|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Święta racja kolego ! Już dość grania defensywą w 2 lini! Znów żałośnie by to wyglądało jak w w piątek.. Nawet nie chciało im się zgłosić po piłkę...
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
bedzie 0-0
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
aż takim pesymistą nie jestem, ale jedno jest pewne: Cracovia pewnie stanie 10 w obronie i będą grać długie piły do przodu
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
N aten moment najlepszy skład to : Jirsak Garguła Cwielong , Kirm - tylko może brakowac troche w obronie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Prawda jest taka Panowie,że terminarz też nie jest ułożony byle jak.. Pamiętam sezon temu, dwa sezony temu też zawsze było najpierw Legia później Cracovia. Będzie ciężko Cracovia zawsze się spinała na mecze z Wisłą, różnie im to wychodziło,ale należy pamiętać,że oni też grają na stadionie w Sosnowcu co może być plusem dla ekipy Lenczyka. Wisła jeśli chce zdobywać punkty, to przede wszystkim Pan Brożek i Pan Małecki muszą poprawić swoją mizerną skuteczność.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to będzie murowanie bramy z ich strony przez co może być ciężko , nie pójdą na wymianę ciosów bo mogłoby to się żle dla nich skończyć , ponieważ nie mają tylu atutów ofensywnych co my , ale nie zmienia to faktu , że i tak raczej polegną, nie ma co się łudzić musimy wygrać ten mecz po stracie punktów a wojskowymi , to nasz obowiązek , który zresztą Skorża wyznaczy bo jak nie wiele zawodników może się liczyć z tego konsekwencjami
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Skąd wiesz ze jest pesymistą? Ja pełen optymizmu liczę na remis, aż remis.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Myślę, że przed tym spotkaniem naszych ''galaktikos'' powinien odwiedzić komitet wykonawczy jak to już miało kiedyś miejsce. Może wtedy się zmobilizują i będą zapierdalać - czyli robić to co do nich należy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ja jestem bardzo tolerancyjny jeśli chodzi o wyniki. Przegrali z Lechem - trudno, dostali od Legii - przełknąłem, skompromitowali nas z Levadią - nie pierwszy raz i nie ostatni. Ale jak na derbach z ladacznicą nie zobaczę 11 ludzi biegających po boisku na pełnej ..., zaangażowanych i dążących do zwycięstwa (nie żadne zadowalanie się 1:0, czy 2:1) to się w****ie! A jeśli tfu, tfu przegrają z parchami to w tym momencie żarty się skończą i mogą polecieć głowy
![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dla mnie najważniejszym meczem w sezonie są derby. Po prostu nie wyobrażam sobie przegranej. Pasom to już pewnie nie zależy bo się przyzwyczaili ze ostatnio zawsze dostają w dupę.
![]()
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Panowie derby to derby niby w Sosnowcu co odbiera troche ten "smak" ale coz ....
nasi po porazce z L ,maja troche noz na gardle bo wiedzą ze inni juz z tylu sie czają i sa coraz blizej teraz potrzeba mocnej psychiki bo wiadomo lepiej gonic niz byc gonionym ,ale tu wlasnie wychodzi kto jest "mocny" wierze ze pilkarze rozumieja ciezar derbow i wage takich meczow ,i zrobia wszytko zeby dac po dupie Pasom ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Porażki nie będzie bo nie ma bata, natomiast Psikus by Orest w postaci remisu możliwy jezeli nasi nie zbiorą się do gry.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja jestem spokojny o wynik. Piłkarze wiedzą, że nie mogą sobie pozwolić na stratę punktów, bo po klęsce z Legią byłoby gorąco w klubie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wygrają, bo Cracovia jest po prostu słaba. Jak by się nie starali, przegrac będzie bardzo ciężko.
Z drugiej strony argument że będzie gorąco w klubie w razie wpadki do mnie nie przemawia. Oni mają wyjebane na to co się dzieje w klubie. Najwyżej się mogą poskarżyć, że przez zawirowania klubowe stracili formę. I wyjdą na pokrzywdzonych ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Jak się Panom Piłkarzom nie będzie chciało się chcieć to będzie znowu ręka w nocniku. Skorża powinien zainstalować wszystkim geniuszom zgrupowanko tygodniowe, żeby trochę popracowali nad sobą, a nie grali to co z Legią...... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja tak o Legii nie pisałem
Nie generalizujmy. Cracovii sie nie obawiam, bo oprócz biegania nic nie potrafią.![]()
.
. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wiadomo derby jak derby rządzą się swoimi prawami, jeżeli nasi zawodnicy nie uświadomią sobie jak ważny jest to dla Nas mecz to nic z tego nie będzie.
Więcej ambicji zaangażowania walki i profesjonalizmu przede wszystkim a wtedy wynik powinien być pozytywny . Z drugiej strony każdy wie jak działa na Nas przerwa na reprezentacje mam nadziej że tym razem będzie inaczej, tego meczu po prostu nie można przegrać... Najlepiej byłoby gdyby piłkarze odcięli się od wywiadów, mediów i skupili się tylko i wyłącznie na meczu z Cracovia. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Dlatego tak, jak ktos pisal warto zafundowac lekkie zgrupowanko naszym gwiazdorom
A noz uda sie nauczyc ich grac w pilke ![]() A wynik... Od kiedy awansowali nigdy nie przegralismy, a teraz pasiaczki wydaja sie byc slabsze niz kiedykolwiek ![]()
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 10.11.2009 o godz. 21:53.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
No dobrze tylko czy takie zgrupowanie ma sens połowa zawodników na zgrupowaniu swoich reprezentacji do tego dochodzą kontuzjowani zawodnicy, więc może z tym zgrupowaniem to nie za dobry pomysł... Tak przynajmniej mi się wydaje. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niech ci, co beda grali zobacza, ze to robota. Robota dobrze platna, ale wymagajaca. Poza tym czesc wroci pare dni przed meczem. Z niektorymi tez warto przeprowadzic wychowawcze rozmowy, bo nie potrafia sie zachowac wzgledem kolegow z pracy, a i wzgledem po prostu czlowieka - bo oni sa gwiazdy... Nie mowie zeby siedzieli tydzien na zapyzialej wiosze, gdzie pies z kulawa noga nie zawita. Natomiast niech spedza pare dni ze soba, niech odpoczna od dup, niech nie ida przed meczem do Prozaka, Frantica, Cienia, Stalowych Magnolii
A i po przerwie na kadre, to powinno im dobrze zrobic.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 10.11.2009 o godz. 22:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Zobaczymy, jak się ułoży sytuacja kadrowa. Brożek ma zostać przygotowany do gry. Małecki i Piotrek wrócą ze zgrupowań, mam nadzieję, że z pozytywną energią. Tak jak ktoś mądry powiedział: derby derbami, wszystko się może zdarzyć. Ale wygramy i nabierzemy sił na resztę sezonu.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Derby - derbami, ale gramy jako gospodarz - przed swoimi kibicami, na Ludowym w Sosnowcu nie gramy pierwszego meczu, w koncu to my walczymy o mistrzostwo, a Cracovia broni sie przed spadkiem i obok Odry gra najgorszy futbol w lidze - lepszy prezentuja druzyny w nizszej klasie rozgrywkowej! Potraktowac ten mecz profesjonalnie i nie ma innej opcji niz zwyciestwo. Generalnie tu upatruje jedyna szanse naszych adwersarzy - w podejsciu naszych do meczu oraz ewentulanej zabawie Pawelka (to on wystapi - umowmy sie) w kolege z naprzeciwka.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Myślę że nie będzie różnicy jak zobaczymy zamiast Łobodzińskiego Leszczaka, dla tego drugiego jest nadzieja. Nawet jeśli Leszczak zagrałby słabo to nie ma się czym martwić przynajmniej zbierze trochę doświadczenia, a Łobodziński zagrałby na pewno nie lepiej niż on. Tylko blokuje miejsce komuś innemu a gra dlatego że kosztował 400 tys euro. Dobre dośrodkowanie które pokazuje raz na 5 meczy to za mało aby reprezentować barwy Wisły Kraków. Inter umoczył na Quaresme kupe kasy, koleś nie dał rady. Murinho nie bał się go odsunąć, ponikąd przyznając się do tego że umoczył kasę. A Skorża na siłę chce przekonać nas że z Łobodzińskiego coś będzie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.11.2009 o godz. 10:42.
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
ja uważam że i z Łobodzińskiego i z Quaresmy coś będzie, różnie to bywa z formą w życiu piłkarzy i różnie to się toczy - ja bym wystawiał dalej Łobodzińskiego. Inna sprawa to zachowawczość Skorży co do rozwiązań w środku pola - wrzucenie dwóch defensywnych pomocników na mecz z Cracovią to jest dla mnie nie do przejścia - ma być Jirsak i koniec. Kirm koniecznie na lewej zamieniany w razie potrzeby z Łobo na prawej ( i np Gargułą który wchodzi w drugiej połowie np za Cantoro lub Diaza <za defensywnego ofensywny w zależności od potrzeby boiskowej>) Wystawiłbym Cebanu (Pawełek leczy bok ![]() a w ogóle to dałbym tak: Cebanu Alvarez Diaz (ewentualnie Jop w 2 połowie jeśli zła gra) Marcelo Brożek Cantoro (wspomagający Diaza) Łobodziński Jirsak Kirm (Garguła jako 1 wchodzący, Ćwielong ewentualnie jako 2 wchodzący lub w ogóle) Brożek Małecki II połowa - wpuścić Gargułę za Cantoro jeśli wynik nie zadowala - jeśli wynik dobry przewaga - to nie ma sensu wywalać defensywnego pomocnika - i wtedy za najsłabiej grajacego z czwórki (Łobo, Małecki, Diaz, Kirm) przy słabiutkiej grze Diaza lub Cantoro wejście Jopa na defensywę i wyoutowanie odpowiednio Diaza lub Cantoro jeśli Łobo będzie kulał - a Garguła już zastąpi kogoś innego - to zawsze mamy Ćwielonga no i najważniejsze - jak Paweł i Patryk nie będą potrafili trafić w piłkę a potem w bramkę - to dalszej alternatywy nie ma i jak jakiś pomocnik albo obrońca ich nie zastąpi w strzeleniu gola to będzie koks. Pozytywy: rosnąca forma Kirma, dobra forma Jirsaka |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
3 punkty i po kłopocie, ale czy będzie tak łatwo ? Myślę, że nie i po cięzkim dla nas boju wygramy różnicą jednej bramki
![]()
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ja mysle ze jakby na lewej nikogo nie bylo ,i wyszlibysmy w 10 ,to brak Lobodzinskiego byly praktycznie nie zauwazalny + fakt ze ni bylo by strat ,i dzieci nie musialy by latac 20 metrow za bramke po jego wspanialych centrach w pole karne. Natomiast widzialem kawalek Polonia-Cracovia i poziom tego meczu byl tak zenujacy ze nie bedzie ZADNEGO usprawiedliwenia jak z ta Cracovią nie wygrają. tamci sa rozbici ,wypadl im SLusarski a Matusiak to nie to.3 punkty musza byc ,nie mozemy sobie pozwilic na zadne staty punktowe do konca rundy. Dodatkowo ktos napisal ze "im gorzej gra sie w Sosnowcu" a co mnie to obchodzi oni juz sie skomromitowali Levadią i teraz powinni gonic kazdy za trzech ,bo kary nie poniesli zadnej wiec teraz maja zap*****lac w kazdym meczu jak male samochodziki. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Ja już wyobrażam sobie te wypowiedzi terenerów/piłkarzy po żenującym spektaklu.
-derby to zawsze mecz walki. haha |
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Po co się licytujecie kto zagra? Po co mówicie o wpuszczaniu młodzieży, wpuszczeniu Jirsaka, poeksperymentowaniu z Diazem na środku obrony. Po co!? Skoro i tak wiadomo że wybiegnie ta sama żelazna jedenastka. Przez pierwszy rok naprawdę wielbiłem naszego trenera za to co zrobił z drużyną. W drugim trochę zaczynałem nie rozumieć pewnych decyzji, ale w końcu MP bylo - ciężko się kłócić. Ale kurde ten sezon to paranoja jest, najpierw Levadia, a teraz dosłownie brak jaj. Co mnie wnerwia najbardziej. Prowadzimy 3:0 z Zagłębiem, Bełchatowem, ze Sląskiem po 2:0 ileś tam razy a on jedyne co to wpuścił Burligę 2 razy na minutę. No to żart jest jakiś. No jak można wpuszczać Cantoro jak się prowadzi 2:0 do przerwy z Zagłębiem Lubin!!! Drugie co mnie wnerwia tp trzymanie tego składu. Żadnego ryzyka, żadnego przemieszania raz na czas. No nie można by było posadzić raz Pawła Brożka na ławce może by poczuł że jednak nie ma miejsca w składzie za darmo i by coś grać zaczął bo jak na razie kiche gra straszną... Małeckiego gwiazdora, Pawełka np. po tym co z Legią zrobił to ja bym nawet Kurto zastąpił żeby wiedział że ktoś mu na dupie siedzi. Naprawdę z przykrością to mówię ale woałbym chyba już Smu..., no bez przesady ale albo niech ktoś Skorży powie że skoro i tak prowadząc Wisła traci głupie bramki w końcówe to mogą się w tych końcówkach ogrywać młodzi(końcówki-ostatnie 15-20 min, nie doliczony czas gry) albo czas się z naszym treneiro pożegnać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
|
Ale Skorży nie można zarzucić, że nie ma jaj bo przy korzystnym rezultacie nie daje szansy wykazania się innym zawodnikom. On się z tego wybroni. Zaraz odpowie, że był taki mecz gdzie prowadziliśmy 3:0 i graliśmy z przewagą dwóch zawodników, wpuścił na ostatnie kilkanaście minut Boguskiego i Gargułę i dwie bramki straciliśmy...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
miał wpuścił młodych i ZDROWYCH, a nie wracających po urazach inwalidów (przynajmniej obecnie)
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|