The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2009, 15:07
3rider napisał(a):Wyświetl post
Zupelnie nie rozumiem podjarki tym starciem. O ile walka Adamek-Golota miala pewna range, obaj w boksie natlukli troche ciekawych pojedynkow to Pudzian i Najman sa po prostu zieloni w te klocki. Wyjdzie dwoch debiutantow i okaze sie, ze jeden z nich po 20 sek polozy sie na mate.
mówisz jakbyś ten pojedynek widział.Nie wiem czy oglądałeś jakąś galę np UFC jakbyś oglądnął to byś wiedział że to jest dopiero widowiskowy sport i wszystko się może zdarzyć. Lepiej poczekajmy, oglądnijmy i potem obgadajmy czy ta walka była kichą czy może fajnym wydarzeniem
I
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.11.2009, 22:13
Mariusz Pudzianowski ostro trenuje przed elektryzującym pojedynkiem w formule MMA z Marcinem Najmanem. W jednym ze sparingów "Pudzian" zmiażdżył żebra swojemu rywalowi.
Najmanem, "Pudzian" do reszty jest pochłonięty treningami. Jak wygląda dzień siłacza?

- Treningi zaczynam już od 8 rano od biegania. Potem dwie godziny szlifuję technikę - pady, chwyty, uderzenia itd. Później 45 minut zasuwania na rowerze stacjonarnym. Następnie siłownia, a wieczorem sparingi z zapaśnikami albo bokserami - tłumaczy "Super Expressowi" Pudzianowski.

W sparingach nie ma taryfy ulgowej. "Pudzian" twierdzi jednak, że momentami musi uważać, aby nie skrzywdzić swoich sparingpartnerów.

- Dobrze, tylko muszę bardzo uważać, żeby nikomu nie stała się krzywda. Raz w czasie zapasów tak ścisnąłem gościa, że aż mu żebro wgniotłem w płuca. Biedny nie mógł oddechu złapać - mówi Pudzianowski.

Pojedynek pomiędzy Pudzianowskim i Najmanem odbędzie 11 grudnia podczas gali KSW na warszawskim Torwarze.

"Super Express"/WP.PL

11 grudnia podczas 12. edycji gali mieszanych sztuk walki z cyklu „KSW” Mariusz Pudzianowski zmierzy się z Marcinem Najmanem. Ostatni pogromca Najmana z ringów bokserskich Andrzej Wawrzyk większe szanse na zwycięstwo w grudniowej potyczce daje strongmanowi.
Wydaje mi się, że powinien wygrać Mariusz.- typuje w rozmowie z serwisem bokser.org młodzieżowy mistrz świata wagi ciężkiej federacji WBC - Nie widzę w ogóle Najmana w parterze z Mariuszem. Według mnie jedyna jego szansa leży w tym, że od razu w pierwszej rundzie rzuci się do tego swojego cepowania i któryś z jego cepów dojdzie do szczęki Mariusza. Ciężko mi jednak powiedzieć cokolwiek o wytrzymałości Pudzianowskiego na ciosy , bo nie można go było nigdzie zobaczyć w jakiejkolwiek walce.

- Z drugiej trudno powiedzieć, czy jeśli walka potrwa więcej niż trzy minuty, to Mariusz poradzi sobie kondycyjnie ze swoją masą mięśniową- kontynuuje pięściarz grupy Bullit KnockOut Promotions.- Wydaje mi się, że, by wyprowadzać uderzenia przy jego masie, trzeba mieć naprawdę bardzo dużą wydolność.

Zapytany o siłę ciosu Marcina Najmana Wawrzyk odpowiada: - Z tego co zauważyłem z walki z Marcinem, to on nie ma czym uderzyć, bije raczej delikatnie. To bardziej jest macanie niż boksowanie. Jeśli Najman chciałby przewrócić Mariusza, musiałby trafić idealnie czysto na brodę, bo do prawdziwego ciosu z wagi ciężkiej to mu bardzo daleko.

- Co mógłbym poradzić Mariuszowi? Zadać prawidłowy lewy-prawy i dziękuję.- kończy z uśmiechem popularny „Guliwer”

Andrzej Wawrzyk i Marcin Najman spotkali się w ringu w kwietniu 2008 roku- przez techniczny nokaut w 2. rundzie zwyciężył wówczas Wawrzyk.

bokser.org
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2009 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.11.2009, 22:14
Cytat:
O tym, że Mariusz Pudzianowski to jeden z najsilniejszych ludzi na świecie nikogo nie trzeba przekonywać. Wielu kibiców zastanawia się jednak, czy nieludzka siła wystarczy, aby 11 grudnia pokonać Marcina Najmana na gali Konfrontacji Sztuk Walki. Okazuje się, że "Pudzian" świetnie radzi sobie w ringu, o czym najlepiej przekonali się jego trener i sparingpartnerzy.

Pudzianowski ostro trenuje prze zbliżającą się walką. Jego trenerzy Radosław Roszkiewcz i Mirosław Okniński, którzy jednocześnie są sparingpartnerami "Pudziana". Obaj, jako nieliczni mają odwagę stanąć w ringu na przeciwko "Pudziana". Obaj też na własnej skórze odczuli już siłę strongmana.

Pudzianowski na jednym z sparingów złamał dwa żebra Roszkiewczowi, a Okniński ma złamaną kość strzałkową lewej nogi.

- To już nie jest „Dominator”, to jest „Niszczyciel” - powiedział w rozmowie z serwisem sportfan.pl Okniński. Trener Pudzianowskiego wyjawił również, że coraz trudniej znaleźć sparingpartnerów dla "Pudziana". - Jak już się któryś zdecyduje, mówi tylko: „ale proszę, lekko - dodaje.

Co na to, Marcin Najman? Rywal Pudzianowskiego również się nie obija i w pocie czoła przygotowuje się do grudniowej walki. Czy znajdzie sposób na siłę "Pudziana"?
Im bliżej walki, tym bardziej nie mogę się jej doczekać Przecież Pudzian go zabije ... Wystarczy że go do parteru sprowadzi i sciśnie odpowiednio
Odpowiedz cytując
kadziolek1906
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.11.2009, 22:35
http://www.youtube.com/watch?v=09k0gV0VMsw

Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 01.12.2009, 19:40
ktoś ma jakieś info o transmisji
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.12.2009, 19:44
Ma być w polsacie
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 01.12.2009, 20:25
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...a_Najmana.html

Cytat:
Sparingpartnerami Pudzianowskiego było przed walką dwóch fajterów - Radosław Roszkiewicz i Mirosław Okniński. (...) Jak się kariera sparingpartnerów skończyła dla obu zawodników, już wiemy - Roszkiewicz ma złamane dwa żebra, Okniński kość strzałkową lewej nogi.
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 03.12.2009, 18:45
Do walki Mariusza Pudzianowskiego z Marcinem Najmanem pozostało już tylko 8 dni. Walka, która 11 grudnia odbędzie się na warszawskim Torwarze wzbudza olbrzymie emocje. "Pudzian" nie chce zawieść swoich kibiców dlatego ostro trenuje. Tak ostro, że w dwa miesiące stracił aż 17 kg.
Jeszcze na początku października, w trakcie mistrzostw świata strongmanów Pudzianowski ważył 144 kg. Teraz, gdy "Pudzian" wchodzi na wagę, ta wskazuje 127 kg. Odbiło się to na muskulaturze jednego z najsilniejszych ludzi na świecie. Jego mięśnie się skurczyły, ale jak zapewnia Pudzianowski właśnie o to mu chodziło.

Dzięki zrzuceniu wagi strongman ma lepszą kondycją. - Teraz trwające 5 minut sparingi wytrzymuję bez problemu, a walka potrwa pewnie krócej - zdradza w rozmowie z "Super Expressem". - Obwód bicepsa zmalał przez 2 miesiące z 56 do 53 centymetrów, klatka piersiowa ze 148 do 140 cm, udo z 81 do 74 cm, pas z 96 do 90 cm - dodaje "Pudzian".

32-letni strongman ma teraz mniejszą masą mięśniową, ale dzięki temu jak sam mówi jest "lekki, świeży i naładowany energią".

- Mam tylko jedno zmartwienie: jestem tak naładowany energią, że mogę zrobić Najmanowi straszną krzywdę - mówi "Pudzian".

Najman naprawdę ma powody do zmartwień. Niedawno na treningach Pudzianowski łamał żebra i nogi swoim sparingpartnerom a zarazem trenerom: Radosławowi Roszkiewczowi i Mirosławowi Oknińskiemu. To były tylko treningi, a jak zapowiada "Pudzian" "z Najmanem pójdę na całość".
Odpowiedz cytując
Misiek570
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 04.12.2009, 15:27
Cytat:
Już za tydzień dojdzie do długo wyczekiwanego debiutu w formule MMA najsilniejszego człowieka na świecie, Mariusza Pudzianowskiego. Popularny “Pudzian” do tej pory nie chciał pokazywać swoich metod treningowych oraz przygotowań do pojedynku z zawodowym bokserem. Do dzisiaj…
O godzinie 10:00 w “Pawilonie Sportów Walki” na warszawskim AWF odbył się jeden z ostatnich treningów z udziałem Strongmana przed tą walką. Korzystając z okazji postanowiłem porozmawiać z Pudzianowskim. Nasza rozmowa poniżej:

Witaj Mariusz. Do twojego debiutu w formule MMA pozostał niespełna tydzień. Dlatego nie wypada mi nie zapytać o przepracowany okres przygotowawczy. Jesteś zadowolony z jego przebiegu?
- Śmiało mogę stwierdzić, że przepracowałem te dziewięć tygodni uczciwie. Treningi sześć razy w tygodniu, po trzy, a nawet cztery dziennie. Na początku były trzy zajęcia dziennie plus siłownia, lecz później siłownię odstawiłem. Zresztą widziałeś mój trening i sam możesz powiedzieć, czy daję sobie radę.
Byłem w szoku, szczególnie wtedy, gdy zobaczyłem jak jedną ręką podnosisz partnera, który założył ci balachę, a następnie miotasz nim z całej siły o ziemię.
Powróćmy do rozmowy. Które elementy wszechstylowej walki wręcz przyswoiłeś najbardziej?
- Zawsze rano mam treningi parterowe, czyli zapasy i judo. Wieczorem zaś robię czterdziesto minutowy trening bokserski. Obie te płaszczyzny łącze i obie bardzo lubię. W końcu ich połączenie w jedną całość daje MMA.
Twój przeciwnik – Marcin Najman – w każdym wywiadzie podkreśla, że jest bokserem i technikami bokserskimi będzie chciał wygrać. Będziesz unikać walki w stójce, a może zobaczymy efektowną walkę na pięści?
- Jeśli Najman będzie chciał iść na wymianę to życzę mu powodzenia (śmiech). Ja nie jestem jakiś wolny wół, który stanie i pozwoli sobie oklepać buzię. Nie po to mama dawała mi jeść, żeby te ręce nie kopały. Czy potrafią kopać…? Uwierz, że potrafią!
Fighter KSW Team, Maciej Górski powiedział, że zawodnicy, którzy w przeszłości trenowali karate mają wyuczone do perfekcji celne zadawanie ciosów, a ich groźną bronią są niskie kopnięcia. Ty próbkę precyzji, a także siły zademonstrowałeś ostatnio na jednym ze sparingów, gdzie jednym kopnięciem złamałeś rywalowi nogę…
- W stu procentach zgodzę się z Maćkiem, że karatecy wyprowadzają precyzyjne ciosy. A co do tego kopnięcia, to rzeczywiście nogę uszkodziłem, ale wcale mocno nie kopnąłem. Użyłem maksymalnie trzydzieści procent swojej siły.
A więc co by się stało jakbyś zadał cios z maksymalną siłą? Urwałbyś nogę?
- (śmiech)
Gdy dziewięć tygodni temu rozpoczynałeś przygotowania ważyłeś sto czterdzieści cztery kilogramy. Teraz jesteś sporo lżejszy. Co dało Pudzianowi zrzucenie masy?
- W tej chwili ważę sto dwadzieścia siedem kilogramów i nie jestem tym samym Pudzianem sprzed kilku tygodni. Jestem dużo szybszy i zwinniejszy. Dodam jeszcze, że zapaśnicy, którzy kilka lat trenują nie są w stanie zrobić tego wszystkiego, co mi się udaje.
Z ust wielu osób z którymi dzisiaj trenowałeś usłyszałem, że wygrasz na pewno, bez większych problemów i że Najman to nie rywal dla ciebie. Czy ty równie lekceważąco odnosisz się do swojego przeciwnika, z którym już jedenastego grudnia spotkasz się w ringu?
- Nigdy nie lekceważę żadnego przeciwnika. Czy to w Strongmanach, czy w innych dziedzinach. Nawet najsłabszego rywala się nie lekceważy. Mogę go prywatnie nie lubić, ale wychodząc na plac boju mam respekt i szacunek do każdego. Pudzian nie lekceważy nikogo… nawet Najmana.
Nigdy, w żadnym wywiadzie nie powiedziałeś konkretnie z kim trenujesz. Mimo to jedna osoba bardzo często wypowiada się w mediach, prawiąc morały na temat twoich przygotowań. Czy nie uważasz, że jest to lansowanie się kosztem twojej osoby?
- Powiem szczerze, że nie zwracam na to uwagi. Nie jestem laikiem w sportach zawodowych i to ode mnie zależy z kogo pomocy korzystam. Dzisiej Mirek pomaga mi na tyle ile mi potrzeba. To on ściąga dla mnie sparingpartnerów, bo to jest jego rola, a ja nie mam na to czasu. Nie traktuję tego, jako lansowanie się kosztem mojej osoby.
Nie drażni cię to, że sam się w mediach nie wypowiadasz, a on non stop? Nie wierzę…
- Jesteśmy tak umówieni, że ja jemu mówię, że jeśli chce, to może coś w mediach powiedzieć o moich przygotowaniach.
Dziękuję Mariusz za rozmowę i do zobaczenia jedenastego grudnia na ringu KSW.
- Dziękuję i pozdrawiam wszystkich moich kibiców.

Rozmawiał Artur Przybysz z KSW
Mam nadzieje, że Pudzian na dłuzej zostanie w MMA i zobaczymy go w walce z prawdziwymi zawodnikami
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 04.12.2009, 16:16
http://sport.onet.pl/0,1248893,20899...wiadomosc.html

Wg buków Pudzian faworytem - 1,25 kurs na niego, a na Najmana ponad 3. Zresztą nie ma się czemu dziwic.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 04.12.2009, 16:34
Najman to taki drugi Saleta, bokser z Bravo, ale Pudzianowskiemu wleje.
Zreszta co to za walka.
Mis Uszatek vs Reksio." Gwiazdy" z programow dla idiotow.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.12.2009, 16:38
a ja jestem bardzo ciekawy jak Pudzian będzie walczył, a ten nNajman to powiem szczerze ż enie wiem kto to
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 04.12.2009, 16:43
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
a ja jestem bardzo ciekawy jak Pudzian będzie walczył, a ten nNajman to powiem szczerze ż enie wiem kto to
http://pl.wikipedia.org/wiki/Marcin_Najman
Cytat:
2 marca 2008 roku wziął udział w reality show Big Brother VIP. 23 marca 2008 decyzją widzów opuścił program.

Bardziej do Radzia pasuje niż do Pudziana
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.12.2009, 00:30
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Najman to taki drugi Saleta, bokser z Bravo, ale Pudzianowskiemu wleje.
Zreszta co to za walka.
Mis Uszatek vs Reksio." Gwiazdy" z programów dla idiotów.
Widziałeś jakąkolwiek z jego z jego dotychczasowych walk, bo z tego co piszesz można wywnioskować, że raczej nie.

Pierwszy przykład z brzegu, bodaj najświeższy, zobacz co z nim zrobił Wawrzyk:
http://www.youtube.com/watch?v=Tmjjm...eature=related

Poniżej można sprawdzić z jakimi "tuzami wagi ciężkiej" miał okazje walczyć, zwróć uwagę na "muskulaturę" tego pierwszego i umiejętności drugiego:
http://www.youtube.com/watch?v=LnYxl...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=c2X0F...om=PL&index=29

Na koniec polecam początek innej walki, ale jeśli masz słabe nerwy to ostrożnie. Presja psychiczna jaką storpedował swego rywala jest przerażająca, dzięki Bogu, ze ja go nigdy w ciemnej ulicy nie spotkałem, bo pewnie resztkę swego życia spędził bym u psychoanalityka, o ile wcześniej nie popełniłbym samobójstwa...
http://www.youtube.com/watch?v=WRAQj1BAVZo

Najman dla mnie to taki wsiowy fifarafa, których pełno na remizowych dyskotekach.

Jedno natomiast mnie bardzo dziwi, dlaczego tego pseudo bokserzynę promuje ktoś taki jak Kulej...?! Jeśli znacie odpowiedź to mnie oświećcie, bo to jest poza granicami mojego umysłu.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.12.2009, 00:43
Ktoś mu do sukcesów zaliczył nokaut w drugiej rundzie z Wawrzykiem
Chodzi o to, że tak długo wytrzymał?

A co do walki z Wawrzykiem - pierwszy raz widziałem, żeby jeden bokser śmiał się z drugiego na ringu
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.12.2009 o godz. 00:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.12.2009, 00:53
Ja bym jeszcze dodał- "terror" jaki wprowadził w Big Brother VIP
A żeby było ciekawiej to jedyne, osoby które mu się wtedy "na swój sposób" postawiły to Jola Rutowicz i ten typ z Boysów...

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.12.2009, 01:54
simone napisał(a):Wyświetl post

Najman dla mnie to taki wsiowy fifarafa, których pełno na remizowych dyskotekach.
.
Pewnie że tak , tyle że jest obyty w bojach.Pudzian może sobie mówić co on nie ćwiczył, tyle że jego doświadczenie w walkach jest równe 0.

To trochę tak jakby porównać 'suchara' z ulicy który szału nie robi ale przeżył nie jedną napierdalankę, z kolesiem z siłowni który wszystko ma oprócz praktyki.Wynik może być różny.

Ogólnie rzecz biorąc, w walce steryda z wiejskim lanserem, będę kibicował temu pierwszemu
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.12.2009, 02:08
simone napisał(a):Wyświetl post
Na koniec polecam początek innej walki, ale jeśli masz słabe nerwy to ostrożnie. Presja psychiczna jaką storpedował swego rywala jest przerażająca, dzięki Bogu, ze ja go nigdy w ciemnej ulicy nie spotkałem, bo pewnie resztkę swego życia spędził bym u psychoanalityka, o ile wcześniej nie popełniłbym samobójstwa...
http://www.youtube.com/watch?v=WRAQj1BAVZo
.
to jest absolutne mistrzostwo, nie wiem jak mogłem tego nie widziec wczesniej
czy mi sie wydaje, czy on naprawde znokautował tego goscia trafiając go w żebra? hahah, coprawda duzo boksu nie ogladam, ale takiego nokautu to dawno nie widzialem

Najman to mi sie wydaje, ze jest znany bo jest znany, i nic pozatym.
Wole nawet nie myslec co Pudzianowski powinien z nim zrobic
Powód: powod
Ostatnio edytowane przez Fuks : 05.12.2009 o godz. 02:09.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.12.2009, 09:58
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie że tak , tyle że jest obyty w bojach.Pudzian może sobie mówić co on nie ćwiczył, tyle że jego doświadczenie w walkach jest równe 0.

To trochę tak jakby porównać 'suchara' z ulicy który szału nie robi ale przeżył nie jedną napierdalankę, z kolesiem z siłowni który wszystko ma oprócz praktyki.Wynik może być różny.

Ogólnie rzecz biorąc, w walce steryda z wiejskim lanserem, będę kibicował temu pierwszemu
Heh Pudzian nie raz sie napier...na ulicy i nie raz dostał od kogoś w łeb butelką czy sztachetą
Więc nie jest tak, że on dostanie w ryja i powie : "ooo, boooli" i zejdzie z ringu.

Fuks napisał(a):Wyświetl post
to jest absolutne mistrzostwo, nie wiem jak mogłem tego nie widziec wczesniej
czy mi sie wydaje, czy on naprawde znokautował tego goscia trafiając go w żebra? hahah, coprawda duzo boksu nie ogladam, ale takiego nokautu to dawno nie widzialem

Najman to mi sie wydaje, ze jest znany bo jest znany, i nic pozatym.
Wole nawet nie myslec co Pudzianowski powinien z nim zrobic
Hehe, no chyba tak.
Ostatnio edytowane przez tofik : 05.12.2009 o godz. 10:12.
..
Odpowiedz cytując
Kuba_El_ToRo
Member

Od: 05.2007

Stary 05.12.2009, 10:45
Występowali w programach dla idiotów tylko za te programy dla idiotów dostali sporą kase wiec nie ma sie cos dziwic a pudzianowski zawsze powtarza ze lubi wyzwania itp chlopak potanczyl idioty z siebie nie zrobil przy tym raczej...co innego ten smieszny czlowiek z Czestochowy ...wielu ludzi mysli ze jak najman w boksie walczy to wygra ale sama nazwa tego sportu mowi ze kazda dyscyplina tu wchodzi...a Pudzianowski dostał juz zaproszenie do Anglii USA i gdzieś jeszcze ma podpisany na 4 walki kontrakt zobaczymy co pokaże ...może w Anglii bedzie Walka z Popkiem:
ZERO szacunku dla tego gatunku

A.C.A.B.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.12.2009, 11:12
Kuba_El_ToRo napisał(a):Wyświetl post
może w Anglii bedzie Walka z Popkiem:
No to taka walka może być dopiero miesiąc przed grudniem...

the end
Odpowiedz cytując
Wisslak
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.12.2009, 12:11
Pudzian ostro trenował, widać że się do tego przyłożył. Nie ośmiesza się i mam do niego szacunek za te wygrane w mistrzostwach w strong-manie. Mam nadzieje, że najmana rozłoży
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.12.2009, 13:09
Ja mam nadzieje, ze nie stanie sie zadna tragedia w ringu, bo jesli Pudzianowski chwyci dobrze Najmana, to moze byc kiepsko. To w koncu najsilniejszy czlowiek swiata...oby Marcinowi kregoslup nie gruchnal, jak zapalka.
Odpowiedz cytując
Kuba_El_ToRo
Member

Stary 05.12.2009, 18:57
Jedynym minusem Pudzianowskiego jest jego kondycja widzac zdj z treningów i nagrania bardzo szybko sie męczy ale to może byĆ tez jakas forma taktyki...ogolnie w polsce mamy uzdolnionych ludzi w tej dziedzinie...ale co tu dużo mówic ta walka to kasa kasa i jeszcze raz kasa

A.C.A.B.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 05.12.2009, 22:16
tez mysle że to taktyka ,nie wieże żeby gość (PUDZIAN) nie mial kondycji ,panowie i panie niezależnie od wyniku ja uważam ze to bedzie ciekawy dla kibiców pojedynek ...no chyba że NAJMAN dostanie okres i sie wycofa he he tak pisza na forum sztuk walki
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.12.2009, 00:41
Nazywanie Marcina Najmana bokserem to grube nadużycie. Chłopak jest mocny w gębie i tyle. Swego czasu dostawał po ryju nawet od "ochroniarzy" na wiejskich dyskotekach w remizach byłego województwa częstochowskiego. Niby tam jakieś sukcesy sportowe miał (wicemistrz Polski w kick-boxingu 1998 juniorów czy coś takiego) ale to było wieki temu. Teraz to jest bardziej taki celebryta , bawidamek , podrywacz gustujący w starszych niewyżytych mężatkach, bardzo rozgadany i egocentryczny,ostatnio chyba po udziale w programie Wielkiego Brata mu zaczęło odbijać zupełnie. Już sam fakt ,że bierze udział w jakiś festynach z udziałem Pudziana daje nam pełnie możliwości bokserskich tego pana. Przypuszczam ,że jakby wszedł do ringu z Adamkiem to by Tomek nawet nie musiał go lać bo by go śmiechem zabił. Taaaa... cały Najman. Moim zdaniem Pudzian go załatwi. Szczerze mówiąc nawet gdyby w szranki z Najmanem stanęła jakaś schorowana emerytka to i tak nie byłaby bez szans.

PS. Ciekawe czy jakaś stacja TV wykupi prawa transmisyjne. Pewnie Polsat się wykpi i ten badziew kupi. Hehehe Borek znowu będzie miał okazję ,żeby wręczyć pas polsatu.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 06.12.2009 o godz. 00:52.
Odpowiedz cytując
Kuba_El_ToRo
Member

Stary 06.12.2009, 11:45
Polsat wykupił a kto inny mogł by takie wielkie show zrobiĆ poza sylwestrem w polsacie to bedzie najbardziej ogladana gala mysle ze nawet wiecej osob ogladnie to niz Walke Tomka Adamka z Andriem....kolega przedemną bardzo ładnie streścił sylwetke "El Testosteron" Przytocze tu tekst pewnej znanej krakowskiej grupy śpiewającej...pręży sie szmata kawał cwaniaka...
bez odbioru

A.C.A.B.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Stary 06.12.2009, 11:51
Cytat:
Jedynym minusem Pudzianowskiego jest jego kondycja widzac zdj z treningów i nagrania bardzo szybko sie męczy ale to może byĆ tez jakas forma taktyki...
Podobno (piszę podobno bo tak naprawdę nikt nie ma o tym pojęcia) ten trening bokserski co się pojawił na necie z udziałem Pudziana był kręcony tuż na początku przygotowań, kiedy pudzian ważył jeszcze te 140 kg. Teraz jest dużo szybszy, ma lepsza kondycję, lepiej pracuje nogami, przy czym siła ciosu nadal potężna. Podejrzewam że jeśli chodzi tylko o samą siłę ciosu, to żaden bokser wagi ciężkiej, czy to Kliczki, Tysony, czy inne, nie są w stanie mu dorównać. Jak Najman się odsłoni i dostanie takiego sierpa, może dojść do tragedii ...

Jedyna szansa Najmana to czas i szybkość, bo mimo wszystko będzie szybszy od pudziana. Osobiście uważam że to dużo jednak nie da, bo nawet przez garde czy w tułów uderzenia takiego tura natychmiast odczuje.
Odpowiedz cytując
Kuba_El_ToRo
Member

Stary 06.12.2009, 12:01
Wiesz to są nasze tylko Domniemania prognozy itp co za kulisami jest oni tylko wiedza...a Szybkosc Pudzianowskiego to jest inna kwestia bo on w swoich zawodach tez nie robi na drutach tylko niektore konkurecje wymagaja szybkosci ...co do Pudzianowskiego w innej kwestii ,nie potrzebnie sie też tak napina powinien wyjśĆ na ring zrobic swoje i sie dopiero smiac...ale wiadomo wszystko pod publike

A.C.A.B.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Stary 06.12.2009, 12:29
No kiedy jego bawi że musi z taką panienką się bić Czy słusznie, prawda, zobaczymy. Podziwiam Najmana że taki pewny siebie, dostaje w....... od byle Wawrzyka a potem kozaczy do Pudziana. Mowie, Pudzian nie musi mieć wybitnej taktyki ani umiejętności, on nawet jak będzie dostawał oklep to wystarczy jego jeden sierp celny i jest po walce.

Ach, nie mogę się doczekać tej walki A raczej tego co pokaże Pudzian
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów