The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2010, 23:10
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Wg. mnie niepotrzebnie robiono wzór na wschodniej. Trzeba było dać same niebieskie, a najlepiej czerwone, bo partacze jak wiadomo zamiast niebieskich dali błękitne, które gryzą się ze starymi krzesełkami.
Teraz pozostaje kwestia zachodniej. Także jestem za tym, zeby nic tam nie było - tylko błękitne jak na wschodniej - bez wzoru.
Jeśli jednak ma być wzór - to niech będzie jak najlepszy.
Proponuję, żeby SKWK się jasno określiło - czy są za wzorem czy nie, żeby później nie było jak ze wschodnią, gdzie wybrano wzór na ostatnią chwilę.
Jeśli ma być wzór to proszę, by Kuba czy ktoś z SKWK dali jasny komunikat - "tak będzie wzór - nadsyłajcie propozycje, wspólnymi siłami wybierzemy najlepszy".
Proponuję otworzyć osobny temat ze wzorem na zachodnią. Niech ludzie przysyłają propozycję, żeby później się nie wstydzić za choinkę na stadionie czy innej mapy Polski.
Nie ma to jak głos fachowca.Byłeś na trybunie? Widzialeś kolor na żywo? Krzesełka są błękitne? Czy może tak Ci sie wydaje na podstawie zdjęć w necie? Jeżeli nie widziałeś-to prośba: nie obrażaj.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.06.2010, 23:12
nie mam dosłownie żadnych informacji o lokalizacji sektora gości

najwczesniej będe mógł podać jakieś info pod koniec tygodnia
Jeśli uda się wogole doprowadzić do spotkania z miastem temat będzie poruszony a relacje znajdziecie na stronie SKWK.

Cytat:
"Proponuję, żeby SKWK się jasno określiło - czy są za wzorem czy nie, żeby później nie było jak ze wschodnią, gdzie wybrano wzór na ostatnią chwilę.
Jeśli ma być wzór to proszę, by Kuba czy ktoś z SKWK dali jasny komunikat - "tak będzie wzór - nadsyłajcie propozycje, wspólnymi siłami wybierzemy najlepszy".
Proponuję otworzyć osobny temat ze wzorem na zachodnią. Niech ludzie przysyłają propozycję, żeby później się nie wstydzić za choinkę na stadionie czy innej mapy Polski.Proponuję, żeby SKWK się jasno określiło - czy są za wzorem czy nie, żeby później nie było jak ze wschodnią, gdzie wybrano wzór na ostatnią chwilę.
Proponuję otworzyć osobny temat ze wzorem na zachodnią. Niech ludzie przysyłają propozycję, żeby później się nie wstydzić za choinkę na stadionie czy innej mapy Polski."
Narazie nikt nie będzie się określał z prostej przyczyny. Ostatnio kontakt z ZIKITem jest urywany, więc nikt o tym nie rozmawia nawet.
Jeśli już do czegoś dojdzie to napewno jakiś temat forumowy w miejscu gdzie nie znamy bezporednio ludzi i nie jesteśmy ich w stanie zweryfikować nie będzie brany pod uwagę jako kluczowy.
Osobiście jestem za wzorem z napisem (albo identycznym jak na C, albo podobnym), bo wydaje mi się, że lepiej by się to komponowało z trybuną wschodnią. Nie widze sensu, żeby np napis na wschodniej był a na zachodniej nie.

La Furia Dell' Est - spokojnie to tylko net. Bierz poprawkę, że to tylko net. Dużo tutaj ludzi, którzy w życiu nawet na meczu nie byli. Klawiatura wszystko przyjmie.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 19.06.2010 o godz. 23:20.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.06.2010, 23:19
Kuba napisał(a):Wyświetl post

Jeśli uda się wogole doprowadzić do spotkania z miastem temat będzie poruszony a relacje znajdziecie na stronie SKWK.
Może najpierw kogoś w klubie zainteresować bo raz, kto sadza przyjezdnych na jednych z najlepszych miejsc,zaraz nad skyboxami - dwa - bezpieczeństwo ludzi na trybunie poniżej.
Miasto to pewnie ma w dupie gdzie ten sektor będzie a Wiśle powinno na tym cholernie zależeć by go na tym A nie było.

Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
, bo partacze jak wiadomo zamiast niebieskich dali błękitne, które gryzą się ze starymi krzesełkami.
.
Krzesełka są niebieskie.Pewnie jaką różnica w kolorystyce będzie ale na pewno nie taka jak na kilku fotkach.

Tu masz np gdzie widać dobrze kolor.
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.06.2010 o godz. 23:23.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.06.2010, 23:24

Narazie nikt nie będzie się określał z prostej przyczyny. Ostatnio kontakt z ZIKITem jest urywany, więc nikt o tym nie rozmawia nawet.
Jeśli już do czegoś dojdzie to napewno jakiś temat forumowy w miejscu gdzie nie znamy bezporednio ludzi i nie jesteśmy ich w stanie zweryfikować nie będzie brany pod uwagę jako kluczowy.
Osobiście jestem za wzorem z napisem, bo wydaje mi się, że lepiej by się to komponowało z trybuną wschodnią.

La Furia Dell' Est - spokojnie to tylko net. Bierz poprawkę, że to tylko net. Dużo tutaj ludzi, którzy w życiu nawet na meczu nie byli. Klawiatura wszystko przyjmie.
Kuba-wiem że to net, ale czasami ręce opadają.W poniedziałek wezmę jedno oparcie zaniosę na D i zrobię fotkę-aż sam jestem ciekawy tego błękitu. A co do tego sektora dla gości-trzy razy dzwoniłem żeby sie upewnić, bo mi sie w głowie nie mieści ,że tak ma być......w poniedziałek bedę na stadionie i spotkam sie osobiście z właścicielem firmy -mam nadzieję że zaprzeczy temu co twierdzi kierownik montażu........ale wiedząc co tam sie czasami dzieje daję 50/50 że tak cholera może być
Powód: porządki
Ostatnio edytowane przez rav : 20.06.2010 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 20.06.2010, 00:13
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Kuba-wiem że to net, ale czasami ręce opadają.W poniedziałek wezmę jedno oparcie zaniosę na D i zrobię fotkę-aż sam jestem ciekawy tego błękitu
Ja nie nazywam partaczami tych co montują te krzesełka, ani tych co je wykonali, tylko tych co je zamawiali..
Gdybyś mógł zrobić te fotki dla porównania to był bym wdzięczny. Pewnie nie tylko ja.

Kontakt na razie z ZIKIT urwany....rozumiem.
Ale w dalszej części wypowiedzi masz na myśli wzór krzesełek? Sugerujesz, że jak kogoś nie znacie to jego propozycja nie będzie brana pod uwagę, bo jesteście alfą i omegą i to wy macie prawo i obowiązek wybrać i wymyślić w swoim gronie wzór na zachodnią?
Osobiście jestem za wzorem z napisem (albo identycznym jak na C, albo podobnym), bo wydaje mi się, że lepiej by się to komponowało z trybuną wschodnią. Nie widze sensu, żeby np napis na wschodniej był a na zachodniej nie.
.
Ty jesteś za wzorem i napisem, ale weź/ weźcie pod uwagę co myślą inni. Może znaczna większość jest za tym, by nie było tam żadnych wzorów? Nie myśleliście nad tym, żeby zrobić jakieś głosowanie wśród forumowiczów/ kibiców? ...Czy tylko wy i dla was?
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 20.06.2010, 02:52
Krzeselka to najmniejszy problem, jak dla mnie sa ok, wiadomo bylo ze bede sie roznic, nawet gdyby zamowienie bylo ok, to wezcie na poprawke ze krzeselka na E sa 1. brudne 2. starsze i nie da sie wyprodukowac identycznych kolorow. A ze minimalnie roznia to mi nie przeszkadza.

Co do wzoru na Ai B, to zadnych napisow, w ostatecznosci widizalbym tam tylko napis "KRAKOW", lecz to jest raczej skomplikowane do zrobienia, bo jest piec sektorow, a liter szesc...
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 20.06.2010, 09:15
Nie no błagam, dość już wzorów na naszym stadionie... to co jest wystarczy. Chyba nie chcecie, żeby stadion wyglądał jak krakowski strój ludowy albo choinka...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.06.2010, 09:22
Optymalnym miejscem dla gości jest ich stare miejsce na E (czyli według nowych oznaczeń C5 i część C4), tylko jeden bufor, trudniej tam coś zniszczyć, trudniej stamtąd rzucać niż z narożnika.

A temat gości na A chyba tylko jakiś poroniony pomysł który nie może być brany na serio, kurde, dajcie spokój
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.06.2010, 09:49
mała zabawa:
znajdz różnice

http://www.stadionwisly.info/files/gallery/269/1.jpg
http://www.11.pl/_pliki_/zdjecia/12769543862200.jpg

znalezione na forum Lecha. Podobieństwo wewnątrz rzuca się w oczy
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 20.06.2010, 09:58
Szczerze? Nie bardzo, no chyba że jestem ślepy.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.06.2010, 09:59
Szczególnie podobne są te trybuny za bramkami
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.06.2010, 10:01
Chodzi o pewny schemat podobieństwa. Nie znacie się na zabawie
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.06.2010, 10:20
Ja tam nie widzę żadnego podobieństwa, stadion z pierwszego linka aż tchnie urodą, smakiem i klasą, natomiast od tej supermarketopodobnej szopy z drugiego linka czuć fetor.

PS. Sztywniaki.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.06.2010, 10:32
Na pierwszym zdjeciu po lewo jest robotnik, a na drugim nie ma. Idac dalej mysle ze to bedzie wlasnie taka roznica na przyszlosc ze na ten drugi stadion nikt nie bedzie przychodzil skoro nawet robotnikom sie to nie widzi
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Niepolomice
Member

Od: 05.2010

Stary 20.06.2010, 11:15
Najgorsze z tego wszystkiego to juz jak widze roznica w kolorze na nowych trybunach od starych krzeselek na D i E, sa jakies jasniejsze, te na D i E maja ladniejszy wyrazisty kolor... i co z akcentami żółtego wkoncu bo niby na E jest a na D jeszcze nie...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.06.2010, 12:07
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Lepiej dajmy sobie spokój.
Przecież to nic, że nie pojawił się żaden post za jakimkolwiek wzorem na dwóch pozostałych trybunach, tylko 30 postów przeciw. Pionki nie mają nic do gadania.
Znowu parę osób z wiadomego stowarzyszenia wybierze jakiś pstrokaty projekt i będziemy musieli z tym żyć przez kilkanaście najbliższych lat
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.06.2010, 12:12
Moim skromnym zdaniem nie powinno być żadnego wzoru na A/B. Za dużo by tego było, na D "Biała Gwiazda" na C napis na obu poziomach. A/B powinno być czyste w kolorze niebieskim. Takie moje zdanie
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.06.2010, 12:38
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Znowu parę osób z wiadomego stowarzyszenia wybierze jakiś pstrokaty projekt i będziemy musieli z tym żyć przez kilkanaście najbliższych lat
O 'pstrokatych projektach' wypowiada się fan 'śniegu'... koniec świata...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 20.06.2010, 12:50
abstrahując od dyskusji nt. wzoru na zachodniej - kto do cholery jasnej x lat temu zdecydował o tym, że krzesełka będą w kolorze niebieskim? od kiedy niebieski jest głównym kolorem kojarzonym z Wisłą..
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 20.06.2010, 12:58
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
abstrahując od dyskusji nt. wzoru na zachodniej - kto do cholery jasnej x lat temu zdecydował o tym, że krzesełka będą w kolorze niebieskim? od kiedy niebieski jest głównym kolorem kojarzonym z Wisłą..
O to pytać projektanta. Klubowi to raczej obojętne czy czerwone czy niebieskie. Oczywiście z jakiś badań tam wynika że przy czerwonych trybunach "łatwiej" wygrać mecz

A jakbyśmy mieli czerwone trybuny to drugiego takiego w Polsce stadionu by nie było, a niebieskie to w Chorzowie, na Ruchu, Lechu, w Zabrzu itd
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 20.06.2010, 13:07
PS: osobiście jestem by nie dawać wzorów na A/B
Powód: porządki
Ostatnio edytowane przez rav : 20.06.2010 o godz. 20:55.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 20.06.2010, 13:27
Wzór na C mi się bardzo podoba. Tu jednak nie chodzi o to czy kolejny wybierze Stowarzyszenie, czy będzie powalał na kolana czy coś tam jeszcze. Wzór na dwóch trybunach jest wystarczający.

PvD napisał(a):Wyświetl post
PS: osobiście jestem by nie dawać wzorów na A/B
I bardzo dobrze, są jeszcze ludzie znający umiar.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 20.06.2010, 13:28
PvD napisał(a):Wyświetl post

czy zdecydować ma ankieta internetowa czy jaka inna propozycja?
A dlaczego nie? Niech SKWK da komunikat: "prosimy o nadsyłanie projektów na zachodnią do dnia np.5.VII." później niech np. zarejestrowani użytkownicy tego forum wybiorą (poprzez ankiete) projekt (lub bez projektu - same niebieskie) i będzie ok.
Ale jak SKWK widzi tylko czubek własnego nosa i chcą mieć radoche, że to "ich" projekt i nie dopuszczają do siebie kto wie czy wielu nie lepszych wzorów niż oni by wymyślili to już lepiej dać wolną rękę Obtułowiczowi i niech da tam co chce i pewnie wybierze jak w pierwotnym projekcie - same niebieskie
Jestem w stanie zrozumieć samozachwyt i samouwielbienie SKWK i też pewnie chciałbym, żeby mieć jakiś wkład w wygląd stadionu i zrobić wg. własnego widzimiesie projekt, ale dla dobra kibiców i estetyki stadionu lepiej nic tam nie dawać. A jak już dawać to niech będzie kilkanaście- kilkadziesiąt projektów i postarajmy się wybrać demokratycznie najlepszy. Ale jak SKWK nie bierze pod uwagę opinii i projektów ludzi, których nie zna...to o czym ta dyskusja?

EDIT:
Jak już SKWK chce koniecznie w swoim gronie wybrać wzór na zachodnią to proponuję niech przedstawią ten wzór przy okazji najbliższego meczu pucharowego w KRK i kibice, którzy będą na stadionie niech zadecydują czy:
1. Czy na zach. ma być ten wzór
2. Czy tylko niebieskie krzesełka
Trzeba by tylko zorganizować jakieś głosowanie...
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 20.06.2010 o godz. 13:43.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 20.06.2010, 13:35
Na Legii tak rozwiązano sprawę bodaj z patronami poszczególnych trybun - sonda internetowa.
Mi się pomysł z patronami nie podoba, aczkolwiek to tylko taki przykład.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 20.06.2010, 13:47
Nie ma już co kombinować z nowymi wzorami i trzeba zrobić symetrycznie to co na C tylko bez napisu

A sonda internetowa kiedyś byłaby jak najbardziej na miejscu. Tylko musiałyby być jakieś zasady które uniemożliwiłyby wybranie jakiegoś dziwnego projektu. Przykładowo że najpierw wstępny wybór przez SKWK 5 projektów, później sonda internetowa a na końcu z dwóch pierwszych projektów znowu wybór SKWK i nie ma szans żeby przeszła jakaś szmira, a tak to decyduje 10 osób na powiedzmy 100 tys zainteresowanych
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 20.06.2010, 13:51
Nie ma już co kombinować z nowymi wzorami i trzeba zrobić symetrycznie to co na C tylko bez napisu

A sonda internetowa kiedyś byłaby jak najbardziej na miejscu. Tylko musiałyby być jakieś zasady które uniemożliwiłyby wybranie jakiegoś dziwnego projektu. Przykładowo że najpierw wstępny wybór przez SKWK 5 projektów, później sonda internetowa a na końcu z dwóch pierwszych projektów znowu wybór SKWK i nie ma szans żeby przeszła jakaś szmira, a tak to decyduje 10 osób na powiedzmy 100 tys zainteresowanych
Trochę bez sensu. Pierwsza sonda powinna dotyczyć, czy w ogóle ma być wzór na A/B, czy nie. Jeśli wygra opcja "nie", temat załatwiony. Jeśli wygra opcja "tak", przedstawiamy 4 projekty i wybieramy spośród nich.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 20.06.2010, 13:52
Ja jestem za AB bez zadnych wzorów, gdyż jest to tandetne. Ewentualnie gdyby bylo duzo kasy to zmienić na E krzesełka tak, by były kopią sektora D, z tym że bez Białej Gwiazdy
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.06.2010, 13:52
Sondę można zrobić, ale tylko i wyłącznie jako element opiniodawczy. Nie wyobrażam sobie sytuacji jak na Legii gdzie kibice w ogólnodostępnym sondażu wybierają wzór krzesełek, sytuacja chora. Ktoś tą decyzję musi podjąć, wolę, żeby to była znana wszystkim organizacja kibicowska niż anonimowi internauci.

Mój typ to A/B ze wzorem jak na C tyle, że bez napisów, a E podobnie jak D tyle, że bez gwiazdy. Chcecie spójności stadionu, a gdzie ona będzie jeśli połowa stadionu będzie z motywem czerwonego kwadratu a druga całą niebieska? Trzymajmy się schematu.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.06.2010, 14:04
róbcie ankiety i pikiety a Adidas powie ze dorzuca sporą kase to zrobią biały adidas na niebieskim tle i tyle z tego będzie.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 20.06.2010, 14:24

A sonda internetowa kiedyś byłaby jak najbardziej na miejscu. Tylko musiałyby być jakieś zasady które uniemożliwiłyby wybranie jakiegoś dziwnego projektu.
no i to jest główny problem jak to uniemożliwić

Cytat:
Przykładowo że najpierw wstępny wybór przez SKWK 5 projektów, później sonda internetowa a na końcu z dwóch pierwszych projektów znowu wybór SKWK i nie ma szans żeby przeszła jakaś szmira, a tak to decyduje 10 osób na powiedzmy 100 tys zainteresowanych
jak my wybierzemy wstępnie 5 projektów to i tak będziemy atakowani, że wszyscy powinni decydować ze wszystkich projektów

w przypadku ankiety internetowej co zrobić ze zdaniem osób które nie mają możliwości wzięcia w niej udziału? chyba, że jak napisał "wiślacki" będzie to element opiniujący a nie decydujący.

Ok w takim razie wycofuję informację odnośnie sektora gości. Poczekajmy aż któryś serwis potwierdzi czy to A czy tez nie. a do tego czasu można pisać, że kogoś popier.. z tym sektorem gości na A, że ktoś upadł na mózg chcąc go tam zrobić.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 20.06.2010 o godz. 20:11.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów