|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Bo Młoda Ekstraklasa obecnie nie jest ani młoda ani tym bardziej ekstra. Grają sobie chłopaki przy 50 widzach (dziewczyny i matki), przy gówniananej presji (nawet nie ma gdzie spaść Małecki ma technikę fińskiego drwala, ale pracą, pracą i jeszcze raz pracą doczłapał się pozycji kopacza jak na polskie warunki dobrego. Da się zatem. Po co na siłe utrzymywać kilkunaście młodych miernot? Już lepiej trzymać (jak dawniej) ekipę w II/III lidze - niech grają tam "starzy" niemieszczący się w I kadrze i kilku najzdolnijeszych 18/19 latków, kończących przygodę z MLJ. Efekt większy, wszak w tych niższych ligach gra pare dobrych ekip - gra się "o coś", no i czasem trafi się mecz przy dobrej frekwencji. Ale jak ktoś napisał wyżej - to nei do Wisły pretensje, tylko do PZPN...
Ostatnio edytowane przez felipe : 12.03.2010 o godz. 16:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/smu...wiadomosc.html - a Smuda znowu gada, jak potluczony. Grzegorz Kuswik, 23 latek, kilka spotkan w ekstraklasie, ma byc zbawca polskiej reprezentacji, jesli chodzi o atak. Panie Smuda..napastnikow nam nie brakuje i to takich, ktorzy graja i strzelaja bramki...Jelen, Janczyk, Lewandowski...w dalszej kolejnosci Brozek i Boguski(kiedy wroca do formy po kontuzjach). Mamy mlodych: Sobiecha, Maleckiego i Grosickiego, a takze doswiadczonych: Zurawskiego, Smolarka, Wichniarka czy Saganowskiego. Chyba nie jest trudno wybrac 2? Jelen i Janczyk, to na ta chwile powinien byc podstawowy napad reprezentacji Polski. Za nimi trojka: Kosowski, Obraniak i Blaszczykowski, a jako def pomocnik - Murawski. I mamy ofensywne ustawienie...tylko grac pilki prostopadle.
Kompromitujaca tez wypowiedz nt. Boenischa...to on chce grac dla Polski czy nie panie Franciszku? Albo jest jasno zdeklarowany, albo mowimy: Czesc ... a nie prosimy sie o jakiegos pilkarza, bo to jest ponizajace... |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...akkera,1461396
Wreszcie znalazł się ktoś mądry, który powiedział prawdę na temat tego marnego trenera (handlarza). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
gracze z klubów zagranicznych powołani na mecz reprezentacji
http://www.90minut.pl/news/122/news1...ry-Polski.html Cytat:
10 zawodników w tym 2 bramkarzy(do tego niezbyt pewnych) reszta z naszej E-klasy płakać się chce porównując rozwój reprezentacji innych dyscyplin nawet w Rugby jesteśmy wyżej w rankingu ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
gdzie jest Kosa? obiecał Smuda, ze bedzie go powoływał jak bedzie w dobrej formie bo ma byc jednym z filarów mimo wieku. A tu 2 mecze i poszedł w odstawke mimo że z Rumunia był najlepszy a z Kanadą (?) zaliczył asyste i grał ok ?
![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dobrze, że powołał Matuszczyka bo już Niemcy mieli na niego chrapkę. Chłopak gra naprawdę świetnie i reprezentacja może mieć z niego pociechę.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
nie wiem czemu powołal Łukasza Fabianskiego, ja bym sprawdzil Przemysława Tytoń z Rody JC Kerkade
![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Cieszy powolanie do seniorow Matuszczyka. Chlopak mlody, perspektywiczny, trenowany nie w naszym bagienku.
Szkoda ze drewno pokroju Piszczka znalazlo sie w kadrze...No ale coz, nie mozna miec wszystkiego Teraz pojade offtopem ale nie moge sie powstrzymac Szeroka kadra Niemiec: Bramkarze: Hans-Joerg Butt (Bayern Monachium), Tim Wiese (Werder Bremen), Manuel Neuer (Schalke 04) Obrońcy: Arne Friedrich (Hertha BSC), Dennis Aogo (Hamburger SV), Holger Badstuber (Bayern Munich), Andreas Beck (TSG Hoffenheim), Jerome Boateng (Hamburger SV), Phillip Lahm (Bayern Monachium), Per Mertesacker (Werder Brema), Serdar Tasci (VfB Stuttgart), Heiko Westermann (Schalke 04) Pomocnicy: Michael Ballack (Chelsea), Marcell Jansen (Hamburger SV), Sami Khedira (VfB Stuttgart), Toni Kroos (Bayer Leverkusen), Marko Marin, Mesut Oezil (obydwaj Werder Brema), Bastian Schweinsteiger (Bayern Monachium), Christrian Traesch (VfB Stuttgart), Piotr Trochowski (Hamburger SV) Napastnicy: Cacau (VfB Stuttgart), Mario Gomez, Thomas Mueller, Miroslav Klose (all Bayern Monachium), Stefan Kiessling (Bayer Leverkusen), Lukas Podolski (1. FC Koeln) Kto zgadnie, kogo brakuje ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Kevina Kuranyi'ego?
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Proud - Az takim offtopem to nie polecialem
Kogos kto sie musial zastanowic i poczekac...Wiesz, nie kazdy wie czy warto grac dla Polski Co sie tyczy Kurany'egoi to ma przecietny jakby nie patrzec sezon i podobno jakies problemy osobiste ( ale co do tego to pewny w 100 procentach nie jestem ). Tak patrzac na ich kadre to jest taki misz masz etniczny...Jaja beda jak ludzie z ich kadr u-x zaczna sie dobijac do pierwszego skladu...tam to juz jest cyrk Edytka : Bingo ![]()
Ostatnio edytowane przez kreseq : 07.05.2010 o godz. 09:41.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sebastian Boenisch?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że ten ciota u nas nie zagra, nikt nie będzie nam robił łaski.
Co innego Matuszczyk od początku powiedział , ze jest polakiem! Sam chciałem, aby dostał powołanie.Wracając do kolesi typu Boenisch to zacytuję tu refren utworu Dr Hackenbusha "Nie gram ze mną w ch*** Bo cie osbesrwuja" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Marcin WASYL Wasilewski przed momentem wszedł na boisko w meczu Anderlechtu!
Oczywiście został przywitany wielkimi owacjami. Chwilę po wejściu prawie zdobył bramkę z rzutu wolnego. Wasyl wrócił ![]() ![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Co ? Już gra w piłkę ?
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tak
![]() Wydawało mi się, że mam zwidy z początku ![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Przepraszam czy Lewandowski to brat Rasiaka?
![]() someonewisp no Wojtkowiak by swojaka strzelił
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 29.05.2010 o godz. 16:25.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
I dobre jest to, że najlepszą sytuację na razie miała Finlandia. Już w 3 min spotkania mogła prowadzić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
zaskakuje mnie Adrian Mierzejewski, aktywny bardzo jest, tak samo jak Jodłowiec
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Bystrzak z Ciebie, 20 minut meczu towarzyskiego i wiesz na jego temat więcej niż reszta piłkarskich "ekspertów".
![]()
wafle? nie, dziękuję
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no uderzenie to on ma
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Lewandowski pokazuje co sie będzie działo jak nie wytransferują go do Dortmundu
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
nie zauwazyliście, jak u Kuby zalatuje niemieckim akcentem?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Lewandowski gra jak Lewandowski. Mamy pokaz co się dzieje z tymże grajkiem jak się koło niego postawi jakiegokolwiek obrońcę. Zresztą już Jop obnażył jego moc ))))
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Momentami nawet niezla gra naszej druzyny. Niepotrzebnie strzelaja na pale, wiecej spokoju by sie przydalo. Z calym szacunkiem dla Zewlakowa to nie wiem czy ogrywanie go w kontekscie EURO to dobry pomysl. Jak dojda Obraniak, Murawski i Wasilewski to bedzie lepiej, potencjal nawet jest.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ta, i Lewandowskiego chcą wytransferować za bagatela 4,5 mln ojro. A Marcelo to czwarta władza sprzedaje za 2,5 mln. To przecież jest paranoja.
edit: Jak oni wolno grają. Zero sytuacji podbramkowych, nie widać kompletnie jakiegokolwiek pomysłu na grę. A Euro 2012 się zbliża. Coś czuje, że tak samo jak Austriacy będziemy protestować przeciwko wystąpieniu naszych orłów, byle tylko, żeby się nie zbłaźnili. Nie mogę się doczekać wpier**** od Hiszpanii. To będzie coś pięknego .
Ostatnio edytowane przez someonewisp : 29.05.2010 o godz. 17:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Głos z Dortmundu: Kogo my kur*a chcemy kupić ?
![]() A tak serio to 1 połowę można podsumować: Kuba, Piszczek duuuuża przepaść Reszta drużyny jeszcze większe przepaść Lewandowski No i narodziło się kilka ładnych akcji, ale co z tego skoro to Finlandia była bliżej prowadzenia |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
![]() Lewy gra na tym samym poziomie co Matuszczyk. Dudka moim zdaniem najgorszy, a Piszczkowi pomijajac 2 rajdy i 2 podania nic wiecej nie wyszlo Oczywiscie mozna jeszcze pod to podpiac strzal... ten celny oczywiscie ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Rybus to jakiś element taktyki rozweselającej przeciwników i kibiców
? Cytat:
![]() |
|