|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jako że nie chce przeklinać i ubliżać piłkarzom grającym w barwach naszego klubu to nic nie napiszę.
![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czekam na konferencje
Co tym razem powie Skrorża![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Jak jakiegoś patałacha zobaczycie bawiącego się w klubie - napierdalać w zęby !
![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Z taką grą to powinniśmy się teraz martwić o następny mecz z 16. w tabeli Odrą Wodzisław. Jak go nie wygramy to nic w tym sezonie już nie osiągniemy...
Ostatnio edytowane przez eMTe : 22.11.2009 o godz. 19:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dobra, przestańcie już tak po Skorży jeździć, bo te kompromitacja to w takim samym stopniu wina jego, jak i naszych nibypiłkarzy.
Zresztą jak znając Cupiała to i tak trener przed zimą wyleci. Od Ruchu dostaniemy bęcki, stracimy lidera i wtedy Cupiał nie wytrzyma - założę się, że tak to będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ku**a nie ma szerokiej kadry nie ma rywalizacji,nasi piłkarze zamiast trenować wolą balować na dyskotekach,brozkowi zachciało się kariery za granicą to teraz ma.Pan Małecki dostał wysoki kontrakcik i mu sodówka odbiła gwiazdor od 7 boleści,Co robi drewniak Jop w obronie? o.O Kupić nowych piłkarzy którym się chce, a tym co się nie chce podziękować.Zmienić trenera Skorża się wypalił.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
potrzebna jest akcja jak w Górniku Zabrze. Czyli wpad na trening...
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Prezydent Izraela ogłosi święto narodowe. Ż e n a d a.
![]() Forza Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wstyd na cala polske ....nie mowie juz o Krakowie ....
nie powiem ambicje mieli ale .....ta skutecznosc to byle jakie kopanie zatrzymywanie gry w srodku pola ...nie ma szbkiej gry z kontry ....co oni do chu** robia na treningach !!!!!!!! |
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Myślę, że Stefan będzie z Nas Dumny. Co tu dużo pisać, Nasz środek pomocy był dziś żenujący(z Legią też), Mariusz Jop też kilka razy się nie popisał. Wydawało mi się, że puszczenie Zienia a przybycie na jego miejsce Kirma okaże się strzałem w 10, myliłem się. Cóż, tak jak co poniektórzy, Leviadie, Lecha i Legie mogłem przecierpieć ale porażki ze Starozakonnymi nigdy, jeszcze gdybym widział walke, ambicje, i mecz życia Cabaja mógłbym się zgodzić ale tak...
Pozatym czy ktoś prócz mnie zauważył, że Wisła za wszelką cene chciała wejść z futbolówką do siatki? ![]() ![]()
TYLKO WISŁA !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Myślę, że trener powinien podać się do dymisji, na piłkarzy nie liczę, że zdobędą się na jakiś gest - typu rezygnacja z części pensji, bo pokazali dzisiaj że Wisłę i jej Kibiców mają głęboko w d...
Gdyby k.. Cracovia wygrała jakimś nieziemskim fartem , ale oni byli lepsi po prostu.To nie do wiary.... Teraz z kim się zrehabilitują No coś się po prostu musi zmienić! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
i tak mu dał 4 razy więcej czasu niż Burlidze w lidze i Janikowi w PP ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
dobrze ze Cracovia pany ale w sosnowcu..
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Niestety żenada, najłatwiej byłoby ocenić wszystkich piłkarzy od 1-10 na 1 (dno) ale w tym syfie kilku zasłużyło na ciut wyższą ocenę!
Pawełek - 5 nic nie spartolił ja z Legią.... Jop - 1 Tragedia! Już przed sezonem pisałem żeby nie brać dziada a lepiej zostawić Kowalskiego. Niestety wypożyczyliśmy Mateusza a u nas gra najsłabszy dziad! Utrata bramki to głównie jego wina.. Marcelo - 6 - Niestety był za daleko od Jop... to co robił robił oprawnie Piotrek Brożek 3 - w obronie jako tako ale z przodu słabo Alvarez 2 - "zawodowiec" a na 6 dośrodkowań żadne nie było dobre, same balony! Czy on w ogóle umie dośrodkowywać? Z tyłu owszem nieźle ale z przodu jego wyjścia NIC nie dają, to strata piłki. Lepsze ma Łobodziński! (obniżone 2 punkty za notoryczne straty.... tj dośrodkowania) Łobodziński 3 - coś biegał, kilka razy dośrodkował.... i tyle Diaz - 3 - słabo w rozgrywaniu, chaos Jirsak - 4 - owszem, podawał piłkę, ale na boki.... żadnej prostopadłej piłki nie było Kirm - 2 żenada - od razu napisze, przeczuwałem że będzie to mecz 1 bramki... Andraż jak zwykle miał setki i spartolił. Swoją nieskutecznością przesądził wynik meczu (2 punkty minus za żenujące marnowanie setek!) Małecki - 6 - biegał walczył podawał.... jedyny widoczny z przodu Brożek - 3 - no coś rozgrywał, biegał... za mało (znowu niedoleczona kontuzja) Rezerwowi Ćwielong 3 - chciał, biegał Boguski - 4 - ( - 1 za zmarnowanie sytuacji gdzie zamiast podawać lobował bramkarza) nie trafił... niestety Leszczak - 3 - nie tracił piłek i w przeciwieństwie do Alvareza lepiej dośrodkowywał ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
. 54 dosrodkowania, a w obranie Cracovii: Polczak 192cm, Wasiluk 196cm.![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
do 55 min zaden z tych frajerow nie byl spocony poza MARCELO i MALECKIM!!!!
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szczyt kompromitacji. Levadia 2. Tbilisi 2. Valeranga 2. Nie wiem jak to określić. Brak słów.
Skorża? Zaczynam coraz poważniej wątpić. Następca? Tu też mam wątpliwości - bo kto? Szatałow, Fornalik? bez jaj.. nie ta półka do naszych gwiazdek. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Szlag mnie trafił dziś oglądając tą kopaninę. Jak można grać tak debilnie i dośrodkowywać non stop na 2m Wasiluka i 1,9m Polczaka. ****a! Trzeba było wystawić Marcelo w środku ataku skoro tak gramy?
Nie wiem nie rozumiem i jeszcze jedno słowo o Jopie - bład z Levadią bład z Legią i dziś znów prezent dla matusiaka a przy bramce też chyba zjebał. Nie wiem po co to drewno wróciło do Wisły - Kowalski już by był 100 razy lepszy chociaż te błedy bym mu wybaczył bo jest młody i może sie rozwinać... Jak nie nigdy nie krytykuje zespołu tak dziś coś mnie trafiło widząc tą tragedie... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poziom gry Wisły jest przerażający. Te wyniki nie biorą sie z niczego. Nasi kopacze w ogóle przestali tej jesieni grać w piłkę.
Nie mają kompletnie czucia futbolówki, prezentują zero techniki, co powoduje lawinę problemów nawet z najprosrzyszm kopnięciem piłki do przodu, mają horrendalną ilość niewymuszonych błędów, są ciężcy, wolni, pozbawieni pomysłu, agresji, nie potrafią się skoncentrować. Nie mają żadnej organizacji gry przy stałych fragmentach, w ofensywie (poza długimi zagraniami na aferę i alibi), dośrodkowań, prostopadłych zagrań - tego naprawdę wręcz nie da się oglądać. Jeśli nie nastąpi żaden wstrząs, przełom, zapomnijmy o mistrzostwie w tym sezonie - bo ich gra jedynie coraz bardziej pikuje i przy tym trendzie obecna przewaga nie ma prawa przetrwać. W końcu skończy się też szczęście w meczach z innymi tzw. ligowymi ogórkami, w których wymęczamy po 3 punkty jedną pramką różnicy. W tej rundzie przegraliśmy wszystkie mecze z drrużynami, które się nam postawiły, a nie usłużnie oddały punkty jeszcze przed pierwszym gwizdkiem. To jest niestety prawdziwy obraz tego zespołu. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wywalić Skorżę natychmiast. Już nie mogę patrzeć na tego grzecznego garniturka. Facet nie potrafi zmotywować piłkarzy na żaden mecz. Łobodziński i Małecki do Młodej Ekstraklasy od jutra.
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Wszystkie porażki można wybaczyć ale z craxa najtrudniej...bo do niech człowiek nie jest przyzwyczajony. Gra Wisły jest taka jak w poprzednich meczach. Nie było widać żeby piłkarze chcieli odkupić winy po porażce z Legią. Na chwilę obecną gramy piłkę koszmarnie słabą. Nie ma w ogóle gry z pierwszej ipłki, nie ma kacji wypracowanych, nie ma CELNYCH podań, nie ma nawet 100% syuacji...Wisła w 3 meczu w rundzie nie strzela gola, fatalna passa...
Nie wiem co dalej ze Skorżą, chyba jednak szukać nowego trenera bo za kadencji tego drużyna nie potrafi się mobilizować. 2 mistrzostwa, piękna sprawa ale widać gołym okiem że Wisła nie uczy się niczego nowego, Wisła stoji w miejscu... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez przesady z wbijaniem na trening, tylko niepotrzebne zamieszanie w mediach się zrobi, jak po akcji Górnika... To nie jest odpowiedni sposób na motywowanie piłkarzy, oni tylko się sprężają, jak kasy nie ma. Jak dostaną po kieszeni, to może się wezmą do ciężkiej roboty!
![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Każdy to powie, CRACOVIA rządzi w Krakowie
![]() Nie no mega jaja, w sumie ta drużyna jest tak skompromitowana, że to dzisiejsze niewiele zmienia... Mam takie marzenie, że to był ostatni mecz Skorży... no ale cóż to tylko marzenie... |
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Panowie i Panie dzis nasze grajki pokazały gdzie mają klub ,kibiców ,ambicje i wolę walki a mianowicie odpowiedż jest prosta w D U P I E
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Kolejna porażka, bez stylu, bez walki, bez sensu. Skorża nie potrafi wyciągnąc wniosków (powielenie w końcówce taktyki z Kielc, która wprowadziła chaos i nic pozatym) i zmobilizowac kopaczy. Wszyscy nasi piłkarza dramatycznie słabi, najlepszy Rafał, który nie grał w piłkę 8 miesięcy i nie przepracował okresu przygotowawczego z drużyną i Leszczak, który z nimi na codzień nie trenuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
panie Brożek gdzie ta rehabilitacja?
bardzo mnie dziś zdziwiło ze nie było wywiadu po przerwie i po meczu z zawodnikiem Wisły dla mnie to jest banda patałachów grubo przepłacana...to nie są zawodowcy Boguski w 20min wiecej zrobil niz reszta tych pseudo piłkarzy! a nawet Leszczak coś pokazał. Alvarez zawiesina...przecież on dobrej piłki nie potrafi dośrodkować Jop to jest porażka, wolałbym młodego Czekaja na obronie niż Jopa! to jest przesada już! zero ambicji!!! niech Cupiał wstrzasnie tymi "pilkarzami'!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Jop z Łobodzińskim natomiast mogą wypierdalać z Krakowa,bo prezentują poziom niższy niż podwórkowy. W kwestii trenera: niech zostanie bo kogo innego damy ? A i jeszcze jedno, widać że Leszczak będzie zajebisty. Jestem za tym żeby od następnego meczu grał w podstawie. Tyle ode mnie ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Skorzysyny dzisiaj przesadzily, kiedy my ostatnio przegralismy dwa mecze z rzedu u siebie?!?!?!?! Ktos pamieta
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|