|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Kirm juz w Belchatowie wykazal malo widoczną zeszlej rundy pewnosc siebie i pare razy szarpnał skrzydłem. Byle tak gral,rozkrecał sie z meczu na mecz bo to nie moze byc przypadek ze gosc wymiata w bylo nie bylo dobrej reprezenctacji swojego kraju. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ciekawe gdzie się podziali Ci najlepsi polscy piłkarze grający w Wiśle podczas wczorajszego meczu z Bułgarią?
Na końcówkę pojawił sie tylko Małecki (którego nota bene nie mieliśmy w Bełchatowie). Nikt ich nie kupuje, nikt ich nie powołuje, nikt ich nie wystawia, a my dalej myślimy, że to niszczyciele systemu. Lech ma więcej reprezentantów, Legia ma wiecej, a z Wisły występują tylko Ci co już ich sprzedaliśmy :( A Kirm zagrał podobno dobrze, ale...z Katarem Zresztą po Kirmie widać, ze chyba jest w gazie od początku rundy. Złapał wiatr w żagle.![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
http://todayfoot.com/Football/Video-...19h15-03032010
Bramka z 30cm Ale asysta do tego Widac, ze Kirm w gazie od początku rundy |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
hmm.. ten z 30cm zaliczony chyba Cesarowi. Gola Kirma raczej nie ma na tym skrócie. W każdym razie jakiegoś gola nie ma. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
onet.pl ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Faktycznie zasady transkrypcji z bulgarskiego zapisanego cyrylicą na polski zapisany alfabetem lacińskim każą, żeby po polsku był to Georgi Christow. Natomiast transkrypcja na angielski wymusza jeszcze zmianę pisowni imienia nie Georgi Hristov, ale Gheorghi Hristov. Tak jak miał na przykład Gheorghe Hagi (a nie George Hagi) , czy Gheorghe Popescu (a nie George Popescu) Inaczej Anglicy będą czytali to jako Dżordżi, podczas gdy w bułgarskim czyta się to Georgi (jak w polskim). A z zapisami w kontrakcie, który jest dokumentem oficjalnym, sporzadzonym w przynajmniej dwóch językach, w Polsce obowiązuje zasada wywodząca się z rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z 2005 roku w sprawie sposobu zapisu imion i nazwisk osób należących do mniejszości narodowych i etnicznych zapisanych znakami innymi niż znaki łacińskie. Wedlug niej w dokumentach urzędowych zalecane jest, aby w nastepującej kolejności tłumacz 1 podal pisownię imienia i nazwiska zgodnie z zasadami alfabetu polskiego; 2 pisownie nazwiska w oryginale (np.bułgarski.); 3 pisownię nazwiska w transkrypcji angielskiej/francuskiej (jak w paszporcie). Tak więc wszelkie wiadomości prasowe, artykuły, czy oficjalne dokumenty, na pierwszym miejscu powinny podawać imie i nazwisko Georgi Christow, co nie przeszkadza, żeby na koszulce, nasz piłkarz miał napisane Hristov (rozumiem, że zabrakło miejsca na Gheorghi). Tak samo jak oficjalnie w niemieckiej lidze gra Jakub Blaszczykowski noszący na koszulce napis: Kuba. Swoją drogą ciekaw jestem jak w paszporcie ma po angielsku zapisane swoje imię nasz Christow: poprawnie Gheorghi czy błędnie Georgi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
To chyba u nich tylko taka informacja. Nigdzie dotąd ani wcześniej ani później nie spotkałem się z taką plotka , ostatnio zresztą nawet nie słyszałem , żeby Małym był jakiś klub zainteresowany
Ostatnio edytowane przez szczepanwislak : 04.03.2010 o godz. 14:50.
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja zdania nie mam. A tylko przekleiłem wypowiedzieć kolesia, który umieszcza filmiki Levskiego, skróty meczów, filmiki kibicowskie. Więc pewnie jako takie pojęcie ma, kto jest kim w jego klubie.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A ja dzisiaj jechałem po treningu Wisły z Małym tramwajem lini 18.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ktoś wie co słychać u Garguły?
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Głowa 10 lat w Wiśle, ale to szybko zleciało !! !!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Noga podobno nie dokucza ale o występię w tej rundzie mozna zapomnieć
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
z jakich ku*** względów skoro noga nie dokucza
no tak, ale miał czyszczone to kolano sprawdzane, czy tez wyciagane te gadżety co szwab mu zostawił. Miał to robione metoda artroskopijną, a po takim zabiegu 2 miesiące i sie trenuje. Rozumiem ze teraz nie chcą go wpuszczać bo sie boja o jego zdrowie, ale czy on kiedykolwiek jeszcze zagra?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 05.03.2010 o godz. 10:45.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Bo miedzy "noga nie dokucza" a "noga jest w pełni sprawna do maksymalnego wysiłku" jest zapewne ogromna roznica.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wszyscy nasi zawodnicy powinni zgolić się na łyso za te 2 porażki. Może wtedy wzbudzaliby większe przerażenie w oczach rywali
Łącznie ze Skorżą. Drużyna łysoli czuję, że by wyglądała klawo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Myślę że Junior Diaz zgodziłby się bez wahania
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raport wypożyczeniowy.
Sebastian Janik (Sandecja Nowy Sącz) wszedł na boisko w 85 minucie wygranego 4:1 meczu z Motorem Lublin. W tym czasie nie padła żadna bramka. Mateusz Kowalski (Piast Gliwice) zagrał podczas pierwszej połowy przegranego 2:1 meczu z GKS Bełchatów. W tym czasie zespół stracił dwie bramki. Drużyny: Bartosza Rosłonia (Przebój Wolbrom), Bartłomieja Łapuszka (Okocimski Brzesko), Dawida Kubowicza (Flota Świnoujście, mecz przełożony), Patryka Jałochy (LKS Nieciecza) i Mateusza Kubickiego (Naprzód Jędrzejów) nie rozgrywały w tym tygodniu meczów ligowych. Mecze towarzyskie: Przebój Wolbrom - Rozwój Katowice 5:0 (Rosłoń nie grał) Olimpia Wojnicz - Okocimski Brzesko 0:5 (Łapuszek nie grał) LKS Nieciecza - Juventa Starachowice 6:1 (Jałocha nie grał) Naprzód Jędrzejów - Czarni Sosnowiec 2:2 (Kubicki wszedł z ławki i strzelił bramkę)
Ostatnio edytowane przez amauri1990 : 07.03.2010 o godz. 19:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,76...tre_slowa.html
wywiad z Pawłem Brożkiem. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Łapuszeka ostatnio w sparingu Unii Tarnow widzialem
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czy ktoś wie coś na temat zdrowia Clebera?
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Tak, dziś nadal nie trenował.
![]()
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Kołton coś pitoli głupoty dziś. Wiem że nikt w szatni Wisły nie był ale czy Sobolewski może być milczkiem w szatni? Nie wydaje mi sie.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Patryk jest zawodnikiem Kmity Zabierzów na tą chwilę.
![]()
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki palon i szprotson, oparłem się na wisla.krakow.pl która niby powinna być rzetelnym źródłem informacji... Wiecie może czy nadal są na wypożyczeniu, czy to już transfer definitywny?
Raport wypożyczeniowy. Sebastian Janik (Sandecja Nowy Sącz) wszedł na boisko w 76 minucie zremisowanego 1:1 meczu z MKSem Kluczbork. W tym czasie nie padła żadna bramka. Mateusz Kowalski (Piast Gliwice) z powodu kontuzji nie zagrał ani minuty w przegranym 2:0 meczu z Odrą Wodzisławi. Dawid Kubowicz (Flota Świnoujście) rozegrał całe spotkanie w zremisowanym 0-0 meczu z Pogonią Szczecin. Kmita Zabierzów nie grała w lidze - wygrała natomiast sparing z Pogonią Skotniki 9:0. Patryk Jałocha grał przez pierwsze 45 minut. Przebój Wolbrom Bartosza Rosłonia, Unia Tarnów Bartłomieja Łapuszka oraz Naprzód Jędrzejów Mateusza Kubickiego nie rozgrywały meczów ligowych i sparingowych. Powód: dziekuję zim zum
Ostatnio edytowane przez amauri1990 : 15.03.2010 o godz. 14:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o Patryka to jest to wypożyczenie.
![]()
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Podobno od dzisiejszego dnia treningi z Wisłą Kraków miał rozpocząć syn marnotrawny Sebastian Leszczak. Ktoś wie coś na ten temat ?
tutaj link:http://www.futbol.org.pl/news,21554.html ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|