The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2009, 12:17
O parter się nie martwcie, Pudzian będzie wstanie podnieśćsięz każdym zawodnikiem na plecach, to pewne
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
piter19
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.12.2009, 12:26
czy mi sie wydawalo czy brat Pudziana spiewał z playbacku A co do walki to bylo widać furie Pudziana, najlepsze bylo jak sie sedzia musial rzucic zeby go uspokoić
"Na Reymonta wychowani naszej wiary nie sprzedamy to jest oczywiste, bo codziennie mamy wybór i stawiamy na Wisłe"
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 12.12.2009, 12:34
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
No ale o co Ci chodzi?Odnośnie tej walki mam podobne odczucia,więc po co do mnie pijesz?
Miałeś wrażenie ze to wielkie gówno było?Ze produkt mierny ale sie sprzedał? Bo jak tak to zwracam honor
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.12.2009, 12:41
Nie ogladalem calej gali(wlasnie sie zaczyna na Polsacie Sport), tylko powtorke samej walki i wrazenia na mnie nie zrobila(ani Pudzian jak na co po niektorych),wrecz przeciwnie choc wiecej sie po niej nie spodziewalem!A juz wspominana obecnosc spedalonych celebrytow zakrawa na kpine na tak brutalnym wydarzeniu. Bo nie wierze ,ze autentyczny pedal Piróg czy zniewiescialy Mroczek pasjonuja sie sportami walki
A juz za pare dni walka naszego wychowanka Andrzeja Wawrzyka, oby kolejne K.O.
Szkoda ze przeszedl przed Pekinem na zawodostwo bo pewnie byłby medal!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 12.12.2009, 12:58
http://sport.wp.pl/kat,60960,title,N...wiadomosc.html No to bedzie kolejny gniot ;P
Odpowiedz cytując
Bati_NS_TSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.12.2009, 13:07
Trzecia walka stulecia ?
Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.12.2009, 13:09
Bob Sapp walczy tak samo jak Pudzian , czyli idzie na calosc ,po okolo 1,5 minuty juz nie ma w ogole sily,ciekawe czy kondycja Pudzianowskiego jest taka sama
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.12.2009, 13:17
Dokładnie. Ta walka nam nic nie pokazała.

Nie wiem jaką kondycje ma Pudzian, nie wiemy jaką ma technikę (choć lowy trochę pokzały że słabą) i wiem to co wie każdy. Jest najsilniejszym człowiekiem świata.

Wy sobie możecie go wychwalać i mu pieśni śpiewać. Ja czekam na walke z Minotauro czy innym zawodnikiem światowej klasy do której Pudzian za pewne nie dojdzie nawet.
Odpowiedz cytując
majerekTSW
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 12.12.2009, 13:19
ogolnie to go zmiażdżył ale to jeszcze niczego nie pokazuje zobaczymy co dalej
W I S Ł A- DLA Was to 5 liter, DLA NAS CAŁE ŻYCIE !!!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.12.2009, 13:31
Bob Sapp jest przerazliwie wolny w porownaniu do Pudziana...a technika jeszcze gorsza(ale nie tym wygrywa sie w MMA).

Rownorzednym partnerem bedzie zawodnik wazacy powyzej 120kg, lzejsi nie maja co nawet podchodzic, bo jesli nawet powala Pudziana do parteru, to ten bez problemu podniesie ich jedna reka...ta ogromna sila daje mu niesamowita przewage.
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.12.2009, 13:32
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://sport.wp.pl/kat,60960,title,N...wiadomosc.html No to bedzie kolejny gniot ;P

Kolejny gniot na który będzie czekała tak samo wielka grupa hpokrytów,mówiących o tychże gniotach,a później jarających się walką - tak na żywo jak i na forum.

W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek. Jesteśmy
Śląsk Wrocław
- Nam należy się szacunek !

Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Stary 12.12.2009, 13:36
Cos mi sie wydaje ,ze Pudzian to wytrzymalość bedzie musial grubo porawic. Gość w 5 minut po walce z trudem łapał oddech(w wywiadzie z Borkiem),a powalczyl tak naprawde 25 s(drugie 25 s to nawet nie bylo chodzenie po ringu).
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 12.12.2009, 13:40
slaskWKSslask napisał(a):Wyświetl post
Kolejny gniot na który będzie czekała tak samo wielka grupa hpokrytów,mówiących o tychże gniotach,a później jarających się walką - tak na żywo jak i na forum.
Masz racje --nie powninienm nawet o tym pisać bo zasłuże na miano hipokrytów. Do bani z nimi
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.12.2009, 13:43
Na ciekawy komentarz trafiłem na YT
walwit- ostatnio jak coś takiego oglądałem na żywo, to ten mniejszy nie chciał oddać nokii...

Ciekaw jestem jakby sobie poradził z Popkiem?
Ostatnio edytowane przez simone : 12.12.2009 o godz. 13:50.

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.12.2009, 14:14
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
A juz wspominana obecnosc spedalonych celebrytow zakrawa na kpine na tak brutalnym wydarzeniu. Bo nie wierze ,ze autentyczny pedal Piróg czy zniewiescialy Mroczek pasjonuja sie sportami walki
Może i sporty walki to nie ich brażna, ale kumplami "celebryty" Pudziana są... To się lansują, taka specyfika tego typu gali na całym świecie, ze w pierwszych rzędach siedzą "gwiazdy". I nie jest to nic dziwnego, ot takie środowisko specyficzne
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 12.12.2009, 14:19
"Najsilnieszy człowiek Świata" - z tym określeniem też byłbym ostrożny bo zaraz Ruscy wyciągną na Syberii jakiegoś Wałujewa x 3 który od 6 roku życia sam nosi do domu na opał jodły syberyjskie pod pachą ))

Belzebub napisał(a):A juz wspominana obecnosc spedalonych celebrytow zakrawa na kpine na tak brutalnym wydarzeniu. Bo nie wierze ,ze autentyczny pedal Piróg czy zniewiescialy Mroczek pasjonuja sie sportami walki

Może i sporty walki to nie ich brażna, ale kumplami "celebryty" Pudziana są... To się lansują, taka specyfika tego typu gali na całym świecie, ze w pierwszych rzędach siedzą "gwiazdy". I nie jest to nic dziwnego, ot takie środowisko specyficzne

Tylko jak już gdzieś wyżej padło jaka gala takie gwiazdy ... ))))))
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Stary 12.12.2009, 14:39
Co innego gala boksu w Madison Square Garden,a co innego MMA na Torwarze..i nie chodzi mi o poziom gwiazdek..tylko w boksie to nic dziwnego ze celebryci sa w pierwszych rzedach,ale mysle ze w MMA to nie jest norma!To jest zdecydowanie wiekszy hardcore!Chociaz moze sie myle!No ale w sumie to ziomki Pudziana z Tańca z gwiazdami..
Odpowiedz cytując
raztaman
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.12.2009, 14:52
a ja nie rozumiem tego ogolnego polskiego piepszenia i narzekania ze jakies mroczki przyszly, herbusie czy inne geje...

co do jasnej cholery w tym dziwnego?!? nie wypada rozpoznawalnym osobom lazic na takie imprezy
moze niektorzy z was nie ogladali wczesniejszych ksw, to powiem wam ze te pseudo gwiazdy nie sa po raz pierwszy na tej imprezie... moze wy ogladaliscie to dopiero pierwszy raz...
na temat ich talentow artystycznych sie nie wypowiadam, bo nie mailem okazji nigdy podziwiac, ale co mnie obchodzi czy ktos tam sobie przychodzi czy nie?!?

to samo sie tyczy tego marudzenia ze muzyka nie ta, ze dziwnie koles zapowiadal.... to co mieli wejsc przy bachu czy mozarcie?
niektorym to sie nigdy nie dogodzi... organizatorzy robia kawal dobrej roboty i chwala im za to... ale jak widac notoryczne zrzedy zawsze sie znajda...

co do samej walki to liczylem ze pudzian rozniesie gogusia i fajnie mu to wyszlo
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 12.12.2009, 14:57
To, ze Pudzianowski zaczął walczyć to był na prawdę świetny pomysł i olbrzymia żyła złota. Chyba żaden inny polski sportowiec w tym momencie, nie przyciąga tyle uwagi co Pudzian. Myślę, że po kolejnych walkach, po Małyszomanii, nastąpi Pudzianomania .
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.12.2009, 15:07
Cytat:
W formule MMA walki w obuwiu zdarzają się dość rzadko. Stąd po 12. edycji Konfrontacji Sztuk Walki kibice zastanawiają się czy buty, w których walczył "Pudzian", są dozwolone.

- W MMA zawodnicy mogą walczyć w specjalnym obuwiu - rozwiewa wszelkie wątpliwości Artur Przybysz, rzecznik prasowy KSW.

Zawodnicy walczący w obuwiu mają jednak ograniczone możliwości jeśli chodzi o zadawanie kopnięć.

- Nie mogą zadawać kopnięć przeciwnikom leżącym na macie i uderzać podeszwą - wyjaśnia Przybysz.

Pytania kibiców są zapewne związane ze sposobem walki, jaki zaprezentował Pudzianowski. Drogą do zwycięstwa były dla "Pudziana" low-kicki, które ścięły z nóg Marcina Najmana. Dzieło zniszczenia dokonało się w parterze.
Co do walki... mi się podobało Oczekiwałem 'napierdzielanki' i to zobaczyłem. Jedni wolą młóckę, drudzy techniczną walkę. O gustach podobno się nie dyskutuje.
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 12.12.2009, 15:55
Z Pudzianem to mi się wydaje najważniejsze przetrwać pierwszą minutę później nie będzie miał czym oddychać.
Najbardziej mnie ciekawi jakby wyglądało porównanie siły uderzenia pięścią Pudziana z jakimś naprawdę dobrym bokserem wagi ciężkiej a nie bohaterem wielkiego brata
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 12.12.2009, 15:58
Opinie ze "świata":

Cytat:
"Co za bestia. Śledziłem jego karierę w zawodach strongman przez dłuższy czas, a teraz jest kimś, kto może dosyć łatwo pokonać Brocka" - elkymbo

"O mój Boże! Niech wygra jeszcze kilka walk i przenieście jego tyłek do UFC. On jest nieludzki" - Connor Cobain

"Japonia pokocha tego kolesia. Jeśli wygra jeszcze 2-3 walki znajdzie się na celowniku UFC. Jego czysta siła sprawia, że będzie trudnym rywalem dla każdego" - dpk

"On jest jak bestia. Te kopnięcia musiały być bardzo bolesne" - Rich S.

Ma niesamowity potencjał, siłę, szybkość. Trochę techniki i będzie maszynka do wygrywania.

Dodatkowo, fragment z rozmowy z Mamiedem Chalidowem:

Cytat:
- Chciałby się Pan spotkać z nim w ringu?

- To raczej niemożliwe. On waży trochę więcej, prawie dwa razy więcej ode mnie.

- Ale, teoretycznie rzecz biorąc, wiedziałby Pan, jak go pokonać?

- Teoretycznie? Jeżeli pojawiłaby się propozycja takiej walki, i byłyby dobre warunki, to na pewno bym jej nie odrzucił. Ale dopiero wtedy zacząłbym się zastanawiać, jak z nim wygrać (śmiech).
Jak widać, nawet stary wyjadacz i mistrz ostrożnie się wypowiada w sprawie ewentualnego starcia z Pudzianem.

Pudzian może naprawdę zostać gwiazdą światowego MMA.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.12.2009, 16:08
A tak btw. Jakaś stacja pokarze walkę Wawrzyka w przyszły pt?
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 12.12.2009, 16:16
Ogladnalem to cos. To ma byc sport!!!
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 12.12.2009, 16:44
A tu wywiad z Pudzianem:

Cytat:
Zmasakrował rywala w 44 sekundy. A między liny wyszedł strasznie osłabiony – ponownie dopadła go grypa. Strach pomyśleć co może zrobić w pełni sił.
Już dawno nikt na światowych ringach nie zaliczył takiego debiutu. Może rywal nie był z najwyższej półki, może rywal miał niesamowitego pietra, może cała hala była przeciwko niemu, ale to, co wczoraj wyprawiał Mariusz Pudzianowski, zrobiło wrażenie. I to ogromne.

Będzie królem MMA? Pożyjemy, zobaczmy. O swoich spostrzeżeniach i planach na przyszłość „Dominator” opowiada w rozmowie ze Sportfanem!

Emocje już opadły? Jesteś zadowolony ze swojej postawy - tak to miało wyglądać?
Emocji prawie nie było, bo mnie dopadło straszne choróbsko. Wychodziłem na ring mając 38 stopni gorączki - grypa i przeziębienie w jednym. Musiałem nawet wziąć kroplówkę na wzmocnienie organizmu. Wziąłem też antybiotyk, ale już po walce - bo on to by mnie w ogóle osłabił. Ale chyba nie było tak źle?

Było bardzo dobrze!
Spokojnie, spokojnie. Ja chcę zdobyć 10-piętrowy budynek , ale na razie jestem na parterze. Piętro po piętrze, tak to ma wyglądać. Trening czyni mistrza, powtarzałem to i będę powtarzał. Zawsze!

Te twoje kopniaki (low-kicki - przyp. red.) wyglądały niesamowicie. Aż na trybunach było słychać jak Najman dostaje.
Taka była taktyka. Ja przecież 15 lat siedziałem w karate, wiem, o co w tym chodzi, znam to z praktyki. Dwa, trzy kopy i każdy się położy, każdy! Na to nie ma mocnych.

Spodziewałeś się po Najmanie czegoś więcej?
I tak brawa, że w ogóle wyszedł na ring. Dla mnie to był idealny rywal na początek. A czy się czegoś spodziewałem? Po prostu nie miał szans. Zacząłem spokojnie, nie chciałem dostać jakiegoś przypadkowego ciosu, a potem zrobiłem swoje.

Nie denerwowało cię ciągłe przesuwanie godziny rozpoczęcia walki?
Wkur***** się strasznie, ale co poradzić - to TV rozdaje karty, takie są reguły, więc może denerwowanie i tak tego nie zmieni .

Źródło: www.pudzian.pl

Bardzo mi się podoba to co powiedział o tych low-kickach - ma rację, widać że akurat tutaj zna się na rzeczy. No i jeśli to prawda (kto wie?) że rzeczywiście był osłabiony przez grypę, no to chapeau bas.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.12.2009, 18:59
simone napisał(a):Wyświetl post
Na ciekawy komentarz trafiłem na YT
walwit- ostatnio jak coś takiego oglądałem na żywo, to ten mniejszy nie chciał oddać nokii...

Ciekaw jestem jakby sobie poradził z Popkiem?

Genialne.

Cóż, poświęciłem te kilkadziesiąt sekund życia na obejrzenie tej "walki". Moje wrażenia - dać obu po sztachecie w rękę i całość jeszcze lepiej pasowałaby do oprawy tej imprezy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.12.2009, 19:22
ogolnie wychodzina to że sie wam nie podobało,ale wszyscy ogladali a pewnie o to chodzilo
zostawić ten temat ? mozna tu pisac o innych nadchodzących walkach i mma czy kasacja?
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 12.12.2009, 19:35
Dla mnie wielkim bohaterem tej walki był sędzia ringowy. Tak uderzyć do Pudziana! Nikt na forum by tak nie zrobił, mogę się założyć
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 12.12.2009, 19:52
Nie wiem, nie znam się, jestem w te 'klocki' absolutnym laikiem, na szczęście nie napalałem się na tą walkę jak pół Polski, nie oglądnąłem na żywo, jednak zerknąłem na YT i...

nie podobało mi się. Typowa napierdalanka średnio inteligentnych goryli, z czego jeden był dużo silniejszy od drugiego i najzwyczajniej mu w.......ił.
Odpowiedz cytując
mathouse
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.12.2009, 19:57
Nastepna walka - Popek vs. Pudzianowski - byloby ciekawie bo Popek tez maly nie jest ale raczej ten pierwszy mialby problem z powrotem do kraju [ jakis wyrok ? ]
Mapa sklepów z Białą Gwiazdą
http://tnij.com/mapa_sklepow_z_biala_gwiazda
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów