The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2010, 22:03
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Pan kandydat Kaczyński - znawca ekonomii - mówi kraje G20 muszą walczyć z deficytem bo wszystkoe one mają go znacznie większy niż Polska...

Kompromitacja...

Niemcy deficyt 3,7% PKB
Włochy 4,5% PKB
Australia ok. 3% PKB

i długo by tak jeszcze wymieniać...
A Komorowski mówi że nie zna polityka który jest za likwidacją KRUSu. JKm jest za likwidacją KRUSu ale zaraz się ktoś rzuci że to błazen więc drugi polityk to Olechowski.

KOMPROMITACJA
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 30.06.2010, 22:25
Komorowski merytorycznie zgnieciony. Panie Komorowski jest Pan dobrym mężem i ojcem a nawet marszałkiem i niech tak pozostanie.

Zwyciężymy !
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.06.2010, 22:27
Jarek fajnie wyliczył plastikowemu Bronkowi to na co sam głosował.Mysle ze duzo osob moglo to sobie zapamietac ,bo to konkrety a nie jakies cytaty ,najczesciej wyjete jeszcze z kontesktu.

Zwyciesca tej debaty jest napewno Kaczynski,wiec jest remis .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 30.06.2010, 22:29
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nieścisłości?[...]
Rzeczywiście delikatnie sformułowałem. Skoro się zabiera za opisywanie czegoś wypadałoby się zapoznać z faktami. W tym przypadku z tym jaka służba specjalna pojawiła się w mieszkaniu Blidy.

[...]Przecież nigdzie nie napisałem, że Jarek czy Donek byli bezpośrednimi zwierchnikami tych funkcjonariuszy, a przyznasz mi rację że odpowiedzialność polityczna idzie w całości na ich konto.[...]
Ale odpowiedzialność za co Za to że funkcjonariusze ABW nie dopełnili obowiązków Czego Ty właściwie oczekujesz od Premiera, że będzie pilnował każdego więźnia, podejrzanego itp.

emj10 napisał(a):
[...]Funkcjonariusz ABW oraz strażnicy ponoszą odpowiedzialność dyscyplinarną, a szef ABW, czy dyrektor ZK ponoszą w całości odpowiedzialność pracowniczą za co stało się czy to w miejscu wykonywania działalności operacyjnych (mieszkanie pani Blidy), czy w miejscu pracy (zakład karny). Gdyby chodziło tylko o pojedyncze błędy ludzkie to byłoby w porządku, ale są to błędy systemowe, które świadczą tylko o tym na jaką funkcjonalną chorobę cierpi nasze państwo[...]
O jakie błędy systemowe CI chodzi w przypadku Jarka i samobójstwa Barbary Blidy W jaki sposób Jarosław miał powstrzymać Ją przed targnięciem się na swoje życie W jaki sposób Jarek może powstrzymać jakiegokolwiek samobójcę Hipnozą

emj10 napisał(a):
[...]Mieszkam od urodzenia w Wołominie, więc wiem jak się załatwia takie sprawy jak z "Dziadem" i pisanie tu niedopilnowaniu przez strażnika mnie śmieszy [...]
Ja mieszkam od urodzenia w Nowej Hucie co nie oznacza, że jestem dresiarzem i specjalistą od dźgania w podudzie.

emj10 napisał(a):
[...]Poza tym Niewiadomskiego znałem osobiście przez ojca (żeby nie było pytań chodzi o zamiłowanie do gołębi) i nasłuchałem się różnych historyjek od niby największego polskiego ganstera[...]
Cóż "gratuluje" w takim razie znajomości, aczkolwiek radziłbym wszelkie "historyjki" weryfikować, niezależnie czy pochodzą od Niewiadomskiego, Korwina-Mikke, Komorowskiego, Kaczyńskiego, Tuska.... czy też zwykłego Kowalskiego bądź innego Nowaka.

emj10 napisał(a):
[...]Tak jak już wspomniałem Donek ani Jarek ponoszą jedynie odpowiedzialność polityczną w czasie kolejnych wyborów, a nie mogą praktycznie w żaden sposób poniesć odpowiedzialności za swoje czyny, bo tak naprawdę instytucja Trybunału Stanu jest ułomna.
Trybunał Stanu Chłopie gdyby za każde samobójstwo w tym Kraju chciano Premiera stawiać przed TS to wkrótce zabrakłoby kandydatów na to stanowisko i zarazem wzrosłaby liczba prób samobojczych.
Trybunał Stanu egzekwuje odpowiedzialność urzędników państwowych za złamanie Konstytucji bądź ustawy, więc w przyapadku samobójstwa B. Blidy, bądź samobójstw więzionych przestępców gdzie została przez Jarka bądź Donka złamana Konstytucja, bądź któraś z ustaw Już kiedyś pisałem, że Donek powinien stanąć przed Trybunałem, ale za daleko bardziej istotną sprawę i to za taką za którą był osobiście odpowiedzialny.

Debata zdecydowanie wygrana przez Jarka.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.06.2010, 22:31
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
A na czym miałaby polegać ta zmiana?
Eh strona mi się zamknęła i mojego posta diabli wzięli.

W skrócie

1. Nowe twarze w polityce, które nie zostały umoczone w czasie zmian 89r. bezpośrednio przed nimi, a także po nich. Przyklady: Poncyliusz, Arłukowicz, Nitras, Piechociński
Nie ważny jest wiek tych polityków, a ważne ich realne działanie i powiew świeżości jaki mogą wnieść do tego stęchniałego grajdołka.
2. Odejście dyskursu publicznego od spraw z przeszłości, czyli zbrodni Okrągłego Stołu, "zbrodni" lat 90-tych, "zbrodni" po 2000 roku na rzecz szeroko idących zmian w takich dziedzinach życia jak polityka zdrowotna, reforma emerytalna, integracja wewnetrzna, czy sprawy międzynarodowe
3. Koniec z polityką podziału na lepszych i gorszych. Tych co lewej i tych z prawej. Tych z naszej Polski i z waszej Polski.
4. Odpowiedzialność polityków wobec wyborców, którzy oddali na nich głos. Przełożenie się działalności polityki centralnej państwa na różne regiony kraju.
5. Ustawa o wymaganiach na poszczególne urzędy w państwie: premier, prezydent, marszałek etc. która jasno określa jakie wymagania ma spełnić kandydat na dany urząd (egazmin z wiedzy o Polsce, znajomość języków, doświadczenie z pracy w instytucjach publicznych, szeroka wiedza z dziedzin prawno-ekonomiczno-społecznych, obycie międzynarodowe)
Ostatnio edytowane przez emj10 : 30.06.2010 o godz. 22:46.
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.06.2010, 22:40
cytat z pana wąsatego "zrobiłem wiele dla polityki wyludnienia w Polsce". Jak on tak gada to lepiej żeby już nic nie mówił:/
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.06.2010, 22:48
Pewny jesteś , że właśnie tak brzmiały te słowa ?
Bo ja już od wielu źródeł słyszałem/z wielu źródeł czytałem o głównej rzece Bałtyku , gdy w rzeczywistości wypowiedź brzmiała inaczej.
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 30.06.2010, 23:04
harimata napisał(a):Wyświetl post
Zwyciężymy !
Oby nie
Owszem w tej debacie nie było rozstrzygnięcia. Chociaż "mlaskacz" i te jego złowrogie oczka mogły przekonać jego "maryjnych" wyborców.
Dla mnie jest to zakłamany człowiek, psychol, jeżdżący cały czas na psychotropach.
Do Komorowskiego mówił, żeby nie poruszał osoby Ś.P. zmarłego brata, a sam cały czas o tym napominał.
Istna tragedia.
Wybierzmy mniejsze zło.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
emj10
Senior Member

Stary 30.06.2010, 23:05
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście delikatnie sformułowałem. Skoro się zabiera za opisywanie czegoś wypadałoby się zapoznać z faktami. W tym przypadku z tym jaka służba specjalna pojawiła się w mieszkaniu Blidy.
Mae culpa
Choć nie wydaje mi się, żeby akurat ten szczegół był cokolwiek zmieniał. Oczywiście złe CBA, a ja się go uczepiłem. Tak to sobie tłumaczę.

Nic tu raczej nie wskóram bo widzisz sprawę wyłącznie od strony tego jak źli samobójcy odbierają sobie życie i mają za swoje.

Cały czas piszę o odpowiedzielności politycznej premiera, a nie karnej. Polityczna czyli w obecnym ustroju wotum nieufności, bądź odsunięcie od władzy przy okazji kolejnych wyborów.

Dlatego pisałem o skostniałym TS, który praktycznie nie ma racji bytu w obecnym ustroju. A powinna zostać powołana istytucja, która rozlicza machlojki lokalnych działaczy jak i to co dzieje się w establishmencie.

Co do "Dziada" to nie popełnił samobójstwa a prawdopodobną przyczyną śmierci był wylew. Oczywiście może się zdarzyć każdemu. Nawet gangsterowi, którego tak "lubił" Pruszków.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 30.06.2010 o godz. 23:07.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.06.2010, 23:46
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Wybierzmy mniejsze zło.
Czyli Jarosława Kaczyńskiego.

Wczorajsza już debata zdecydowanie dla Jarka.
- wykaz głosowań - wyszło, że Bronek to jednak nie socjal, tak jak się do tej pory mogło zdawać.
- książeczka Boniego - podział na A i B jest i będzie.

to dwa argumenty, które do przeciętnego Polaka powinny trafić.

Pomijając już kwestie Afganistanu, no i "gestów" ratunku Gajowego, czy też kwestię polskiego kapitału.. nie no, żenada z Bronka, aż się rzygać chce.

Kamyk - zawsze mi niektórzy zwolennicy PO zarzucają ostry język, ale jak widzę jaką nienawiścią do Kaczyńskiego pałasz to zastanawiam się, czy gorsze są fanatyczne mohery, czy Ty.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 30.06.2010 o godz. 23:51.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.06.2010, 23:57
Właśnie oglądnąłem debatę i przysłowie kto mieczem wojuje się tu sprawdziło.Nie wiem na co liczył Bronek, chyba na to że jak celnie walnął Jarka kilka dni temu , to on już się nie podniesie , a Jarek nie dość że się podniósł to jeszcze nieźle skontrował.
Ogólnie 1-1 ale że liczy się ostatnie wrażenie to na wygranego dwumeczu wskazał bym jednak Kaczyńskiego.

ps jedna sprawa, pani Lichocka...to jest całe TVP - totalna nagonka na rząd i Tuska.Oni wiedzą że i tak jest po nich więc idą już na całość.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.07.2010 o godz. 00:09.
94 - Allah Akbar!!
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 01.07.2010, 00:27
Odnośnie śp. Blidy to jest niesamowite, że media zrobiły z niej męczenniczkę rządów PiSu. Ja uważam, że ta Pani była złodziejką, kryminalistką i działała na szkodę państwa i obywatela Polskiego. Po kompromitacji strzeliła sobie w palnik bo tylko czekała na odpowiedni moment. Takie osoby jak ona powinno się podawać za przykład dlaczego nie można kraść i działać umyślnie na szkodę państwa. Wstyd, że takich ludzi się gloryfikuje a prawdziwi bohaterowie żyją na progu nędzy. Tak kończą złodzieje oby ta Pani jak najszybciej zniknęła z naszych ust bo to jest wstyd gloryfikować przestępców. Jej rodzina powinna jeszcze beknąć za te przekręty i zapłacić majątkiem za szkody.
Ostatnio edytowane przez harimata : 01.07.2010 o godz. 00:30.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.07.2010, 00:28
Fantastyczny ostatnie mgnienie debaty: Kaczyński podpisujący konstytucję, wyglądający jak prawdziwy prezydent, a Bronek sprowadzony do roli sekretarza podającego mu długopis

Merytorycznie nokaut, a Komorowski trochę się zaplątał w swoich pijarowskich trikach. Szkoda, że się Kaczyński tak nie przyłożył do niedzielnej debaty, bo podwójne zwycięstwo to już by był koniec Komorowskiego. Tak to w sumie jest remis, chociaż wiadomo, że ludzie oddając głos będą mieli w pamięci tę wczorajszą debatę
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 01.07.2010, 01:12
Odnośnie śp. Blidy to jest niesamowite, że media zrobiły z niej męczenniczkę rządów PiSu. Ja uważam, że ta Pani była złodziejką, kryminalistką i działała na szkodę państwa i obywatela Polskiego. Po kompromitacji strzeliła sobie w palnik bo tylko czekała na odpowiedni moment. Takie osoby jak ona powinno się podawać za przykład dlaczego nie można kraść i działać umyślnie na szkodę państwa. Wstyd, że takich ludzi się gloryfikuje a prawdziwi bohaterowie żyją na progu nędzy. Tak kończą złodzieje oby ta Pani jak najszybciej zniknęła z naszych ust bo to jest wstyd gloryfikować przestępców. Jej rodzina powinna jeszcze beknąć za te przekręty i zapłacić majątkiem za szkody.
Z tego co pamiętam skazana nie została, więc daruj sobie takie pseudo-komentarze. Pomijając już fakt, że dobre obyczaje nakazują o zmarłych pisać dobrze albo wcale (z pominięciem zbrodniarzy) to naprawdę chłopie czytać się ciebie nie da, zastanawiam się czasem czy ludzie tak zawzięci jak ty nie są specjalnie podsuwani przez konkurencję żeby zohydzić PiS i Kaczyńskich.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.07.2010, 02:00
Skazana to chyba po śmierci zostać nie mogła ale faktycznie oskarżenia się nie potwierdziły co też oczywiście nie jest równoznaczne z tym że bezpodstawnie chcieli ją aresztować.Żerowanie na Blidzie jest straszne, LSD robiło to przez długi czas, teraz Bronek się w to włączył(mam taką naiwną myśl że faktycznie został zaproszony przez jej rodzinę i nie chciał odmówić ale nawet jeśli tak było to i wcześniej przywoływał ją).
Blida na pewno jest tą czarną kartą rządów Jarka i oni chyba temu nie zaprzeczają.Natomiast mówienie o zabójstwie albo ofierze IV RP bo tak niektórzy próbują to zinterpretować...Nekrofilia i tyle.
Nie chce mi się rozpisywać na ten temat, bo za mało wiemy by tu coś jednoznacznie stwierdzić.Przykra sprawa i tyle.

Ktoś pisał o broni że nie była zarejestrowana - nie chce mi się sprawdzać ale chyba była i stąd jeden z zarzutów że nie dopełniono obowiązków.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.07.2010 o godz. 02:14.
94 - Allah Akbar!!
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.07.2010, 08:14
http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106...PO_wygral.html

Dość to zaskakujący wynik, gdyż i wg. mnie Marszałek wypadł dużo gorzej niż poprzednio, a może raczej Kaczyński się lepiej zaprezentował...

Generalnie obaj mnie rozczarowali, szczególnie w tak przykuwających moją uwagę kwestiach gospodarczych...

Nie dowiedziałem się nic nowego. Praktycznie mieliśmy powtórkę z rozrywki.

Koniec końców mam nadzieję, że po 4 lipca z 1-1 zrobi się 2-1 dla Bronka i wynik ten będzie już ostateczny.

W przeciwnym razie zawsze zostaje na pocieszenie Olimpiada w Warszawie, najpierw letnia, potem zimowa

Ahaa jeszcze co mi się przypomniało... Wczoraj mieliśmy naoczny i koronny dowód, która telewizja działa politycznie. Pani Lichocka przeszła samą siebie. Za to Kolenda-Zaleska była wzorem dziennikarza. Gugała dość specyficzny... Pytania szalenie długie, potem stwierdzenia, że nie jest usatysfakcjonowany. Ale oczywiście TVP jest niezależne, a TVN to telewizja działająca na zlecenie polityczne...
Ostatnio edytowane przez St@chu : 01.07.2010 o godz. 11:51.
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.07.2010, 08:35
nie widziałem pierwszej debaty (mecz był), ta widziałem w większości

zdecydowane zwycięstwo Kaczyńskiego, wypunktował Komorowskiego w wielu kwestiach i co zaskakujące był drobiutkimi chwilami merytoryczny.
Czasami wręcz mówił za skomplikowanie, jak chociażby w sprawie zwiększenia kontyngentu w Afganistanie przez Komora.
Dobry Pomysł z Konstytucją, który trochę podratował Komorowskiego i mógł pokrzyżowac szyki Kaczorowi, jakby chciał cos na koniec pocisnąć
obydwoje ściemniali az miło, ale tylko Komorowski dał sie na tym skompromitowac jak w przypadku tych emerytur do wyboru

Kaczyński sie strasznie postarzał, do teog okulary i trupi makijaż, Komorowski dobry w słodkim pierdzeniu jednak ciagle miałem wrażenie, ze jego intonacja wypowiedzi mnie denerwuje i zauważyłem ze mówi podobnie do Leppera.
To mogł byc dobry ruch bo trafia tym do prostych ludzi

Oczywiście merytorycznie las, ale nie o to w debatach chodzi.
W****iajaca ta laska z TVP
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.07.2010, 08:59
ogólnie nie powinniśmy się patyczkować, tylko bez sądu wszystkich do trzech pokoleń wstecz gdzieś wywieźć. Cholera, na Sybir nie da rady, ale w Bieszczadach też piździ i dziko, to może tam?

St@chu
Senior Member

Stary 01.07.2010, 09:03
Cytat:
- Monopolizacja następuje wtedy, kiedy także inne elementy systemu są w rękach jednej siły albo są do niej zbliżone. Chodzi tutaj o potężne media, które bardzo sprzyjają obecnej władzy, jakby rezygnują z kontroli nad nią. Krótko mówiąc to musi być dużo szerszy chciałbym powiedzieć układ, ale to słowo jest zakazane
Może i zachowanie zmienił, ale w głowie cały czas siedzi dokładnie to samo... Że też ludzie dają się na to nabrać...
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.07.2010, 09:55
Do kiedy można składać wniosek o głosowanie poza miejscem zamieszkania?
St@chu
Senior Member

Stary 01.07.2010, 09:57
Nie wiem czy tak jest wszędzie, ale w moim urzędzie miasta była wywieszona kartka, że do 2 lipca, z tym, że drugiego do którejś godziny, a nie przez cały czas pracy urzędu..
emj10
Senior Member

Stary 01.07.2010, 10:14
Nie znalazłem nigdzie informacji o ilości pobranych zaświadczeń, ale nie wydaje mi się żeby to były jakieś ogromne liczby, może kilka-kilkanaście tysięcy w skali kraju.
Szok. Pobrano już 360 tys. zaświadczeń o prawie do głosowania jak podało TVP Info. Także powinienem zweryfikować swoje prognozy co do liczby głosujących za pomocą zaświadczeń.

Zaświadczenia można pobierać jeszcze dziś i jutro:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...2010/580167643
Ostatnio edytowane przez emj10 : 01.07.2010 o godz. 10:18.
emj10
Senior Member

Stary 01.07.2010, 10:46
raindog napisał(a):Wyświetl post
Człowieku, to Ty chcesz wprowadzić totalitaryzm? Przecież demokracja polega właśnie na tym, że scena polityczna jest podzielona. Napisałeś: "odpowiedzialność polityków wobec wyborców", a jednocześnie uważasz, że nie należy rozliczać ludzi współpracujących z PRL'em.
Gdzie ja to wszystko napisałem? To chyba lekka nadinterpretacja z Twojej strony.

Żaden z tych punktów nie ma nic wspólnego z totalitaryzmem. Ba, nawet nie sugeruje aby ustrój państwa zmierzał w tym kierunku. Czy postawienie na nowe twarze w polityce i zepchnięcie na dalszy plan rozliczeń ostatniego 20-lecia zatrze podziały polityczne? Nie wydaje mi się. Nie wiem gdzie znalazłeś w mojej wypowiedzi "że nie należy rozliczać ludzi współpracujących z PRL'em", bo primo nie pisałem nic o tym okresie, a secundo chodziło mi o to że temat "rozliczeń" powinien być zepchnięty na manowce polskiej polityki.
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.07.2010, 10:51
co do wyboru emerytury Kaczyński powiedział że ma takie same zdanie panie premierze więc nie rozumiem tej "kompromitacji". Fakt Jarosław był merytorycznie dobrze przygotowany ale niektóre z jego wypowiedzi były za dobitne ... np. o Polakach wyjeżdząjących za granicę mnie osobiscie ta wypowiedź mocno w****iła.
Komorowski jak zwykle wyszedł na "dobrego chłopca" na posyłki.
Końcówka z długopisem mówi wszystko dobitnie...
Komorowski: "gdzie podpisać"
Kaczyński przeczyta, zastanowi się i podpisze lub zawetuje .
St@chu
Senior Member

Stary 01.07.2010, 11:42
Szok. Pobrano już 360 tys. zaświadczeń o prawie do głosowania jak podało TVP Info. Także powinienem zweryfikować swoje prognozy co do liczby głosujących za pomocą zaświadczeń.

Zaświadczenia można pobierać jeszcze dziś i jutro:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...2010/580167643
Zastanawia mnie czy te 360 000 to suma zaświadczeń tylko tych pobranych teraz, czy także tych sprzed I tury, które miały obowiązywać na obie...

Bo to jednak robi znaczną różnicę...
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 01.07.2010, 11:45
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
W****iajaca ta laska z TVP
Ona na niezalezna.pl i w Gazecie Polskiej pisuje, więc wzorem obiektywizmu z pewnością nie jest.

Zresztą Kolenda - Zaleska też była stronnicza. Z tym, że w drugą stronę.

Cytując Flisa - "najlepiej wypadł Gugała"
emj10
Senior Member

Stary 01.07.2010, 11:50
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie czy te 360 000 to suma zaświadczeń tylko tych pobranych teraz, czy także tych sprzed I tury, które miały obowiązywać na obie...

Bo to jednak robi znaczną różnicę...
Oczywiście łącznie. We Wrocławiu w jednym urzędzie wydają średnio 50 na godzinę, więc w skali kraju może przekroczyć 400 tys. Naprawdę ilość godna podziwu.
jachting
Senior Member

Stary 01.07.2010, 11:54
Moim zdaniem wygrał Komorowski bez dwóch zdań .Zresztą nie mogło być inaczej , bo Kaczyńsi nie jest dla mnie poważnym kandydatem.
To był stary Kaczyński można rzec w niezłej formie - czyli niezle kłamał, do tego skrajne poglądy które mogą się podobać mniejszości szczególnie że Kaczyński nie ma czystej karty , ludzie nie muszą polegać tylko na tym plebiscycie . Wiadomo jak on się objawia w polityce . co to znaczy, jaką to ma "skuteczność" i skutki ,jak to ogólnie wygląda w praktyce .
Konkrety u Kaczyńskiego ? Raczej wiele abstrakcji mało zrozumiałej dla statystystycznego widza .
Z drugiej strony ktoś mało zorientowany mógł kupić parę jego kłamst . Ale jest na tyle duża rożnica miedzy nim a Komorowskim(pozytywna) dla marszałka - oczywiscie patrząc umiarkowanie , całościowo , centralnie a nie skrajnie) i na tyle przekonująca że to nie będzie miało znaczenia .
Ta cała kampania Pis to jest jakieś nieporozumienie - "wszystkie ciosy dozwolone" chyba tylko z takim podejściem można na to patrzeć bez śmiechu bądz zazenowania . Pis się otacza czyms dla siebie obcym bądz w jej odczuciu "negatywnym" . Toz te piórka to nieporozumienie .

marian3a jedyne co kaczyński może zrobić to się skupić na destrukcji , budować swoje zaplecze i rywalizować z rządem . Jeśli to ci akurat odpowiada to w porządku.
Ostatnio edytowane przez jachting : 01.07.2010 o godz. 12:00.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.07.2010, 11:55
.Kto wie czy na wynik wyborów nie będzie miała wpływ orkiestra Owsiaka która ma grac w niedziele dla powodzian , nie od dziś wiadomo że nie jest on zwolennikiem Jarka .
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.07.2010, 12:19
Slowko ode mnie. Jak dla mnie to w tej debacie zwyciezyl Kaczynski znacznie. Komorowski w paru momentach sie kompromitowal(nic nowego zreszta) jednak trzymal swoj poziom. Wlasciwie to obaj trzymali swoj poziom. Sciemniania na potege.

Teraz obiektywnie stwierdzajac, jakos odechciewa mi sie isc na druga ture bo nie mam na kogo glosowac. To ma byc polityka za przeproszeniem? Spor o to komu sznorowki wystaja z butow a komu sloma(to o Tusku i jego rzadzie), sesja zdjeciowa w tle ludzi ktorzy przezywaja dramat bo woda zabrala im dorobek zycia, zaklamanie w kazdym momencie, bo nikt nic nie zrobi tak naprawde. I to ma byc polityka? To jest farsa a nie polityka. Komediodramat i tragikomedia w jednym.

Dla ludzi ktorzy maja glosowac jest wazniejsze zachowanie poczucia racji w tym wszystkim od faktycznej merytoryki i przemyslenia KONSEKWENCJI wyboru glowy panstwa. Wybaczcie, ale niestety tak to wyglada.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów