|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Na mnie wysokie wrażenie wywiera Pablo Alvarez. Strasznie ambitny człowiek- o czym przekonał mnie dziś tą akcja i żółta kartka.
Ciesza mnie też takie obrazki jak WSPÓLNA radość po strzelonej bramce. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Przykro pisać, ale żal już czytać wypowiedzi niektórych... Wiem o tym, że gramy beznadziejnie, że przegraliśmy derby i że pozycja lidera w naszej słabej lidze nic nie znaczy, ale jak można postępować jak wy?! Wystarczy jeden dobry lub zły mecz jakiegoś zawodnika i momentalnie zmieniacie swoje zdanie o nim. Całą rundę prawie gramy bez Sobola, Głowy i Boguskiego, a teraz i Pawła Brożka (i proszę nie piszcie, że bez Brożka gra wygląda lepiej, strzelają więcej bramek etc. Bo nie możecie wiedzieć jak by mecz wyglądał z nim), a mimo to jesteśmy liderem i zdarzają się nam momenty naprawdę niezłej gry. Oczywiście bardzo bym chciał, żeby te momenty powtarzały się coraz częściej. Liczę na to w okienku transferowym bardziej się wzmocnimy niż osłabimy, powróci kręgosłup drużyny i może będzie to lepiej wyglądało. Może lepiej, może nie jedno wiem nie będę postępował tak jak wy. Owszem krytyka naszym zawodnikom jest potrzebna, ale bez przesady. Zastanawiam się tylko co was tak naprawdę zadowoli. Teraz dwie wygrane, pierwsza bardzo pewnie, druga po bardzo słabych 60 minutach, ale b.dobrej końcówce, ale wy nadal narzekacie. Ja cieszę się, że po tym spadku formy i bez podstawowych zawodników udało nam się jednak zgromadzić taką ilość pkt.
Jeszcze tydzień temu 90% forum najeżdżało na Piotrka Brożka za to pyskowanie do Skorży.Krytykowaliście jego grę, a dziś robicie z niego boga bo strzelił bramkę i zagrał dobry mecz? Uważacie się za kibiców? To pokażcie, że nimi jesteście! Bądźcie z drużyną na dobre i złe. Sztuką nie jest kibicować i cieszyć się gdy wygrywa i zdobywa trofea, lecz być z nią cały czas mimo problemów jakie je dotykają. To właśnie odróżnia prawdziwego kibica od kibica sukcesu. Chcecie trofeów i efektownych zwycięstw przerzućcie się na jeden z angielskich albo hiszpańskich klubów. Albo wreszcie ogarnijcie się i zrozumcie, że jesteśmy klubem z 30mln budżetem i przynajmniej na razie nic wielkiego nie zwojujemy. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Po straconej bramce ,myślałem że znów przegramy , ale filmowa akcja z Piotrem Brożkiem ,wyrównanie niezawodnego Marcelo (to nasz najwazniejszy piłkarz nie tylko w obronie jak widać ,bodaj 5 ty gol) i fenomenalny przeglad pola Diaza to bylo cos po czym napewno znow notowania Skorży wzrosły.
Na duzy plus dzis Marcelo,Diaz i Cantoro ,ktory mimo tego zanim ruszy do pilki buksuje 1 sekunde w miejscu to mial kilka dobrych zagran PS: Z TAKIM ZAANGAZOWANIEM GDYBY WISŁA ZAGRAŁA W DERBACH ,NA PEWNO BYSMY NEI PRZEGRALI |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Łobodziński i Ćwielong mają to do siebie, że jak grają od pierwszej minuty, to nie spełniają oczekiwań, a jak wchodzą na zmiany, to grają dobrze i efektywnie. Wydaje mi się, że to dlatego, że jak wchodzą w 60 minucie, to grają przeciwko przeciwnikom którzy mają godzinę biegania w nogach i już są podmęczeni. Ale przynajmniej dobre i to, bo mamy takich, co różnicy nie robią ani w 1-szej ani w 60-tej minucie (Jirsak?) Mecz mi się podobał, bez głupiej, męczącej i nieskutecznej gry do przodu od początku jak z Lechem i Legią, tylko dobrze wyczekanie. Ruch dostał nokaut w ostatnich 30 minutach. W poprzednich meczach z czołówką szliśmy od razu na wymianę ciosów i niestety przeciwnicy mieli więcej szczęścią - potem to nieładnie wygląda w statystykach, bo przecież tylko wyniki się liczą, a nie ilość sytuacji i ogolne wrażenie po meczu. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Dla mnie mecz na plus. Myślę że po tych ostatnich niepowodzeniach potrzebowaliśmy takiego meczu w którym będziemy przegrywali a potem z pełną motywacją odrabiali straty goniąc po boisku wzdłuż i wszerz. Patryk biegając za każdą piłką nie bojąc się rywalizacji 1 na 1 pokazał, że jest w naszej jedenastce piłkarzem z największymi ambicjami. Natomiast Ruch zaimponował mi swoim pressingiem, biegali za piłkami które były teoretycznie nie do spożytkowania a mimo to kilka takich piłek w ten sposób zdobytych fajnie rozegrali i zagrozili naszej defensywie i takim właśnie pressingiem powinna grać Wisła w swoich meczach! Szkoda tylko że mieliśmy zakaz na ten mecz :(
![]() NIE DLA KOSMITÓW NA MŁYNIE!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
?![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Za co? Za te bezmyslne zagrania do Pawełka i łatwe straty? Bramka troche go ratuje, bo w przekroju całego meczu nie błyszczał. Zresztą ostatnie 25 minut zaciemnia obraz meczu.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Marcelo kilka głupich strat miał, ale jeszcze większe odbiory, kiedy piłka odbijała się jak od ściany zamiast dotrzeć do napastników Ruchu. Było tego sporo. Poza tym kolejny raz jego bramka ratuje nam pupę. Niejeden napastnik ma ich mniej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
haha, no prorok, czy co? ;D
Co do całej drużyny naprawdę najlepsze 20 minut w rundzie. Mimo wszystko jednak, biorąc pod uwagę absencje graczy, którzy stanowili o sile drużyny, to dobrze, że ta gra jesienią się już prawie kończy, bo z Zagłębiem wcale teki pewny wyniku nie jestem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zgadzam sie .Zawsze mnie denerwowal a dzis naprawde widac bylo ze chce mu sie grac,napedzal wszystkich,malo podan do tylu,dobrze rozprowadzal pile... Mecz calkiem calkiem,cieszy wygrana po dostaniu bramki w plecy...Piotr Brozek z przodu ,podlacza sie pod akcje,Diaz ladny rajd pozatym tez wmiare(przynajmniej waleczny i mu sie chcialo),Marcelo jak zwykle na plus. Cieszy wygrana,jeszcze zaglebie i niech jada na narty ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Tak czytając komentarze pisane "na gorąco" to niektórzy sa niezlymi frustratami. Zwolnlii Skorże w trakcie meczu, pilkarzy odeslali do piachu i chyba niektorym niedobrze z tym ze nasi wywalczyli to zwyciestwo...Albo bierzcie leki na uspokojenie, albo nie piszcze na gorąco bzdur.Pokazali jaja i to sie liczy. Poza tym ni9e wszytsko funcjonuje jak nalezy bo w Wisle nie gra na dzień dzisiejszy 5ciu podstawowych zawodników. Mozna ich bylo skrytykowac za derby czy mecz Legia ponieważ nie walczyli. Ale jak widać obuidzili sie i przypomnieli sobie, że nawet przegrywając mozna odniesc zwyciestwo.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Też tak uważam, gdyby nie bramka to byłby to jeden ze słabszych meczy Marcelo.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Marcelo miał 2-3 głupie zagrania w całym meczu, ale nie róbcie z niego cyborga (może mieć słabszy dzień). Zagrał na dobrym poziomie (jak zawsze). Poza tym Gra z Jopem nie należy do najprzyjemniejszych:
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to nowa "dziarska" fryzura Skorży. Wydało mi się że Skorża czytając/słysząc te komentarze odnośnie tego że nie ma jaj postanowił nie dość że zmienić "imidż" to na dodatek może zmienić też "imidż" gry chłopaków..
Pierwsza połowa zdawała się być taka jak i ostatnie mecze: mizerna. Druga zaś to przebudzenie (W KOŃCU!) Wisełki i granie jak za najlepszych lat. Widać że pokazanie kopaczom że trenera się już zwalniać tak łatwo nie da poskutkowało, i jak byłem za tym żeby Skorże wywalić na pysk po meczu z Cracovia tak widzę teraz że przeczekanie było dobrym ruchem. I jeśli Wisła będzie tak grać z Zagłebiem i jeśli Skorża da kopaczom popalić na wiosne, to zmieniam podpis. Póki co raczej patrze na to z lekkim dystansem. Jeszcze jedna rzecz dzięki której Skorża dzisiaj zyskał w moich oczach: Dwie zmiany w ciągu 60 minut. Tak własnie się to powinno odbywać a nie że u nas się tak utarło że zmienników się wpuszcza na końcówki. Dostaja 30 minut grania i to procentuje na lepsza gre. Brawo tym mnie Skorża zaskoczył. A co do Cantoro to broń Boże nie przedłużać z nim kontraktu! Dzisiaj pokazał że potrafi dobrze grać ale tylko wtedy kiedy walczy o pieniążki. Nie podpisywać, bo po podpisie znów będzie odpie**alał maniane. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niedzielan rzeczywiście zachował się bez klasy- rozumiem, że to ważny gol dla niego, ale ten rajd przed ławką Wisły i trenerem Skorżą - dla mnie żenujący.
Ale i tak wszystko przebija samba Marcelo i Juniora Czy oni to jakoś ćwiczyli przed meczem czy co? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Siejewicz bardzo fajnie w pewnym momencie się zdenerwował- myślałem że padnę ze śmiechu
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
szkoda tylko, że jeszzce Boguskiemu ta bramka nie wpadła
![]() ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Do momentu wejścia na boisko Łobodzińskiego i Bogusia był to normalny mecz Wisły - piach. Ani akcji, ani walki, bezsensowne bieganie, dużo niedokładności. Nie dało się tego oglądać. Ale o dziwo, po stracie bramki, kiedy wydawało mi się że gówno z tego będzie, że będzie powtórka z Lecha - zonk. Chłopaki w końcu zaczęli grać. W końcu zaczęli kopać tą piłkę miedzy sobą tak jak to robią dzieci z podwórka. Wystarczyło.
A tak na serio - brawo za ostatnie 20 minut. Zwycięzców się nie sądzi, dlatego pominę milczeniem pozostałe 70 minut. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Padłem!!![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tak sobie myślę na wiosnę wróci Guła,Głowa,Sobol,Singlar Boguś dojdzie do formy może 2-3 nowych grajków to będzie masakra
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
I było po co tak płakać i ****ić w trakcie...?
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Żenujące są wasze wpisy w trakcie meczu a potem wielkie hurra jak wygraliśmy mecz.
Co do meczu Jop do wywalenia z taką grą do 4 ligi a nie na boiska ekstraklasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Widzę, że derby zostały już przez większość forum zapomniane...
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Boże drogi , niech admin wykasuje ostatnie 5 stron a malkontenci - masochiści niech na zaś pomyślą przed napisaniem zrąbanego posta. Ja wiem, że gra naszej Wisełki czasami jest powodem do rzucania mięsem, ale lepiej w takiej sytuacji portera żywczyka walnąć zamiast dawać wyraz frustracji postem na forum.
To zdrowiej dla wszystkich, dla nich zresztą najbardziej, chroni przed przerostem żółci na wątrobie. A wracając do piłki - meczu w Warszawie z Legią aż tak bardzo obawiać się nie trzeba, to (jak na razie) bardziej to spotkanie wyjazdowe dla nich niż dla naszych i nie wygląda na to, by to się szybko miało zmienić. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pewnie nie ale żyjemy nadzieją że wiosna bedzie nasza .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
JA mam nadzieję że Cantoro zostanie. Zaproponować mu mniejszy kontrakt oraz zagwarantować pracę jako skaut lub trener grup młodzieżowych( co by ta się za młodu techniki nauczyli). Myślę że to jest optymalne rozwiązanie. Ja wielkim zwolennikiem Cantoro nie jestem (nawet bardziej ant) ale należy dbać o takich ludzi oddanych Wiśle.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|