|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
KOMPROMITACJA |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Komorowski merytorycznie zgnieciony. Panie Komorowski jest Pan dobrym mężem i ojcem a nawet marszałkiem i niech tak pozostanie.
Zwyciężymy ! ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jarek fajnie wyliczył plastikowemu Bronkowi to na co sam głosował.Mysle ze duzo osob moglo to sobie zapamietac ,bo to konkrety a nie jakies cytaty ,najczesciej wyjete jeszcze z kontesktu.
Zwyciesca tej debaty jest napewno Kaczynski,wiec jest remis . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
||||
|
Rzeczywiście delikatnie sformułowałem. Skoro się zabiera za opisywanie czegoś wypadałoby się zapoznać z faktami. W tym przypadku z tym jaka służba specjalna pojawiła się w mieszkaniu Blidy.
emj10 napisał(a):
![]() emj10 napisał(a):
emj10 napisał(a):
emj10 napisał(a):
Chłopie gdyby za każde samobójstwo w tym Kraju chciano Premiera stawiać przed TS to wkrótce zabrakłoby kandydatów na to stanowisko i zarazem wzrosłaby liczba prób samobojczych.Trybunał Stanu egzekwuje odpowiedzialność urzędników państwowych za złamanie Konstytucji bądź ustawy, więc w przyapadku samobójstwa B. Blidy, bądź samobójstw więzionych przestępców gdzie została przez Jarka bądź Donka złamana Konstytucja, bądź któraś z ustaw Debata zdecydowanie wygrana przez Jarka. |
|||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Eh strona mi się zamknęła i mojego posta diabli wzięli.
W skrócie 1. Nowe twarze w polityce, które nie zostały umoczone w czasie zmian 89r. bezpośrednio przed nimi, a także po nich. Przyklady: Poncyliusz, Arłukowicz, Nitras, Piechociński Nie ważny jest wiek tych polityków, a ważne ich realne działanie i powiew świeżości jaki mogą wnieść do tego stęchniałego grajdołka. 2. Odejście dyskursu publicznego od spraw z przeszłości, czyli zbrodni Okrągłego Stołu, "zbrodni" lat 90-tych, "zbrodni" po 2000 roku na rzecz szeroko idących zmian w takich dziedzinach życia jak polityka zdrowotna, reforma emerytalna, integracja wewnetrzna, czy sprawy międzynarodowe 3. Koniec z polityką podziału na lepszych i gorszych. Tych co lewej i tych z prawej. Tych z naszej Polski i z waszej Polski. 4. Odpowiedzialność polityków wobec wyborców, którzy oddali na nich głos. Przełożenie się działalności polityki centralnej państwa na różne regiony kraju. 5. Ustawa o wymaganiach na poszczególne urzędy w państwie: premier, prezydent, marszałek etc. która jasno określa jakie wymagania ma spełnić kandydat na dany urząd (egazmin z wiedzy o Polsce, znajomość języków, doświadczenie z pracy w instytucjach publicznych, szeroka wiedza z dziedzin prawno-ekonomiczno-społecznych, obycie międzynarodowe)
Ostatnio edytowane przez emj10 : 30.06.2010 o godz. 22:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
cytat z pana wąsatego "zrobiłem wiele dla polityki wyludnienia w Polsce". Jak on tak gada to lepiej żeby już nic nie mówił:/
![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Pewny jesteś , że właśnie tak brzmiały te słowa
?Bo ja już od wielu źródeł słyszałem/z wielu źródeł czytałem o głównej rzece Bałtyku , gdy w rzeczywistości wypowiedź brzmiała inaczej. |
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Oby nie
Owszem w tej debacie nie było rozstrzygnięcia. Chociaż "mlaskacz" i te jego złowrogie oczka mogły przekonać jego "maryjnych" wyborców. Dla mnie jest to zakłamany człowiek, psychol, jeżdżący cały czas na psychotropach. Do Komorowskiego mówił, żeby nie poruszał osoby Ś.P. zmarłego brata, a sam cały czas o tym napominał. Istna tragedia. Wybierzmy mniejsze zło. ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Choć nie wydaje mi się, żeby akurat ten szczegół był cokolwiek zmieniał. Oczywiście złe CBA, a ja się go uczepiłem. Tak to sobie tłumaczę. Nic tu raczej nie wskóram bo widzisz sprawę wyłącznie od strony tego jak źli samobójcy odbierają sobie życie i mają za swoje. Cały czas piszę o odpowiedzielności politycznej premiera, a nie karnej. Polityczna czyli w obecnym ustroju wotum nieufności, bądź odsunięcie od władzy przy okazji kolejnych wyborów. Dlatego pisałem o skostniałym TS, który praktycznie nie ma racji bytu w obecnym ustroju. A powinna zostać powołana istytucja, która rozlicza machlojki lokalnych działaczy jak i to co dzieje się w establishmencie. Co do "Dziada" to nie popełnił samobójstwa a prawdopodobną przyczyną śmierci był wylew. Oczywiście może się zdarzyć każdemu. Nawet gangsterowi, którego tak "lubił" Pruszków.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 30.06.2010 o godz. 23:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Czyli Jarosława Kaczyńskiego.
Wczorajsza już debata zdecydowanie dla Jarka. - wykaz głosowań - wyszło, że Bronek to jednak nie socjal, tak jak się do tej pory mogło zdawać. - książeczka Boniego - podział na A i B jest i będzie. to dwa argumenty, które do przeciętnego Polaka powinny trafić. Pomijając już kwestie Afganistanu, no i "gestów" ratunku Gajowego, czy też kwestię polskiego kapitału.. nie no, żenada z Bronka, aż się rzygać chce. Kamyk - zawsze mi niektórzy zwolennicy PO zarzucają ostry język, ale jak widzę jaką nienawiścią do Kaczyńskiego pałasz to zastanawiam się, czy gorsze są fanatyczne mohery, czy Ty. ![]()
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 30.06.2010 o godz. 23:51.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Właśnie oglądnąłem debatę i przysłowie kto mieczem wojuje się tu sprawdziło.Nie wiem na co liczył Bronek, chyba na to że jak celnie walnął Jarka kilka dni temu , to on już się nie podniesie , a Jarek nie dość że się podniósł to jeszcze nieźle skontrował.
Ogólnie 1-1 ale że liczy się ostatnie wrażenie to na wygranego dwumeczu wskazał bym jednak Kaczyńskiego. ps jedna sprawa, pani Lichocka...to jest całe TVP - totalna nagonka na rząd i Tuska.Oni wiedzą że i tak jest po nich więc idą już na całość.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.07.2010 o godz. 00:09.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Odnośnie śp. Blidy to jest niesamowite, że media zrobiły z niej męczenniczkę rządów PiSu. Ja uważam, że ta Pani była złodziejką, kryminalistką i działała na szkodę państwa i obywatela Polskiego. Po kompromitacji strzeliła sobie w palnik bo tylko czekała na odpowiedni moment. Takie osoby jak ona powinno się podawać za przykład dlaczego nie można kraść i działać umyślnie na szkodę państwa. Wstyd, że takich ludzi się gloryfikuje a prawdziwi bohaterowie żyją na progu nędzy. Tak kończą złodzieje oby ta Pani jak najszybciej zniknęła z naszych ust bo to jest wstyd gloryfikować przestępców. Jej rodzina powinna jeszcze beknąć za te przekręty i zapłacić majątkiem za szkody.
Ostatnio edytowane przez harimata : 01.07.2010 o godz. 00:30.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Fantastyczny ostatnie mgnienie debaty: Kaczyński podpisujący konstytucję, wyglądający jak prawdziwy prezydent, a Bronek sprowadzony do roli sekretarza podającego mu długopis
Merytorycznie nokaut, a Komorowski trochę się zaplątał w swoich pijarowskich trikach. Szkoda, że się Kaczyński tak nie przyłożył do niedzielnej debaty, bo podwójne zwycięstwo to już by był koniec Komorowskiego. Tak to w sumie jest remis, chociaż wiadomo, że ludzie oddając głos będą mieli w pamięci tę wczorajszą debatę ![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Skazana to chyba po śmierci zostać nie mogła ale faktycznie oskarżenia się nie potwierdziły co też oczywiście nie jest równoznaczne z tym że bezpodstawnie chcieli ją aresztować.Żerowanie na Blidzie jest straszne, LSD robiło to przez długi czas, teraz Bronek się w to włączył(mam taką naiwną myśl że faktycznie został zaproszony przez jej rodzinę i nie chciał odmówić ale nawet jeśli tak było to i wcześniej przywoływał ją).
Blida na pewno jest tą czarną kartą rządów Jarka i oni chyba temu nie zaprzeczają.Natomiast mówienie o zabójstwie albo ofierze IV RP bo tak niektórzy próbują to zinterpretować...Nekrofilia i tyle. Nie chce mi się rozpisywać na ten temat, bo za mało wiemy by tu coś jednoznacznie stwierdzić.Przykra sprawa i tyle. Ktoś pisał o broni że nie była zarejestrowana - nie chce mi się sprawdzać ale chyba była i stąd jeden z zarzutów że nie dopełniono obowiązków.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.07.2010 o godz. 02:14.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106...PO_wygral.html
Dość to zaskakujący wynik, gdyż i wg. mnie Marszałek wypadł dużo gorzej niż poprzednio, a może raczej Kaczyński się lepiej zaprezentował... Generalnie obaj mnie rozczarowali, szczególnie w tak przykuwających moją uwagę kwestiach gospodarczych... Nie dowiedziałem się nic nowego. Praktycznie mieliśmy powtórkę z rozrywki. Koniec końców mam nadzieję, że po 4 lipca z 1-1 zrobi się 2-1 dla Bronka i wynik ten będzie już ostateczny. W przeciwnym razie zawsze zostaje na pocieszenie Olimpiada w Warszawie, najpierw letnia, potem zimowa ![]() Ahaa jeszcze co mi się przypomniało... Wczoraj mieliśmy naoczny i koronny dowód, która telewizja działa politycznie. Pani Lichocka przeszła samą siebie. Za to Kolenda-Zaleska była wzorem dziennikarza. Gugała dość specyficzny... Pytania szalenie długie, potem stwierdzenia, że nie jest usatysfakcjonowany. Ale oczywiście TVP jest niezależne, a TVN to telewizja działająca na zlecenie polityczne...
Ostatnio edytowane przez St@chu : 01.07.2010 o godz. 11:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
nie widziałem pierwszej debaty (mecz był), ta widziałem w większości
zdecydowane zwycięstwo Kaczyńskiego, wypunktował Komorowskiego w wielu kwestiach i co zaskakujące był drobiutkimi chwilami merytoryczny. Czasami wręcz mówił za skomplikowanie, jak chociażby w sprawie zwiększenia kontyngentu w Afganistanie przez Komora. Dobry Pomysł z Konstytucją, który trochę podratował Komorowskiego i mógł pokrzyżowac szyki Kaczorowi, jakby chciał cos na koniec pocisnąć obydwoje ściemniali az miło, ale tylko Komorowski dał sie na tym skompromitowac jak w przypadku tych emerytur do wyboru ![]() Kaczyński sie strasznie postarzał, do teog okulary i trupi makijaż, Komorowski dobry w słodkim pierdzeniu jednak ciagle miałem wrażenie, ze jego intonacja wypowiedzi mnie denerwuje i zauważyłem ze mówi podobnie do Leppera. To mogł byc dobry ruch bo trafia tym do prostych ludzi Oczywiście merytorycznie las, ale nie o to w debatach chodzi. W****iajaca ta laska z TVP ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy tak jest wszędzie, ale w moim urzędzie miasta była wywieszona kartka, że do 2 lipca, z tym, że drugiego do którejś godziny, a nie przez cały czas pracy urzędu..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zaświadczenia można pobierać jeszcze dziś i jutro: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...2010/580167643
Ostatnio edytowane przez emj10 : 01.07.2010 o godz. 10:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żaden z tych punktów nie ma nic wspólnego z totalitaryzmem. Ba, nawet nie sugeruje aby ustrój państwa zmierzał w tym kierunku. Czy postawienie na nowe twarze w polityce i zepchnięcie na dalszy plan rozliczeń ostatniego 20-lecia zatrze podziały polityczne? Nie wydaje mi się. Nie wiem gdzie znalazłeś w mojej wypowiedzi "że nie należy rozliczać ludzi współpracujących z PRL'em", bo primo nie pisałem nic o tym okresie, a secundo chodziło mi o to że temat "rozliczeń" powinien być zepchnięty na manowce polskiej polityki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
co do wyboru emerytury Kaczyński powiedział że ma takie same zdanie panie premierze więc nie rozumiem tej "kompromitacji". Fakt Jarosław był merytorycznie dobrze przygotowany ale niektóre z jego wypowiedzi były za dobitne ... np. o Polakach wyjeżdząjących za granicę mnie osobiscie ta wypowiedź mocno w****iła.
Komorowski jak zwykle wyszedł na "dobrego chłopca" na posyłki. Końcówka z długopisem mówi wszystko dobitnie... Komorowski: "gdzie podpisać" Kaczyński przeczyta, zastanowi się i podpisze lub zawetuje . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo to jednak robi znaczną różnicę... |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście łącznie. We Wrocławiu w jednym urzędzie wydają średnio 50 na godzinę, więc w skali kraju może przekroczyć 400 tys. Naprawdę ilość godna podziwu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem wygrał Komorowski bez dwóch zdań .Zresztą nie mogło być inaczej , bo Kaczyńsi nie jest dla mnie poważnym kandydatem.
To był stary Kaczyński można rzec w niezłej formie - czyli niezle kłamał, do tego skrajne poglądy które mogą się podobać mniejszości szczególnie że Kaczyński nie ma czystej karty , ludzie nie muszą polegać tylko na tym plebiscycie . Wiadomo jak on się objawia w polityce . co to znaczy, jaką to ma "skuteczność" i skutki ,jak to ogólnie wygląda w praktyce . Konkrety u Kaczyńskiego ? Raczej wiele abstrakcji mało zrozumiałej dla statystystycznego widza . Z drugiej strony ktoś mało zorientowany mógł kupić parę jego kłamst . Ale jest na tyle duża rożnica miedzy nim a Komorowskim(pozytywna) dla marszałka - oczywiscie patrząc umiarkowanie , całościowo , centralnie a nie skrajnie) i na tyle przekonująca że to nie będzie miało znaczenia . Ta cała kampania Pis to jest jakieś nieporozumienie - "wszystkie ciosy dozwolone" chyba tylko z takim podejściem można na to patrzeć bez śmiechu bądz zazenowania . Pis się otacza czyms dla siebie obcym bądz w jej odczuciu "negatywnym" . Toz te piórka to nieporozumienie . marian3a jedyne co kaczyński może zrobić to się skupić na destrukcji , budować swoje zaplecze i rywalizować z rządem . Jeśli to ci akurat odpowiada to w porządku.
Ostatnio edytowane przez jachting : 01.07.2010 o godz. 12:00.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
.Kto wie czy na wynik wyborów nie będzie miała wpływ orkiestra Owsiaka która ma grac w niedziele dla powodzian , nie od dziś wiadomo że nie jest on zwolennikiem Jarka .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Slowko ode mnie. Jak dla mnie to w tej debacie zwyciezyl Kaczynski znacznie. Komorowski w paru momentach sie kompromitowal(nic nowego zreszta) jednak trzymal swoj poziom. Wlasciwie to obaj trzymali swoj poziom. Sciemniania na potege.
Teraz obiektywnie stwierdzajac, jakos odechciewa mi sie isc na druga ture bo nie mam na kogo glosowac. To ma byc polityka za przeproszeniem? Spor o to komu sznorowki wystaja z butow a komu sloma(to o Tusku i jego rzadzie), sesja zdjeciowa w tle ludzi ktorzy przezywaja dramat bo woda zabrala im dorobek zycia, zaklamanie w kazdym momencie, bo nikt nic nie zrobi tak naprawde. I to ma byc polityka? To jest farsa a nie polityka. Komediodramat i tragikomedia w jednym. Dla ludzi ktorzy maja glosowac jest wazniejsze zachowanie poczucia racji w tym wszystkim od faktycznej merytoryki i przemyslenia KONSEKWENCJI wyboru glowy panstwa. Wybaczcie, ale niestety tak to wyglada. |
|
|