The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2009, 07:52
Zabolały te słowa Jirsaka. Co to ma znaczyć "dla nich?" To dla was piłkarzy już nic nie znaczy? Przykra się robi ta drużyna...
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.11.2009, 07:57
Zamiast koszulek wzorem Gornika mozna zrobic kampanie plakatowo wlepkową, 'alkoholu osobom do lat 21 i pilkarzom nie podajemy'. Moze pasowaloby porozmawiac z wlascicielami pubów zeby ich nie wpuszczali.
Gadać o ambicji to sobie można z kimś, kto rozumie znaczenie tego słowa.
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.11.2009, 08:16
Od dzisiaj kładę lagę na polski futbol. Nie oglądam meczy repry, ekstraszajsu ani Wisły. Przestaję jeździć do Sosnowca, bo nie będę sponsorował tych amatorów. Niech mi oddadzą kasę za bilety i na okulistę, bo te mecze to była kompletna sieczka.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

TymonPRO
Senior Member

Stary 23.11.2009, 08:25
A ja wszystkim kibicom podkreślam kibicom Wisły pozostawiam moją sygnaturkę
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.11.2009, 08:26
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=5984&x=0
Oni podziekowali swoim piłkarzom, a zatem i nam by wypadało "podziękować" swoim...
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 23.11.2009, 08:30
TymonPRO, każdy dalej jest fanem Wisły. Tylko jeżeli chociaż raz byłeś na jej meczu, to wiesz, że WISŁA, to nie kibice. WISŁA to MY!!!
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.11.2009, 08:47
Ja nie mogę zrozumieć niektórych przepisów. Dlaczego za np. "pozdrawiam Marka" chcą przerwać mecz ?
To jest jakaś dziwna sprawa.
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 23.11.2009, 09:21
sergio napisał(a):Wyświetl post
A najgorsze z tego wszystkiego jest to że oni w pomeczowych wypowiedziach
traktują Nas jak połmózgów skoro wypowiadają sie o dobrej grze ambicji zaangażowaniu itp.

Nosz człowieka cos trafia jak to się czyta! Tej kompromitacji nic nie zrehabilituje
Jasne, że nie zrehabilituje nic, ale zauważcie, Brożek jako jedyny nie bał się nazwać rzeczy po imieniu: że mamy w drużynie kryzys.

A więc już nie wpadka, już nie chwilowy spadek formy w jednym meczu, ale kryzys. Słowo, które jak pamiętam, nigdy nie przechodziło piłkarzom i trenerom łatwo przez gardło...
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 23.11.2009, 09:51
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
TymonPRO, każdy dalej jest fanem Wisły. Tylko jeżeli chociaż raz byłeś na jej meczu, to wiesz, że WISŁA, to nie kibice. WISŁA to MY!!!
Skoro WISŁA to nie Kibice, to kim są Ci zagadkowi "MY"

Coś mam wrażenie, że albo Jesteś tutaj po to żeby siać ferment i bazować na Naszym w****ieniu, albo też po prostu młody jeszcze Jesteś i mało (by nie powiedzieć dosadniej) wiesz i jeszcze mniej masz do przekazania. Wobec powyższego jeszcze niejedna porażka i (oby) jeszcze więcej zwycięstw przed Nami, więc nie ma się czym łamać, "co Nas nie zabije to Nas wzmocni" w myśl przysłowia nie ma takiej porażki, której nie można przeboleć (choć jest taka z Legią z 1993 r., która do dziś mnie boli), ale z każdej trzeba umieć wyciągać odpowiednie wnioski. Z Klubem się jest na dobre i na złe, jeżeli tego nie rozumiesz to rzeczywiście pakuj zabawki i nie nudź.

Przede wszystkim skoro masz zamiar dalej się zwać Fanem vel Kibicem WISŁY to wypadałoby, abyś znał prawidłowe ułożenie barw Kibiców WISŁY.
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.11.2009, 09:51
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
, że WISŁA, to nie kibice. WISŁA to MY!!!
Chyba miało być że, Wisła to nie piłkarze.
kolumb
Member

Od: 08.2009

Stary 23.11.2009, 09:58
Boguski i inni zawodnicy nie wiedzą co powiedzieć kibicom. Może im podpowiemy
http://krak.tv/kategoria-9,film-986.html
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.11.2009, 10:10
GregorTS napisał(a):Wyświetl post
tez nowosc odkryl Skorza ze mamy slabych zawodnikow. LOL!
Najśmieszniejsze jest to,że facet z tym składem mówił coś o awansie do LM,a jak to nie wyszło to mówił,że źle wycyrklował przygotowania. Trochę to żałosne,bo wynika z tego,że daliśmy uprawnienia do ściągania zawodników facetowi co ma ewidentne problemy z oceną przydatności piłkarza do gry. Przykład Beto jest najjaskrawszy. Odejdź i się już nie kompromituj facet.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
STARY WIŚLAK
Senior Member

Stary 23.11.2009, 10:21
Do trenera Skorży i gwiazdorów mieniących się piłkarzami Białej Gwiazdy: wczoraj parę minut po 19-stej wybiła godzina hańby i wstydu jaki przyszło nam przeżyć po waszym "pojedynku" z Cracovią. I tyle w tym temacie jeśli chodzi o ocenę wczorajszych derbów.
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
kolumb
Member

Od: 08.2009

Stary 23.11.2009, 10:31
Mało tego, że przegraliśmy. Podobno umowa z Sosnowcem była tak skonstruowana, że jeżeli jeden z klubów dostanie karę za np. zachowanie kibiców, to płaci za swoje mecze, za mecze drugiego zespołu z Krakowa i Sosnowca. Jestem bardzo ciekawy, czy to prawda?
NHwiernyTS
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 23.11.2009, 10:40
Przestali się cieszyć już piłką. Uważam, że powinno się zacząć budować klub tak jak na zachodzie to robią od nowa, od podstaw... wpuścić młodych zawodników którzy nie gwiazdorzą tylko gryzą trawę bo chcą się wykazać.
Panom Brożkom, Jopowi i innym już dziękujemy. W Lechu nie pieprzyli się i gwiazdora Rengifo przenieśli do młodej ekstraklasy.Wpuścili młodych i idzie im co raz lepiej. U nas połowę składu by należało !!!
WISŁO HAŃBA !!! Przez 12 lat odkąd chodzę na R22 nie spodziewałem się, że doczekam dnia w którym będzie mi przykro tego co widziałem..... bez ambicji !!!

Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga!

Blaszczu16
Koneser

Stary 23.11.2009, 10:44
Na osłodę napisze tylko, że w mojej subiektywnej opinii wolę przegrywać z Lechem, Legią i Cracovią, niż wychodzić zwycięsko w starciach z tymi zespołami, a potem szukać Wisły w środkowej tabeli ekstraklasy, tak jak to było w rundzie wiosennej sezonu 2006/2007. Ale porażki niestety w tak prestiżowych meczach bardzo bolą. Ja tylko wyczekuję jak otworzą twierdzę Reymonta, bo ba takim kartoflisku nie da się grać ani patrzeć na to.
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.11.2009, 11:00
kompromitacja !

no to się popisali.
Devonisch
Senior Member

Stary 23.11.2009, 11:01
Co tu gadać. Zawiesić gwiazdom pensję. W zimie wypier.....ć na zbity pysk. Pokazali, że nie są nic warci. Najemnicy bez honoru.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 23.11.2009, 11:05
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Na osłodę napisze tylko, że w mojej subiektywnej opinii wolę przegrywać z Lechem, Legią i Cracovią, niż wychodzić zwycięsko w starciach z tymi zespołami, a potem szukać Wisły w środkowej tabeli ekstraklasy.
a jaka w tym jest logika co ma do rzeczy wygrana z Odrą do porażki z Legią po z tym że wygrana z L daje nam 3 pkt i jednocześnie pozbawia 3 pkt kandydata do Mistrza
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 23.11.2009 o godz. 11:10.
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 23.11.2009, 11:07
nie przypuszczałem,że kiedykolwiek będę musiał oglądać takie obrazki..

http://krak.tv/kategoria-9,film-989.html
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 23.11.2009, 11:11
Wczoraj w Sosnowcu po murawie truchtało 11 chłopów bez jaj i 11 klaunów.
Dziwna ta nasza piłka jest.

Ku rwa zero ambicji, walenie głową w mur :(
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 23.11.2009, 11:11
Na osłodę napisze tylko, że w mojej subiektywnej opinii wolę przegrywać z Lechem, Legią i Cracovią, niż wychodzić zwycięsko w starciach z tymi zespołami, a potem szukać Wisły w środkowej tabeli ekstraklasy, tak jak to było w rundzie wiosennej sezonu 2006/2007.
Się porobiło... Co się skórokopom dziwić, jak nawet "kibice" - "wolą przegrać DERBY" i uważać, że nic się nie stało skoro jesteśmy 1 w tabeli. Szok :(
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Blaszczu16
Koneser

Stary 23.11.2009, 11:16
Savik napisał(a):Wyświetl post
Się porobiło... Co się skórokopom dziwić, jak nawet "kibice" - "wolą przegrać DERBY" i uważać, że nic się nie stało skoro jesteśmy 1 w tabeli. Szok :(
Tak, marzyłem o takim wyniku, puknij się w czoło! Mówię tylko, że dla mnie większym upokorzeniem będzie 8 miejsce w tabeli, niż przegrane derby! Nie uważam że nic się nie stało. Stało się i to dużo, bo wszystkie 4 najważniejsze mecze w sezonie odpowiednio z Levadią, Lechem, Legią i Cracovią przegraliśmy po 0-1, ale ja się cieszę z miejsca w tabeli jakie Wisła Kraków zajmuje, chyba mi wolno co?
qubu
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.11.2009, 11:17
Tak, marzyłem o takim wyniku, puknij się w czoło! Mówię tylko, że dla mnie większym upokorzeniem będzie 8 miejsce w tabeli, niż przegrane derby! Nie uważam że nic się nie stało. Stało się i to dużo, bo wszystkie 4 najważniejsze mecze w sezonie odpowiednio z Levadią, Lechem, Legią i Cracovią przegraliśmy po 0-1, ale ja się cieszę z miejsca w tabeli jakie Wisła Kraków zajmuje, chyba mi wolno co?
Nie, bo gramy mega padakę i dostaliśmy wczoraj wpie*** od żydów
gooro33
Senior Member

Stary 23.11.2009, 11:19

Tak z cytatu,sam ''puknij sie w czolo...''
Osmieszasz sie tym co piszesz
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

papiwislak
Member

Od: 07.2008

Stary 23.11.2009, 11:26
kiedy na trening sie wbijamy dajcie namiar...
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 23.11.2009, 11:28
Ludzie co Wy za głupoty wypisujecie?
Dostaliśmy w dupę w najbardziej prestiżowych meczach! Co z tego, że jesteśmy liderem? Ja cały czas patrzę na grę Wisły pod kątem pucharów i co? I wielki JUCH!!!

Te 4 meczy prestiżowe to jedyne spotkania, gdzie przeciwnik choć trochę podjął walkę i to właśnie w tych meczach nasi grajkowie się nie sprawdzili. W pucharach będzie to samo - tam nikt się nie będzie murował, tylko zagra właśnie tak jak Lech, Legia, Polonia, czy Pasy.
Będzie walka a nasi dadzą dupy, bo są przyzwyczajeni do tego, że każdy się przed nimi kładzie.

A to już się skończyło! I śmiem twierdzić, że gdyby nie czerwo Mijajlovicia z Koroną, to tam też byśmy punkty stracili, bo początek był słaby strasznie.. a gra w przewadze sami wiecie doskonale jak wyglądała i cudem boskim wygraliśmy tamto spotkanie.

Mentalność kuleje, oni chcą wygrywać jak najmniejszym kosztem, nie ma chęci dobicia rywala.. są tylko półśrodki. A półśrodkami o pucharach nie ma co marzyć.

I naprawdę wolałbym, żebyśmy mieli 8 miejsce ale niech ta gra wygląda, drużyna niech ma charakter, niech zawodnicy walczą w każdym spotkaniu. Bo zwycięstwa 1:0 i lider, który nie potrafi wygrać z outsiderem to żadne pocieszenie
element
Senior Member

Stary 23.11.2009, 11:32
Cytat:
Po co wy gracie ... i dokąd zmierza Wisła?

Nie sam fakt porażki boli najbardziej, bo w życiu przegrać też czasami się zdarza. Irytuje fakt, że z boiska schodzili w czerwono - białych strojach piłkarze, po których nie widać było symptomów zażartej walki, którzy w 60 minucie potyczki (gdy na murawie dłużej leżał rywal) stali na placu gry bezradni, ze spuszczonymi głowami, którzy nie dorośli do tego, by reprezentować 103 letnią, trójkolorową legendę.

Najgorsze jest to, że wczoraj przegraliśmy z zespołem bardzo przeciętnym. Z zespołem o graczach którego ich trener na konferencji meczowej wypowiadał się, że nie w każdym przypadku nadają się do gry na ekstraklasowym poziomie. Z drużyną, która do dnia wczorajszego zajmowała 15 miejsce w lidze i to w momencie, gdy my byliśmy liderami.

Przyczyn porażki można doszukiwać się wszędzie. Rację ma trener Skorża, że zabrakło dwóch ważnych "zębów trzonowych" w postaci Radka Sobolewskiego i Arka Głowackiego. Rację mają wszyscy, którzy twierdzą, że z góry wiadome było to, iż z tak krótką ławką, z brakiem należytej konkurencji w drużynie, dobrze radzący sobie na początku sezonu w lidze mechanizm kiedyś się zatnie, rację mają obrońcy Skorży, twierdzący że krawiec tak kraje jak mu materiału staje.

Ale rację mają też Ci, którzy przypominają, że to w ekipie Wisły na boisko wczoraj wybiegło 7 byłych i obecnych reprezentantów Polski, wzmocnionych reprezentantami Kostaryki i Słowenii, że to w teamie Skorży a nie Lenczyka grają piłkarze zarabiający nawet po 300 000 euro rocznie, mający nie tylko zdecydowanie większy komfort pracy od swoich wczorajszych przeciwników, ale też i zdecydowanie większe obycie na arenie czy to krajowej czy międzynarodowej.

To Wisła mimo wszystko jest nadal kadrowo silniejsza i to pomimo faktu, że pod adres Reymonta 22 trafiają coraz częściej piłkarze słabsi charakterologicznie od tych, którzy tu jeszcze niedawno grywali.

Bo co by nie mówić, z Baszczyńskim, Zieńczukiem, Błaszczykowskim, Stolarczykiem, Majdanem, Mijajloviciem nie wspominając o Żurawskim czy też Szymkowiaku nie wygrywaliśmy na arenie międzynarodowej, ale też nie przegrywaliśmy nigdy z Pasami.

Mało tego, nikomu z w/w nie trzeba było tłumaczyć czym są dla fana Białej Gwiazdy potyczki z rywalem zza Błoń. Każdy z tych piłkarzy wiedział, że na boisku z Cracovią należy "pojechać" i to bez względu na to, czy ów zawodnik był bardzo zżyty z kibicami jak Kuba Błaszczykowski czy Marcin Baszczyński, czy też kontakt z fanami miał słabszy jak Maciek Żurawski.

Osobnym tematem jest fakt czy w dniu wczorajszym od drużyny Wisły odwrócili się kibice. Moim skromnym zdaniem to totalna bzdura. Choćby z uwagi na zasadniczy fakt, że Wisła w niedzielę drużyny nie miała. Jeśli wytrzymałość fanów w pewnym momencie wyczerpała się, to pewnie dlatego, że każdy z nich miał dosyć bezradności zlepku pojedyńczych piłkarzy, nie stanowiących w żadnym wypadku zespołu, z których najwięcej serca i zdrowia na placu gry zostawił ... Brazylijczyk Marcelo, który atmosfery derbów nie musiał należycie czuć, bo przecież pojawił on się w Krakowie z drugiego końca świata.

Ten, kto reakcjom trybun dziwi się, powinien zrozumieć, że zażyły reprezentant ABG wybaczy piłkarzom porażki z Lechem i Legią, blamaże z Groclinem i Bełchatowem, nawet paranormalne przegrane z Levadią i Tibilisi, ale nigdy nie wybaczy piłkarzom braku woli walki i przegranej z odwiecznym, lokalnym rywalem.

PS. Na pomeczowej konferencji prasowej pan trener Skorża podkreślił, że niektórzy jego zawodnicy nie posiadają predyspozycji, by grać w takim klubie. My - kibice - nalegamy w takim razie, by każdy kto się nie nadaje do reprezentowania trójkolorowych barw natychmiast został od zespołu odsunięty, a winni wczorajszej porażki należycie i sprawiedliwie za brak kompetencji ukarani.

Poza tym chcielibyśmy wiedzieć od decydentów klubowych dokąd zmierza Wisła? I to tych decydentów o największym stopniu decyzyjności.
źródło: Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków

http://www.youtube.com/watch?v=IZPV48OPm-c
Ostatnio edytowane przez element : 23.11.2009 o godz. 11:41.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
gooro33
Senior Member

Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
Jirsak w wywiadzie po meczu:" Dla nich to ogromna porażka" Czyli z tego wynika, że tylko dla kibiców, bo dla piłkarzy to zwykły mecz...

Bez jaj, nie wiem czemu tak piszesz i z czego to wynika.
Akurat on cos na tym boisku staral sie zrobic.
Posluchaj wywiadu ewidentnie slychac jak mowi ''Dla nich to ogromna porażka.. i dla nas samych''
Troche obiektywizmu.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

brylant17
Senior Member

A Brożek swoje!

Cytat:
Wolelibyście, żeby ta runda się już zakończyła?
Będą trzy mecze na to, żeby chociaż trochę się zrehabilitować w oczach kibiców.
Piggy oddaj hajs

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów