The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2009, 09:44
Cisnąć chamowi na skrzynkę mailową,niech wie ile elektoratu stracił pajac
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.11.2009, 13:29
http://i33.tinypic.com/6f76g4.jpg

Sam wice dyrektor podpisuje
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.11.2009, 15:08
Ja bym się tylko chciał dowiedzieć czy z UE dałoby się wyciągnąć połowę kasy na naszą bazę treningową, a drugie pół dałby TS do spółki z Wisłą SA.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.11.2009, 17:06
Możecie mi właśnie wyjaśnić ile boisk będzie mieć do dyspozycji Wisełka od przyszłego sezonu W projekcie było 5 ale podobno w związku z nieprzyznaniem nam Euro to nie będzie ich tylu ;/ Moglibyście wyjaśnić jak z nimi będzie, gdzie grać będą juniorzy, no chyba nie na wawelu xD ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.11.2009, 19:01
No to w sumie mamy juz ostateczna odpowiedz na chyba najbardziej nurtujace pytanie na tym forum...

16,8 metrow -- -odlegolsc nowej C od murawy-(tylko w nowej numeracji to juz chyba C nie bedzie

jak dla mnie tylko 5 metrow dalej niz obecne D i E ,a w porownaniu ze starym C(tam chyba ta odleglosc to bylo ponad 26 metrow....) to nie jest najgorzej
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 06.11.2009 o godz. 19:03.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
manisnh
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.11.2009, 23:21
Przestańcie narzekać kibice Milanu nie maja lepiej...

Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.11.2009, 02:02
Po pierwsze nikt nie narzeka a po drugie nie ma po sensu porownywac San Siro do stadionu Wisly. Zupelnie inna pojemnosc a poza tym ten stadion zostal wybudowany w 1926 r wiec o czym my to mowimy i z jakimi porownaniami wyskakujesz. Ten kto byl na C ten wie ze teraz bedzie duzo lepiej. Efekty prac nad zewnetrzna czescia elewacji na C bedzie widoczny mniej wiecej po 2 tyg moze troszke wiecej
Odpowiedz cytując
matern
Member

Od: 07.2008

Stary 07.11.2009, 08:14
mnie najbardziej rozwalily te slowa :Ta przestrzeń służy do poprawienia cyrkulacji powietrza wewnątrz obiektu. Nie będzie w żaden sposób zakrywana ani zabudowywana.
Nie mogę tego pojąć przeciez celem jest uzyskanie jak najlepszej akustyki stadionu juz nie wspominajac o wygladzie bo przy zdjeciu kratownic i "dojechaniu " z krzeselkami do D i E naprawde wedlug mnie by to dobrze wygladalo to oni nam robia dziory w trybunach w celu lepszej cyrkulacji powietrza poprostu dramat szkoda ze nie zrobili jeszcze takich na srodku C bo tam pewnie bedzie zbyt duszno...nie wierze ze taka" dziora" da im lepszy efekt niz jakies klimatyzatory...zreszta o czym my tu mowimy stadion jest na wolnym powietrzu wiec po co to wsyztsko.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.11.2009, 10:20
Heh, cyrkulacja...

Mnie tam na meczu z Tottenhamem duszno nie było...

Choć trzeba przyznać, że:
- większość nowych stadionów ma przestrzeń między dachem a trybunami, zapewne właśnie z tego powodu
- dobra cyrkulacja powietrza jest potrzebna przede wszystkim murawie...
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.11.2009, 10:41
Akurat z zawodu zajmują się m.in.wentylacją i pierwsze słyszą o takim rozwiązaniu, choć na upartego ... można założyć że taką role to ma spełniać tylko że mega niepraktyczne i nieestetyczne jest to rozwiązanie
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 07.11.2009, 20:42
manisnh napisał(a):Wyświetl post
Przestańcie narzekać kibice Milanu nie maja lepiej...
Tylko zwróć uwagę na to, że San Siro ma ok. 85 tys. miejsc pojemności i duża odległość linii bocznej boiska od trybun "ginie" w wielkości tego obiektu. Na małym obiekcie, tak jak na stadionie Wisły, bardziej rzuca się to w oczy. Poza tym nawet na oko widać że na San Siro ta odległość nie jest tak znaczna, jak będzie na R 22...

Co by na ten temat nie powiedzieć, to faktem jest, że i tak poczujemy różnicę - w sensie pozytywnym oczywiście. W porównaniu z tym co było do tej pory, komfort oglądania meczu będzie większy - dzięki temu że odległość i tak będzie mniejsza niż dotychczas, a poza tym trybuny będą bardziej strome co pozytywnie wpłynie na widoczność.

Myślę, że ta odległość to nie jest największy problem na naszym stadionie i w porównaniu z innymi obiektami wcale nie będzie się u nas oglądało meczów gorzej. Oby ten stadion tylko powstał... Bo jedno jest pewne - problemów związanych z jego budową nie zabraknie i jeszcze nie raz usłyszymy że inwestycja jest zagrożona, czy że stadion nie zostanie ukończony na czas... Zresztą pewnie mimo swego optymizmu powiedziałby to samo i pan Dariusz Olszówka, któremu tak w ogóle chciałem serdecznie podziękować za zaangażowanie i troskę o sprawy związane z budową naszego stadionu. Jego działalność jest godna podkreślenia, bo w Krakowie mało któremu politykowi zależy na sprawach związanych z tak ważnymi dla miasta sprawami jak właśnie sport.
Odpowiedz cytując
GregooNG
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.11.2009, 22:08
Jaka była odległość starej trybuny "C" od murawy? Mniej więcej chociaż.

"Nigdy nie zejdziemy na psy"-Powiedział przerzut...
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.11.2009, 23:08
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
do Bronowianin: dziekuje bardzo za wsparcie! stadion napewno bedzie, tylko walczymy zeby byl w terminie gotowy na przyszly sezon. walcze tez zeby mecze na wiosne byly na hutniku a nie w sosnowcu. czekam na odpowiedz w tej sprawie (wszystko jest z wyjatkiem podgrzewanej murawy). z hala jest gorzej. podpisalem uchwale i jest zgloszona. bedzie na najblizszej sesji prawdopodobnie procedowana. jest ok. 32 mln zl, brakuje ok. 48 mln zl. dla mnie to oczywiste zeby dac te brakujace srodki na hale Wisły, niz budowac jakas hale za 469 mln w czyzynach, ale niestety rada przeglosowala ta ostatnia. walczymy o nasza do konca! sport jest tak samo wazny jak zdrowie i prawo. skonczylem prawo, zajmowalem sie medycyna ale trenowalem pilke nozna, kickboxing (na Wiśle). dlatego wiem i czuje co jest najwazniejsze. dla mnie nasz TS!

Według mnie ważne są obie, ale skoro na jedną z nich brakuje tylko połowy a na drugą całości to jasnym i logicznym krokiem wydaje, się aby wpierw powstała hala Wisły. Zresztą Hala w Czyżynach o ile mnie pamięć nie myli miała być gotowa w 2006 lub 2007 roku. Kraków jednak przyzwyczaił ludzi z miasta jak i z powiatu krakowskiego, że tam nic oczywiste nie jest.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.11.2009, 23:13
GregooNG:odleglosc starej C to okolo 26 m...Ja tez chcialem podziekowac Panu Dariuszowi
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.11.2009, 05:06
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
nie ma po sensu porownywac San Siro do stadionu Wisly
Sens jest pod jednym względem, odległości lini bocznej na obu stadionach są bardzo podobne (za punkt odniesienia moze posłużyć "15tka"), takze wielkiej tragedii nie bedzie.

Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 08.11.2009, 15:44
Muszę przyznać że bardzo rozsądny z pana gość. Oby tylko udało się zdobyć pieniądze na tą naszą halę ...
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Stary 08.11.2009, 15:55
Do tego chciałbym dodać,że od koszykarek ŁKS-u miasto żąda 80 tys.za jeden mecz.Przy 60% większych kosztach budowy krakowskiej hali od tej w Łodzi,to nietrudno sobie wyobrazić ile musiałyby płacić zespoły krakowskie za wynajem tego kolosa.Taka duża hala ma głównie znaczenie prestiżowe dla miasta.Niby wszyscy by chcieli by taka była,ale nikt nie kwapi się by płacić tyle kasy za parę godzin użytkowania.Najważniejsze,że stadion rośnie.Wielkie dzięki panie Darku za zaangażowanie.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 08.11.2009, 19:21
Ech, marzy mi się sytuacja kiedy miasto kończy rozpoczęte projekty. Kiedy na Wiśle, oprócz nowoczesnego i dużego stadionu mamy nowoczesną halę, i do tego boiska treningowe. Kiedy pejsy mają stadion, hale, lodowisko i co tam jeszcze chcą. Kiedy Hutnik jest zmodernizowany. Wtedy nakłady na infrastrukturę w tych 3 klubach miasto ma "z głowy" na dobrych kilkanaście lat. No chyba że Hutnik awansuje raptem do ekstraklasy i zechce mieć nowy stadion. Ale nawet wtedy ten stadion już nie musi być duży i drogi tylko np a la Korony.

Naprawde, na kilkanaście lat miasto miałoby z głowy wydatki. Pozostałaby tylko budowa hali w Czyżynach głównie ze względów prestiżowych. A po hali? A co dusza zapragnie, tory kajakarstwa, żuzle, wszystko możnaby wtedy budować bo już "Wisła" jeść by nie chciała.

A tak obawiam się że to po pierwsze, nie koniec batalii o pieniądze na stadion, także jak go oddadzą ZUPEŁNIE (z zapleczami, parkingami) do użytku w czerwcu to będzie sukces. A co z takimi rzeczami jak przebudowa Reymonta czy właśnie boiska treningowe? Bo na razie cisza o tym ... Ech...
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 08.11.2009, 19:26

Po raz kolejny wychodzą sympatie klubowe Batora
Odpowiedz cytując
GregooNG
Senior Member

Stary 08.11.2009, 20:35
Witam,mam kolejne pytanie. Na trybunie "C" od zewnątrz,na całej długości i wysokości są te takie "okna",(prostokątne dziury),nie wiem jak to określić;d Ale jeżeli ktos wie o co mi chodzi i orientuje się w budowie stadionu,to czy w tych wnękach("oknach") będą powstawiane jakieś szyby? Czy to pozostanie tak jak jest?
Z góry dzięki i pozdro.

"Nigdy nie zejdziemy na psy"-Powiedział przerzut...
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2009, 20:47
Zaplanowane są tam szyby.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 08.11.2009, 21:02
rav napisał(a):Wyświetl post
tylko pytanie czy sa one ujete w przetargu, ktory jest realizowany
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2009, 21:05
Ale żartujesz, tak?
Nie mam pod ręką tej 300-megowej dokumentacji.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 08.11.2009, 21:10
ale są tacy na forum, którzy prawdopodobnie tę dokumentację czytają codziennie do snu i orientują się w temacie
oczywiscie koloryzuje, ale wiem, ze niektorzy mają naprawde sporą wiedzę o przetargu
stąd pytanie
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2009, 21:24
Dawno ją przejrzałem i z tego co pamiętam szyby miały być /a np. kojarzyłem, że nie ma murawy/. Ale zasiałeś we mnie ziarno niepewności
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 08.11.2009, 21:36
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Ech, marzy mi się sytuacja kiedy miasto kończy rozpoczęte projekty. Kiedy na Wiśle, oprócz nowoczesnego i dużego stadionu mamy nowoczesną halę, i do tego boiska treningowe. Kiedy pejsy mają stadion, hale, lodowisko i co tam jeszcze chcą. Kiedy Hutnik jest zmodernizowany. Wtedy nakłady na infrastrukturę w tych 3 klubach miasto ma "z głowy" na dobrych kilkanaście lat. No chyba że Hutnik awansuje raptem do ekstraklasy i zechce mieć nowy stadion. Ale nawet wtedy ten stadion już nie musi być duży i drogi tylko np a la Korony.
I jak z bata strzelił już mamy rok 2034.

Mnie się juz tylko marzy by skonczyli ten stadion w terminie, bo mimo wielu wad będzie on nasz i znów będziemy we własnym domu.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 08.11.2009, 22:15
rav napisał(a):Wyświetl post
Czy aby na pewno?

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale są dziury (w narożnikach)
Odpowiedz cytując
szczudi20
Member

Od: 10.2006

Stary 08.11.2009, 22:45
Ja mam takie pytanie, bo nigdzie nie mogę znaleźć zakończenie budowy planowane jest na koniec obecnego sezonu?
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2009, 23:02
@royalmichael, kolega GregooNG pytał o całą elewację, nie o to co na wysokości ostatniej kondygnacji.
Odpowiedz cytując
wiselka34
Junior Member

Stary 09.11.2009, 12:50
Obraz: 56565 - Czy obszar na czerwono bedzie zabudowany szybami na calej dlugosci trybuny i czy narozniki jakos zabuduja? jak ma to miejsce w angli i niemowcie ze sie nieda...

Obraz: 11111 - Tutaj sa rozne dachy i niejednakowe trybuny a wszystko jest polaczone i zabudowane przeciez u nas tez tak mozna by zrobic prawda...
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg 56565.JPG (90,2 KB, 220 wyświetleń)
Typ pliku: jpg 11111.jpg (58,2 KB, 195 wyświetleń)
Ostatnio edytowane przez wiselka34 : 09.11.2009 o godz. 13:41.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów