The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2009, 00:56
W ostatnich derbach na R22 Wisla zagrala do przerwy najwieksze szmaciarstwo jakie widzialem w Swietych Wojnach. 45min truchatnia jakby to byl mecz z Odra. Jesli ktos ma zamiar tak dac dup* jak wtedy to niech lepiej nie wychodzi na boisko. Nie interesuje mnie taktyka i personalia, interesuje mnie wygrana i 100% zaangazowania. Jak ktos sie zatrzyma w 75min, bo uzna ze sie za bardzo spocil to niech zmienia klub.

Franczak niestety trafil w samo sedno, malo kto w obecnym zespole Wisly rozumie wage tego meczu. Diaz? Marcelo? Lobo? Alvarez? Kirm? Kompletnie nie wiedza o co chodzi w Krakowie, jakie sa podteksty tego meczu.

ps. derby w Sosnowcu? Jeszcze raz pozdrawiam srodkowym palcem Majchrowskiego, bo to jemu i jego ekipie zawdzieczamy sosnowiecka patologie (podobnie jak Euro)
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 22.11.2009, 01:20
3rider a ja mam odwrotne wrażenie, że własnie tak Marcelo Alvarez czy Kirm będą bardziej świadomi tego pojedynku niż polscy zawodnicy (nie zaliczam tutaj Sobola, Głowy + buzujaca glowa Malego). Może nie wiedzą dokładnie jakie są podteksty tego spotkania ale czesto tak bywa, że zagraniczni najemnicy wiedzą co to derby niz polskie "gwiazdy".
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.11.2009, 08:41
PvD napisał(a):Wyświetl post
3rider a ja mam odwrotne wrażenie, że własnie tak Marcelo Alvarez czy Kirm będą bardziej świadomi tego pojedynku niż polscy zawodnicy (nie zaliczam tutaj Sobola, Głowy + buzujaca glowa Malego). Może nie wiedzą dokładnie jakie są podteksty tego spotkania ale czesto tak bywa, że zagraniczni najemnicy wiedzą co to derby niz polskie "gwiazdy".
A czy Polscy "najemnicy" zawodzili Nas podczas derbów w ostatnich 5 latach że piszesz takie kocoboły? (bez urazy). Zawodzili w innych meczach, ale nie derbach.

Brożek czy Małecki i reszta grała różnie w lidze ale derbów nie odpuszczali! I żaden Alvarez czy Marcelo nie musiał/musi świecić przykładem.

Ten mecz możemy zremisować czy nawet (tfu tfu) przegrać ale nie wierze że Polacy w naszym zespole nie będą
zmotywowani i nie będą twardo walczyć na boisku.

PS
Co to za nowy motyw na forum - w co drugim poście o jedynych 2 profesjonalistach w naszym zespole - Alvarez i Marcelo, Marcelo i Alvarez + młodzi Polacy (juniorzy) i jeszcze dzięki Bogu łapie się Sobol i Głowa.... reszta to amatorzy i w koło macieju taka śpiewka
(Alvarez zawalił ewidentnie 2 bramki w rundzie, więcej od Jopa a i z przodu nic nie zdziałał jak do tej pory )
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.11.2009, 08:51
Po komentarzach większości kibiców Wisły Kraków, po raz pierwszy w historii mojego kibicowania dostrzegam zmiany w postrzeganiu oczekiwań kibiców co do gry już nie tylko piłkarzy samej Wisły. Wygląda na to, że kończy się sielanka i opieprzanie dla piłkarzy Wisły i nie tylko. Mit derbów Krakowa został podeptany przez piłkarzy i trenerów polskich a nadziei na prawdziwą i profesjonalną piłkę nożną w Wiśle i Polsce doszukuje się u profesjonalnych piłkarzy i trenerów zagranicznych, aby między innymi, rangę najstarszych derbów w Polsce przywrócić za ich pomocą do poziomu europejskiego, a nie, żeby te derby stanowiły o upadku polskiej piłki poniżej wszelkiego poziomu i były wyłącznie lokalną, amatarską konfrontacją mistrza Polski z kandydatem do spadku, pod szumną nazwą i żenującym poziomem gry obu zespołów.

Jak zwykle odezwały się te same głosy co zawsze, że te dwa derbowe mecze w roku, muszą być walką na śmierć i życie, że derby rządzą się swoimi prawami itd. itp. Tylko, że tym razem głosy te nie satysfakcjonują już kibiców. Kibice wreszcie widzą miernotę i beznadzieję polskich piłkarzy otaz trenerów, przyzwyczajonych do babrania się za duże pieniądze wyłącznie we własnym, zaściankowym, polskim sosie i robienia z tego amatorskiego sosu, oprawy pseudo profesjonalnej. Tak, tak, panie nestorze Lenczyk i wszyscy inni polscy trenerzy, " Polska myśl trenerska zaczyna się w Polsce i na Polsce się kończy ". Tak, tak szanowni polscy piłkarze, najstarsze derby w Polsce czyli derby Krakowa są znane w Europie, ale tylko z filmów o kibicach Krakowa i ich " świętej wojnie ", bo o Was czyli o piłkarzach tych derbów, Europa nie tylko, że nie słyszała, to nawet nie chce słyszeć, z uwagi na waszą żenującą grę poniżej poziomu europejskiego. Napinacie się i wieziecie na barkach kibiców a sami zrobiliscie z tych derbów taką kaszanę, że już nawet kibice Cracovii i Wisły mają dosyć tej kaszany i hańbienia przez Was najstarszych derbów polskich. Winni temu wszystkiemu nie są Cupiały czy Filipiaki, ale właśnie polskie srodowisko piłkarskie. Taki Cupiał dawał więcej na Wisłę, niż nie jeden klub europejski dostawał od swoich właścicieli, tylko, że tam potrafiono te pieniądze wykorzystać i je powiększyć w rozgrywkach europejskich. A taki Filipiak daje wystarczająco dużo kasy, aby Cracovia była godniejszym rywalem derbowym dla mistrzowskiej Wisły, niż jako kandydat do spadku. Nie płaczcie więc, że nie macie po 25 piłkarzy profesjonalnych w swoich składach, bo to Wasza wina, że ich nie macie. To Wasza wina, że pieniądze te marnotrawicie na takich Łobodzińskich czy Cabajów i ich polskich kolegów, którzy z piłką profesjonalną a tym samym europejską, nie mają nic wspólnego. Z piłką profesjonalną i europejską na dziś w Polsce, nie ma żadnego polskiego piłkarza czy trenera, o których można by powiedzieć, że mają z tą piłką, cokolwiek wspólnego.

Kibice nieśmiało, ale narastająco mówią do polskich piłkarzy i trenerów :

mamy dość Waszego nieudacznictwa i amatorstwa. Dość badziewia i ubliżania kibicom. Dość marnotrawienia pieniędzy i szansy na dogonienie Europy. Nie pozwolimy Wam na nowych, europejskich stadionach w Polsce, grać poniżej poziomu europejskiego. Nie pozwolimy Wam na dalszą sielankę i minimalizm w ramach korupcyjnych zasad organizacyjnych polskiej piłki nożnej i na Wasze dalsze, korporacyjne trzymanie się razem w imię zasad " ręka, rękę myje" lub " nieważne efekty naszej pracy, byleby kasa się nam zgadzała, a jak co, to trzeba się zmobilizować i wspólnie z piłkarzami usunąć, albo profesjonalnych trenerów zagranicznych, albo wspólnie z trenerami, usunąć profesjonalnych piłkarzy zagranicznych

Czyż nie jest słuszny wniosek wielu kibiców, że albo natychmiast zaczniecie profesjonalnie grać i trenować, albo trzeba Was finansowo zacząć traktować po amatorsku, czyli tak jak na to zasługujecie, bo tak gracie i trenujecie.

Nie ma się co obrażać na kibiców i właścicieli, którzy Was przepłacają i składać prośby o wyciągnięcie do Was ręki czyli do polskiej piłki, bo to Wasza ostatnia szansa i Wasz obowiązek wyciągniecia ręki do kibiców i polskiej piłki a nie odwrotnie, o ile jesteście jeszcze reformowalni. Skończyły się czasy pobłażania i lekceważenia wszystkich i wszystkiego. Skończyły się dla Was łatwe pieniądze. Jak to się Wam nie podoba, to droga wolna. Baba z wozu, koniom lżej. Przyjdą fachowcy z zagranicy i po Was pozamiatają, tak na boiskach, jak i na ławkach trenerskich.

Wisła Kraków - Cracovia - 4 : 0

Ps. ogryzek - tradycji stanie się zadość. Brożek i Małecki opukają bramkę Cabaja, jak należy. Masz rację, że do tej pory polscy piłkarze Wisły mieli zakodowane, że dwa razy w roku musza się zmusić do wysiłku i i opukać dołującą od lat Cracovię, aby mieć spokój u kibiców, gdy w pucharach, będą ich dewastować kolejne Levadie. Zapytam Cię tylko, czy o takie najstarsze derby Polski Ci chodzi ? Czy poziom tego widowiska, jest adekwatny do rangi tych derbów ? Czy nie uważasz, że dszło do przerostu formy nad treścią ?
Ostatnio edytowane przez kot : 22.11.2009 o godz. 12:09.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.11.2009, 09:06
Świetny post Kocie.

Nie ma już derby Krakowa. Nie ma tej atmosfery, święta. Teraz mecz Wisły i KSC to zwykły mecz ligowy, jak- nie umniejszając- Odry z Piastem.

Hołota biegająca po osiedlach niczym aborygeni za kangurami, 22 darmozjadów kopiących piłkę na poziomie 5 ligi angielskiej. To nie są derby, to jest jakaś farsa...

mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.11.2009, 09:16
kot szacunek dla Ciebie za powyższy post. a pamiętacie jaki był lament mediów jak kibice z Zabrza wpadli na trening wyrazic swoje zale co do gry zespolu. to zostali wtedy zaszczuci przez media jako hooligani którzy wtargneli na terning profesjonalnej druzyny ha ha ha.

ja obstawiam mimo wszystko 2-0 dla Białej Gwiazdy
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
budka
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.11.2009, 09:28
Całe to bagno jest żałosne...
Może jeszcze mamy jakąś szanse na oglądnięcie w przyszłości prawdziwej,czystej piłki.
Moje pokolenie 40 latków tyle lat w extraklasie,II lidze było oszukiwane przez piłkarzy ,działaczy i sędzów....
Ostatnio edytowane przez budka : 22.11.2009 o godz. 09:32.
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.11.2009, 09:34
kot napisał(a):Wyświetl post

Wisła Kraków - Cracovia - 4 : 0

Ps. ogryzek - tradycji stanie się zadość. Brożek i Małecki opukają bramkę Cabaja, jak należy. Masz rację, że do tej pory polscy piłkarze Wisły mieli zakodowane, że dwa razy w roku musza się zmusić do wysiłku i i opukać dołującą od lat Cracovię, aby mieć spokój u kibiców, gdy w pucharach, będą ich dewastować kolejne Levadie. Zapytam Cię tylko, czy o takie najstarsze derby Polski Ci chodzi ? Czy poziom tego widowiska, jest adekwatny do rangi tych derbów ? Czy nie uważasz, że dszło do przerostu formy nad treścią ?
1. Jak czytałeś mój post to wiesz że była to odpowiedź na zarzut kolegi PvD że nawet podczas derbów polscy piłkarze odpuszczali mecze, co jak sam przyznajesz nie jest prawdą. Dokładnie o tym pisałem, mogli olewać inne mecze ale nie derby!

2. Dla mnie byłoby dobrze gdyby tych "derbów" nie było - Wisła gra o MP - Cracovia klubem "emerytów" w III lidze. Tak bym chciał

3. Jaki będzie długofalowy trend rozwoju piłki klubowe w Polsce nie wiem, ale zadecydują o tym właściciele klubów. W Wiśle od dawna mówi się o sprowadzaniu tańszych (może i lepszych) ale głównie tańszych cudzoziemców zamiast Polaków. Doczekasz się swoje wymażonej "wierzy Babel"

4. W meczu z Levadią "zawodowiec" Kirm też zawalił kilka setek, Nie wspomnę o grze innych "stranierich" zawodowców. Zarówno Polacy jak i "zawodowcy" grali piach.

5. Interesują mnie w tym meczu 3 punkty nawet po samobóju Cabaja.... a nie żadne widowisko.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.11.2009 o godz. 09:36.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 22.11.2009, 09:47
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A czy Polscy "najemnicy" zawodzili Nas podczas derbów w ostatnich 5 latach że piszesz takie kocoboły? (bez urazy). Zawodzili w innych meczach, ale nie derbach.
wskaż zdanie w ktorym napisałem, że polscy najemnicy zawodzili, odpuszczali mecze i podczas derbów? że piszesz takie kocoboły
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.11.2009, 09:55
wskaż zdanie w ktorym napisałem, że polscy najemnicy zawodzil, odpuszczali mecze i podczas derbów? że piszesz takie kocoboły
Pisząc "że własnie tak Marcelo Alvarez czy Kirm będą bardziej świadomi tego pojedynku niż polscy zawodnicy" dałeś do zrozumienia że nawet na derbach nasze "gwiazdeczki" nie potrafiły się zmotywować co nie jest zgodne z prawdą. Wszyscy nasi piłkarze w tym "Polacy" nie będący zawodowcami jak "legendarni" Alvarez, Kirm czy Marcelo nigdy nie odpuszczali derbów i byli zmotywowani na maksa.

To są "kocoboły" takie nie wprost insynuacje... taki jad żeby znowu dojebać za Levadie.

Nie gniewaj się za ostre słowa, ale męczy mnie to ciągłe narzekanie... że makaron jest krzywy Teraz winni "Polacy", jak cykliści... za wszystko Za rok, może 2 może będzie inna wersja jak już nie będzie Polaków w składzie i będą tylko sami "zawodowcy" jak w Arsenalu
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.11.2009, 10:07
ogryzek

Nie szukaj dziury w całym na siłę. Ani PvD nie napisał tego o co go podejrzewasz, ani ja też nie napisałem.

Taki Marcelo profesjonalista, gra w każdym meczu profesjonalnie a w derbach szczególnie, bo widzi tą wyjątkową mobilizację swoich polskich kolegów na te 2 mecze w roku. Różnica jest więc taka między Marcelo czy Cleberem, że oni mobilizują się na każdy mecz jednakowo, w tym na derby wyjątkowo a Brożek z Małeckim, tylko na te 2 mecze w roku w ramach zwykłego kunktatorstwa. I zapewniam Cię, że w ostatnich derbach, to właśnie zagraniczni najemnicy, dawali z siebie więcej, niż Ci, którzy tylko na te derby przez cały rok zachowywali swoją determinację, co PvD słusznie zauważył.

A co do Twojej apokaliptycznej wizji naszej ligii, bez polskich piłkarzy i trenerów w składach zespołów, to wyluzuj z tą wyobraźnią, bo najpierw zwróć uwagę na mój apel o opamiętanie i własną reformowalność polskich trenerów czy piłkarzy i to natychmiast, jeśli nie chcą dopuścić, aby z logicznej konieczności, dalszy rozwój polskiej piłki na nowych, europejskich stadionach w Polsce, nie odbywał się bez ich udziału. Wszystko leży w ich głowach i nogach. Ale na 100 % nikt w Polsce, nie da im już czasu na dalsze lekceważenie polskiej piłki. Nikogo już nie stać , tak finansowo, jak i mentalnie, na dalsze pobłażanie i tolerowanie żenady i braku wstydu oraz honoru ze strony, tak polskich piłkarzy , jak i trenerów. Nowa wieża " Babel" polskiej piłki, będzie adekwatna do standardu naszych nowych stadionów oraz do poziomu gry europejskiej, jeśli ma być wieżą rentowną. Ja wolałbym, aby nazywać ją wieżą " Wawel" i oby zawierała, jak najwięcej Polaków, ale jeśli ich jakość nadal się nie zmieni, to z naturalnych i logicznych przyczyn, zabraknie ich w konstrukcji tej wieży, co chyba nikogo trzeźwo myślącego, nie powinno już nigdy więcej dziwić.

EDIT - widzę, że od 4 miesięcy czyli od jego początku pobytu w Wiśle, czepiasz się Kirma a taki Łobodziński od kilku lat Ci nie przeszkadza, choć zarabia od takiego Kirma więcej. By the way - akurat z Levadią Kirm był najlepszym piłkarzem na boisku.

Lenczyk ociera się o hipokryzje, gdyż tuż po przejęciu Cracovii wypowiadał się z pretensjami do wszystkich, komu to on by nie podał ręki a mówił to w obronie klubu, którego miejsce było i jest w 2 lidze i tylko dzięki korupcyjnym układom zamiast z ŁKS-em, gramy dzisiaj derby z Cracovią. Tak więc Brożek z Małeckim oraz Skorżą, mają dziś za zadanie wygrać z 2-go ligowym klubem, który przez układy wyłącznie, nadal gra w Ekstraklasie. Ja wiem, że do korupcji przywykło już wielu kibiców, ale ja niestety nigdy nie przywyknę.
Ostatnio edytowane przez kot : 22.11.2009 o godz. 11:59.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 22.11.2009, 10:46
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Pisząc "że własnie tak Marcelo Alvarez czy Kirm będą bardziej świadomi tego pojedynku niż polscy zawodnicy" dałeś do zrozumienia że nawet na derbach nasze "gwiazdeczki" nie potrafiły się zmotywować co nie jest zgodne z prawdą.
twoja interpretacja tylko i wyłącznie ale to już nie mój problem

najprościej

np. Łobodziński powie, wiem że dla kibiców Wisły pojedynek z Cracovią to arcyważne spotkanie i musimy dać z siebie wszystko - nie grał nigdy w Derbach

np. Marcelo, powie wiem że dla kibiców Wisły pojedynek z Cracovią to arcyważne spotkanie i musimy dać z siebie wszystko, grałem w Brazylii w derbach i wiem co to znaczy z doświadczenia.

Świadomość inna, walka zmotywowanie zaangażowanie na boisku takie same. Dlatego, nie zgadzam się, że zagraniczni nie będą rozumieli podtekstów tego meczu, tylko dlatego, ze sa obcokrajowcami.

gdzie tu stwierdzenie faktu o braku motywacji zaangażowania i odpuszczaniu spotkań to ja nie mam pojęcia.
Cytat:
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.11.2009, 13:11
kot napisał(a):Wyświetl post
ogryzek

EDIT - widzę, że od 4 miesięcy czyli od jego początku pobytu w Wiśle, czepiasz się Kirma a taki Łobodziński od kilku lat Ci nie przeszkadza, choć zarabia od takiego Kirma więcej. By the way - akurat z Levadią Kirm był najlepszym piłkarzem na boisku.

.
Nie CZEPIAM SIĘ KIRMA ale tych CO SĄ BEZKRYTYCZNI WOBEC JEGO GRY a krytykują innych piłkarzy za każdy błąd.

Sam się cieszę że Kirm gra w Wiśle, ale obiektywna ocena jego poczynań nie zaszkodzi. Tymczasem słabszy mecz Brożka czy Małeckiego.... płacz cały tydzień. Bądźmy sprawiedliwi w ocenie. I nic więcej

Nie przypisuj mi czepiania się Kirma! Ja czepiam się tych co są bezkrytyczni dla jednych itd wiadomo...

Łobodziński mi przeszkadza jak Cantoro - obaj dostają bajońskie kontrakty i nic nie grają. (relatywnie jak na te zarobki)
A jeśli już tak dalej to Alvarez zarabia z 2 razy więcej niż Baszczu a jest 2 razy lepszy? Zakończmy tą jałową dyskusję

PS
To nie jest apokaliptyczna wizja a wyciągnięty logiczny wniosek ze słów Skorży a wcześniej Bednarza... obcokrajowcy są tańsi i tyle. Nie oceniam tego czy to dobrze czy źle. A my groszem nie śmierdzimy i oglądamy każdą złotówkę 2 razy i takie tam ćmoje boje...
(Chyba że znowu się koncepcja zmieniła od czasu pozbycia się Jacka)
Devonisch
Senior Member

Stary 22.11.2009, 13:27

np. Łobodziński powie, wiem że dla kibiców Wisły pojedynek z Cracovią to arcyważne spotkanie i musimy dać z siebie wszystko - nie grał nigdy w Derbach
Jak nie grał..... asystował przy dwóch bramkach Brożka rok temu w kwietniu.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.11.2009, 15:03
Devonisch napisał(a):Wyświetl post
Jak nie grał..... asystował przy dwóch bramkach Brożka rok temu w kwietniu.
pamiętam ten mecz dobrze. Łobodzińskiemu wiele można zarzucić, ale dośrodkowania ma dobre: mocne i precyzyjne
Wisła jest najważniejsza!
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.11.2009, 15:12
to jeden z nielicznych meczy Łobodzinskiego które się pamięta
kolumb
Member

Od: 08.2009

Stary 22.11.2009, 15:15
Panowie dość narzekania, teraz wszyscy do Sosnowca!
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.11.2009, 15:15
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
to jeden z nielicznych meczy Łobodzinskiego które się pamięta
oby dziś był drugi. Wszystko zależy od tego czy będzie "zajebany"
Wisła jest najważniejsza!
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.11.2009, 15:34
mam pytanie do kogoś kto zna się na rzeczy:
kto z wychowanków obydwu zespołów znalazł się w kadrach cracovii i Wisły na dzisiejsze derby?

z góry dzięk
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.11.2009, 15:40
Cytat:
oby dziś był drugi. Wszystko zależy od tego czy będzie "zajebany"
ale z Was kibice, tylko wtedy pamietacie, jak wygrywamy, potem juz idzie wszystko w zapomnienie...
Gole z Lechia dajace nam MP?
Już mam dość czytania tych bzdur, bo kazdy ma cos do tego Lobodzinskiego, jakby to on byl winny tego, ze przegralismy z Legia, Lechem czy z Levadią. Ogarnijcie sie do cholery
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 22.11.2009, 15:53
A przepraszam Łobodziński podaje ręczniki i napoje na ławce? Czy gra na boisku? Oczywiście że jest współwinny.
Zwłaszcza jak ktoś nie ma ani dynamiki ani techniki użytkowej.
Feci quod potui faciant meliora potentes
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 22.11.2009, 16:34
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
pamiętam ten mecz dobrze. Łobodzińskiemu wiele można zarzucić, ale dośrodkowania ma dobre: mocne i precyzyjne
Rozumiem,że to ironia? Łobodziński dośrodkowuje tragicznie,a że czasami mu wyjdzie to inna sprawa. Ale naprawdę tylko czasami...
Stawiam na wymęczone zwycięstwo Wisły i odskok na 6 pkt od reszty.
Tylko Wisła!
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.11.2009, 16:38
Skład na Cracovie: Pawełek-Alvarez, Jop, Marcelo, Brożek-Łobodziński, Diaz, Jirsak, Kirm- Brożek, Małecki
Ławka: Cebanu, Burliga, Cantoro, Ćwielong, Leszczak, Janik, Papież
W przypadku dobrego wyniku prowadzeniu 3-0 i panowaniu na boisku wpuścić Burlige na prawe skrzydło, na lewe Janika a do ataku Leszczaka
No widze ze sie tylko z Boguskim pomyliłem
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 22.11.2009 o godz. 16:43.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.11.2009, 16:41
Zobaczymy co Diaz pokaże
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.11.2009, 16:42
Fajnie byłoby powtórzyć to piękne 4-1 Ale, raczej tak nie będzie... Grunt to zwycięstwo Wisły i tyle mi aktualnie do szczęścia potrzeba ^^

Fajnie byłoby gdyby w końcu piłkarze zagrali dla nas- kibiców. Szczególnie tych, którzy pojechali do Sosnowca...
Ostatnio edytowane przez masterlag : 22.11.2009 o godz. 16:52.
Krakowska Wiślaczka!
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.11.2009, 16:59
moja skromna mysl: zawsze przed derbami Wisła ma kryzys a Cracovia na fali i zawsze wtedy konczy sie 3-0, 4-0 wiec mam nadzieje ze dzis to sie powtorzy
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.11.2009, 17:22
jop twoja mac
Piggy oddaj hajs
Lukasz TSW
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 22.11.2009, 17:24
Jop jest dramatycznie słaby!
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.11.2009, 17:24
Diaza na srodek obrony i Cantoro na srodek pomocy, bo z tym Jopem stracimy jeszcze nie jednego gola
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.11.2009, 17:27
Brać Sadloka bo będziemy płakać,Jop sie nie nadaje nawet na 2 lige(patrz mecz Hetman Zamość) 2 błędy w ciągu 2 minut, jedna to radumatu wyprzedził naszego speedy gonzalesa(Jop).
Piggy oddaj hajs

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów