The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2010, 17:14
Martinho nie rozumiem co miała oznaczać twoja wypowiedź. My z karnetami takiej liczby też nie osiągniemy, a jak to się stanie to dam na msze w mojej parafii. Ja po prostu patrze na to z perspektywy zwykłego kibica. Widzi transfery, wyda kase na bilet/karnet. Nie widzi- stwierdzi, po co mam wydawać kase Może z tym wypełnieniem stadionu mnie poniosło ale takie transfery na pewno wpłyna na zwiekszenie frekwencji

edit. cinekw była mowa, że Lazio tnie koszty i chce się go pozbyć.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 29.06.2010 o godz. 17:18.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.06.2010, 17:15
blackluk napisał(a):Wyświetl post
Wynika że Wisła chce kupić Makinwe wiec transfer jeszcze nie upadł bo Laris tyko chce go wypożyczyć
ahh no tak ten post mi wszedl do glowy Jednak chodizlo mi o opcje pierwokupu rozsądnie wynegocjowaną...
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.06.2010, 17:20
Gdyby Makinwa nie był wartościowym zawodnikiem, Wisła nie miałaby konkurencji w postaci Larisy. Grekom i innym klubom Serie A opłaca/opłacało się go sprowadzić, a Wiśle nie? Oni widzą tu okazje i szansę na świetny ruch, a Wisła ma nie widzieć i inwestować w kolejnych Ćwielongów, Łobodzińskich, Kirmów etc.? Zastanówcie się odrobinę, o czym piszecie. Szczególnie, że nie wiecie, na ile nasz klub może sobie obecnie pozwolić finansowo.

Jest też rzeczą oczywistą, że pensje muszą w naszym klubie iść w górę, jeśli chcemy mieć dużo lepszych zawodników, których w Europie będzie stać na coś więcej niż regularne kompromitacje z zespołami pokroju Lewadi, Victori G., Valerengi, czy Dinama Tbilisi.

Legii opłaca się wydawać bardzo duże jak na naszą ligę pieniądze, nam też. Dla nas to również jest konieczność.
Ostatnio edytowane przez Markus : 29.06.2010 o godz. 17:23.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.06.2010, 17:21
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Martinho nie rozumiem co miała oznaczać twoja wypowiedź. My z karnetami takiej liczby też nie osiągniemy, a jak to się stanie to dam na msze w mojej parafii. Ja po prostu patrze na to z perspektywy zwykłego kibica. Widzi transfery, wyda kase na bilet/karnet. Nie widzi- stwierdzi, po co mam wydawać kase Może z tym wypełnieniem stadionu mnie poniosło ale takie transfery na pewno wpłyna na zwiekszenie frekwencji

edit. cinekw była mowa, że Lazio tnie koszty i chce się go pozbyć.
Że się chcą pozbyć to chyba każdy wie, skoro Lazio nie chce pieniędzy za wypożyczenie. Chcą ciąć koszty ale nie oddadza takiego zawodnika za darmo bo liczą że sie odbuduje i potem mogą coś na nim zarobić..

@Przemoo - opcja pierwokupu byłaby dobra, tyle tylko że Lazio pewnie zechce za niego powyżej 1mln ojro
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.06.2010, 17:22
Markus napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Makinwa nie był wartościowym zawodnikiem, Wisła nie miałaby konkurencji w postaci Larisy. Grekom i innym klubom Serie A opłaca/opłacało się go sprowadzić, a Wiśle nie? Oni widzą tu okazje i szansę na świetny ruch, a Wisła ma nie widzieć i inwestować w kolejnych Ćwielongów, Łobodzińskich, Kirmów etc.? Zastanówcie się odrobinę, o czym piszecie. Szczególnie, że nie wiecie, na ile nasz klub może sobie obecnie pozwolić finansowo.

Jest też rzeczą oczywistą, że pensje muszą w naszym klubie iść w górę, jeśli chcemy mieć w klubie dużo lepszych zawodników, których w Europie będzie stać na coś więcej niż regularne kompromitacje z zespołami pokroju Lewadi, Victori G., Valerengi, czy Dinama Tbilisi.

Legii opłaca się wydawać bardzo duże jak na naszą ligę pieniądze, nam też. Dla nas to również jest konieczność.
Widzę, że przynajmniej jedna osoba się ze mną zgadza Respekt
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.06.2010, 17:25
Cytat:
tu ma racje akurat.. za kontrakt 750 tys euro to mamy duzo
Tyle, że on już tyle nigdzie nie dostanie.
U nas max 500k... ;-)
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.06.2010, 17:32
maci0s napisał(a):Wyświetl post
ale nie mniej niz 500 tys Euro
To jak by wytarnsferowali za 500 tys Euro, to całosc była by dla nas?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 29.06.2010, 17:32
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że on już tyle nigdzie nie dostanie.
U nas max 500k... ;-)
chyba max 300k ... co do Kowalczyka, to ja bym byl za... od czasów Mijailovicia nie mielismy szarpiacego bocznego i to tak dobrze technicznie...o Milinkoviciu nie mowie bo sie napalilem i jak nie przyjdzie to bedzie mi przykro
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.06.2010, 18:12
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
chyba max 300k ... co do Kowalczyka, to ja bym byl za... od czasów Mijailovicia nie mielismy szarpiacego bocznego i to tak dobrze technicznie...o Milinkoviciu nie mowie bo sie napalilem i jak nie przyjdzie to bedzie mi przykro
A ja myslałem, że po Grigorie i Galamazu będących już w samolocie
Po Gimenezie, który już ze 4 lata z Paragwaju do nas idzie
Po Grzelaku i Kaźmierczaku, którzy już w Myslenicach byli
Po Matusiaku(przed transferem do Palermo), który w samochodzie siedział pod stadionem
Czy z nowszych czasów po Costlym, Kowalewskim z zimy
Czy Onyszce latem
rozsądny kibic Wisły zachowa dystans do informacji o transferach poki ich oficjalna nie potwierdzi
o droga Naiwnoiści
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.06.2010, 18:15
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Po Matusiaku(przed transferem do Palermo), który w samochodzie siedział pod stadionem
Czy Onyszce latem
rozsądny kibic Wisły zachowa dystans do informacji o transferach poki ich oficjalna nie potwierdzi
o droga Naiwnoiści
Zapomniałeś o czołowych postaciach tej listy czyli Mazilu i Nei

Szczególnie z tym ostatnim były niezłe jaja.

Pamiętam to jak dziś

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Nei we wtorek w Wiśle.
Przylot Neia opóźniony.
Nei w piątek?
Okazało się że napastnik Nei po dłuższych pertraktacjach oczekiwany na przylot w piątek trafi ale... z dwu dniowym opóźnieniem. Kłopoty spowodowane są kłopotami paszportowymi.
Nei w drodze lotniczej do Krakowa.
Na lotnisku w Balicach oczekiwany jest dzisiaj o 13.00

3 godziny później...

...

Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy Nei ostatecznie nie przyleciał do Krakowa. Dośc nieoczkiewanie włączył się do walki o napastnika klub z Emiratów Arabskich (Nei ostatecznie odszedł do Al Ahly) i w ostatniej chwili przebił oferte Wisły.

[/FONT]
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 29.06.2010, 18:29
Angmir napisał(a):Wyświetl post
A skad wogóle przyszło ci na myśl że Sobiech jest drewniany - nie jest ot Maradona, ale technike urzytkowa na na solidnym poziomie i tym właśnie sie wyróżnia. I kogo do neigo porównujesz - Boguskiego ? Przeciesz Boguski nie potrafi trafić w piłkę stojąc na 3 metrze od bramki, a przyjecie ma gorsze od Jopa. Boguski to najwieksza surowizna techniczna jaka u nas gra, a ty go stawiasz jako wzór piłkarza który nie jest drewniany i do tego w wieku 25 lat (sic!) perspektywiczny !!

Oczywiście Boguski ma swoje zalety jest szybki ma ciąg na bramkę i jak ma piłkę przy nodze potrafi oszukać obrońcę, ale swojej ułomności nigdy się nie pozbędzie niestety, i nigdy nie wybije sie poza wartościowego zmiennika jakim jest teraz.

.
Boguski, mocium panie. to Chyba zapomniałeś jak grał przed kontuzją i jakie ma ten chłopak możliwości.
Bije Sobiecha w obecnej chwili niemal pod każdym względem, niech tylko wróci do optymalnej dyspozycji.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 29.06.2010, 18:30
Czy Onyszce latem
o droga Naiwnoiści
i czy Ty w zwiazku z tym uznales ze to co napisalem jest naiwne i ze reprezentuje grupe chlopczykow krzyczacych czemu jeszcze nie ma oficjalnej wiesci o nim? zapomniales dodac Nei'a, Mazilu i Gargule (1. podejscie). Fajnie , fajnie tylko po co 3 razy dziennie kilku z was to ciagle przywoluje?

Co prawda piwa z Serbem nie pilem, ale akurat moj kolega postawil kupon na mecz Koszyce - Roma i ogladalem go z nim. Taaaak cale 90 minut !! ( chociaz o ile sie nie myle on gral tam z 70,75 minut) . Najpierw strzelil bramke potem jechal z De Rossim i Motta pare razy ich upokarzajac. Skoro pamietam go z meczu sprzed roku, czuje sie usprawiedliwiony, ze slyszac newsy o jego mozliwym przejsciu jestem podekscytowany... proste
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

http://sport.interia.pl/raport/trans...-z-rak,1499494 zaczeli jak nigdy skoncza jak zawsze.....
Odpowiedz cytując
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

jeszcze był Kluivert czy jak się to pisze
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Stary 29.06.2010, 18:31
Nie jestem pewny, ale wydaje mi się ze Gimenez mógł dochodzić jeszcze na naszym starym forum
A jeśli nawet nie, to na pewno dużo więcej niż 4 lata. Swego czasu była w związku z nim na prawdę niezła beka na forum
Odpowiedz cytując
marcinb88
Member

Od: 08.2008

Stary 29.06.2010, 18:33
Ja dalej wierze w Milinkovica...Co masz zrobic dziś, zrób jutro... może nasi prezesi wyznają ta zasadę...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 29.06.2010, 18:53
Pomijając aspekt sportowy przyjścia Makinwy popatrzcie, ile nas nerwów kosztuje cały ten bur...l, jaki do tej pory był w Wiśle. Ile mogliśmy stracić ciekawych zawodników przez brak decyzyjności w klubie, przez opieszałość naszych byłych pseudodziałaczy, przez oglądanie każdej złotówki z dwóch stron...

A co do Makinwy, ja akurat będę żałował, jeśli ten transfer nie wypali. Nie wierzę w to, że gracz z serie A nie byłbym wzmocnieniem w naszym klubie. A czasu na znalezienie innego napastnika już nie ma.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.06.2010, 18:55
siuśmajtek napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem pewny, ale wydaje mi się ze Gimenez mógł dochodzić jeszcze na naszym starym forum
A jeśli nawet nie, to na pewno dużo więcej niż 4 lata. Swego czasu była w związku z nim na prawdę niezła beka na forum
On miał przyjść krótko po odejściu Kosowskiego. Na pewno przed transferem Zieńczuka. To chyba było w zimie 2003/04.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.06.2010, 19:00
i czy Ty w zwiazku z tym uznales ze to co napisalem jest naiwne i ze reprezentuje grupe chlopczykow krzyczacych czemu jeszcze nie ma oficjalnej wiesci o nim? zapomniales dodac Nei'a, Mazilu i Gargule (1. podejscie). Fajnie , fajnie tylko po co 3 razy dziennie kilku z was to ciagle przywoluje?

...
Za niczyjego reprezentanta cie nie uznałem
Zwyczajnie dziwie sie że ktoś z 4letnim stażem na forum może sie podnecic transferem,
który to równie dobrze może sie okazać czyimś wymysłem oderwanym od rzeczywistości
A przywołalem te przykłady dla ostudzenia paru głów
bo przychodze do domu, przeglądam forum a tu widze x postów ze składem Wisły
w których roi sie od Djurowskich, Milinkoviców czy innych Makinw i mnie pusty śmiech ogarnia
Co do Milinkovica
Nigdzie nie napisałem, że to jest zły piłkarz.
Ba, wręcz po obejrzeniu skrótu z meczu z Romą właśnie, wydaje sie być graczem
w przyjście którego do Wisły tymbardziej trudno uwierzyc
i do wszelkich spekulacji powinno sie zachować zdrowy dystans

... ja nie widze nic nie zdrowego w tym poscie do ktorego sie doczepiles, i to jeszcze w porownaniu do 80% innych na tym forum
pozdrawiam
Zwyczajnie, twój post był najbliższy do zacytowania
Chodzi mi bardziej o ogólna tendencje panująca na forum od paru dni
a mniej o jakieś szczególne sformułowanie
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 29.06.2010 o godz. 19:09.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 29.06.2010, 19:05
Za niczyjego reprezentanta cie nie uznałem
Zwyczajnie dziwie sie że ktoś z 4letnim stażem na forum może sie podnecic transferem,
który to równie dobrze może sie okazać czyimś wymysłem oderwanym od rzeczywistości
A przywołalem te przykłady dla ostudzenia paru głów
bo przychodze do domu, przeglądam forum a tu widze x postów ze składem Wisły
w których roi sie od Djurowskich, Milinkoviców czy innych Makinw i mnie pusty śmiech ogarnia
Co do Milinkovica
Nigdzie nie napisałem, że to jest zły piłkarz.
Ba, wręcz po obejrzeniu skrótu z meczu z Romą właśnie, wydaje sie być graczem
w przyjście którego do Wisły tymbardziej trudno uwierzyc
i do wszelkich spekulacji powinno sie zachować zdrowy dystans

dobrze wiec ze sie zgadzamy, bo ja tez pierwotnie napisalem ze nie chce komentowac i zachowuje dystans , dlatego mnie zdziwilo ze slowo " napalilem" uznales ze o niczym innym nie mysle jak o nim ja nie widze nic nie zdrowego w tym poscie do ktorego sie doczepiles, i to jeszcze w porownaniu do 80% innych na tym forum
pozdrawiam
Odpowiedz cytując
suchyTSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.06.2010, 19:12
Mam takie pytanie, czy jak Almeria sprzeda Kalu Uche to nie było czegoś takiego, że Wisła dostanie ileś tam % z następnej sprzedaży?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 29.06.2010, 19:12
suchyTSW napisał(a):Wyświetl post
Mam takie pytanie, czy jak Almeria sprzeda Kalu Uche to nie było czegoś takiego, że Wisła dostanie ileś tam % z następnej sprzedaży?
Kilo bananow i marakuje.

Poczytac wczesniejszych postow to nie laska ?
Odpowiedz cytując
suchyTSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.06.2010, 19:26
Oj dobra dopiero wróciłem to nie zdążyłem przeczytać kilkudziesięciu postów wstecz i kilka stron do tyłu, ale już znalazłem
Odpowiedz cytując
Faitmen
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.06.2010, 20:02
"kolejnych dwóch ma zostać zaprezentowanych dzisiaj"... kolejny powod, zeby nie wierzyc w to co piszą... mniejsze... portale o wiśle... czekamy dalej
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.06.2010, 20:06
http://wislaportal.pl/news.php?id=18022
zgłupiec mozna
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.06.2010, 20:07
Billy napisał(a):Wyświetl post
http://wislaportal.pl/news.php?id=18022
zgłupiec mozna
Meghi to ten kontuzjowany gracz? Do użytku od zimy?
Taaaaaa
Odpowiedz cytując
Faitmen
Senior Member

Stary 29.06.2010, 20:12
tak, to on... chyba wlasnie mowilem cos o tych "mniejszych" portalach... nie musialem dlugo czekac na potwierdzenie ;p
Odpowiedz cytując
Faitmen
Senior Member

Stary 29.06.2010, 20:15
jesli wisla sciagnie tego meghni'ego, to bedzie totalny idiotyzm... placic gosciowi 500k pensji, zeby u nas kontuzje leczyl i jak dobrze pojdzie 2 miesiace pogral w lidze... bo w pucharach z kontuzją nie pomoze... nawet jesli ma wieksze osiagniecia niz cala kadra razem wzieta
Ostatnio edytowane przez Faitmen : 29.06.2010 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 29.06.2010, 20:16
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
Meghi to ten kontuzjowany gracz? Do użytku od zimy?
Taaaaaa
A dlaczego nie? Jeśli cena będzie odpowiednio przez to niższa i kontrakt w długofalowej perspektywie, lepszy taki ograny i klasowy gracz od zimy, niż nikt lub słaby Jirsak czy Mączyński "od lata".

Większość kibiców byłaby w ekstazie, gdyby podano, że jakiś utytułowany reprezentant kraju i gracz Serie A podpisuje z nami kontrakt obowiązujący od zimy. Nie należy ferować pochopnych sądów.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.06.2010, 20:19
Markus napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego nie? Jeśli cena będzie odpowiednio przez to niższa i kontrakt w długofalowej perspektywie, lepszy taki ograny i klasowy gracz od zimy, niż nikt lub słaby Jirsak czy Mączyński "od lata".

Większość kibiców byłaby w ekstazie, gdyby podano, że jakiś utytułowany reprezentant kraju i gracz Serie A podpisuje z nami kontrakt obowiązujący od zimy. Nie należy ferować pochopnych sądów.
No tak, ale Wisła nie ma zbyt dobrej historii jeśli idzie o rehabilitację kontuzjowanych graczy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów