The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2010, 13:31
Miała byc dzisiaj murawa a jest dalej kupa:(
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.07.2010, 13:33
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
niektórzy to mnie rozpier*alają.
tak, rzeczywiście stadion dalej nie jest oddany przez tych kilku chłopaków układających krzesełka.

chciałem zauważyć, że te krzesełka które teraz układają we wzór są już zamontowane, więc pracę swoją wykonują. a że fajny wzorek się zrobił to fajna sprawa. i można sobie zachować na komputrze.
Wiesz, akcja byłaby śmieszna, ale trafia się w trochę niefortunnym momencie. Odbiór krzesełek miał się odbyć 2 dni temu, a oni robią sobie wzorki. Dziwi Cię, że ludzi to wkurza? Mnie nie, choć wszyscy wiemy, że i tak oddaniem krzesełek nie przyspieszą prac nad ulicą Reymana itd.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.07.2010, 13:39
Chłopie a co ci to przeszkadza.I tak gramy na SS.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Stary 07.07.2010, 13:40
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Chłopie a co ci to przeszkadza.I tak gramy na SS.
dziś Wisła dostała pismo, że UEFA daje czas na zgłoszenie stadionu W NASTĘPNEJ RUNDZIE do 21 lipca. Więc lepiej żebyśmy na tych SS nie grali do usranej śmierci, nie?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 07.07.2010, 13:43
I wierzycie w to, że zdążą?
Niech się ktoś zorientowany ile trwa odbiór techniczny, kontrole straży pożarnej itp.

Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.07.2010, 13:48
alkoholik napisał(a):Wyświetl post
Miała byc dzisiaj murawa a jest dalej kupa:(
Gdybys nie wiedzial to wlasnie jest nawozona ziemia na ktorej bedzie kladziona trawa
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 07.07.2010, 13:52
Mishuh napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, akcja byłaby śmieszna, ale trafia się w trochę niefortunnym momencie. Odbiór krzesełek miał się odbyć 2 dni temu, a oni robią sobie wzorki. Dziwi Cię, że ludzi to wkurza? Mnie nie, choć wszyscy wiemy, że i tak oddaniem krzesełek nie przyspieszą prac nad ulicą Reymana itd.
powinniśmy się już wszyscy przyzwyczaić, że nic na tym stadionie nie jest normalne i że opóźnienia są wszędzie.
te chłopy co układają krzesełka raczej w robocie na ulicy nie pomogą, bo to nie ich zadanie. zresztą na pewno tam jest wystarczająco ludzi. a że krzesełek już nie zostało dużo (gdyby się streścili to dzień roboty) to napis dla kibiców z krzesełek fajna sprawa.
w zasadzie oni mogą nic nie robić i siedzieć, a krzesełka zamontować np. jak będzie ostatni dzień robót. a równie dobrze mogą zrobić coś fajnego, więc czemu nie?
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.07.2010, 14:18
http://kamera2012.eu/krakow5/ tutaj widać nawożoną ziemię

A swoja drogą to zastanawia mnie jedna rzecz - te krzesełka przykręcają na surową betonowa trybunę, orientuje się ktoś czy planowane jest jakie wykończenie tego (choćby pomalować ?)czy suchy beton jak w tej chwili ?
Powód: 2gi post
Ostatnio edytowane przez Angmir : 07.07.2010 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.07.2010, 14:20
Fajne dzieło chłopaków, ale to pokazuje o samowolce jaka panuje na budowie stadionu.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 07.07.2010, 14:23
mav23 napisał(a):Wyświetl post
Normą mnie nie zaskoczysz bo ją znam i zdaje sobie sprawę z tego że takowy fotel musi ją spełniać . W przypadku foteli Vip na stadionie wysokość podkolanowa 47cm a tylnej części siedziska 35 cm - tak więc gdy usiądziesz i oprzesz się o dość mocno wychylone oparcie wygodnie patrzy się w górę.
Nie napisałem że wybrano fotele kinowe tylko o charakterystyce fotela kinowego. I proszę jeżeli masz coś do powiedzenia podejmij dyskusję bez obrażania rozmówcy - da się - dorośli kulturalni ludzie tak potrafią.

Jak podniesiesz fotel w górę nogi zaczną bimbać.

Widać całe boisko więc oglądać się da.
Zdjęcie zza szyby: http://img20.imageshack.us/img20/4849/1sau.jpg
Za jakość przepraszam

Jak znajdę troche więcej czasu w pracy przeglądnę dokumentacje i sprawdzę czy był ujęty w kosztorysach. Dam znać.

Dla chętnych na pamiątkę http://img687.imageshack.us/img687/4346/2saf.jpg
W takim razie pytanie brzmi: zawinił projektant czy producent foteli dla VIP? Napisz to proszę.
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Stary 07.07.2010, 14:23
Angmir napisał(a):Wyświetl post
A swoja drogą to zastanawia mnie jedna rzecz - te krzesełka przykręcają na surową betonowa trybunę, orientuje się ktoś czy planowane jest jakie wykończenie tego (choćby pomalować ?)czy suchy beton jak w tej chwili ?
nie będzie malowania. Nie jest potrzebne, to nie wersal.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 07.07.2010, 14:28
Mishuh napisał(a):Wyświetl post
nie będzie malowania. Nie jest potrzebne, to nie wersal.
Posadzki żywiczne przynajmniej na I poziomie by się przydały - tam stopnice będą moknąć, a beton zabezpieczony taką posadzką nie chłonąłby wody, przez co zachowałby świeżość i czystość - trochę głupio to mówić, ale bez tego po pewnym czasie beton stopnic będzie wyglądał "nieciekawie". Jak ktoś był na trybunie A/B to wie, jak cudownie wyglądał tam beton.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.07.2010, 14:29
Widać że niektórzy jeszcze nigdy nie pracowali . Dla tych gości to normalna robota , gdzie jak wszędzie szuka się jakiejs rozrywki . Jak ktoś mi powie że zawsze pracuje zawsze 8 godzin z 15 minutową przerwą bez ani minuty leserstwa to mi kaktus wyrośnie , szczególnie gdy przyjda upalne dni . Szczególnie jeszcze w takiej kwestii jak montaż krzesełek , puki nie ma murawy to krzesełka i tak nikomu sie nie przydadza , tylko szybciej ptaki będa na nie srać . Wykonali swoją robotę dobrze ? wykonali , a że mieli przy tym radoche to już nikomu do tego .

90% opóźnien na budowie jest związane z czynnikami na które nie mieli wpływy budowlańcy , ciężka zima , braki w dokumentacjach Pana O. , złym rozpracowaniu przez przełożonych etapów prac itp .

Jeśli nie zdążą na 3 runde z oddaniem chociaz jednej trybuny to ktoś powinien za to porządnie beknąć . Majchrowski może już pakować manatki .
Odpowiedz cytując
Fanatyk R22
Member

Od: 07.2010

Stary 07.07.2010, 14:36
a mi się wydaje, że Majchrowski znowu zostanie prezydentem Krakowa.. ma poparcie przecież kibiców Cracovii.. które w zupełności mu wystarczy.. bo Wiślacy będą podzieleni i będą głosować różnie
Odpowiedz cytując
mav23
Member

Od: 02.2009

Stary 07.07.2010, 14:40
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
W takim razie pytanie brzmi: zawinił projektant czy producent foteli dla VIP? Napisz to proszę.
Nie sugeruje że fotele są złe - po prostu wybrano nie odpowiednie do tego projektu..
Ostatnio edytowane przez mav23 : 07.07.2010 o godz. 14:43.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.07.2010, 14:43
Zobaczcie na kamerki jaki napis ułżyli z czerwonych krzesełek
Odpowiedz cytując
Fanatyk R22
Member

Stary 07.07.2010, 14:48
MAJCHROWSKI DO DOMU

żart
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.07.2010, 15:17
alkoholik ty już nie pij.
Ciekawe jest że ktoś tam uspokoił ze asfaltu niby nie będzie poza wjazdem dla pojazdów o szerokości 4 m , a na ile ja rozumiem cale zamieszanie to właśnie od początku chodziło o te 4m pomiędzy fosami a murawą. I z tego co widzę na kamerkach przymierzają sie już do wylewania.Czyli nic się nie zmieniło
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.07.2010, 15:19
mav23
bedziecie pod koniec robic jakas zlaczke (wygladzac) dachow naroznika z pozostala trybuna?
http://i46.tinypic.com/xpu1j6.jpg
http://i48.tinypic.com/346ro04.jpg

oficjalna strona Wisly kiedys pisala ze to bedzie jakas zlaczane zeby ten przerywnik nie rzucal sie w oczy.. i zeby tez nie przedostawala sie przez ta szczeline woda itp
ale z nimi to roznie bywa..

co do asfaltu
http://i45.tinypic.com/15xmqmp.jpg (foto: SKWK)

kamizeleczki Poldim

Cytat:
Uznaniem Klientów naszej Spółki cieszą się od lat emulsje asfaltowe, asfalty modyfikowane i mieszanki mineralno-asfaltowe na zimno (QPR 2000, TAR-CAN 2001) oraz wyroby betonowe i galanteria betonowa.
bla, bla, bla...
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 07.07.2010 o godz. 15:31.
Odpowiedz cytując
mIcHaL666
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.07.2010, 15:20
Przeglądnij sobie dwie, trzy strony tematu wstecz i zobacz wszystko co tam było ułożone .
Odpowiedz cytując
mav23
Member

Od: 02.2009

Stary 07.07.2010, 15:30
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
mav23
bedziecie pod koniec robic jakas zlaczke (wygladzac) dachow naroznika z pozostala trybuna?
http://i48.tinypic.com/346ro04.jpg

oficjalna strona Wisly kiedys pisala ze to bedzie jakas zlaczane zeby ten przerywnik nie rzucal sie w oczy.. i zeby tez nie przedostawala sie przez ta szczeline woda itp
ale z nimi to roznie bywa..
Nie mam zielonego pojęcia - szczerze to nawet mi do głowy nie przyszło że tam coś takiego jest i że trzeba to jakoś zasłonić. Poruszę temat ale wydaje mi się że na razie jest jednak kilka innych ważniejszych spraw do rozwiązania.
Odpowiedz cytując
Fanatyk R22
Member

Stary 07.07.2010, 15:39

a zwróciliście uwagę, że cyferka "0" jest niesymetryczna :/ (dolna prawa strona) i "9" jakaś taka niedorobiona.. (a wystarczyłoby odwrócić "6")
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.07.2010, 15:45
mav23 napisał(a):Wyświetl post
Nie mam zielonego pojęcia - szczerze to nawet mi do głowy nie przyszło że tam coś takiego jest i że trzeba to jakoś zasłonić. Poruszę temat ale wydaje mi się że na razie jest jednak kilka innych ważniejszych spraw do rozwiązania.
rychło w czas - tylko tydzień po pierwotnej dacie oddania stadionu. STADIONU a nie jednej trybuny.

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 07.07.2010, 15:46
Ja nie widzę.... hahahaha

Mam pytanie do tych bardziej wtajemniczonych.
Jak zostanie rozwiązana kwestia telebimu na zachodniej?Skoro trybuna wschodnia i zachodnia są konstrukcyjnie do siebie bardzo podobne, oznacza to, że telebim musi być gdzieś indziej, by nie zasłaniać widoku głównej kamerze, która zapewne będzie ulokowana na "daszku" w środkowej częsci trybuny.

Odpowiedz cytując
Fanatyk R22
Member

Stary 07.07.2010, 15:49
Pablo myślisz, że ktoś o tym pomyślał wcześniej? mnie nie zdziwi fakt, jak już będzie po wszystkim, tzn telebimy zamontowane i się okaże, że zasłaniają one obraz kamerom.. wtedy na R22 transmisje będą jedyne w swoim rodzaju.. zza bramek
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.07.2010, 16:03
Jeśli telebimy będą zasłaniać widok kamerom to najzwyczajniej w świecie bramki ustawi się w kierunku wschód-zachód zamiast północ-południe. Miejsce jest bo jeśli odległość trybun od linii bocznych to 17m a szerokość boiska to 68m to 68+34=102m i brakuje tylko 3m do minimalnej długości. Po zabetonowaniu fos będzie w sam raz.

Co więcej, niewykluczone, że zmieścimy w ten sposób 2 boiska i będziemy mieli jedyny stadion na świecie przystosowany do rozgrywania dwóch spotkań jednocześnie!
Odpowiedz cytując
Fanatyk R22
Member

Stary 07.07.2010, 16:08

- dlaczego liczba "9" jest jakaś taka koślawa, a nie jest odwrotnością liczby "6"
- dlaczego liczba "0" jest niesymetryczna w dolnym prawym rogu

to są kpiny
Ostatnio edytowane przez Fanatyk R22 : 07.07.2010 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując
KzG
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 07.07.2010, 16:16
No nareszcie jadą z podłożem pod murawe i coś im ubywa p
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.07.2010, 16:54
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
(...)telebim musi być gdzieś indziej, by nie zasłaniać widoku głównej kamerze, która zapewne będzie ulokowana na "daszku" w środkowej częsci trybuny.(...)
Po pierwsze, kamera nie będzie na daszku, tylko nieco niżej, choć w górnej części trybuny.
Telebim nie będzie zasłaniał głównej kamerze boiska, pierwszego piętra trybun i jeszcze trochę...
Telebim wschodni zasłoni osobom siedzącym za nim na trybunie wschodniej widok na telebim trybuny zachodniej. I na odwrót.
Odpowiedz cytując
Fanatyk R22
Member

Stary 07.07.2010, 17:08
czyli konieczne jest zamontowanie też trzeciego telebimu bo w innym razie miejsca, teoretycznie najlepsze (na samej górze na środku boiska) nie będą miały dostępu do obrazów z telebimów.. kurcze, ale problemów z tym naszym stadionem..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów