisz dalej niż przyszły tydzień, i jak to fajnie będzie się zemścić na forum za Levadie i pojechać po Pyrach. Tryumf!

Demagogią za to jest powoływanie się na argument, że jak już ktoś awansuje do LM, czy gdzieś tam, to kaplica i już nam tak odskoczy, że całą ligę zdominuje i w ogóle po zabawie. Jak to wygląda widzimy...Artmedia, Bate czy choćby ostatni bliski nam przykład Unirea Dana Petrescu...pograła w LM a mistrzem został Cluj. I co? I teraz Polaczki się dobijają od rund eliminacyjnych po jakichś Azerbejdżanach żeby być rozstawieni, a wszystkie Rumuńskie drużyny na nas czekają w IV rundzie.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 23.07.2010 o godz. 15:41.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 23.07.2010, 15:40
Kordel ale ja dalej proszę o rozpisanie tych trzech punktów który zacytowałem bo może jestem głupi ale nie rozumiem. Zaś mam w sobie coś takiego że wolę wiedzieć więcej niż mniej, tak więc ?
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.07.2010, 15:43
Kordel, naprawdę, przenieś się na privy z użytkownikiem Oldpara, bo widzę, że dobrze się dogadujecie, a tu oddaj sobie i nam przysługę i przestań zaśmiecać to forum swoimi bzdurnymi teoriami.

Swoją drogą, ciekawa spostrzeżenie, że dzięki występowi Legii i Widzewa w LM paręnaście lat temu teraz drogo sprzedaliśmy Marcelo. Myślę, że nikt oprócz Ciebie nie zdaje sobie z tego sprawy! Jesteś geniuszem i wyprzedzasz całą swoją epokę w interpetacji faktów. Myślę, że występ Wisły z Celticiem w 1979 też mógł mieć spory wpływ na taki, a nie inny stan rzeczy.

Cytat:
My zawistni i zazdrośni Polacy będziemy rzucać kłody pod nogi sami sobie i cieszyć ryje.
Zapytaj postępowych angoli, szkotów, niemców, czy greków (kibiców swoich klubów, nie takich jak Ty- kibiców swojej piłki), czy też kibicują innym drużynom, tylko przed odpowiedzią lepiej usiądź, bo możesz się zdziwić, jaki ten świat jest zawistny i zazdrosny.

Cóż, pozostaje mieć tylko nadzieję, że Amica wygra LM i wtedy to dopiero będziemy mieli dobrze!
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 23.07.2010 o godz. 15:45.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.07.2010, 15:53
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
y choćby ostatni bliski nam przykład Unirea Dana Petrescu...pograła w LM a mistrzem został Cluj. I co? I teraz Polaczki się dobijają od rund eliminacyjnych po jakichś Azerbejdżanach żeby być rozstawieni, a wszystkie Rumuńskie drużyny na nas czekają w IV rundzie.
W Unirei właściciel wziął kasę i schował do kieszeni.Rumunia to jest w ogóle zły przykład.
Awans Amiki nam nic nie daje , natomiast im daje dużo a Polaczki i tak będą dobijać się od rund eliminacyjnych - By się tak nie stało to musisz się modlić by Twoja kochana Amica zagościła w LM tak ze 3 razy pod rząd.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 23.07.2010, 15:55
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Polecam zaglądnąć do tematu Ranking Krajowy/Ranking Klubowy - jakie gorzkie żale, że w 2004 zabrakło nam 0,250 pkt w rankingu, żeby mieć 15 miejsce dające nam wymierne korzyści. Nie muszę przypominać jak blisko wtedy Wisła była awansu i jaki skład mieliśmy. Zwykle jest tak, że płaczą te same osoby, które przedtem zaciskały kciuki za porażki w pucharach naszych krajowych przeciwników. To typowe dla tego typu myślenia, że nie widzisz dalej niż przyszły tydzień, i jak to fajnie będzie się zemścić na forum za Levadie i pojechać po Pyrach. Tryumf!

Demagogią za to jest powoływanie się na argument, że jak już ktoś awansuje do LM, czy gdzieś tam, to kaplica i już nam tak odskoczy, że całą ligę zdominuje i w ogóle po zabawie. Jak to wygląda widzimy...Artmedia, Bate czy choćby ostatni bliski nam przykład Unirea Dana Petrescu...pograła w LM a mistrzem został Cluj. I co? I teraz Polaczki się dobijają od rund eliminacyjnych po jakichś Azerbejdżanach żeby być rozstawieni, a wszystkie Rumuńskie drużyny na nas czekają w IV rundzie.
Wiesz, kulą w płot trafiasz bo Cluj też grał w LM, a BATE akurat zdominowało swoją lige i to dość zdecydowanie
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.07.2010, 15:56
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Abstrachując od tego czy warto kibicować innym czy nie to popełniasz błąd logiczny. Może jednostkowy przykład Legii przy Widzewa jest zły, ale czy uwazasz, że jeśli nasze ekipy odpadałyby z klenerami to ktoś kupiłby jakiegoś gracza za taką kasę?
Przecież odpadamy z kelnerami , prawie co rok.
Odpowiedz cytując
MarecqiTSW
Member

Od: 03.2008

Stary 23.07.2010, 16:01
Wisła ma awansowac sama do lm i nie musi i nie może oglądać się na innych. Kibicuje Wiśle, a nie Polskiej piłce. Wole poczekąc na awans tyle ile trzeba ale potem czuć znakomity smak zwycięstwa i tryumfu. nie chce oglądać innych druzyn w lm, a potem jak wisła w końcu by weszła dzieki tym waszym punktom słyszeć że to wszystko zasługa lecha czy legii bo dzięki nim Wisła miała łatwiejsze rozstawienie czy cokolwiek innego. Natomiast chetnie pokibicuje ruchowi czy jagielloni w le
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 23.07.2010, 16:03
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
K\

Swoją drogą, ciekawa spostrzeżenie, że dzięki występowi Legii i Widzewa w LM paręnaście lat temu teraz drogo sprzedaliśmy Marcelo. \
Odniosłem się w poście praktycznie tylko do ostatniego pięciolecia - po nazwiskach mógłbyś wykalkulować...ale nie wiem po co to piszę, bo i ty to wiesz..

Buziek, wybacz ale nie chce mi się juz pisać o tak oczywistych sprawach.

Piłka nożna - opis całości. (Nie schemat my i reszta złego świata):
Wygrywasz ->awansujesz->jesteś wyżej w rankingu->drożej sprzedajesz->lepszych kupujesz->więcej zarabiasz->jesteś lepszy.
Przegrywasz->spadasz w rankingu->masz trudniejsze losowania->nie przechodzisz kolejnych rund->nie liczą się z tobą->nikt nie chce u Ciebie grać(Makinwa)->sprzedajesz swoich najlepszych grajków za grosze->klepią cię Estończycy->ale cieszysz ryja, bo konkurencja się męczy z Azerami i Maltańczykami i jest ok->za rok obawa bo trafiliśmy na Luxemburczyków, ale nie jest tak żle, bo konkurencja trafiła gorzej - mają ekipe z San Marino
Wy chcecie, żebyśmy przegrywali. Ok. wasz wybór, macie swój mózg...

kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Ale czy uwazasz, że jeśli nasze ekipy odpadałyby z klenerami to ktoś kupiłby jakiegoś gracza za taką kasę? Czy ktoś za króla strzelców ligi maltańskiej zapłaci w milionach euro (tak się składa, że grał w najgorszej ekipie naszej ligi)? Czy czołowy obrońca ligi litweskiej odchodzi za kwotę zbliżoną do tej zapłaconej przez PSV?

N.
Tak on właśnie niestety myśli..pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 23.07.2010 o godz. 16:06.
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.07.2010, 16:07
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Po co nam 2 kluby w el. LM jak nawet nie potrafimy przejsc Levadii i cudem Lech przechodzi Azerow. Po co nam kolejny klub w LE skoro Ruch sie meczy niemilosiernie z La Valetta, moze chcecie zeby w pucharach gralo 10 ekip!
Prosty rachunek prawdopodobieństwa. Im więcej zdarzeń tym większe szanse na sukces. Uczą tego już podobno w liceach, ja to miałem akurat na studiach...zresztą wydaje mi się, że nie trzeba być zbyt bystrym, żeby to skumać. Idąc dalej Twoim tokiem myślenia, w takim razie: po co polscy piłkarze grają w eliminacjach Mistrzostw Świata jeżeli grają od kilkudziesięciu lat piach i od dawna nie zdobyli żadnego medalu? Po co wysyłamy w ogóle sportowców na zimowe i letnie olimpiady skoro w wielu dyscyplinach nie mamy pewnie według Ciebie żadnych szans na medale? Przykładów można by mnożyć...im masz więcej szans tym większe prawdopodobieństwo osiągnięcia sukcesu.Proste.
Ja jak najbardziej bym chciał żeby w pucharach grało 10 polskich zespołów. Podniósł by się poziom sportowy i w lidze zamiast 3 meczów w sezonie na wyższym poziomie (czytaj z pressingiem rywala) Wisła grała by kilkanaście więcej. Tak, przychodzi później do konfrontacji z europejskim średniakiem, który siada na drużynie i polskie gwiazdy już nie wiedzą co robić bo ostatnio siedział tak na nich np. Lech w rundzie jesiennej 2009. Chodzi o to, żeby z roku na rok coraz mniej klubów polskiej ekstraklasy deklarowało przed sezonem "naszym celem nie spaść", "nasz cel to miejsca 10-12". Porażkę z Wisłą wtedy mają wkalkulowaną w osiągnięcie swojego zamierzonego celu i cały mecz murują bramkę...ile jest takich zespołów? W Polsce większość w Europie na poziomie pucharowych faz grupowych...odpowiedz sobie sam?.Twoje myślenie jest krótkowzroczne.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.07.2010, 16:09
Obserwując tą całą dyskusję z boku, to tylko mi się jedno ciśnie, by napisać: Jak można być kibicem Wisły Kraków i dopingować Lechowi Poznań? Dla mnie to chore. Kciuki trzymałem za Inter Baku i teraz będę trzymać je za Spartę Praga. Jeszcze ta flaga Polski...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 23.07.2010, 16:12
Czyli rzucasz argument mówisz o nim jak o prawdzie objawionej zaś gdy staram się wniknąć nie potrafisz udzielić odpowiedzi. A ten twój schemat cały czas odnosi się do jednostki-klubu, drużyny- Lecha/Amica wygrywa Lech/Amica awansuje, Lech/Amica drożej sprzedaje i taniej kupuje. Nie cała liga nie Wisła czy moja Lechia. Tylko i wyłącznie Lech/Amica to nie jest tak że jak BATE pograło w LM to Soligorsk czy Dynamo Mińsk ma łatwiej. Wierz mi że ma o kilka poziomów trudniej. Nie wierzysz ? to rzuć okiem na tabelę i na ruchy kadrowe.
Odpowiedz cytując
MarecqiTSW
Member

Od: 03.2008

Stary 23.07.2010, 16:12
jeden prosty schemat:

lech awansuje do lm, zarabia jak na polskie warunki gruba kase, wzmacnia sie, w lidze staje sie zdecydowanie lepszy niż legia czy wisła, punkty jakie za to zarobilismy do rankingu nie poprawiaja naszej sytuacji, w przyszłym sezonie znowu lech jest mistrzem i awansuje do lm itd. itd. myśle że za 3 razem wreszcie bysmy dostali 2 miejsce w lm i może wisła by awansowała ale przepaśc do lecha była by już zbyt duża na polskim podwórku. Ewentualnie opcja druga, że lech sie nie wzmacnia, tylko wyprzedaje piłkarzy, a w przyszłym roku nie awansuje do lm i jesteśmy w pkt wyjścia
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.07.2010, 16:14
Drogi kolego.Drużyna z wielkopolski gdy awansuje do LM zyska ok 60 mln złotych.To + pełny stadion + potężni sponsorzy spowoduje to, że o MP będziemy mogli tylko pomarzyć.A jeśli ktokolwiek z was myśli, że będzie inaczej, albo jest idiotą, albo uważa że Rutkowski to idiota.

I dlatego mam nadizeje, ze odpadnie.Wolę być królem w buraczanej lidze niż fetować ziemniaki w złotej polewie.

Po prostu Wisła jest dla mnie najważniejsza i w dupie mam polskie drużyny, które grają w tym roku w pucharach.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
bieniuTS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.07.2010, 16:14
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze ta flaga Polski...
No dokładnie - kolejny żałosny chwyt marketingowy Poznaniaczków... Niby to drobnostka, a jednak.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.07.2010, 16:25
bieniuTS napisał(a):Wyświetl post
No dokładnie - kolejny żałosny chwyt marketingowy Poznaniaczków... Niby to drobnostka, a jednak.
Były apele żeby to zakryć/zakleić bo wstyd przynoszą
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 23.07.2010, 16:29
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
To ja poproszę o rozpisanie. Jak twoim zdaniem zarobienie dajmy na to 7 mln euro przez Lecha/Amicę przełoży się na większe zyski za transmisje(bo o ile mi nic nie umknęło to umowa na pokazywanie ligi jest podpisywana na kilka lat), jak zwiększy się konkurencja(bo z tego co wiem konkurencja jest wtedy gdy jest wiele równoważnych podmiotów) i o co mająkluby ze sobą konkurować i najlepsze jak zarobienie pieniędzy przez jeden i tylko jeden klub ma zwiększyć budżety reszty? Jeśli możesz to mi to rozpisz i najlepiej z przykładami
Czyli rzucasz argument mówisz o nim jak o prawdzie objawionej zaś gdy staram się wniknąć nie potrafisz udzielić odpowiedzi. A ten twój schemat cały czas odnosi się do jednostki-klubu, drużyny- Lecha/Amica wygrywa Lech/Amica awansuje, Lech/Amica drożej sprzedaje i taniej kupuje. Nie cała liga nie Wisła czy moja Lechia. Tylko i wyłącznie Lech/Amica to nie jest tak że jak BATE pograło w LM to Soligorsk czy Dynamo Mińsk ma łatwiej. Wierz mi że ma o kilka poziomów trudniej. Nie wierzysz ? to rzuć okiem na tabelę i na ruchy kadrowe.
1. Zwiększone zyski z transmisji:
Będzie większe zainteresowanie produktem (liga polska) jako całości. Media na okrągło będą trąbić, że np. Amika wygrała z Bayernem 3-1. Dziennie na samym tvp1 usłyszysz o tym 10razy. Ludzie będą kojarzyć sukces, będą chcieli w nim uczestniczyć, będą sie nim interesować a co za tym idzie będą chcieli go ogladac. Sukces ma wielu ojców, a porażka jest sierotą. Przypomnie sobie jak graliśmy z PAO ile osób nagle znało skład Wisły. Będzie duże zainteresowanie produktem więc jego cena wzrośnie. Proste.

2.Zwiększy się konkurencja:
Cupiał, Wojciechowski czy Solorz mają swoją ambicję i pewnie nie jest nią oglądanie pleców Amiki. Od razu podniesie się budżet klubów, tak jak było gdy Wisła dominowała. Mieliśmy zdecydowanie najwyższy budżet, ale wkroczył Walter, potem Amika i się zrównało a nawet z pozytkiem dla wszystkich budżet wzrósł. Podobna tendencja jest ze stadionami. Myślisz, że Cracovia, Arka, Jaga budowali by swoje stadiony? Mają gula bo konkurencja się buduje i wstyd się pokazywać na kurnikach. Jedna jednostka podnosi poziom to statystycznie jest tak, że reszta stara się temu dorównać. Jest progres, rozwój i jest ok. Konkurencja jest ok.
3.Zwiększą się budżety polskich klubów:
W drugim pkt. już do tego nawiązałem..
Jednym zdaniem o wszystkim:
Zwiększy się poziom! i to wystarczy by opisać wszystko.

Żeś mi chłopie wszedł na ambicje. Nie chce mi się o tych dyrdymałach pisac(choć to prawda), bo przypomina mi się marketing za szkoły.

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

I dlatego mam nadizeje, ze odpadnie.Wolę być królem w buraczanej lidze niż fetować ziemniaki w złotej polewie.

.
Ja Amice kibicuje do IVrundy. Na resztę także nie miał bym już chyba sił. Niech nazbierają jak najwięcej pkt, później ew. w LE wraz z Wisłą, Ruchem i Jagą i za 3-4 lata przy dobrych wiatrach będziemy mieć może dwie ekipy w el.LM.
Jak już wcześniej pisałem - Wisła ma do LM wejść pierwsza. Później ewentualnie Amika lub Legia niech sobie zarobią, żeby Cupiał czuł oddech konkurencji na plecach i kase z LM zainwestował w nowych graczy.
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 23.07.2010 o godz. 16:39.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 23.07.2010, 16:43
Czyli dalej chcesz traktowaćbudżet klubów w sposób życzeniowy Wojciechowski ma ambicje, Cupiał ma ambicje. Jednak zapominasz że to są ich prywatne pieniądze i o ile może to być fajna zabawka-dokopać Rutkowskiemu- o tyle zabawki mają to do siebie że się nudzą. To nie jest żadne zwiększanie budżetów to jest zadłużanie klubów. A jeśli tak postrzegasz zwiększanie budżetów to co za problem zwiększyć je teraz. Wojciechowski ma majątek blisko 1.6 mld zł co tam namów go żeby przeznaczył 500 mln na budżet klubu, to przecież też dla dobra polskiej piłki

Co do transmisji to chyba zapominasz że suma jaką wypłaca dana telewizja za możliwość pokazywania ligi jest negocjowana na kilka lat z góry. To nie jest tak że jeden wybryk któregoś klubu w pucharze zwiększy tą cenę w sposób znaczący. Ba nie zwiększy tego nawet seryjne wygłupianie się. Jest to tak znikomy przyczynek do negocjacji że aż szkoda gadać. Bo zapominasz chyba że prawa medialne ligi i pucharów to dwie różne sprawy

Kończę dyskusję bo widzę że obracamy się w innych realiach.

Zaś jeśli chcesz wiedzieć czym grozi awans Lecha/Amiki do LM to poczytaj o czymś co się nazywa casus olympique lyon i prześledź w ilu ligach on wystąpił
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.07.2010, 16:53
BATE było w LM a piłkarzy Lechowi za 0,5 mln sprzedaje. Parę lat temu nie pamiętam w jakim kraju środowisko piłkarskie było wkurzone na jakiś zespół że wszedł do LM a nie do LE a później ugrał 1 czy 2 pkt do rankingu bo wszystko z góry na dół przegrywał (a krajowi było potrzebne pkt do awansu w rankingu państwowym) . To pokazuje że awans do LM nie podnosi poziomu sportowego tylko daje zastrzyk gotówki oraz prestiż. Nie przypominam sobie jednak aby BATE Debreczyn któres tam Maccabi czy Rosenborg podniosły jakoś swój poziom sportowy znacząco. Jedyne co te zespołly zrobiły to zdominowały tylko sowje ligi. Co ciekawe takie pańswta jak Szkocja czy Rumunia za 2 lata spadną w okolice 20 miejsca jeśli w tym roku i następnym nie zdobędą w okolicach 8-10 punktów. Czyli jak widać nawet ciągłe występy w lidze mistrzów niczego nie gwarantują
A poziom podnosi się przez grę w LE wielu zespołów a nie jednego w LM

A z dobrych informacji to Ruch będzie grał przy cichej z Austria
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 23.07.2010 o godz. 17:00.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 23.07.2010, 16:56
1.Co do transmisji to chyba zapominasz że suma jaką wypłaca dana telewizja za możliwość pokazywania ligi jest negocjowana na kilka lat z góry.

2.
Zaś jeśli chcesz wiedzieć czym grozi awans Lecha/Amiki do LM to poczytaj o czymś co się nazywa casus olympique lyon i prześledź w ilu ligach on wystąpił
1. Jak już ktoś tu pisał szkoda, że macie myślenie max na tydzień do przodu..
. Co z tego, że są negocjacja co kilka lat? Tak daleko twoja wyobraźnia nie sięga? Za kilka lat kluby wynegocjują więcej od C+. Proste.

2. Jeśli chcesz wiedzieć czym grozi casus SP Cailungo to kibicuj dalej Azerom i Maltańczykom to polska piłka osiągnie ten poziom.

crazykaro napisał(a):Wyświetl post
w. Czyli jak widać nawet ciągłe występy w lidze mistrzów niczego nie gwarantują
A poziom podnosi się przez grę w LE wielu zespołów a nie jednego w LM
No ale na forum chcą, żeby tylko Wisła grała w pucharach? Polskie kluby mają przegrywać z Azerami i Maltańczykami a Wisła ma wygrywać z Tottenhamem. Tylko pytanie, z kim ta Wisła ma się ogrywać w lidze, żeby osiągnąć poziom Tottenhamu? Z ekipami, które przegrywają z Azerami?
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 23.07.2010 o godz. 17:00.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 23.07.2010, 17:05
Na litość boską, jeśli chcesz sprowadzać argument do poziomu absurdu to kończymy dyskusję dla reszty myślących tak jak ty polecam dowiedzieć się ile obecnie wynosi budżet 3 najbogatszych klubów i ile jest do wyjęcia z LM(nawet przegrywając wszystkie mecze). Jeśli chcesz dominacji w polskiej lidze Lecha/Amiki to owszem im kibicuj jeśli chcesz wielkiej Wisły, tak jak ja chcę wielkiej Lechii to bastuj i się dobrze zastanów jakie idee głosisz
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 23.07.2010, 17:33
Ja tam kolejarskiej mafii nie lubię bardziej niż poległych i niech odpadają z LM jak najwczesniej ale z LE nie wczesniej niż Wisła. Mają być tak samo zafrasowani pucharami jak my żeby się nie skupiali tylko na lidze. Pozostałe zespoły niech sobie nawet do finałów awansują z korzyscią dla naszej klasyfikacji punktowej i swojej kondycji finansowo-sportowej. Ja tam podniesienie poziomu w Polsce upatruje raczej w nowych stadionach niż w grze w pucharach.
Bo jak dobrze wiadomo długa gra w pucharach przekłada się na duże wyprzedaże po sezonie
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.07.2010, 17:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Popieram. Co rok wysyp takich na tym forum.
Z drugiej strony - puchary kończą się tak szybko, że nie zdążą za bardzo zaleźć za skórę.

cholera wykrakał

jeden dzień wystarczył a człowiek z niesmakiem czyta posty o świetlanej przyszłości Amiki zdobywającej seryjnie mistrza, sorry, majstra

Proponuję niniejszym zmianę regulaminu forum - dodałbym opcję "pie..lenie bzdur na publicznym forum jest karalne". Inaczej się nie da
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 23.07.2010, 18:01
Albo przypomnienie sobie : "Nie będziesz miał Bogów innych przede mną" !
Odpowiedz cytując
marco94
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.07.2010, 18:21
Nawet jeśli Lech awansuje do Ligi Mistrzów to ich szanse nie muszą wiele wzrosnąć w następnym roku. Dlaczego? Bo nie będą rozstawieni i musieliby liczyć na szczęście. Jeśliby zarobili te 16 mln euro i całość wydali na transfery to i tak nie byliby faworytem w meczu z np. Celtikiem czy Anderlechtem. Nie ta półka, nawet po wzmocnieniach.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 23.07.2010, 18:35
marco94 napisał(a):Wyświetl post
Nawet jeśli Lech awansuje do Ligi Mistrzów to ich szanse nie muszą wiele wzrosnąć w następnym roku. Dlaczego? Bo nie będą rozstawieni i musieliby liczyć na szczęście. Jeśliby zarobili te 16 mln euro i całość wydali na transfery to i tak nie byliby faworytem w meczu z np. Celtikiem czy Anderlechtem. Nie ta półka, nawet po wzmocnieniach.
A to ciekawe bo po awansie do LM mieliby tak przynajmniej 6 punktów do rankingu co w tym roku w sumie dałoby im rozstawienie w 3. rundzie a to juz duzo bo daje faze grupową LE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów