The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
vivez
Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2010, 15:53
Czy ja napisałem, że oczekuję informowania o każdym najdrobniejszym szczególe w negocjacjach? Odpowiedź brzmi NIE! Moje pretensje dotyczą raczej tego, że sponsor główny powinien być już dawno znaleziony i umowa powinna być podpisana. Jednak tak kwestia jak zresztą wiele innych woła o pomstę do nieba. Należałoby zacząć od skompletowania zespołu wykwalifikowanych specjalistów z dziedziny marketingu, a Ci powinni się zająć promocją nowego stadionu i tym czym zajmuje się dział marketingu w profesjonalnych klubach. Nie uważasz, że gdybyśmy mieli chociaż jakieś przecieki dotyczące głównego sponsora to bylibyśmy spokojniejsi?
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.07.2010, 16:41
vivez napisał(a):Wyświetl post
Nie prosiłem o sarkastyczne odpowiedzi na niskim poziomie, które niczego nie wnoszą. Jeśli uważasz się za takiego geniusza i filozofa, a także jesteś zdesperowany ze względu na brak profesjonalizmu w naszym klubie proponuję byś przedstawił swoje CV radzie nadzorczej, myślę, że przyjmą Cię z otwartymi rękami w miejsce Basałaja, za którym sądząć po twojej wypowiedzi raczej nie przepadasz. Zgadzam się z tym, że ślamazarnie mu idzie jak na razie promocja stadionu, szukanie sponsora i dyrektora sportowego, ale trudno, żeby jedna osoba była odpowiedzialna za wszystko.

Myślę, że znajomość sieci dyskontowych w Polsce nie czyni jeszcze z nikogo geniusza.

Nic nie mam, ani do tego nowego połowu z Bałkanów, ani do Basałaja, po prostu odniosłem się z dystansem i zdrową dawką ironii do naszego długotrwałego poszukiwania sponsora.

Przepraszam, jeśli moje wiadomości nie spełniają Twoich kryteriów wiadomości dobrej. Domyślałem się, że nikt o takich negocjacjach nic nie wie - bo i wiedzieć nie powinien - dlatego pozwoliłem sobie na żart.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.07.2010, 18:35
Nie oceniajmy jeszcze pracy Basałaja bo jeszcze nie czas na to. Na razie widzimy parę ciekawych trasferów przeprowadzonych w profesjonalny sposób (wreszcie). Sprzedaliśmy dwóch kluczowych graczy? Fakt, ale trudno było ich zatrzymać a z drugiej strony trudno (zwłaszcza w przypadku Marcelo) oprzeć się takiej kasie. Teraz musimy załatać te dziury ale widząc dotychczasowe transfery jestem umiarkowanym optymistą. Oczywiście takiej perełki jak Marcelo nie znajduje się co okienko transferowe i trzeba o tym pamiętać. Mamy zastrzeżenia do Basałaja za "miękkie" podejście do sprawy stadionu? Mamy, ale nie wiemy co dzieje się za kulisami. Sponsor główny? Nie mamy go od dłuższego czasu bo nie mieliśmy w zasadzie marketingu. Zobaczymy na otwarcie ligi czy pojawi sę ktoś na koszulkach, zobaczymy wcześniej czy będzie jakaś kampania promocyjna nowego stadionu. Wtedy dopiero będziemy mogli coś powiedzieć o Basałaju w kontekście marketingu. Poczekajcie jeszcze trochę z ocenami
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.07.2010, 19:47
W przyszłym tygodniu mamy mieć podobno jakieś atrakcje "Atrakcje" ! Jedną z nich na pewno będzie
prezentacja nowych koszulek, a na kolejne to już się nie mogę doczekać .
Wydaję mi się, że istnieje szansa na pojawienie się nowego sponsora , przebudowywujemy obecnie sponsorów, partnerów, może ktoś wskoczy z partnerów do sponsorów głównych , może pojawią się jacyś nowi . Z Bet-at-home była podpisana umowa do końca zeszłego sezonu, więc teraz możemy podpisać w pełni nową i mam nadzieję że to będzie ta nowa "atrakcja"
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.07.2010, 20:04
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
W przyszłym tygodniu mamy mieć podobno jakieś atrakcje "Atrakcje" ! Jedną z nich na pewno będzie
prezentacja nowych koszulek, a na kolejne to już się nie mogę doczekać .
Wydaję mi się, że istnieje szansa na pojawienie się nowego sponsora , przebudowywujemy obecnie sponsorów, partnerów, może ktoś wskoczy z partnerów do sponsorów głównych , może pojawią się jacyś nowi . Z Bet-at-home była podpisana umowa do końca zeszłego sezonu, więc teraz możemy podpisać w pełni nową i mam nadzieję że to będzie ta nowa "atrakcja"
Skąd takie info ze ma być nowy sponsor
Odpowiedz cytując
Fanatyk R22
Member

Od: 07.2010

Stary 07.07.2010, 20:06
kolejny jasnowidz

łatwo ich wyłapać po słowach: "podobno", "z pewnego źródła" itp
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.07.2010, 20:39
Nie wiem czy czytaliście wywiad z Pawełkiem w Tylko piłka.
Pawełek odniósł sie tam do kibiców, polityki transferowej klubu, prezesów. W wywiadzie ostro pojechał. Wisła za sprawą Ochalika chciała ten wywiad zablokować przed ukazaniem, ale gazeta go i tak opublikowała.

Gorąco polecam

EDIT.

Przepraszam wywiad jest w Tylko Piłka
Ostatnio edytowane przez wwf : 07.07.2010 o godz. 21:26.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 07.07.2010, 21:01
wwf napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy czytaliście wywiad z Pawełkiem w tygodniku kibica.

Pawełek odniósł sie tam do kibiców, polityki transferowej klubu, prezesów. W wywiadzie ostro pojechał. Wisła za sprawą Ochalika chciała ten wywiad zablokować przed ukazaniem, ale gazeta go i tak opublikowała.

Gorąco polecam
Masz jakiś link do tego, czy tylko wersja papierowa?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.07.2010, 21:09
Jak Tygodnik Kibica to do Darka Szpakowskiego

A tak na poważnie to również podbijam po link lub jakiś skan.
the end
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 07.07.2010, 21:24
Teraz jestem na urlopie to nie mam jak zeskanować, dopiero w poniedziałek.

Kawałek do przeczytania tutaj

http://www.tylkopilka.pl/index.php?id=124&artykul=768
Ostatnio edytowane przez wwf : 07.07.2010 o godz. 21:28.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.07.2010, 21:28
Jak uda mi się jutro kupić to wrzucę skan wywiadu na forum...
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.07.2010, 21:42
blackluk napisał(a):Wyświetl post
Skąd takie info ze ma być nowy sponsor
Taką tylko sugestywną moją opinię wyraziłem, że przerwa między sezonami jest konkretnym terminem na takie rzeczy, nie mówię że będzie nowy sponsor, bo tego nie wiem tylko że mam nadzieję ;p i bardzo chciałbym nawiązując do tego, że robią przebudowę a to, że będą jakieś atrakcje to gdzieś przeczytałem, ale nie wiem o jakie "atrakcje" chodzi
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.07.2010, 19:33
Porazka bezdyskusyjna z niemeckim slabeuszem - jak wynika z relacji obrona tragedia, czyli zgodnie z przewidywaniami.
W sumie my już swoje zarobilismy, a nawet sezon sie nie zaczal wiec nie ma sie co spinac na puchary.
Szawle pewnie juz mrozi szampany - miejmy nadzieje, że ta pewność siebie ich zgubi
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.07.2010, 22:36
Nasi działacze znów dali popis zaradności wysyłając drużynę w bój na Litwę z parą stoperów Cleber - Kowalski . Jeden zaraz kończy karierę, drugi właśnie zajął ostatnie miejsce w lidze. Z defensywy która straciła najmniej bramek w lidze, i która była naszą ostatnią dobrą formacją nie zostało nic .

Ciemność widzę, ciemność.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.07.2010, 15:16
Wielu z nas, kibiców, zapewne zapierdzielało by w tym klubie ile sił w płucach i nogach do bieganie. Dla nas gra z Białą Gwiazdą na piersi byłaby największym honorem. A taki Małecki, który wielokrotnie mówił o miłości do Wisły, tak po prostu ją wystawił. Nigdy nie byłem zwolennikiem jego zachowań, ale jego gra nie była najgorsza. Ale teraz przegiął. Zachował się naprawdę nieodpowiedzialnie i bezczelnie. Oczywiście byłbym za najwyższą karą...ale....

Tym ale jest polityka klubu....bo oczywiście można byłoby się pozbyć Małego, ale w sytuacji kadrowej naszej ekipy to jak strzał stopę. Mówi się że klub staje na nogi organizacyjnie itd. Fajnie że tak jest, ale to się odbywa kosztem strony sportowej. Klub karając wyrzuceniem Małego pozbędzie się 4 zawodnika z pierwszego składu w jednym okienku...Szok Ja już wolałem tego "kolosa na glinianych nogach" jak to się zwykło mawiać. Nie wiem co się tam teraz dzieje, ale nasza Kadra wyglada źle....najgorzej od wielu lat...i jeszcze teraz Mały orbi taki numer....
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.07.2010, 15:20
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Porazka bezdyskusyjna z niemeckim slabeuszem - jak wynika z relacji obrona tragedia, czyli zgodnie z przewidywaniami.
W sumie my już swoje zarobilismy, a nawet sezon sie nie zaczal wiec nie ma sie co spinac na puchary.
Szawle pewnie juz mrozi szampany - miejmy nadzieje, że ta pewność siebie ich zgubi
A my to jesteśmy vicemistrzem jednej z najlepszych lig świata, by wygrać z Hanoverem łatwo gładko i przyjemnie.Do tego rok w rok gramy w pucharach i odpadamy dopiero w grupie po wyrównanej walce ze średniakami europejskimi hahaha...
Szawle pokonamy, ciężej będzie w następnej rundzie i żadne transfery przed okienkiem gówno by dały.Tam są takie drużyny, że i tak musielibyśmy mieć farta w losowaniu a kopacze zagrać na 110% umiejętności.
Nie pomógł by Głowacki, Marcelo czy Milinković.Tutaj trzeba gotowej silnej i zgranej drużyny a nie transferów za 5 dwunasta.
Zrozumcie, jeśli nie przejdziemy w tym składzie co mamy Litwinów, to nawet nie mamy czego szukać w Europie.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 09.07.2010 o godz. 15:24.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.07.2010, 17:33
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A my to jesteśmy vicemistrzem jednej z najlepszych lig świata, by wygrać z Hanoverem łatwo gładko i przyjemnie.Do tego rok w rok gramy w pucharach i odpadamy dopiero w grupie po wyrównanej walce ze średniakami europejskimi hahaha...
Szawle pokonamy, ciężej będzie w następnej rundzie i żadne transfery przed okienkiem gówno by dały.Tam są takie drużyny, że i tak musielibyśmy mieć farta w losowaniu a kopacze zagrać na 110% umiejętności.
Nie pomógł by Głowacki, Marcelo czy Milinković.Tutaj trzeba gotowej silnej i zgranej drużyny a nie transferów za 5 dwunasta.
Zrozumcie, jeśli nie przejdziemy w tym składzie co mamy Litwinów, to nawet nie mamy czego szukać w Europie.
Święte słowa. Jeszcze Małecki focha strzelił i to wg mnie powinno podziałać mobilizująco na konkurentów na tej pozycji. Wg mnie wymęczymy na Litwie i wygramy u siebie. Generalnie i tak jade tam na wycieczkę głownie bo porządny futbol w TV można oglądnąć jeszcze do niedzieli
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 09.07.2010, 19:29
Małecki się zdenerwował bo trener posadził go na ławce a w pierwszym składzie zagrali testowani.
Małecki ma pretnsje bo na testy przyjeżdzają cieniasy którzy mu odbierają miejsce. A że on sie od tych testowanych czuje 2 razy lepszy to mamy problem.
W wywiadzie Pawełek też powiedział że na zgrupowanie przyjeżdza 3 bramkarzy na testy, rozgrywane są 4 sparingi to on gra jeden mecz. I jak on w takich warunkach ma się przygotować do sezonu.

Więc wydaje mi się że w drużynie jest bunt przeciwko testowaniu jakiś słabych zawodników. Ktos z zewnątrz kto nie jest w temacie może pomyśleć że zawodnik z nikąd posadził na ławce Małeckiego. I teraz taki Małecki się przeciwko takiemu traktowaniu buntuje.

Nie usprawiediliwiam zawodnika , poprostu mam takie wrażenie że coś złego dzieje się w drużynie.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.07.2010, 19:50
Jak sie testuje graczy na youtube to źle. Jak się testuje w okresie przygotowawczym też źle. To jak mamy testować graczy którzy wracają po kontuzji albo siedzą na ławce w dobrym klubie?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 11.07.2010, 15:47
Nie wiem gdzie to dokaldnie wstawić ale pojawił się nowy ranking najbogatszych polaków.
A ja wrzucam zestawienie tego jak wyglądała pozycja bossa w ostatnich latach
http://100najbogatszych.wprost.pl/ob...aw-Cupial.html

Nie wiem jakie inwestycje poczynił ale nie były one chyba udane co ma wplyw na politykę finansową klubu
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.07.2010, 16:16
Zamiast restrukturyzować fabryki te co miał kupował nowe (np te na wschodzie).
Jest o tym sporo w internecie.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 11.07.2010, 16:37
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21164 - tu jest info w tym temacie.

Najbogatsi właściciele polskich klubów (za tyg. Wprost):

2. Zygmunt Solorz-Żak (Śląsk Wrocław)
majątek: 5,8 mld zł
miejsce w rankingu 2008 r. (majątek): 2. (6,5 mld zł)
zmiana majątku: - 10,77%

14. Bogusław Cupiał (Wisła Kraków)
majątek: 1,4 mld zł
miejsce w rankingu 2008 r. (majątek): 5. (5 mld)
zmiana majątku: - 72%

40. Jan Bohdan Wejchert z rodziną (współwłaściciel Legii)
majątek: 0,6 mld zł
ranking 2008 r.: 12. (3,4 mld zł)
zmiana majątku: - 82,35%

43. Józef Wojciechowski (Polonia Warszawa)
majątek: 0,55 mld zł
ranking 2008 r.: 14. (1,9 mld zł)
zmiana majątku: - 71,05%

44. Mariusz Walter (współwłaściciel Legii)
majątek: 0,51 mld zł
ranking 2008 r.: 27. (1,2 mld zł)
zmiana majątku: -57,5%

57. Sylwester Cacek z rodziną (Widzew Łódź)
majątek: 0,4 mld zł
ranking 2008 r.: 82. (0,355 mld zł)
zmiana majątku: +12,68%

59. Janusz i Elżbieta Filipiakowie (Cracovia)
majątek: 0,365 mld zł
ranking 2008 r.: 37. (0,78 mld zł)
zmiana majątku: -53,2%
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.07.2010, 17:06
Ktoś jeszcze nie wie dlaczego nie ma transferów za gruby szmal?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.07.2010, 18:10
Lol, przecież to jego prywatny majątek ^^
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.07.2010, 19:35
że tak powiem ten ranking chyba mało ma wspólnego z rzeczywistością skoro JW zarobił w zeszłym roku na czysto około 500mln
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.07.2010, 09:59
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Zamiast restrukturyzować fabryki te co miał kupował nowe (np te na wschodzie).
Jest o tym sporo w internecie.
Mnie to nie dziwi. Skoro burdel ma w TF, to tym bardziej Wisły nie będzie potrafił ogarnąć.
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 12.07.2010, 10:10
Przecież to nie Cupiał stracił kase z konta tylko wartośc jego wszystkich interesów spadła o te 72%!!!
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 12.07.2010, 20:17
Mała errata. Ranking z 2010 r. Tym razem miejsce piętnaste i 1,3 mld zł.
Odpowiedz cytując
vivez
Member

Od: 08.2006

Stary 13.07.2010, 15:20
Lekka zmiana tematu Panowie. Mianowicie udało mi się dotrzeć do pewnej informacji. W skrócie Lechia podpisała umowę ze SportFive dotyczącą zarządzania prawami do transmisji meczów oraz zarządzania PGE Areną. Lekko ponad miesiąc temu pojawiały się informacje mówiące o tym, że Wisła także podpisze umowę ze SportFive, które stanie się operatorem wiślackiej areny. Jednak do dzisiaj nie podpisano umowy z nowym operatorem, a pierwszy mecz coraz bliżej. Czy ktoś wie, dlaczego klub tak długo z tym zwleka? Przecież na pierwszej konferencji prezes Basałaj powiedział, że jest to pierwsza sprawa, za którą weźmie się zarząd, tymczasem klub tkwi w miejscu pod tym względem. Skoro Lechii się udało, to dlaczego Wisła nie może rozwiązać tej kwestii. Wiem, że w odpowiedzi użyjecie argumentu, że stadion Lechii jest areną Euro 2012 i ja to oczywiście rozumiem i wziąłem pod uwagę, ale umowa z Lechią nie dotyczy jedynie stadionu. Kolejna rzecz to wartość marketingowa Wisły, która jest najbardziej popularnym i medialnym klubem w Polsce, choć niedługo może się to zmienić jeśli nowy dział marketingu nie podejmie odpowiednich działań i jeśli szybko nie zostanie wyłoniony operator stadionu, który zapewne potrafiłby odpowiednio tą niedoskonałą areną zarządzać i również ją promować, co byłoby nieocenioną korzyścią dla klubu. Nasi 'przyjaciele' z Poznania mają chrapkę, żeby nas strącić z tego pierwszego miejsca pod względem popularności i medialności. Nie jestem pesymistą, ale jeśli odpowiednie kroki nie zostaną szybko podjęte, to wnet pod tym względem prześcignąć mogą nas także nasi prawdziwi przyjaciele z Gdańska. Czy ktoś posiada może jakieś przecieki dotyczące ewentualnego operatora? Przepraszam, że może mój post nie jest dopracowany pod względem stylistycznym, ale pisałem go szybko, a zależało mi na tym, żeby go jak najszybciej zamieścić.

Link do oficjalnego komunikatu dotyczącego podpisania umowy pomiędzy SportFive, a Lechią:
http://www.sportfive.com/index.php?id=694&tx_ttnews[tt_news]=224&tx_ttnews[backPid]=12&cHash=5c053fa061
P.S. Musicie zaznaczyć całą linijkę linku i wkleić do paska wyszukiwarki, bo hiperłącze obcina część linku, a nie mam czasu się z tym teraz bawić.
Ostatnio edytowane przez vivez : 13.07.2010 o godz. 15:24.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.07.2010, 19:12
może winę za to nie ponosi zarząd z Basałajem na czele a fakt, że tak do końca nie wiadomo ile ta nasza arena będzie miała uchybień?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów