The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2010, 13:57
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to prawda to jesteś najlepszym szpiegiem na tym forum

Zadnym szpiegiem... Kibicem...

Fuks w tym sensie, że Franek mówił ze nie ma "taniego" planu odbudowy drużyny... Ze dalej się tak nie da trwać i Cupiał musi troche wyłozyc, ale w naprawde dobrych piłkarzy, a nie tylko łatac dziury DUDU i jemu podobnymi...

Gdzieś mi sie obiło o uszy, że się mówi o 6 nowych piłkarzach, ale co z tego wyjdzie...? Nauczony doświadczeniami czekam cierpliwie....

aha... Ponoć Małęcki ma tez dostac podwyżkę...

A Kapka był we Włoszech rozmawiac z Regginą o Alvarezie ( odejdzie na bank bo nas nie stac na kontrakt - 350 tys euro) i własnie w Rzymie, rozmawiać z Lazio o Makinwie...

To ten bramkarz http://www.youtube.com/watch?v=cIJ4O0NiSm4
Ostatnio edytowane przez maci0s : 26.05.2010 o godz. 14:08.
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.05.2010, 13:58
On teraz bez klubu jest ?
Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Od: 07.2009

Stary 26.05.2010, 14:01
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
znowu zaczyna sie testowanie darmowych kolesi, ile mozna? zaczynamy nastepna szopke z bramkarzami
Ile można? Odpowiem Ci, że "ONI" potrafią bardzo długo

Szkoda.. Bardzo mi szkoda Naszej Wisły bo w całym składzie widzę max kliku piłkarzy, którzy mogą tworzyć drużynę..

Co do tej 5 zawodników. Zdecydowanie brakuje mi w niej Boguskiego. To, że nie potrafi przyjąć piłki wałkowane było miliony razy, ale ten piłkarz nie potrafi oddać MOCNEGO strzału (to że nie ma techniki, umiejętności gry głową etc żal wypominać). Więc pytam się po jakiego ch**a zarząd chce podpisać z nim kontrakt. Po co? Jeżeli mi ktoś poda chociaż jeden argument na obronę tego stanowiska to będę wdzięczny- pomoże mi to wyjść z dużej depresji.
"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko
uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło"

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.05.2010, 14:02
maci0s a wiadomo coś w sprawie trenera. Bo jak dla mnie to na ten moment powinna być pierwsza sprawa do wyjaśnienia. Bo z tego co piszesz i gdzieś już w gazetach było Kasperczaka na tych całych obradach nie było.
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.05.2010, 14:04
Heniu Kasperczak przebywa obecnie we Francji.
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 26.05.2010, 14:04
vodzu91 napisał(a):Wyświetl post
Co do tej 5 zawodników. Zdecydowanie brakuje mi w niej Boguskiego. To, że nie potrafi przyjąć piłki wałkowane było miliony razy, ale ten piłkarz nie potrafi oddać MOCNEGO strzału (to że nie ma techniki, umiejętności gry głową etc żal wypominać). Więc pytam się po jakiego ch**a zarząd chce podpisać z nim kontrakt. Po co? Jeżeli mi ktoś poda chociaż jeden argument na obronę tego stanowiska to będę wdzięczny- pomoże mi to wyjść z dużej depresji.

Boguski bardzo dobrze grał przed Kontuzją... oby równie dobrze jak przed tą kontuzją grał w nowym sezonie

Powód? złe przygotowanie? strach przed nawrotem kontuzji... nie wiem sam
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 26.05.2010, 14:07
Karlos napisał(a):Wyświetl post
Heniu Kasperczak przebywa obecnie we Francji.
Wiesz od kiedy?
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.05.2010, 14:09
kurde to jest posrane w naszym klubie taki Łobo ma kontrakt z 300tys euro rocznie
a na Alvareza juz nie mamy.. szkoda ze chlopak nie chce obniżyć swoich żądań...

Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Stary 26.05.2010, 14:12
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Wiesz od kiedy?
No od paru dni ale pojechal tam ponoc te zgrupowanie ustali.
Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Stary 26.05.2010, 14:14
*Michael* napisał(a):Wyświetl post
Boguski bardzo dobrze grał przed Kontuzją... oby równie dobrze jak przed tą kontuzją grał w nowym sezonie

Powód? złe przygotowanie? strach przed nawrotem kontuzji... nie wiem sam
Czyli mam rozumieć, że w strachu przed kontuzją zawodnik mając w meczu 3 dogodne sytuacje zamiast uderzyć technicznie/mocno w bramkę strzela jak chłopak z podstawówki? Nie nie.. Nam chyba nie o to chodzi.
"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko
uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło"

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 26.05.2010, 14:15
Karlos napisał(a):Wyświetl post
No od paru dni ale pojechal tam ponoc te zgrupowanie ustali.
A to baaardzo ciekawe ... to w takim razie mamy dwóch Henryków! bo jakiś WCZORAJ był na meczu ME Aha i podobno wcale na zgrupowanie do Francji się nie wybieramy ...
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.05.2010, 14:16
vodzu91 napisał(a):Wyświetl post

Boguskiemu brak tylko pewności po kontuzji. Poza tym myśli na boisku, jest szybki, ma technikę, niezły strzał i poukładane w głowie. Można z nim wiązać przyszłość na dłużej. W przeciwieństwie np. do "Małego", który może wyfrunąć przy pierwszej okazji. Dla mnie to podstawa obecnej Wisły. Bądźmy obiektywni "Sobolowi" też można wytknąć umiejętności piłkarskie ale to blednie przy tym co daje drużynie.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.05.2010, 14:16
Jeśli ktoś chce wyrzucić Boguskiego to jest nie spełna rozumu. Zacznijmy od tego że w sezonie 08/09 to był jeden z lepszych naszych zawodników. Później kontuzja i właściwie to tydzień przed startem ligi bez przygotowania musiał wskoczyć do składu bo w ataku nie miał kto grać w Bełchatowie. Moze i ma problemy z przyjęciem, ale jak jest w formie to jest jednym z najbardziej wybieganych zawodników w lidze ktory bardzo dużo widzi i przedewszystkim mysli na boisku. Dobrze ze kontrakt z nim przedłużamy.

Co do reszty która odchodzi, to właściwie nie żal mi nikogo. Ba nie potrafi zagrać 90 minut, Ma co prawda dobrą technike jak na tą ligę, ale ryzyko jest duże. Połamać sie może w każdej chwili i dobrze że potrafimy uczyć sie na błędach. Alvarez z kolei jest słabiutki według mnie. Najgorsza wrzutka w lidze (piszę poważnie) go zupełnie dyskredytuje. Jego zarobki są astronomiczne jak na obrońcę. Kogoś lepszego od niego nie powinno być problemem by pozyskać, w dodatku Singlar się wyleczył, a jest piłkarzem lepszym. Po Baszczu nie ma co płakać, bo odkąd odsszedł to też kontuzjowany nonstop. Z piłkarzy których bym jeszcze się pozbył to Burliga i Kowalski, już zaawansowany wiek, a pierwszy ile ma wystepów w lidze 2-3? drugi ostatnio w Piaście sie nawet nie łapał do pierwszego składu.

Co do tego co powiedział forumowicz. To cieszy że ktoś powiedział wprost dla Cupiała, że bez wydatków będzie tylko staczanie sie w dół, bo finansowo juz nas dogoniono, a właściwie przegoniono. Cieszy też że jedynymi Polakami z ligi którymi się interesujemy to Sadlok i Sobiech, obaj młodzi i byliby z miejsca wzmocnienie. Oby za 2-3 lata spokojnie sprzedamy z nawiązką. Reszta z Nowakiem na czele jest przereklamowana i nie warta wysiłków. Ewentualnie Nykiela by jeszcze można spróbować wyjąć jako rezerwowy za Singlara ale to nie w tym temacie.

Co do tego bramkarza, to ten filmik wygląda jak z lat 80-siątych niby prezentuje się nieźle na nim, ale jest on tak zmontowany że widać wynik 2-5, a bramek nie widać
Ostatnio edytowane przez Baala : 26.05.2010 o godz. 14:19.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.05.2010, 14:19
A to baaardzo ciekawe ... to w takim razie mamy dwóch Henryków! bo jakiś WCZORAJ był na meczu ME Aha i podobno wcale na zgrupowanie do Francji się nie wybieramy ...

internet to jednak jest potęga , haha to mnie naprawde rozbawiło

Cytat:
Fuks w tym sensie, że Franek mówił ze nie ma "taniego" planu odbudowy drużyny... Ze dalej się tak nie da trwać i Cupiał musi troche wyłozyc, ale w naprawde dobrych piłkarzy, a nie tylko łatac dziury DUDU i jemu podobnymi...

Gdzieś mi sie obiło o uszy, że się mówi o 6 nowych piłkarzach, ale co z tego wyjdzie...? Nauczony doświadczeniami czekam cierpliwie....
no moze to i dobrze, ze Smuda jest jednym z doradcow Cupiała, bo jakby mial to byc sam Kapka i jemu podobni, to bylibysmy w wiekszej dupie niz obecnie (co o dziwo, wydaje sie mozliwe )

PS. ledwo ktos dał filmik z utube z bramkarzem, a juz sie trafil jakis co skomentowal "welcome to wisla". Jak jest ktos kto nie zna sytuacji w Wisle, ale przeglada sobie filmy bramkarzy na utube, to musi miec niezłą mine jak w co drugim widzi "Welcome to Wisła"
Ostatnio edytowane przez Fuks : 26.05.2010 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Stary 26.05.2010, 14:20
Spoko ja tylko tak slyszalem widocznie kupmel wprowadzil mnie w blad ;p
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.05.2010, 14:31
ktulu napisał(a):Wyświetl post
filmik z tym bramkarzem:

http://www.youtube.com/watch?v=cIJ4O0NiSm4
Fajny film. Oby tak rzeczywiście bronił i robił to u nas.
Boguski jeden z naszych może 5 graczy na poziomie mistrzowskim. Pół roku czy więcej przerwy - dajcie Mu czas - jeszcze będzie kleił i strzelał jak przed kontuzją, to nie jest inwalida ani zgrany emeryt.
Ostatnio edytowane przez arti : 26.05.2010 o godz. 14:37.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 26.05.2010, 14:34
Mamy miec zgruppowanie we Francji... Heniek jest w Polsce był na meczu na wawelu...

Zastanowcie sie... Cupiał jest w Polsce od przedwczoraj chyba... Jak Kasperczaka miałoby nie być ? Panowie mają sporo do obgadania
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 26.05.2010, 14:36
Jak to nie jedziemy do Francji ? są dwa zgrupowania, jedno w Zakopanym a drugie właśnie we Francji
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.05.2010, 14:37
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Nie wrócił bo nie miał skąd, byłem na forum cały czas, tylko nie chciało mi sie polemizowac, a po meczu z cracovią miałem kaca miesiąc wiec...

Z ciekawostek to wróble ćwierkają że Cupiał jest gotów wylozyć bez problemu pieniądze na piłkarzy tylko stawia warunek - mają naprawde pondnieść poziom drużyny...
Aha, od 3 dni w Krakowie jest Basałaj i radzą...
Ponoć sam Basałaj powiedział Cupiałowi żeby sie skupiali na sprowadzaniu zawodników z zagranicy a nie wkraczanie w wojnę na kasę z nieobliczalnym Wojciechowskim...

W myślenicach prócz Basałaja i Cupiała był tez Kapka i Smuda i podobno Franek powiedział wprost, że jak nie włozy Boguś kasy to nic nie zrobi...
Słyszałęm przyblizone sumy ale mogą być one z sufitu wzięte więc nie będę tu nimi rzucał...

Aha, było Boguski dzisiaj w klubie.. pewnie negocjował kontrakt... Ponoć ma zarabiac 180 tys euro...
Dzięki stary, ze kac minal
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 26.05.2010, 14:45
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Mamy miec zgruppowanie we Francji... Heniek jest w Polsce był na meczu na wawelu...
A o czym ja niby napisałam pisząc, że był na meczu ME, hę?
Co do zgrupowania to zobaczymy ...
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 26.05.2010, 14:49
OZnaczac to ma ze z jednym sie z Tobą Żmijka zgadzam a z drugim juz nie... ale to niewazne... jak dla mnie to mogą jechac do Barcic kolo N. Sącza byleby mieli tam względne warunki i potem grali całą rundę dobrze...
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 26.05.2010, 15:31
arti napisał(a):Wyświetl post
Fajny film. Oby tak rzeczywiście bronił i robił to u nas.
Robił to u nas? Przecież ten filmik w większości pokazuje jak bronił w rozgrywkach juniorskich (2002 albo 2001 rok) , na końcu jest tylko pokazany jak grał w Fortalezie (2007). W piewszej drużynie Sao Paulo nie zagrał żadnego meczu, nawet w lidze stanowej. Prawdopodobnie Juszczyk ma dużo większe doświadczenie w piłce seniorskiej niż ten brazylijczyk.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 26.05.2010, 15:48
Sezon 4 "Testow" zostal rozpoczety
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 26.05.2010, 15:58
Myślę że zamiast Kapki lepszym skautem by była jakaś ładna dziewczyna, przynajmniej by żaden piłkarz na jej widok nie uciekł.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.05.2010, 16:14
mersik1906 napisał(a):Wyświetl post
hahahaha moze to ten 44 oby !

karuzela sie nakreca jest !
Pozwolę sobie zacytować Mickiewicza odnośnie bramkarza nr 44.

Cytat:
“Z matki obcej: krew jego dawne bohatery, a imię jego będzie czterdzieści i cztery”

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.05.2010, 16:17
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
“Z matki obcej: krew jego dawne bohatery, a imię jego będzie czterdzieści i cztery”
Czyli jednak bramkarz z zagranicy?
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 26.05.2010, 16:34
Tak jak już napisałem nasz nowy testowany goleiro nie zagrał żadnego meczu w Sao Paulo. Sprawdziłem również jak mu się wiodło klubach do których był wypożyczany.

W 2007 dołączył w trakcie sezonu do drugoligowej Fortalezy, zagrał tam 2 mecze w lidze po czym dokończył sezon na ławce rezerwowych.

W 2008 był wypożyczony również do drugoligowego Santo Andre, od początku sezonu rywalizował o miejsce na ławce rezerwowych z innym golkiperem. We wrześniu dostał szansę ligowego debiutu i zagrał w jednym meczu. Później już ani razu nie był w składzie Santo Andre, nawet na ławce rezerwowych.

Jako komentarz do powyższego wypada chyba tylko przytoczyć słowa trenera Łaciaka: "dobry chłopak".
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 26.05.2010, 16:38
Ciekawe czy ten brazyleiro to wynalazek Clebera ? bo kiedys w wywiadzie cos wspominał ,ze bedzie sprowadzał zawodników z ojczyzny
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.05.2010, 16:38
Mickiewicz największym wieszczem Wisły, a to dobre
A na serio to chciałbym zauważyć, że trójka zawodników, którymi się rzekomo interesujemy wygląda całkiem przyzwoicie, a szczególnie Mario Djurovski. Makinwa natomiast może okazać się zawodnikiem pokroju Ba czyli próbującym się wyleczyć i odbudować formę, aczkolwiek nie skreślałbym go tak szybko i spróbował pozyskać.
Co do Czarnogórca to cena ok. 250 tys Euro nie jest jakoś wygórowana, szczególnie patrząc na ilość bramek, które strzelił w lidze Czarnogórskiej. Cała trójka z pewnością warta jest zainteresowania ale czy informacje faktu można brać na serio...? W sumie sam nie wiem bo ponoć w każdej informacji jest ziarnko prawdy
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.05.2010, 16:53
K4millo napisał(a):Wyświetl post

Jako komentarz do powyższego wypada chyba tylko przytoczyć słowa trenera Łaciaka: "dobry chłopak".
Cóż, sprawę z bramkarzami można też skomentować krótkim: paranoja trwa dalej. Już mam dość używania słowa "patologia".
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów